Page 1

1

diari 2007 Club Patinatge ArtĂ­sticRipollet


2

Isabel Repullo


Presentació

3

Hem volgut aglutinar en paper totes les notícies i esdeveniments què ens han ocorregut durant la temporada 2007. Cada temporada n’hi ha nous objectius, noves metes, nous camins a recórrer. N’hi ha noves il•lusions però sobre tot el què hi haurà serà molt treball, molt d’esforç i molt sacrifici aquestes són les 3 claus del patinatge artístic. Si als vostres fills us pregunten què cal tenir per ser un gran patinador no dubteu en dir-li què ser constant. Cada temporada el club creix més; tenim 55 patinadors a l’esport escolar, 17 al Ceip Tiana i 55 patinadors al Club, el nostre objectiu és créixer encara més però sense deixar de banda les nostres arrels de Club petit i de la humanitat que sempre ens ha caracteritzat a les persones què han dirigit el Club durant la seva llarga existència, ja fem més de 35 anys, des de l’any 1973 què es coneixen els primers patinadors al Club de Ripollet, però és ara on el club començar a tenir un lloc destacat en el món del patinatge i això ha estat possible gràcies a Francesc Escanes. Aquest butlletí vol ser un petit homenatge al president que ha fet gran al CPA Ripollet, qui li ha donat l’empenta definitiva perquè el Club sigui uns dels millors de tota Espanya, en FRANCESC ESCANES, que va saber portar un grup de persones de confiança a fer coses insospitades com el bar de la festa major en el concert dels “Mojinos Escocíos”. Durant el seu mandat vam aconseguir dues campiones d’Espanya fetes a casa nostra, un festival que perdurarà a la memòria col•lectiva de Ripollet com el de LLIBERTAT, homenatge a Joan Abad. I un posicionament social del Club dintre del municipi de Ripollet com mai havíem sospitat . El seu mandat va finalitzar a l’abril del 2007 portava des de l’abril del 2003 batallant per aquest Club, i és per això que aquest grapat de dates cobren més sentit si li dediquem a en Francesc o a en Chesco com tots l’acostumem a anomenar. Per ell, i pel seu grup de persones que van treballar de valent amb ell : Toñi, Inés, Yoli, Reme, Pepe, Pili i alguna persona què ens deixem pel camí va dedicat tot aquest any d’esforços, patiments i alegries.

Janet Ruíz, entrenadora CPA RIPOLLET, DIARI 2007 DISSENY: José Antonio Gómez EDITOR: Janet Ruíz


4

Cavalcada de Reis 5 gener, Ripollet El club ha recuperat la tradició de acompanayar als Reis Aquí us deixem la primera mostra de participació del Cpa Ripollet a la cavalgata de Reis 2007, antigament el Club sortia cada any a acompanyar als Reis d’Orient a la seva àrdua feina de repartir regals per a tots els nens i nenes del món. Enguany aquesta tradició s’ha recuperat, i esperem que sigui una data esperada per a tots els nostres nens i nenes ripolletencs.

Sopar del club

Certificat

5 gener, Ripollet

27 gener, Ripollet

Es fa el primer sopar del club on els patinadors/ es són els protagonistes. El sopar es fa al bar del pavelló i els reis d’Orient arriben sobre les 24.30, a les patinadores els hi porten una faldilla per patinar i als menuts de la família joguines. Es genera un ambient de conciliació i convivència.

Raquel Fernández es presenta a la prova de certificat de lliure organitzada a Ripollet obté el títol de certificat de debutants gràcies a la majoria de jutges: 5.0 4.5 5.0

Reciclatge de passes

Amb aquest certificat la Raquel entra a Categoria B juvenil i li dona dret a entrar a categoria el mateix 2007.

3 febrer, Ripollet La federació catalana de patinatge ha organitzat a Ripollet un seminari de passes amb la ponent Soledad Martínez, vàries vegades campiona d’Europa de dansa i campiona del món júnior de dansa.

trobat interessant fer aquest curs. La Janet Ruiz (la nostra entrenadora) ha organitzat activament aquest curs ja que ella també és responsable dels entrenadors d’artístic dintre del Comitè, i la supervisió l’ha fet la Maribel Gómez presidenta d’aquest comitè.

Al seminari estaven convocats monitors i entrenadors, ja que les passes són una part fonamental de les coreografies, es demostra l’habilitat dels esportistes sobre els patins, i és un element obligatori en el programa curt.

Han assistit a aquest seminari de reciclatge tot l’equip tècnic del Cpa Ripollet: Sara Martínez, Sara Milian, Eva Gómez, Gemma Álvarez, Cristina Suárez.

Enguany a la iniciació B també hi ha línea de passes en línea recta i és per aquest motiu que el comitè de patinatge artístic de la catalana hagi

Un total de 90 persones entre entrenadors i monitors han participat d’aquest curs tant interessant


5

Proba debutants

Carnestoltes

10 febrer

17 de febrer

La prova de debutants aplaçada del desembre al 10 de febrer amb motiu del mundial de Múrcia, ens ha donat diferents alegries : En figures obligatòries cadet: Ainhoa Pérez 3 Claudia Sáez 5 En lliure cadet: Gemma Fernández 1 amb una puntuació molt destacada sobre la segona En lliure juvenil: Raquel Fernández 6 tot just havent passat el certificat la setmana anterior i amb el disc de certificat.

Com es tradició en el Club Patinatge Artístic Ripollet, es celebra la Rua de Carnestoltes amb el tema del dominó de fons. El títol de la comparsa és “El Dominero “ i la classificació varia aquest any, ja no és per classificació votada del jurat sinó per sorteig, és a dir quedem segons per sorteig. La comparsa és de al voltant 80 persones entre adults i nens i la festa acaba a les 4 de la matinada amb l’orquestra al pavelló. L’organització dona a cada comparsa 6 € per participant, el Club guanya uns calerons després de tants esforços.

Gala presentació del club 24 febrer Aquest any el Club en comptes de festival, ja que l’any anterior va estar molt dur de treball i muntatge amb el festival homenatge a Joan Abad “Llibertat”, fem una gala de presentació de tots els patinadors del Club. A la gala participen des del més petits fins als mes grans passant pel grup de patinatge que tenim al Ceip Tiana. El tema al que dediquem el festival és el tema “Colors”, i representem als colors del Club: blau cel, blau marí i groc. Groc: els patinadors que comencen del club porten entre setembre i novembre patinant Blau cel: els mes petitons del Club amb una músic de xarleston (preiniciació)

Blau fosc el grup d’iniciació fan d’autòmats de blau amb una música de Yann Tiersen Blau Fosc i blau cel: el grup de competició fa una coreografia amb música de Rene Aubrey Color Blanc: Ceip Tiana representa el color de la seva escola fent de mims Tots Colors: coreografia conjunta de tots els patinadors i patinadores. Totes les coreografies són muntades per Janet Ruiz ajudades per Sara Milian en gran part i Sara Martínez I tot el maquillatge es fa càrrec la Laura Segura, maquilladora professional que col•labora amb el Club reiteradament.


6

II Gala Campions

Calçotada del club

Lloret, 24 de febrer

18 de març

Estan convidats els nostres patinadors: Carles Gasset i Júlia Figueroa al haver estat pòdiums de Catalunya de la categoria sènior i aleví respectivament.

Com cada any desprès de Carnestoltes el Club celebra de forma voluntària una calçotada a les barbacoes de Ripollet.

En Carles no pot participar per lesió i La Júlia Figueroa que malauradament no pot participar a la gala del Club per ser la gala catalana al mateix temps interpreta una cançó de Carla Bruni amb un espectacular mallot blau deixant bocabadats a l’audiència.

En Domingo Padilla s’encarrega d’aconseguir calçots, carxofes i patates i els pares es porten la carn de casa. S’aprofita per fer un dia de germanor i convivència en el camp.

