Page 1

QUARTER D’INTENDÈNCIA. CENTRE DE RECURSOS DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA PROGRAMACIÓ ABRIL MAIG JUNY 2011

CRCC

tens més de 300 m2 per a desenvolupar el teu projecte

Contacte CRCC Quarter d’Intendència. Centre de Recursos de Creació Contemporània c. Socors, 22. 07002 - Palma. Telèfon: 971 720 975 Mail: crcc.quarterdintendencia@gmail.com www.crcc.cat Facebook: crcc Quarter d’Intendencia Skype: crccpalma HORARI Matí: Dijous d’11 a 13h. Horabaixes: De dilluns a divendres 17 a 21h. Es poden utilitzar els espais en altres horaris. Fer consulta previa.

Self-service és un projecte de Bartomeu Sastre, becat per la Fundació Guasch Coranty. Una part del projecte ha estat realitzat a l’espai del CRCC.

TALLERS PUNTUALS

Abril

El vídeo i l’art a la web: Introducció a l’edició digital de vídeo. El vídeo a l’art ja es un fet consumat. L’entrada del youtube, vimeo o fins i tot el facebook són un aparador perfecte per divulgar obres en vídeo a través d’internet. Vídeo portfolis o videoarts ja són habituals a la xarxa. A nivell pràctic, sempre hi ha confusió entre els formats, amb el mètode de captura i altres qüestions tècniques. Per això molts vídeo artistes, coreògrafs de vídeo dansa i altres artistes que utilitzen la imatge en moviment es veuen obligats a contractar o demanar ajuda per poder editar els seus propis vídeos. Aquest taller pretén aclarir tot el procés necessari per capturar, editar i finalitzar els nostres vídeos per al seu visionat òptim en diferents plataformes, des d’internet a un dvd.

Data: 11, 13, 18 i 20 d’abril - Horari: 18 a 21h. Docent: Alex Marín Preu: 60€ (45€ associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art). S’ha de fer l’ingrés de la quota d’inscripció al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant nom de l’alumne i taller. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC. Places: Màxim 10 places amb ordinadors del CRCC (5 macs i 5 pcs que s’assignaran per ordre d’inscripció) i 2 places amb ordinador portàtil de l’alumne (total 12 places).

maig Indexhibit: com mostrar el teu portfoli a internet. Davant l’èxit de la primera convocatòria i després de veure la gran demanda que hi ha, aquest trimestre tornem a programar el curs monogràfic d’INDEXHIBIT. Amb aquest curs, els participants podran crear un portafoli online a partir del sistema Indexhibit. Està enfocat principalment per a artistes sense coneixements de programació web, no obstant es requereix uns mínims coneixements del entorn Windows / Mac Os i familiarització amb la navegació web. Ja que és un taller col·lectiu, és important que els participants tenguin facilitats d’aprenentatge i vocació personal per practicar fora del horari del curs.

juny Tècniques d’il·lustració tradicionals aplicades al disseny gràfic. En aquests moments en el que s’imposen totes les tècniques digitals, hi ha una tendència a tornar al que es manual i aprofitar tot el que aporta la tecnologia només com una eina i no com un mitjà. El curs que vos proposam pretén tornar a utilitzar les tècniques tradicionals de la il·lustració manual, utilitzant diferents tècniques com la pintura, el collage, l’experimentació amb tintes i dissolvents i fins i tot el retorn a eines tan clàssiques com els retoladors o el llapis de color. Després d’escanejar i retocar les il·lustracions amb el Photoshop, afegint tipografies i maquetant-ho es podrà aplicar al disseny d’invitacions, flyers, cartells... Una tendència molt actual al disseny gràfic que es pot aprendre a partir de l’experimentació.

ACTIVITATS PUNTUALS SOC: Sessions Obertes de Creativitat: on la improvisació i l’expressió es benvinguda.

Laboratori de pensament sobre paisatge: el paisatge com a configurador de la identitat El concepte de paisatge, nascut de les reflexions artístiques, està en continu desenvolupament, i més ara que disciplines aparentment tan allunyades de la reflexió artística com l’economia, han començat a pensar en el seu valor. Per aquests motius necessitam pensament des de l’art per tal de veure el paisatge des del que té com a originari, així com el seu desplegament i les múltiples lectures que en podem fer en l’actualitat.

Al CRCC disposa de 5 ordinadors Pc i 5 Mac per poder desenvolupar el curs, però també és una bona opció que l’alumne dugui el seu propi portàtil. En tot cas és important dur una unitat extraïble (pendrive) amb les imatges pel portafoli.

