Page 1


Τα ταξίδια μας ξεχωρίζουν 1) Για τις ξεκάθαρες τιμές

5) Για την πρωτοπορία

Σεβόμενοι απολύτως τον ταξιδιώτη ανακοινώνουμε γραπτώς

Κάθε χρόνο, υλοποιούμε ταξίδια που γίνονται αντικείμενο θαυ-

και με σαφήνεια την τιμή του ταξιδιού. Σύμφωνα με την ελ-

μασμού ακόμα και από συναδέλφους μεγάλων ταξιδιωτικών ορ-

ληνική και κοινοτική νομοθεσία, δημοσιεύουμε το κόστος για

γανισμών στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο που το 2013 το

επιπλέον έξοδα για βίζες και φόρους αεροδρομίων πληρωτέα

Cosmorama διακρίθηκε σαν το Καλύτερο Ταξιδιωτικό Γραφείο

στην Ελλάδα. Τα ταξίδια μας ΔΕΝ έχουν κρυφές χρεώσεις.

στην Ελλάδα στο κομμάτι των “Cultural Tours” από τον

Ο ταξιδιώτης ξέρει από την αρχή την ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ του

ASTA (American Society of Travel Agents)

ταξιδιού του. Η σωστή ενημέρωση είναι για μας δείγμα σοβαρότητας, σεβασμός στον πελάτη και βασική μας αρχή.

6) Για την προσωπική φροντίδα Για μας το ταξίδι είναι μέρος της ζωής μας. Το να ταξιδεύουμε

2) Για τα ξεκάθαρα προγράμματα

όμως μαζί σας είναι τιμή μας. Εκεί λοιπόν θα μας βρίσκετε

Τα αναλυτικά μας προγράμματα είναι πλήρη και λεπτομερή.

πάντα, δίπλα σας.

Όσοι ταξιδεύουν μαζί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι τιμούμε την επιλογή των ταξιδιωτών προσφέροντας τα πληρέστερα

7) Για την επιβράβευση της εμπιστοσύνης σας

και πιο καλοσχεδιασμένα ταξίδια. Οι ξεναγήσεις μας είναι με-

Το Cosmorama ανταμείβει ΟΛΟΥΣ του ταξιδιώτες, χωρίς

λετημένες, οι τοπικοί ξεναγοί άρτια καταρτισμένοι και οι υπηρεσίες των τοπικών μας αντιπροσώπων υψηλότατων απαιτήσεων.

κανένα περιορισμό ημερομηνίας εγγραφής, με ειδικό εκπτωτικό κουπόνι που μπορεί να εξαργυρωθεί στο επόμενο ταξίδι σας. Έτσι κερδίζετε ΠΑΝΤΑ και ΟΛΟΙ την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ. Συνεργάζεται με το μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Βιβλιο-

3) Για την αξία που δίνουμε στα χρήματά σας

πωλείο και προσφέρει εκπτώσεις και Δωρεάν βιβλία για τους

Σχεδιάζοντας τα ταξίδια μας βασική μας αρχή είναι να φτιά-

ταξιδιώτες. Επιπλέον το Cosmorama προσφέρει εντελώς

ξουμε το «καλύτερο» πρόγραμμα στην «σωστή» τιμή. Σεβόμαστε

ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις στα Μουσεία της Αθήνας από Διπλω-

τα χρήματά σας και θέλουμε να απολαύσετε το ταξίδι μέχρι

ματούχο Ξεναγό.

και το τελευταίο σεντς. Τα ταξίδια μας αξίζουν τα λεφτά τους!

4) Για την βαθιά γνώση των προορισμών. Η ομάδα μας, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στο ταξίδι, είναι σίγουρα η πιο έμπειρη και η πιο πολυταξιδεμένη ομάδα στην Ελλάδα και από τις πιο πολυταξιδεμένες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι, έχουμε ταξιδέψει προσωπικά σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ που προτείνουμε ταξίδια. Αυτή η εμπειρία είναι που κάνει τα ταξίδια μας ξεχωριστά και δίνει τη σιγουριά στους ταξιδιώτες ότι αγοράζουν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

8) Για τη στήριξη του Ελληνικού Γαστρονομικού τουρισμού. Αρωγοί στη κοινή προσπάθεια να στηρίξουμε την ελληνική ύπαιθρο, τα χωριά μας, τα προϊόντα μας και τους ξεχωριστούς έλληνες που με την δραστηριότητα τους μας κάνουν περήφανους, δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή κατηγορία ταξιδιών στην Ελλάδα: Τα ταξίδια Γαστρονομίας και Πολιτισμού. Η αγάπη και ο ενθουσιασμός σας να στηρίξετε ότι καλύτερο γίνεται αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, μας δίνει μεγάλη χαρά και μας εμπεδώνει τη βεβαιότητα πως οι Έλληνες αξίζουμε πολλά.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το Cosmorama στα ταξίδια του συγκεκριμένου εντύπου περιλαμβάνει

Βουδαπέστη Βιέννη Πράγα Βουδαπέστη Παραδουνάβια χωριά Βιέννη Δάση Μάγιερλινγκ Πράγα Παρίσι Λούβρο Βερσαλλίες Βαρσοβία Κρακοβία Ρώμη Πανόραμα Ελβετίας Βαρκελώνη Μαδρίτη Αλσατία Μέλανας Δρυμός Ολλανδία Βέλγιο Λουξεμβούργο Άμστερνταμ Μάρκεν Βόλενταμ Βρυξέλλες Γάνδη Μπρυζ Βερολίνο Πότσνταμ Μαγική Πρωτοχρονιά (Λαπωνία) Χριστουγεννιάτικο όνειρο στη Λαπωνία Λονδίνο Ανάκτορα Γουίντσορ Κωνσταντινούπολη Πριγκηπόνησα Σόφια Φιλιππούπολη Μάλτα Βουκουρέστι Μόσχα Αγία Πετρούπολη Χώρες της Βαλτικής Αυτοκρατορικό Μαρόκο Νέα Υόρκη Νέα Υόρκη Ουάσινγκτον Κατ. Νιαγάρα Πανόραμα Κούβας Βαραδέρο Αργεντινή Βραζιλία Κατ. Ιγκουασού Μεξικό Γουατεμάλα Πανόραμα Αιθιοπίας Σουδάν Βόρεια Ινδία (Βομβάη) Νεπάλ Κλασική Ινδοκίνα Μεγάλος γύρος Σρι Λάνκα Τρινκομαλί Πανόραμα Βιρμανίας Σουλτανατο του Ομάν Ντουμπάι Κατάρ Πολιτιστική Περσία (Ταμπρίζ)

02 03 04 05 06 07 08 09 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 20 21 22 23 24 25 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46

Ταξίδια ...ως την άκρη της γης

47

Ταξίδια Γαστρονομίας και πολιτισμού

48

Zητήστε τα αναλυτικά μας προγράμματα

➩ Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ➩ Φόρους αεροδρομίων Ελλάδας & Εξωτερικού και επίναυλο καυσίμων

➩ Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία ➩ ➩

σύμφωνα με το πρόγραμμα Διατροφή σύμφωνα με το πρόγραμμα Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

➩ Τέλη εισόδων σε εσωτερικές ξεναγήσεις εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στο πρόγραμμα ή τον τιμοκατάλογο.

➩ Φιλοδωρήματα σε οδηγούς & ξεναγούς όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα

➩ Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο στα ξενοδοχεία όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό συνοδό Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

➩ ➩ ➩ Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.

CHRISTMAS BONUS Επιλέξτε το ταξίδι της αρεσκείας σας, και επωφεληθείτε προσφοράς (χωρίς περιορισμό ημερομηνίας εγγραφής) εκπτωτικού voucher αξίας €50 το άτομο. Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά και μόνο με την προϋπόθεση συμμετοχής σε κάποιο από τα ομαδικά ταξίδια (GROUP) που περιγράφονται στο παρόν έντυπο «Χριστούγεννα 2013 – Πρωτοχρονιά 2014», σε συνδυασμό με τιμές και ημερομηνίες του αντίστοιχου ισχύοντος τιμοκαταλόγου τη στιγμή επικύρωσης της κράτησης με καταβολή προκαταβολής. Το «εκπτωτικό voucher» παραδίδεται με τον ενημερωτικό φάκελο και κατόπιν πλήρους εξόφλησης του ταξιδιού που συμμετέχετε. Δεν ισχύει σε περίπτωση δικής σας ακύρωσης (ανεξαρτήτως λόγου) συμμετοχής στο ταξίδι ή σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από την εταιρία Cosmorama. Εξαργύρωση του εκπτωτικού voucher Το «εκπτωτικό voucher» είναι ονομαστικό, μη μεταβιβάσιμο, και αυτοτελές εξαργυρώσιμο σε ταξίδι που θα λάβει χώρα εντός του χρονικού διαστήματος 10 Ιαν. - 15 Δεκ. 2014. Ισχύει για συμμετοχή σε οποιοδήποτε ομαδικό ταξίδι (GROUP) διοργανώσει και πραγματοποιήσει η εταιρία Cosmorama, ανεξαρτήτως διάρκειας και τιμής, και εξαργυρώνεται με την πλήρη εξόφληση του ταξιδίου. Για πληροφορίες, εγγραφές και εξαργυρώσεις απευθυνθείτε στα γραφεία της εταιρίας Cosmorama ή στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

3


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ 8 ΜΕΡΕΣ να ταξίδι στις ωραιότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης όπου συνδυάζονται η πολιτιστική κουλτούρα της Βουδαπέστης, μεγαλοπρέπεια της Βιέννης και η αυθεντικότητα της Πράγας. Κορυφαία αξιοθέατα τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, το μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό του Τσέσκι Κρουμλόβ, η Λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι, τα οποία και συμπληρώνουν την μαγευτική αυτή εικόνα. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Βουδαπέστη. Πτήση για την

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας Πτήσεις Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* Πρωινό καθημερινά & 7 γεύματα στο σύνολο Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24 & 31 Δεκ.

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Σημείωση Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

4

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Βουδαπέστη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει από την Πέστη όπου θα δούμε το Κοινοβούλιο, την πλατεία των Ηρώων που κοσμείται από τα αγάλματα των βασιλέων της Ουγγαρίας, το κτίριο της Όπερας, τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και την λεωφόρο Αντράσι. Διασχίζοντας την ομορφότερη από τις οκτώ γέφυρες, αυτή των Αλυσίδων, θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην πλευρά της Βούδας με τον λόφο του Γκέλερντ και το άγαλμα να δεσπόζει στην κορυφή του και τον Πύργο των Ψαράδων. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε να δειπνήσετε σε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες υπό τους ήχους των τσιγγάνικων βιολιών. z2η μέρα: Βουδαπέστη (Παραδουνάβια Χωριά). Αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην καμπή του ποταμού Δούναβη. Θα δούμε τον Άγιο Ανδρέα ( Σεντέντρε στα ουγγρικά), το χωριό των καλλιτεχνών, στην συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα, και θα καταλήξουμε στο Έστεργκομ που υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ο Μητροπολιτικός Ναός που θα επισκεφθούμε και το θησαυροφυλάκιο του, μαρτυρούν την σπουδαιότητα της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. z3η μέρα: Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα-Βιέννη. Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό την Βουδαπέστη . Καθ οδόν θα επισκεφθούμε την Μπρατισλάβα , πρωτεύουσα της Σλοβακίας και μία από τις νεότερες μητροπόλεις της Ευρώπης . Θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπως είναι το Κάστρο , το Παλιό Δημαρχείο κλπ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στην Βιέννη αργά το απόγευμα. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε το λούνα πάρκ Prater και τον πύργο του Δούναβη. z4η μέρα: Βιέννη-Βιεννέζικα Δάση . Πρωινή ξενάγηση όπου θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το Σενμπρούν το οποίο θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε την περιμετρική Ριγκστράσε με την Κρατική Όπερα, το Αυστριακό Κοινοβούλιο, το ιστορικό πανεπιστήμιο, τα ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Συνεχίζουμε με την Βοτίφκιρχε, το μπαρόκ ανάκτορο Μπελβεντέρε, το Δημαρχείο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα Δάση της Βιέννη. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόις και στην συνέχεια το θρυλικό Μάγιερλινγκ, εκεί όπου διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη του πιο γνωστού βασιλικού ρομάντζου με την αυτοκτονία του πρίγκιπα Ροδόλφου (γιος της αυτοκράτειρας Σίσυ) και της Μαρία Βετσέρα. Η λουτρόπολη Μπάντεν με τα ιαματικά λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις του 18ου αιώνα και το καζίνο, ολοκληρώνει την εκδρομή μας. Επιστροφή στην Βιέννη.

z5η μέρα: Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοφ - Πράγα. Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας την όμορφη Πράγα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε στάση για περιήγηση στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοφ που όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της πόλης η οποία εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο δύσκολους επισκέπτες . Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. z6η μέρα: Πράγα. Πρωινό αφιερωμένο στην περιπατητική ξενάγηση της Καστρούπολης, το Χρατσάνι, με τα εντυπωσιακά κτίρια. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις των σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ, και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό και η εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα, που συνδέει την Καστρούπολη με το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε γεύμα στην κρουαζιέρα που ακολουθεί στα παγωμένα νερά του Μολδάβα. Για το απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μαύρου Θεάτρου στον τόπο όπου γεννήθηκε αυτό το είδος τέχνης. z7η μέρα: Πράγα- Κάρλοβυ Βάρυ. Αφήνουμε την Πράγα και μεταφερόμαστε οδικώς σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που θυμίζει παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αι. ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. z8η μέρα: Πράγα - Αθήνα. Μετά το πρωινό μας , μεταφορά για το αεροδρόμιο της Πράγας και πτήση για την Αθήνα.


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ ια πρωτεύουσα, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, που για πολλά χρόνια παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Η μακρόχρονη ιστορία της, τα κομψά της κτίρια και η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, δίκαια της έχουν αποδώσει τον τίτλο «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Επιπλέον η πόλη παρουσιάζει ενδιαφέρον και από γαστρονομικής απόψεως, αφού φημίζεται για τις πιο νόστιμες σούπες στην κεντρική Ευρώπη.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Διαμονή σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup & 5* Πρωινό και 3 γεύματα Εκδρομές, ξεναγήσεις, μεταφορές όπως περιγράφονται. Προαιρετικό εορταστικό δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα στις 24 Δεκ.

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Σημείωση Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Βουδαπέστη. Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Στην ξενάγηση της πόλης που ακολουθεί, ξεκινώντας από την Πέστη θα δούμε το Κοινοβούλιο, την πλατεία των Ηρώων που κοσμείται από τα αγάλματα των βασιλέων, το κτίριο της Όπερας, τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και την λεωφόρο Αντράσι. Διασχίζοντας την ομορφότερη από τις οκτώ γέφυρες, αυτή των Αλυσίδων, συνεχίζουμε με την πλευρά της Βούδας, τον λόφο του Γκέλερντ με το άγαλμα που δεσπόζει στην κορυφή του, τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας. Γεύμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. To βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε υπό τους ήχους των τσιγγάνικων βιολιών και να γευτείτε το εκλεκτής ποιότητας κρασί «αίμα του ταύρου». z 2η μέρα: Βουδαπέστη. Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε περιπατητική βόλτα στην γιορτινά στολισμένη Βουδαπέστη, στον κεντρικό πεζόδρομο της Βάτσι

Ούτσα με τα όμορφα μαγαζάκια και καφέ, και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Βοροσμάρτι. Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Το απόγευμα, επισκεφθείτε το νησί Μαργαρίτα, ή απολαύστε μια κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη (εάν δεν είναι παγωμένα). z3η μέρα: Βουδαπέστη. Αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στα παραδουνάβια χωριά. Θα δούμε τον Άγιο Ανδρέα (Σεντέντρε στα ουγγρικά), το χωριό των καλλιτεχνών, στην συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα, και θα καταλήξουμε στο Έστεργκομ που υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ο Μητροπολιτικός Ναός που θα επισκεφθούμε και το θησαυροφυλάκιο του, μαρτυρούν την σπουδαιότητα της περιοχής. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στην Βουδαπέστη. z4η μέρα ή 5η μέρα: Βουδαπέστη-Αθήνα. Ελεύθερη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

5


ΒΙΕΝΝΗ ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ Η μεγαλόπρεπη Βιέννη ή αλλιώς «πόλη μπομπονιέρα» υπήρξε για αιώνες έδρα της αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Παρά τις φθορές του χρόνου, τα πολιτιστικά της στολίδια διατηρήθηκαν ακέραια. Μνημειώδη οικοδομήματα κοσμούν το κέντρο της πόλης, μουσεία πλούσια σε ιστορικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς, ηγεμονικές αίθουσες συναυλιών όπου εδρεύουν διεθνούς φήμης ορχήστρες. Πάρκα, εκκλησίες, γκαλερί, ανάκτορα, καφέ συνθέτουν την πλήρη εικόνα της πόλης.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας Πτήσεις με Aegean Επιλεγμένα ξενοδοχεία HILTON, INTERCONTINENTAL ή παρόμοια Πρωινό καθημερινά Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24Δεκ. Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Το ταξίδι: z1η μέρα : Αθήνα – Βιέννη. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Βιέννη, που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα, που την περίοδο των Χριστουγέννων μοιάζει παραμυθένια. Τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, στήνονται μεγάλες υπαίθριες αγορές, που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κονσέρτο εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πιο λαμπεροί χοροί και δεξιώσεις της εποχής, με πρωταγωνιστές τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και τη σύζυγό του Σίσσυ, και ακόμη ο Μότσαρτ έπαιξε πιάνο σε ηλικία 6 ετών για την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία. z2η μέρα: Βιέννη. Στην προγραμματισμένη μας ξενάγηση θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ. Ακολουθούν τα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Συνεχίζουμε με

6

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

βόλτα στον διάσημο πεζόδρομο Κέρντνερστρασε για να καταλήξουμε στον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, και την Ελληνική Συνοικία. Το βραδάκι, προτείνουμε βόλτα στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα ή δείπνο στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της νυχτερινής Βιέννης. z3η μέρα: Βιέννη (Δάση Μάγιερλινγκ). Μια εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα κάνουμε σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ, που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα. z4η μέρα: Βιέννη (Σάλτσμπουργκ προαιρετική) ή Βιέννη Αθήνα. Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ωραία ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ. Θα περιηγηθούμε στο ανάκτορο Ρεζιντέντς και στους κήπους Μιραμπέλ, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, το Δημαρχείο, τον πύργο Γκλόκενσπιλ, το αβαείο του Αγίου Πέτρου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για όσους συμμετέχουν στο 4ήμερο πρόγραμμα. z5η μέρα: Βιέννη – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.


ΠΡΑΓΑ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ πό τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την χορταίνει. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όλου του κόσμου. Το κάστρο Χρατσάνι ή αλλιώς Καστρούπολη από την μια και το ιστορικό κέντρο από την άλλη, είναι αποδείξεις ακμής και δόξας που γνώρισε η πόλη. Η λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι με τις ιαματικές πηγές της ή το μεσαιωνικό Τσέσκυ Κρουμλόβ που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα σας μεταφέρουν σίγουρα σε άλλες εποχές.

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Πράγα. Αναχώρηση με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και απευθείας περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα με το Δημαρχείο και το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον γοτθικό ναό της Παναγίας Τιν, την οδό Παρίτσκα (Παρίσι) που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Μέγαρο Μουσικής, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Εθνικό μουσείο στην κορυφή της πλατείας Βεντσεσλάς από όπου ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στα επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Σταρομέτσκα. z2η μέρα: Πράγα. Πρωινό αφιερωμένο στην περιπατητική ξενάγηση της Καστρούπολης, το Χρατσάνι, με τα εντυπωσιακά κτίρια. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ, και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό και η εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα, που συνδέει την Καστρούπολη με το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε

γεύμα στην κρουαζιέρα που ακολουθεί στο παγωμένα νερά του Μολδάβα. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. z3η μέρα: Πράγα(Κάρλοβι Βάρι). Ολοήμερη εκδρομή σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αι. ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στην Πράγα. Βράδυ ελεύθερο. z4η μέρα: Πράγα – Αθήνα. Ολόκληρη η μέρα στην διάθεση σας να εξερευνήσετε την αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε χώρους ανάλογα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μεσαιωνικό Τσέσκυ Κρουμλόβ, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, όπου θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια ψεύτικη πόλη που αποτελεί σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εποχής του μεσαίωνα. Το Τσέσκυ Κρούμλοβ έχει κριθεί διατηρητέο και περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στην Πράγα το απόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο , για όσους συμμετέχουν στο 4ήμερο πρόγραμμα για επιστροφή στην Αθήνα. z5η μέρα : Πράγα– Αθήνα. Ημέρα ελεύθερη, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5* Πρωινό καθημερινά 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια & 1 γεύμα στην κρουαζιέρα Εκδρομές, μεταφορές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24 & 31 Δεκ.

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

7


ΠΑΡΙΣΙ ΛΟΥΒΡΟ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ 5 & 6 ΜΕΡΕΣ σες φορές και να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι, πάντοτε θα έχει την αίσθηση ότι δεν τα είδε όλα. Και αυτό γιατί η “Πόλη του Φωτός“ είναι απλώς ανεξάντλητη. Θα εντυπωσιαστείτε από την μεγαλοπρέπεια των κτιρίων του, τα μουσεία, τις πλατείες, τις εκκλησίες και τα παλάτια, που θα σας μεταφέρουν σίγουρα σε άλλες εποχές. Παράλληλα η επίσκεψη στο πάρκο της Ντίσνεϋλαντ, θα σας κάνει να ζήσετε έστω και για λίγο στον κόσμο των παραμυθιών.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με Αir France Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* Πρωινό καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται ΔΩΡΟ μίνι κρουαζιέρα στον Σηκουάνα (δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά προς & από την αποβάθρα)

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

8

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Παρίσι. Άφιξη αεροπορικώς στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Γαλλίας και απευθείας πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε είναι η Όπερα, η Παναγία των Παρισίων, η Αψίδα του Θριάμβου που δεσπόζει στην επιβλητική λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων (Champs d’ Elysees), ο Οβελίσκος του Λούξορ στην πλατεία Κονκόρντ, το Τροκαντερό με το παλάτι Σαγιό, ο Πύργος του Άιφελ, το Μέγαρο των Απομάχων, το μουσείο Ορσέ, η Καρτιέ Λατέν, το Πάνθεον, οι φινετσάτοι κήποι του Λουξεμβούργου. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. z2η μέρα:  Παρίσι (Βερσαλλίες – Λούβρο). Αμέσως μετά το πρωινό μεταφορά στα θρυλικά ανάκτορα του Λουδοβίκου 14ου, που αποτελούν το κορυφαίο ορόσημο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, τις Βερσαλλίες. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών και οι περίφημοι κήποι τους, αποτέλεσαν στο παρελθόν χώρο συνάθροισης της γαλλικής υψηλής κοινωνίας. Επιστροφή στο Παρίσι και ξενάγηση στο παγκοσμίου φήμης μουσείου του Λούβρου που μεταξύ των άλλων φιλοξενεί τα μεγαλοπρεπή ελληνικά εκθέματα, την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης και το αριστούργημα του Ντα

Βίντσι, την περίφημη Τζοκόντα (δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά από το Μουσείο στο ξενοδοχείο) Απόγευμα ελεύθερο. z3η μέρα: Παρίσι –Ντίσνευλαντ. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού, στην μαγευτική Ντίσνευλαντ. Δυνατές συγκινήσεις σας περιμένουν στο ‘’Space Mountain Mission 2‘’ που σας οδηγεί στα όρια του σύμπαντος, ενώ οι νεότεροι θα μπορούν να κάνουν τον Γύρο του Κόσμου χάρη στο ‘’It s a Small World’’. Επιστροφή στο Παρίσι αργά το απόγευμα. z4η μέρα: Παρίσι. Αφιερώστε την σημερινή ελεύθερη σε περιπάτους και εξερευνήσεις στις υπέροχες γειτονιές της πόλης ή χρησιμοποιήστε τα εισιτήρια ΔΩΡΟ από το γραφείο μας για να απολαύσετε μια μίνι κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. z5η μέρα:  Παρίσι. Για όσους έχουν επιλέξει το 5ημερο πρόγραμμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Για εκείνους που έχουν το 6ημερο πρόγραμμα , ελεύθερη μέρα ή εναλλακτικά προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Νορμανδία. z6η μέρα: Παρίσι – Αθήνα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και γεμάτοι εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ι σημαντικότερες πόλεις της Πολωνίας, η Βαρσοβία και η Κρακοβία, είναι μια πραγματική έκπληξη! Συνδυασμός Κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και μεσογειακού ταμπεραμέντου. Τα τελευταία χρόνια βγήκαν από την αφάνεια και χαρίζουν απλόχερα τα κάλλη τους στους επισκέπτες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να απολαύσουν την ζεστασιά και τον δυναμισμό τους.