Primera fase interclubs 18 de març PPATINADOR PATINADOR

NIVELL

MOD

PLAÇA

Nerea Pérez

iniciació C petits

ffoo

1

Noelia Padilla

iniciació B petits

ffoo

2

Alba Parralejo

iniciació B grans

ffoo

1

Cristina Tomás

iniciació B grans

ffoo

2

Mireia Marcé

iniciació A

ffoo

1

Alba López

iniciació A

ffoo

2

Gemma Alvarez

certificat

ffoo

1

Yaiza de Castro

certificat

ffoo

2

Andrea Escanes

certificat

ffoo

3

Raquel Fernández

certificat

ffoo

4

Júlia Figueroa

certificat

ffoo

5

Paula Escanes

iniciació C petits

lliure

1

Marina Abrié

iniciació C petits

lliure

9

Múriel Martínez

iniciació C petits

lliure

7

Laura Mora

iniciació C petits

lliure

11

Andrea López

iniciació C petits

lliure

14

Gisela Rodríguez

iniciació B petits

lliure

1

Nerea Pérez

iniciació B petits

lliure

8

Laura Rubio

iniciació B grans

lliure

5

Cristina Tomás

iniciació B grans

lliure

6

Noelia Padilla

iniciació A

lliure

1

Judith Bellido

iniciació A

lliure

3

Mónica Bellido

iniciació A

lliure

7

Mireia Marcé

certificat

lliure

10

Andrea Escanes

debutant

lliure

1


7

Campionat Barcelona júnior Llicá de Vall, 25 de març Aquesta vegada no va tenir sort la patinadora del Cpa Ripollet, Eva Gómez aconseguint una discreta 13 plaça en figures obligatòries. Els nervis li van jugar una mala passada i tot i anar entre les 7 primeres en la primera i segona figura; en el bucle va posar peu, el què li va relegar a un posició tan baixa, per la qual cosa l’ Eva no ens té acostumats. Ara queda fora del campionat de Catalunya, però com a nou objectiu ens marcarem estar a dalt del pòdium en el trofeu de Barcelona júnior el 16 i 17 de juny.

Examen Iniciació C-B-A Horta, 1 de abril A la Unió Esportiva Horta es celebra l’examen d’iniciació C, B, A i certificat on les nostres patinadores només participen dels tres primers nivells. INICIACIÓ C: figures obligatòries: Nerea Pérez APTA Lliure: Laura Mora i Múriel Martínez APTES

segona figura (l’única suspesa de la jornada) Lliure: Gisela Rodríguez i Laura Rubio APTES INICIACIÓ A: figures obligatòries: Gemma Fernández Apte de la figura1 què és la que li faltava lliure: Judith Bellido apte i Noelia Padilla i Mónica Bellido suspeses

INICIACIÓ B: figures obligatòries: Noelia Padilla suspèn la

Campus Setmana Santa Ripollet, 2-5 d’abril Com cada any durant la setmana santa fem festa al Club, les dues úniques temporades que tanquem la paradeta són a setmana santa i al més d’agost. Cada any aprofitem per fer uns dies de convivència i fem el campus de Setmana Santa com unes estades de tecnificació apart del Club i totalment voluntari. Les patinadores que fan el de tecnificació del Club són: Alba López, Andrea López, Noelia Padilla, María Figueroa, Mireia Marcé, Judit Marcé, Laura D Martínez, Eva Ruipérez, Cristina Tomás, Múriel Martínez, Anna Hernández i 3 patinadores de Parets. Tot

coordinat per Janet Ruiz i supervisat per la Sara Martínez. Les categories del Club juntament amb l’entrenadora del Club Janet Ruiz fan el campus de Tecnificació de Tona on patinen: Gemma López, Andrea Escanes, Gemma Fernández, Clàudia Sáez, Júlia Figueroa i Judit Reche.


8

Ripostock

Sant Jordi

Ripollet, 11 d’abril

Ripollet, 22 d’abril

El Cpa Ripollet cridat per l’Associació de Comerciants col•labora fent una paellada popular i així també ajuda a incrementar els ingressos atípics dintre de les arques del Club. Molts pares tant de la junta com del Club que no pertanyen amb ella van estar treballant en el bar que van muntar, així com de la paella que van fer per unes 500 persones. L’experiència va ser enriquidora i L’Associació i l’ajuntament han quedat satisfets amb la nostra col•laboració.

Com cada any a la celebració de Sant Jordi el nostre Club col•loca un estand a la Rambla de Sant Jordi per promocionar el nostre esport, així com per captar algun possible patinador/a, es reparteix publicitat i participacions de la tómbola. Es necessita molta canalla per mantenir un Club com el CPA Ripollet i tot és poc per poder captar gent per les nostres files.

Preselecció C Barcelona Cadet Cerdanyola, 22 d’abril La Gemma López primera classificada, va fer un gran disc amb puntuacions de 7 alts a la dificultat i arribant al 8 a la puntuació estil Aquest 22 d’abril diumenge s’ha celebrat al pavelló municipal de can Xarau, a Cerdanyola del Vallès, la preselecció pel campionat de Barcelona Cadet. Les patinadores del Cpa Ripollet van participar al matí, ja que hi havia un segon torn de preselecció a la tarda, obtenint els seguent resultats:

dues caigudes una al doble salcow del principi i una altra al combinat final, encara li falta fer la volta completa del salts dobles que fa, tot i que els jutges van valorar la seva gran plasticitat a la pista, obtenint puntuacions de 4 alts en dificultat i 5 ajustats en estil.

La Gemma López 1ª classificada, va fer un gran disc amb puntuacions de 7 alts a la dificultat i arribant al 8 a la puntuació estil, demostrant la bona evolució que porta aquesta patinadora el darrer any.

La Judit Reche és la que no es va classificar pel campionat de Barcelona, quedant la 19ª classificada, es classificaven 18, la llàstima és que per punts era la 18ª però pel sistema wait de puntuació va quedar en 19 posició.

La Gemma Fernández va quedar 7ª classificada va fer molts errors a l’inici del disc i només va aconseguir fer una pirueta. Va treure puntuacions de 6 en dificultat i 6 alts en estil, és una patinadora que encara ha de madurar a l’hora de competir.

Va aconseguir fer les piruetes però nomès va aconseguir aguantar un doble metz amb fre, les seves caigudes no van permetre pujar la puntuació d’estil, obtenint 4 baixos en dificultat i 4 baixos en estil.

La Clàudia Sáez va aconseguir una 9ª posició tot i que va començar amb una caiguda al combinat, va aconseguir recuperar-se a la resta del disc, aconseguint puntuacions de 5 baixos en la dificultat i 5 alts en estil, s’ha notat una milloria en aquesta patinadora.

Cal remarcar que a totes les patinadores del Ripollet van aconseguir pujar la puntuació B (puntuació estil) dels seus programes entre 0,2 i 0,5 dècimes, demostrant el gran nivell coreogràfic que tenen aquestes patinadores, desitgem que treballin fort per al campionat de Barcelona on es classificaran només entre 9 o 10 patinadores pel campionat català.

L’ Ainhoa Pérez va quedar en 15ª posició, va tenir


9

Circ du Soleil Barcelona 25 d'abril Aquest dimecres 25 d’Abril com és habitual cada vegada que aterra el Circ du Soleil a Barcelona (normalment al parc del Fòrum) el Cpa Ripollet va organitzar la sortida cultural al mateix. Pensem que aquesta sortida enriqueix als nostres patinadors i patinadores pel fet que coneguin qualsevol mena d’expressió artística. Els patinadors no només fan salt i piruetes sinó que al patinar transmeten emocions, aquestes emocions és el transformen el patinatge artístic en alguna cosa més que esport de competició. Aquesta vessant artística del patinatge ha d’estar alimentada per diferents coses: pintura, dansa, cinema, teatre, circ... és per això que intentem que els nostres patinadors

coneguin o un dels millors espectacles que hi ha actualment al món: el Circ du Soleil. c Aquest any el que representen a Barcelona q éss “ALEGRIA” un dels més vist en DVD i ja va ser e representat al 2000 a Barcelona, la seva banda sonora és a sentida a moltes e coreografies de o patinatge artístic a tant a a festivals com o a programes de competició. El Cpa Ripollet ha vist altres anys: DRALLION i QUIDAM

I Local de patinatge artístic Ripollet, 28 d’abril El patronat d’Esports de Ripollet juntament amb el CPA Ripollet organitzem el I Local escolar de patinatge artístic. Participen totes les escoles de Ripollet que practiquen el patinatge artístic els dilluns al pavelló municipal de Ripollet, i el dimecres al Poliesportiu. les escoles que participen són: Sant Gabriel, San Juan de la Cruz, Ceip Tiana, Anselm Clavé, Escursell, Ginesta, Tatché i Mare de Déu del Roser. També participen els nostres petitons de preiniciació. Un total de 50 patinadors que va estar un èxit d’afluència. CLASSIFICACIÓ: Prebenjamí: 1.Abril Sierra Cpa Ripollet 2.Caroline Rodríguez Ceip Tiana 3.Alexandra Wenberg Ceip Tiana

Benjamí: 1.Laia Guillem Cpa Ripollet 2.Judit Guillem Cpa Ripollet 3.Ania Leiva Cpa Ripollet Benjamí 2: 1.Paula Escudero Cpa Ripollet 2.Inés Sánchez Sant Gabriel 3.Rocio Rajo Mare de Deu del Roser Aleví: Eva Ruipérez única participant del Cpa Ripollet Iniciació D participants exclusivament del Cpa Ripollet: 1.Emma García 2.Marta Tallafet 3.Laura Daniela Martínez Tot va finalitzar amb l’entrega de diplomes i regals per a tots els participants, no va haver pòdiums perquè no era l’objectiu de la jornada.


