Page 1

PROJECTE DE LA XINA 5 anys A Aquest projecte parteix del desig dels infants, sorgit el curs anterior, d’estudiar els països d’origen de moltes de les famílies dels nins i nines de la classe. A més a més va ser fàcil enllaçar amb el tema elegit per tota l’escola per aquest curs, titulat Cultures del Món. El primer que varem fer per triar el nom de la classe va ser un llistat de tots els països que volíem estudiar. La llista que ens va sortir va ser molt llarga i una mica confusa, així que la vàrem dividir en dues: pobles i països. Després passarem a les votacions que vàrem haver de repetir diverses vegades perquè sempre sortia un empat entre Alemanya i la Com sabeu tot,s va guanyar aquest últim i ens vàrem posar en marxa.

Xina.

El primer de tot que vàrem haver de fer era recordar on està situada la Xina, al mapa del Món.

A partir d'una conversa de grup decidim que cada nin ha d’esbrinar una cosa de la Xina a ca seva i desprès expliqui el què ha après a la resta del grup. Varen surgir molts de petits projectes:

EL MENJAR

EXÈRCIT TERRACOTA

DE

LA BANDERA


ESCRIPTURA ÒS PANDA

SALUDAM

Tambè hem estudiat la Gran Muralla, les pagodes, la festa de la primavera (amb fanals i dracs), el zodíac xinès. Tot el projecte ha estat un èxit. Desprès hem continuat estudiant els països d’origen de cada nin.

NI HAO

ELS ESTELS

ROBA TRADICIONAL


EL NOSTRE PROJECTE: ARGENTINA.

GRÀCIES A LA COL.LABORACIÓ DE TOTS HEM APRÈS MOLTES COSES DE L’ARGENTINA.

PERÒ HAN ESTAT N’ENRIQUE I NA FRANCISCA ELS QUE MÉS ENS HAN AJUDAT: HEM TASTAT EL MATE I EL DULCE DE LECHE.

ENS HEM DISFRESSAT DE GAUCHOS

HEM TOCAT ALGUNS INSTRUMENTS TÍPICS


HEM APRÈS NADALES ARGENTINES

PERÒ SOBRETOT HEM GAUDIT DE LA GASTRONOMIA!!!

GRÀCIES ENRIQUE I FRANCISCA!!!!


PROJECTE DE CENTRE: LES CULTURES DEL MÓN. La classe de 4 anys B som la classe de RÚSSIA! Hem après moltes de coses sobre aquest país tan interessant: És el país més gran del món. La pepa de Rússia és la Matrioska.

A Rússia fa molt de fred, per això duen uns capells que s’anomenen Ushanka. Ens vàrem adonar que a Rússia a l’ hivern quasi mai surt el sol i fa molt de fred. Per tant, a Rússia les temperatures són més baixes. En canvi, a Mallorca surt més el sol i com fa més calor, les temperatures són més altes.

Sabem escriure i dir algunes paraules en rus. Algunes paraules que sabem són les següents (la paraula en rus està escrita en el nostre idioma però tal com sona en rus): HOLA: PRIVIET ADÉU: PAKKA GRÀCIES: SPASSIBA DE RES: NIÉSASTO COM ESTÀS?: KAK DI LA? BÉ: JARAXÓ SÍ: DA A Rússia mengen una sopa de remolatxa: Borsch. Beuen Vodka. La moneda de Rússia es diu Rublo.

Kandinsky era un pintor rus.


Les ciutats més importants de Rússia són: Moscú i Sant Petersburg, i els monuments són el Kremlin i la Sang Derramada. Sabem ballar el ballet de Moscú.

Prova vicenç  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you