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Βαρσοβία. Άφιξη στην Βαρσοβία και μετάβαση οδικώς στην Κρακοβία, την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας,. Περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία, θα επισκεφθούμε την Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία.  Στις ώρες που ακολουθούν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και  απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης. z2η μέρα: Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα). Πρωινή ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα : το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αναχώρηση στην συνέχεια για την περιοχή της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που θα επισκεφθούμε αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. z3η μέρα: Κρακοβία ( Τσεστοχόβα) Βαρσοβία. Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνό-

μαστε στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άνθρωποι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος στην διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την Βαρσοβία. Η πόλη βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. z4η μέρα: Βαρσοβία. Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.  z5η μέρα : Βαρσοβία – Αθήνα. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα

Απευθείας πτήσεις με AEGEAN Αθήνα Βαρσοβία 08.30 – 10.05 Βαρσοβία Αθήνα 10.50 – 14.20 Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 5* ( Intercontinental, Radisson Blu) Πρωινό μπουφέ καθημερινά & εορταστικό δείπνο στις 24Δεκ. Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Σημείωση Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 6ήμερο πρόγραμμα 2 Ιαν.: Άφιξη στην Βαρσοβία και μεταφορά στην Κρακοβία μέσω Τσεστοχόβα 3 Ιαν.: Ξενάγηση Κρακοβίας 4 Ιαν.: Εκδρομή στα αλατορυχεία της Βιελίτσκα 5 Ιαν.: Μεταφορά οδικώς μέσω Αουσβιτς / Μπιρκενάου στην Βαρσοβία 6 Ιαν.: Ξενάγηση Βαρσοβίας 7 Ιαν.: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

9


ΡΩΜΗ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ λοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη. Όσο και να προσπαθήσουμε να την αποδώσουμε με λόγια, η ομορφιά αυτής της πόλης δεν περιγράφεται και σας προτρέπουμε να την ανακαλύψετε μαζί μας. Μια πόλη πραγματικό μουσείο, με μεγαλειώδη μνημεία που καταμαρτυρούν την μεγαλοπρέπεια της και δικαιολογημένα της έχουν προσδώσει την τίτλο “Αιώνια Πόλη”.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με Αegean ή Αlitalia Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία Πρωινό καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα-Ρώμη. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στην διάθεσή σας για την πρώτη γνωριμία με το κέντρο της «Αιώνιας Πόλης». Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης οι οποίοι είναι γεμάτοι με μερικά από τα πιο σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες την Via V. Veneto, τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την Via del Babuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. z2η μέρα: Ρώμη (Βατικανό Άγιος Πέτρος). Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το Κολοσσαίο. Στον ελεύθερο χρόνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα μουσεία του Βατικανού με το παρεκκλήσι Καπέλα Σιξτίνα. z3η μέρα: Ρώμη. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα

10

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

ελεύθερη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Castel Romano Outlet Designer που βρίσκεται μόλις 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης με πάνω από 100 επώνυμα μαγαζιά, με προσφορές που ξεκινούν από -30% έως 70% όλο τον χρόνο! Μία άλλη πρόταση είναι να επισκεφθείτε στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου όπου μπορείτε να δείτε τις κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας και τους τάφους των πρώτων χριστιανών . Επίσης μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην Πιάτσα ντε λα Ρεπούμπλικα με το σύμπλεγμα των Ναϊάδων και τα αριστοκρατικά καφέ της Ρώμης. Διασχίστε τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, και απολαύστε τον καφέ σας στο καφέ Γκρέκο. Επισκεφθείτε την Πιάτσα ντι Σπάνια με τα σκαλοπάτια, την Φοντάνα ντι Τρέβι στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, και καταλήξτε στην πιάτσα Ναβόνα με τους υπαίθριους ζωγράφους και το άγαλμα του Ποσειδώνα. z4η μέρα: Ρώμη (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή Φλωρεντία, κόστος €85) ή Ρώμη-Αθήνα. Ημέρα ελεύθερη. για να ανακαλύψετε τις πολλές κρυμμένες ομορφιές της “Αιώνιας Πόλης”. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία ( κόστος συμμετοχής €85 το άτομο, για συμμετοχή 8 ατόμων). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για όσους συμμετέχουν στο 4ήμερο πρόγραμμα και πτήση επιστροφής στην Αθήνα. z5η μέρα: Ρώμη – Αθήνα. Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΛΟΥΚΕΡΝΗ ζΥΡΙΧΗ ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ ΒΕΡΝΗ ΛΩζΑΝΗ ΓΕΝΕΥΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΕΝ ΜΟΡΙΤζ

6 ΜΕΡΕΣ

οκολάτες, ρολόγια, τράπεζες, πολυτελή εστιατόρια, ακριβά γούστα. Η Ελβετία αποπνέει μια αρχοντιά και μια φινέτσα που συντηρείται επιμελώς με την άψογη παροχή υπηρεσιών. Σκαρφαλωμένη στις απόκρημνες πλαγιές των Άλπεων με λίμνες και δάση που μαγεύουν, είναι ένας προορισμός που σίγουρα ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Ζυρίχη. Αναχώρηση το μεσημέρι με την Swiss Airlines για την Ζυρίχη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος στην διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία της πόλης με την συντροφιά πάντα του αρχηγού που θα σας συνοδεύει. z2η μέρα: Ζυρίχη (Βασιλεία). Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ζυρίχης, την εκκλησία Φραουενμίνστερ (εκκλησία των κυριών), την παλιά πόλη, την κεντρική λεωφόρο Μπανχοφστράσε, τον Πυργο του Ρολογιού. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Βασιλεία, την γραφική παραποτάμια πόλη του Ρήνου με τα πολλά πάρκα. Αξίζει ο καθεδρικός ναός, ο ζωολογικός κήπος, το Δημαρχείο, το ανακαινισμένο αναγεννησιακό παλάτι. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Ζυρίχη. z3η μέρα: Ζυρίχη (Σαιν Μόριτζ – Αλπικό τραίνο). Ολοήμερη εκδρομή στο διάσημο θέρετρο του Σαιν Μόριτζ. Η μετάβαση μας θα είναι οδική μέχρι την Κουρ, από όπου θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τραίνο (Ατομικά έξοδα) που θα μας μεταφέρει στο χιονοδρομικό κέντρο του Σαιν Μόριτζ. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην περιοχή με τα υπέροχα σαλέ και τα πλακόστρωτα σοκάκια, ιδιαίτερα αγαπητή τοποθεσία της ελίτ της αριστοκρατίας. Επιστροφή το απόγευμα με το τραίνο στην Κούρ και στην συνέχεια οδικώς στην Ζυρίχη. z4η μέρα: Ζυρίχη (Λουκέρνη, Ιντερλάκεν, Γκρουγιέρ) Γενεύη. Συναρπαστική η σημερινή μας διαδρομή καθώς το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε διαδέχεται και συναγωνίζεται σε ομορφιά το άλλο. Πρώτη στάση στην κουκλίστικη Λουκέρνη με τη περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι. που η οροφή τη απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο Αλπικό τοπίο που τη περιβάλλει, συνθέτουν

αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά το Ιντερλάκεν, μεταξύ των λιμνών Μπριένζ και Θούν. Διασχίζοντας στη συνέχεια τα περίφημα ελβετικά αγροκτήματα θα γνωρίσουμε το Γκρουγιέρ, διάσημο για τα τυριά του. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στη Γενεύη, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν, με θέα το Λευκό Όρος (Μον Μπλαν), τη ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Άλπεων. z5η μέρα: Γενεύη (Λωζάννη, Μοντρέ, Βεβέ) Πρωινή ξενάγηση της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο της διεθνούς διπλωματίας. Το Δημαρχείο, η παλαιά πόλη με τον Καθεδρικό Ναό, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής έδρας των Ηνωμένων Εθνών, το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η Αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ, και τα υπέροχα πάρκα, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Στη συνέχεια ακολουθούν οι μοναδικά όμορφες παραλίμνιες πόλεις Μοντρέ & Βεβέ, κέντρα του διεθνούς jet set. Τέλος η μαγευτική διαδρομή κατά μήκος της λίμνης θα μας φέρει στη Λωζάνη όπου θα επισκεφθούμε την έδρα της επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων. Επιστροφή το απόγευμα στη Γενεύη και χρόνος ελεύθερος. z6η μέρα: Γενεύη (Βέρνη, καταρ. Ρήνου, Στάιν αμ Ράιν, Ζυρίχη) Αθήνα. Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Aare και περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις. Ένα σκηνικό που μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικέντιου, και τον πύργο του ρολογιού που αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης. Το οδοιπορικό μας στην πανέμορφη Ελβετία ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους μαγευτικούς καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν και στην παραποτάμια μεσαιωνική κωμόπολη Στάιν αμ Ράιν. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με Swiss Airlines Αθήνα Ζυρίχη 14.00 – 15.50 Ζυρίχη Αθήνα 21.05 – 00.40 Ξενοδοχεία Warwick 4* & Renaissance Tower 5* ή παρόμοια Πρωινό καθημερινά. Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

11


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 5 ΜΕΡΕΣ

Βαρκελώνη είναι η πιο ζωντανή και ταυτόχρονα πιο ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας, με φλογερό ταμπεραμέντο και έντονη πολιτιστική παράδοση. Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας αρκεί για να νοιώσει κανείς την ένταση και τον παλμό που χαρακτηρίζει αυτήν την περιοχή της Ισπανίας που κατάφερε να διατηρήσει ακέραιο ένα ύφος και μια ταυτότητα αυστηρά προσωπική. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Βαρκελώνη. Πτήση για την

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με Αegean ή Alitalia Ξενοδοχείο 4* Πρωινό καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται.

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Σημείωση Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

πρωτεύουσα της Kαταλονίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την γοητευτική πόλη. z2η μέρα: Βαρκελώνη. Στην σημερινή ξενάγηση θα δούμε τα περίφημα κτίρια του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), την παλαιά συνοικία Μπάριο Γκότικο με το Μητροπολιτικό Ναό της, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν την Ολυμπιάδα του 1992, την Πλάθα Καταλούνια και το λιμάνι της πόλης, από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης. Στο ελεύθερο απόγευμα απολαύστε μια «σαγκρία» και περπατήστε στην Ράμπλας, τον κυριότερο πεζόδρομο της Βαρκελώνης. z3η μέρα: Βαρκελώνη – Φιγκέρες. Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για την γενέτειρα του Νταλί , το Φιγκέρες . Επίσκεψη στο μουσείο του εκκεντρικού καλλιτέχνη που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο και ελεύθερος χρόνος για μια μικρή περιπλάνηση στο ιστορικό κέντρο του Φιγκέρες. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Χιρόνα όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια της πόλης νοιώθοντας ότι έχουμε μεταφερθεί στο μεσαιωνικό χθες.

z 4η μέρα: Βαρκελώνη. Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο πάρκο Γκουέλ που είναι ίσως το εντυπωσιακότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί. Μέσα στο Πάρκο, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, υπάρχει και το σπίτι που έζησε ο αρχιτέκτονας για κάποια χρόνια και σήμερα είναι μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο. z5η μέρα: Βαρκελώνη – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Aθήνα.

ΜΑΔΡΙΤΗ 5 ΜΕΡΕΣ πάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφθεί κανείς την Ισπανική πρωτεύουσα. Μια πόλη περισσή σε ιστορικά μνημεία και εντυπωσιακό αριθμό μουσείων και γκαλερί που φιλοξενούν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες στον κόσμο. Παράλληλα είναι μια πόλη έντονης νυχτερινής ζωής και γαστρονομικής απόλαυσης. Το ρομαντικό Τολέδο, παλαιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου και περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, αποτελεί μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ιβηρικής Χερσονήσου. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Μαδρίτη. Άφιξη αεροπορικώς στην μεγαλόπρεπη πρωτεύουσα της Ισπανίας . Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μια βόλτα στην υπέροχη πλατεία της Πλάθα Μαγιόρ είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η γνωριμία μας με την Μαδρίτη. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, γευτείτε την Ισπανική κουζίνα , τάπας και παέγια, και αφεθείτε στους ρυθμούς της Ισπανικής μουσικής. z2η μέρα:  Μαδρίτη. Στην σημερινή ξενάγηση θα θαυμάσουμε εξαιρετικά αξιοθέατα όπως την μεσαιωνική πλατεία Πλάθα Μαγιόρ, την πλατεία της Κυβέλης, την Πουέρτα ντελ Σολ, το άγαλμα του Θερβάντες στην πλατεία Ισπανίας και την πύλη του Αλκαλά. Από την ξενάγηση μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να σας δείξουμε δύο από τους σημαντικότερους χώρους της Μαδρίτης, το μουσείο Πράδο και το μουσείο μοντέρνας τέχνης Ρέινα Σοφία.

12

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

z3η μέρα: Μαδρίτη –Τολέδο. Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τολέδο. Το περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, Τολέδο, υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ισπανίας, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της εποχής του μεσαίωνα και έχει δίκαια συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Unesco. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο ζωγράφος Ελ Γκρέκο, και το παρεκκλήσι του Σάντο Τομέ, που στεγάζει το αριστούργημα του «H ταφή του κόμη Οργκάθ». z4η μέρα: Μαδρίτη. Αφιερώστε τις ελεύθερες μέρες σε περιπάτους, εξερευνήσεις στις υπέροχες γειτονιές της πόλης. Εναλλακτικά προτείνουμε εκδρομή μισής μέρας στην γραφική Σεγκόβια, παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης. z 5η μέρα:  Μαδρίτη – Αθήνα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και γεμάτοι εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 5 ΜΕΡΕΣ Αλσατία ,που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Ιλλ, είναι η πιο μικρή διοικητική περιφέρεια της Γαλλίας .Οι πόλεις και τα μεσαιωνικά χωριά της υπόσχονται ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον χρόνο καθώς φέρουν ανάγλυφη την ιστορία αιώνων. Το ταξίδι αυτό θα συμπληρώσουν ονειρικά οι εικόνες από τα απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό, τα γραφικά χωριά, τα κουκλίστικα σπιτάκια και το κρατίδιο του Λουξεμβούργου, φωλιασμένο μέσα στα όρη των Αρδεννών.

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα, 24Δεκ.: Aθήνα (Μπάντεν Μπάντεν) Στρασβούργο. Πρωινή πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και αναχώρηση οδικώς για την περιοχή της Αλσατίας με ενδιάμεση στάση στο εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη με φινέτσα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Άφιξη στο Στρασβούργο, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιλλ, αποτελεί την έδρα του Κοινοβουλίου και θα μας φιλοξενήσεις τις επόμενες μέρες. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο στο οποίο ξεχωρίζει ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dam με ύψος 142 μέτρα και στην συνέχεια περίπατος στην ‘’μικρή Γαλλία‘’. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο. z2η μέρα, 25Δεκ.: Στρασβούργο (Μέλανας Δρυμός - Δρόμοι Κρασιού). Χρόνια Πολλά! Ανήμερα Χριστούγεννα σήμερα και θα τα αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό ξεκινώντας με τους Δρόμους του Κρασιού και με στάσεις στις πόλεις Σελεστά, από την οποία όπως λέγεται ξεκίνησε το έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και την πανέμορφη Κολμάρ. Ακολουθεί το μοναδικό δασώδες τοπίο του Μέλανα Δρυμού, με το άσπρο του χιονιού να του προσδίδει μια μοναδική απόκοσμη ομορφιά η οποία δικαιολογεί πλήρως τη φήμη της περιοχής. Αφού περιηγηθούμε στο Φράιμπουργκ και την λίμνη Τιτιζέε, θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. z3η μέρα, 26 Δεκ.: Στρασβούργο (καταράκτες Τρίμπεργκ, Ρότενμπουργκ) Χαϊδελβέργη. Αφή-

νουμε σήμερα την περιοχή της Αλσατίας και διασχίζοντας το γεμάτο ερυθροέλατα δάσος περνώντας από γραφικές κοιλάδες και υπέροχα τοπία θα φτάσουμε στην περιοχή του Τρίμπεργκ, για να θαυμάσουμε τους ψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, το παραδοσιακό μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ ή αλλιώς «κόκκινο φρούριο». Τα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής. Άφιξη το απόγευμα στην ιστορική Χαϊδελβέργη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και το επιβλητικό κάστρο να δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο όπου θα περιηγηθούμε. z4η μέρα, 27Δεκ.: Στρασβούργο (Λουξεμβούργο). Αναχώρηση το πρωί για το μικροσκοπικό κράτος του Λουξεμβούργου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον Kαθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Τέλος, καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Στρασβούργο. z5η μέρα, 28Δεκ.: Στρασβούργο (Φρανκφούρτη) – Αθήνα. Κάπου εδώ το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του καθώς μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Πτήσεις με Lufthansa Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* Πρωινό μπουφέ καθημερινά Εορταστικό δείπνο στις 24Δεκ. Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

13


ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 6 ΜΕΡΕΣ νας χορταστικός γύρος σε τρεις από τις πιο γοητευτικές χώρες της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Καταπράσινα λιβάδια, πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Το νεανικό Άμστερνταμ, οι αρχοντικές Βρυξέλλες, το παραμυθένιο Λουξεμβούργο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις μας οδηγούν στα βήματα της εξέλιξης της ιστορίας του μεσαίωνα της Ευρώπης και εντυπωσιάζουν με την κομψότητά τους.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της TRANSAVIA Ξενοδοχεία NH BRUSSELS CITY, NH STEPANIE 4* & NH KRASNAPOLSKY 5* Πρωινό μπουφέ καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Σημείωση Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

14

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα: Aθήνα Bρυξέλλες. Πτήση για το Άμστερνταμ. Οδική μεταφορά στις Βρυξέλλες και απευθείας ξενάγηση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα Manneken Pis, το Heysel Stadium - Mini Europe (τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12), τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Απόγευμα ελεύθερο. z2η μέρα: Βρυξέλλες (Γάνδη Μπρυζ). Ολοήμερη εκδρομή στις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτη στάση στην μεσαιωνική Μπρυζ, με το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, την γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτιου με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ, το κάστρο των ιπποτών. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες. z3η μέρα: Βρυξέλλες (Λουξεμβούργο). Αφού δούμε τον ιστορικό χώρο μάχης του Βατερλό, κατευθυνόμαστε οδικώς προς το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο, διασχίζοντας αχανείς χαράδρες των ορέων των Αρδεννών, με καταπράσινα δάση, γραφικά χωρι-

ουδάκια, μεγαλοπρεπή κάστρα, και τον ποταμό Μάους. Σύντομη στάση στην πανέμορφη πόλη Ντινάντ. Στο Λουξεμβούργο, θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, τα τείχη της πόλης των τραπεζών, και το μεσαιωνικό κάστρο σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες . z4η μέρα: Βρυξέλλες (Ρότερνταμ Χάγη Ντελφτ) – Άμστερνταμ. Κατά την διάρκεια της οδικής μας διαδρομής προς το Άμστερνταμ, θα γνωρίσουμε το Ρότερνταμ με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και τον περιστρεφόμενο πύργο του, την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς και την διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το διεθνές δικαστήριο και την εντυπωσιακή παραλία. Άφιξη στο Άμστερνταμ. z5η μέρα: Άμστερνταμ (Μάρκεν Βόλενταμ). Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκιν, και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ. Ακολουθεί επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών. Το μεσημέρι αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στα ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου επισκεπτόμενοι έναν μύλο και μια φάρμα παραγωγής τυριών με την “μικρή Ολλανδέζα “να μας υποδέχεται φορώντας την εθνική της ενδυμασία. z6η μέρα: Άμστερνταμ-Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ μαρκεν βολενταμ 4 ΜΕΡΕΣ ια πόλη χτισμένη πάνω σε ρομαντικά κανάλια σε προνομιακή τοποθεσία που καθόρισε την ιστορική της εξέλιξη. Δρόμοι με πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, σπίτια με κουκλίστικες χρωματιστές προσόψεις, γοτθικές εκκλησίες ,πρωτότυπα μουσεία και μια νυχτερινή ζωή που θα την ζήλευαν πολλές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Το Άμστερνταμ τα συνδυάζει όλα: τέχνη, εξοχές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ρομαντικές βόλτες και μια ελευθερία που σχεδόν προκαλεί. Όποιος κι αν είναι ο λόγος μιας σύντομης απόδρασης από την καθημερινότητα, στο Άμστερνταμ σίγουρα θα βρείτε αυτό που ζητάτε.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με TRANSAVIA Επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο ΝΗ KRASNAPOLSKY 5* Πρωινό μπουφέ καθημερινά Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές όπως περιγράφονται. Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24 Δεκ.

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Άμστερνταμ. Αναχώρηση για το θρυλικό Άμστερνταμ που έχει φορέσει τα γιορτινά του. Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο κέντρο της πόλης. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε την θορυβώδη πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό βικτωριανού ρυθμού κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νοιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκιν με τα μοντέρνα καταστήματα και τα καφέ. Στην συνέχεια σας προσφέρουμε ΔΩΡΟ μια ωριαία κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια της πόλης από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που κυριάρχησαν στην Ολλανδία τους τελευταίους πέντε αιώνες. Μεταφορά στo ξενοδοχείo. Απόγευμα ελεύθερο. z2η μέρα: Άμστερνταμ. Προαιρετική ολοήμερη οδική εξόρμηση στην επαρχία της Ολλανδίας για να γνωρίσουμε την αριστοκρατική Χάγη που αποτελεί την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας ,την έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας, με το διαρκές δικαστήριο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εντυπωσιακή παραλία. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το μεταμοντέρνο Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της

χώρας με τα ιδιαίτερου ύφους κυβιστικά οικοδομήματα, το πολύβουο εμπορικό κέντρο και τον περιστρεφόμενο πύργο των τηλεπικοινωνιών – ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν να ανέβουν. Επιστρέφοντας στο Άμστερνταμ θα αποτελούσε παράλειψη να μην σταθούμε στην μεσαιωνική πόλη Ντελφ με τα ιστορικά κτίρια και τις βιοτεχνίες της μπλε πορσελάνης. z3η μέρα: Άμστερνταμ (Μάρκεν Βόλενταμ). Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στα πανέμορφα ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου επισκεπτόμενοι έναν τυπικό εν ενεργεία μύλο και μια φάρμα παραγωγής τυριών με την «μικρή Ολλανδέζα » να μας υποδέχεται φορώντας την εθνική της ενδυμασία. Χρόνος στην διάθεση σας για περίπατο και γεύμα στην προκυμαία του Βόλενταμ, πριν επιστρέψουμε στο Άμστερνταμ. Το απόγευμα κάντε μια βόλτα στη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια η στην φοιτητική περιοχή του Γιορντάν και ολοκληρώστε την μέρα σας με δείπνο σε κάποιο από τα πολλά ινδονησιακά εστιατόρια της πόλης που προσφέρουν αυθεντικές γαστρονομικές γεύσεις της άπω ανατολής. z4η μέρα: Άμστερνταμ – Αθήνα . Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

15


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥζ 4 ΜΕΡΕΣ ι αρχοντικές Βρυξέλλες, από τις πιο παλιές ευρωπαϊκές πόλεις, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πρωτεύουσα της μπίρας, της σοκολάτας, και του σουρεαλισμού. Ένα ταξίδι που σε συνδυασμό με το παραμυθένιο Λουξεμβούργο και τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις, μας οδηγεί στα βήματα της εξέλιξης και της διαμόρφωσης της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με Swiss ή Lufthansa μέσω ενδιάμεσου σταθμού Επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* Πρωινό μπουφέ καθημερινά Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Το ταξίδι: z1η μέρα: Aθήνα - Βρυξέλλες. Άφιξη αεροπορικώς στις Βρυξέλλες και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την Βέλγικη πρωτεύουσα. z2η μέρα: Βρυξέλλες. Πρωινή ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα “Manneken Pis”, το Heysel Stadium/Mini Europe τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Απόγευμα ελεύθερο.

16

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

z3η μέρα: Βρυξέλλες (Γάνδη Μπρυζ). Ολοήμερη εκδρομή στις δύο από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, όπου στην περιήγηση της θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη, το Ναός της Παναγίας, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, το ιστορικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες. z4η μέρα: Βρυξέλλες - Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΤΣΝΤΑΜ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ ο Βερολίνο με τα χίλια πρόσωπα. Πόλη «αριστοκρατική» με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια από τον περασμένο αιώνα, έγινε μέσα σε μια δεκαετία η «μεταμοντέρνα» πρωτεύουσα της Ευρώπης με φουτουριστικά κτίρια που υψώνονται επιβλητικά και αποτελούν πρότυπο για τις πόλεις του μέλλοντος. Μια επίσκεψη στα μουσεία του, ένα περίπατος στα πάρκα του, μια επίσκεψη στο Πότσνταμ με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείπονται.

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με Aegean ή Lufthansa Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* Πρωινό καθημερινά Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Το ταξίδι: z1η μέρα : Αθήνα Βερολίνο. Αφιξη στο Βερολίνο, μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη με πάρκα, λίμνες, παλάτια και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα. Μια πόλη χωρίς σύνορα, με πλούσια ιστορία, που φημίζεται για την καλλιτεχνική αλλά και τη νυχτερινή ζωή της. Άφιξη και στην άμεση ξενάγηση, θα περάσουμε από την πολύ κεντρική και πάντα πολυσύχναστη λεωφόρο Κουρφίρστενταμ, θα δούμε τη φημισμένη πύλη του Βρανδεμβούργου, σύμβολο ειρήνης που χτίστηκε το 1791. Υπήρξε σημείο αναφοράς όλων των σπουδαίων γεγονότων που συντάραξαν το Βερολίνο μέχρι το 1989 που έπεσε το τείχος. Θα περάσουμε από την λεωφόρο Ούντερ ντερ Λιντεν όπου θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το καθεδρικό ναό κα την Αλεξάντερ Πλατς με το πανέμορφο κόκκινο Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Περγάμου, με τις ελληνικές αρχαιότητες, όπου και θα δούμε την πύλη της αγοράς της Μιλήτου και το βωμό της Περγάμου, μοναδικό ελληνικό αριστούργημα του 2ου π.χ. αιώνα αφιερωμένο στο Δία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. z2η μέρα: Βερολίνο. Μέρα στη διάθεσή σας. Προτείνουμε να κάνετε μια εκδρομή μέχρι τη Δρέσδη, που αποκαλείται “Φλωρεντία του ποταμού Έλμπε” και είναι η ωραιότερη μπαρόκ πόλη της Ευρώπης με περι-

ποιημένα πάρκα, δενδροφυτεμένες λεωφόρους και πολύ ενδιαφέροντα μουσεία. Το βράδυ ζωντανεύει στην Κουρφίρστενταμ και την πλατεία Σαβινί. z3η μέρα: Βερολίνο (Πότσνταμ). Σήμερα θα επισκεφθούμε το ιστορικό Πότσδαμ, επίσημη πρωτεύουσα των Γερμανών αυτοκρατόρων, ακολουθώντας μια παραλίμνια διαδρομή. Η πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Χάβελ στο νοτιοδυτικό άκρο της ευρύτερης περιοχής του Βερολίνου. Θα σας εντυπωσιάσει με τα παλάτια των αυλικών της εποχής του 17ου αι. Τα πιο φημισμένα από αυτά είναι τα θρυλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Θα επισκεφτούμε το πάρκο Sans Souci και ένα από τα παλάτια της περιοχής. Αργότερα επιστροφή στο Βερολίνο. Απόγευμα και βράδυ στη διάθεσή σας. z4η μέρα ή 5η μέρα: Βερολίνο ή Βερολίνο Αθήνα. Πρόγευμα και η σημερινή μέρα στη διάθεσή σας για περιηγήσεις και αγορές. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το Αιγυπτιακό μουσείο με την προτομή της Νεφερτίτης που βρίσκεται στο 2ο όροφο του Altes Museum. Όσοι ενδιαφέρεστε για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας το Sony Center στην πλατεία Πότσδαμερ θα σας εντυπωσιάσει. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

17


ΜΑΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 6 ΜΕΡΕΣ Ροβανιέμι Κέμι Γιουβάσκυλα Ελσίνκι ιορτάστε το νέο έτος με τη χαρά και τον ενθουσιασμό του πιο Πρωτοχρονιάτικου Ταξιδιού! Καθώς η χρονιά μας πλησιάζει στο τέλος της, έρχεται η πιο χαρούμενη περίοδός της με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο Ροβανιέμι, Ελσίνκι, και το Κέμι. Μας περιμένει το χωριό του Άη Βασίλη και το ταχυδρομείο του με τα Ξωτικά, ο Αρκτικός Κύκλος, χιονισμένα τοπία και μοναδική φύση, θαυμάσιες μεγάλες και μικρές πόλεις της Φινλανδίας, Snowmobile σαφάρι σε τοπία παγωμένων λιμνών και άγριου δάσους, ο Βασιλιάς της Αρκτικής, η πολική αρκούδα, χαριτωμένα χάσκι και ο παραδοσιακός κάτοικος της Λαπωνίας, ο διάσημος Άη Βασίλης!