10

Inauguració Plaça Joan Abad Ripollet, 5 de maig S’inaugura la plaça del Pavelló municipal d’esports en homenatge a la memòria de Joan Abad. President honorífic del Cpa Ripollet i membre actiu de moltes entitats del poble. Les nostres patinadores amb la música del Cants dels Ocells patinen una petita coreografia i despres deixaran anar 1000 globus i una capsa de coloms al mig de la plaça. A en Joan Abad el recordarem sempre, i sobre tot després d’haver dut endavant el festival que ell tant havia somiat: LLIBERTAT, un cant sobre la llibertat i els drets dels éssers humans. A l’acte s’afegiran moltes entitats culturals del poble, així com tot el ple de l’Ajuntament.

Examen C i B Ripollet, 5 de maig

mitjana El 5 de maig, a les instal·lacions del Pavelló Municipal de Ripollet es celebrà l’examen d’iniciació C i B, on les patinadores ripolletenques totes van aprovar els seus examens amb puntuacions superiors a la mitjana. A iniciació C programa lliure: La Marina Abrié va aconseguir fer un programa perfecte el que li va valer per obtenir puntuacions de 5.3 La Paula Escanes un pèl més nerviosa va tenir que repetir la pirueta el que li va fer que li donessin puntuacions de 5.0 A iniciació B programa lliure: La Gisela Rodríguez va aconseguir fer un fantàstic programa sense cap errada amb una gran nivell tècnic i coreogràfic el que li va valer puntuacions de 5.3 per part de tots els jutges. La Laura Rubio va aconseguir només un 5.3 ja que va tenir que repetir dos integratius, però cal destacar el gran ritbberguer que va realitzar.

A iniciació B figures obligatòries: La Noelia Padilla va aconseguir aprovar les seves dues figures. La Cristina Tomás és la única que va donar la nota negativa de la jornada ja que va aconseguir aprovar la primera figura però va suspendre la segona, quedant-li pendent d’aprovar aquesta escola. Amb aquests resultats es manifesta de nou la gran cantera de la que disposa el Cpa Ripollet, amb joves promeses que de ben segur ens donaran moltes satisfaccions a curt termini.


11

Examen Certificat

Examen Iniciació A

Granollers, 13 de maig

Castellar, 13 de maig

El passat 13 de maig, diumenge, a les instal·lacions del CP Granollers es va celebrar la prova de certificat. Les patinadores ripolletenques van obtenir els següents resultats:

El passat 26 de maig, dissabte al matí a les instal·lacions del CPA Castellar es va celebrar la prova d’iniciació A. Tant la patinadora Noelia Padilla com la patinadora Mónica Bellido van aconseguir aprovar l’examen del programa lliure.

La patinadora Gemma Álvarez va aconseguir aprovar les tres figures d’escola i així entrar a categoria júnior B de figures obligatòries. La patinadora Mireia Marcé va suspendre el programa lliure, ja que va fallar l’integratiu més difícil, tota la resta del ball ho va patinar força bé, per lo que tornarà a examen el pròxim 1 juliol a Cerdanyola del Vallès, esperem que els nervis no la traeixin.

Cal destacar que la Noelia Padilla va treure la nota més alta del matí amb una totalitat de 5.3 de puntuació per part dels tres jutges, ja que va fer una magnífica actuació sense cap errada i molt ben interpretada coreograficament.


12

II fase interclubs Premiá de Mar, 6 de maig

Amb aquests resultats es manifesta de nou que el Cpa Ripollet té en el seu haver-hi, una de les millors canteres del patinatge artístic català, amb joves promeses que tenen un gran futur per davant.

El passat 6 de maig es va celebrar a la pista de Premià de Mar la segona fase d’interclubs on participaven els següents clubs:

FIGURES OBLIGATÒRIES:

PROGRAMA LLIURE

CERTIFICAT: Gemma Álvarez 1 Yaiza de Castro 2 Raquel Fernández 3 Andrea Escanes 4

DEBUTANTS: Andrea Escanes 1

Premià de Mar Sant Miquel de Molins de Rei Tordera Club Patinatge Artístic Ripollet

INICIACIÓ A: Mireia Marcé 1 Alba López 2

Les patinadores del Cpa Ripollet van obtenir unes excel·lents classificacions, aconseguint un total de 15 podis: 8 medalles d’or, 5 medalles d’argent i 2 medalles de bronze. La classificació de les patinadores ripolletenques va ser:

INICIACIÓ B MAJORS D’ ONZE ANYS: Alba Parralejo 1 Cristina Tomás 2 INICIACIÓ B MENORS D’ ONZE ANYS: Noelia Padilla 2 INICIACIÓ C MENOR DE 9 ANYS: Nerea Pérez 1

CERTIFICATS: Mireia Marcé 7 INICIACIÓ A: Noelia Padilla 1 Judith Bellido 2 Mónica Bellido 7 INICIACIÓ B MAJORS D’ 11 ANYS: Laura Rubio 3 Cristina Tomás 4 INICIACIÓ B MENORS 11 ANYS: Gisela Rodríguez 1 Nerea Pérez 9 INICIACIÓ C MENORS 9 ANYS: Paula Escanes 1 Muriel Martínez 4 Marina Abrié 8 Laura Mora 9 Andrea López 13


13

Campionat Barcelona cadet Cerdanyola, 19 de maig Bon paper davant de les 34 patinadores que hi participaven, aconseguint dues classificacions Aquest cap de setmana s’ha celebrat el campionat de Barcelona Cadet a Cerdanyola del Vallès. Les patinadores del Cpa Ripollet han fet un bon paper davant de les 34 participants que hi participaven, aconseguint dues classificacions ja que aquest any es classificaven 10 patinadores en comptes de 9: La Gemma López que es va classificar en 5ª posició La Gemma Fernández que es va classificar en 10ª posició Cal dir que aquest grup és una de les categories amb més nivell dels últims anys a Barcelona. Les altres participants de Ripollet van quedar: La Clàudia Sáez va quedar finalment en 20ª posició L’Ainhoa Pérez va quedar en 27ª posició. La Gemma Fernández va fer un gran paper encara que va fallar en el programa curt el que no li va permetre quedar una o dues places més amunt.

Festival fi de curs escola Tiana Tiana de Ripollet, 19 de maig Com cada any l’escola Ceip Tiana ens convida a la seva festa de fi de curs. Aquest col•legi és pioner juntament amb el Cpa Ripollet d’impulsar el patinatge artístic en aquest barri. Porten de col•laboració des de l’any d’inauguració de la pista coberta de l’escola a l’any 1999 i des d’aleshores no han deixat de participar cap any a la festa de final de curs. Aquest any els que participen són les coreografies de les d’iniciació blau marí, les de preiniciació amb blau cel i el Ceip Tiana amb la coreografia de mims de Gemma Alvarez. L’entrenadora responsable en representació del Cpa Ripollet és la Sara Martínez.


