Issuu on Google+

C ONT E NT S by courtney nye WAVE EQUITY PARTNERS OFFICE | 10,000 SQFT

ICIS / ALLIANCE RESIDENTIAL HOSPITALITY | 10,000 SQFT

CALIFORNIA SOUTHERN UNIVERSITY OFFICE | 19,200 SQFT

KHO & PATEL

OFFICE | 9,600 SQFT

SOUTHERN CALIFORNIA EDISON OFFICE | 255,850 SQFT

TRC SOLUTIONS

OFFICE | 53,500 SQFT

APARTMENT

PERSONAL PROJECT | 750 SQFT

EVENT DESIGN

PERSONAL PROJECT | 100 PPL

1 0 3 0 5 0 7 0 9 1 1 1 3 1 4 0


7 PRIVATE OFFICE

6 RECEPTION STAIR

5 OPEN MEETING AREA


1 RECEPTION

2 LUNCH ROOM

WAV E E QU I TY PART N E RS O F F I C E / A l i s o V i e j o , CA 1 0 , 0 0 0 s q f t O f f i c e + W arehouse Wave Equity Partners is an Investment and Management firm that houses it’s corporate office, foundations office and an incubator space for start-up businesses in the same building. We placed the incubator space on the ground floor with access to the warehouse and the corporate office and foundations office upstairs. Our client had a budget in mind, but wouldn’t tell us what it was until the end, so as not to hinder any creativity.

3 CONFERENCE ROOM 4 OPEN OFFICE

The design directive was for a “stunningly perfect”, highly flexible yet seamless contemporary environment that evokes an Apple Store feeling. Partnering with my Design Director, I developed the palette, finishes, custom millwork details, construction documentation and some furniture selection. In the spring of 2010, this space one a Calibre Award for “Best office under 15,000 sqft”.

0

wave equity_h.hendy associates

1


4

11

3

B

C O N F ER EN C E RO O M EL EVAT I O N S

5

7

7

8

SECOND FLOOR

4

9

10

2

1

A

6 8

7

7

7

FIRST FLOOR

12

SECTION @ TV NICHE

SECTION @ STAIR WALL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RECEPTION LUNCH ROOM CONFERENCE ROOM OPEN OFFICE OPEN MEETING AREA STAIR PRIVATE OFFICE COPY ROOM MEN’S RESTROOM WOMEN’S RESTROOM GYM WAREHOUSE


open

ELEVATION B

2nd FLOOR HALLWAY

open

ELEVATION A

1st FLOOR HALLWAY

LU N C H RO O M ELEVAT I O N S

BANQUETTE SECTION

2

0 wave equity_h.hendy associates


1ST FLOOR RCP

RESTROOM CONCEPT MIRROR SECTION

8

1

SCREEN WALL SECTION

3 7 2 D

5

ELEVATION A GYM

ELEVATION B GYM

ELEVATION C GYM

ELEVATION D GYM

B C

A

GY M ELEVAT I O N S

4

6

1ST FLOOR PLAN

9 6

1 2 3 4 5 6 7 8 9

STREET ENTRY GARAGE ENTRY LEASING OFFICE WATER FEATURE GYM RESTROOM MAIL ROOM LOUNGE PARKING GARAGE


C O N C E P T I M AG ES “NATURALLY MODERN- WITH A TWIST” FLORAL MOTIF

ICIS / alliance residential LUXURY APARTMENT AMENITY SPACES / Glendale, CA 10,000 sqft Our clients at Alliance Residential take a unique and creative approach to developing their properties. They liken themselves more to a boutique hotel than a traditional apartment complex and require that their designers supply them with a certain number of “tickles”, or special experiences to those traveling through the property.

EXTERIOR

WATER FEATURE CONCEPT

We were partnered with TCA Architects who were designing and building the shell and we were assigned to design all interiors for the amenity spaces, which includes the offices, lounge, gym, bar, game room and dining room and will eventually be designing, furnishing and accessorizing the model apartments. The expected completion of this project will be spring 2011 and my responsibilities within this project from Fall 2010 to early summer 2011 included design development, finish and lighting specifications, design presentations and construction documentation. The directive Alliance gave me and my co-designer was “Naturally Modern” but with a twist.

