Page 1

Guia d’ús: BLE. Bibliografía de la Literatura Española 1. Contingut ............................................................................... 1

BLE. Bibliografía de la Literatura Española Data actualització: 16/05/2018

2. Accés ...................................................................................... 2 3. Com Cercar? ......................................................................... 33 4. Visualització dels resultats ..................................................... 4 5. Gestió dels resultats............................................................. 66 6. Guies i tutorials: ..................................................................... 8

1. Contingut BLE. Bibliografía de la Literatura Española és una base de dades referencial que conté articles de revista, crítica d’obres literàries, monografies, ressenyes de llibres, bibliografies, actes de congressos i altres materials relacionats amb la literatura espanyola, la crítica literària, la lingüística i la història del llibre. S’actualitza mensualment.

2. Accés Per accedir al recurs anirem a la web del CRAI i clicarem damunt el botó Haureu d’introduir el vostre nom d’usuari i contrasenya per entrar a SABIDI (Biblioteca Digital de la URV) i iniciar la sessió.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

1


Us apareixerà una pantalla com aquesta

Introduïu el nom del recurs i cerqueu-lo. A la fitxa del catàleg bibliogràfic trobareu finalment l’enllaç per accedir-hi.

Ens apareixerà una pantalla com aquesta:

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

2


3. Com Cercar? Hi ha dues opcions de cerca: bàsica i avançada. Des de la cerca bàsica introduïu la paraula o paraules que vulgueu buscar i cliqueu damunt la icona de la lupa. Si introduïu dues paraules recuperarà documents que continguin tots dos termes. Si voleu recuperar una frase sencera, poseu-la entre cometes “...”. Si cliqueu damunt l’opció “Evaluado por expertos” es recuperarà informació publicada a revistes que tinguin aquesta garantia de qualitat.

La cerca avançada permet triar el camp concret dins del qual es vol buscar, i combinar dues o més cerques entre elles amb els operadors booleans “and” “ or” i “not”.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

3


També podeu utilitzar aquesta opció de cerca en cas que vulgueu filtrar per tipus de document, idioma, data de publicació etc., per tal d’obtenir uns resultats més precisos.

4. Visualització dels resultats Un cop executada la cerca, recuperareu un llistat amb els documents que coincideixen amb els criteris especificats. De forma predeterminada, els documents més rellevants es veuen a la part superior de la llista. A la columna de l’esquerra trobareu opcions per acotar encara més la cerca. Es poden filtrar els resultats per: text complet, avaluació d’experts, tipus de fonts, data de publicació, títol de publicació, assumpte i idioma.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

4


Si cliqueu damunt del títol d’un document, s’obrirà el registre bibliogràfic sencer, amb informació i opcions addicionals.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

5


A la part dreta de la pantalla podreu trobar l’accés al text complet, si n’hi ha, i també suggeriments d’altres registres relacionats amb el document.

5. Gestió dels resultats Podeu gestionar els resultats obtinguts amb la cerca, és a dir: citar, enviar per correu electrònic, imprimir i guardar, ja sigui un a un, o bé seleccionant-los i treballant-hi en conjunt. Trobareu totes les opcions per fer-ho a la part dreta de la pantalla del registre bibliogràfic.

Si voleu gestionar els resultats un a un, utilitzeu directament les opcions “citar”, “enviar por correo electrónico”, “imprimir” o “guardar”.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

6


Si per contra voleu gestionar un conjunt de resultats, seleccioneu-los utilitzant l’opció “Añadir a entradas seleccionadas” Tots els documents seleccionats s’aniran guardant dins d’una carpeta situada a la part superior dreta de la pantalla.

Per entrar en aquest espai, cliqueu damunt de la carpeta i us apareixeran tots els documents que hagueu seleccionat prèviament. Seleccioneu aquells que vulgueu gestionar de forma conjunta i podreu imprimir, citar, etc., des de les opcions de la part superior dreta.

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

7


Els registres seleccionats romandran en aquesta carpeta durant el temps de la sessió, si sortiu de la base de dades es perdran els resultats. Per guardar les seleccions de manera permanent, caldrà donar-se d’alta a l’àrea personal. Aquesta opció també us permetrà guardar cerques, rebre i gestionar alertes i connectar el compte amb el gestor bibliogràfic Mendeley.

6. Guies i tutorials: Trobareu informació més detallada sobre l’ús de BLE a: https://search.proquest.com/help/academic.esES/webframe.html?Advanced_Search.html

Per més informació adreceu-vos a

Data: 16/05/2018 Revisió: 01

8

Bibliografía de la literatura española  

Guia d'ús de la base de dades BLE, Bibliografía de la Literatura española

Bibliografía de la literatura española  

Guia d'ús de la base de dades BLE, Bibliografía de la Literatura española