Το cosmorama σας προσφέρει Ναυλωμένες πτήσεις Αθήνα Ροβανιέμι & Ελσίνκι - Αθήνα Ξενοδοχεία 4* Πρωινό καθημερινά & 4 δείπνα Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

18

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα, 27Δεκ. : Αθήνα – Ροβανιέμι. Απευθείας ναυλωμένη πτήση για το Ροβανιέμι. Άφιξη και μεταφορά στον Αρκτικό Κύκλο και στο χωριό του Αϊ-Βασίλη, τον πιο παραδοσιακό τόπο των Χριστουγέννων! Πρώτη στάση όλων είναι φυσικά το «Γραφείο» του, για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών. Θα μας απονεμηθεί πιστοποιητικό ότι διασχίσαμε τον Αρκτικό Κύκλο και στην συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο. z2η μέρα, 28Δεκ.: Ροβανιέμι – Κέμι. Στο ελεύθερο πρωινό μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Άρκτικουμ (είσοδος €12 ενήλικας, €5 παιδί έως 15 ετών), την Snowland, το Santa Park (είσοδος €33 ενήλικας, €27,5 παιδί 4 έως 14 ετών) ή να συμμετάσχετε σε εκδρομή αρκτικού snowmobile safari (€165 ενήλικας, €100 παιδί). To απόγευμα θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κέμι. Δείπνο. z3η μέρα, 29Δεκ. : Κέμι (Ράνουα) – Γιουβάσκυλα. Πρωινή αναχώρηση για τον Αρκτικό Ζωολογικό κήπο της Ράνουα (115 χλμ), όπου λύκοι, αγριόγατες, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και η πολική αρκούδα, ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον. Προαιρετικό γεύμα στον κήπο του ζωολογικού πάρκου και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για την Γιουβάσκυλα (490 χλμ), μέσα

από μια πολύ ιδιαίτερη φύση, με παγωμένες λίμνες, παρθένα δάση, χιονισμένα τοπία και βουνοκορφές. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. z4η μέρα, 30Δεκ.: Γιουβάσκυλα – Πόρβοο Ελσίνκι. Πρωινή αναχώρηση με νοτιοδυτική κατεύθυνση, και συγκεκριμένα για το Ελσίνκι, με ενδιάμεση στάση στο Πόρβοο, από τις πιο παλιές πόλεις της Φιλανδίας. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα στην διάθεσή μας. Γι αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους υπάρχει το καζίνο RAY, το μοναδικό μεγάλο καζίνο της Σκανδιναβίας! Δείπνο στο ξενοδοχείο. z5η μέρα, 31 Δεκ.: Ελσίνκι. Στην σημερινή μας ξενάγηση ανάμεσα σε άλλα θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων. Απόγευμα ελεύθερο. Προαιρετικό δείπνο Παραμονής (€72 ενήλικος, €30 παιδί). Οι Φιλανδοί συνήθως υποδέχονται το Νέο Έτος στην Πλατεία της Γερουσίας με πυροτεχνήματα και μουσική και φυσικά ο καθένας είναι προσκεκλημένος σε αυτήν την γιορτή. z6η μέρα, 01 Ιαν.: Ελσίνκι – Αθήνα. Καλή Χρονιά! Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στους δρόμους της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου (design Capital 2012), να δείτε το πάρκο Esplanadi ή το Φρούριο Σουομενλίνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ ιορτάστε τα Χριστούγεννα 2013 με ένα ταξίδι που περιλαμβάνει: Ροβανιέμι, Ελσίνκι, Κέμι, Χωριό του Άη Βασίλη, Ταχυδρομείο & Γραφείο του Άη Βασίλη, Αρκτικό Κύκλο, Χαπαράντα, Santa Park, Ξενοδοχεία 4* κεντρικά με σάουνα/σπα, πλούσια διατροφή, snow mobile σαφάρι, πάρκο με σκυλιά χάσκι & ταράνδους, βόλτα με έλκυθρα χάσκι και ταράνδων, θέα στο Βόρειο Σέλας αν ευνοήσει η φύση, και άλλα πολλά!!!

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα, 21Δεκ: Αθήνα – Ελσίνκι. Άφιξη αεροπορικώς στο Ελσίνκι και απευθείας ξενάγηση της πόλης, χαρακτηρισμένη ως πρωτεύουσα design 2012. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο. z2η μέρα, 22Δεκ.: Ελσίνκι – Κέμι Πλούσιος πρωινός μπουφές στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας με λεωφορείο με κατεύθυνση τον Φινλανδικό Βορρά και τη Λαπωνία, με τελικό σταθμό την πόλη του Κέμι (περίπου 700 χλμ). Στάση για γεύμα. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Φινλανδίας, θα αντικρύσουμε ένα θαυμάσιο χιονισμένο τοπίο και άγρια φύση, τόσο διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει! Άφιξη στο Κέμι, δείπνο. z3η μέρα, 23Δεκ.: Κέμι (παγοθραυστικό). Πρωινό και σήμερα προβλέπεται μια ακόμη πραγματικά μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη: μια συναρπαστική κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό SAMPO στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού κόλπου (διάρκεια: 4 ώρες). Πριν όμως φτάσουμε στο παγοθραυστικό θα έχουμε βόλτα-επίσκεψη στην Χαπαράντα, και γεύμα. Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και τη χάραξη των συνόρων ανάμεσα σε Σουηδία και Φιλανδία, μία πόλη χωρίστηκε στα δύο από τη συνοριακή γραμμή. Έτσι η μισή ανήκει στη Φιλανδία και λέγεται Τόρνιο κι η άλλη μισή ανήκει στη Σουηδία και λέγεται Χαπαράντα. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Κέμι και επιβίβαση στο παγοθραυστικό. Οι  πιο τολμηροί θα κολυμπήσουν με τις ειδικές ισοθερμικές στολές στην παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής ‘αγκαλιά’ με ένα κομμάτι πάγο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κέμι, δείπνο. z4η μέρα, 24Δεκ.: Κέμι – Ροβανιέμι - Κέμι. Μεταφορά στο Ροβανιέμι και στο  πάρκο ταράνδων. Ο εκπαιδευτής τους θα μας μιλήσει για τα συμπαθέστατα τετράποδα και, αφού τα ταΐσουμε, θα μας δώσει να οδηγήσουμε το έλκηθρο, τον τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Απολαύστε τον καφέ σας ή τον ζεστό χυμό γύρω από την φωτιά και διασκεδάστε στο άφθονο χιόνι! Παραδοσιακό Λαπωνικό γεύμα στο εστιατόριο της φάρμας. Επόμενος σταθμός μας το χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον – νοητό - Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχoυμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να

του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!Πρώτη στάση το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί για κουβεντούλα και φωτογραφία. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Όσοι θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Παρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα! Αργότερα θα επιβιβαστούμε ξανά στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Κέμι. Το βράδυ Εορταστικό δείπνο και προσωπική συνάντηση με τον επίσημο προσκεκλημένο της βραδιάς, τον Αϊ Βασίλη! z5η μέρα, 25Δεκ.: Κέμι- Ράνουα – Κέμι. Χρόνια Πολλά!!! Μετά από μια δίωρη διαδρομή (120 χλμ.) στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα. Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κέμι. z6η μέρα, 26Δεκ.: Κέμι- Ροβανιέμι. Μεταφορά στο Ροβανιέμι. Ημέρα δραστηριοτήτων η σημερινή. Φορώντας τις ειδικές στολές και τα κράνη θα πάμε για σαφάρι με τα μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) πάνω σε παγωμένες λίμνες και ποτάμια, μέσα στο δάσος. Καταλήγουμε σε φάρμα με τα υπέροχα σκυλιά χάσκι, όπου θα έχουμε βόλτα με έλκηθρο και στην συνέχεια εκδρομικό γεύμα με ψωμί και λουκάνικα γύρω από την φωτιά. Επόμενη προαιρετική επίσκεψη στη Snowland που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης του Ροβανιέμι, η οποία είναι μια έκταση με κατασκευές από πάγο, εστιατόριο με τραπέζια και καρέκλες ακόμη και ποτήρια φτιαγμένα από πάγο, υπαίθρια ντίσκο και πολλά γλυπτά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ροβανιέμι , δείπνο. z7η μέρα, 27Δεκ.: Ροβανιέμι – Αθήνα. Πρωινό ελεύθερο για μια μικρή βόλτα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Ναυλωμένες πτήσεις Αθήνα Ελσίνκι & Ροβανιέμι-Αθήνα με την Aegean Ξενοδοχεία 4*. Πρωινό καθημερινά & 11 γεύματα ή δείπνα. Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται Ειδικά ρούχα και μπότες κατά τη διάρκεια του σαφάρι ΔΩΡΟ Κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό και κολύμπι με ισοθερμικές στολές

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

19


ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ 4, 5 & 6 ΜΕΡΕΣ ια σύγχρονη μεγαλούπολη, πλούσια σε ιστορικά μνημεία, που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε, τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας. Είναι η πόλη που μπορεί και ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις του επισκέπτη, μουσεία, ανάκτορα, θέατρα, πινακοθήκες, πολυκαταστήματα, συναυλίες, νυχτερινή ζωή.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με Aegean Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* Αγγλικό πρωινό καθημερινά Εκδρομές, ξεναγήσεις, μεταφορές όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Σημείωση Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

20

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Λονδίνο. Άφιξη στο Λονδίνο και ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση από το Ουέστμινστερ με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το ομώνυμο Αβαείο, τα κτίρια των κυβερνητικών υπηρεσιών της οδού Γουάιτχολ, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη. Συνεχίζουμε με το Σέιντ Τζειμς Παρκ, τ’ ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τη Μάρμπλ Αρτς , το μνημείο του Αλβέρτου, το Άλμπερτ Χώλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Βικτορίας και Αλβέρτου. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται στην περιοχή Σίτυ, με το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας, τον Άγιο Παύλο, το Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου. Στον ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε κρουαζιέρα στον Τάμεση σε συνδυασμό με επίσκεψη στο Γκρίνουιτς με το Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ομώνυμο Πάρκο, με το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και το Ναυτικό Κολέγιο. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο βρετανικό μουσείο – είσοδος ελεύθερη - που φιλοξενεί τα μάρμαρα του Παρθενώνα (κλειστό 24,25,26/12& 1/1). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. z2η μέρα: Λονδίνο. Στη σημερινή ελεύθερη μέρα σας μπορείτε να κάνετε βόλτα ξεκινώντας από τα πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, περπατήστε στις γνωστές Όξφορντ, Μποντ και Ρίτζεντ στριτ με τους φημισμένους οίκους μόδας, απολαύστε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν, επισκεφθείτε την αγορά του Πορτομπέλο Ρόουντ στο Νότινγκ Χίλ. Προαιρετικός βραδινός γύρος της πόλης με αφετηρία την πλατεία Πικαντίλι για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το Σόχο και την κινέζικη συνοικία, την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. z3η μέρα: Λονδίνο. Ελεύθερη μέρα. Προτείνουμε εκδρομή στην πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης και στο Στράτφορντ Απόν Έιβον, την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπου φθάνουμε μέσω της περιοχής Κό-

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

τσγουολτς. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ, και αγορές στο Bicester Outlet Village με προϊόντα περασμένων κολεξιόν σε καλές τιμές. Εάν παραμείνετε στο Λονδίνο, προτείνουμε περίπατο στο Χάιντ Παρκ, ή στο ζωολογικό κήπο του Ρίτζεντ Παρκ. z4η μέρα: Λονδίνο ή Λονδίνο (Γουίντσορ) Αθήνα. Ελεύθερη μέρα να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Για όσους συμμετέχουν στο 4ήμερο πρόγραμμα, η σημερινή τελευταία μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στην πόλη του Γουίντσορ με το κάστρο και τα θερινά ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης και στον ελεύθερο χρόνο προτείνουμε μίνι κρουαζιέρα στον Τάμεση ή επίσκεψη στον κολέγιο Ιτον. Μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά το κάστρο με τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο του Βασίλισσας (κλειστό 25 & 26/12). Μεταφορά στο αεροδρόμιο. z5η ή 6η μέρα: Λονδίνο ή Λονδίνο (Γουίντσορ) Αθήνα. Στην σημερινή ελεύθερη μέρα, επισκεφθείτε τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης Τέιτ, η οποία ιδρύθηκε το 2000 και σχεδιάστηκε από τον Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ, σχεδιαστή περίφημων έργων όπως ο Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας Μπάτερσι και ο κόκκινος αγγλικός τηλεφωνικός θάλαμος και περιλαμβάνει έργα μοντέρνας τέχνης από το 1900 μέχρι σήμερα. Επόμενη σας επίσκεψη το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό. Για τους φίλους του καλού φαγητού συνιστούμε στο το κινέζικο Hakassan, το Sketch, τα κλασικά παραδοσιακά Rules & Simpsons. Μια παράσταση στην γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου θα μπορούσε να κλείσει πολύ όμορφα την μέρα σας. Επίσκεψη στην πόλη του Γουίντσορ (όπως περιγράφεται στην 4η μέρα) και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ αλαιότερα, πρωτεύουσα του Βυζαντίου, τώρα απλώς μια ευρωπαϊκή πόλη της Τουρκίας. Ωστόσο τα μνημεία της με κορυφαίο την Αγία Σοφία, διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων και μαρτυρούν την περασμένη δόξα. Αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη με την μαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, σ’ έναν τόπο που φαντάζει τόσο οικείος.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN Ξενοδοχεία 4* και 4* sup. στην περιοχή Ταξίμ Πρωινό καθημερινά Προαιρετικό εορταστικό δείπνο με χορό της κοιλιάς στις 24 & 31Δεκ. Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη. Πτήση για την «βασιλεύουσα» Πόλη των πόλεων. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία Ταξίμ, μπορείτε να κάνετε μια ωραία βόλτα στον γνωστό πεζόδρομο του Πέρα «Ιστικλάλ», να γευτείτε διάφορες λιχουδιές, να κάνετε μια έρευνα της αγοράς. Η Πόλη φημίζεται για χαλιά, κιλίμια, κεχριμπάρι, ασημικά, μπαχαρικά και τον μπακλαβά του Γκελίογλου. z2η μέρα: Κωνσταντινούπολη. Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινά από τα τείχη του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε με την Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, τη Ζωοδόχο Πηγή Μπαλουκλή και την Παναγία των Βλαχερνών. z3η μέρα: Κωνσταντινούπολη. Η αυλαία της σημερινής μας ξενάγησης ανοίγει στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ, με την απαράμιλλη σε λαμπρότητα και αρχιτεκτονική εκκλησία –μουσείο της Αγιά Σοφιάς και την Βασιλική Σιστέρνα του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε

με το Τοπκαπί Σαράι με τα υπέροχα κοσμήματα και άλλα εκθέματα των Οσμανλίδων Σουλτάνων, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Αχμέτ του 3ου και τον ιστορικό Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου όπου έλαβε χώρα η Στάση του Νίκα. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Καπαλί Τσαρσί, την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Πόλης με 5.000 μαγαζιά. z4η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα. Ολοήμερη κρουαζιέρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, στα περίφημα Πριγκηπόνησα, τον τόπο που εξορίζονταν οι Βυζαντινοί πρίγκιπες και στα μετέπειτα χρόνια διατηρούσε τις εξοχικές της κατοικίες η ελίτ της Πόλης. Πρώτο νησί που θα επισκεφθούμε, η Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και το κτίριο της Τούρκικης Στρατιωτικής Ναυτικής Σχολής. Δεύτερο λιμάνι η Πρίγκηπος, όπου όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να κάνετε τον γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξεςπαϊτόνια. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε ένα εορταστικό γεύμα, πριν την επιστροφή μας στην Πόλη. z5η μέρα : Κωνσταντινούπολη – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

21


ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 4 ΜΕΡΕΣ κομψή πρωτεύουσα της γειτονικής μας Βουλγαρίας, προσέλκυε ανέκαθεν τους ολιγοήμερους επισκέπτες που αναζητούσαν φθηνά ψώνια και ψυχαγωγία. Ακόμη και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τη Σόφια ως προορισμό ενός παρατεταμένου τριήμερου αργιών. Εμείς όμως, πέρα από τις ενδιαφέρουσες αγορές και τη διασκέδαση, θα ανακαλύψουμε τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Σόφια. Αναχώρηση με πρωινή πτήση για την καταπράσινη Σόφια που δίκαια οι ντόπιοι την ονομάζουν ‘’γκρατ γρατινά ‘’, δηλαδή πόλη-κήπος. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια και φυσικά το Εθνικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται τα εκπληκτικότερα, ίσως, χρυσά αντικείμενα της αρχαιότητας, όπως τα κτερίσματα των θρακικών τάφων του Παναγιούριστε, δημιουργήματα άφθαστης ελληνικής τέχνης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο να κάνετε την πρώτη σας περιήγηση στην στολισμένη πρωτεύουσα. z2η μέρα: Σόφια (Μοναστήρι Ρίλας προαιρετικό). Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Μοναστήρι

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* Προαιρετικό εορταστικό δείπνο 24 Δεκεμβρίου Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Θεοφάνεια στη Μάλτα 4 μέρες 03 Ιαν.: Αθήνα – Μάλτα Αναχώρηση στις 12.30 για Μάλτα. Ξενάγηση πόλης. 04 Ιαν.: Μάλτα. Ελεύθερη μέρα. 05 Ιαν.: Μάλτα. Ελεύθερη μέρα. 06 Ιαν.: Μάλτα – Αθήνα. Ξενάγηση στις “τρεις πόλεις” και πτήση στις 17.00 προς Αθήνα.

22

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

της Ρίλας το οποίο θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και που η UNESCO, ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως το Μεσαιωνικό Πύργο του Χρέλιο και τα Ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Επιστροφή το απόγευμα στη Σόφια. z3η μέρα: Σόφια (Φιλιππούπολη). Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη. Θα επισκεφθούμε το γραφικό ιστορικό κέντρο με την γέφυρα του ποταμού Μαρίτσα, την παλιά πόλη, το απέραντο θαυμάσιο Πάρκο, το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, το Εθνογραφικό Μουσείο κ.λ.π. Επιστροφή το απόγευμα στην Σόφια. z4η μέρα: Σόφια – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΜΑΛΤΑ 4 ΜΕΡΕΣ α μεγαλιθικά μνημεία, τα μεσαιωνικά κτίρια και η σπηλιά της Καλυψώς είναι η απόδειξη πως η Μάλτα δεν είναι απλώς παλιά, είναι “μυθική”. Το νησί των Ιπποτών, όπως αποκαλείται, θεωρείται σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Άξια θαυμασμού είναι τα μεγαλόπρεπα κάστρα και παλάτια καθώς και οι καθεδρικοί ναοί του νησιού. Ένα νησί στη Μεσόγειο, μια κοντινή και ευχάριστη απόδραση. Το ταξίδι: z1η μέρα, 23 ή 30Δεκ: Aθήνα -Μάλτα. Συγκέντρωση αργά το βράδυ στις 22.30 στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί των Ιπποτών. Άφιξη στις 01.05 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. z2η μέρα, 24 ή 31 Δεκ.: Μάλτα (Βαλέτα). Σήμερα θα γνωρίσουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του νησιού ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Βαλέτα. Η Βαλέτα χτίστηκε μετά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Η περιήγηση αρχίζει από τους Κήπους της Μπαράκα και συνεχίζεται με την επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (εσωτερική επίσκεψη, εφ΄όσον είναι ανοιχτό για το κοινό) κ.α. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. z3η μέρα, 25Δεκ. ή 1Ιαν.: Μάλτα. Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε προαιρετικά μία ολοήμερη εκδρομή στο Γκόζο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας. Θα επιβιβαστούμε στο ferry για μία εικοσάλεπτη διαδρομή για το γύρο του νησιού. Το νησί με τους τρεις λόφους είναι πιο γραφικό και πιο πράσινο. Θα δούμε το Μπλε Παράθυρο, τη Citadella στη Βικτώρια, τους ναούς Τζίγκαντιγια και τη σπηλιά της Καλυψούς. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και το απόγευμα επιστροφή στη Μάλτα. Διανυκτέρευση.

z4η μέρα, 26Δεκ. ή 2Ιαν.: Μάλτα. Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τις «Τρεις Πόλεις». Θα δούμε τη Βιτοριόζα, η οποία ονομάστηκε έτσι μετά τη νίκη των Μαλτέζων κατά των Τούρκων το 1565, την εκκλησία του Αγ. Λαυρεντίου με το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ. Ελεύθερο απόγευμα και διανυκτέρευση. z5η μέρα, 27Δεκ. ή 3Ιαν.: Μάλτα – Αθήνα. Mεταφορά νωρίς τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο για την πτήση στις 05.05 προς Αθήνα.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με Air Malta Διαμονή 4 νυχτών σε επιλεγμένα ξενοδοχεία Πρωινό καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 5 ΜΕΡΕΣ πρωτεύουσα της Ρουμανίας, μια από τις 27 πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πόλη που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και ξαναβρίσκει την αίγλη του παρελθόντος όταν την αποκαλούσαν ‘’το Παρίσι των Βαλκανίων’’. Πρόκειται για μια σύγχρονη μητρόπολη, περίπου πεντακοσίων ετών, με πλούσια ιστορία, έντονο παρόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ενδιαφέροντα μουσεία, αριστοκρατικά κτίρια , κομψά ξενοδοχεία και ατμοσφαιρικά εστιατόρια εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Το cosmorama σας προσφέρει Απευθείας πτήσεις με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ξενοδοχείο ATHENEE PALACE HILTON 5* Πρωινό καθημερινά Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές όπως περιγράφονται. Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24 & 31 Δεκ.

Ταξιδιωτική έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Βουκουρέστι. Πρωινή αναχώρηση για το ‘’Παρίσι των Βαλκανίων’’ όπως αποκαλούν την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη κάνοντας μια πανοραμική ξενάγηση καθ οδόν για το ξενοδοχείο. Το απόγευμα επισκεφθείτε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στη πλατεία Πανεπιστημίου. z2η μέρα: Βουκουρέστι. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Πατριαρχικό Καθ. Ναό, το Μέγαρο του Κοινοβουλίου -Σπίτι του Λαού από την περίοδο Τσαουσέσκου-, το νεοκλασικό Ateneul Roman, έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Γκαλερόν και κύριο συναυλιακό χώρο της πόλης, την Αψίδα του Θριάμβου, κατασκευασμένη στη μνήμη ενοποίησης της Ρουμανίας το 1918, το Βασιλικό Παλάτι, επίσημη βασιλική κατοικία από το 1834, που δεσπόζει στη δυτική πλευρά της πλατείας Revolutiei, και σήμερα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή ρουμανικών κι ευρωπαϊκών έργων τέχνης κ.α. z3η μέρα: Βουκουρέστι . Ημέρα ελεύθερη η σημερινή για να περιπλανηθείτε και να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη που εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπορείτε να περπατήσετε στην Calea Victoriei με τα ιστορικά κτίρια και τα ακριβά μαγαζιά, να ανακαλύψετε στα στενά δρομάκια γύρω από αυτήν μικρά εστιατόρια

και καφετέριες όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς , ένα είδος ρουμάνικου λουκουμά. Καταστήματα με αντίκες και μικρές γκαλερί βρίσκονται στον πλακοστρωμένο πεζόδρομο Hanul Cu Tei. z4ημέρα: Βουκουρέστι (Σινάια Πέλες Μπραν Μπρασόβ). Πρωινή αναχώρηση για την Σινάϊα, το χειμερινό θέρετρο σε υψόμετρο 800-930 μ., στους πρόποδες των ορέων Bucegi. Παρόλο που το μοναστήρι της υπάρχει από τον 17ο αι., η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό θέρετρο μόνο αφότου ο Πρώσος πρίγκιπας, Κάρολος Α’, αποφάσισε να κτίσει το 1870, την θερινή κατοικία του, το αναγεννησιακού ρυθμού κάστρο Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η Αίθουσα των Όπλων, οι συλλογές που κοσμούν τα δωμάτια του, δίκαια το κατατάσσουν στα λαμπρότερα ανάκτορα της Ευρώπης. Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα και στην συνέχεια και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την αναμφίβολα πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο Μπραν για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας , τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα. Η θέα των Καρπαθίων και της γύρω περιοχής από την κορυφή του πύργου είναι πραγματικά μοναδική. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. z5η μέρα: Bουκουρέστι – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

23


ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 7 ΜΕΡΕΣ ια ολοκληρωμένη εκδρομή και γνωριμία με το ένδοξο παρελθόν της Ρωσίας. Ο συνδυασμός της μεγαλόπρεπούς Μόσχας και της αρχοντικής Αγίας Πετρούπολης με μεστές ξεναγήσεις και ιστορικές αναφορές στις χρυσές σελίδες της μεγαλουργίας τους θα μας μυήσουν σε μονοπάτια γνώσης που κάποτε ήταν απαγορευμένα για τους πολίτες της δυτικής Ευρώπης. Απολαύστε ανέμελα τις δυο αυτές κοσμικές μεγαλουπόλεις και εμβαθύνετε στη Ρωσική διανόηση όλων των τελευταίων αιώνων.

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με Alitalia ή Aeroflot. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*& 4*sup Ημιδιατροφή καθημερινά Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού. ΒΙΖΑ ΡΩΣΙΑΣ: Για την έκδοση βίζας απαιτείται το διαβατήριο σας και μία (1) πρόσφατη έγχρωμη ή ασπρόμαυρη φωτογραφία διαστάσεων 3,5 Χ 4,5 (ΟΧΙ του διαβατηρίου), τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την αναχώρηση. Έκδοση βίζας μπορεί να γίνει μέχρι και 2 ημέρες πριν την αναχώρηση ακολουθώντας επείγουσα διαδικασία με επιπλέον χρέωση.

24

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Αγία Πετρούπολη. Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αγία Πετρούπολη, την πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος, και θεωρείται η ομορφότερη της Βόρειας Ευρώπης. Μια προαιρετική απογευματινή βόλτα στην κεντρική λεωφόρο Νιέφσκι Πρόσπεκτ, με τα εντυπωσιακά κτίρια, τα υπέροχα καφέ και τα πολυτελή καταστήματα, είναι μόνο η εισαγωγή στο «μαγικό» κόσμο της αρχοντικής πόλης. Δείπνο. z2η μέρα: Αγία Πετρούπολη. Η ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη ξεκινάει με επίσκεψη στο φρούριο των Πέτρου & Παύλου, το παλαιότερο της πόλης, με τον Καθεδρικό Ναό του που φιλοξενεί τους τάφους των Ρώσων Τσάρων. Θα περάσουμε μπροστά από το Ναυαρχείο με τον υπέροχο χρυσό τρούλο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, και θα σταθούμε στη πλατεία των Δεκεμβριστών με τα κομψά μπαρόκ κτίρια. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Καζάν, το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι, έδρα των παγκοσμίου φήμης μπαλέτων Κίροφ, και τον εκπληκτικό Ναό της Αναστάσεως με τους «σουρεαλιστικούς» του τρούλους. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. z3η μέρα: Αγία Πετρούπολη. Αφιερωμένο πρωινό στην επίσκεψη των Χειμερινών Ανακτόρων, το διάσημο Ερμιτάζ, ένα από τα κορυφαία μουσεία στο κόσμο. Εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού, ολοκληρώνοντας ένα καμβά υπέρτατης αισθητικής απόλαυσης που αφήνει τον επισκέπτη με κομμένη την ανάσα. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. z4η μέρα: Αγία Πετρούπολη – Μόσχα. Αλλαγή σκηνικού σήμερα, καθώς μια σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στην Μόσχα. Μία προτεινόμενη απογευματινή

βόλτα στο φημισμένο πεζόδρομο Αρμπάτ σε συνδυασμό με πανοραμική νυχτερινή βόλτα στην φωταγωγημένη πόλη, είναι ιδανικές για μια πρώτη γνωριμία μαζί της. Δείπνο στο ξενοδοχείο. z5η μέρα: Μόσχα. Το «σήμα κατατεθέν» της Μόσχας, η φημισμένη Κόκκινη Πλατεία ανοίγει την αυλαία της σημερινής ξενάγησης. Ο Άγ. Βασίλειος, το πολυτελές κατάστημα Gum, το μαυσωλείο του Λένιν, ή Μητρόπολη του Ιησού Σωτήρος, είναι εικόνες γνωστές στο φυσικό τους περιβάλλον. Ακολουθεί το Κρεμλίνο με το Παλάτι των Συνεδρίων, την τεραστίων διαστάσεων καμπάνα, το κανόνι της Τσαρικής εποχής, τους Καθεδρικούς Ναούς της Κοίμησης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και βεβαίως το Οπλοστάσιο με τους θησαυρούς του Στέμματος των Τσάρων. Επισκεφθείτε στο ελεύθερο απόγευμα το μουσείο Πούσκιν ή τη Γκαλερί Τετριακόφ με τα έργα των «ιερών τεράτων» της Ρωσικής Αγιογραφίας Ρουμπλιόφ & Ρέπιν. Δείπνο. z6η μέρα: Μόσχα. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Νοβοντέβιτσι, μοναστήρι της Ρώσικης Αριστοκρατίας, τον Λόφο των Σπουργιτιών με το κτίριο του πανεπιστημίου Λομονόσοφ όπου θα θαυμάσουμε την θέα της πόλης, και διασχίζοντας την λεωφόρο Τβερσκάγια, με τους διάσημους οίκους μόδας θα περάσουμε μπροστά από το θέατρο Μπολσόι. Τέλος θα επισκεφθούμε το μετρό της πόλης όπου οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. z7η μέρα: Μόσχα - Αθήνα. Παράδοση δωματίων και χρόνος ελεύθερος να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.


ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ γαλμένες απ’ τη λήθη του παρελθόντος, οι τρεις χώρες της Βαλτικής όχι μόνο διεκδικούν επαξίως μια θέση στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου αλλά ακόμα διαθέτουν πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν με μνημεία που σφράγισαν την ιστορική τους διαδρομή και παραμένουν οι πιο απτές μαρτυρίες του χθες. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί. Ένα ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες, είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης.

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Ταλλίν. Αφιξη στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Αφού παραλάβετε τα δωμάτια σας και φρεσκαριστείτε, βγείτε για μια πρώτη βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, που διατηρεί αναλλοίωτη τη «μεσαιωνική» της αύρα. z2η μέρα: Ταλλίν. Το ιστορικό κέντρο του Ταλλίν, φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Γερμανού αρχιτέκτονα Καρλ Λούντβιχ Ενγκελς, ο οποίος αφού μαθήτευσε στο μέγα Ραστρέλι (τον αρχιτέκτονα που διαμόρφωσε την Αγία Πετρούπολη) εφάρμοσε τις τεχνικές του και ξεδίπλωσε τις αρετές του δίνοντας σάρκα και οστά στην υπόσταση του Ταλλίν. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και το Ταλλίν είναι σίγουρα μια πόλη με «χαρακτήρα» που γοητεύει τον επισκέπτη. Η παλιά περιτειχισμένη πόλη, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα, το πάρκο Καντριόργκ θα ξεδιπλώσουν πτυχές της γλυκιάς ομορφιάς που είναι έκδηλη παντού. Απόγευμα ελεύθερο. z3η μέρα: Ταλλίν (Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα) Ρίγα. Η σημερινή μέρα θα μας γυρίσει αιώνες πίσω, την εποχή του βόρειο-ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Αφού επισκεφθούμε το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, που γνώρισε στιγμές δόξας στις αρχές του 13ου αι., θα σταματήσουμε στην όμορφη περιοχή της Σιγκούλντα και θα διατρέξουμε συνέχεια τα δάση του Σέσις με τις σημύδες να εναλλάσσουν το αστραφτερό ασημί χρώμα των κορμών τους με τα βαθύ πράσινο των φύλλων τους. Καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά από λίμνες και ποτάμια που ανοίγονται μπροστά μας το ένα μετά το άλλο. Γραφικά χωριά, όπως το παραδοσιακό Παρνού, μοιάζουν να έχουν μείνει ακίνητα στο πέρασμα του χρόνου. Περήφανοι, αγέρωχοι άνθρωποι που διατήρησαν την ταυτότητας τους αντέχοντας τις πιέσεις των αυτοκρατοριών που θέλησαν να την καταβροχθίσουν, είναι οι εικόνες που αποτυπώνονται

στο διάβα μας προς την Ρίγα. z4η μέρα: Ρίγα (Γιούρμαλα). Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη, με φινέτσα και αρχιτεκτονική υπέροχη έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την Αγία Πετρούπολη. Ο Καθεδρικός Ναός, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Μιχαήλ Αϊζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι τα κυριότερα σημεία της ξενάγησης μας στην πόλη με την έντονη αριστοκρατική εμφάνιση. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, στην περιοχή που αρκετοί Λετονοί και όχι μόνο έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες και παραθερίζουν τους θερινούς μήνες. z5η μέρα: Ρίγα (Ανάκτορο Ρούνταλε - Κάουνας) Βίλνιους. Αλλαγή σκηνικού καθώς μεταφερόμαστε στη Λιθουανία. Στη διαδρομή θα γνωρίσουμε το περίφημο Ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Ακολουθεί στη συνέχεια το Κάουνας, η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και διατηρεί αναλλοίωτο το ιστορικό του κέντρο με μεσαιωνικά κτίρια όπως το Παλιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Άφιξη το απόγευμα στο Βίλνιους. z6η μέρα: Βίλνιους (Κάστρο Τρακάι). Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τρακάι, με το επιβλητικό κάστρο του, που θα μας θυμίσει τους αυστηρούς κώδικες τιμής και τη σπαρτιάτικη λιτότητα της ζωής των Ιπποτών που το κατοικούσαν. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. z7η μέρα: Βίλνιους – Αθήνα. Χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

Πτήσεις μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Lufthansa Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*& 4*sup. Πρωινό μπουφέ καθημερινά Μεταφορές, ξεναγήσεις εκδρομές όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτικά έγγραφα Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

25


ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 8 ΜΕΡΕΣ ο Μαρόκο, η χώρα των χρωμάτων, εξωτικό και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής. Πόλεις μεσαιωνικές και πόλεις μοντέρνες, παζάρια, κάστρα, παλάτια, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημος συνθέτουν ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό σε μια χώρα με έντονο χρώμα και άρωμα Ανατολής. Οι αχανείς εκτάσεις κάνουν τη ζωή να κυλά με άλλους ρυθμούς και η καθημερινότητα στην πλατεία της Tζαμά Eλ Φνά στο Mαρακές μοιάζει περισσότερο με σκηνικό θεάτρου παρά με πραγματικότητα.

Το cosmorama σας προσφέρει Ναυλωμένες πτήσεις Αθήνα – Μαρακές - Αθήνα με την Aegean Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο) Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. ΔΩΡΟ εκδρομή στην κοιλάδα Ουρίκα

Ταξιδιωτική έγγραφα Απαραίτητο το Διαβατήριο

Σημείωση Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα

26

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Μαρακές. Αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Μαρακές. Άφιξη στην πόλη των φοινικόδεντρων ή Κόκκινη Πόλη όπως ονομάζεται. Η πολύβουη πλατεία Τζέμα Ελ Φνα με τους δεκάδες μικροπωλητές, μίμους, υπαίθριους οδοντιάτρους, ζογκλέρ και μάγους. Ο περίφημος μιναρές Κουτούμπια της δυναστείας των Αλμοραβιδών, οι εντυπωσιακοί κήποι Μενάρα, τα κατακόκκινα τείχη της πόλης και το δάσος του ενός εκατομμυρίου φοινίκων είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα τραβήξουν την προσοχή μας στην ξενάγηση που ακολουθεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. z2η μέρα: Μαρακές (ΔΩΡΟ εκδρομή στην Κοιλάδα Ουρίκα). Ολοήμερη εκδρομή στην κοιλάδα Ουρίκα, στους πρόποδες του Άτλαντα. Ένα Βερβερίνικο σπίτι θα μας υποδεχτεί για να πιούμε τσάι με δυόσμο και να δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής τους. Επιστροφή στο Μαρακές και απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ θα πιούμε το ποτό μας παρακολουθώντας ένα φολκλορικό show. z3η μέρα: Μαρακές (Προαιρετική εκδρομή στην Εσσαουίρα). Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Εσσαουίρα , πόλη χτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού. Περπατήστε μέσα στα στενά δρομάκια της Μεντίνα (Παλιά Πόλη), περιηγηθείτε στα σουκς ή απολαύστε την αύρα του Ατλαντικού στο λιμάνι της πόλης. z4η μέρα: Μαρακές – Φέζ. Το πρωί αφήνουμε το Μαρακές και αναχωρούμε για την ιερή πόλη των Μαροκινών, την Φεζ. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ιφράν, ένα κοσμοπολίτικο καταπράσινο θέρετρο καθώς και το Μπενί Μελλάλ, μια μικρή αγροτική πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

z5η μέρα: Φεζ. Στην σημερινή ολοήμερη ξενάγηση κυριολεκτικά θα χαθούμε μέσα στα δαιδαλώδη στενά της Μεντίνα που χρονολογείται από τον 9ο αι. και περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πόλη μοναδική που αποτελείται από έναν απίθανο λαβύρινθο από ατμοσφαιρικά σοκάκια, γεμάτα με ιστορικά κτίρια και μνημεία. z6η μέρα: Φεζ – Μεκνές – Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα. Αφήνουμε σήμερα την Φεζ και ξεκινάμε με τελικό προορισμό την Καζαμπλάνκα. Πρώτη μας στάση στην διαδρομή θα είναι η Μεκνές με τις μεγαλοπρεπείς πύλες, όπως η Μπαμπ Ελ Μανσούρ , το εντυπωσιακό παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ και την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ. Η επόμενη μας στάση θα είναι το Ραμπάτ , η πρωτεύουσα του βασιλείου του Μαρόκου. Παλιά άντρο πειρατών, σήμερα μια πόλη σύγχρονη και κομψή που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μνημεία και κτίρια όπως το Παλάτι του Βασιλιά Χασάν του 2ου και το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου, που στον περίβολό του βλέπουμε κολώνες του παλιού τζαμιού της πόλης που μπορούσε να χωρέσει 80.000 πιστούς. Το απόγευμα άφιξη στην Καζαμπλάνκα, την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. z7η μέρα: Καζαμπλάνκα – Μαρακές. Η πρωινή ξενάγηση ξεκινάει από την Κεντρική αγορά. Συνεχίζουμε με την Πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Τελειώνοντας την ξενάγηση θα αναχωρήσουμε για το Μαρακές. z8η μέρα: Μαρακές – Αθήνα. Ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ “THE BIG APPLE” 8 ΜΕΡΕΣ ΕΑ ΥΟΡΚΗ, η απόλυτη μητρόπολη του κόσμου, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι διαφορετικών λαών και πολιτισμών. Οικονομικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό κέντρο που κατακλύζεται από εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Ελάτε να σας γνωρίσουμε μέσα στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, την πόλη των μουσείων, των θεάτρων, της μόδας, των επιστημών και της τεχνολογίας.

Το cosmorama σας προσφέρει

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Νέα Υόρκη. Αναχώρηση για την Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. z2η μέρα: Νέα Υόρκη. Στο σημερινό πρώτο μέρος της ξενάγησης θα γνωρίσουμε την βόρεια πλευρά (άνω Μανχάτταν) με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ήδη βρισκόμαστε δίπλα από την παγκοσμίως γνωστή συνοικία του Χάρλεμ την οποία και διασχίζουμε για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες αντιθέσεις του πλούσιου Μανχάταν. Συνεχίζουμε προς το περίφημο Central Park και την 5η Λεωφόρο που θα μας γοητεύσει με τα μοναδικά και επιβλητικά Κτίρια - Ουρανοξύστες όπως το Ξενοδοχείο Πλάζα, ο Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου, το Κέντρο Ροκφέλερ κι τη μεγάλη Δημόσια Βιβλιοθήκη καθώς και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Γκουγκενχάιμ και το Μουσείο του Φρικ. Τελειώνοντας την ξενάγηση θα διασχίσουμε την διάσημη Μπρόντγουει, την καρδιά των θεάτρων. z3η μέρα: Νέα Υόρκη. Πρωινή ξενάγηση στις φημισμένες μποέμ συνοικίες του Γκρίνουιτζ Βίλλατζ, του Σόχο και της Μικρής Ιταλίας. Συνεχίζουμε προς την Τσάιναταουν και αμέσως μετά η περιοχή με το κορυφαίο Χρηματιστήριο του κόσμου της Wall Street, το σημείο που άλλοτε κυριαρχούσαν στην περιοχή οι Δίδυμοι Πύργοι και τέλος το Μπάτερι Πάρκ με θέα προς το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας. Η σημερινή ξενάγηση θα κλείσει με επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. z4η μέρα: Νέα Υόρκη (Προαιρετική εκδρομή Woodbury Commons Outlet). Ημέρα ελεύθερη και η πρόταση μας είναι να επισκεφθείτε το Woodbury

Outlet, 1 ώρα έξω από το Μανχάταν, όπου θα βρείτε πάνω από 150 μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. z5η μέρα: Νέα Υόρκη (προαιρετικά Ουάσινγκτον). Για σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Ουάσινγκτον, μια πόλη που εντυπωσιάζει με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της και τα αρχοντικά κτίρια. Θα δούμε το Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο, το Κοιμητήριο του Άρλινγκτον και πολλά άλλα αξιοθέατα που κοσμούν μία από τις ομορφότερες πόλεις των Η.Π.Α. z6η μέρα: Νέα Υόρκη (Προαιρετικά Βοστώνη). Ημέρα στην διάθεση σας. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα διάσημα μουσεία ΜΕΤ (Μητροπολιτικό) ή ΜοΜΑ (Μοντέρνας Τέχνης) ή να θαυμάσετε την θέα της πόλης από το παρατηρητήριο του Empire Building. Οι φίλοι του Θεάτρου παρακολουθήστε κάποια από τις πολλές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα πολλά και αξιόλογα Θέατρα της πόλης. Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που εκτός των άλλων προσφέρεται για καταπληκτικές αγορές. Επισκεφθείτε γνωστά πολυκαταστήματα όπως τα SAKS, MACY’S & BLOOMINGDALE’S και το εμπορικό εκπτωτικό κέντρο του Μανχάταν CENTURY 21. Αν παρόλα αυτά νιώθετε ότι έχετε χορτάσει την Νέα Υόρκη μπορείτε να κάνετε μια προαιρετική εκδρομή στην Βοστώνη, μία από τις πιο παλιές πόλεις των ΗΠΑ που σήμερα αποτελεί παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. z7η μέρα: Νέα Υόρκη – Αθήνα. Τελευταία μέρα η σημερινή καθώς το ταξίδι πλησιάζει στο τέλος του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα. z8η μέρα: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχείο Marriott 4* Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Απαραίτητο το διαβατήριο. Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α δεν χρειάζονται Βίζα αλλά την ειδική άδεια εισόδου ESTA, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά. Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

27


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ 10 ΜΕΡΕΣ τη Νέα Υόρκη βρίσκεται η καρδιά του οικονομικού κέντρου του κόσμου. Η πολιτιστική της κίνηση αποτυπώνεται σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες της πόλης. Η καλλιτεχνική κίνηση απογειώνεται στα σημαντικά Μουσεία και Θέατρα, τα οποία κατακλύζονται από πλήθος κόσμου. Τα καταστήματά της μοναδικά στον κόσμο με πλήθος από ευκαιρίες για καλές και προσιτές αγορές. Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται η καρδιά του πολιτικού κέντρου του κόσμου. Τα αυτοκρατορικά κτίρια και τα υπέροχα μνημεία της Ομοσπονδιακής πρωτεύουσας καθηλώνουν τον επισκέπτη. Το υπερθέαμα των Καταρρακτών του Νιαγάρα είναι σίγουρα κάτι το μοναδικό . Σίγουρα αξίζει την επίσκεψη μας και το Τορόντο , το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Καναδά με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τις Βικτωριανές γειτονιές.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχεία 4* Πρωινό καθημερινά Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτικά έγγραφα Οι κάτοχοι Ελληνικών Διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α, δεν χρειάζονται ΒΙΖΑ, αλλά την ειδική άδεια εισόδου ESTA, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά.     Απαραίτητη φωτοτυπία διαβατηρίου, 10 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.

28

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Νέα Υόρκη. Άφιξη στη Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Ο βραδινός μας περίπατος στο φωτισμένο Μανχάταν και μάλιστα στη φημισμένη Times Square που γύρω της βρίσκεται η παγκόσμια γνωστή Θεατρική Συνοικία του Μπρόντγουεϊ αποτελεί την ιδανική πρώτη επαφή με την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη και είναι βέβαιο πως θα σας καθηλώσει. z2η μέρα: Νέα Υόρκη. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη Νέα Υόρκη από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Διασχίζουμε ένα σημαντικό τμήμα του Χάρλεμ με το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Απόλλων όπου κάποτε κυριαρχούσαν οι Jackson 5, πριν συνεχίσουμε με την 5η Λεωφόρο για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες αντιθέσεις του πλούσιου Μανχάταν. Αμέσως μετά αρχίζει η γοητεία της 5ης Λεωφόρου με το Σέντραλ Παρκ, τα παγκοσμίου φήμης Μουσεία της πόλης, το Ξενοδοχείο Πλάζα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Πατρικίου, το Κέντρο Ροκφέλερ που το όλο συγκρότημα θεωρείται ‘’μια πόλη μέσα στην πόλη του Μανχάταν’’. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την διάσημη Μπρόντγουει, την καρδιά των θεάτρων . Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την ξενάγηση, προτείνουμε την κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson. Επιστροφή από την κρουαζιέρα στο ξενοδοχείο με μέσο της επιλογής σας και έξοδα ατομικά. z3η μέρα: Νέα Υόρκη . Πρωινή ξενάγηση στις φημισμένες μποέμ συνοικίες του Γκρίνουιτζ Βίλλατζ, του Σόχο και της Μικρής Ιταλίας. Συνεχίζουμε προς την Τσάιναταουν και αμέσως μετά στην περιοχή με το κορυφαίο Χρηματιστήριο του κόσμου της Wall Street, το σημείο που άλλοτε κυριαρχούσαν στην περιοχή οι Δίδυμοι Πύργοι . Καταλήγουμε στο Μπάτερι Παρκ απ’ όπου θα απολαύσουμε τη θέα προς το σύμβολο της Πόλης, το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας. Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο μας θα περάσουμε έξω από το συγκρότημα κτιρίων του Ο.Η.Ε. ολοκληρώνοντας έτσι την πανοραμική ξενάγηση του Μανχάταν. Εάν είστε φίλοι του Θεάτρου καλό θα είναι από σήμερα να αναζητήστε εισιτήριο (υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε) για μια από τις πολλές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα πολλά και αξιόλογα θέατρα της πόλης. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην πόλη που φημίζεται για τις Θεατρικές παραστάσεις Μιούζικαλ, που όπως λένε οι υπεύθυνοι των Θεάτρων της Νέας Υόρκης «μόνο εμείς ξέρουμε πώς να παρουσιάσουμε το είδος αυτό των Θεατρικών Παραστάσεων για να το παρακο-

λουθούν με άνεση και ευχαρίστηση πολίτες από οποιοδήποτε σημείο της Γης». Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Προβλήτα 17 ή το Greenwich Village όπου σίγουρα θα βρείτε κάποιον χώρο που να ικανοποιεί τα ενδιαφέροντά σας. z4η μέρα: Νέα Υόρκη. Μέρα ελεύθερη. Το πρωί σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο ή κάποια από τα παγκοσμίου φήμης Μουσεία Μητροπολιτικό, Γκούγκενχαϊμ και Μοντέρνας Τέχνης ΜΟΜΑ. Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη που προσφέρεται για καταπληκτικές αγορές στα οργανωμένα διαφορετικού είδους καταστήματά της, μερικά εκ των οποίων είναι τα γνωστά πολυκαταστήματα του Μανχάταν SAKS, MACY’S & BLOOMINGDALE’S και το εμπορικό εκπτωτικό κέντρο του Μανχάταν CENTURY 21. Επίσης οι μπουτίκ των επώνυμων οίκων μόδας της 5ης Λεωφόρου είναι μια καλή επιλογή για να πάρει κάποιος μια εικόνα της μόδας που κυριαρχεί ή πρόκειται να κυριαρχήσει τη συγκεκριμένη εποχή στα διάφορα σημεία της γης, όπως επίσης για να δει κάποιος τον πλούτο των καταστημάτων αυτών τόσο σε διακόσμηση όσο και σε περιεχόμενο προϊόντων. Τέλος εάν ενδιαφέρεστε για πραγματικές ευκαιρίες φημισμένων οίκων μόδας θα πρέπει να ταξιδέψετε 45 περίπου λεπτά μακριά από το Μανχάταν (για την μετάβασή σας θα σας ενημερώσει σχετικά ο αρχηγός σας) για να βρεθείτε στο WOODBURY COMMONS OUTLETS, σε ένα παράδεισο ειδών και προσιτών τιμών. Για την τελευταία βραδιά σας στην πόλη σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα πολλά, καλά και διαφορετικών ειδών εστιατόρια για τα οποία φημίζεται η πόλη. z5η μέρα: Νέα Υόρκη – Καταρράκτες Νιαγάρα. Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τους Καταρράκτες του Νιαγάρα που βρίσκονται ‘’μοιρασμένοι’’ στα σύνορα Η.Π.Α. και Καναδά. Φθάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε φωταγωγημένους. z6η μέρα: Καταρράκτες Νιαγάρα (προαιρετική εκδρομή στο Τορόντο). Επίσκεψη στους καταρράκτες όπου θα εντυπωσιαστούμε από το μεγαλείο της φύσης. Προτείνουμε προαιρετικά μια εκδρομή στο Τορόντο, διασχίζοντας παράλληλα τον Νιαγάρα μέχρι την Λίμνη Οντάριο. Ο Πύργος του Τορόντο , τον οποίο βλέπουμε εξωτερικά είναι το έμβλημα της πόλης . Συνεχίζουμε στην University Avenue με τα γραφικά κτίρια των Πανεπιστημιακών Σχολών και το Δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και γεύμα και επιστροφή το βράδυ. z7η μέρα: Καταρ.Νιαγάρα – Ουάσινγκτον.


Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουάσινγκτον. Η πόλη εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά με την μεγαλοπρέπεια των κτιρίων της και την άρτια ρυμοτομία της. z8η μέρα: Ουάσινγκτον. Η ξενάγηση μας στην αριστοκρατική πόλη ξεκινάει περνώντας την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ από όπου θα καταλήξουμε στο πιο σημαντικό Νεκροταφείο των ΗΠΑ, το Arlington. Σε αυτό βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσώπων του Αμερικάνικου Έθνους και φυσικά αυτός των Κέννεντυ. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη των επιβλητικών υπαίθριων μνημείων της

πρωτεύουσας, Λίνκολν και Βιετνάμ. Ήδη βρισκόμαστε στο ένα άκρο του πανέμορφου National Mall ενώ στο απέναντι άλλο άκρο του κυριαρχεί το Καπιτώλιο, στο οποίο έχει έδρα η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Η.Π.Α. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα, με το μνημείο Ουάσιγκτον ύψους 170μ καθώς επίσης και το χαρακτηριστικό σε μορφή Ροτόντας μνημείο του Τζέφερσον. Ο Λευκός Οίκος, το Κτίριο της Αντιπροεδρίας, Υπουργεία, Μνημειακά Κτίρια και άλλα επιβλητικά Δημόσια κτίρια θα προσελκύουν την προσοχή μας κατά τη σημερινή μας περιήγηση. Κατευθυνόμενοι προς το Καπιτώλιο θα βρεθούμε κοντά στο Ταχυδρομείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

το κτίριο της F.B.I, το κτίριο που στεγάζονται τα σημαντικά Αρχεία του Κράτους και στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την όμορφη διασκεδαστική περιοχή Τζορτζτάουν, όπου κυριαρχείται από ωραία καταστήματα, επίλεκτα bas, καφέ και εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και ένας απογευματινός περίπατος σε ένα τμήμα της προκυμαίας του ποταμού Ποτόμακ. z9η μέρα: Ουάσινγκτον (Νέα Υόρκη) Αθήνα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και πτήση για Αθήνα. z10η μέρα: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

29


ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ ΒΑΡΑΔΕΡΟ 12 ΜΕΡΕΣ να νησί, λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Αμερικής, κι όμως τόσο διαφορετικό στη φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής. Με το πανόραμα της Κούβας, απομυθοποιεί κανείς την εικόνα του νησιού με τις ατέλειωτες τροπικές παραλίες και τις πανέμορφες κουβανέζες να χορεύουν στο ρυθμό της σάλσα. Ταξιδεύοντας στην ενδοχώρα, στα μέρη που λίγοι ξένοι επισκέπτονται, αποκαλύπτεται η άλλη Κούβα, η αγροτική, η παραμελημένη, η Κούβα στην πραγματική της διάσταση. Ένα ταξίδι για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο της χώρας.

Το cosmorama σας προσφέρει Πτήσεις με KLM μέσω Άμστερνταμ & AIR FRANCE μέσω Παρισιού Ξενοδοχεία 5*Νacional Havana, Iberostar, Laguna Azul Varadero & 4* Jagua στο Σιενφουέγος. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στο Άμστερνταμ στην περιοχή του αεροδρομίου. Πρωινό μπουφέ καθημερινά & 7 γεύματα / δείπνα (περιλαμβανομένων All Inclusive) Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται Είσοδοι, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια.

Ταξιδιωτικά έγγραφα Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ & φωτοτυπία του διαβατηρίου για την έκδοση βίζας. Τοπικός φόρος 25 πέσος (περίπου €20) πληρωτέος στο αεροδρόμιο της Αβάνας κατά την αναχώρηση.