3

0 ICIS_h.hendy associates


LOUNGE ELEVATION A

LOUNGE SECTION


2ND FLOOR RCP FIREPLACE ELEVATION 1 2 3 4 5

LOUNGE DINING ROOM OFFICE GAME ROOM ATRIUM

5 4

LOUNGE ELEVATION B

A

B

2 3

KITCHEN @ GAME ROOM

1

2ND FLOOR PLAN

4

0 icis_h.hendy associates


2 5 ELEVATOR CORRIDOR

5

SECOND FLOOR

4 3 CONFERENCE ROOM

4

1 FIRST FLOOR LECTURE

3


1 RECEPTION

cali forn ia southern u n iversity ONLINE UNIVERSITY ADMINISTRATIVE OFFICES / Irvine, CA 19,200 sqft This space houses the administrative offices for an online university and consists of mostly private offices, with a lecture room for televised instruction, a sound and editing room, a library and two large conference rooms that are also equipped with video conferencing equipment. They host many guest speakers and distinguished professionals in their various fields and it was important to have a space that is warm, welcoming and sophisticated.

RECEPTION DESK DETAILS

2 LIBRARY

Our client purchased their building so was interested in investing in quality materials and finishes and increased their budget throughout the design process to accommodate. I developed the palettes, details, custom furniture design, m i l l w o r k d e t a i l i n g , w o r k e d o n t h e c o n st r u c t i o n d o c u m e n t a t i o n , held the design presentations and coordinated artwork, plants, and signage.

5

0

csu_h.hendy associates


CEILING PLAN- 2nd FLOOR

RECEPTION SOFFIT SECTION

CEILING PLAN- 1st FLOOR


BREAK ROOM

OPEN OFFICE

STAIR


PRIVATE OFFICE AND CORRIDOR

OUTSIDE CONFERENCE ROOM

kho & patel A C C O U N T I N G O F F I C E / Sa n D i m a s , C A 9,600 sqft Kho & Patel is forward thinking accounting firm that had a very nondescript, traditional office previously, but wanted more of a “wow” factor as they worked on re-branding. Communication is key to their culture and they have weekly “all hands” lunch meetings and wanted an open office to foster communication. They wanted a new contemporary image that was black and white with little color. RECEPTION

I developed the finishes, reception desk and presentations under a Senior Designer’s direction.

7

0 KHO & PATEL_h.hendy associates


STA I R E L EVAT I O N S


CEILING PLAN @ ENTRY

CEILING PLAN @ STAIR AND COFFEE BAR

1

2

7

7 RECEPTION CONCEPT SKETCH

11

4 5

5

3 8

8

1 2 3

6 9

FIRST FLOOR

4 5 6 7 8 9 10 11

10

SECOND FLOOR

CONFERENCE ROOM RECEPTION PRIVATE OFFICE AND CORRIDOR LUNCH ROOM STAIR OPEN OFFICE EXECUTIVE PO COPY ROOM GYM SHOWER COFFEE BAR

LUNCH ROOM CONCEPT SKETCH

8

0 KHO & PATEL_h.hendy associates


4 4TH FLOOR MURAL CONCEPT

open walkway to cafe central

3 3RD FLOOR MURAL CONCEPT

2 2ND FLOOR MURAL CONCEPT

1 1ST FLOOR MURAL CONCEPT


RENDERING- 3RD FLOOR ATRIUM

BEFORE

Southern California edison OFFICE / Rosemead, CA 255,850 sqft Southern California Edison has offices expanding over several large campuses. This four story campus, “GO-5�, houses the Human Relations, Marketing and some environmental departments, so in designing the space, we addressed their brand and many of the achievements and progress Edison has made to the company and community. Edison had just completed a 2-binder standards manual so there were very rigid guidelines in designing the space, with little freedom in finishes and even space planning.

