Page 21

järjestöelämää

Iloa ja voimaa arkeen | TEKSTI JA KUVA KATRIINA EKOLA

CP

-liiton kevätpäiviä ja sääntömääräistä liittokokousta vietettiin Porissa 24.–25. maaliskuuta. Hotelli Scandic Poriin kerääntyi iloinen ja lukuisa joukko tapaamaan tuttuja ja kohtaamaan uusia ystäviä. Lauantaina kevätpäivät avasi liiton puheenjohtaja Jaakko Paatero. Porin kaupungin tervehdyksen yhdistysväelle toi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, ja yhdistysterveiset lausui Porin CP-yhdistyksen puheenjohtaja Timo Saarinen.

Kevätpäivillä pohdittiin keinoja huoltaa ja pitää yllä oman mielen terveyttä. Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola (keskellä), joka ehti vaihtaa kuulumisia CP-liiton puheenjohtajan Jaakko Paateron ja toiminnanjohtajan Marju Silanderin kanssa.

Mielimatka itseen ja valtakunnallinen haaste Psykoterapeutti Tuija Eskelinen Rauman seudun mielenterveysseurasta alusti mielenterveyden eri osa-alueista sekä tunteiden ja stressin vaikutuksesta hyvinvointiin. Alustuksen jälkeen työpajoissa tehtiin mielimatkailua itseen ja pohdittiin miten vahvistaa ja pitää huolta omasta mielenterveydestään. Yhdessä mietittiin myös sitä, miten yhdistyksissä voidaan edistää toimintaan osallistuvien mielenterveyttä. Tärkeiden mielenterveysasioiden jälkeen kaikille yhdistyksille heitettiin haaste tämän vuoden Maailman CP-päivän viettotavoista 6. lokakuuta. Hyviä ideoita tulikin paljon! Haasteeseen vastanneet yhdistykset luvattiin palkita seuraavilla syyspäivillä.

Pyörätuolilla krokotiilien luo Perinteitä vaalien CP-liiton väki järjesti ennen kevätpäiviä satutuokion paikallisessa päiväkodissa. Tällä kertaa vuorossa oli Mimmin ja Petteri-pyörätuolin kaupunkiviidakkoseikkailu. Veturitallin päiväkodin lapset kuuntelivat hievahtamatta Timo Saarisen lukiessa satua.

Päiväkotivierailulla Mimmin ja Petteri-pyörätuolin seikkailuja kertoivat Porin seudun CP-yhdistyksen puheenjohtaja Timo Saarinen ja järjestöpäällikkö Virpi Peltomaa.

Satutuokion jälkeen lapset pääsivät kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista. Lasten pyörätuoli oli vierailua varten saatu lainaksi Haltija Groupilta. ”Mikään ei ole tuntunut yhtä kivalta!”, riemuitsi eräs tyttönen jännittävän pyörätuolimatkan jälkeen. CP-liitto lahjoitti Mimmi-satukirjan Porin 40 kunnalliselle ja yksityiselle päiväkodille. Toiminnanjohtaja Marju Silanderin mukaan satu on mainio tapa kertoa lapsille uusista asioista. ”Päiväkotivierailun tavoitteena on puuttua liikuntavammoihin usein liitettäviin ennakkoluuloihin jo ennen kuin niitä ehtii syntyä”, hän sanoi. CP-LEHTI 2 | 2018 | 21

CP-lehti 2/2018  

Suomen CP-liiton jäsenlehti kertoo ajankohtaisista asioista, ilmiöistä ja uutisista.

CP-lehti 2/2018  

Suomen CP-liiton jäsenlehti kertoo ajankohtaisista asioista, ilmiöistä ja uutisista.

Advertisement