Page 1

ANNONSEBIL AG

TID FOR HAGE INTERIØR TIL INNEBRUK SMART KJØKKEN

BOLIG, INTERIØR & HAGE I N S PI R A S J O N F O R H J EM M E T


Vi bevarer din

eiendom!

Markiser / solblending Garasjeporter Varmepumper salg / service Tømreroppdrag / vedlikehold Tlf: 55 90 06 76 - firmapost@total-service.no

Besøk vår hjemmeside: www.total-service.no

Tror du det er mindre forskjell på brilleglass?

MARKISER • SCREEN • GARASJEPORTER VÅRkupp!

Inntil

–30%

> GJØR DIN TERRASSE BEDRE

Synsvinkel og synsbredde er viktig når du skal velge brilleglass. Det er også en fordel at øynene ikke forsvinner bak skjemmende reflekser, at glassene er lette, tåler litt og ikke riper så fort. Det er store forskjeller på brilleglass. Vi hjelper deg så du får glass som er nøyaktig tilpasset ditt syn og dine behov.

Screen

Vær kreativ med lamellgardiner

Moderne garasjeporter

Alt innen solskjerming og garasjeporter Vi er gode på pris og kvalitet!

Strandgt. 18, Bergen 55 31 69 51

Lagunen Storsenter, Rådal 55 13 48 90

Fasadeprodukter of Norway

G

SA

D E P R ODUKT

AR NT A

I

Vågsalmenning 10, Bergen 55 32 61 50

Plissègardiner

ER

FA

Fasadeprodukter AS er største norskeide leverandør av både solskjerming, interiørgardiner og garasjeporter. Vi kommer gratis hjem til deg og gir gode råd og løsningsforslag. For mer info: www.fasadeprodukter.no eller RING OSS: 911 50 200 www.fasadeprodukter.no SOLSKJERMING – GARASJEPORTER


TID FOR HAGE Rådhusmur Gråmix 29 x 20 x 14,5cm

Herregård Gråmix 21 x 14 x 5,5cm

159,-

pr m2

Hey'di Steinlim

29,-

pr stk

25kg

219,Mould Buster 5L Effektiv moseog algefjerner

198,-

Aco Drensrenne 1 meter, kl A15

349,-

Sikagard 703W 2L Vannavvisende impregnering

198,-

Se vårt utvalg av stein og verktøy www.nobi.no & facebook.com/NorskBetongindustriAS Lønningsflaten 25 5258 Blomsterdalen mail@nobi.no - Tlf 55 22 61 00

Åpningstider Man - Fre 07.00 - 16.00 Lørdag 10.00 - 14.00


STEINBRA INNGANG

Store og små, flate og høye, natur og betong – det finnes utallige typer steiner å dandere rundt huset.

PÅ EN AV NORGES største steinbutikker finner du atskillige varianter av naturstein og betong i nær sagt all slags former. Og det du ikke finner i butikken, kan skaffes. – Veldig mange kjøper stein de har sett i et hageprogram eller i blader, forteller René Jarlind, fagansvarlig ved Steinsenteret Os. DET ER INGEN TVIL om at vi lar oss inspirere av resultatene av steinlagte uteområder på glanset papir eller på TV-skjermen. Nå for tiden er det belegningsstein det går mest av og ifølge Jarlind er folk opptatt av at uteområdet ikke skal bli for monotont. – De som legger stein vil gjerne bryte seksjonen med kompass, sirkler, bed eller steiner i annen form og farge, forteller Jarlind. Andre trender som er i ferd med å innta Norge er noe som kalles gabioner. – Det er steinfylt nettingskasser som man kan bruke til å lage en mur, levegg eller rett og slett bare som pynt. RENÉ JARLIND har mange års erfaring som anleggsgartner før han startet i jobben på Steinsenteret. Både egne og kunders erfaringer gjør at han lett overbeviser oss om at alle som vil klarer å legge stein selv. Her gir vi deg guiden for et steinbra resultat:

Utgiver: Cox / cox.no / Prosjektledelse: Cox Grafisk design: Cox / Annonse: annonse@cox.no Trykk: BT trykk / Forsidefoto: TV2

4

1

3


ANNONSEBIL AG

Belegningsstein gir et flott og ryddig inntrykk av eiendommen. Legger du belegningssteinen riktig, kan dekket vare i flere tiår med minimalt vedlikehold, men det gode resultatet krever tid, nøyaktighet og et godt grunnarbeid.

