Page 1

Een uitgave van CONQUEST COMMUNICATION. CREATION.

Bruno Dursin: ‘Best of both worlds’

Hoe zet je Oud-Beijerland

BETER OP DE KAART?

Hoeksche ‘highlights’

N A JA A R 2013

Con uest,


Trots ben ik. Op deze uitgave. Op ConQuest. Op ons team. Want in een tijd dat bedrijven inkrimpen, slaan wij onze vleugels uit. Groeien we. Daar is lef en drive (en een tikkeltje eigenwijsheid) voor nodig. Onze ConQuestadoren bezitten die eigenschappen. Mijn team inspireert en is kritisch. En dat heb ik nodig om mijn droom te verwezenlijken.

Veel leesplezier! Corina Barendregt Managing director

02

Vooruitziend.

De verhuizing naar ons mooie pand in Strijen was de eerste stap, volgend op een jaar van missie bepalen, strategie uitzetten, tactiek vaststellen. Mijn voorliefde voor krijgsgeschiedenis komt me goed van pas. En ook al meet ik mij geenszins aan de groten der aarde, mijn wil om mijn doel te behalen is er niet minder om. Vanaf nu gaan we nog dichter tegen onze klanten aanschurken. Ik wil hún doelen doorgronden. Alleen zo kunnen we cross-mediale aanpakken voorstellen die resultaat opleveren. Onze nieuwe contractvormen zijn gericht op partnership en commitment. Structureel communicatie bedrijven. Daar geloof ik heilig in. Zoals Julius Caesar het zo mooi zei: “Alea iacta est”, de teerling is geworpen!

04

06

Strijen, een soort thuiskomen

Hoeksche ‘highlights’


el. xib Fle

10

12

14

‘Best of both worlds’

Hoe zet je Oud-Beijerland beter op de kaart?

Niks te verbergen…

TOS: Trots Op Strijen (en de hele Hoeksche Waard)

N A JA A R 2 0 1 3

07 Onderscheidend.

03


Strijen,

een soort thuiskomen

DE VLAG VAN STRIJEN is geel met daarop drie sautoirs (St. Andries足 kruizen) in rood. Dit komt ook voor in het gemeentewapen, dat reeds in de middel足 eeuwen bekend was. Een bewijs dat Strijen de oudste gemeente in de Hoeksche Waard is.

04


‘Zeg maar Strien tegen Strijen…’

Strijen kent een lange geschiedenis. Van 1167 tot 1459 maakte Strijen deel uit van de Heerlijkheid Strijen en Putten. Voor de Sint Elizabeths­ vloed in 1421 lag het gebied van Strijen tot ver in Brabant. Maar het water verdeelt het gebied in twee delen en Strijen komt op een eiland te liggen. Uiteindelijk werd zij als Strijensche Waard in de Zuid-Hollandse Waard opgenomen. De naam Strien is afkomstig van de gelijknamige rivier, ooit een belangrijke handelsroute tussen de grote rivieren Schelde, Maas en Rijn.

N A JA A R 2 0 1 3

Een bedrijf in Oud-Beijerland geeft je een zekere allure. Verhuizen met je bedrijf naar het Strijense heeft meer iets van ‘going home’. Maar wat is dan dat thuisgevoel? Daarover voelen we directeur en eigenaar van ConQuest, Corina Barendregt, aan de tand. “Als je vanuit de lucht naar Strijen kijkt met haar kernen Mookhoek, Strijensas en de buurtschappen Cillaarshoek en De Klem, dan zie je een door weilanden omgeven dorp. Dat geeft een landelijk gevoel dat zoveel Strijenaren typeert. De meesten willen dan ook nooit meer weg uit ‘hun’ dorp. Dat geldt ook voor mij.”