Així, i seguint el que es va iniciar el desembre de 2010 al CRCC amb el curs dirigit per Jaume Simó Sabater i Peter Maltz, volem establir una plataforma de pensament permanent al CRCC sobre el tema del paisatge.

El curs serà de caràcter teòric-pràctic i l’objectiu és finalitzar el taller amb el portafoli acabat i publicat. El temari engloba des de la instal·lació i la creació del contingut, fins la personalització de la pàgina web. Es facilitarà un seguiment del curs en format pdf.

D’aquesta manera aconseguirem reflexionar des del pensament col·lectiu sobre aquest tema i anirem construint, a partir d’un fil conductor dirigit també per Jaume Simó Sabater, una línia de reflexió sobre el paisatge contemporani.

Data: 20, 23, 27 i 30 de maig - Horari: de 17 a 21h. Docent: Albert Ramis (Komposit studio) Preu: 60€ (45€ associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art). S’ha de fer l’ingrés de la quota d’inscripció al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant nom de l’alumne i taller. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC. Places: Màxim 10 places amb ordinadors del CRCC (5 macs i 5 pcs que s’assignaran per ordre d’inscripció) i 2 places amb ordinador portàtil de l’alumne (total 12 places) Requisits: Es requereix un domini + hosting per poder crear el portafoli, que anirà a compte de l’assistent. L’organització no subministra tals serveis, però sí podrà informar i gestionar de cóm comprar els serveis i presentar diverses opcions, sempre sense ànim de lucre.

Palma amb la dansa 2011. El CRCC serà un dels espais on aquest any es duran a terme les activitats del projecte Palma amb la Dansa 2011. Està organitzat pel Negociat de Música i Arts Escèniques de la Regidoria de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma. S’imprimirà un fulletó específic amb tota la programació. També ho podreu consultar a www.tacostamlacultura.cat o bé a la web www.crcc.cat

Vos convidam a participar d’aquest laboratori de pensament i assistir activament a les cites mensuals que seran el darrer divendres de mes:

SOC

Data: 1, 8, 15, 22 i 29 de juny - Horari: 17 a 21h. Docent: Kris Peeters Preu: 60€ (45€ associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art). S’ha de fer l’ingrés de la quota d’inscripció al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant nom de l’alumne i taller. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC. Places: Màxim 10 places amb ordinadors del CRCC (5 macs i 5 pcs que s’assignaran per ordre d’inscripció) i 2 places amb ordinador portàtil de l’alumne.

L’artista davant la fiscalitat. Amb aquesta sessió volem proporcionar la informació necessària sobre els principals imposts que afecten l’activitat professional de l’artista: IAE, IVA i IRPF. Es pretén donar respostes a qüestions bàsiques com: Què fer per iniciar l’activitat professional?, quin son els requisits mínims d’una factura?, com es practica la retenció de l’IRPF? I altres preguntes més freqüents sobre aquests imposts. Data: 7 de juny - Horari: de 17 a 21h Docent: Paco Espinosa

Cicle diàlegs al CRCC

Les SOC (Sessions Obertes de Creativitat) són sessions que es realitzaran el primer divendres de cada mes al CRCC (planta baixa del Quarter d’Intendència). Responen a la necessitat de la creació contemporània de la hibridació de llenguatges, d’entrar en contacte amb altres creadors i sobretot es basen en la premissa de que des de l’experimentació es poden treure camins creatius molt interessants. Amb les SOC, el CRCC, que vol ser un catalitzador de creatius i provocar que aquestes trobades serveixin com a connexió entre les persones. Per això, el CRCC comptarà amb els mitjans tècnics del centre i els que vulguin participar poden dur els dispositius que consideri necessaris per desenvolupar la seva disciplina: instruments musicals, càmeres, gravadores, ordinadors, vestuari, objectes… Les SOC es desenvoluparan a la sala gran del centre i estan concebudes com a un procés creatiu i no com un resultat, encara que estan obertes a tothom que s’hi vulgui acostar a veure com funciona la creació en directe.

29 d’Abril de 17 a 21h SESSIÓ dirigida per Jaume Simó Sabater. 27 de Maig de 17 a 21h SESSIÓ dirigida per Jaume Simó Sabater i Josep Torrens com a convidat. 24 de Juny de 17 a 21h SESSIÓ dirigida per Jaume Simó Sabater.