DETTE TRENGER DU TIL JOBBEN Tommestokk, hammer, rettesnor/tau, lirer (av stål eller tre), rake, vater, spade og avrettingsplanke, platevibrator og steinsaks eller vinkelsliper som du får leid hos steinforhandler.

1. GRUNNARBEID

Godt grunnarbeid er selvsagt viktig. Grav ut 15-35 centimeter for gangareal eller uteplass og 30-35 centimeter dersom det er snakk om en innkjørsel. Den utgravde delen skal ha samme fall som den ferdige overflaten. Pass på at fallet skrår nedover fra huset.

2. FIBERDUK

Etter at gravingen er unnagjort måler du flaten slik at den er jevn og fin. Legg gjerne en fiberduk i bunnen dersom det er løse masser av jord eller lignende. Fyll opp med 10-15 centimeter bærelag med strøsand og hardpakk det med vibroplate eller hoppetusse. Jevn ut overflaten og sørg for samme helling som overflaten skal ha.

3. .SETTESAND

Få på plass settesanden og avrett settelaget ved hjelp av lirer (jernrør eller bord) som legges ut. Bruk snorer for å justere lirene ved å strekke dem i den høyden det ferdige belegget skal ha. Avstanden mellom lire og snor er lik høyden på steinen. Settelaget rettes etter lirene med en rettholdt planke eller vater.

4. LEGG STEIN

Start fra den lengste siden av plassen og legg ut belegningssteinen. Strekk ut snorer og legg steinene langs snoren. Steinene skal helst legges på tvers av kjøreretningen. Når steinen er lagt må du sørge for å fylle fugene med fugesand. Bruk en kost og børst ned sanden gjentatte ganger.

2

4 5


VÅRTILBUD

KOM INNOM FOR TIPS, GODE RÅD ELLER ANDRE VÅRTILBUD.

LYS OPPDAL MELLOMSTORE BRUDD 2-3 / 3-4 CM TYKKELSE, GJELDER 1/1 PALLER À 15 M2/PL

KR.

369,-

PR M2

LYS OPPDAL TØRRMUR 15-30 MM, (CA. 3 M2)

KR.

4.990,-

PR PALLE

ALTA MELLOMSTORE BRUDD 2-3 CM TYKKELSE, GJELDER 1/1 PALLER À 20 M2

KR.

349,-

PR M2

www.sandogsingel.no Morvikveien 7 - 5122 Morvik. Tlf: 55 19 97 70. E-post: butikk@sandogsingel.no.


K O M P R O M I S S L Ø S E K J Ø K K E N M u lt i f o r M h a r i o v e r 3 0 å r levert håndbygde kjøkken, hvor estetikk og dansk design er hevet over tid og tendenser. vi håndsorterer og velger ut det aller beste tre til ditt kjøkken. kval i t e t, å r r e t n i n g , o g f a r g e n y a n s e s k a l v æ r e p e r f e k t. intet Mindre. M u Lt I f O R M B E R G E N / M Ø L L E N D A L S V E I E N 1 / 5 0 0 9 B E R G E N telefon 55 20 84 80

www.multiform.no

Bergensernes førstevalg!

Vi hjelper deg på plass i ditt nye hjem

Trygghetsalarm når du trenger det Med trygghetsalarm fra SOS International Trygghets-

Gratis befaring

sentralen kan du og dine føle dere trygge 24 timer i døgnet.

Kvalitetsgaranti

På vårt døgnbemannede alarmmottak er alltid offentlig godkjent helsepersonell på vakt. Et lite trykk på knappen er alt som skal til – enten om uhellet er ute eller om du bare trenger noen å prate med.

Tlf. 55 95 00 96 www.petterdahlas.no E-post:info@petterdahlas.no

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 02442 for bestilling eller mer informasjon.