05


“Kijk”, begint Corina, “ik kan een hele waslijst opsommen met Hoeksche ‘highlights’ maar ik laat ze liever aan u zien hiernaast. Dat deze highlights bijna allemaal in en om Strijen liggen, is niet verwonderlijk; tel de woonkernen en de buurtschappen die onder Strijen vallen bij elkaar op en de gemeentegrenzen beslaan zowat een kwart van de Hoeksche Waard. Ik woon al mijn hele leven in Strijen. Sinds juli dit jaar werk ik er ook en dat bevalt prima. Waarom? Strijen geeft me een goed gevoel. Ik voel me verbonden met de nuchtere, dorpse mentaliteit die hier heerst. Wil ik gezellig onder de mensen zijn, dan ga ik naar VV Strijen om een potje voetbal te kijken (en te becommentariën uiteraard). Wil ik rust, ruimte en natuur dan loop ik met viervoeter Herik de straat uit, recht het Oudeland van Strijen in. Dit is een gebied met ‘bijzondere natuurwaarden’ en geliefd bij vogelaars, al was het alleen maar vanwege de overwinterende ganzen. In mijn vrije tijd ben ik gids bij het Hoekschewaards Landschap. Tja, Strijen betekent voor mij thuiskomen.”

Foto: B. de Haan

Hoeksche ‘highlights’

1

06


A12 N228

N222

N220 N213

N209

N223 A13

N207

A20

N210

Rotterdam

Foto: Kees Wittenbols

A4 N211

3

Foto: MS Fotografie

N211

Foto: Kees Wittenbols

Foto: Peter Petie 2

N210

N476

A4 N219

A15

N57

N214

A15

N217

N A JA A R 2 0 1 3

Gemeente Strijen

N3 A16

A29 N215

Hoeksche waard

Strijen

N59

A59

A59

4

A27

5

6

7

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

A17

Foto: Monique @ConQuest

Oudeland van Strijen Bietenrooier Brug van Strijensas Plattegrond Paalzitten in de haven van Strijen Watertoren van Strijen uit 1914 Strijen in het ochtendlicht

07


‘Best of both worlds’ (of hoe een Belg in Nederland terecht komt en daar blijft hangen) Onze klanten vind je overal in Nederland: Amsterdam, Oosterhout, Oldenzaal. Maar ook buiten de grenzen kennen ze ConQuest. U gaat nu kennismaken met onze zuiderbuur Bruno Dursin. Deze bevlogen directeur van Zinkinfo Benelux – een vakorganisatie die de belangen behartigt van een dertigtal Nederlandse en Belgische verzinkerijen – werkt al jaren intensief samen met ConQuest. Met hem spraken wij over hoe een Belg in Nederland terechtkomt en wat hem hier bindt (en dat is niet een boterham met kaas en een glas melk tussen de middag). “Nee beslist niet!”, benadrukt Bruno als hij een slok van zijn ‘plat’ water neemt en een hap van zijn pistoletje tonijnsalade. “Wij Belgen drinken melk tot onze kleutertijd en daarna niet meer. Hetzelfde geldt overigens voor pindakaas, een typisch Nederlands broodbeleg waar wij onze neus voor ophalen. Zomaar een losse boter­ham met een plak ham ertussen zal je ons niet snel zien doen. Jullie zuiderburen combineren hard werken met een ontspannende, goede lunch waardoor ze het werkende leven goed kunnen relativeren. Nederlanders zijn weliswaar direct en recht voor z’n raap maar jullie relativeren minder snel dan wij. Daarom is de relatie die wij hebben met ConQuest goed te typeren als ‘best of both worlds’.” Bij Belgische reclamebureaus zit ook creativiteit maar het ontbreekt ze soms aan structuur. En dat laatste zocht ik echter wél toen ik in 2010 bij ConQuest aanklopte voor een nieuwe visuele identiteit voor onze organisatie. Ik wilde niet alleen maar dat onze ‘façade’ werd aangepakt met een mooi laagje verf. Nee, ons ‘nieuwe huis’ moest vooral goed gefundeerd zijn en een sterke constructie hebben. Die consistentie heb ik gevonden bij ConQuest. Zij adviseren en begeleiden ons in de huidige ontwikkeling op het gebied van online en offline communiceren met onze doel­groepen. Dat is complexe materie waar ConQuest prima raad mee weet. Ik leg de lat altijd hoog en dat vraag ik ook van de mensen met wie ik werk.”