Σημειώσεις Ο ελληνόφωνος αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλο το πρόγραμμα της εκδρομής εκτός από τις ελεύθερες μέρες της παραμονής σας στο τουριστικό θέρετρο του Βαραδέρο Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

30

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

Το ταξίδι: z1η μέρα, 22 Δεκ.: Αθήνα – Άμστερνταμ. Αναχώρηση με απογευματινή πτήση για το Άμστερνταμ και μεταφορά στο ξενοδοχείο IBIS 3* της περιοχής του αεροδρομίου. Χρόνος ελεύθερος για μια βραδινή βόλτα στην όμορφη πόλη των καναλιών και της ζωντάνιας. z2η μέρα, 23 Δεκ: Άμστερνταμ – Αβάνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση μας στην Αβάνα. Άφιξη το μεσημέρι στην Κούβα, όπου θα σας περιμένει η ελληνόφωνη ξεναγός αρχηγός της εκδρομής και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα είναι στην διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. z3η μέρα, 24 Δεκ:  Αβάνα (Γκουαμά, Σάντα Κλάρα) - Σιενφουέγος. Αφήνουμε την Αβάνα και κατευθυνόμαστε οδικώς στο Γκουαμά, με τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας. Επίσκεψη με ταχύπλοο στο νησί των θησαυρών «Isla del Tesoro», μια αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού όπου τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στη λίμνη και συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια – ξύλινες γέφυρες. Η Ινδιάνικη αρχιτεκτονική και 32 γλυπτά με αναπαραστάσεις από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής των ιθαγενών κατοίκων του Τάϊνο, «ταξιδεύουν» τους επισκέπτες εκατοντάδες χρόνια πίσω στον χρόνο. Στο «Λα Μπόκα», στην είσοδο των καναλιών που οδηγεί στη λίμνη, βρίσκεται η «Φάρμα Αναπαραγωγής Κροκοδείλων», σημαντικό κομμάτι της άγριας πανίδας της Κούβας. Αναχώρηση για τη Σάντα Κλάρα, όπου θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο και μουσείο του θρυλικού Τσε Γκεβάρα, που αν και Αργεντινός στην καταγωγή συνδέθηκε όσο

κανείς άλλος με το νησί. Άφιξη το απόγευμα στο γραφικό Σιενφουέγος με τον έντονο Γαλλικό αποικιακό χαρακτήρα. Περιήγηση στην περιοχή και επίσκεψη στο εντυπωσιακό κτίριο Palacio del Valle από όπου μπορείτε να απολαύσετε ωραία θέα της πόλης. Δείπνο. z4η μέρα,25 Δεκ.: Χρόνια Πολλά!!! Σιενφουέγος (Τρινιδάδ / Καρδένας)– Βαραδέρο. Αναχώρηση για το Τρινιδάδ που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία (Πλάσα δε Άρμας), περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια, στο μουσείο Καντέρο και στο παραδοσιακό καφενείο La Canchanchara, όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από ρούμι, μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Ακολουθεί η πόλη Καρδένας ή αλλιώς πόλη των ποδηλάτων, για να καταλήξουμε στην συνέχεια στις ακτές της βόρειας Κούβας, και συγκεκριμένα στην χερσόνησο του Βαραδέρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. (Η παραμονή στο ξενοδοχείο είναι σε βάση all inclusive όπου περιλαμβάνονται γεύμα, δείπνο, ποτά). z5η μέρα, 26 Δεκ.: Βαραδέρο (all inclusive) Ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κούβας. Προσφέρονται διάφορες προαιρετικές θαλάσσιες δραστηριότητες, επιπλέον όμως μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο τοπικό παζάρι, ή να επισκεφθείτε το δελφινάριο. Εμείς σας προτείνουμε μία ολοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν (έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μοναδική εμπειρία) στο κοντινό νησί Cayo Blanco. Στον κοραλλιογενή ύφαλο που θα επισκεφθούμε, θα σας δοθεί εξοπλισμός με


μάσκες, προσωπικούς αναπνευστήρες και βατραχοπέδιλα για να τον εξερευνήσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να κολυμπήσετε παρέα με τα δελφίνια στον περιφραγμένο χώρο όπου φιλοξενούνται. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και μπουφέ γεύμα με αστακούς και άλλα φρέσκα θαλασσινά. z6η μέρα, 27 Δεκ.: Βαραδέρο - Αβάνα. Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βουτιά στο Βαραδέρο. Μετά το μεσημεριανό γεύμα μας, αναχώρηση για την Αβάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. z7η μέρα, 28 Δεκ.: Αβάνα. Η Αβάνα, το «μαργαριτάρι των Αντιλλών» όπως την αποκαλούν πολλοί, διαθέτει μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια της καραϊβικής. Εμείς θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την «παλιά πόλη» όπου ιστορία, πολιτισμός και διασκέδαση συνυπάρχουν και εντυπωσιάζουν. Θα δούμε το Καπιτώλιο, την Μικρογραφία της Παλιάς Πόλης, θα συνεχίσουμε με την ρομαντική «καθολική πλατεία» και τέλος θα φτάσουμε στο «Παλάτι της Κουβανικής Τέχνης και Χειροτεχνίας». Ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο του ποτού ρούμι, στην μοναδική ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής, τον Άγιο Νικόλαο, και επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο

Ελ Μόρο με τη μαγευτική θέα. Από την ξενάγηση μας δεν θα παραλειφθούν το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, η πλατεία της επανάστασης με τις προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα, η γνωστή παραλιακή λεωφόρος Μαλεκόν και η νέα συνοικία Βεδάδο. Το βράδυ προτείνουμε δείπνο στην παλιά πόλη. z8η μέρα, 29 Δεκ.: Αβάνα (βόλτα με αντίκες). Μια όμορφη πρωινή βόλτα με τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα αντίκες στο τροπικό δάσος της Αβάνας, θ’ ανοίξει την αυλαία της σημερινής μέρας. Στη συνέχεια έχετε όλο το χρόνο στην διάθεση σας να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Επισκεφθείτε το μεγάλο παζάρι της πόλης, όπου θα βρείτε κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από θαλάσσιες χελώνες, κροκόδειλους, κοράλλια, κορμούς και καρπούς εξωτικών δέντρων, κεραμικά αλλά και έργα ζωγραφικής τέχνης. Περπατήστε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης και ξεκουραστείτε στη περίφημη παραλιακή λεωφόρο της Malecon, αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα και τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα σε μια πανδαισία χρωμάτων. Το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο στο «Εθνικό Ενυδρείο» παρακολουθώντας το θέαμα που παρουσιάζουν τα δελφίνια. z9η μέρα, 30 Δεκ.: Αβάνα (Βινιάλες Πινάρ

ντελ Ρίο). Ολοήμερη εκδρομή στην μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες. Πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες, υπόγειες σπηλιές με ποτάμια συνθέτουν αυτό το μεγαλείο της φύσης που ακούει στο όνομα Βινιάλες. Καθοδόν προς το Πινάρ ντελ Ρίο, θα διασχίσουμε γεωργικές περιοχές με καλλιέργειες καπνού και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το «Προϊστορικό Τείχος» και τη «Μυστική Σπηλιά του Ινδιάνου» όπου με μικρή βάρκα θα διασχίσουμε το υπόγειο ποτάμι της. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες για να απολαύσουμε την θέα της περιοχής και επιστροφή το απόγευμα στην Αβάνα. Το βράδυ προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα «strawberry daiquiri» στη διάσημη Φλοριδίτα όπως συνήθιζε ο Χεμινγουέι στη χρυσή εποχή της Αβάνα. z10η μέρα, 31 Δεκ.: Αβάνα. Μετά το πρωινό, μπορείτε να απολαύσετε την πανέμορφη Αβάνα, να φωτογραφήσετε, να πιείτε τον καφέ σας και να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια. z11η μέρα, 01 Ιαν.: Αβάνα. Καλή Χρονιά!!! Πλήρεις εντυπώσεων μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση επιστροφή μας στην Αθήνα. z12η μέρα, 02 Ιαν.: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

31


ΒΡΑζΙΛΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 11 ΜΕΡΕΣ ότια Αμερική. Και μόνο στο άκουσμα της ίδιας της λέξης, ο νους τρέχει στις “πάμπες“ της Αργεντινής, στις ζαχαρένιες παραλίες της Βραζιλίας, στην άγρια ομορφιά των καταρρακτών του Ιγκουασσού και στο κοσμοπολίτικο Μπουένος Άιρες, το Παρίσι της Νοτίου Αμερικής. Μια περιοχή του πλανήτη που παρά τα προβλήματα που μαστίζουν τις χώρες της, αποτελεί πόλο έλξης για τον ταξιδιώτη γιατί συγκεντρώνει φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία. Οι δραματικές αντιθέσεις σε όλα τα επίπεδα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι, ταξίδι ζωής. Το COSMORAMA πρωτοπορεί, προσφέροντας αξιοθέατα που συνήθως προσφέρονται ως «προαιρετικά» και σε πανάκριβες τιμές. Το πρόγραμμά μας λοιπόν περιλαμβάνει μια αξέχαστη εκδρομή στη καλύτερη φάρμα, της Σάντα Σουσάνα, όπως και μια ρομαντική βραδιά, με δείπνο, παρακολουθώντας ταγκό σε ένα από τα διάσημα κέντρα του Μπουένος Άιρες.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχεία ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 4* & 5* Ημιδιατροφή καθημερινά (Γεύμα ή δείπνο σύμφωνα με το πρόγραμμα) Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη που αναφέρονται στο πρόγραμμα Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί Αχθοφορικά (1) αποσκευή κατ’ άτομο Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικά έγγραφα Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων Επίναυλοι καυσίμων

Ταξιδιωτικά έγγραφα Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ.

Σημειώσεις Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα

32

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Ρίο ντε Τζανέιρο. Αναχώρηση το πρωί μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το ξακουστό Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, πρώτο σταθμό ενός ανεπανάληπτου οδοιπορικού στη μαγεία που μόνο η Νότιος Αμερική ξέρει να προσφέρει τόσο απλόχερα στον επισκέπτη της. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση. z2η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο. Η μέρα μας ξεκινάει με την ανάβαση στο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού – Λυτρωτή, ο οποίος περικλείει στα ανοιχτά του χέρια όλη την πόλη και αποτελεί την πιο αναγνωρίσιμη εικόνα του Ρίο. Η μαγευτική θέα από την κορυφή του λόφου ολόκληρης της πόλης και των δαντελωτών της ακτών θα σας γοητεύσει. Γεύμα σε τυπικό εστιατόριο (τσουρασκερία z3η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με εναέρια βαγονέτα στο λόφο Πάο δε Ασούκαρ δηλαδή «Ζαχαρόψωμο», όπως λέγεται στα πορτογαλικά, θα μας δώσει μια άλλη οπτική γωνία της ποικιλόμορφης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

πόλης λουσμένης στα νωχελικά χρώματα των τροπικών. Ο περίπατος στην διάσημη Κόπα Καμπάνα, είναι πάντα η καταλληλότερη εισαγωγή στη «ψυχή» της πόλης. Εδώ καταλήγουν πάντα οι «καριόκας» σε μία παραλία που σφύζει από ζωή και μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης και διασκέδασης τουριστών και ντόπιων. Δέστε ταλαντούχα πιτσιρίκια να κλωτσούν τη μπάλα με μαεστρία επαγγελματία πάνω στη καυτή άμμο, θαυμάστε το κάλλος των «μουλάτας» ντυμένες πάντα με … ότι λιγότερο, και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη «θεϊκή» Caipirinha αριστοτεχνικά φτιαγμένη από ρούμι, lime και ζάχαρη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. z4η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τα θέλγητρα της γοητευτικής μεγαλούπολης. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε το θέαμα που προσφέρουν τα διάσημα νυχτερινά κέντρα «Σκάλα» ή «Πλαταφόρμα» και να νιώσετε τον φρενήρη ρυθμό της σάμπα. z5η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο - Ιγκουασού. Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, απ΄όπου θα ‘πετάξουμε’ για την συνοριακή πόλη του Ιγκουασού


παγκοσμίως διάσημη για τους περίφημους καταρράκτες. Αργότερα θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών όπου στην πλευρά της Βραζιλίας θα απολαύσουμε το υδάτινο πέπλο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας στολισμένο με τα χρώματα της ίριδας, καθώς οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν την επιβλητική του επιφάνεια. Δείπνο στο ξενοδοχείο. z6η μέρα: Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες Μετά το πρωινό, θα περάσουμε τα σύνορα και θα απολαύσουμε το υπερθέαμα από άλλη οπτική γωνία, εκεί όπου το «Λαρύγγι του Διαβόλου» συγκλονίζει με την δίνη των νερών να κατακρημνίζονται στα έγκατα της γης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και πτήση που θα μας μεταφέρει στο Μπουένος Άιρες, ίσως την ομορφότερη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Το βράδυ θα περπατήσουμε στην αριστοκρατική γειτονιά της Ρεκολέτα για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα θέλγητρα της γοητευτικής μεγαλούπολης. z7η μέρα: Μπουένος Άιρες. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αργεντινής ξεκινώντας από το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) εκεί που η Εβίτα Περόν συνέπαιρνε τα πλήθη με την πύρινη δύναμη των λόγων της. Συνεχίζουμε για τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξενεί το μαυσωλείο του Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, του

απελευθερωτή της Αργεντινής, την Πλατεία της Γερουσίας που φιλοξενεί το διάσημο «Σκεπτόμενο Άνθρωπο» του Ροντέν, την Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον περίφημο Οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Κολόν. Στη συνέχεια περνώντας από τη γειτονιά του Σαν Τέλμο, εκεί που γεννήθηκε το Τανγκό, φτάνουμε στη περιοχή της «Μπόκα» εκεί που βρίσκεται ο χιλιοτραγουδισμένος δρόμος « Ελ Καμινίτο». Τέλος την ξενάγηση μας θα συμπληρώσουν οι αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Παλέρμο Τσίκο καθώς και το Κοιμητήριο της Ρεκολέτα, εκεί που βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος της οικογένειας Ντουάρτε που φιλοξενεί τα λείψανα της Εβίτα Περόν. Το βράδυ θα δειπνήσουμε παρακολουθώντας ένα υπέροχο πρόγραμμα ταγκό σε κάποιο από τα διάσημα κέντρα της πρωτεύουσας. z8η μέρα: Μπουένος Άιρες. Ημέρα ελεύθερη στο πανέμορφο Μπουένος Άϊρες. Είναι πολλές οι επιλογές για να γεμίσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο, είτε με μία βόλτα στα φινετσάτα μαγαζιά της Φλορίντα - του μεγαλύτερου πεζόδρομου της πόλης - είτε με επισκέψεις στα Μουσεία της πόλης. Προτείνεται ένας περίπατος, που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, τον πιο φαρδύ δρόμο της πόλης, με αρχοντικά κτίρια και θα οδηγήσει στην περιοχή της Ρεκολέτα με τα υπαί-

θρια καφέ και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα που παραπέμπουν περισσότερο στο Παρίσι παρά σε μία πόλη της Νοτίου Αμερικής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα και χρόνος στη διάθεση σας, για να προετοιμαστείτε για την υποδοχή του Νέου έτους. z9η μέρα: Μπουένος Άιρες. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος. Για σήμερα το Cosmorama σας προσφέρει μία επιπλέον μοναδική εκδρομή. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία του αραδοσιακού τρόπου ζωής των Αργεντίνων «Κάου Μπόις», τους λεγόμενους Γκαούτσος. Θα επισκεφθούμε τη καλύτερη φάρμα της περιοχής, την Σάντα Σουσάνα, θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή υπερήφανων γκαούτσος και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλίτε και τα περίφημα αργεντίνικα ψητά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. z10η μέρα: Μπουένος Άιρες - Αθήνα. Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη φαντάζει πλέον …αιώνες μακριά. Το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πλήρεις εντυπώσεων από τη γνωριμία μας με την Λατινική Αμερική πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. z11η μέρα: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

33


ΜΕΞΙΚΟ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ 15 ΜΕΡΕΣ ο Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη, που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν, πράγματι, στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις Μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Δίπλα του η Γουατεμάλα, κατοικημένη από την αρχαιότητα από τους Μάγια, φέρνει κι αυτή την βαριά κληρονομιά της αποικιοκρατίας σε αρχοντικά, ναούς και μέγαρα. Ωστόσο παραμένει η πιο «ινδιάνικη» χώρα όλης της Κεντρικής Αμερικής, διατηρώντας τυπικά χαρακτηριστικά της αγροτικής ζωής των ιθαγενών που μιλούν ακόμα και σήμερα τις δικές τους διαλέκτους. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να σας γνωρίσουμε τις κρυφές ομορφιές αυτής της τόσο γοητευτικής πλευράς του πλανήτη όπως άλλωστε ανελλιπώς κάνουμε τα τελευταία 30 χρόνια.

Το cosmorama σας προσφέρει

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* (Ξενοδοχείο 3*sup στο Παλένκε ) Ημιδιατροφή καθημερινά Μεταφορές, ξεναγήσεις κι εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα αξιοθέατα σύμφωνα με το πρόγραμμα Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ‘ άτομο Ασφάλεια Αστικής ευθύνης Φιλοδωρήματα - Αρχηγό/Συνοδό Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων Επίναυλοι καυσίμων

Ταξιδιωτικά έγγραφα Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ.

Σημειώσεις Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα

34

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Μεξικό Σίτυ. Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτυ, τη πρωτεύουσα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου με 25 εκ. κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται στα 2.250m πάνω στο ομώνυμο οροπέδιο, εκεί που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. z2η μέρα: Μέξικο Σίτυ. Άφιξη νωρίς το πρωί στο Μέξικο Σίτυ. Φθάνοντας και μέχρι να παραλάβουμε τα δωμάτια μας, θα κάνουμε την ξενάγηση μας στη πόλη, που θα ξεκινήσει με το ιστορικό κέντρο και τη πλατεία Ζόκαλο. Ο Καθεδρικός Ναός, τα χαλάσματα της πάλαι ποτέ Τενοχτιτλάν, περήφανης πρωτεύουσας των Αζτέκων και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι μόνο η εισαγωγή. Αργότερα θα επισκεφθούμε το σπουδαίο Μουσείο της Ανθρωπολογίας όπου φιλοξενούνται οι ανεκτίμητοι θησαυροί των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. z3η μέρα: Μέξικο Σίτυ (Τεοτιχουακάν – Πανα-

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

γία Γουαδελούπης). Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Παναγία της Γουαδελούπης, την σημαντικότερη Καθολική εκκλησία στην Αμερικάνικη ήπειρο. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας, με την ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη πιο επιβλητικά κτίσματα που χρονολογούνται από το 1ο αιώνα μΧ τη καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά τοπία της Αμερικανικής Ηπείρου. z4η μέρα: Μέξικο Σίτυ – Κανκούν. Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το παγκοσμίου φήμης θέρετρο του Κανκούν, ιδανικά απλωμένο στις ακτές της Καραϊβικής, που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια τα σκήπτρα από το Ακαπούλκο ως το πιο διάσημο του Μεξικό. Ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στο κοσμοπολίτικο θέρετρο. z5η μέρα: Κανκούν. Τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και η ζαχαρένια άμμος της μαγευτικής παραλίας του Κανκούν, θα σας κρατήσουν την ιδανική συντροφιά στην ελεύθερη μέρα που προβλέψαμε για σας.


z6η μέρα: Κανκούν – Τσίτσεν Ίτσα – Μέριδα Στη διάρκεια της διαδρομής μας, μας περιμένει η υπέρτατη εμπειρία αρχαιολογικής υφής του ταξιδιού μας. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου δεν είναι άλλο από τη επιβλητική Τσιτσέν Ιτσά. Τα λόγια ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται από μνημεία - ορόσημα όπως η διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο γήπεδο του Παιχνιδιού της Μπάλας σε όλη την Αμερική, ο Ναός των Πολεμιστών και το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολονών με το «απίστευτο» άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων Τσακ-Μπαλούμ και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγιας, περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού που κερδίζει τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Γιουκατάν, τη Μέριδα. z7η μέρα: Μέριδα - Καμπέτσε Η Μέριδα, πάντα ήταν σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνία ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, σπουδαίους διοικητές και φυσικά περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη στο Ουξμάλ και το Καμπάχ, δύο αρχαιολογικούς χώρους με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά ο πρώτος με τα περίφημα οικοδομήματα και φυσικά το Παλάτι του Κυβερνήτη, το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ Πούκα και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του Mundo Maya, όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά όλος ο πολι-

τισμός των Μάγιας. Η μέρα μας θα τελειώσει στο παραλιακό Καμπέτσε, όπου θα διανυκτερεύσουμε. z8η μέρα: Καμπέτσε – Παλένκε Το Παλένκε μαζί με το Τικάλ στη Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα κορυφαία μνημεία των Μάγιας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό που κάτω από τη δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του ηγέτη του Πακάλ, τον 7ο αιώνα μ.Χ. έφθασε σε μία κορύφωση που άφησε ανεπανάληπτα μνημεία όπως το Παλάτι, ο Ναός του Κόντη και φυσικά ο «απίστευτος» σε σχήμα πυραμίδας Ναός των Επιγραφών. z9η μέρα: Παλένκε – Φλόρες Η δύσκολη αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική διαδρομή μας θα μας οδηγήσει βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος και αφού διασχίσουμε τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, θα φθάσουμε στο Φλόρες στις όχθες της λίμνης Πετέν. z10η μέρα: Φλόρες – Τικάλ – Πόλη Γουατεμάλας Αναχώρηση για το γειτονικό Τικάλ, την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια. Η ζούγκλα του Πετέν και η ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου με τα επιβλητικά τέμπλα θα αποτελέσει για μας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Επιστροφή στη Φλόρες και πτήση για την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, την ομώνυμη Πόλη. z11η μέρα: Πόλη Γουατεμάλας – Τσιτσικαστενάγκο – Λίμνη Ατιτλάν Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τσιτσικαστενάνγκο. Επίσκεψη της τοπικής αγοράς που προσελκύει τους ιθαγενείς από τις γύρω περιοχές και που φημίζεται για το εθνογραφικό της

ενδιαφέρον. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός του Αγ. Θωμά όπου ο καθολικισμός αναμειγνύεται με τις τοπικές αρχέγονες δοξασίες δημιουργώντας ένα άκρως σαγηνευτικό υβρίδιο χριστιανικής λατρείας. Τέλος καταλήγουμε στην πανέμορφη Λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ. και περιβάλλεται από ηφαιστειογενή βουνά. z12η μέρα: Λίμνη Ατιτλάν – Αντίγκουα Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη και προορισμό το Σαντιάγκο Ατιτλάν που διαθέτει όμορφα αποικιακά κτίρια και η ζωή κυλάει νωχελικά εδώ και πολλούς αιώνες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Αντίγκουα Γουατεμάλα που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους και που η ομορφιά της δεν αλλοιώθηκε από τους συχνούς καταστροφικούς σεισμούς. z13η μέρα: Αντίγκουα Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη ξενάγηση στο θαυμάσιο αποικιακό κέντρο της ιστορικής πόλης που βρίθει κτιρίων με εξαιρετική αρχιτεκτονική, τα οποία ώθησαν την Unesco να την εντάξει στην περίοπτη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Απόγευμα στη διάθεση σας για να απολαύσετε την όμορφη πόλη. z14η μέρα: Πόλη Γουατεμάλας – Αθήνα Μετά το πρωινό επιστρέφουμε στη πόλη της Γουατεμάλα για μία σύντομη γνωριμία με τα σημαντικότερα της αξιοθέατα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. z15η μέρα: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

35


ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟ ΣΟΥΔΑΝ 12, 19 & 26 ΜΕΡΕΣ ια περιοχή του πλανήτη με τουλάχιστον 3000 χρόνια ιστορία. Πολιτισμοί που άκμασαν και άφησαν υπέροχα μνημεία, όπως τα μοναστήρια στην λίμνη Τάνα και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλας. Κι ακόμα πιο πίσω στο χρόνο η Λούσυ, ο παλαιότερος γυναικείος σκελετός που βρέθηκε στη χώρα και τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Αντίς Αμπέμπα. Όποια περιγραφή κι αν επιχειρήσει κανείς γι’ αυτή τη χώρα σίγουρα δεν μπορεί να φθάσει την ομορφιά του τοπίου, την αθωότητα των ματιών των παιδιών της και την ένταση των συναισθημάτων που προκαλούν στον επισκέπτη. Ακολουθήστε μας σε ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό που φτιάχτηκε για να περιλάβει τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια των Αιθιόπων. Το ταξίδι: z1η μέρα. 2/1 Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα Συγκέν-

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχεία 5* στην Άντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*) Ημιδιατροφή καθημερινά Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη και ειδικές άδειες για τις Φυλές του Νότου Αχθοφορικά (όπου υπάρχουν αχθοφόροι) και φιλοδωρήματα Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικά Έντυπα Αρχηγός ταξιδιού Μαρία Καββαδία Δεν Περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων & έξοδα Βίζας

Ταξιδιωτικά έγγραφα Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ. Για τις βίζες εισόδου χρειάζονται 4 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες τουλάχιστον 20 μέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Εμβόλια Συνιστούμε εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού και χάπια για τη Μαλάρια.

36

τρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση. z2η μέρα. 3/1 Αντίς Αμπέμπα Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του Αγίου Φρομεντίου, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβαση μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας. z3η μέρα. 4/1 Αντίς Αμπέμπα – Αξούμ Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά. z4η μέρα. 5/1 Αξούμ – Λαλιμπέλα Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ξενάγηση στην εκκλησία της Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων. z5η μέρα. 6/1 Λαλιμπέλα Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις έντεκα εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να παρευρεθούν στις συγκλονιστικές τελετές του Αιθιοπικού εορτολογίου. Το βράδυ με πλήρη κατάνυξη θα παρακολουθήσουμε την Νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

z6η μέρα. 7/1. Λαλιμπέλα – Γκοντάρ Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε την εορταστική ακολουθία των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη ενώ κλείνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση. z7η μέρα. 8/1 Γκοντάρ – Μπαχάρ Ντάρ Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάο Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τχλμ θα μας συναρπάσει ενώ η επίσκεψη μας στα μοναστήρια της λίμνης θα ολοκληρώσει τη γνωριμία μας με το Μπαχάρ Νταρ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. z8η μέρα. 9/1 Μπαχάρ Ντάρ Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν. z9η μέρα. 10/1 Mπαχάρ Ντάρ –Αντίς Αμπέμπα Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Καθοδόν θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Ντέμπρει Λέμπανος με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και το θαυματουργό νερό που όπως πιστεύουν οι Αιθίοπες θεραπεύει πολλές ασθένειες. z10η μέρα.11/1 Αντίς Αμπέμπα – Ντίρε Ντάουα – Χαράρ Σήμερα με σύντομη πτήση θα φτάσουμε στη Ντιρέ Ντάουα. Έδρα του ελληνισμού της Αιθιοπίας πριν από μερικές δεκαετίες, η πόλη σήμερα φιλοξενεί ελάχιστους Έλληνες που όμως η παρουσία τους είναι έντονα αισθητή. Εμείς θα επισκεφθούμε την ελληνική εκκλησία (αν είναι ανοικτή), θα περάσουμε από τον σιδηροδρομικό σταθμό που συνδέει την πόλη με το Τζιμπουτί και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ισλαμική πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, το Χαράρ. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα ένα μοναδικό θέαμα: στις παρυφές της πόλης οι κάτοικοι ταΐζουν τις ύαινες με… τα χέρια! z11η μέρα. 12/1 Χαράρ – Ντίρε Ντάουα – Αντίς Αμπέμπα Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση της πόλης. Θα περπατήσουμε στα στενοσόκακα για να ζήσουμε από κοντά την πρωινή κίνηση στους δρόμους, θα δούμε τα τζαμιά της και


φυσικά θα απολαύσουμε την τοπική πολύβουη αγορά. Επιπλέον δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπίτι του Ρεμπώ που έζησε εκεί ένα διάστημα της ζωής του. Στη συνέχεια επιστρέφουμε οδικώς στην Ντίρι Ντάουα απ’ όπου θα επιστρέψουμε με απογευματινή πτήση στην Αντίς Αμπέμπα. z12η μέρα: 13/1 Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα Νωρίς το πρωί πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟ

z12η μέρα: 13/1 Αντίς Αμπέμπα - Άρμπα Μίντς Αναχώρηση οδικώς για το Αρμπα Μίντς με επίσκεψη καθοδόν στις λίμνες Αμπάγια και Τσάμο. z13η μέρα: 14/1 Άρμπα Μίντς - Τζίνκα Αναχώρηση οδικώς για τη Τζίνκα με επίσκεψη καθοδόν στα χωριά των Άρι και των Μπάνα. z14η μέρα: 15/1 Τζίνκα (Μάγκο). Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Στην περιοχή αυτή ζουν οι νομαδικές φυλές των Μούρσι. Πρόκειται σίγουρα για μια μοναδική εμπειρία. Τα μέλη της φυλής στολίζουν τα χείλη και τους λοβούς των αφτιών τους με στρογγυλούς πήλινους δίσκους!!! Η παραμόρφωση είναι δείγμα υπέρτατης ομορφιάς και γενναιότητας. Αγέρωχοι και υπερόπτες ξεπροβάλλουν φιλάρεσκα από τα ορεινά χωριά τους και εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους. Εμείς θα τους προσεγγίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές που σίγουρα θα μας γυρίσουν πίσω σε ότι πιο αρχέγονο κρύβει η ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου. z15η μέρα:16/1 Τζίνκα - Τούρμι. Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Τούρμι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα χωριά των Κάρο. Οι Κάρο ξεχωρίζουν για τα περίτεχνα στολισμένα χείλη και αφτιά, τα οποία τρυπούν και διακοσμούν με μεγάλα καρφιά. Τέλος θα καταλήξουμε στο Τούρμι, την περιοχή των Χάμερ για διανυκτέρευση. Η ώρα του δειλινού θα μας βρει παρέα με τους πανέμορφους Χάμερ. Οι γυναίκες της φυλής ντυμένες με δέρματα ζωών, διακοσμημένες με τατουάζ και έχοντας μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη θα μας υποδεχτούν και θα μας καλωσορίσουν στην περιοχή τους. z16η μέρα:17/1 Τούρμι - Άρμπα Μίντς. Μέρα αφιερωμένη στην γνωριμία μας με τις φυλές που ζουν κατά μήκος του ποταμού στην περιοχή του Κόνσο. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα χωριά των Τσεμάι και Βόϊτο ενώ λίγο πριν φτάσουμε στο Αρμπα Μίντς θα σταθούμε στα χωριά της φυλής Γκάρντουλα. z17η μέρα: 18/1 Άρμπα Μίντς - Αντίς Αμπέμπα. Επιστροφή οδικώς στην Αντίς Αμπέμπα. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις της παραμονής των Θεοφανίων. z18η μέρα: 19/1 Αντίς Αμπέμπα. Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτεύουσας για τα Θεοφάνεια, οι οποίες ξεκινούν νωρίς το πρωί με την Λειτουργία των Θεοφανείων με τον αγιασμό των υδάτων και με την εντυπωσιακή περιφορά της Ιερής Κιβωτού της Διαθήκης από κάθε ενορία της πόλης. z19η μέρα: 20/1 Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΣΟΥΔΑΝ

z19η μέρα: 20/01. Αντίς Αμπέμπα – Χαρτούμ. Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χαρτούμ. Νωρίς το μεσημέρι θα κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με την αινιγματική πόλη που πήρε το όνομα της λόγω της θέσης της στη διασταύρωση του