SOS International Trygghetssentralen Tlf. 02442 Fax: 23 32 67 17

www.sos.eu/no


KJERSTIS BESTE HAGETIPS

Tid for HAGE Selv om Kjersti Bergesen er i full gang med ny sesonginnspilling og stadig pusser opp for andre, finner hun alltid tid til å stelle egen hage for å nyte den til oktober. Tekst: Hilde Sander Meling Foto: TV2

– April er ryddetid, understreker Kjersti Bergesen som pleier å fjerne alt vissent, luke bed, gjødsle og legge på ny bark eller kakaoflis i staudebed på denne tiden. – Barken og kakaoflisen gjør at bedene holder seg ugressfrie resten av året, forklarer hun. Avhengig av været og hvor langt våren er kommet kan dette også være en fin tid for deling av stauder dersom det trengs. I tillegg er det så-tid. – Nå pleier jeg å så det jeg vil ha i kjøkkenhagen. Aller best liker jeg å forkultivere i potter før jeg planter ut, så jeg sår ikke rett i bakken. Litt på grunn av snegl og fordi jeg ønsker at plantene skal ha en viss størrelse før jeg setter dem ut.

GRØNNE FINGRE FINNES IKKE Bergesen, som er i full gang med innspilling av ny sesong med Tid for hjem, er overbevist om at alle som vil kan få en fin hage. Selv de som påstår at de ikke har grønne fingre. – At folk ikke har grønne fingre er noe av det dummeste jeg hører. Enten gidder man å sette seg inn i saker og så får man det til, eller så vil man rett og slett ikke. Og da kan man egentlig bare ha det så godt. Det finnes ikke grønne fingre – det finnes interesse og søken etter kunnskap, er Bergesens klare beskjed.

TA DEL Drømmer du om en velstelt, frodig og flott hage som krever lite arbeid kan du, i følge Bergesen, se langt etter den. – Skikkelig lettstelt er slik man ser det i «offentlige miljøer». Med betong, stein, drenering og ellers vedlikeholdsfrie materialer.

I siste sesong av «Tid for hjem» forandret de en liten bakhage på Finnbergåsen til en drømmehage med growcamp og utepeis.

Eller med større kummer for beplanting der vanning og drenering skjer på naturens premisser og med hardføre vekster, sier Bergesen som har laget ti til tolv hagerom på TV de siste årene. Vil du ha en hage med gress, blomster, busker og trær kreves det en investering – både i form av tid og penger. – I hager finnes planter, de er levende og gjør som de vil etter en tid. Dette må du enten finne deg i, eller så må du ta del i prosessen, sier Kjersti Bergesen.

BLOMSTERDUFT OG FUGLEKVITTER Selv liker Bergesen å være mye ute og hun foretrekker en innholdsrik hage – med masse grønt, litt regnskogaktig. Hun syns gjerne ting er vakrest akkurat i det naturen er i ferd med å ta eierskap til uteområdet. – Det å sette seg ned etter en hel lørdag med hardt hagearbeid og se hvor fint det ble er veldig tilfredsstillende, innrømmer Bergesen.

Hun har nemlig en hage som krever en del rydding i bed, ugressluking og gjødsling om våren, men når det er gjort kan hun glede seg over den helt til oktober. Er hagen verdt all jobbing? – Det er slett ikke alltid jeg får gjort det jeg hadde tenkt, eller faktisk aldri. Om det er verdt all jobbingen? Hvilken jobb? Aktivitet er en verdi i seg selv og arbeid er noe jeg liker, svarer Kjersti Bergesen presist. Hun sysler i hagen når hun har lyst og tid og er usikker på hvor mange timer som går med til å holde hagen velstelt. Men to langhelger om våren og noen ettermiddager i løpet av sommeren blir det i alle fall. –Jeg har blant annet en stor kjøkkenhage og for å kunne høste må det lukes. Staudebed klarer seg fint alene dersom man gjør våronna jeg nevnte tidligere, sier Bergesen som kun har anlagt en liten plen som slås med umotorisert gressklipper for trimmens skyld.