14

VI Trofeu Tiana

Tiana, 26 de maig El Cpa Ripollet va aconseguir un total de 11 pòdiums, un rècord ja que el nombre de patinadors era molt gran Iniciació D: CPA Ripollet 2.Emma García 3.Marta Tallafet 4.Laura Daniela Martínez 5.Raul Molina 7.Lídia Marro 9.Judit Marcé 11.Anna Martín 15.Estela Lucas 17.Valeria Garrido

ACom cada any fem la sisena edició del Trofeu Tiana orientat per patinadors novells i d’iniciació. Juntament amb totes les escoles de Ripollet, el Ceip Tiana i Cpa Rubí, CP Parets i Solsona. Les classificacions van ser les següents: Categoria iniciant: 2. abril Sierra Cpa Ripollet 4.Alexandra Wenberg Ceip Tiana 5. Caroline Rodríguez Ceip Tiana 6.Patricia Quintero Cpa Ripollet Categoria prebenjamí: 1.Araceli Iturralde ceip Tiana 2.Ania Leiva Cpa Ripollet 5.María Falcón Ceip Tiana 7.Paula Sierra Ceip Tiana 9.Melissa Guerrero Ceip Tiana 10. Marian Egea Ceip Tiana 11.Claudia Díez Ceip Tiana 12.Rossini Carrasco Ceip Tiana 13.Miriam López Ceip Tiana 14.Claudia Gris Ceip Tiana 16. Meritxell Piñas Ceip Tiana 20.Elisabeth Estepa Ceip Tiana Categoria benjamí: 4.Paula Escudero Cpa Ripollet 5.Eva Ruipérez Cpa 9.Lorena Padial Cpa

Iniciació C: Cpa Ripollet 1.Carla García 4.Paula Escanes 6.Muriel Martínez 7.Marina Abrié 8:Roser Sospedra 9.Andrea López Iniciació B: Cpa Ripollet 1.Gisela Rodríguez 2.Laura Rubio 3.Cristina Tomás 10.Nerea Pérez Iniciació A: Cpa Ripollet 1.Noelia Padilla 2.Judith Bellido 4.Mónica Bellido 6.Alba López

Examen iniciació A Castellar, 19 de maig Aquest 26 maig a Castellar s’ha celebrat la prova d’iniciació A i certificat on les patinadores del Cpa Ripollet han aprovat els seus exàmens de lliure; La Noelia Padilla ha tret la puntuació més alta del matí obtenint tot 5.3 i la Mónica Bellido ha aprovat tot amb 5.0 de tots els jutges. la nota negativa és que la Gisela Rodríguez no ha pogut presentar-se per malaltia.


15

Festival en el Ceip Escursell Ripollet, 2 de juny El Cpa Ripollet col•labora amb la festa de final de curs del Ceip Escursell on les patinadores de preiniciació faran un ball de conjunt i la patinadora Yaiza de Castro farà una coreografia individual ja que es a l’escola

que ha anat des de parvulari. El Raül Molina també farà una coreografia individual i així demostrar que el patinatge artístic no és només femení. L’entrenadora que va acompanyar a aquests petits va ser la Gemma Álvarez

Semifinal Interclubs Premiá de Mar, 3 de juny Aquest diumenge 3 de juny, al pavelló municipal Joan Creus de Ripollet, s’ha celebrat el campionat de semifinal d’interclubs zona 3.

resta de patinadors/es d’altres clubs ja que les coreografies, els maillots i la posada en escena era molt superior a la mitjana del que s’estava veient durant la tarda d’ahir.

Els Clubs que participaven eren: APASAB, AP La Verneda, Argentona, Bigues i Riells, Castellar, Castellbisbal, CH Cerdanyola, Col·legi Sant Miquel, CPA Mollet, Diadema de Corbera, Dos Rius, HC Sant Feliu, Igualada CH, Premiá PA, Sant Ramon (Vilafranca), Sant Hipòlit de Voltregà i CPA Ripollet.

Iniciació C petites: Paula Escanes 1ª classificada Iniciació B petites: Gisela Rodríguez 1ª classificada Iniciació B majors: Laura Rubio1ª classificada Iniciació A: Noelia Padilla 1ª classificada Debutants: Andrea Escanes 1ª classificada

La competició ha estat un èxit d’afluència de públic i també un nou èxit esportiu per al Club Patinatge Artístic Ripollet. Classificacions a figures obligatòries: Iniciació C petites: Nerea Pérez 2ª classificada Iniciació B petites: Noelia Padilla 2ª classificada Iniciació B majors: Cristina Tomás 2ªclassificada Iniciació A: Mireia Marcé 2ª classificada Alba López 11 classificada Certificat: Raquel Fernández 4ª classificada Gemma Alvarez 5ª classificada. Yaiza de Castro 7ª classificada A patinatge lliure és on les patinadores del Cpa Ripollet han destacat per sobre de tota la

Cal destacar la feina tècnica de la monitora assistent al campionat Sara Martínez i les coreografies de la coordinadora del Club, Janet Ruíz, demostrant una vegada més que el Club Patinatge Artístic Ripollet és un club capdavanter en la pràctica del patinatge artístic arreu de Catalunya, i que té pedrera per tirar endavant durant molts anys. Les quatre primeres classificades passaran al campionat final d’interclubs que es celebraràn els dies 7 i 8 juliol iniciació A, certificat i debutants a Sant Feliu de Codines, i el 21 i 22 juliol les finals d’iniciació B i C encara que la pista no s’ha confirmat.


16

Presentació de la nina My Scene Roller Barcelona, 9 de juny El Cpa Ripollet a través de la nostra pàgina web ha estat cridat per fer la promoció a Espanya de la nina Roller My Scene, amb l’esdeveniment també es recaptaran fons per un centre mèdic de nens a la India, tot es fa al poliesportiu Santa Isabel a Sarrià. Les patinadores encarregades de ser la imatge de la nina són: Nerea Pérez, Paula Escanes, Ainhoa Pérez i Yaiza de Castro. L’entrenadora Janet Ruiz ha muntat una coreografia que hauran de mostrar aquestes patinadores durant l’esdeveniment (coreografia que podeu veure a l’apartat de vídeos de la nostra web) i les nostres monitores Sara Milián i Sara Martínez seran les encarregades de ensenyar la coreografia a tots els nens que assisteixin a la presentació. Els patinadors petits del nostre club també estan convidats, i tots ells han d’anar amb patins. Durant la tarda seran sortejades moltes nines i més joguines de la marca Mattel.

Campus d'estiu Ripollet, 25 de juny al 28 de juliol En el campus hi ha expressió corporal, taller de maquillatge, taller de teatre, preparació física, visuals, audicions i tècnica i tàctica del patinatge artístic. En el campus hi ha també servei de menjador amb canguratge fins a les 16:00 hores de la tarda. El grup de competició té dos dies per la tarda entrenaments. Aquest any ha estat un èxit de participants i fins i tot hi ha hagut patinadors de Parets, Sant Feliu de Codines , Rubí, i la AP Verneda.


17

Campionat Espanya senior Palma de Mallorca, 16 de juny Carles Gasset va quedar sotcampió d'Espanya sènior per segon any consecutiu El patinador del Club Patinatge Artístic Ripollet, Carles Gasset, va quedar sotcampió d’Espanya sènior per segon any consecutiu el passat cap de setmana a Mallorca, a les instal·lacions de Son Rapinya. El patinador ripolletenc va començar el campionat amb mal peu perquè dues errades en el programa curt el van relegar a la sisena plaça. Al dia següent, en Carles, es va posar les piles i va aconseguir fer un programa llarg sense cap errada, gairebé perfecte, el que el va fer pujar fins la segona posició, però no va poder obtar ja a pujar a la primera després de la diferència de punts del pograma curt. Després d’aquest nou èxit, en Carles Gasset ha aconseguit la classificació directa per al campionat d’Europa sènior que es celebrarà a Gujan Mestres, França, del 30 de juliol al 5 d’agost. Esperem un nou èxit al campionat d’Europa, i que pugui obtar també a revalidar la seva medalla d’argent de l’any anterior a Europa.


20

CPA Rubí Circus Rubí, 30 de juny Com cada any en aquestes dates el Cpa Rubí ens convida al seu festival anual per final de curs que es fa amb les Festes Majors del Poble. Aquest any el tema central del festival és el Circ i el títol del festival és CIRCUS, les patinadores convidades a l’acte són: Ainhoa Pérez, Gemma López, Júlia Figueroa, Raquel Fernández, i Yaiza de Castro. Durant el festival uns pallassos amenitzaran la tarda, i les nostres patinadores de competició ajudaran a maquillar a les patinadores del CPA Rubí.

Examen Certificat Cerdanyola, 1 de juliol D’altra banda a la pista de Cerdanyola del Vallès es feia la prova de certificat, últim examen on les patinadores accedeixen a categoria de competició segons la seva edat. A figures obligatòries:

aconseguir aprovar per majoria de jutges, entrant a categoria infantil. La Judith Bellido no va poder aprovar ja que va fallar dos cops l’àxel, el salt més difícil del programa, encara que es una patinadora que pot assolir la categoria infantil arreu de l’any 2007.

L’Andrea Escanes va aconseguir aprovar la 3ª figura La Yaiza de Castro la 1ª i 3ª figura La Júlia Figueroa la 1ª figura

Enhorabona a totes i sort al campionat aleví i infantil que es celebrarà també a la localitat veïna de Cerdanyola del Vallès el 14 i 15 de juliol.

Les patinadores del Ripollet no van tenir molta sort sobre tot en el bucle (figura 2) ja que la pista estava molt relliscosa i es van sentir molt insegures alhora de fer la seva execució.