08


N A JA A R 2 0 1 3

HOE KOMT EEN BELG IN NEDERLAND? Toen Bruno ooit bij Victor Buyck werkte – een grote Belgische staalbouwer – schreef hij drie bureaus aan om het wat stoffige imago van het bedrijf op te poetsen. Eén daarvan was ConQuest, in die tijd (en nog steeds!) een goede referentie van de Belgische bouwgigant BESIX. “Ik was gecharmeerd van hun aanpak”, blikt Bruno terug op het communicatieplan van ConQuest. “Ze dachten door en ze blonken uit in hun originele en constructieve ideeën. Het was dan ook bijna logisch dat ik in 2010 aan ConQuest dacht toen er een huisstijl moest komen voor een nieuwe vakorganisatie. Zinkinfo is het resultaat van een fusie tussen een Nederlandse en een Belgische organisatie. Ik wilde ‘tabula rasa’ maken met het verleden maar wel met een stukje herkenbaarheid naar het verleden.” Zinkinfo is een ambassadeur gebleken voor ConQuest. Sinds de samenwerking met Zinkinfo mochten wij bedrijven als Galva Power, ODS en VOM tot onze klantenkring rekenen. Je kunt ook zeggen: zo wordt ‘best of both worlds’ in de praktijk gebracht. Wij van ConQuest zeggen: Bruno bedankt!

09


Een kwestie van citymarketing

Uit in Oud-Beijerland 2013

VER

Hoe zet je Oud-Beijerland beter op de kaart?

maakt

Concept & realisatie: www.conquest.nl

powered by

Dorpse charme. Stadse allure.

Spuidagen 5 en 6 juli

vanaf 10.00 uur

Dit jaar neemt hét nautische spektakel van de Hoeksche Waard voor het eerst het hele centrum in beslag; van de historische haven tot aan het markante Oude Raadhuis. Met diverse shantykoren, een palingrookwedstrijd, het NK Schoproeien en een nautische braderie met meer dan 100 kramen. Maar ook heel veel activiteiten speciaal voor kinderen; zoals zelf te besturen miniatuurbootjes. Met historische schepen en meer dan genoeg te eten en te drinken op de vele gezellige terrassen.

Vier de Vrijdag! ‘Fun for kids’

26 julide Vrijdag! ‘Fun for kids’ 18.00 - 21.00 uur Vier 26 juli 18.00 - 21.00 uur

Iedere vierde vrijdagavond van de maand vieren wij dat u onze gast bent. Iedere maand met een ander thema maar altijd met speciale acties, aanbiedingen, vermaak en vooral heel veel verwennerij!

Vier de Vrijdag! 23 augustus

18.00 - 21.00 uur

Iedere vierde vrijdagavond van de maand vieren wij dat u onze gast bent. Iedere maand met een ander thema maar altijd met speciale acties, aanbiedingen, vermaak en vooral heel veel verwennerij!

Raadhuis Klassiek 31 augustus

21.00 - 23.00 uur

Raadhuis Klassiek is een klassiek openluchtconcert gesitueerd in het prachtige decor van het Oude Raadhuis in het centrum van Oud-Beijerland. Er staan stoelen maar neem voor de zekerheid uw eigen klapstoeltje mee (en een lekker flesje wijn?). Luister naar het Holland Symfonie Orkest onder leiding van Wim van Herk en geniet van de Oud-Beijerlandse versie van het Prinsengrachtconcert. De toegang is gratis. www.raadhuisklassiek.nl

Jaarmarkt 14 september Jaarmarkt 14 september

10.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Spuidagen

Op deze dag bruist het centrum van Oud-Beijerland van de activiteiten. Op de ouderwets gezellige braderie met meer dan honderd kramen vindt u altijd iets van uw gading. Van verse streekproducten tot kleding of curiosa. Met activiteiten voor kinderen, diverse optredens en oude ambachten.