• Stikk ut og gjør det som må gjøres tidlig på våren, litt nå og litt da, det trenger ikke være fint vær. • Hageplanlegging er kjempeviktig dersom du skal anlegge fra bunn og har tenkt å gjøre det bare en gang. Det er ikke så viktig dersom du har tenkt å kose deg og ta litt og litt. Da kan man la seg inspirere underveis. • Bruk penger på god jord og bra næring, planter blir ikke fine dersom de ikke bor godt og får mat. • Lag deg en sitteplass eller flere godt innimellom planter og blomster du liker godt. Skjerm deg mot innsyn eller mot arbeid du ikke får gjort og som irriterer deg. Nyt de dagene som kommer med sol og varme. • Kjøp kvalitet – både planter og redskaper – om u har høye forventninger. • Ta vare på sakene.

FAVORITTPLANTER:

FARGERIK VÅR For Bergesen er det vanskelig å forestille seg en verden uten hage. Det er rett og slett utenkelig å bo et sted uten eget uterom – i alle fall om sommeren. Nå håper hun på en fargerik vår, også når det kommer til utemøbler. – Det har vært mye mørkebrune plastrotting de siste årene. Nå må det skje noe fargerikt på denne fronten. Vi har sett det skje inne, så nå følger nok trenden med ut.

Hosta – en bladlilje som finnes i ulike grønnfarger, pålitelig og frodig når den blir stor. Blomsten er ikke viktig, men bladverket. Zaluzianskya – en liten bitteliten hvit sommerblomst som dufter noe aldeles fantastisk. Den må man så selv og er dessverre ikke å få kjøpt.


Foto: Siljeholte.no Design: Walterdesign.no

GODE DAGSTILBUD PÅ UTVALGTE SKYVEDØRER OG INNREDNING

G A D R Ø L G A D E R F G A D S TOR TA MED MÅL TIL BUTIKKEN

KOM OG SE VÅR NYE UTSTILLING I

INNREDNINGSPAKKER FRA KUN 1950,-

ELEGANT-PRAKTISK-FUNKSJONELT

STORT UTVALG KVALITETS-INNREDNING ALLE PRISKLASSER

VI SKREDDERSYR DINE SKYVEDØRSFRONTER TILPASSET DINE MÅL OG ØNSKER

Rett fra vår fabrikk i bergen – Spar penger

DRØMMER DU OM NY

GARDEROBE?

INGEN FORDYRENDE MELLOMLEDD

Vi hjelper deg!

BESØK VÅR BUTIKK I FANA PÅ NORDÅS NORDÅSDALEN 25 (VIS A VIS ELKJØP - SAMME BYGG SOM TEPPESENTERET) ÅPNINGSTIDER: MANDAG – ONSDAG: 10:00 - 18:00 TORSDAG: 10:00 - 20:00 FREDAG OG LØRDAG: 10:00 - 16:00

GODE PARKERINGSMULIGHETER

55 19 61 60

sIide.no

SKYVEDØRSGARDEROBER

9


24

90

FURU 28X120 ROYAL BRUN TER. DUO

BEGRENSET PARTI. 1.MANN TIL MØLLA...

BMCard

149

399

598

LADY VEGG

TREBITT TERRASSEBEIS

3 ltr. spann.

DRYGOLIN OLJEMALING

3 ltr. spann.

Jotun, 10 ltr. spann.

- et produkt fra DNB Bank ASA

6 måneders rentefri betalingsutsettelse for kr 349,Forutsetter en kredittvurdering. Etter denne perioden bestemmer du selv om du vil betale inn hele beløpet eller foreta månedlige innbetalinger. Ved månedlig innbetalinger: effektiv rente: 35,2%, 15.000 o/12 mnd. Totalt 17.359.

Tilbudene varer f.o.m. tirsdag 8. april t.o.m. lørdag 12. april 2014 eller så langt lageret rekker i kampanjeperioden. Frakt kan tilkomme. Vi tar forbehold om trykkfeil.


-40% ALT AV LISTVERK FRA BARKEVIK

990

2.590

890

BORRSKRUTREKKER

BORSKRUTREKKER

SIRKELSAG 5604R

DF330DWE

BDF456RFJ

Makita 165 mm


Bytt ikke kjøkken! Bytt ikke kjøkken! Bytt bare dører, skuffer, benkeplater og vask! Nye dører produseres etter mål. Også helt opp til tak! Bytt bare dører, skuffer, benkeplater og vask! Passer alle typer kjøkken uansett alder! Ferdig montert! Nye dører produseres etter mål. Også helt opp til tak! Passer alle typer kjøkken uansett alder! Ferdig montert!

