Page 1

Masa de prânz pentru şcolari Programul Isteţ de la Natură

Ecologic. De sezon. Gustos

Masa de prânz pentru şcolari este un proiect pilot al Programului Isteţ de la Natură iniţiat de Coşul Verde cu scopul de a îndeamna copii şi părinţi deopotrivă să fie atenţi şi mai conştienţi de obiceiurile alimentare nesănătoase şi să ofere o alternativă proaspătă şi ecologică de alimentaţie pe durata orelor de curs.

LUNI - 5 oct

Misiunea acestei iniţiative este de a încuraja pe cei mici să exploreze modul în care alegerea hranei le influenţează sănătatea lor şi a planetei, precum şi de a descoperi plăcerea de a savura produse ecologice, gustoase, venite direct de la ferme.

MIERCURI - 7 oct

Supă cremă de legume cu crutoane (150 ml) Couscous paste cu pastramă de vită şi mentă Iaurt cu magiun de prune

MARŢI - 6 oct

Supă de gulii cu iaurt, jambon şi crutoane Orez cu mere, nuci şi caşcaval Măr caramelizat Supă cremă de roşii cu busuioc şi crutoane Tagliatelle cu sos de caşcaval maturat Fructe de sezon

JOI - 8 oct

Supă de tăieţei cu legume Salată de quinua cu jambon Tartă cu ciocolată şi iaurt

VINERI - 9 oct

Supă de legume cu brânză cheddar şi cimbru Vinete la grătar cu orez brun Budincă de gris, mere şi caramel

SÂMBĂTĂ - 10 oct

Supă cremă de sfeclă roşie cu iaurt Frigărui de legume cu salsa de gogoşari şi orez brun Fructe de sezon

Despre noi - Gătim cu ingrediente 100% certificate ecologic pentru a oferi garanţia unor produse sănătoase. - Lucrăm cu anotimpurile. Credem cu convingere că varietatea în alimentaţie oferită de anotimpuri este mai sănătosă, atât pentru tine cât şi pentu planetă! - Sprijinim micii fermieri si producători . Ingredientele noastre sunt proaspete, crescute local şi venite direct de la ferme. - Credem în comerţul echitabil. Comerţul pe care îl practicăm vrem să fie unul etic, atât pentru agricultor, cât şi pentru cumpărător. Produsele de import vin prin reţeaua fair trade. - Din respect pentru natură. Am proiectat întreaga noastră afacere cu respect pentru mediul înconjurător şi ne bucurăm de sprijinul clienţilor noştri în menţinerea acestui principiu. Încercăm pe cât posibil să consumăm eficient energie şi să reducem amprenta ecologică a distanţei parcurse de produse din grădină până în farfurie. Echipa Coşul Verde & Bistro Verde

DUMINICĂ - 11 oct

Supă de salată verde cu jambon Tocăniţă indiană cu linte Iaurt cu musli şi dulceaţă Pentru rezervări şi evenimente bio vă rugăm să ne contactaţi la 0758-045620, www.cosulverde.ro

Bistro Verde - str. Universităţii, nr 2, în Insomnia Orar: Zilnic: 13-24


Masa de prânz pentru şcolari Programul Isteţ de la Natură

Ecologic. De sezon. Gustos

Masa de prânz la şcoală este o etapă foarte importantă în alimentaţia de zi cu zi a copilului tău. Aceasta îî dă energie să rămână concentrat şi plin de energie pe parcursul întregii zile.

Meniul este structurat după cum urmează: Supă - 150 ml/ porţie Felul principal - 150 g/ porţie Desert - 50-60 g/ porţie

Astfel Masa de prânz pentru şcolari asigură: - Cel puţin o porţie de fructe şi legume - Lactate proaspete ca sursă de calciu - Un complex de carbohidraţi pentru energia imediată - O sursă de proteine pentru a energie prelungită.

Preţul unui meniu zilnic pentru copii este de 7 lei/ zi.

De ce este importantă o alimentaţie din ingrediente ecologice?

Asfel, copiii înscrişi în program, vor lua parte în mod gratuit la Întrunirile Isteţ de la Natură. Desfăşurate sub egida Mănancă sănătos! Joacă-te în aer liber! Distează-te! întrunirile sunt construite în două etape. Prima parte este dedicată informarii prin fişe de lucru şi vizionări de scurte materiale video. Ce-a de-a doua etapă este dedicată activităţilor practice, şi anume gătitului interactiv.

Produsele certificate ecologic oferă garanţia că acestea nu conţin conservanţi, coloranţi, arome artificiale sau compuşi de sinteză şi E-uri. În cultivarea legumelor nu se folosesc fertilizatori chimici şi pesticide, iar animalele cresc în libertate, fără a fi hrănite cu hormoni.

Ca parte a proiectului Masa de prânz pentru şcolari, Bistro Verde vă propune activităţi educative şi recreative care să-i încurajeze pe copii să mănânce sănătos.

Semestrial, Bistro Verde v-a organiza vizite la fermă unde copiii vor putea vedea cum sunt crescute şi îngrijite animalele. Masa de prânz la ferme va fi oferită de Bistro Verde împreună cu fermierii parteneri.

Ghidul copilului isteţ de la natură, structurat pe cinci teme principale Energie=Chef de joacă, Hrana ne va face mari, Ce nu ştim despre mâncare, Cum să creştem o legumă şi La Bucătărie!, ce cuprinde jocuri şi fişe de lucru va fi oferit în format tipărit, color, fiecărui copil participant în program. Pentru informaţii suplimentare vă stăm cu plăcere la dispoziţie, Responsabil program Roxana Pencea Coşul Verde & Bistro Verde

Ce-i mâncarea sănătoasă şi cum te ajută ea să ai un regim alimentar echilibrat? Explorează tot ce ţine de mâncare: de unde vine ea, cine o pregăteşte, ce legătură este între micile vietăţi şi hrană. Urmăreşte drumul acesteia din grădină până în farfurie. Colorează-ţi farfuria şi descoperă cum se pregăteşte un mic dejun pe cinste.

Pentru rezervări şi evenimente bio vă rugăm să ne contactaţi la 0758-045620, www.cosulverde.ro

Bistro Verde - str. Universităţii, nr 2, în Insomnia Orar: Zilnic: 13-24

meniu_copii_bistroverde  

Masa de pranz pentru şcolari este un proiect pilot al Programului Istet de la Natura initiat de Cosul Verde cu scopul de a indeamna copii si...