Jazz Festival 14 september

Vrijdag 5 juli & Zaterdag 6 juli 2013

11.00 - 23.00 uur

Centrum Oud-Beijerland Dit jaar neemt hét nautische spektakel van de Hoeksche Waard het hele centrum in beslag; van de historische haven tot aan het Oude De programmering is nog geheim maar we kunnen al wel Raadhuis. verklappen dat er weer volop genoten kan worden van een aantal topacts uit de jazz en blues wereld. Hou voor de details de website in de gaten: www.uitbeijerland.nl

Open Monumentendag 14 september

Met diverse shantykoren, een palingrookwedstrijd, het NK Schoproeien en een gezellige braderie. Het Spui is décor voor een vlootschouw, een demonstratie van de wakeboardschool, een ritje in een supersnelle rib en diverse historische schepen. Wie durft kan een proefduik maken in de duiktank. Wie liever droge voeten houdt, kan terecht op één van de vele gezellige terrassen met live muziek die tot in de kleine uurtjes doorgaat.

nautische 10.00 - 17.00 uur

Oud-Beijerland kent 28 rijksmonumenten en circa 100 gemeentelijke monumenten. Elk monument heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat bewoners of eigenaren ongetwijfeld kennen. Mogelijk bent u ook benieuwd naar de historie van de nalatenschap van voorgaande generaties? Dan is de Open Monumentendag daarvoor een uitgelezen moment.

Dorpse charme. Stadse allure.

powered by

VERmaakt www.uitbeijerland.nl

10

Dorpse charme. Stadse allure.

In 2012 benaderde de gemeente Oud-Beijerland ConQuest met de vraag om mee te werken aan de profilering van het Spuidorp. Hoewel wij (inter) nationaal opereren, liggen onze roots in de Hoekschewaardse klei. Met onze uitgekiende strategie, cross-mediale aanpak en minimale budget wonnen wij de pitch! Dat wij een lokale partij zijn, feeling hebben met de mensen en de cultuur van Oud-Beijerland en dat we een beetje ’slij’ (streektaal voor ‘zuinig’) zijn, gaf de doorslag: wij wonnen de pitch! Maar we zijn vooral trots want dit onderstreept onze knowhow van het communicatievak.


© Daan Barnhoorn Fotografie

Wij ontwikkelden een communicatie-oplossing voor de vier pijlers waar de Toekomstvisie van Oud-Beijerland op stoelt: wonen, centrum, bedrijvigheid en streekfunctie. Om de citymarketing een eigen gezicht te geven hebben we de strategie vertaald naar een stevig en onderscheidend creatief grafisch concept dat helemaal losstaat van de gemeente­ lijke huisstijl. Kern van dit concept is het

N A JA A R 2 0 1 3

In onze aanpak staat Oud-Beijerland centraal. Onze communicatiestrategie is gericht op slimme, efficiënte middelen die alle doelgroepen bereiken. En dat tegen minimale kosten. Uiteraard met meetbare resultaten want een euro kun je maar één keer uitgeven. Dat bedoelen we met ‘slij’.

citymarketing logo. Deze verbindt het oude (het raadhuis, een zeer herkenbaar icoon in het dorpsgezicht) met het nieuwe (OBL in strakke letters, die ook in het gemeentelijke logo terugkomen).

Ui t! Be ij er la nd VOOR JAAR 2013

Met de inmiddels bekende ‘VER’-woorden geven we elke pijler een eigen sfeer en karakter, passend binnen het totale concept. OBL Verbindt, OBL verzorgt, OBL vermaakt… zomaar wat thema’s die van toepassing zijn op de verschillende doelgroepen. Een grote hoofdfoto en een sterke tekst versterken dit. Hiermee hebben we een flexibel concept neergezet dat visueel een eenheid vormt. Creatief, strategisch, planmatig en onderscheidend. Dat is citymarketing à la ConQuest.