Λευκού και του Γαλάζιου Νείλου (Χαρτούμ στην αραβική σημαίνει προβοσκίδα). z20η μέρα: 21/01. Χαρτούμ – Μερόη Νωρίς το πρωί ξεκινάει η περιοδεία μας μέσω της ερήμου και με κατεύθυνση τις Πυραμίδες της Μερόης. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Μπανάγα κάποτε σημαντική πόλη και λιμάνι κατά μήκος του Νείλου. Θα επισκεφθούμε την Νάγκα με τον Ναό του Άμμωνα με το αρχαίο ρωμαϊκό περίπτερο, τον ναό των λεόντων με τη συναρπαστική ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, μοναδική στην κοιλάδα του Νείλου . Οι Μεροήτες την θεωρούσαν ιερή πόλη και ήταν τόπος προσκυνήματος. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Μερόης και τακτοποίηση στις σκηνές μας. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις πυραμίδες ηλικίας 5 χιλιάδων χρόνων. z21η μέρα: 22/01. Μερόη – Καρίμα Ολόκληρο το πρωινό είναι αφιερωμένο στις περίφημες πυραμίδες της Μερόης καθώς και στην ίδια τη βασιλική πόληπρωτεύουσα, και πρώτο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας χρυσού στην Αφρική! Εκατό περίπου πυραμιδοειδή κτίσματα με οξυγώνιες κορυφές, μοιρασμένα σε τρείς ομάδες -νεκροπόλεις, παραμένουν μάρτυρες της ακμής στον έρημο αυτόν χώρο της τελευταίας πρωτεύουσας του Κους, ενός κραταιού αρχαίου βασιλείου που άκμασε γύρω από τη συμβολή του Γαλάζιου και του Λευκού Νείλου με τον παραπόταμο Atbara. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια του κοπτικού μοναστηριού στην κοιλάδα Γκαζάλι και καταλήγουμε στην Νεκρόπολη του Νούρι με πυραμίδες-τάφους των φαραώ της Ναπάτα. Το απόγευμα θα φθάσουμε στην Καρίμα όπου θα μας φιλοξενήσει στην σκιά των πυραμίδων του Τζεμπέλ Μπαρκάλ. z22η μέρα: 23/01. Καρίμα. Η σημερινή μέρα προβλέπεται συγκλονιστική καθώς θα ανακαλύπτουμε τα καλοφυλαγμένα μυστικά των Νούβιων Φαραώ που άφησαν στο πέρασμά τους μοναδικά μνημεία. Στο Κούρου, που κάποτε αποτελούσε σημαντικό αστικό κέντρο με στιβαρά τείχη, θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νεκρόπολη με τάφους που χρονολογούνται από το 9ο π.Χ αιώνα και θα θαυμάσουμε τις νωπογραφίες στο εσωτερικό των κρυπτών. Στη συνέχεια μας περιμένει το ιερό όρος Τζεμπέλ Μπαρκάλ, καταφύγιο του θεού Άμονα, στους πρόποδες του οποίου απλώνονταν η κραταιά πόλη Ναπάτα, έδρα των Νούβιων Φαραώ της 25ης Αιγυπτιακής Δυναστείας. Η υποβλητικότητα του τοπίου σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική λιτότητα του ιερού δίνουν μια μοναδική διάσταση στη σημερινή μας ξενάγηση. Λίγο πριν επιστρέψουμε στην Καρίμα θα επισκεφθούμε το απολιθωμένο δάσος της περιοχής που χρονολογείται πάνω από 2,5 εκ χρόνια. z23η μέρα: 24/01. Καρίμα – Ντόνγκολα Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Καρίμα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Τόμπους στην περιοχή της Νουβίας όπου θα δούμε την επινίκια στήλη του Τούθμοσις του 1ου ενάντια στο βασίλειο του Νουβίων. Στη συνέχεια μας περιμένει η Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής ήδη από το 2.500 π.Χ. Ακμάζουσα οικονομικά λόγω της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας και εμπορικός κόμβος μεταξύ της Άνω και Κάτω Νουβίας. Πρώτο αξιοθέατο ο εκπληκτικός ναός της πόλης στη περιοχή της Ντεφούφα. Πρόκειται για μία εξαιρετική κατασκευή από αρχιτεκτονικής άποψης 19 μέτρα ύψος φτιαγμένη από …λάσπη! Τέλος η επίσκεψή μας στην πόλη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο τοπικό Ιστορικό Μουσείο της Κέρμα. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την πορεία του Νείλου θα διασχίσουμε μοναχικά τοπία, που ζωντανεύουν από μικρές ζωηρές ομάδες νομάδων, που ζαλισμένοι κι αυτοί απ’ τον καυτό ήλιο της ερήμου αναζητούν λίγη πρόσκαιρη δροσιά και τροφή

για τα ζώα τους στις όχθες του ποταμού. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Ντόνγκολα. z24η μέρα: 25/01. Ντόνγκολα – Χαρτούμ. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στα νότια της αχανούς χώρας. Θα διασχίσουμε την έρημο Μπαγιόντα μέσω Οντουρμάν, θα ακολουθήσουμε τη φιδωτή διαδρομή του Νείλου, θα κάνουμε μία στάση στην περιοχή της Μουλτάγκα και λίγο πριν την άφιξη μας στο Χαρτούμ θα δούμε το χωριό Χαντάκ με το γραφικό φρούριο χτισμένο από την εποχή των Μαμελούκων. z25η μέρα: 26/1. Χαρτούμ. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Πρώτη στάση το Πάρκο Ελ Μόργκαν, εκεί όπου βρίσκεται το σημείο που ο Μπλέ Νείλος συναντά το Λευκό. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στις αίθουσες του Αρχαιολογικού μουσείου όπου φιλοξενούνται αντικείμενα από την Αρχαία Χάλφα, η οποία βυθίστηκε ύστερα από την κατασκευή του φράγματος. Στη συνέχεια θα δούμε τον τάφο του Εθνικού ήρωα Μουχάμπαντ Αχμέντ ή Μαχντί, ο οποίος έχασε τη ζωή του πολεμώντας τα βρετανικά στρατεύματα των οποίων ηγείτο ο λόρδος Κίτσνερ στη μάχη του Ομντουρμάν το 1884 και η ξενάγησή μας θα κλείσει με επίσκεψη στο παζάρι της πόλης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε Χορό των Δερβίσηδων, μία τελετουργική παράσταση μίας ομάδας Σούφι μοναχών και θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας στη γη των Μαύρων Φαραώ σε επιλεγμένο εστιατόριο του Χαρτούμ. z26η μέρα: 27/01. Χαρτούμ – Αθήνα Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Το συγκεκριμένο ταξίδι και ιδιαίτερα αυτή την χρονική στιγμή που διοργανώνεται για να συμπεριλάβει τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια των Αιθιόπων αποτελεί την κορωνίδα των ΤΑΞΙΔΙΩΝ. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Αιθιοπία είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Σε ότι αφορά το ταξίδι στο νότο ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσο περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδηση μια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα κάνουν ότι μπορούν για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

37


ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ (ΒΟΜΒΑΗ) ΝΕΠΑΛ 13 &15 ΜΕΡΕΣ πιτέλους μία νέα ολοκληρωμένη πρόταση για το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της υποηπείρου!!! Ένα πρόγραμμα που κρύβει μέσα του όλη τη γοητεία της Ινδίας των μαχαραγιάδων με τα Παλάτια και τα Κάστρα τους, τη μοναδική αρχιτεκτονική και γλυπτική τέχνη της Ινδουιστικής παράδοσης, το πανέμορφο και αρχοντικό Νεπάλ και επιπλέον την πιο λαμπερή πόλη της αχανούς χώρας , την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας τη Βομβάη. Ένα πρόγραμμα που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας συναρπάσει. Μην το χάσετε!!! Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Κατμαντού. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού. z2η μέρα: Κατμαντού. Άφιξη το μεσημέρι στη πρωτεύουσα Κατμαντού, η οποία είναι περικυκλωμένη από κορυφές ύψους 3.000 μ. και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μετά την εγκατάσταση ξεκινάμε την απογευματινή μας βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. z3η μέρα: Κατμαντού. Ολοήμερη εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη Μπαντγκαόν & στη γειτονική Πατάν, αλλιώς «πόλη της ομορφιάς» που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον σημαντικότερο ινδουιστικό ναό του Πασουπατινάθ, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι, όπου γίνονται οι καύσεις των νεκρών και στην στούπα Μποντνάθ που θεωρείται από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Δείπνο σε τυπικό Νεπαλέζικο εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς. z4η μέρα: Κατμαντού – Βαρανάσι. Η μέρα μας ξεκινάει με τη πρωινή ξενάγηση στο Κατμαντού όπου

38

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

βλέπουμε εξωτερικά τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, τη πλατεία Ντάρμπαρ με τους ναούς στολισμένους από εντυπωσιακές παραστάσεις του Ινδουιστικού Πανθέου, και το σπίτι της ζωντανής θεάς Κουμάρι Γκαμ. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο βουδιστικό ναό Σβαγιαμπουντνάθ για να θαυμάσουμε τον ομώνυμο ναό και την όμορφη θέα της πόλης από τον λόφο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βαρανάσι ή αλλιώς γνωστό ως Μπεναρές , την ιερή πόλη της Ινδίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. z5η μέρα: Βαρανάσι. Η πρωινή μας βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα του, βλέποντας τους χιλιάδες πιστούς που μαζεύονται σε καθημερινή βάση για να διαλογιστούν και να εξαγνιστούν. Το Βαρανάσι είναι η ιερή πόλη των Ινδών και διαθέτει πάνω από 100 ναούς – βωμούς για την καύση των νεκρών. Στη συνέχεια, ξενάγηση στο ναό Μπαράτ Μάτα, που εγκαινιάστηκε προσωπικά από το Μαχάτμα Γκάντι και είναι αφιερωμένος στη Μητέρα Ινδία, έχει δε την ιδιαιτερότητα ότι αντί θεών, παρουσιάζει ένα τεράστιο χάρτη της αδιαίρετης Ινδίας, με όλες τις γεωφυσικές της λεπτομέρειες


Το cosmorama σας προσφέρει

και επίσκεψη στο ναό Τούλσι Μανάς που είναι ένας από τους πιο ιερούς σ’ ολόκληρη την Ινδία και στο χώρο του οποίου λέγεται ότι συντέθηκε το καταπληκτικό έπος της Ραμαγιάνα. z6η μέρα : Βαρανάσι – Καζουράχο. Μετά το πρωινό μας, θα απολαύσουμε μία βόλτα με παραδοσιακά δίκυκλα «ρικσώ» στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να βιώσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα της θρησκευτικής πρωτεύουσας της Ινδίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Καζουράχο, μια μικρή κωμόπολη που έχει γίνει γνωστή για τα ερωτικά γλυπτά στην πρόσοψη των ναών . Οι 85 ναοί χτίσθηκαν από την Δυναστεία Chandella , η οποία κυβέρνησε την Βόρεια & Κεντρική Ινδία μεταξύ 9ου και 13ου αιώνα. Από αυτούς, 20 σώζονται και αποτελούν αριστουργήματα μεσαιωνικής γλυπτικής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. z7η μέρα: Καζουράχο – Άγκρα. Στη σημερινή ξενάγηση μας θα γνωρίσουμε τους πιο σημαντικούς ναούς του με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τις διάσημες ερωτικές παραστάσεις ανθρώπων, θεών, ζώων που θα σας σαγηνέψουν. Αργότερα θα αναχωρήσουμε οδικώς για το σιδηροδρομικό σταθμό του Τζανσί. Καθοδόν θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Όρτσα, με την τυπική αρχιτεκτονική Μουγκάλ. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στην ταχεία αμαξοστοιχία που θα μας φέρει στην θρυλική Άγκρα. z8η μέρα: Άγκρα. Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Φρούριο της Άγκρα, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το «μαργαριταρένιο τζαμί». Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψή στο μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα, που αποτέλεσε αρχιτεκτονικό πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαζάλ, η οποία και ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη πόλη. z9η μέρα: Άγκρα – Τζαϊπούρ. Μεταφορά οδικώς στην Τζαϊπούρ με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης» όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της. z10η μέρα: Τζαϊπούρ. Η ξενάγηση μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το Χαβά Μαχάλ - γνωστό ως παλάτι των ανέμων - του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Στο παλάτι διέμεναν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και είχαν την δυνατότητα

να παρατηρούν την κίνηση στην πόλη χωρίς να τις βλέπουν από έξω. Θα συνεχίσουμε με το Παλάτι του Μαχαραγιά, με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το διάσημο φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του άλλωστε του έδωσε το όνομα του και το οποίο θα μας εντυπωσιάσει με την υπέροχη αρχιτεκτονική του. z11η μέρα: Τζαϊπούρ – Δελχί. Μεταφορά οδικώς στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Νέο Δελχί όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. z12η μέρα: Δελχί. Πρωινή ξενάγησης του Δελχί με επίσκεψη στην Παλαιά Πόλη, με το Κόκκινο Φρούριο όπου κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας Τζαμά Μασίντ, το μαυσωλείο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας. z13η μέρα: Δελχί – Βομβάη (Αθήνα). Μετά το πρωινό μας οι ταξιδιώτες που ακολουθούν το 13ημερο πρόγραμμα θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο και θα αναχωρήσουν για την Αθήνα με άφιξη αυθημερόν. Όσοι ακολουθούν το 15ημερο πρόγραμμα θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, τη Βομβάη ή Μουμπάι όπως ονομάζεται σήμερα, από την θεά Μούμπα που λάτρευαν οι αυτόχθονες ψαράδες. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Ινδίας με 18 εκατομμύρια κατοίκους. Άφιξη και απογευματινή περιήγηση στο κέντρο της σαγηνευτικής μεγαλούπολης με κατάληξη τη διάσημη παραλιακή της λεωφόρο που ονομάζεται «Μαργαριτάρι της Βασίλισσας» και η οποία αποτελεί το μέρος που οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν τις ώρες ξεγνοιασιάς τους z14η μέρα: Βομβάη. Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την ξενάγηση της μεγαλούπολης. Πρώτα θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με τα αποικιοκρατικά κτήρια όπως της Γραμματείας του Πανεπιστημίου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ταχυδρομείο και τον φημισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βικτόρια. Αργότερα, μας περιμένει το εντυπωσιακό κτίριο του ξενοδοχείου Ταζ Μαχάλ, το διάσημο Απόλλο Μπάουντερ ενώ στο τέλος θα μεταφερθούμε με τοπικό καραβάκι στο νησί Ελέφαντα για να δούμε τα ομώνυμα σπήλαια με τα αγάλματα, με κορυφαίο το άγαλμα Τριμούρτι που απεικονίζει τις τρεις μορφές του ινδουιστικού πανθέου, το «δημιουργό» Βράχμα, τον «συντηρητή» Βισνού και τον «καταστροφέα» Σίβα. (Η εκδρομή μπορεί να αναβληθεί αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) z15η μέρα: Βομβάη – Αθήνα. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διαμονή σε πολυτελή ξενoδοχεία 5* (στο Καζουράχο δεν υπάρχουν επί του παρόντος 5* ξενoδοχεία και η διανυκτέρευση γίνεται σε 4* sup. ξενoδοχείο). Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενoδοχεία Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βίζα εισόδου στο Νεπάλ Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός - Συνοδός Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο Φιλοδωρήματα Ασφάλεια αστικής ευθύνης Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων Βίζα εισόδου στην Ινδία Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά έγγραφα Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

ΧΡΗΣΙΜΑ Για την έκδοση της βίζας του Νεπάλ χρειαζόμαστε μία καθαρή φωτοτυπία του διαβατηρίου σας (με τουλάχιστο 6μηνη ισχύ) τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση και 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία, την οποία θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Για την έκδοση της βίζας της Ινδίας είναι απαραίτητο το διαβατήριό σας να έχει 6μηνη ισχύ. Θα χρειαστούν 2 έγχρωμες, βιομετρικές, φωτογραφίες σε λευκό φόντο, διαστάσεων 5Χ5. Απαραίτητη φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας και η προσωπική σας παρουσία στο Κέντρο Υπηρεσιών Αιτήσεων Ινδικής Βίζας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

39


ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΑΜΠΟΤΖΗ - ΛΑΟΣ 10, 13 &15 ΜΕΡΕΣ ι κάποτε απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο χώρες της Ινδοκίνας, λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στην περιοχή, έχουνε καταφέρει όχι μόνο να καλύψουν τα χαμένα χρόνια του ποέμου αλλά να περηφανεύονται σήμερα για ανάπτυξη που τις έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει σε ακατμάχητους τουριστικούς προορισμούς. Η πολυμορφία του τοπίου, των λαών αλλά και των μνημείων θα σας καταπλήξει. Οι ζούγκλες του Λάος έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό από τις ταινίες του Βαϊσμίλερ, ενώ οι ατέλειωτοι ορυζώνες του Βιετνάμ προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες της Μαργκερίτ Ντυράς. Στο κατάλογο έρχεται να προστεθεί και το Ανγκόρ Βάτ, ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ασίας. Οι χώρες της Ινδοκίνας συναρπάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες ειδικά τώρα που οι επιλογές σας είναι πολλαπλές με τρία καλοδουλεμένα προγράμματα που καλύπτουν κάθε ταξιδιωτική ανάγκη στη περιοχή.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχεία 4* & 5* Ημιδιατροφή καθημερινά ( Εκτός της μέρας αναχώρησης από την Ινδοκίνα και της επομένης μέρας που συμπίπτει με την άφιξη στην Αθήνα. Ειδικά για το 15μερο πρόγραμμα, τη 14η μέρα στη Μπανγκόγκ, η διανυκτέρευση είναι μόνο με πρωινό) Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα Ελληνόφωνος Αρχηγός - Ξεναγός Αχθοφορικά, μίας (1) αποσκευής κατ’ άτομο Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων Έξοδα Βίζας Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά Έγγραφα Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού και 4 έγχρωμες φωτογραφίες 15 μέρες πριν από την αναχώρηση.

40

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Ανόι Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, τη πρωτεύουσα του Βιετνάμ. z2η μέρα: Ανόι Άφιξη νωρίς το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει με μία θεαματική βόλτα με παραδοσιακά σικλό στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς πόλης. z3η μέρα: Ανόι (Ολοήμερη εκδρομή στο Χα Λόνγκ). Η σημερινή μας μέρα είναι σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς μια και θα κατευθυνθούμε οδικώς στο παγκοσμίως διάσημο Χα Λονγκ όπου η κρουαζιέρα, που θα ακολουθήσει, με παραδοσιακό πλοιάριο στον ομώνυμο όρμο αποτελεί μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Η κρουαζιέρα μας συνοδεύεται από ένα γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα παραδοσιακά βιετναμέζικα εδέσματα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ανόι.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

z4η μέρα: Ανόι Η ξενάγηση της πρωτεύουσας του Βιετνάμ είναι συγκλονιστική. Τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ εντυπωσιάζει με τη λιτότητα του, ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Επίσης μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη παγόδα και η όμορφη λίμνη Χοα Κιεμ αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησης μας. Φυσικά η μέρα μας θα κλείσει με τη παρακολούθηση στο ειδικό θέατρο του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό. z5η μέρα: Ανόι – Ντανάνγκ - Χόι Αν. Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Ντανάγκ στο Κεντρικό Βιετνάμ. Με την άφιξη επισκεπτόμαστε το σπουδαίο μουσείο της πόλης με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ που άνθησε στη περιοχή εκατοντάδες χρόνια πριν. Στη συνέχεια αφού σταματήσουμε για φωτογραφίες στη πασίγνωστη China Beach όπου αποβιβαστήκαν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες


στη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, κατευθυνόμαστε στο διάσημο γραφικό λιμάνι του Χοι Αν. Απογευματινή ξενάγηση στο γραφικό παλιό Πορτογαλικό λιμάνι, που διατηρεί άθικτα τα κτίρια των προηγούμενων αιώνων και γι’ αυτό ανήκει στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. z6η μέρα: Χοί Αν - Χουέ Σήμερα ξεκινάμε μέσω μίας πανέμορφης διαδρομής για την ιστορική πόλη του Χουέ που αποτέλεσε για πολλούς αιώνες πρωτεύουσα της χώρας. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη στην οποία εξέχουση θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της. z7η μέρα: Χουέ – Σαϊγκόν. Η μέρα μας ξεκινάει με τους τάφυς των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκιέν οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την ομορφιά τους ενώ στη συνέχεια μας περιμένει η υπέροχη εμπειρία της μίνι βαρκάδας στο ποταμό των Αρωμάτων που ολοκληρώνεται με την επίσκεψη της παγόδας Τιεν Μουν που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Το απόγευμα πετάμε για τη κάποτε μαρτυρική Σαϊγκόν που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ και έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη και σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. z8η μέρα: Σαϊγκόν Η μεστή πρωινή ξενάγηση στη περήφανη αυτή πόλη φυσικά ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές μέρες του πολέμου αλλά συνοδεύεται από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν το ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νοτίου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο Πολέμου αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στη ξενάγησή μας. Τέλος αφού περάσουμε από το Τσολόν, τη πολύβουη Κινεζική Συνοικία της πόλης κατευθυνόμαστε στα σπήλαια Κου Τσί, γνωστά από το πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Αμερικανούς. z9η μέρα: Σαϊγκόν ( Κάι Μπε - Βιν Λονγκ ) – Πνομ Πενχ Αναχώρηση για την περιοχή του Μεκόνγκ. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι και να δούμε τις κηπευτικές καλλιέργειες. Τέλος στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντικά «χωριάτικη» αγορά. Το απόγευμα, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπότζης, τη μαρτυρική πόλη της Πνομ Πενχ. (ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ 10μερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ πετούν αργά το βράδυ για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπου φθάνουν το απόγευμα της 10ης μέρας) z10η μέρα:  Πνομ Πενχ – Σιεμ Ριέπ. Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για τη γνωριμία της πόλης με επισκέψεις στο Βασιλικό Παλάτι, τη περίφημη Ασημένια Παγόδα, το Μουσείο Γενοκτονίας στη διάσημη πρώην φυλακή Τουλ Σλένγκ και φυσικά τη προμενάδα του ποταμού Μεκόνγκ. Στη συνέχεια μεταφορά

στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Σιεμ Ριέπ, Η συνέχεια είναι συγκλονιστική. Στη συνέχεια μας περιμένει η απόλυτη εμπειρία της επίσκεψης του διασημότερου μνημείου της Ασίας, του επιβλητικού Ανγκόρ Βάτ. Παραδοσιακό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με χορούς των Χμέρ. z11η μέρα: Σιεμ Ριέπ – Λουάγκ Πραμπάνγκ. Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο αξεπέραστο «Τα Προμ», με τους τεράστιους κορμούς δένδρων να ξεπηδούν μέσα από τα κτίρια του πρώην μοναστηριού - παλατιού, συναρπάζουν. Αμέσως μετά η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ανγκόρ Τομ είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία αφού τα υπέροχα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές οι πολυμήχανοι Χμερ, είναι σίγουρα τα πλέον μεγαλειώδη της Ασιατικής Ηπέιρου. Πρώτα η Νότια Πύλη και το υπέροχο Μπαγιόν και μετά τα ερείπια του πρώην παλατιού και φυσικά οι διάσημες εξέδρες των Ελεφάντων και του Λεπρού Βασιλέως μας δίνουν μία πολύ χορταστική γεύση του μεγαλείου των Χμερ. Στη συνέχεια σας έχουμε ετοιμάσει μία έκπληξη, αφού τα τελευταία χρόνια και αφού οι δρόμοι πλέον έχουν καθαρίσει από τις νάρκες του πολέμου η πρόσβαση προς το Μπάντει Σρει είναι πλέον εφικτή και οι ναοί του με τα κομψότερα εκτός Ινδίας ανάγλυφα είναι προσβάσιμοι στο κοινό. Στη συνέχεια αλλαγή σκηνικού αφού μια σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στη Λουανγκ Πραμπάνγκ, τη παλιά πρωτεύουσα του Λάος (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΙΕΜ ΡΙΕΠ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ το 13μερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ) z12η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ., Η πιο απομονομένη χώρα της Ινδοκίνας συνεχίζει να κινείται με τους ίδιους αργούς και νωχελικούς ρυθμούς εδώ και αιώνες. Το πρωί επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο όπου διασχίζοντας τον Μεκόνγκ και απολαμβάνοντας τη τροπική φύση φθάνουμε στα σπήλαια Πακ Ου, με τα χιλιάδες βουδιστικά αγάλματα, τάματα των πιστών ανά τους αιώνες. Η επιστροφή μας στη πόλη διανθίζεται από την επίσκεψη σε τυπικό χωριό για να μυηθούμε στα Λαοτιανά ήθη και έθιμα.Απογευματινή επίσκεψη

στο Παλαιό Παλάτι με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του, μίγμα λαοτιανού και γαλλικού αρχιτεκτονικού ρυθμού. Η γνωριμία μας με τη γοητευτική πόλη συνεχίζεται με την επίσκεψη των κυριότερων από τους Βουδιστικούς Ναούς Ξιενγκ Τόνγκ, Βατ Μάι, Βατ Σεν καθώς και τη στούπα Βατ Βισούν. Ιστορία αιώνων, σπουδαία αρχιτεκτονική και εκπληκτικά έργα τέχνης, όλα συγκεντρωμένα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα κάνουν φανερό το λόγο που η πόλη προστατεύεται από την Ουνέσκο. Η μέρα μας κλείνει με την ανάβαση στο λόφο Που Σι που ανταμείβει με τη παρακολούθηση ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος. (ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ 13μερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ έχουν ελεύθερο πρωινό για μία βαρκάδα στην όμορφη λίμνη Τόνλε Σάπ και πετούν το απόγευμα για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπου φθάνουν το απόγευμα της 13ης μέρας) z13η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Βιενσιάν. Το Cosmorama πιστό στην εμμονή του για πλήρη και καλοδομημένα προγράμματα δεν θα μπορούσε απλά για λόγους κόστους να παραλείψει τη πρωτεύουσα του Λάος την πάντα ενδιαφέρουσα Βιεντσιάν. ¨Έτσι η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στη πρωτεύουσα της χώρας την οποία και θα γνωρίσουμε στη ξενάγηση μας που ακολουθεί. Η περίφημη Αψίδα του Θριάμβου, οι ιεροί ναοί Βατ Σι Σάκετ και Βατ Πρα Κέο , η Τατ Λουάνγκ η χρυσοποίκιλτη στούπα που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης και η αγορά της πόλης είναι βέβαιο ότι θα μας συναρπάσουν. Τέλος αφού απολαύσουμε για τελευταία φορά στο ταξίδι μας τη θέα του ποταμού Μεκόνγκ θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο με Λαοτιανές γεύσεις.. z14η μέρα: Βιενσιάν - Μπανγκόκ. Σήμερα θα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο από πετάμε για τη Μπανγκόκ, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. z15η μέρα: Μπανγκόκ - Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα όπου φθάνουμε το βράδυ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

41


ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΤΡΙΝΚΟΜΑΛΙ 11 ΜΕΡΕΣ ο cosmorama ετοίμασε για σας ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρόγραμμά μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιλαμβάνει την περιοχή της Τρινκομαλί στα βορειοανατολικά του νησιού και έχει 3 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Αρχαιολογικού τριγώνου. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και …πυροβασία. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναουέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού. Είναι σίγουρα το πληρέστερο ταξίδι της αγοράς. Μην το χάσετε!!!

