Page 1

XAVIER ROCA 3r C


FRASES AMB AMBIGÜITAT (12/12/11) Una vella llança l’amenaça. Una persona vella els amenaça. Una vella llança (arma) l’amenaça.

Van baixar els passatger marejats. Van baixar marejats.

només

els passatgers

Van baixar els passatgers tots marejats.

Dóna’m l’ampolla oberta. Dóna’m l’ampolla destapada. Obra’m l’ampolla i dóna-me-la.

Es ven roba per senyores de talles especials. Es ven roba de talles especials. Les senyores tenen talles especials.

Es venen esquís per a nois en bon estat. Es venen esquís en bon estat. Es venen esquís per a nois que estan en bon estat.

L’animal del teu cosí ha trencat el gerro. La mascota del cosí, ha trencat el gerro. El cosí es un salvatge.

Vigilava el nen, que jugava, assegut al sofà. La persona estava asseguda al sofà vigilant. El nen jugava assegut al sofà.

Es va menjar les patates fregides a la cuina. Les patates es van fregir a la cuina. Les patates es van menjar a la cuina.

Va trobar el camafeu perdut al jardí. El va trobar perdut al jardí. El va trobar, quan se li havia perdut.

Va arribar l’artista d’Amèrica. Va arribar d’Amèrica. Va tornar d’Amèrica.


L’EGOCENTRISME (9/1/12) Estava engripat, al sofà amb una manta tèrmica, d’aquelles que fan escalfor. Volia mirar la televisió, però em feia tanta mandra... Els meus amics em van venir a visitar, només d’arribar es van asseure al sofà que hi havia al costat, i es van posar a xerrar, els vaig demanar el comandament però em van dir que me l’agafés, (sort que em venien a veure!). Feien un documental de girafes, i de sobte una mosca es va apropar a la càmera: -Aquesta calda atrau les mosques, vaig dir. Ningú em feia cas, tots passaven de mi. Llavors, temeràriament li vaig demanar a la mare, que em fes un entrepà d’embotit. En menys de deu segons, ja tenia l’entrepà, es veu que ja s’ho ensumava... . Però me’l va deixar allà, i se’n va anar. Estic malalt, i m’haurien de cuidar, però passen de mi.

ANÈCDOTA (23/1/12) Anava cap a la classe, arribava tard, vaig obrir la porta i tota la classe i el professor de mates em miraven. Estava espantat, se’m va acostar el professor i em va dir que ja no volia ser amic meu i es va llençar per la finestra. Els meus companys em van assenyalar dient. “L’has assasinat!”.

AMB “A” Anava a la sala tancada amb als amargats “parsanatges” amb al da “matamàticas”. Anava tard. Va anar cap allà a parlar amb “ma”. Va parlar: na val la “pana sar” ma camarada. As va llançar da l’alta planta. Ma camarada va parlar: “L’has matat!”


SENSE “A” Em dirigeixo en direcció nord directe per introduir-me per poder entendre el que el professor de números ens ofereix. Ell es dirigeix on jo sóc i em diu: jo no vull ser el teu seguidor i de sobte pel vidre surt molest. Els meus “friends” em diuen que jo l’he mort.

JOAN PERUCHO (13/2/12) Any i lloc de naixement Any de defunció Estudis

Inicis

A què es dedicava

El seu tema principal A qui estan adreçades les seves obres Obres més importants

1920 a Barcelona. 2003. Es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona. Va començar a escriure la seva primera obra quan tenia 27 anys i es va iniciar amb la poesia castellana, tot i que també té referències literàries catalanes. Era un poeta, novel·lista, crític d’art i escriptor d’articles periodístics. Les seves obres normalment tracten de mons misterioses i ficticis, allunyats de la realitat. Sovint, hi inclou una gran quantitat de monstruositats. A un públic majoritàriament culte. Les històries naturals, El Mèdium, Les Aventures del Cavaller Kosmas, Els jardins botànics i Gàbia per a petits animals feliços.


REMENJÓ (13/2/12) En Remenjó és un ésser petitonet, viu a les cuines de les llars adinerades, ja que a ell li agrada molt i molt menjar, i si viu en una casa on la família no te diners per comprar menjar, ell es mor de fam. Passa desapercebut, ja que té forma de mosca sense ales i contempla com assassinen les mosques voladores, pels amos de les cases. Fa el que sigui per poder menjar, escala la nevera com si fos l’Everest i els pots d’espècies com les muntanyes de l’Himàlaia. Un cop acaba de menjar, es posa dins d’un dels pots abandonats, i dorm fins que la panxa li ronca. El que més li agrada es cruspir-se la caixa de galetes, que la senyora de la casa compra en ocasions especials.

activitats català  

activitats català

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you