Win een make-over! Oud-Beijerland kleurt oranje Interview met Adri van Tiggelen

Smullen met de Hoeksche Rooie

GENTLEMEN MODE | Oost-Voorstraat 4-6 | 3262

JE Oud-Beijerland | 0186

- 61 41 65 | www.gentlemen

VERleidt

mode.nl | Like us at facebook

DECO_03774_Adv_Gentlemen_205x275

_v2.indd 1 01-03-13 17:31

Dorpse charm e. Stadse all ure.

11


Niks te verbergen… Wat vertellen de voorwerpen op onze visitekaartjes?

CORINA

12

CLAUDIA

JONAH

GERARD

LINDA

managing director

project director

sales executive

project manager

project manager

Je verwacht het niet van haar maar toch is het zo: Corina heeft een klik met krijgsgeschiedenis. Vandaar de legerhelm op haar kaartje. Julius Caesar, Karel de Grote, Dzjengis Khan. Stuk voor stuk nietsontziende veroveraars die met groot vernuft, uitgekiende strategie, en verrassende tactiek hun doelen behaalden. Corina bewijst dat eeuwenoude principes zoals orde, planning en denken in oplossingen prima passen in een moderne bedrijfsvoering. ConQuest betekent niet voor niets ‘verovering’.

Claudia is meerdere keren in Japan geweest. In de rijke Japanse cultuur is de gelukskat (of ‘wenkende kat’) een steeds terug­ kerend thema. De wenkende kat zie je nog vaak in winkels en bedrijven. Ze zouden klanten binnenhalen met een wuivend rechterpootje. De herkomst hiervan zou liggen bij een Japanse vrouw die een slecht­ lopend restaurant had. Ze zette een kat bij de voordeur en die zou hordes klanten naar binnen hebben gezwaaid. Behoudens dat is Claudia een kattenliefhebber.

Toen Jonah vijf was, werd hij met het korfbal-virus besmet; zijn ouders korfbalden en zijn vriendjes ook. De sport werd een moeilijk te bestrijden verslaving. Sinds zijn zestiende speelt Jonah in het eerste team van het Strijense Ventura Sport. Tegenwoordig slokt het trainen, training geven, wedstrijden spelen en coachen acht uur per week op van onze drukbezette salesman. Korfbal is eigenlijk zijn tweede baan, met als voorlopig hoogtepunt ‘topscorer van de Hoeksche Waard’.

Hakken, zagen, timmeren… overdag is hij project manager en ‘s avonds is hij allround klusser in en om het huis. Eigenlijk had hier een plaatje van een squashracket gemoeten want dat is zijn grootste en inspannendste hobby, ware het niet dat de bespanning van het racket mist. Vandaar een schroeftol. Dit onmisbare gereedschap heeft aan de basis gestaan van menig meubel in huize IJdo. De volgende wordt een Makita, de ‘doordouwer’ onder de schroeftollen.

Thuis komt ze er nauwelijks aan toe maar op vakantie vindt ze het echt te gek: boeken lezen! Van alles en nog wat maar vooral avontuur (De man die naar Auschwitz wilde), misdaad (detectives, ‘want het is intrigerend hoe moorden worden opgelost’) en fantasy (Feist, een verhaal à la The lord of the Rings ‘dat ook echt ergens over gaat’) maar géén science fiction. Dat staat iets te ver af van de realiteit. Maar dat staan elfjes en gnomen ook…


De visitekaartjes van ConQuest zijn niet standaard. Verre van zelfs. Bij ConQuest vatten ze het ontwerp van een kaartje een tikkie persoonlijk op. Waarom zou je niet laten zien wie je bent op je visitekaartje? Daarom houden de ‘ConQuestadoren’ een voorwerp achter hun rug die iets onthullen over wie ze zijn en waar hun passie ligt. Die persoonlijke factor vindt u ook terug in hun werk en in het contact met de klant.