Bytt ikke kjøkken! 50 % avslag på benkeplater

Bytt ikke kjøkke

Vi leverer Bytt bare dører,avslag skuffer, benkeplater og vask! Nye dører etter mål. Også heltogså til taks! 50% på benkeplater vedprodusert kjøkkenfornying komplette kjøkken! Passer alle typer kjøkken uansett alder! Ferdig montert!

ved 30 %kjøkkenfornying. avslag på dører og skuffefronter

Vi leverer også Vårt ved benkeplater hel fornyelse: Gratis benkeplater! Bytt tilbud bare dører, skuffer, og vask! Nye dører produsert etter mål. Også helt til ta komplett kjøkken! Passer alle typer kjøkken uansett alder! Ferdig montert!

Vårt tilbud ved hel fornyelse: Gratis benkepl

k

Vi er rimelig innen kjøkkenfornying! KMR Montasje AS Kjell Magne Røysen www.tremo.no Kjell Magne Røysen kmr54@tremo.no kmr54@online.no Ring vår lokalekjøkkenfornying forhandler i Hordaland for en avtale Ramos 907 06 128

907 0

om GRATIS hjemmebesøk og kostnadsoverslag:

Ring vår lokale forhandler i Hordaland for en avtale om GRATIS hjemmebesøk og kostnadsoverslag:

KMR Montasje AS Kjell Magne Røysen kmr54@online.no

mobil

KMR Montasje AS Kjell Magne Røysen Kjell Magne Røysen kmr54@tremo.no kmr54@online.no

907 06 128

Ring og få en positiv overraskelse


Foto: Moelven

Foto: MøreRoyal

GJØR TERRASSEN

SOMMERKLAR

Foto: Kebony

DETTE TRENGER DU:

Aktive sommerdager og lyse kvelder inviterer til kos og samhold på terrassen. Har terrassen blitt grå og sliten i løpet av vinteren? Da er det på tide med en real vask, og kanskje et strøk olje eller beis.

• • • • • •

Kraftvask eller terrasserens Terrasseskrubb Olje eller beis Pensel Hageslange Rull med forlengerskaft

Tekst: Janne Vibeke Rosenberg

Treverket på terrassen din må tåle mye av både vær og vind, og det er derfor viktig med riktig vedlikehold. En skikkelig vask av terrassen hver vår gjør at terrassen ser finere ut og får lengre holdbarhet. – Terrassegulvet bør vaskes minst en gang i året for å fjerne sopp, grønske og sot som setter seg gjennom sesongene.

SKRUBB OG VASK Bruk en rull med forlengerskaft for enkelt å sette terrassegulvet godt inn med kraftvask, eventuelt terrasserens hvis det er svært skittent, sier Marianne Senderud, ansvarlig redaktør for inspirasjonsmagasinet Forandring i Byggmakker. Skrubb deretter plankene med terrasseskrubb, og spyl vaskemiddelet av med hageslange eller egen terrassevasker. Direkte høytrykkspyling bør unngås da det kan ødelegge treverket, men det finnes egne terrassevaskere som tilleggsutstyr til høytrykksspyler. Etter vask kan det være lurt å påføre olje.

– Med vaskede og tørre flater, bør du sterkt overveie å overflatebehandle gulvet. En tynn terrasseolje trekker dypt inn i treverket og gjør at treet ikke suger så mye vann i regnvær, sier Senderud.

OLJE ELLER BEIS? Terrassen kan enten behandles med olje eller beis – begge har sine fordeler. Olje gir treverket et naturlig utseende, som fremhever mønsteret i treverket og gir en flott glød, mens terrassebeis finnes i flere fargenyanser, og er tilsatt UV-beskyttende pigmenter som vil gi et mer dekkende resultat enn oljen. Beis skal påføres jevnt med en pensel som er like bred som terrassebordet, og resultatet blir best dersom man behandler ett til to bord av gangen i hel lengde. Stryk deretter beisen godt ut da den skal trenge inn i treverket. – Terrassebeis er helt klart det produktet som holder lengst i vær og vind. Jotuns Trebitt terrassebeis har en vedlikeholdsintervall på tre år, det samme har Beckers terrassebeis. Olje må du vedlikeholde med en gang i