EL CRCC va iniciar el mes de setembre un projecte que pretén establir una sèrie de diàlegs entre els creadors convidats a projectes que es desenvolupen a la ciutat i creadors locals amb un clar objectiu: entendre quin es el procés creatiu i quines son les eines que utilitzen aquests creadors. En aquesta ocasió els diàlegs es faran en torn a dues exposicions que tendran lloc al Casal Solleric durant aquest trimestre: el mes d’abril podrem veure la proposta de l’il·lustrador Fernando Vicente i el mes de juny Jerome Leuba a Zona Zero. També ens visitarà el fotoperiodista Walter Astrada que es desplaçarà a Palma pel taller de fotoperiodisme organitzat pel CEF, UEPhoto i el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB). Data: 19 d’abril Horari: 19h. Diàleg: Fernando Vicente vs Joan Roig Data: 13 de maig Horari: 20.30h. Conferència: Walter Astrada, fotoperiodista

Obra de Peter Jacob Maltz

Dates: Divendres 1 d’abril (amb la participació del projecte “Llibres fora”), 6 de maig i 3 de juny. Horari: de 20 a 23’30h.

Diàleg al CRCC amb Basurama (Madrid)

Data: Juny Horari: 19h. Diàleg: Jerome Leuba vs Pau Waelder i Fernando Gómez de la Cuesta. Podreu consultar les dates a www.crcc.cat


CURSOS I TALLERS TRIMESTRALS AL CRCC

UTILITZACIÓ DELS ESPAIS DEL CRCC

Taller de gravat calcogràfic i estampació

Curs d’enquadernació per artistes i creatius: idees i solucions.

Serveis:

Taller dirigit a artistes que vulguin conèixer les tècniques calcogràfiques i les vulguin adaptar a la seva obra. Durant aquest taller es treballarà la tècnica de vernís tou, gravat a color amb planxes amb el mètode de la zieglerografía, empremtes, treball directe sobre vernís i altres variants.

Amb la donació del taller d’enquadernació de Blas Bleda i de la mà de l’enquadernadora Paz Alomar volem iniciar als participants al món del llibre, a partir de l’aprenentatge de les nocions generals i dels principis bàsics de l’enquadernació artesanal. Especialment dirigit a artistes, es pretén donar la capacitat de valorar i considerar el llibre amb una actitud creativa, com un instrument en l’experimentació de la feina artística. D’aquesta manera, els participants podran concretar el que s’aprèn a aquest taller en projectes professionals com la realització de llibres d’artista, edicions especials, portafolis, quaderns de dibuix, caixes i tot allò que vulgui experimentar a partir de l’enquadernació.

El CRCC compta amb més de 300 metres quadrats destinats a la formació, però també per a la producció de projectes creatius. Aprofita les possibilitat que t’ofereix aquest espai. Si no ho coneixes, visita-ho i troba l’inspiració per a dur a terme els teus projectes creatius. PASSES A SEGUIR - Posar-se en contacte amb el CRCC (via mail, facebook o telèfon) per saber la disponibilitat de l’espai i material. - Descarregar-se el document de sol·licitud de www.crcc.cat, emplenar i enviar a: crcc.quarterdintendencia@gmail.com o info@crcc.cat - Esperar confirmació. - Fer l’ingrés (si cal) de la quota de cessió d’espai al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant “cessió d’espai CRCC” i la data de cessió d’espai. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC.

TARIFES: Data:Del 5 d’abril al 30 de juny Horari: Dimarts (amb docent) i dijous (sense docent) de 17 a 21h Docent: Julio León Preu: 100€ (70€ associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art). S’ha de fer l’ingrés de la quota d’inscripció al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant nom de l’alumne i taller. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC. Places: 12 prèvia selecció. Serà necessària presentació d’un dossier amb el currículum i 5 fotografies d’obres. Els dossiers s’han d’enviar en format digital a: crcc.quarterdintendencia@gmail.com Darrer dia de presentació: 29 de març Material: Tintes, papers i planxes a càrrec dels alumnes.

Data: Del 6 d’abril al 29 de juny Horari: Dimecres de 17 a 21h Docent: Paz Alomar Preu: 100€ (70€ associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art). S’ha de fer l’ingrés de la quota d’inscripció al núm. de compte 2100 0011 82 0201710265, a nom de la Fundació Palma Espai d’Art i especificant nom de l’alumne i taller. També s’ha de fer arribar una còpia del resguard d’ingrés al CRCC. Places: Màxim 12 places Material: El material fungible serà a càrrec dels alumnes

- Cessió d’espai privada (5 persones màx.) i material: 25€ / jornada (de 17 a 21h) - Cessió d’espai gratuïta i oberta al públic + material: 25€ / jornada (de 17 a 21h) - Cessió d’espai gratuïta i oberta al públic (sense utilització de material): gratuït / jornada (de 17 a 21h) - El preu fora de la franja horària del centre serà de 15€ / h distintes tarifes per a entitats no relacionades amb la creació (publicitat, presentació de producte). Consultar - Les associacions de professionals relacionats amb la creativitat que ho hagin sol·licitat prèviament a la Fundació Palma Espai d’Art tindran un 30% de descompte sobre les quotes tant dels tallers com del lloguer d’espais.