MONIQUE

TANJA

LAURA

grafisch ontwerper

grafisch ontwerper

grafisch ontwerper

Onze kersverse collega Viola heeft hier een hoofdstel in haar handen, dat toebehoort aan haar acht jaar oude merrie Ginger. Deze halfbloed ezel en halfbloed Arabier, zoals Viola haar edele dier weleens gekscherend noemt, lijkt namelijk een beetje op Viola. Nee, niet qua uiterlijk natuurlijk maar het is meer haar karakter waar Viola zich in herkent: nieuwsgierig, bloeit helemaal op als ze iets goeds heeft gedaan, heeft een ‘eigen willetje‘ en… je kunt ermee lachen!

Reizen (naar vooral IJsland en Scandinavië) vindt zij te gek. Niet alleen het groene landschap trekt haar; ook de serene rust, de weidsheid en de ’Friese’ mentaliteit van de Scandinaviërs. Downto-earth, niet per se heel gezellige mensen maar eerder: doe maar gewoon. Daarin herkent Monique veel van hoe zij zelf in het leven staat. Aan landen zoals Italië, waar mensen wat heter geblakerd zijn en wat meer bravoure tonen, is zij nog niet toe.

Het begon met een ‘Lomo’, een analoge, Russische fotocamera waarmee Tanja begin jaren 90 begon te experimen­ teren met fotografie. Maar waarom nog steeds analoog? Foto’s maken is Tanja met de paplepel ingegoten en bij analoog plaatjes schieten gaat het nog weleens mis. Ook dat is de charme van ‘old school’ fotograferen. Nu is Tanja gewapend met een Canon 30D. En als het aan haar ligt, komt er ooit een Hasselblad, de camera van haar held Anton Corbijn.

Stuur Laura naar een onbewoond eiland en ze mag maar één cd meenemen. Dan kiest ze ongetwijfeld voor heavy metal. Het is de energie en de power van deze muziek die haar zo raakt. Vooral buitenstaanders vinden de muziek rauw, grof en bombastisch of zelfs herrie. Haar tweede passie is klassieke muziek spelen, op de piano. ‘Für Elise’ van Beethoven, ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart… klassiekers waar Laura wel raad mee weet achter de toetsen.

N A JA A R 2 0 1 3

VIOLA

project manager

13


TOS: Trots Op Strijen (en de hele Hoeksche Waard)

TOS… het zou zomaar de naam van een nieuwe politieke partij kunnen zijn. Maar dat is het niet. TOS zegt iets over de roots van eigenaar, oprichter en directeur Corina Barendregt: Strijen. Het oudste dorp van de Hoeksche Waard – en veruit ook de mooiste zo betitelt Corina haar woonplaats – waar ook ConQuest is gevestigd. Behalve trots op Strijen zijn we zeker zo trots op ons wérk. Hoog tijd dus voor een ‘wall of fame’ met mooie, onderscheidende opdrachten. Oh ja… als uw opdracht hier niet tussen hangt dan zegt dat niets over onze waardering voor u als klant. Wij doen slechts een willekeurige greep uit opgeleverd werk. Dus goede kans dat u in een volgende editie wél deel uitmaakt van onze ‘wall’.

14


In de pijplijn... Verschillende tenders BESIX Magazine 50 jaar jubileumboek voor Struik & Hamerslag Verschillende uitingen voor Galva Power Verschillende middelen voor Oud-Beijerland Citymarketing, waaronder het beheren van de social media Boek over de Coentunnel Website voor Aertssen

N A JA A R 2 0 1 3 15


Volg ons

MEMORY

Kom meer over ons te weten

ConQuest, najaar 2013  

ConQuest is afgelopen zomer verhuisd van Oud-Beijerland naar Strijen. Dat is 7 november luister bijgezet met een feestelijke opening. U maak...