året, sier Senderud. Når du oljer terrassen bør oljen påføres med en pensel. På nytt treverk må du ha minst to strøk. Bruk rikelig med olje – trebordene skal se matte ut når oljen har trukket ned i treverket. – Ikke bruk olje eller beis i sterk solskinn. Da risikerer du flekker eller blæring, sier Senderud som anbefaler alle til å gå inn på nettsiden www.byggmakkerpluss.no hvor man blant annet finner tips, guider og kunnskapsartikler – alt man trenger for å gjennomføre prosjektene sine. – Vi har også et forum hvor man har muligheten til å stille spørsmål om terrasse eller annet man skulle lure på, og få svar innen 24 timer, sier Marianne Senderud. Dersom terrassebordene er gamle og har fått en slitt og ujevn overflate, er det anbefalt å slipe terrassebordene. Du bør enten leie utstyr for å gjøre jobben, eller overlate den til en fagmann.

besøk Svane kjøkkenet Bergen Slottsgaten 3 5003 Bergen Tlf 698 SVANE svane.com/no

livet er ikke så firkantet 13


FLOTT OG SMÅTT INNE

FARGERIK

FAGEKSPERT

Kreativ leder i Fargerike, Dagny ThurmannHoelseth har gitt oss årets fargetips. Det er bare til å hente frem malekosten - vi har en fargerik sommer i vente.

1. «ÅRETS FARGE»

NORSK DESIGN

PÅ BORDET

KUNSTGLASSVASENE – DEW

TRENDVASENE – VEGA

Kristine Five Melvær har på rekordtid etablert seg som en av Skandinavias mest lovende designere. Hun har blitt kåret til «Årets nykommer» og nominert til priser som «Årets nordiske formgiver», «Årets tilbehør» og «Årets unge designer». For Magnor Glassverk har hun blant annet designet kunstglassvasene Dew.

Industridesigneren Ann Viola Ulvin har lagt vekt på stramme linjer, god funksjon og farger som er rene, lette og positive. Designeren er en interessant nykommer innen norsk design. Vasene Vega er munnblåst av erfarne glassblåsere. Vase grønn 20cm 499,- Vase gul 25cm 599,- Vase turkis 30cm 799

Kunstvase elfenben 24 cm 2.800,Kunstvase rosa 22 cm 2.800,Kunstvase turkis 22 cm 2.800,Kunstvase beige 19 cm 2.800,

– Blågrønt er fargen som er på alle interiørinteressertes lepper om dagen. Den omtales som den nye nøytrale fargen, og kan kombineres med bortimot alt. De tre mest populære nyansene er Valmuesøster FR1101, Prekestolen FR1412 og Lofoten FR1211.

2. SOMMERFRISKT – I orangetoner og korall finner man blant annet Lollipop FR1403. Dette er en merkelig farge. Knallsterk og kombinasjon av rosa, orange og rødt, uten at den kan klassifiseres som noen av de nevnte fargene eller korall. Vi ser den blir brukt mye på detaljer, gjerne mot blågrønt, og du skal ikke se bort ifra at mange ytterdører og stoler vil kle seg i lollipop denne sesongen.Om man vi ha en blek koralltone kan man velge Pelargonia FR1317. Den er nydelig både på vegg og

Foto: Sigdal Kjøkken

PÅ STELL MED

PASTELL

Pastellfargene satt farge på 2013, og trenden fortsetter også i år. Dette gjelder også på kjøkkenet. Designeren i Sigdal kjøkken, Irene Mjaaseth forteller om de siste kjøkkentrendene. – Vi kommer til å se at fargene etter hvert vil bli roligere og mer nedtonet, en såkalt «sotet pastell». Våre kjøkken

14

kommer i alle NCS-farger, men i vårt standardsortiment finnes det en nydelig lysblå pastellfarge, anbefaler hun og legger til: – Kjøkken i pastell åpner for mange kreative og lekne løsninger. Fargen passer til både det stramme og det klassiske.

Foto: Sveinung Bråthen, Fargerike

mindre detaljer. Korall kommer til å holde seg i interiørverden i god tid fremover, og det er en farge man blir glad av.