RENDERING-3rd FLOOR ATRIUM

*rendering by clark valentine and courtney nye

Instead, I took opportunities for more graphic statements to affirm the brand and create something unique to this office. The main feature being an ascending density of vintage glass insulators that I repurposed as light sculptures, backlit by LED. We had to create undulating access panels which directed that design and our insulator source ran out of the types we needed so I spent a weekend at flea markets and antique stores to aquire the rest. The elevator shaft is visible from all four floors at the atrium level so this provided a solution for a strong continuous element. In such a large floorplate there were many K-Braces which we had to address for ADA purposes and decided to make them a feature. I was teamed with our Design Director on this project and developed the Insulator Feature Wall as well as some other graphics, finish plans and construction documents and administration. This project was completed in Late Spring 2011.

TYPICAL CAFE CENTRAL

LED MURAL @ 3RD FLOOR CAFE

FEATURE WALL

9

0 sce_h.hendy associates


!

V I N TA G E I N S U L AT O R F E AT U R E WA L L

INSULATOR DETAIL

!

2ND FLOOR ELEVATION

3RD & 4TH FLOOR ATRIUM ELEVATION

1ST FLOOR ELEVATION


K-BRACE SOLUTION @ OPEN OFFICE CORRIDOR

K-BRACE SOLUTION @ CAFE CENTRAL LOCATIONS

MAIN ENTRY

S I G N AG E

SIGNAGE WALL SECTION sce_h.hendy associates

10


A

CONFERENCE ROOM TV MILLWORK ELEVATION A - TV NICHE WALL SECTION

RECLAIMED BARN WOOD HAND SELECTED FROM SUPPLIER IN SYLMAR, CA

EN T RY F E AT U R E WA L L D E TA I LS A B

B- FEATURE COUNTERTOP SECTION

p r e s e n tat i o n b o a r d s A - FEATURE WALL SECTION


C O N F E R ENCE ROOM

BREAK ROOM

trc solutions OFFICE / Irvine, CA 53,500 sqft

TRC Solutions is a national engineering, consulting and construction management firm specializing integrated services to the energy, environmental and infrastructure markets. They teach companies how to be more environmentally efficient and while this was a very low budget build-out and they couldn’t afford to try for LEED certification, we still implemented responsible features with reusing and relocating as much as possible, including millwork, specifying low VOC sealants and materials that meet LEED standards.

RECEPTION CONCEPT SKETCH

RECEPTION

Most guest travelling through the office will be pursuing environmental efficiency so they wanted it it “look green” with the reclaimed wood and bamboo flooring and graphic colors and future marketing and decal information to adorn the central core. completed summer 2010.

1

trc_h.hendy associates

1


EXISTING

ALL MILLWORK OTHER THAN MAIN BREAK ROOM WAS REUSED, RELOCATED FROM WITHIN THE EXISTING SPACE.

CUSTOM LAMINATED DOUG FIR COUNTERTOP

A

A- COUNTER SECTION

L U N C H R O O M M I L LW O R K

BREAK ROOM BANQUETTE ELEVATION

RELOCATED


2 10

8

8 11 12

RECEPTION CONFERENCE ROOM TRAINING ROOM CATERING KITCHEN LARGE BREAK ROOM MAIL ROOM

7 8 9 10 11 12

STORAGE COPY ROOM FILE ROOM SMALL BREAK ROOM MEN’S RESTROOM WOMEN’S RESTROOM

2

ACRYLIC AND CABLE SUSPENDED DISPLAY FOR MARKETING MATERIALS

7 2

1 2 3 4 5 6

BAMBOO CHANGE OF FLOORING AROUND BUILDING CORE W/ DROP SOFFIT ABOUT

2

GREEN BUMP-OUT AT ALL CORNERS ALONG CORRIDOR FOR WAYFINDING AND FUTURE DECAL GRAPHICS ABOUT SUSTAINABILITY

2ND FLOOR PLAN

7 2 5 9

8

11

12 8

8

8 6 1

2 2

1ST FLOOR PLAN

4

7

3 2

CEILING PLAN AT CONFERENCE ROOM

1

trc_h.hendy associates

2


A pa rt m e n t IRVINE, CA 750 sqft

13

apartment_independent


FAVORS

PROGRAMS


Courtney & NOAH MET AT A COWBOY BAR .