Campionat Juvenil B Castellar, 1 de juliol

En el programa lliure:

Aquest diumenge 1 de juliol les patinadores del Cpa Ripollet participaven en dues proves diferents:

La Noelia Padilla va aprovar amb una execució gairebé perfecte, ja que va tenir que repetir la pirueta baixa, però és una patinadora de gran futur per devant ja que serà dos anys categoria aleví, sent la patinadora més petita en arribar a categoria del Club de Ripollet. La Mireia Marcé no va fer del tot net al seu programa fent un àxel amb recepció incorrecte, però com la resta del programa va ser perfecte va

Per una banda la Raquel Fernández feia el seu debut com a patinadora de competició a la categoria juvenil B, a la pista de Castellar del Vallès, obtenint una meritoria 5ª plaça, el que li dona opció de poder-se classificar a categoria juvenil A, si a la segona fase aconsegueix mantenir aquesta 5ª plaça. La segona fase també es farà a Castellar el 14 d’octubre.


21

Examen iniciació C Palau-Solità, 7 de juliol D’altra banda el 7 juliol, dissabte, a la pista de Palau-Solità de Plegamans, van superar el seu examen

A iniciació B: Programa figures obligatòries: Cristina Tomás, qui no va tenir sort en el programa lliure i li va faltar un jutge per superar l’examen

A iniciació C: programa figures obligatòries: Carla García programa lliure: Roser Sospedra, Andrea López i Camila Pose

Final interclubs Vilanova I la Geltrú, 8 de juliol

Aquest diumenge 8 de juliol les patinadores del Cpa Ripollet van participar a la final d’interclubs despres d’haver passat 3 eliminatòries, a la final nomès arribaven les 16 milors patinadores del tota Barcelona.

A certificat: La Raquel Fernández, figures obligatòries, va aconseguir una novena plaça despres de dues actuacions discretes a la primera i segona figura i una molt bona actuació a la tercera figura.

A iniciació A: La Noelia Padilla, programa lliure, va aconseguir pujar a la tercera plaça del podi després de fer un programa perfecte, tot i que va ser adelantada per una dècima per la patinadora del Cet-10.

A debutants: L’Andrea Escanes, en el programa lliure, va aconseguir una novena plaça després d’executar un programa discret, ja que aquesta patinadora no ha entrenat per lesió.

En les figures obligatòries la patinadora Mireia Marcé va acabar en una 13 plaça ja que va posar el peu en la primera figura, fet que la va relegar a les últimes places.


22

Campionat Barcelona infantil i aleví Cerdanyola, 14 - 15 de juliol Aquest cap de setmana, 14 i 15 de juliol s’ha celebrat el Campionat de Barcelona infantil i aleví a la localitat veïna de Cerdanyola del Vallès. La patinadora ripolletenca Júlia Figueroa suma un nou èxit al seu currículum al quedar 3ª classificada, en el programa lliure, fent un programa curt i llarg gairebé sense errades, el que li van fer pujar al podi. Cal destacar la seva elegància i plasticitat sobre tot en el seu programa llarg on nomès va fallar un integratiu. La Júlia s’ha classificat per el campionat de Catalunya infantil que es celebrarà a Cassà de la Selva (Girona) el 28 i 29 de juliol. Diferent sort va tenir la ripolletenca Yaiza de Castro que va assolir una 10ª plaça, en el programa lliure, ja que va fallar el seu programa curt, i al llarg nomès va poder remontar fins a la 10ª plaça, de moment és plaça de reserva per el campionat de Catalunya , ja que les places fixes per participar al campionat de Catalunya són les 9 primeres classificades del campionat de Barcelona. Les patinadores debutants Mireia Marcé a categoria infantil, ha quedat 22 classificada, nomès fa dues setmanes que va accedir a categoria i aquest ha estat el seu primer campionat d’estrena. La patinadora més benjamina del Club, Noelia Padilla, a categoria aleví ha quedat 10ª classificada, una meritòria plaça ja que també fa dues setmanes que va aprovar el certificat, la Noelia s’ha classificat pel campionat de Catalunya aleví que es celebrarà del 7 al 9 de setembre a Geieg a Girona. Enhorabona a totes quatre i treballeu força per els propers campionats.

Júlia Figueroa suma un nou èxit al seu currículum al quedar tercera


23

Final interclubs iniciació C - B Lliçà de Vall, 22 de juliol Laura Rubio va aconseguir la primera plaça en el programa lliure, amb un programa impecable, de gran nivell coreogràfic. A iniciació C menors de 9 anys, la Paula Escanes, en el programa lliure, va aconseguir la 3 plaça, molt disputada fins al final.

Aquest 22 de juliol a la pista de LLiçà de Vall es va celebrar la final d’interclubs d’iniciació C i B, on participaven les patinadores del Cpa Ripollet obtenint molt bons resultats.

A iniciació B majors d’ 11 anys, la Cristina Tomás aconseguí la 10ª plaça en figures obligatòries i la Laura Rubio la 1ª plaça en el programa lliure, amb un programa impecable amb gran nivell coreogràfic. A iniciació B menors d’ 11 anys, a figures obligatòries, Noelia Padilla, va aconseguir una meritòria 6ª plaça i la Gisela Rodríguez en programa lliure, va quedar finalment en 7ª plaça tot i que per punts era 3ª.

Campionat Catalunya infantil Cassà de la Selva, 28 de juliol

Júlia Figueroa va aconseguir la medalla de bronze en lliure febre va aconseguir aguantar tota la dificultat tot i que no amb la força artística a la que ens té acostumats. Cal destacar les seves piruetes de taló esquerre sobre tot la del programa curt, i el seu combinat de doble lutz turen doble flip del programa llarg.

El passat 28 i 29 juliol la patinadora ripolletenca Júlia Figueroa va aconseguir la medalla de bronze en lliure. En el programa curt a aconseguir la 2ona plaça on nomès va tenir mitja errada en la seva última pirueta, en el programa llarg que el va fer amb

La júlia ha estat classificada pel campionat d’Espanya que es celebra a Coruxo (Pontevedra) el 20, 21 i 22 de setembre esperem que pugui obtar també a medalla ja que es una de les patinadores més joves del campionat.


24

Semifinal Trofeu Barcelona cadet Sant Feliú de Codines, 30 de juliol

Judit Reche es va classificar per la final

Festa major Ripollet Ripollet, 23-27 d’agost Bar de la festa major a l’Avinguda Catalunya on els pares recapten la major part dels diners atípics del Club. També vam fer el bar del concert del grup “ Efecto Mariposa” a l’esplanada del carrer Molí. És una activitat que ens dona molta feina i mals de cap, però gràcies a ella poden anar els nostres patinadors pagats als campionats de Catalunya i Espanya, i també pagar socials i interclubs als jutges, així com pagar els diferents desplaçaments dels monitors i entrenadors als campionats.

El passat 29 de setembre es va celebrar la classificació a la final del trofeu Barcelona categoria cadet, on les participants del Cpa Ripollet van obtenir diferents resultats, l’anècdota negativa va ser el canvi d’horaris el mateix 29 de setembre, el que va obligar a les patinadores cadets a fer el seu programa llarg a continuació del programa curt; acusant gran cansament les patinadores ripolletenques. La Judit Reche tot i quedar 2ª del seu programa curt va baixar fins a la 4ª posició ja que va acusar gran cansament al fer dos programes seguits (això no es fa habitualment al patinatge artístic, el programa llarg es fa a la jornada següent) La Judit està classificada per la final L’Ainhoa Pérez, va quedar 4ª en el seu programa curt però va baixar una plaça en el seu programa llarg a 5ª i no està classificada per la final, cal destacar amb la gran netedat que va fer els seus dos programes. La Clàudia Sáez, tot i aconseguir una 5ª plaça en el seu programa curt, va acabar en 9ª posició ja que va tenir moltes errades en el seu programa llarg. Tampoc hi serà a la final del Trofeu de Barcelona Cadet.

Campionat d’Espanya infantil Coruxo, Vigo, 22 de setembre Júlia Figueroa va fer un bon paper el passat cap de setmana a Coruxo (Vigo) on es va classificar en 6ª posició al campionat d’Espanya infantil. La patinadora ripolletenca va realitzar un programa curt amb dues errades: una a la pirueta combinada i un altre a la pirueta de taló, que té al finalitzar la seva coreografia, el que la va relegar a la 6ª posició. En el seu programa llarg va tenir una caiguda al doble flip, però la resta del program va ser net a destacar les seves piruetes de taló esquerre, el que la va fer pujar a 5ª posició, encara que la suma total dels dos programes la va deixar de nou en sisena plaça. Cal destacar que la Júlia era la patinadora més petita del campionat i de la seva edat és la que va quedar en millor posició, per tant esperem que l’any vinent que torna a ser infantil pugui pujar a el més alt del podi. Amb aquesta classificació la Júlia Figueroa continua dintre del programa Arc de Nous Valors Catalans, dirigit per l’italià Paolo Colombo.