3. HVITT PÅ HVITT – Vi får flere og flere henvendelser fra kunder som sliter med Egghvit og Bomull på listverk, vinduer og dører, siden den harmonerer dårlig mot kalde blå-, lilla- og grønntoner. Den prefererte hvitfargen for fargeepoken vi er på vei inn i heter Ren Hvit FR1050 (S0500-N), og er en helt nøytral nyanse av hvitt som kan kombineres med alle andre farger, i motsetning til Egghvit og Bomull som begge er såkalte ikke-nøytrale hvitfarger.


MØNSTERMIKS 1-2-3 Trenden med å mikse ulike mønster tar vi med oss fra 2013 og over i 2014. Her har du tre gode tips på veien: 1. Velg et mønster med mye farger. Det gir det et godt utgangspunkt. 2. Finn andre mønstre som inneholder én eller flere av de samme fargene som er i hovedelementet ditt (det kan være et tekstil, tapet, møbel eller et klesplagg). 3. Dersom du synes det er vanskelig å finne mønstre som passer sammen er et nytt tips: velg ett geometrisk og ett organisk mønster.

NY GIV Å innrede med brukte eller redesignede møbler er en trend som har skutt stor fart de siste par årene, og som ikke avtar i år heller. Slitte tremøbler sprites opp med spreke farger, og gamle møbler får nye bruksområder.

Foto: Sveinung Bråthen, Fargerike

Det som før var en stige kan for eksempel bli en bokhylle og et nattbord på gjesterommet kan bli et lampebord i stuen.

Foto: Møbelpøbel 15


ANNONSEBIL AG

SMART KJØKKEN SLIK FÅR DU ET

For å skape et drømmekjøkken tilpasset dine behov, er grundig forarbeid alfa og omega. Tekst: Janne Vibeke Rosenberg Foto: IKEA

Det første man bør gjøre er å ta mål av kjøkkenet og lage en plantegning på hvordan det ser ut. Deretter bør man tenke over hvilke stil man ønsker, budsjett og hva og hvor mye en skal ha plass til.

TREKANT GIR GOD ARBEIDSFLYT – Det viktigste er at kjøkkenet skal fungere godt og dekke behovene til deg og din familie, sier assisterende salgsleder ved kjøkkenavdelingen ved IKEA Åsane, Charlotte Veastad. Hun kan fortelle at de alltid tar utgangspunkt i arbeidstrekanten når de skal tegne et nytt kjøkken. Kort fortalt går det ut på at kjøkkenet har tre hovedsoner som du oftest er innom – oppvask, matlaging og oppbevaring. Trekker du linjer mellom disse, skal de utgjøre en trekant. – For å skape god arbeidsflyt på et kjøkken, er arbeidstrekanten viktig. Avstanden mellom komfyr, oppvaskbenk og kjøleskap må ikke være for lang. Den ideelle avstanden fra sone til sone bør være 90 til 100 centimeter, sier Veastad, og legger til at de senere år er den tradisjonelle komfyren gjerne splittet opp i en koketopp og en stekeovn som integreres i god arbeidshøyde. Dermed kan den tradisjonelle arbeidstrekanten fort bli en firkant.

UTNYTT PLASSEN MAKSIMALT På IKEA kan du ta med deg plantegningen og ideene dine til en kjøkkenkonsulent, som hjelper deg til å finne de beste løsningene. Du velger selv om du vil gjøre hele prosessen selv, eller få hjelp med planlegging, plukking, transport og montering. Gjennomsnittlig levetid på et kjøkken er 25 år, så det er mange ting som bør bli tatt med i betraktningen for at resultatet skal bli et funksjonelt kjøkken du kan benytte år etter år. – IKEA har bidratt sterkt de siste årene til hvordan man

tenker, planlegger og kjøper kjøkken i og med at vi har et selvbetjeningskonsept og at du faktisk kan plukke med deg kjøkkenet på dagen, sier Veastad. For å utnytte plassen på kjøkkenet maksimalt, kan det å velge skuffer i stedet for skap være et smart valg. En skuffe rommer mer, og det er også lettere å komme til innerst i en skuff enn bakerst i en hylle. – Skuffer som er 60 centimeter dype og har inneredning, vil gi deg mye ekstra plass på kjøkkenet. Det er også lurt med takhøye skap for å utnytte all ledig plass, sier hun. Veastad anbefaler også å sette stekeovnen inn i høyskap slik at den kommer opp i naturlig arbeidshøyde. – Og glem for all del ikke avsettingsplass ved hver arbeidssone. Mange feilberegner hvor mye benkeplass som faktisk trengs til matlaging, sier hun.