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 4* sup Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία Πλούσιες ξεναγήσεις σε όλα τα αξιοθέατα Θέαμα με παραδοσιακούς χορούς και πυροβασία στο Κάντυ Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας Αχθοφορικά 1 αποσκευής κατ’ άτομο Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικά έντυπα Βίζα εισόδου Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων & ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά Έγγραφα Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ. Για την έκδοση της βίζας χρειαζόμαστε φωτοτυπία του διαβατήριου σας.

42

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Κολόμπο. Πτήση για το Κολόμπο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. z2η μέρα: Κολόμπο – Ανουρανταπούρα. Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς για την ιστορική Ανουρανταπούρα. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, το λίκνο του Βουδισμού στο νησί. z3η μέρα: Ανουρανταπούρα – Τρινκομαλί. Σήμερα ετοιμαστείτε για μια εξαιρετική ξενάγηση μια που θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγκαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», ηλικίας 2.200 ετών, τα ερείπια του Brazen Palace, με τις 1,600 κολώνες του, τη πανύψηλη Ruwanveliseya, τη πιο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

φημισμένη Dagοba, τον καθισμένο Βούδα, σε στάση περισυλλογής και το Isurumuniya, ένας γραφικός «ναόςβράχος» που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και είναι γνωστός για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Τρινκομαλί. z4η μέρα: Τρινκομαλί. Πρωινή επίσκεψη της πόλης, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το Φρούριο Φρέντερικ, το οποίο άλλαξε κατακτητές, αρχίζοντας με τους Πορτογάλους για να συνεχίσουν οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι και να έρθουν στο τέλος οι Βρετανοί που του έδωσαν την ονομασία του, προς τιμήν του Δούκα του Γιόρκ το 1803. Θα επισκεφθούμε το Ναό Thirukonesvaram, που λέγεται ότι κτίστηκε από το Βασιλιά Ραβάνα και θεωρείται σαν ένας από τους ιερότερους ναούς των Ινδών Ταμίλ. Μετά την ξενάγηση θα αναχωρήσουμε με πλοιάριο για να επισκεφθούμε το κοντινό Pigeon Island (Νησί των Περιστεριών), (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) έναν παράδεισο, που έχει χαρακτηριστεί


ως Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο. Επιστροφή στο Τρινκομαλί και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες. z5η μέρα:Τρινκομαλί- Χαμπαράνα -Τζιριτάλε. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Τζιριτάλε. Καθοδόν σας προτείνουμε μία βόλτα με Ελέφαντες στην Χαμπαράνα. Άφιξη στο Τζιριτάλε. z6η μέρα:Τζιριτάλε-Σιγκιρίγια-Τζιριτάλε. Μετά το πρωινό μας περιμένει ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Επιστροφή στο Τζιριτάλε. z7η μέρα: Τζιριτάλε – Πολαναρούβα – Μιννερίγια – Τζιριτάλε. Κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούβα, που θα επισκεφθούμε. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, των ναών της και του παλατιού. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Βασιλικό Παλάτι, με τα 4 υπέροχα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, η αίθουσα Ακροάσεων και τα λουτρά, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα που θα θαυμάσουμε, όπως επίσης και τα ερείπια παλαιών Ναών. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο σε 24 είδη θηλαστικών: Λεοπαρδάλεις, Ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και μαγκούστες και βέβαια τOh!α μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Τέλος εδώ ενδημούν πληθυσμοί από 160 είδη πουλιών και 25 είδη ερπετών. z8η μέρα: Τζιριτάλε – Νταμπούλα – Ματάλε – Κάντυ. Μετά το πρωινό αφήνουμε ξεκινάμε για το σημερινό μας οδοιπορικό. Πρώτος σταθμός ο υπόσκαφος ναός της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα. Επόμενη στάση το Ματάλε, όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη και παράλληλα να παρακολουθήσουμε μία μαγειρική επίδειξη. Το απόγευμα ετοιμαστείτε να γνωρίσετε από κοντά την ιερή πόλη του Κάντυ. Κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανοδόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κάντυ. z9η μέρα: Κάντυ (Φυτεία τσαγιού – Περαντένια). Πρωινή αναχώρηση για τη Γκιραγιάμα, όπου θα επισκεφθούμε μία φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο επεξεργασίας και παρασκευής του και στο τέλος θα γευτούμε το περίφημο «τσάι Κεϋλάνης». Το μεσημέρι, ετοιμαστείτε για κάτι μοναδικό. Οι Βοτανικοί κήποι στη Περαντένια

φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Επιστροφή στο Κάντυ για δείπνο και διανυκτέρευση. z10η μέρα: Κάντυ – Πιναβέλα – Κολόμπο. Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την περιοχή της Πιναβέλα, όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Αργότερα, αναχώρηση για τη Πρωτεύουσα του νησιού, Κολόμπο. Το απόγευμα θα έχουμε την ξενάγησή μας, κατά την οποία θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με θαυμάσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς Σινγαλέζικης Τέχνης, θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.   z11η μέρα: Κολόμπο – Αθήνα. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

43


ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ 14 ΜΕΡΕΣ Βιρμανία είναι μια χώρα που σίγουρα εντυπωσιάζει. Η μακρόχρονη ιστορία της που συνδέθηκε με κατακτήσεις και μεταναστεύσεις λαών, δημιούργησε ένα πολιτισμικό καλειδοσκόπιο που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στα μνημεία της. Ένα από τα πιο θρησκευόμενα έθνη του κόσμου, ταύτισε την λατρεία του Βούδα με την καθημερινή του ζωή. Αυτή ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα που εισπράττει ο ταξιδιώτης στην Βιρμανία. Ναοί και μοναστήρια, μοναδικά μνημεία πολιτισμού και εικόνες μιας καθημερινότητας που έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες στις γειτονικές χώρες, επιβιώνουν εδώ και υπογραμμίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αυθεντικότητα και την απλοϊκότητα ενός λαού που ακόμα δεν έχει παρασυρθεί από την δύνη της παγκοσμιοποίησης. Ένα ταξίδι στην Βιρμανία είναι σίγουρα ένα ταξίδι στον χρόνο.

Το cosmorama σας προσφέρει

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο) καθημερινά Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές και επισκέψεις με εισόδους στα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο Φιλοδωρήματα Ασφάλεια αστικής ευθύνης Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων Έξοδα Βίζας

Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ. Για την έκδοση της βίζας της Βιρμανίας χρειαζόμαστε σκαναρισμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας (με τουλάχιστο 6μηνη ισχύ) και 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες θα πρέπει να έχετε μαζί με το διαβατήριο για την είσοδο σας στην χώρα

44

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα - Γιανγκόν. Πτήση για την Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Βιρμανίας ή Μυανμάρ όπως είναι η νέα ονομασία της χώρας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. z2η μέρα: Γιανγκόν. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως ‘’ο Κήπος της Ανατολής’’. Η πόλη, πνιγμένη στο πράσινο θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ν.Α. Ασίας Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε την Παγόδα Μποταούνγκ κοντά στον ποταμό Γιανγκόν, την παγόδα Τσοκ Γιατ Γκούι με το περίφημο άγαλμα του «αναπεσόντος» Βούδα και το ανακαινισμένο Εθνικό Μουσείο με το θρόνο του λέοντος. Στη συνέχεια μας περιμένει η Παγόδα Σούλε και μια βόλτα στην περιοχή με τα «αποικιακού ρυθμού» κτίρια και την Αγορά Μπογκιόκε. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στη Βασιλική Λίμνη όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, χτισμένο στο σχήμα του ομώνυμου μυθολογικού πτηνού και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την Παγόδα Σβετανγκόν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατη-

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

ρήσουμε τους πιστούς βουδιστές την ώρα της προσευχής και των προσφορών τους στο ναό. z3η μέρα: Γιανγκόν – Μπαγκάν. Πρωινή πτήση για το Μπαγκάν. Η σημερινή μέρα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στους ναούς του Μπαγκάν, τον δεύτερο σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας μετά το Ανγκόρ στη Καμπότζη. Σε μια έκταση 41 τετρ. χιλιομέτρων περισσότεροι από 5.000 ναοί του 11ου & 13ου αιώνα αφηγούνται το ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν της χώρας. Η σημερινή ξενάγηση θα σας κόψει την ανάσα. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει την χρυσή παγόδα Σβεζιγκόν, τα περιτοιχισμένα σπήλαια του Κυανζίθα, απομεινάρια της επίθεσης του Μογγόλου Κουμπλάι Χάν στην περιοχή. Το Ναό Κούμπι Αούγκι, Ινδικού στυλ, με τις εξαίρετες τοιχογραφίες από τη ζωή του Βούδα. Τον Ναό Ανάντα, τον ωραιότερο ναό του Μπαγκάν, σχεδόν «Γοτθικού» στυλ. Η πρωινή επίσκεψη θα κλείσει με τον ναό Χτινλομίνλο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ναό Ταμπινιού, το υψηλότερο μνημείο του Μπαγκάν με 66 μέτρα ύψος . Η ώρα του δειλινού είναι πράγματι μαγευτική καθώς


οι ναοί φωτίζονται από τις τελευταίες θαμπές ακτίνες του ήλιου και δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. z4η μέρα: Μπαγκάν ( Ηφαίστειο Πόπα). Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το όρος Πόπα , ένα ανενεργό ηφαίστειο 1518 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αυτό που είναι όμως περισσότερο γνωστό το όρος Πόπα είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή και είναι αφιερωμένο σε μυθολογικές θεότητες του βουδισμού. Ανεβαίνοντας τα 777 σκαλιά ως την κορυφή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μπαγκάν για να απολαύσουμε ακόμη ένα ηλιοβασίλεμα από τις όχθες του ποταμού Ιραουάντι. z5η μέρα: Μπαγκάν. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται και σήμερα στους Ναούς & στις Παγόδες του Μπαγκάν. Η αρχαία πόλη  του Μπαγκάν ξεχωρίζει όχι μόνο για τα πολυάριθμα θρησκευτικά μνημεία, αλλά και για την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτισμάτων, καθώς και για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό των ναών στην Βιρμανία. Το σχήμα και η κατασκευή του κάθε κτιρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Βουδιστές. Το κάθε στοιχείο έχει τη δική του πνευματική σημασία. z6η μέρα: Μπαγκάν - Πιντάγια. Πρωινή πτήση για το Χέχο. Η γραφική διαδρομή μέσα από τους καταπράσινους λόφους και τους ορυζώνες θα μας φέρει στην Πιντάγια. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο σπήλαιο το οποίο είναι γεμάτο με ιερά αγάλματα του Βούδα σε μια εκπληκτική ποικιλία σχημάτων και υλικών. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση τα αγάλματα υπολογίζονται σε 8.500, μερικά από τα οποία είναι τοποθετημένα εκεί αιώνες πριν από προσκυνητές από όλη την χώρα και άλλα τα έχουν αφήσει προσκυνητές που έχουν έρθει εδώ από όλες τις γωνιές του κόσμου. z7η μέρα: Πιντάγια – Λίμνη Ίνλε. Αναχώρηση οδικώς για το χωριό Νουάγκ Σβε στην Λίμνη Ίνλε. Κατά την διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια τοπική λαϊκή αγορά, η οποία κάθε μέρα γίνεται σε διαφορετικό χωριό και να παρατηρήσουμε για λίγο από πολύ κοντά τις συνήθειες των ντόπιων κατοίκων. Στην διαδρομή μας βρίσκεται και το Μοναστήρι Σβε Γιαν Πι που αγαπούν ιδιαίτερα οι φωτογράφοι για τα μοναδικά παράθυρα του σε οβάλ σχήμα και όταν οι μοναχοί στέκονται μπροστά σε αυτά χαρίζουν μοναδικές φωτογραφίες. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το ίδιο απόγευμα θα επισκεφθούμε κρυμμένες γωνιές της υδάτινης πολιτείας όπου συνυπάρχει η λατρεία του βούδα με τον παραδοσιακό και άκρως φωτογραφικό τρόπο ζωής των κατοίκων της λίμνης. Πλωτοί κήποι και σπίτια πάνω σε πασσάλους, ψαράδες που ψαρεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο της περιοχής και παγόδες που καθρεφτίζονται στα νερά συνθέτουν το σκηνικό της ζωής στην λίμνη. Μέρος της ξενάγησης μας θα είναι και η Μεγάλη Παγόδα με τις εξαιρετικές εικόνες του Βούδα αλλά και το Μοναστήρι Να Πι Κάου που είναι διάσημο για τις εκπαιδευμένες από τους μοναχούς γάτες του! z8η μέρα: Λίμνη Ίνλε. Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην Λίμνη με πλοιάριο και θα επισκεφθούμε το χωριό Ιν Ντείν , της μειονότητας Πάο. Κατά την πλωτή διαδρομή μας αφήνουμε πίσω τις καλαμιές και παρακολουθούμε την βλάστηση της ζούγκλας να γίνεται όλο και πυκνότερη στις όχθες , λίγο πριν εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά μας το χωριό. Θα αφεθούμε στην μυστικιστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι παγόδες στην κορυφή του λόφου του Ιν Ντείν και θα περιηγηθούμε στο χωριό των Πάο.

z9η μέρα: Λίμνη Ίνλε – Μανταλέι – Πιν Ου Λουίν. Πτήση για το Μανταλέι και αναχώρηση οδικώς για τη περιοχή του Πιν Ου Λουίν, της πόλης των λουλουδιών όπως ποιητικά αποκαλείται, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1070μ και που την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν γνωστή με το όνομα Μαιμιό και αποτέλεσε τη θερινή πρωτεύουσα της αποικίας της Μπούρμα, όπως ήταν γνωστή τότε η χώρα. Τα αποικιακού ρυθμού σπίτια κρυμμένα μέσα σε τεράστιους ευκαλύπτους, πεύκα και βελανιδιές δίνουν μια μοναδική εικόνα την οποία θα απολαύσουμε γυρνώντας την πόλη με άμαξες! Η επίσκεψη μας στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο θα μας αποκαλύψει έναν πολύχρωμο παράδεισο από άγριες ορχιδέες, ντάλιες , πολλά είδη εξωτικών δένδρων και φυτών. z10η μέρα: Πιν Ου Λουίν - Μανταλέι. Πρωινή αναχώρηση για το ιστορικό Μανταλέι. Άφιξη και ξενάγηση στην πιο ιερή Παγόδα της περιοχής, Μαχαμούνι όπου φιλοξενείται ιερότατο άγαλμα του Βούδα. Η Μανταλέι φημίζεται για την κατεργασία του μαρμάρου, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν τα φύλλα χρυσού, για να «ντύσουν» τις παγόδες και τα αγάλματα του Βούδα. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αυτήν την διαδικασία. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σβεναντάου, με τα εξαιρετικά ξυλόγλυπτα, άλλοτε κατοικία του βασιλιά Μιντόν. Μετά σειρά έχει το μοναστήρι Κουθοντάου όπου φυλάσσεται το

μεγαλύτερο βουδιστικό βιβλίο και ακολουθεί ξενάγηση στο μοναστήρι Κιάουκ Ντάβγκι. Η μέρα μας θα κλείσει πάνω στο λόφο της Μανταλέι θαυμάζοντας μέσα στο ηλιοβασίλεμα την ομορφιά της Πόλης. z11η μέρα: Μανταλέι – Γιανγκόν – Νγκουέ Σόνγκ. Πρωινή πτήση για τη γνώριμη Γιανγκόν και με την άφιξη αναχωρούμε οδικώς για τον άγνωστο τροπικό παράδεισο που βρίσκεται στο κόλπο της Βεγγάλης και ακούει στο εξωτικό όνομα Νγκουέ Σόνγκ που σημαίνει ‘’Ασημένια Παραλία’’. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος με τροπική βλάστηση που τα τελευταία χρόνια βγαίνει από την αφάνεια και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. z12η μέρα: Νγκουέ Σόνγκ. Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη. Κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα νερά και χαλαρώστε στην υπέροχη παραλία με την λευκή άμμο και τους τεράστιους φοίνικες. z13η μέρα: Νγκουέ Σόνγκ – Γιανγκόν. Μετά το πρωινό αφήνουμε το Νγκουέ Σόνγκ και επιστρέφουμε οδικώς στην Γιανγκόν. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο που κατασκευάζει τις ομπρέλες από μπαμπού. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Η Βιρμανία δεν ονομάζεται τυχαία «ο παράδεισος των αγορών». z14η μέρα: Γιανγκόν – Αθήνα. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

45


ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΚΑΤΑΡ

10 ΜΕΡΕΣ ο Ομάν, στα νοτιοδυτικά της Αραβικής Χερσονήσου αποτέλεσε από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα σταυροδρόμι εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών. Τυχοδιώκτες έμποροι και πειρατές, μετέφεραν με τα καράβια τους όχι μόνο αγαθά και σκλάβους αλλά και τα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής τους από την ανατολή στη δύση κι απ’ την Αφρική στις ακτές του Λεβάντε. Άλλωστε μύθοι όπως αυτός του Σεβάχ του Θαλασσινού, αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα της περιοχής αναδεικνύουν. Εμείς ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα μοναδικό, που χτενίζει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του αυθεντικότερου σουλτανάτου της Αραβίας.

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την QATAR Ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή καθημερινά. Μόνο πρωινό στη Ντόχα. Εορταστικό δείπνο στο Ντουμπάι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα. Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το ταξίδι συνοδεύει ο Παναγιώτης Ηλιάδης Ταξιδιωτικά έγγραφα. Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων Βίζα Ομάν & Βίζα Κατάρ Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά Έγγραφα Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ. Δύο έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες. σε διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου, σε άσπρο φόντο και χωρίς γυαλιά οράσεως

46

Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Σαλαλά. Αναχώρηση για την μητρόπολη του νότιου Ομάν, το Σαλαλά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση. z2η μέρα: Σαλαλά. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γύρω περιοχή, όπου κυριαρχεί το παλάτι Μαμούρα, τα ερείπια του Σουμουράμ που αποτελούσε το παλάτι της μυθικής βασίλισσας του Σαββά και το Μιρμπάτ με το θαυμάσιο τζαμί του Μπιν Αλί. Επιστροφή στο Σαλαλά αργά το απόγευμα. z3η μέρα: Σαλαλά - Μάσκατ. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουλτανάτου και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντοφάρ. Η εντυπωσιακή παραλιακή κορνίς, το γραφικό παλιό τμήμα της πόλης του Σαλαλά με το θερινό ανάκτορο του Σουλτάνου καθώς και το διάσημο σουκ Χάφφα. Στη συνέχεια το επαρχιακό μουσείο Ντοφάρ θα κλείσει την ξενάγησή μας και αμέσως

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στο Μάσκατ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. z4η μέρα: Μάσκατ. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση του Μάσκατ. Πρώτος σταθμός το Μεγάλο τζαμί με την υπεροχή αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο ‘’ντόου‘’. z5η μέρα: Μάσκατ. Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξε-


κινάμε με την επίσκεψη στη Νίζα η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σούκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπαϊα, διάσημη για το περίφημη κάστρο της το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά καθώς και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική λόγο για τον οποίο η Unesco την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. z6η μέρα: Μάσκατ – Κασάμπ. Πρωινή πτήση για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που διέπλεαν στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε το Πορτογαλικό φρούριο , στο οποίο φιλοξενείται Μουσείο με τοπικά χειροτεχνήματα και στην συνέχεια το γειτονικό χωριό του Κουαντάχ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ανάγλυφα προϊστορικά γλυπτά που μας δίνουν μια ει-

κόνα για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επιστροφή στο Κασάμπ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. z7η μέρα: Κασάμπ (Στενά Ορμούζ). Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδς του Μουσαντάμ όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου- εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο – σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική. z8η μέρα: Κασάμπ - Ντουμπάι (185 χλμ). Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Ντουμπάι , την λαμπερή μητρόπολη του Αραβικού κόλπου η οποία φιλοξενεί μερικά από τα πιο φιλόδοξα οικιστικά projects των τελευταίων δεκαετιών. Το περίφημο Burj Al Arab, το ξενοδοχείο θεσμός της νέο-αραβικής χλιδής καθώς και το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον

κόσμο, σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο της Τζουμέιρα για την Μπαστακίγια θα επισκεφτούμε το φρούριο και το Μουσείο Al Fahidi. Με τα άμπρα (θαλάσσια ταξί) θα διασχίσουμε το creek για να επισκεφτούμε το παραδοσιακό παζάρι του Ντουμπάι και να πάρουμε μια έντονη γεύση Ανατολής. z9η μέρα: Ντουμπάι – Ντόχα. Πρωινή πτήση για την Ντόχα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ. Η πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί θα μας δείξει την ιστορική κληρονομιά του Κατάρ που παραμένει ζωντανή σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου. Θα διασχίσουμε την παραλιακή Κορνίς , θα δούμε το λιμάνι με τα παραδοσιακά σκάφη (ντόου) και φόντο τους μοντέρνους ουρανοξύστες και φυσικά θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης το οποίο έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι. 10η μέρα: Ντόχα –Αθήνα. Πλήρεις από τα χρώματα και τα αρώματα της Ανατολής παίρνουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

47


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΣΙΑ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑΜΠΡΙζ) 8 & 11 ΜΕΡΕΣ Περσία αποτελεί μία πολύ σημαντική περιοχή για την παγκόσμια ιστορία και αποτέλεσε τη κοιτίδα μερικών από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς που άνθησαν στην αρχαιότητα αλλά και στους πιο σύγχρονους χρόνους. Αυτοκρατορίες όπως των Αχαιμενιδών, Πάρθων, Σασσανιδών αλλά και Σαμανιδών και Σαφαββιδών άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα κορυφαία μνημεία της χώρας και δίκαια κερδίζουν το θαυμασμό του ταξιδιώτη. Οι σύγχρονοι δε Πέρσες, αγέρωχοι και περήφανοι ολοκληρώνουν τη γοητευτική εικόνα μίας περιοχής που σίγουρα αξίζει να επισπευτείτε τώρα μάλιστα που το κόστος είναι μικρότερο από ποτέ!!! Το ταξίδι: z1η μέρα: Αθήνα – Σιράζ. Πτήση μέσω ενδιάμεσου

Το cosmorama σας προσφέρει Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ξενοδοχεία 4* & 5* σε όλες τις πόλεις Διαμονή στο ξενοδοχείο παλάτι Abassi στο Ισφαχάν Πρωινό και δείπνο καθημερινά Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αχθοφορικά (μία αποσκευή ανά άτομο). Έμπειρος Αρχηγός- συνοδός Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες. Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων Βίζα Περσίας Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική έγγραφα Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.