25

Campionat Europa senior Gujan Mestras, Francia, 29 de setembre

Carles ha aconseguit la medalla d’or en combinada la seva primera vegada en un europeu El patinador del CPA Ripollet, Carles Gasset París ha superat els èxits de l’any passat amb nota, ha revalidat el seu títol de sotcampió d’Europa de lliure, ha aconseguit una 4ª plaça en figures obligatòries i ha aconseguit la medalla d’or en combinada la seva primera vegada en un europeu. En Gasset va efectuar un programa curt perfecte el que ja el va posicionar en segona plaça darrere de l’italià Pierluca Tocco, en el seu programa lliure, Gasset, va tenir dos errades en el combinat primer i el triple flip el que el va relegar a la segona plaça de nou darrere del italià Tocco. Cal destacar la millora en coreografia que ha demostrat en Carles Gasset en aquest últim any, ja que en el seu programa curt va aconseguir que la puntuació B pugés fins a 3 dècimes per jutge, i en el programa llarg un gran nivell interpretatiu, totes dues coreografies d’en Luca d’Alisera. En combinada ningú va poder treure’l la medalla d’or ja que cap patinador del pòdium de lliure feia figures obligatòries i això va facilitar que en Gasset fos campió sense cap mena de dubtes.


26

Ripostock Ripollet, 7 de setembre El passat 7 d’octubre es celebrà a Ripollet una nova edició del Ripostock, organitzada per la Unió de Botiguers de Ripollet. El Club Patinatge Artístic Ripollet es va encarregar de fer una paella popular per aproximadament 300 persones que es va acabar quasi d’immediat. L’alcalde i altres regidors del nostre ajuntament van qualificar d’èxit d’afluència de públic i la Unió de Botiguers es mostraven també satisfets per aquesta nova edició del 2007.

Festa de la tardor Ripollet (Tiana), 30 de setembre Cada any l’Associació de veïns d’aquest barri ens convida des de fa 9 anys a participar en la seva Festa del Barri. El senyor Juan Antonio Dongil ens reserva l’espai entre la cursa de bicicletes i la botifarrada que es fa després de la nostra actuació a les 12 del matí. Aquest any participaran els petits i mitjans del Club amb les coreografies de la gala de principi d’any: color blau cel i color blau marí, així com les patinadores del Ceip Tiana fent de mims. Les monitores encarregades d’acompanyar als petits són Gemma Álvarez i Sara Milián La festa acaba amb una botifarrada.

II fase del Trofeu Castellar juvenil B Castellar del Vallès, 14 d'octubre Aquest diumenge 14 s’ha celebrat a la pista de Castellar del Vallès, la segona fase del Trofeu Castellar de categoria B juvenil. La patinadora del Cpa Ripollet, Raquel Fernández, ha quedat 6ª d’aquesta fase i 4ª de la suma de les dues fases, recordem que la Raquel anava posicionada en 5ª posició de la 1ª fase, que es va celebrar el passat 1 de juliol també a les instal·lacions de Castellar. Un programa curt irregular ha relegat a la Raquel al quart lloc quan tenia moltes possibilitats d’ optar a les primeres places de pòdium.

La pròxima cita per la Raquel per passar a categoria A, serà el pròxim 11 de novembre a la pista de Tordera, on s’ha de classificar entre les 5 millors patinadores del torneig i l’any 2008 passaria a categoria nacional. Esperem que la Raquel Fernández asseguri una mica més tant el seu programa curt com el seu programa llarg i la propera temporada hi sigui a categoria nacional.


27

II Trofeu Germanor

Examens iniciació A i Certificat

Ripollet, 20 d’octubre Segon any on celebrem el Rubí versus Ripollet aquest any l’entrega de premis tocava a Ripollet, cada any toca a una seu diferent. Els resultats de les nostres patinadores van ser immillorables.

Castellar del Vallès, 28 d’octubre

Preiniciació : 4.Paula Escudero 6.Abril Sierra Iniciació D: 2.Laura Daniela Martínez 5.Estela Lucas 7.Eva Ruipérez 9.Anna Martín 11.Alba Pascual 12.Valeria Garrido

Aquest diumenge 28 d’octubre a la pista de Castellar del Vallès, totes les patinadores del Cpa Ripollet han aprovat els seus exàmens demostrant el bon nivell tècnic i de forma que passen els patinadors i patinadores d’aquest club.

Iniciació C: 2.Emma García 3.Lídia Marro 6.Judit Marcé 7.Marta Tallafet Iniciació B: 1.Nerea Pérez 2.Cristina Tomás 3.Carla García 5.Ariadna Lucena 9.Laura Mora 10.Andrea López 11.Muriel Martinez

12.Marina Abrie 13.Camila Pose Iniciació A: 1.Alba López 2.Gisela Rodríguez 3.Laura Rubio 5.Alba Parralejo Certificat: 1.Judith Bellido 2.Mónica Bellido 3. Anna Hernandez Categories: 1.gemma López 2Cristina Pardo 3. Júlia figueroa 4.Judit Reche 5.yaiza de Castro 6.Claudia Sáez 7.Ainhoa Pérez 8.Noelia Padilla 9.Mireia Marcé 10. Raquel Fernández 11.Andrea Escanes

Totes les patinadores del CPA Ripollet van aprovar els seus exàmens

La Mireia Marcé ha aprovat les 3 figures obligatòries d’iniciació A, entrant a categoria certificat. La Yaiza de Castro ha aprovat la figura 14 entrant a categoria cadet nacional de figures obligatòries. La Raquel Fernández ha aprovat les dues primeres figures i només li ha quedat pendent, pel pròxim 24 de novembre a Cerdanyola, la 3ª figura d’escola per entrar a categoria juvenil B. L’anècdota de la jornada ha estat per la Judith Bellido ja que ha estat l’única particpant de lliure en aprovar el seu examen de totes les participants, la Judith entrarà en categoria nacional infantil a la temporada 2008.

Semifinal Trofeu Barcelona Barberá del Vallès, 4 de novembre

Yáiza quedó segunda y Mireia octava, por lo que ambas han resultado clasificadas para la final Ha tenido lugar en Barberà del Vallès la semifinal del trofeo de Barcelona con la participación de nuestras patinadoras Yáiza de Castro y Mireia Mercè (foto). Yáiza quedó segunda y Mireia octava, por lo que ambas han resultado clasificadas para la final que tendrá lugar este fin de semana también en Barberà y que será clasificatoria para la copa catalana.


28

Medalla de oro para el italiano, Roberto Riva, actual subcampeón del Mundo libre.

Campionat del Món Gold Coast, Austràlia, 9 de novembre

El milanés, entrenador y coreografiado por Michele Terruzzi salía justo detrás de su compañero Andrea Barbieri. Roberto supo controlar la gran presión y los nervios. Ofreció un recital de triples perfectos, muy limpios, con velocidad y gran altura. Segunda posición y medalla de plata para el azzurro, Andrea Barbieri que nos volvía a ofrecer el programa largo del año pasado, El Barbero de Sevilla de Gioacchino Rossini. Magnífica coreografía la que diseñó para él, Sandro Guerra. Espectaculares secuencias de pasos y trabajos de pies acompañados de una perfecta actuación llena de triples y piruetas de talón. Al terminar, ovación del público y Andrea se funde en un cariñoso abrazo con su entrenadora Anna Cocco. Medalla de bronce por segundo año consecutivo para el argentino Daniel Arriola, entrenado por Tamara. Con unos pantalones a rayas blancas y violeta a juego con su chaleco, nos ha ofrecido una divertida actuación donde una vez más ha dado muestra de sus dotes artísticas. Puntuaciones cercanas al nueve y medio. Quinta posición para el español Carles Gasset, del C.P. Ripollet, que finalmente no ha podido conseguir una medalla en libre. Carles, entrenado por Janet Ruiz y con coreografía de Luca d’Alisera ha tenido algunos errores de recepción en varios saltos. El catalán ha estado luchando hasta el final y ha demostrado que está entre los mejores del mundo. Se lleva a casa la medalla de bronce en combinada.

