Page 1

Guia d’ús: Com fer un préstec PUC PUC Servei de préstec consorciat gratuït

1. Què és un PUC?................................................................... 1

Data actualització: 20/06/2016

3. Com demanar un PUC in situ .............................................. 5

2. Com demanar un PUC via web ........................................... 2

1. Què és un PUC?

El PUC és un servei de préstec consorciat gratuït que permet als seus usuaris sol·licitar i tenir en préstec documents d’una altra biblioteca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). Les biblioteques universitàries participants en el PUC són la UB, la UAB, la UPC, la UPF, la UdG, la UdL, la URV, la UOC, la URL, la UVIC-UCC i la Biblioteca de Catalunya. Són usuaris d'aquest servei els membres de les institucions del CSUC:     

Estudiants de grau, de 1r i 2n cicle Estudiants de postgrau, 3r cicle, màsters i doctorat Personal docent i investigador (PDI) Personal d’administració i serveis (PAS) Altres usuaris autoritzats

Els usuaris han d’estar registrats en la base de dades de la seva institució i no han d’haver superat la data de caducitat ni trobar-se bloquejats en el servei de préstec de documents de la seva biblioteca. Si un usuari està suspès de préstec en la seva biblioteca ho estarà també del PUC. Consulteu el nombre de documents disponibles per PUC segons tipus d’usuari.

Data:01/09/2015 Revisió: 00

1


Es poden demanar tots els documents de les biblioteques del CSUC, excepte els que cada biblioteca exclogui, com per exemple la bibliografia bàsica, les obres de referència, les revistes o el llibre antic. Si la pròpia institució té algun exemplar disponible, l’usuari no pot sol·licitar el document a una altra institució del CSUC. En aquest cas, cal fer la petició a través de “El Meu catàleg”.

2. Com demanar un PUC via web Des de la pàgina inicial del CRAI (http://www.urv.cat/crai) marqueu l’opció CCUC i feu una cerca per paraula clau del document que us interessa.

La cerca es realitzarà al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya. Dels resultats obtinguts, cliqueu sobre el títol del document que us interessa.

Data:01/09/2015 Revisió: 00

2


A continuació, veureu el registre complet del document i podreu comprovar si alguna institució el té “Disponible”.

Data:01/09/2015 Revisió: 00

3


Per sol·licitar-lo, tan sols cal clicar a “Demanar-lo (préstec consorciat)”.

S’obrirà un desplegable on haureu de seleccionar la vostra institució i clicar a “Enviar”.

A continuació el sistema us demanarà que us identifiqueu. L’identificador i la contrasenya són els que utilitzeu per entrar als Serveis Digitals de la Universitat (Intranet, Correu electrònic, Moodle, etc.). Finalment, haureu de seleccionar el CRAI de la URV on voleu recollir el document.

Data:01/09/2015 Revisió: 00

4


El sistema us confirma que heu realitzat la reserva correctament. I us informa que rebreu un avís per correu electrònic quan ja tingueu el document disponible per recollir al CRAI de la URV que hagueu seleccionat. Podreu retornar el document a qualsevol dels CRAI de la URV, o de la institució propietària del document. No es poden demanar per PUC aquells documents que les institucions han designat com a “Ús local”. En el cas que us interessi un document que estigui designat com a ús local, el podeu demanar per préstec interbibliotecari a través de l’opció

Es poden reservar els documents que estiguin en préstec i no tinguin cap reserva més associada. A l’hora de fer la reserva tingueu en compte la data de venciment del préstec per valorar si us interessa.

3. Com demanar un PUC in situ Es pot demanar el préstec d’un document presencialment en la biblioteca en la qual pertanyen els documents. Per formalitzar el préstec l’usuari s’haurà d’acreditar amb el carnet de la seva institució.

Data:01/09/2015 Revisió: 00

5


Per més informació adreceu-vos a

Data:01/09/2015 Revisió: 00

6

Profile for CRAI URV

PUC: préstec consorciat gratuït  

Guia del PUC

PUC: préstec consorciat gratuït  

Guia del PUC

Profile for craiurv