Page 1

Proud

of the

good bridge! w

by

p people of tomorrow

& Arne Quinze


positieve vibes Het wereldberoemde festival ‘Tomorrowland’ viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Rond dit festival op het provinciaal domein ‘De Schorre’ in Boom hangt een unieke, positieve vibe die tot ver buiten onze landsgrenzen wordt opgemerkt. ‘People of Tomorrow’, de beweging die groeide uit deze vibe en gevormd wordt door de meer dan 200 nationaliteiten op het festival, wil deze verjaardag extra in de verf zetten met een kunstproject in samenwerking met Arne Quinze.


een unieke brug Arne Quinze is bekend geworden met zijn grootse, meestal houten, kunstinstallaties op publieke plaatsen. Op die manier streeft hij ernaar om kunst van zijn elitair etiket te ontdoen en om een brug te slaan tussen mensen en kunst. Voor ‘People of Tomorrow’ bouwt Arne Quinze een brug van maar liefst 537m lang, met een centraal beeld van 25m hoog, geïnspireerd op de Niké van Somatraché, een beeld uit de klassieke oudheid dat staat voor overwinning en vrijheid. De brug wordt bekleed met duizenden planken waarop in totaal zo’n 200.000 postieve boodschappen zullen gegraveerd worden van mensen over de hele wereld. Een deel van de opbrengst van deze actie gaat naar Human Rights Watch. Zo geeft dit festival ook echt iets terug aan de gemeenschap.


geschaafd hout met fsc label Cras woodshops kreeg van ‘People of Tomorrow’ en het atelier van Arne Quinze het vertrouwen om het hout voor de brug aan te leveren. De keuze viel uiteindelijk op de houtsoort ‘Okan’. Dit exotisch hout uit de hoogste duurzaamheidsklasse zal ervoor zorgen dat positieve boodschappen op de brug meerdere generaties zullen kunnen aanspreken. Het hout draagt bovendien het ‘100% FSC’-label en is dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Cras is erkend in de ‘Chain of Custody’ van FSC en kan dus garanties afleveren over de herkomst van het hout. Aangezien alle houten planken nog gegraveerd worden, was ook de schaafkwaliteit heel belangrijk. De nieuwe schaafinstallatie van Cras stond ook hier garant voor een vlekkeloze afhandeling op maat van de klant.


FIER Cras Woodshops mag fier zijn op deze samenwerking. Daarom wordt het verhaal rond deze houten brug ook gecommuniceerd via ‘de Cras master bache’... onze bache van 32m lang en 6m hoog langs de E17. Die draagt nu de boodschap ‘Proud of the g(w)ood bridge!’ Daarmee hopen ook wij op onze beurt de positieve vibes van de ‘People of Tomorrow’ verder te verspreiden. En uiteraard draagt één van de plankjes op de brug ook de blijde Cras-boodschap...


Info - Alle info over het ‘One world’ project op www.peopleoftomorrow.com - Alle info over schaafwerk op maat in uw Cras woodshop - Alle info over ons aanbod in FSC gelabeld hout in uw Cras woodshop

Adresgegevens van onze 12 woodshops : www.cras.be


+

Cras Woodshops proud of the Wood bridge ! (nl)  
Cras Woodshops proud of the Wood bridge ! (nl)  
Advertisement