Carles Gasset, medalla de bronze en combinada


29

Final Trofeu de Barcelona Barberà del Vallès, 7 de novembre

Yaiza de Castro va quedar primera en el programa curt i primera també en el programa llarg

Després de que Carles Gasset guanyés una medalla de bronze al mundial de la categoria absoluta a Gold Coast, Austràlia, el mateix cap de setmana la patinadora ripolletenca, Yaiza de Castro es proclamava campiona del Trofeu de Barcelona, memorial Pedro Ledesma, de la categoria infantil (10 i 11 novembre a Barberà del Vallès) La Yaiza no va tenir rival ja que va quedar primera en el seu programa curt, i mostrant la seva autoritat en el programa llarg on també va quedar primera, així queda classificada (es classifiquen les tres primeres) per la Copa Catalana que es celebrarà el pròxim 1 de desembre a la pista lleidatana del LLista Blava. No va tenir la mateixa sort la Judit Reche al memorial Pedro Ledesma de categoria cadet, tot i classificar-se entre les tres primeres posicions del programa curt, els nervis la van traïr en el programa llarg, on va tenir diverses errades a la recepció del salts, el que la va relegar fins la setena plaça. Una vegada més es demostra el bon estat de forma que passen els patinadors/es del Cpa Ripollet, un club que s’està consolidant com un dels clubs més sòlids dintre del panorama del patinatge artístic català.

NOVA JUNTA CPA RIPOLLET Ripollet, 17 de Novembre El passat 17 de novembre a les oficines del club es va celebrar la junta extraordinària per decidir les funcions dels seus membres, la formació de la junta va quedar així: JUAN GARCÍA president PILAR MONTENEGRO sot presidenta FERRAN LÓPEZ secretari NÚRIA VILA vocal relacions Pame PEPE LÓPEZ vocal delegat relacions Federació Catalana MARY MIRANDA vocal encarregada material i vestuari JUAN SÁEZ vocal encarregat patins i segona ma patins FERNÁNDO RODRÍGUEZ vocal JANET RUIZ coordinadora esportiva club JOSE ANTONIO GOMEZ web i imatge coorporativa del Club


30

Campionat de Debutants Lliçà De Vall, 24 de novembre

Yaiza de Castro va aconseguir la segona posició en figures obligatòries categoria cadet Els dies 24 i 25 de novembre es va celebrar el campionat de debutants de categories infantil, cadet i juvenil a LLiçà de Vall. La patinadora Yaiza de Castro mostrant el seu millor moment de forma, va aconseguir la segona posició en figures obligatòries categoria cadet. La patinadora ripolletenca va fer un bracket impecable i va tenir alguna errada a la segona figura d’escola, el bucle, finalment amb el canvi doble tres va quedar-se amb la plata, a poques dècimes de l’or. La Yaiza de Castro té una nova cita el dia 2 de desembre a la Copa Catalana què es celebra a

Lleida al pavelló del Llista Blava. A categoria infantil, lliure, la patinadora Judith Bellido va aconseguir la novena plaça, els nervis li van jugar una mala passada, encara que cal dir que la Judith només fa dues setmanes que va assolir aquesta categoria i és encara molt novell envers les seves rivals. A categoria juvenil lliure la patinadora Andrea Escanes va quedar en 13ª posició, va realitzar un ball molt irregular amb moltes errades a la recepcions dels salts, el que la va relegar a la posició 13 de les 25 patinadores que participaven.

Campionat Juvenil B Tordera, 18 de novembre

Raquel Fernández aconsegueix passar a categoria nacional juvenil Aquest passat 18 i 19 de novembre es va celebrar a la pista de Tordera, el campionat de Categoria B, de nivells: juvenil, júnior i sènior. La patinadora ripolletenca Raquel Fernández competia per la categoria juvenil B per poder accedir a categoria nacional juvenil (categoria A) Després d’un programa curt molt irregular la Raquel va posicionar-se

en setena posició, el que la deixava fora de les places d’ascens. En el programa llarg va guanyar dues places gràcies a la seva plasticitat a la pista i una bona execució de piruetes, finalitzant finalment en cinquena posició i aconseguix així pujar a categoria A juvenil al 2008.


31

Examen Iniciació B-A-Certificat Cerdanyola, 18 de novembre

D’altra banda el 18 novembre es va celebrar l’examen d’iniciació B, A i certificat a Cerdanyola del Vallès, on les patinadores del Cpa Ripollet van obtenir les següents qualificacions: Cristina Tomás aprovada d’iniciació B lliure Nerea Pérez aprovada d’iniciació B lliure Noelia Padilla suspesa d’iniciació A figures obligatòries

Raquel Fernández aprovada de certificat figures obligatòries Júlia Figueroa aprovada de la segona figura i suspesa de la tercera figura de figures obligatòries de certificat. Gisela Rodríguez aprovada d’iniciació A programa lliure

Copa Catalana Infantil Lleida, 2 de desembre medalla d'argent espectacle de patinatge artístic. La patinadora del Cpa Ripollet va començar amb mal peu al matí, en el seu programa curt va tenir vàries errades a la recepció dels salts, encara que va fer molt bones piruetes, i una molt bona línea de passes, però aquestes errades la van relegar a la tercera plaça provisional. Per la tarda, la Yaiza es va posar les piles, i va fer un programa llarg quasi impecable, només va tenir una errada en tot el programa.

La patinadora ripolletenca, Yaiza de Castro, ha arrodonit una bona temporada aconseguint la segona posició a la copa catalana de categoria infantil. La copa catalana enguany s’ha celebrat al pavelló onze de setembre, pavelló del Llista Blava de Lleida, el dia 2 de desembre, diumenge. Un total de 40 patinadores han participat de les diferents províncies catalanes oferint un gran

Cal destacar d’aquest programa la seva gran interpretació de la música “memòria d’una Geisha”, mostrant una gran expresivitat i plasticitat a la pista; també destaquem la seva pirueta de taló esquerre i sobre tot la gran evolució tècnica que ha fet aquesta patinadora en poc temps. Després d’aquesta coreografia va pujar fins a la segona plaça final. Una vegada més veiem el bon estat de forma que passen els patinadors i les patinadores del Cpa Ripollet, finalitzant una temporada quasi perfecte, ara només faltarà tancar la temporada amb dues proves que es faran el dia 15 de desembre: el trofeu Nadal de Rubí i l’examen d’iniciació a Arenys de Mar.


32

Trofeu de Nadal

Rubí, 15 de desembre Les patinadores del CPA Ripollet van aconseguir un total de vuit podis Aquest 15 de desembre s’ha celebrat la II edició del Trofeu de Nadal de patinatge artístic a Rubí. Les patinadores del Cpa Ripollet han demostrat una vegada més, el bon estat de forma en què es troben. Tot i el fred, que va ser la nota discordant de la jornada, les classificacions de les patinadores del Cpa Ripollet van ser d’un total de 8 podis: A Prebenjamins menors de 6 anys l’ Anna Martín, medalla d’or A Preiniciació majors de 6 anys la Valèria Garrido, medalla de bronze A Iniciació C, la Laura Daniela Martínez, medalla d’or A iniciació B, la Nerea Pérez, medalla d’or l’ Ariadna Lucena, medalla de bronze A iniciació A, la Gisela Rodríguez, medalla d’or La Laura Rubio, medalla d’argent

Trofeu Enric Roca

Barcelona, 16 de desembre El passat diumenge 16 desembre a la tarda la Noelia Padilla va ser convocada com aleví a participar en el trofeu Enric Roca a la pista de la Unió Esportiva Horta. El trofeu es fa en memòria d’Enric Roca patinador que va néixer en les files de la Unió Esportiva Horta que va aconseguir ser campió d’Espanya infantil i va morir desprès d’una llarga malaltia a l’edat de 13 anys. Els seus pares per honrar la seva memòria organitzen aquest trofeu amb els alevins de Barcelona de cada any i ells mateixos en persona donen el trofeu al guanyador/a. La competició no és de salts sinó d’estils i el patinador més elegant a la pista s’emporta aquest trofeu (tal com ja se’l van endur patinadors del Cpa Ripollet: Alex Sanmartín i Gemma López) La Noelia Padilla finalment va quedar 2ª però amb possibilitats d’endur-se el premi l’any vinent perquè repeteix categoria.

A Certificat, la Mónica Bellido, medalla d’argent

Examen iniciació A-Certificats FFOO Arenys de Mar, 15 de desembre D’altra banda al mateix 15 de desembre al matí, a la pista d’Arenys de Mar es va celebrar la prova d’iniciació A i certificat de figures obligatòries. La patinadora Júlia Figueroa va aprovar la 3ª figura d’escola que li quedava entrant a categoria nacional infantil de figures obligatòries. La patinadora Noelia Padilla va aconseguir aprovar la 2ª figura d’iniciació A de figures obligatòries. La nota negativa va ser que les patinadores Carla García i Andrea Escanes van suspendre ambdos exàmens dels que es van presentar.