Servei Temps x tu: al Centre Social Flassaders compten amb una ludoteca on deixar als infants entre 3 i 9 anys de dilluns a divendres de 17 a 19h. Si veniu al Centre de Recursos per a la Creació Contemporània podeu deixar als vostres fills i filles un màxim de dos dies a la setmana. Cal reservar a Ludoteca Flassaders carrer de la Ferreria, núm. 10 tel 971 214027 flassaders@as.a-palma.es

MATERIAL A DISPOSICIÓ DELS USUARIS: PLATÓ 1 Càmera vídeo SONY HXR-NX5E 1 X-Rite Calibrador Eye One Display II 1 Càmera CANON EOS 7D + 15-85 IS 1 Kit Elinchrom 2-1200RX 1200W + acces. 1 Trípode vídeo 1 Trípode fotografia 1 Suport fons Cromalite XLS 1 Colorama-fons estudi 2,72x11 blanc àrtic 1 Colorama-fons estudi 2,72x11 negre ÀREA INFORMÀTICA 5 Ordinadors Mac Pro 4,1 Mac OS X 10.6.2 Quad-Core Intel Xeon 2.66 GHz 4 núcleos 8Gb 1.066 MHz DDR3 5 Workstation PC 10 Monitors Eizo Flexscan S2433W 1920 × 1200 native resolution 1000:1 contrast ratio 360 cd/m2 brightness 5 Software Kit Adobe CS5 + 5 Final Cut Pro Studio VI. Educació 1 escaner A3 1 Impressora EPSON STYLUS PRO 7880 gran format. 1 EPSON escaner 4490 Photo

ÀREA DE GRAVAT Tòrcul Cubetes Serveis gratuïts: - Assessorament per a la producció de projectes creatius. Sol·licitar cita. Rodets - Grups de debat sobre temes relacionats amb la creació contemporània. Dremmel Sol·licitar sala per debat. - Cessions d’espais a associacions professionals relacionades amb la ALTRES 1 joc altaveus de dues vies creació contemporània. Sol·licitar espai. - Participació a les sessions obertes de creativitat el primer divendres Projector Altaveu de cada mes. - Participació al Laboratori de pensament sobre paisatge el darrer Pica mòbil. divendres de cada mes. - Sala de consulta de material i accés wifi.

QUÈ ÉS EL CRCC?

El Quarter d’Intendència. Centre de Recursos de Creació Contemporània és un nou equipament cultural que depèn de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, i la qual el gestiona a través de la Fundació Palma Espai d’Art. Es tracta d’un projecte cultural dinàmic i obert a col·lectius, artistes, entitats i programadors independents per tal d’afavorir el desenvolupament de projectes conjunts que millorin la qualitat de les propostes de creació contemporània a la nostra ciutat. Aquest espai respon a la necessitat de formació especialitzada i continuada dels professionals de la creació a través d’un programa de cursos, tallers i monogràfics que els permeten posar en comú, millorar i descobrir alternatives a les seves eines habituals de treball. En aquesta línia es proposen un seguit de cursos de tècniques específiques, cursos d’estratègies i activitats puntuals que pretenen ser el reforç necessari per al desenvolupament del procés artístic. Alhora, el CRCC vol ser un punt de trobada i posa a la disposició del col·lectiu professional de l’art i la cultura una sèrie d’espais perquè els agents culturals puguin dur-hi a terme la seva tasca. Així, el CRCC és un espai al servei de la recerca i la producció que ofereix a la comunitat artística i a tots els agents culturals que hi vulguin participar els recursos necessaris per a desenvolupar els seus propis projectes, els quals enriquiran l’escena cultural a la ciutat de Palma. És un centre únic a les Balears, que ens acosta a la dinàmica cultural de les capitals europees.

QUÈ VOLEM AMB EL CRCC? Dur a terme un projecte cultural dinàmic i obert que estimuli i faciliti la creació conjunta contemporània a la nostra ciutat de col·lectius, artistes, entitats i programadors independents, per tal d’estimular el desenvolupament de projectes de creació contemporània i tenint una cura especial de les diferents disciplines artístiques com a artífexs del fet creatiu. QUARTER D’INTENDÈNCIA CENTRE DE RECURSOS DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA. CRCC Per a més informació telefona al 971 720 975 de dilluns a divendres de 17 a 21 h i els dijous d’11 a 13 h o escriu al correu electrònic crcc.quarterdintendencia@gmail.com / www.crcc.cat

CRCC

Programació CRCC primavera 2011  

programació del mesos d'abril, maig, juny de 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you