UNIKT MODULKJØKKEN Fortsatt velger de fleste et hvitt kjøkken, og hos IKEA er toppselgeren Bodbyn hvit – et nøytralt kjøkken som passer i de fleste hjem. Også modulkjøkken er populært, hvor en blant annet kan kombinere forskjellige fronter for å skape sin egen, unike stil. – Kjøkkensystemet vårt heter Metod og er et modulbasert system, altså et byggekloss-system som gjør det enkelt å tilpasse det rommet det skal plasseres i, sier hun. Den assisterende salgslederen, som har jobbet på IKEA i syv år, bekrefter at kjøkkenet har blitt et viktig rom i norske hjem. – Mens det før var et sted mor laget mat, er kjøkkenet blitt husets hjerte – et samlingspunkt og et oppholdsrom hvor en gjør lekser og sitter på datamaskinen. Mange har også TV på kjøkkenet. På mange måter er kjøkkenet blitt den nye stuen, sier Charlotte Veastad.

17


Drømmen om en designklassiker Kjøp uno form kjøkken & Miele hvitevarer innen utgangen av juni måned, og vi inviterer til profesjonelt og inspirerende kokkekurs i vårt studio. Kom inn og opplev det originale formkjøkken. unoform.no uno form studio | Fjøsangerveien 57 | 5054 Bergen

NO_bergen_235x305_april2014.indd 1

03-04-2014 11:03:20


HJEMMEBESØK HJEMMEBESØK gratis og uforpliktende!

gratis og uforpliktende!

Våre salgskonsulenter er profesjonelle på skreddersydde skyvedørsgarderober og walk-in løsninger. La de komme hjem til deg nå. Vi måler opp og gir et uforpliktende tilbud! Bestill et hjemmebesøk i dag på www.garderobemannen.no

Våre salgskonsulenter er profesjonelle på skreddersydde skyvedørsgarderober og walk-in løsninger. La de komme hjem til deg nå. Vi måler opp og gir et uforpliktende tilbud! Bergen 55 19 00 22

30 Åsane BestillHesthaugveien et hjemmebesøk www.garderobemannen.no Man-Tors 10-18, Ons 10-20,i dag Fre-Lørpå 10-16

www.garderobemannen.no www.garderobemannen.no

www.garderobemannen.no www.garderobemannen.no

GARDEROBE-MANNEN


Mistrol Reklamebyrå - Tlf.: 55 30 37 70

HAGE

MØT VÅREN MED NYE HAGEMØBLER FRA BOHUS

MALAGA VINKELHJØRNE INKL. SETE- OG RYGGPUTER OG BORD

2.499.-

9.999.-

MALAGA hjørnesofa i kunstrotting med aluminiumsramme. Vinkelhjørne med sete- og ryggputer + spisebord med glass 9.999,Leveres som høyre- og venstreoppsett. Rustfri. MALAGA stol i kunstrotting med aluminiumsramme og sete-/ryggpute 76x78, H 84 cm 2.499,- Rustfri

KVALITET + GOD BEHØVER IKKE KOSTE MYE

13.999.-

RIMINI 3+1+1+BORD OG PUTER

RIMINI spisegruppe i kunstrotting m/raluminiumsramme og sete-/ryggputer. 3-seter+2 stoler + bord m/glassplate 13.999,- Rustfri Leveres også som vinkelsofa med sete-/ryggputer og bord 12.999,- Rustfri

299.-

Se vårt digitale hagemagasin på bohus.no PROMO regulerbar solstol i Oxford/stål 65x90, H 112 cm 299,-

Nordås, Åsane, Drotningsvik, Os, Stord

Bolig, interiør & hage  

Temaavisen «Bolig, interiør & hage» ble distribuert sammen med Bergens Tidende 08.04.14. Idé, konsept, gjennomføring og finansiering av Co...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you