Page 1

Guia d’ús: REDIB REDIB

1. Contingut ............................................................................ 1

Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento Científico

2. Accés ................................................................................... 2 3. Cerques ............................................................................... 3 4. Resultats ............................................................................. 5

Data actualització: 01/06/2018

5. Registre d’usuari ................................................................. 7 6.

Ajuda...................................................................................8

1. Contingut REDIB és una plataforma gratuïta d’agregació de continguts científics i acadèmics en format electrònic produïda pel CSIC i Universia. A través d’un sol portal, REDIB ofereix als usuaris accés directe i transparent al contingut dels documents publicats per editors d’àmbit iberoamericà en el seu lloc original. Actualment REDIB compta amb: 

2.371 títols de revista

765.792 documents

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

1


2. Accés

Per accedir al recurs anirem a la web del CRAI i clicarem damunt el botó Haureu d’introduir el vostre nom d’usuari i contrasenya per entrar a SABIDI (Biblioteca Digital de la URV) i iniciar la sessió.

Us apareixerà una pantalla com aquesta

Introduïu el nom del recurs i cerqueu-lo. A la fitxa del catàleg bibliogràfic trobareu finalment l’enllaç per accedir-hi.

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

2


La plataforma es pot veure en espanyol, anglès i portuguès.

3. Cerques

REDIB ens ofereix diverses possibilitats per cercar informació.

CERCA SIMPLE Posem un o més termes a la graella inicial i ens recupera articles i revistes que continguin aquets termes.

CERCA AVANÇADA Des de l’opció avançada disposem de moltes més opcions: 

Cerca per camps

Possibilitat d’establir el nivell de coincidència amb els termes emprats

Possibilitat de limitar la cerca per idioma, tipus de document, matèria i data de publicació

Recuperar publicacions periòdiques acreditades nacionalment o internacionalment

Des de la part inferior de la cerca avançada podem accedir al nostre historial de cerques i al llistat alfabètic d’autors i títols.

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

3


CERCADOR ESPECÍFIC DE REVISTES A la part superior de la pantalla, clicant damunt la pestanya Revistes accedirem a un buscador específic d’aquest tipus de publicacions. Des d’aquí podem veure totes les revistes per ordre alfabètic, matèries, editors, països, etc.

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

4


4. Resultats

Els resultats de la cerca ens apareixen a la part central de la pantalla:

Data: 01/09/2015 Revisiรณ: 00

5


I a la dreta trobem l’anàlisi del resultat i diverses opcions per limitar la nostra cerca:

Podem accedir al text complet de la revista des de “Enlace del documento” Si cliquem damunt un registre, veurem la pantalla completa de la referència, amb el resum, informació sobre la revista, l’editor, etc. A la dreta de la fitxa de la referencia REDIB ens suggereix resultats semblants.

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

6


5. Registre d’usuari REDIB ens dóna la possibilitat de crear-nos un perfil. D’aquesta manera gaudirem d’una sèrie d’opcions addicionals com guardar els resultats de les nostres cerques i poder recuperar-los més endavant, rebre notificacions de novetats i nous documents de publicacions o àrees seleccionades, crear-nos llistes, etc.

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

7


6. Ajuda Des de l’adreça https://www.redib.org/faq/ podeu obtenir resposta a les preguntes més freqüents, que us ajudaran a treballar amb aquest recurs.

Per més informació adreceu-vos a

Data: 01/09/2015 Revisió: 00

8

REDIB: guia d'ús  

Guia d'ús de REDIB, plataforma gratuïtata d'agregació de continguts científics i acadèmics produïda pel CSIC i Universia

REDIB: guia d'ús  

Guia d'ús de REDIB, plataforma gratuïtata d'agregació de continguts científics i acadèmics produïda pel CSIC i Universia