IT WAS AN UNLIKELY PLACE FOR THESE TWO TO MEET AND EVEN MORE UNLIKELY TIMING BECAUSE NOAH WAS MOVING BACK HOME TO OREGON IN 2 WEEKS, AFTER BEING STATIONED IN SAN DIEGO FOR 4 YEARS IN THE U.S. MARINE CORPS.

But ... as luck would have it :

MEANWHILE, Courtney was on a weekend trip to go line dancing for a friend’s birthday party 63 miles from home. Early in the evening, this l o ve ly b r u n e t t e

Noah, who wanted to go to a motorcycle show that night, lost a coin toss to his brother and wound u p a t t h a t b a r.

approached this tattooed Marine (who was actually talking to a few of her friend’s), and intending to steal a friend to dance, she ended up stealing his full attention.

STANDARD INTRO TURNED TO HOURS OF TALKING AND A LITTLE SLOW DANCING another guy stole courtney for a dance so noah knew he better act quickly. shortly after she exited the dance floor:

before leaving that night...

HE

HER

Date No. 1 a big success and only 2 weeks to go, Noah trucked the 91 miles round-trip nearly everyday to Irvine to see Courtney before making the 1,018 mile trip back to Oregon.

sav e t h e dat e po s tca r d s

WITHOUT MUCH OF A STRATEGY, THEY GAVE THE LONG-DISTANCE DATING MODEL A SHOT. (WHICH PROVED TO BE A CRUCIAL LESSON IN PATIENCE). ( LONG STORY SHORT )

IT WENT LIKE THIS FOR ONE FULL YEAR:

(

)

(

)

REALIZING THEY HAVE LONG-TERM POTENTIAL (SO LONG DISTANCE WILL HAVE TO SHORTEN)

COURTNEY RESPONDED:

NOAH SUGGESTED:

“REALLY?! I would love it!”

“What if I go to school in California?”

SO COURTNEY FLEW TO OREGON TO DRIVE THE 956 MILES BACK TO IRVINE WITH NOAH TO HELP HIM MOVE

CLOSER = BETTER FOR THE NEXT FIVE MONTHS, THEY DATED LIKE NORMAL PEOPLE DATE

Until one day ... ( (OVER 26,562 MILES & 497 DAYS AFTER THEIR FIRST)) Noah g got down on one knee and offered to love Courtney for all the rest of them

( applause )

{

YES AND SHE SAID

event design - wedding

}

and with that being said...

JAMES & DIANE NYE invite you to join in the marriage celebration of their children

Agoura Hills, CA 100 ppl For my wedding I designed, produced and coordinated every detail involved from the basic event styling aesthetic to the graphics packages (save the dates, invitations, programs, signage, RSVP tags, placecards) to the floral design and arranging, as well as the cupcake look and dessert table. I made a schedule and time line of the day-of events with maps for my friend who was coordinating and settign up for me that morning. Vendor selection, activities and photoshoot scouting and styling were also elements of creating the consistent design aesthetic.

Courtney Leigh de mott to

Noah Nathaniel nye SUNDAY

OCTOBER 24th, TWO THOUSAND TEN

at

10:30 AM

PARAMOUNT RANCH 2903 CORNELL ROAD

|

for additional information, please go to

AGOURA HILLS,

wedding was featured on a popular wedding inspiration site called Greenweddingshoes.com and various details have been reposted since.

CALIFORNIA.

www.mywedding.com/courtneyandnoah

INVITATION FOLDED W/ RSVP TAG

14

wedding_event


FLO R A L D ESI G N bouquets.bouttenierres.centerpieces.tabletop.dessert


DESSERT & DISPLAY

15

wedding_event


Courtney Nye Portfolio