Festival de la AP Verneda Barcelona, 16 de desembre

L’Agrupació Patí La Verneda ha convidat al seu festival a la Júlia Figueroa i la Gemma López, per fer dos coreografies individuals. El tema del festival ha estat el circ, tema molt repetit durant tot l’any als diferents festivals de clubs. El vincle amb l’Agrupació Patí Verneda ve de lluny ja que la nostra entrenadora ho va ser abans de la Verneda, i en Javi Moreno ex patinador de la Verneda i del CPA Ripollet és ara l’actual entrenador. En Javi col•labora com a coreògraf i com a professor de dansa amb el nostre club, i ha estat com a patinador un impulsor del patinatge artístic a Ripollet.


33

Han aconseguit passar a categories al 2007 Cada any farem un resum d’aquells patinadors que accedeixin a categoria. Ho fem perquè considerem que no és fàcil començar de zero i acabar fent un Axel, una pirueta baixa o un bucle endavant. Són patinadors què han aconseguit aprovar els 4 exàmens que demana la federació de Barcelona i que enguany s’han igualat a totes les territorials (és a dir són els mateixos a Lleida, Girona i Tarragona) Aquests exàmens es triguen al voltant de 4 anys encara que n’hi ha patinadors que ho fan en dos anys i d’altres que necessiten 6 anys. Han aconseguit aprovar aquests 4 exàmens en figures obligatòries:

Gemma Álvarez entrant a categoria júnior B Yaiza de Castro entrant a categoria cadet Raquel Fernández entrant a categoria juvenil B Júlia Figueroa entrant a categoria infantil Han aconseguit aprovar els seus 4 exàmens en lliure i ser categories: Raquel Fernández entrant a categoria juvenil B i passar el mateix any a categoria juvenil A Mireia Marcé entrant a categoria infantil Noelia Padilla entrant a categoria aleví durant dos anys Judith Bellido entrant a categoria infantil durant dos anys

Cursos i reciclatges de l’any 2007 de les nostres monitores i entrenadora Data

Curs

lloc

Federació

Participants

Resultat

3 febrer

Reciclatge passes

Ripollet

Catalana

Tot equip tècnic Ripollet

Èxit d’afluència

29 març

Taula rodona tècnics i jutges internacionals

Missano Itàlia

Catalana i espanyola

Janet Ruiz

Única representat espanyola dels entrenadors

20-30 juny

Curs monitors

Escola industrial

Barcelonesa

Sara Milian

Apte

20-30 juny

Curs monitors

Escola industrial

Barcelonesa

Janet ruiz

Professora lliure

30 agost-4 setembre

Curs entrenadors autonòmic

CN Terrassa

Catalana

Sara Martínez

Apte

30 agost-4 setembre

Curs entrenadors autonòmic

CN Terrassa

Catalana

Janet Ruiz

coordinadora

24 novembre

Reunió tècnica federació espanyola per internacionals

CAR

Espanyola

Janet Ruiz

Nous projectes

12 novembre

Reunió tècnica temporada 2008

Escola industrial

Barcelonesa

Janet Ruiz

Reunió amb problemes

12 novembre

Reunió clubs

Escola industrial

Barcelonesa

Joan Sáez Juan García

Reunió amb problemes


34

Arc i Nous Valors Aquí us adjuntem les dades en els que els nostres patinadors han estat convocats a les diferents concentracions de la Federació Catalana i també de la Federació Espanyola amb els seus dos programes d’entrenaments específics. La federació Catalana té el programa Arc

que vol dir Alt Rendiment Català i on estan inclosos els patinadors que van quedar els 10 primers classificats d’Espanya. També hi ha el programa de tecnificació què esta orientat als patinadors que van quedar per darrera del número 10 del campionat nacional o bé van classificar-se únicament pel català.

DATA

CONCENTRACIÓ

LLOC

PARTICIPANTS

MODALITAT

TÈCNIC

10 febrer

Arc nous valors

CAR

Júlia Figueroa Carles Gasset

Lliure

Mónica Delli

4 març

Arc Nous Valors

CAR

Júlia Figueroa

Lliure

Paolo Colombo

20-22 abril

Nuevos Valores Fep

CAR

Júlia Figueroa

Carles Gasset

Lliure

Leonard Liehardt

21 abril

Arc Tecnificació

Aiguafreda

Gemma López

Lliure

Mercedes Sahuquillo

01 maig

Arc Nous Valors

Lliçà de Vall

Carles Gasset

Figures obligatòries

Mercedes Sahuquillo

06 maig

Arc tecnificació

Sant Feliu de Codines

Gemma López

Lliure

Cristina Gibaja

19 maig

Arc Nous Valors

CAR

Júlia Figueroa

lliure

Mónica Delli

8-10 juny

Nous Valors FEP

CAR

Carles Gasset Júlia Figueroa

Lliure

Paolo Colombo

22 juliol

Arc tecnificació

Cerdanyola

Gemma López Noelia Padilla Mireia Marcé

Lliure

Cristina Gibaja

4 novembre

Arc Tecnificació

Ripollet

Gemma López Judith Bellido Noelia Padilla Mireia Marcé

Lliure

Cristina Gibaja

21-23 desembre

ARC nous valors FEP

CAR

Júlia Figueroa Carles Gasset

Lliure

Paolo Colombo


35

Isabel Repullo, Jordi Dalmau i Begoña Romero fitxan per el CPA Ripollet La patinadora gironina originaria de Cornellà de Terri i després patinadora per el CPA Palafrugell, Isabel Repullo, ha fitxat per el Cpa Ripollet ja que els seus estudis universitaris els farà a Barcelona. La patinadora resident a Banyoles, ha tingut una dilatata carrera en el món del patinatge artístic, va començar amb 5 anys a patinar i ha obtingut pòdiums de lliure i combinada a diferents categories: * aleví va ser 3 era d’Espanya * infantil va ser 3era d’Espanya * Júnior va ser 3era d’Espanya Ha participat internacionalment a dos europeus i vàries copes d’europa i ha estat membre de la selecció espanyola de patinatge artístic i ha pertangut a la primera fornada dels “Nuevos Valores” del Car de Sant Cugat. Desitgem que aquesta brillant carrera encara es vegi més recompensada en el nostre Club i pugui obtenir alguna medalla més amb els colors del CPA Ripollet. En Jordi Dalmau fitxa al mes de desembre del 2006 per fer un dia al mes de piruetes a les patinadores del Grup de competició i també a les patinadores del grup de certificat. Aquest reciclatge es farà cada últim dimarts de cada mes a la pista annexa ja que comptem amb la pista de 19:30 a 20:30 hores. En Jordi Dalmau té un nom propi dintre del patinatge artístic, ha estat campió d’Espanya en reiterades ocasions i com a parella d’artístic és on s’ha fet un nom fora de les nostres fronteres. Amb la seva germana Montse Dalmau ha estat

campió d’Europa de parelles d’artístic sènior i 4ªs del món. En Jordi com a entrenador ha estat coordinador de la UE Horta durant 10 anys i també ha estat coordinador de l’EMPA (escola municipal de patinatge artístic de Santander) i ha estat entrenador del CP Cubelles i actualment milita com a entrenador al Cassà de la Selva (Girona) Begoña Romero ha entrat a formar part del equip tècnic del Club Patinatge Artístic Ripollet com a preparadora física del Club. En principi la Begoña entrenarà a l’equip de competició, format pels 14 patinadors d’entre categories sènior a aleví. I d’altra banda coordinarà la preparació física dels altres grups, totes les iniciacions. La Begoña Romero és llicenciada en INEF, entrenadora nacional i jutge internacional, fa temps que col·labora amb la Federació espanyola de patinatge controlant la preparació física dels Nous Valors. La Begoña també col·labora amb la federació catalana de patinatge en el control físic dels patinadors/ es del programa ARC. Aquest pròxim mundial a Gold Coast (Austràlia) serà la preparadora física dels sènior espanyols, tal com ja ho va fer amb els cadets i juvenils a l’Europeu de Cerdanyola del Vallès. Des del Club Patinatge Artístic Ripollet volem donar la benvinguda a la Bego, i que de ben segur farà una molt bona feina amb els nostres esportistes. Una preparadora física a les nostres files era una necessitat per acabar d’arrodonir el gran planter tècnic d’aquest club.


CLUB PATINATGE ARTÍSTIC RIPOLLET www.cparipollet.com

Anuari 2007  
Anuari 2007  

Anuari 2007