Σημείωση H ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλείπεται τίποτα

48

σταθμού για τη Νότια Περσία. Άφιξη αργά το βράδυ στο ρομαντικό Σιράζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. z2η μέρα: Σιράζ. Πρωινή ξενάγηση στη θρυλική Περσέπολη, έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Νακς-ε- Ροστάμ στη κάθετη βραχώδη πλαγιά του οποίου, υπάρχουν λαξευμένοι οι τάφοι του Δαρείου Α΄, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη και του Δαρείου Β. Το απόγευμα ξενάγηση στο Σιράζ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Ιράν, συνώνυμο της τέχνης, της μάθησης και του πολιτισμού. z3η μέρα: Σιράζ- Γιαζντ. Πρωινή αναχώρηση, οδικώς για το Γιαζντ, το μαργαριτάρι της περσικής ερήμου, με επίσκεψη καθοδόν στις Πασαργάδες και στον τάφο του Κύρου. Επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη του Γιαζντ, υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης, καταχωρισμένη στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. z4η μέρα: Γιαζντ - Ισφαχάν . Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη στο Ισφαχάν, την ωραιότερη, ίσως, πόλη της Περσίας, όπου θα ξεναγηθούμε αμέσως στο αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το βράδυ, περίπατος στις πανέμορφες, φωταγωγημένες γέφυρες της πόλης. z5η μέρα: Ισφαχάν. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση του Ισφαχάν, μια πόλη με θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό, πανέμορφους κήπους, ανάκτορα, εκατοντάδες υπέροχα τζαμιά, δημόσια λουτρά, βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αι. Στην συνέχεια μας περιμένει το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν που αποτελεί το πιο σημαντικό σύμπλεγμα με Ισλαμική Αρχιτεκτονική σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για τα ψώνια στο πολύβουο παζάρι. z6η μέρα: Ισφαχάν – Τεχεράνη. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να μας αποκαλύψει η σημερινή διαδρομή που θα ευχόσαστε η μέρα να μην έχει τελειώσει. Η αποκάλυψη έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ σαν να βγήκε κατ’

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

ευθείαν απ’ την έρημο του Μεξικού ή τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Όμως οι εντυπώσεις δεν σταματάνε. Θα σταθούμε στο Κάσαν για μια επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού και του αρχοντικού Μουτζρεντί, του 19ου αιώνα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τεχεράνη. z7η μέρα: Τεχεράνη. Τρία από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου στο είδος τους θα επισκεφθούμε σήμερα. Νωρίς το πρωί το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, Στην συνέχεια το Μουσείο των χαλιών, που όπως ταιριάζει στη χώρα που παράγει τα ωραιότερα, φιλοξενεί μερικά απ’ τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων. Όμως το μεσημέρι έρχεται η μεγάλη στιγμή. Τα υπόγεια της κρατικής τράπεζας ανοίγουν και το θησαυροφυλάκιο, όπου φυλάσσονται έργα τέχνης αμύθητης αξίας, φτιαγμένα από χιλιάδες (ναι χιλιάδες) διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και άλλες πολύτιμες πέτρες, που έφερε ο Ναντίρ Σαχ μετά την εκστρατεία του στην Ινδία τον 18ο αιώνα, θα μας αφήσουν άναυδους. (Η ξενάγηση πραγματοποιείται με ειδική άδεια της Τράπεζας και εφόσον ο χώρος είναι ανοικτός την συγκεκριμένη ημέρα). z8η μέρα: Τεχεράνη – Ζαντζάν (Επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού για όσους επέλεξαν το 8μερο πρόγραμμα). Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σολτανιγιέ. Εδώ μας περιμένει ο θόλος του γιγάντιου μαυσωλείου του Μογγόλου Σουλτάνου Ολτζεϊτού που δεσπόζει στον ορίζοντα. Αφού ξεναγηθούμε θα καταλήξουμε στο Ζαντζάν για διανυκτέρευση. z9η μέρα: Ζαντζάν- Ταμπρίζ. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το Δυτικό Ιράν όπου λίγοι ταξιδιώτες έχουν την τύχη να εξερευνήσουν. Το απόγευμα μας περιμένει το σουρεαλιστικό θέαμα του χωριού Καντοβάν. Τα διαβρωμένα τοπία και οι τρωγλοδυτικές κατοικίες του ιρανικού Αζερμπαϊτζάν αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη που θαρρεί προς στιγμήν ότι βρέθηκε σε άλλον πλανήτη. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πολύβουη Ταμπρίζ z10η μέρα: Ταμπρίζ. Σήμερα πολύ νωρίς το πρωί θα εξορμήσουμε μέσα από μια πολύωρη αλλά συναρπαστική διαδρομή στις εσχατιές της Περσίας εκεί που αρχίζει το αρμενικό οροπέδιο. Στα φαράγγια του ποταμού Αρς, ακριβώς στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ξεπροβάλει μέσα απ’ τα δασωμένα τοπία το οχυρωμένο αρμενικό μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου της Τζόλφα. Ένα σπάνιο αρχιτεκτόνημα το 13ου αιώνα με εξαίσια διακοσμητικά μοτίβα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ταμπρίζ και θα εξερευνήσουμε ακόμη μία φορά το λαβυρινθώδες παζάρι της πόλης. z11η μέρα: Ταμπρίζ – Αθήνα. Πρωινή αεροπορική επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


ΤΑΞΙΔΙΑ ...ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Πανόραμα Μπαγκλαντές 12μ. αναχ. 25/12 Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και τη Βιρμανία, το Μπανγκλαντές αποτελεί το στολίδι του κόλπου της Βεγγάλης. Μία χώρα αυλακωμένη από το Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, δύο ποταμών που όχι μόνο αποτελούν πηγή ζωής για το λαό αλλά συνάμα ευλογία και κατάρα. Το Μπανγκλαντές, είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον, πλούσιο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον και σημαντικά Βουδιστικά και Ινδουιστικά μνημεία. Το COSMORAMA ετοίμασε και σας παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι που χτενίζει τη χώρα από το βορρά ως το νότο και είναι βέβαιον ότι θα σας ενθουσιάσει! Το ταξίδι συνοδεύει ο Δημήτρης Δασκαλάκης Πανόραμα Ουγκάντα, Σαφάρι Γορίλα, Ρουάντα Μπουρούντι, Ανατολικό Κονγκό 14μ. 21/12 Η Αφρική ξυπνά τα αρχέγονα αισθήματά μας! Ζήστε μαζί μας την εμπειρία ενός ταξιδιού έξω από τα «εκπολιτισμένα» μονοπάτια της «μαύρης ηπείρου». Ανεπανάληπτες στιγμές σ’ ένα ταξίδι που ελάχιστοι μέχρι σήμερα είχαν την τύχη να βιώσουν. Ο συνδυασμός φυσικών τοπίων και εικόνων που ανταποκρίνονται σ’ έναν άγνωστο κόσμο, δημιουργεί ένα μοναδικό οδοιπορικό που συνδυάζει τους σπανιότατους ΟΡΕΣΙΒΙΟΥΣ ΓΟΡΙΛΕΣ “SILVERBACK” που ζουν στα σύνορα Ουγκάντα – Ρουάντα, με τους Νομαδικούς λαούς που συναντάμε σε παζάρια και πόλεις κυριολεκτικά χαμένες σε άλλες εποχές. Ένα ταξίδι συγκινήσεων για ταξιδιώτες με ανησυχίες. Πανόραμα Μαδαγασκάρης, 11μ. 22/12 Μαδαγασκάρη, η χώρα των πυγμαίων σύμφωνα με τους μαλαγασιανούς μύθους. Η χώρα που πρόσφερε καταφύγιο στα μεταναστευτικά ρεύματα της νότιας Ασίας, της Μαλαισίας και της Αραβίας. Ένα κομμάτι γης στη μέση του Ινδικού ωκεανού που μέχρι την Παλαιοζωική εποχή αποτελούσε μέρος της αρχαίας ηπείρου Γκοντουάνα. Η πλούσια και εξαιρετικά σπάνια χλωρίδα του νησιού αλλά και η ιδιόρρυθμη πανίδα του έχουν δεσμούς περισσότερο με την Ινδική υποήπειρο παρά με την Αφρική. Οι σημερινοί της κάτοικοι μιγάδες πια, με αίμα μαλγασιανό και νέγρικο, συνεχίζουν να χτίζουν τις ξύλινες κατοικίες τους πάνω σε υψώματα σύμφωνα με το παραδοσιακό στυλ. Πανόραμα Υεμένης Νήσος Σοκότρα 10μ. αναχ. 24/12 Επιτέλους ένα ταξίδι που όλοι περιμένατε. Mια χώρα ξεχωριστή που γοητεύει τον ταξιδιώτη με την άγρια ομορφιά της. Mε ιστορία τεσσάρων χιλιάδων χρόνων δίνει την αίσθηση του απόκοσμου καθώς διαβαίνει κανείς τα στενά σοκάκια της Σανάα ή κοιτά με δέος τα δαντελωτά παράθυρα των καστρουπόλεων της. Τα τραχιά βουνά, οι φυτείες του Γκάτς κι οι τζαμπίγιες μπηγμένες στα ζωνάρια των περήφανων Γιεμενητών, συνθέτουν την μοναδικότητα μιας χώρας που τραβά τους επισκέπτες σα μαγνήτης. Κορυφαίο «κόσμημα» η Σοκότρα, πρωτόγονη και άγρια όπως ταιριάζει στην Υεμένη! Ελάτε, η Υεμένη είναι έτοιμη να σας προσφέρει την πιο θερμή της φιλοξενία. Πολιτιστικό Πανόραμα Φιλιππίνων 15μ. αναχ. 22/12 Ένα διαφορετικό οδοιπορικό στο δεύτερο μεγαλύτερο Αρχιπέλαγος του κόσμου με 7011 νησιά. Μία χώρα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο στοιχεία όπως ο Καθολικισμός και το έντονο αποικιακό παρελθόν. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει τις πόλεις κοσμήματα της Βόρειας Λουζόν, τους παγκοσμίως διάσημους κλιμακωτούς ορυζώνες του Ιφουγκάο, τις μοναδικές τροπικές παραλίες με τη ζαχαρένια άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά στο μαγευτικό Μπορακάυ, τη εκπληκτική φύση στους περίφημους Λόφους της Σοκολάτας στο Μποχόλ και φυσικά τα πολύ-

βουα και όλο ενέργεια αστικά κέντρα της πρωτεύουσας Μανίλα και του Σεμπού στα νησιά Βισάγιας. Τολμήστε το διαφορετικό, ελάτε μαζί μας και ένα είναι βέβαιο: Τις Φιλιππίνες θα τις λατρέψετε!!! Πανόραμα Νοτίου Αφρικής Καταρράκτες Βικτώρια, Πάρκο Κρούγκερ, 15μ. αναχ 22/12 Οι φυσικές ομορφιές, σε περιοχές συχνά ακόμα παρθένες, οι ακτές της επαρχίας του Ακρωτηρίου, οι Μπαντού και οι Ζουλού, φυλές που επιβίωσαν ως τις μέρες μας, τα γραφικά απομεινάρια της πρώτης Ολλανδικής αποίκισης, οι πλούσιες και σύγχρονες σημερινές πόλεις και η διασκέδαση στο Σαν Σίτι είναι τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Ν. Αφρική. Κορυφαίο αξιοθέατο οι θεαματικοί καταρράκτες κατά μήκος του ρου του Ζαμβέζι. Το θέαμα κόβει την ανάσα και πολλοί το απεκάλεσαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι απλά ένας ποταμός αλλά ένας «θεός που βρυχάται»! Τέλος η πανίδα που κορυφώνεται με το Φυσικό και Ζωικό Βασίλειο στο Πάρκο Κρούγκερ, θα αφήσουν ανεξίτηλο στη μνήμη και στην καρδιά μας το μοναδικό αυτό ταξίδι. Πολιτιστικό Πανόραμα Ινδονησίας 12/15/22μ. αναχ. 24/12 Ταξιδεύοντας στη μακρινή Ινδονησία, το μυαλό γυρνά πίσω σε αιώνες που μοιάζουν οριστικά χαμένοι. Στους αιώνες που οι Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι όργωναν τις θάλασσες για να φέρουν στις βασιλικές αυλές μπαχαρικά, αρώματα, μεταξωτά και πολύτιμους λίθους. Τα 3000 νησιά της χώρας, υπήρξαν πάντοτε το υποχρεωτικό πέρασμα διαφόρων λαών και πολιτισμών. Σήμερα, πάνω από 20 εθνικές ομάδες, με τη δική τους διάλεκτο, ζουν διασκορπισμένες στις ζούγκλες και στους ορεινούς όγκους των νησιών. Η Ινδονησία δεν είναι μόνο η χώρα του υδάτινου στοιχείου, είναι η σαγήνη ενός εξωτισμού που αναδύεται από την ίδια την καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Ένα ταξίδι έξω από τα καθιερωμένα. Το COSMORAMA με την τεράστια πείρα στην περιοχή ετοίμασε και σας προτείνει 3 προγράμματα καλοσχεδιασμένα που σέβονται τον ταξιδιώτη και τον προορισμό. Ρωτήστε μας και θα καταλάβετε! Πανόραμα Γαλλικής Πολυνησίας – Νησιά Μαρκίζες – Νησί του Πάσχα, 21μ. αναχ. 21/12 Γαλαζοπράσινα νερά, ζαχαρένιες παραλίες, τροπική βλάστηση και ατελείωτος μπλε ουρανός. Oι εικόνες μιλούν αποκαλυπτικά για την ομορφιά αυτού του ταξιδιού. Στο ειρηνικό η μαγεία είναι συνώνυμο της φύσης. Ένα ταξίδι που τα ίδια τα εξωτικά ονόματα των νησιών που επισκεπτόμαστε δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες. Ένα πρωινό θαυμάζοντας τα γιγαντιαία αγάλματα Μοάι στο Νησί του Πάσχα, ένα μεσημέρι διατρέχοντας το καταπράσινο τοπίο των Μαρκίζας, ένα απόγευμα κολυμπώντας στη λαγκούνα της Μοορέα, ένα δειλινό θαυμάζοντας τα χρώματα της δύσης από το Overwater Bungalow σας στη Μπόρα Μπόρα είναι εμπειρίες που συνηγορούν στο ότι «αυτό το ταξίδι το απολαμβάνει κανείς με όλες του τις αισθήσεις». Σουδάν, Άνω Νουβία, Βασίλειο της Μερόης, 8μ. αναχ. 20/01 Ο Αρχαίος πολιτισμός της Νουβίας, παρά την στενή σχέση που σίγουρα έχει με τον Αιγυπτιακό, ανέπτυξε μια δικιά του δυναμική που βρήκε την σημαντικότερη έκφρασή της στην τέχνη αλλά και την ιδεολογία. Απτά δείγματα αυτής της ιστορικής διαδρομής είναι οι μικροσκοπικές πυραμίδες-τάφοι, οι κουσιτικές επιγραφές σε ιερογλυφική γραφή, αλλά και οι ιδιαίτερης κομψότητας ναοί που κοσμούν σήμερα μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχής της σουδανικής ερήμου. Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι στο Σουδάν και αφήστε το Νείλο να σας παρασύρει στο αρχέγονο ταξίδι του στο χώρο και τον

χρόνο. Το ταξίδι συνοδεύει η Μαρία Καββαδία Παταγονία Γη του Πυρρός (Νησί του Πάσχα) 18μ. αναχ. 30/01 Επέκταση Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική 28μ. Η απόβαση στις ακτές της Ανταρκτικής μοιάζει το ίδιο συγκλονιστική και προκαλεί το ίδιο δέος, όπως ακριβώς και στον πρώτο Αμερικανό ναυτικό που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του εκεί, τον Τζων Νταίηβις. Η χλωρίδα ελάχιστη, μια που ολόκληρη η ήπειρος καλύπτεται από αιώνιους πάγους,, η πανίδα όμως σπάνια, γοητεύει με τους μοναδικούς θαλάσσιους ελέφαντες και τις θαλάσσιες λεοπαρδάλεις καθώς και τις αποικίες από φώκιες και πιγκουΐνους. Η Αποστολή στην Ανταρκτική ολοκληρώνεται με την Παταγονία, το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής, μοιρασμένη ανάμεσα στην Χιλή και την Αργεντινή. Οι πλούσιοι εθνικοί δρυμοί, η μοναδική ενδημική πανίδα, οι απόκρημνες παραλίες και οι πάγοι, συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιο. Ένα μοναδικό ταξίδι στις νότιες εσχατιές του πλανήτη εκεί που όλα είναι λευκά και διάφανα, εκεί που ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τον Θεό. Το ταξίδι συνοδεύει ο Παναγιώτης Ηλιάδης Μποτσουάνα Ναμίμπια Μονζαβίκη Μαλάουι Ανγκόλα (προέκταση στο Νότιο Σουδάν) 22/26μ. αναχ. 5/2. Η “άλλη” Αφρική, η Μαύρη Ήπειρος που ακόμη μένει πιστή στον αρχέγονο ρυθμό και την πρωτόγονη αίσθησή της. Άλλη μια πρωτοποριακή διοργάνωση από το COSMORAMA! Έξι χώρες της Μαύρης Ηπείρου που ακούγονται σαν απόηχοι αφρικανικών τυμπάνων. Ένα αληθινά “ζουμερό” πρόγραμμα, μεστό από σπάνιες ταξιδιωτικές εμπειρίες και συναρπαστικές χερσαίες διαδρομές 4000 χλμ.! Από τις τροπικές ακτές του Ινδικού Ωκεανού στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού διασχίζοντας εγκάρσια την αφρικανική ήπειρο. Τόποι του θρύλου που θα απογειώσουν τις εντυπώσεις σας με τον άσπιλο πρωτογονισμό και την αφρικανική τους αυθεντικότητα. Έτσι ακριβώς όπως τα θέλησε η Μητέρα Φύση! Το ταξίδι συνοδεύει ο Μπάμπης Μπίζας Πανόραμα Νότιας Ινδίας, 15μ. αναχ. 11/03 Η Νότια Ινδία είναι ίσως η πιο γοητευτική περιοχή της Ινδίας, ένας επίγειος παράδεισος. Το τοπίο καταπράσινο, σχεδόν τροπικό, με φοινικόδεντρα αμμουδιές και λαγούνες, λίμνες και τροπικά “φιόρδ”, προσδίδει μια γραφικότητα στις πόλεις, που είναι σίγουρα πιο ήσυχες και λιγότερο πολυπληθείς από αυτές του βορρά. Τα γκοπουράμ, ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί υμνώντας το Ινδουιστικό Πάνθεο με κομψοτεχνήματα αντάξια της θρησκευτικής ευλάβειας των πιστών του. Η Νότια Ινδία είναι η “άλλη Ινδία”, που σίγουρα συναρπάζει τον επισκέπτη. Το ταξίδι συνοδεύει η Μαρία Καββαδία Ανταρκτική Νότιος Ατλαντικός (Νότια ΓεωργίαΤριστάν ντα Κούνια-Αγία Ελένη-Νήσος Ασένσιον-Νησιά Πρασίνου Ακρωτηρίου), 44μ. αναχ. 16/03 Το COSMORAMA προσφέρει σε σας τους αποφασισμένους ταξιδιώτες, μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο δυσπρόσιτα μέρη του πλανήτη μας σε αυτό το σπάνιο ταξίδι διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού από την Νότια Γεωργία και τις παρυφές της Ανταρκτικής, στην Αγία Ελένη της Ναπολεόντειας φήμης, στα νησιά της Αναλήψεως, στο περίφημο Τριστάν ντα Κούνια – το πιο απομονωμένο νησί του πλανήτη – έως τα υπέροχα νωχελικά νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου. Τώρα μάλιστα που η τιμή είναι τόσο δελεαστική, μην στερήσετε αυτή την ευκαιρία από τον εαυτό σας! Το ταξίδι συνοδεύει ο Μπάμπης Μπίζας ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014

49


Ταξίδια Γαστρονομίας και Πολιτισμού ....μόνο στο Cosmorama Το Cosmorama και ο Τίμος Πετρίδης (δημιουργός και πρώην ιδιοκτήτης των εστιατορίων Καλλίστη, 1800 και συνεργάτης του Gourmet Club), παρουσιάζουν μια νέα σειρά εκδρομών Γαστρονομικού και Πολιτισμικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος μας να γνωρίσουμε από κοντά τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, αλλά και να μυηθούμε στον πολιτισμό του κάθε τόπου μέσα από τα μνημεία, τη τέχνη, το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Μέσα από γευσιγνωσίες, την επικοινωνία με τους ανθρώπους και τη δραστηριότητά τους, ο Τίμος Πετρίδης θα σας ταξιδέψει σε μέρη που η γεύση θα αναδείξει σε πραγματικές αποκαλύψεις.

Ακολουθήστε μας σε μια Ελλάδα που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί!

Οι Προορισμοί μας για το 2014 Μονοήμερα • Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας 8/2, 12/4, 14/6, 11/10, 13/12 Μια ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μέσα από τις χαρακτηριστικές γευστικές γωνιές της, τα παραδοσικά προϊόντα της χώρας, την κουλτούρα του καφέ, το κρασί και τα γλυκά της πόλης. Πρωινά Σαββάτου (4 ώρες)

• Χαλκίδα Δίρφυς, Ληλάντιο Πεδίο …και όχι μόνο αναχ. 15/2 • Ανατολική Αττική αναχ. 25/2 • Δυτική Αττική αναχ. 5/4

Σαββατοκύριακα • Η Σπάρτη και ο Λακωνικός κάμπος αναχ. 6/12 Μέσα από τα προϊόντα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της.

• Οι Υδροβιότοποι Μεσολογγίου Αιτωλικού και η Ναύπακτος αναχ. 2/8 Μια γαστρονομικο-πολιτιστική πεοσέγγιση σε τρεις μαρτυρικές πόλεις της επανάστασης του’21

• Η Αρκαδία, η Τρίπολη και η αμπελουργική ζώνη της Μαντινείας «Et in Arkadia Ego” αναχ. 15/11 Μια περιήγηση γεύσεων και όχι μόνο στη χώρα την ημίθεων

• Τρύγος στη Νεμέα αναχ. 6/9

Πολυήμερα • Μεσσηνία Κυπαρισία 3 μέρες αναχ. 1/3 • Θεσσαλονίκη 4 μέρες αναχ. 22/3 Η Πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Γεύσης της Βόρειας Ελλάδας

• Κερκίνη 5 μέρες αναχ. 21/5 Η λίμνη Κερκίνη το οικοσύστημα και οι αναστενάρηδες

• Χίος, άρωμα μαστίχας 4 μέρες αναχ. 6/6 Ένα οδοιπορικό στη γεύση, τις μυρωδιές και τον πολιτισμό του ακριτικού νησιού

• Σύρος 3 μέρες αναχ. 4/7 Γνωρίζοντας γευστικά ‘το μικρό Παρίσι’ των Κυκλάδων

• Σαντορίνη 4 μέρες αναχ. 26/9 Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Μεσογείου

• Κέρκυρα 4 μέρες αναχ. 25/10

Και ακόμα Αρχαιολογικοί γύροι Ιστορικού ενδιαφέροντος, ταξίδια στην Ελλάδα με τη συνοδεία Διπλωματούχου Ξεναγού. Μονοήμερα

Πολυήμερα

• • • •

• • • •

Μακρόνησος – Λαυρεωτική Αρχαία Κόρινθος Δελφοί, ο Ομφαλός της γης Ελευσίνα Ηραίον

Δήλος Μύκονος, η καρδιά των Κυκλάδων Πάτμος το νησί της Ορθοδοξίας Πολιτιστική εξόρμηση στην Άνδρο Κοζάνη Πρέσπες Φλώρινα

Ζητήστε μας αναλυτικά πρόγραμματα με ημερομηνίες και τιμές

50

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ20132014


ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ • Η κράτηση του ταξιδιού σας. Η σύμβαση του ταξιδιού σας γίνεται με το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ COSMORAMA Ε.Π.Ε (το cosmorama), που δεσμεύεται να σας προσφέρει τις διάφορες υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του ταξιδιού σας. Μια κράτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εφόσον καταβληθεί η σχετική προκαταβολή ίση με το 30% της αξίας του ταξιδιού που διαλέξατε και εκτυπωθεί η σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Με την πληρωμή της προκαταβολής επιβεβαιώνετε ότι διαβάσατε τους γενικούς όρους, και ότι συμφωνείτε με αυτούς. Οι γενικοί όροι αποτελούν μέρος της σύμβασης μεταξύ εσάς και του cosmorama, η οποία διέπεται από τους ελληνικούς νόμους και τα ελληνικά δικαστήρια της Αθήνας και μόνο. • Η εξόφληση του ταξιδιού σας. Η επιβεβαίωση της κράτησης και της προκαταβολής σας γίνεται με την παραλαβή των σχετικών νόμιμων παραστατικών, στα οποία αναφέρεται η συνολική αξία του ταξιδιού σας και το οφειλόμενο υπόλοιπο, που είναι πληρωτέο 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Αν δεν πληρώσετε το υπόλοιπο του ταξιδιού σας έως 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση, το cosmorama διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση. Αν εγγραφείτε σε ένα ταξίδι σε διάστημα λιγότερο από 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση, τότε θα πρέπει να καταβάλετε τη συνολική αξία του ταξιδιού κατά το στάδιο της κράτησης. • Ακύρωση αρχικής κράτησης. Οποιαδήποτε ακύρωση, χρειάζεται να μας την γνωρίσετε γραπτώς. Η ακύρωση θα ισχύει από την ημέρα που θα λάβουμε τη γραπτή ενημέρωση σας και θα ισχύουν τα παρακάτω ακυρωτικά. – Από την εγγραφή έως και 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση: – 29-15 ημέρες πριν από την αναχώρηση παρακράτηση του 20% της αξίας του ταξιδιού. – 14-1 ημέρα πριν από την αναχώρηση: παρακράτηση του συνολικού ποσού. • Μεταφορά κράτησης. Οποιαδήποτε μεταφορά κράτησης για άλλη ημερομηνία του ίδιου ταξιδιού ή άλλου ταξιδιού, γίνεται μόνον κατόπιν συνεννόησης με το cosmorama έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Επίσης συνεννόηση χρειάζεται και στην περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε την κράτησή σας σε κάποιο άλλο άτομο. Πάντως η όποια αλλαγή θα πρέπει καταρχήν να γίνει αποδεκτή από τις εμπλεκόμενες αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία ενώ παράλληλα θα υπάρχει διοικητικό τέλος 50 ευρώ. Αυτό το διοικητικό τέλος είναι πέρα από τυχόν άλλα έξοδα που θα έχουν υπολογίσει οι διάφοροι προμηθευτές για τη συγκεκριμένη περίπτωση. • Διαβατήριο και θεωρήσεις - Βίζες. Το διαβατήριο είναι απαραίτητο σε κάθε ταξίδι. Εφόσον υπάρχει, προτείνουμε να το έχετε μαζί σας ακόμη και για χώρες της Ε.Ε. Είναι δική σας ευθύνη να έχετε διαβατήριο που ισχύει και να έχετε πληροφορηθεί για τις θεωρήσεις (βίζες) που χρειάζονται. Αν έχετε ξένο διαβατήριο, οφείλετε να μας το γνωρίσετε κατά την εγγραφή σας και να εξακριβώσετε, παράλληλα με εμάς, τις απαραίτητες θεωρήσεις που χρειάζονται (χρόνος, φωτογραφίες, τέλη κ.λπ.). Αν δεν ακολουθήσετε τη διαδικασία που ορίζει κάθε προξενική αρχή ξένης χώρας που απαιτεί θεώρηση, αλλά και αν δεν έχετε προσκομίσει τα σωστά έγγραφα που απαιτούνται και δεν σας επιτραπεί η είσοδος στην ξένη χώρα, το cosmorama δεν φέρει καμία ευθύνη. Στην περίπτωση που ακυρώσετε το ταξίδι σας γι’ αυτόν τον λόγο, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας να ζητήσουμε από εσάς το κόστος που ενδεχομένως θα προκαλέσετε στο ταξίδι. • Υγεία και υγειονομικές διατυπώσεις. Όσοι συμμετέχουν σε ομαδικό ταξίδι πρέπει να είναι σε φυσική κατάσταση τέτοια που να μπορούν να το φέρουν εις πέρας. Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει το ταξίδι και να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα ταξιδιώτη, χωρίς καμία υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλε, αν κρίνει ότι κιν-

δυνεύει η υγεία ή η ζωή του ή δημιουργεί άμεσα μεγάλο πρόβλημα στους υπόλοιπους συνεκδρομείς. Σε μια τέτοια περίπτωση τα έξοδα επαναπατρισμού βαρύνουν αποκλειστικά τον ταξιδιώτη. Αν έχετε προβλήματα υγείας, συμβουλευθείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας. Κάθε ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να λάβει τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, τις οποίες συστήνει η Π.Ο.Υ. για τις επισκεπτόμενες χώρες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να απευθύνετε στο υγειονομικό κέντρο της πόλης που κατοικεί. • Ευθύνες ταξιδιωτών. Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού για τη φύλαξη σε ασφαλές μέρος του διαβατηρίου του, των χρημάτων του, των αεροπορικών του εισιτηρίων κ.λ.π. Αν χάσετε κάτι θα σας συμπαρασταθούμε για την καλύτερη δυνατή και πιο άμεση λύση. Όποια έξοδα χρειαστούν θα επιβαρύνουν εσάς.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

• Ακρίβεια του εντύπου μας. Όλα τα ταξίδια, είναι σχεδιασμένα με βάσει τα ισχύοντα αεροπορικά δρομολόγια τη στιγμή που γράφτηκε το πρόγραμμα. Ενδεχόμενες αλλαγές σε αυτά είναι δυνατόν να τροποποιήσουν, τη σειρά, τις διανυκτερεύσεις αλλά και τις αρχικά προβλεπόμενες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Ορισμένα ταξίδια, είναι από τη φύση τους δύσκολα και απαιτούν προσαρμογές ανάλογα με την ημερομηνία που πραγματοποιούνται. Έτσι το τελικό πρόγραμμα του κάθε ταξιδιού θα αναφέρεται αναλυτικά στον Ταξιδιωτικό Φάκελο μαζί με πληροφορίες για τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία κ. λ.π. και θα παραδίδεται στους ταξιδιώτες τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού. • ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Σε θέματα οδικής μεταφοράς, δι’ αέρος ή θαλάσσης, η ευθύνη μας σε όλες τις περιπτώσεις περιορίζεται στο πλαίσιο των σχετικών διεθνών συμβάσεων. Καθυστερήσεις ή / και αλλαγές δρομολογίων, τύπου αεροσκάφους, ή και ενδιάμεσων σταθμών, είναι πιθανό να αποφασιστούν από διάφορους κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς ή / και από αεροπορικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις ή τροποποιήσεις στη ροή του προγράμματος. Επίσης οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές ξενοδοχείων, νυχτερινών κέντρων, εστιατορίων, καθώς και κυβερνητικοί οργανισμοί (υπεύθυνοι για μουσεία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους) είναι πιθανόν να πάρουν αποφάσεις που να έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υλοποίησης του προγράμματος έτσι όπως αυτό έχει αρχικά σχεδιαστεί. Το cosmorama δεν είναι δυνατό ούτε να ελέγξει, ούτε να προλάβει τέτοιου είδους αποφάσεις και ενέργειες κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία (ΠΑ 339/1996), το cosmorama έχει προβεί στην ασφάλιση της επαγγελματικής του ευθύνης για την κάλυψη της μη εκτέλεσης ή πλημμελούς εκτέλεσης της σύμβασης εκ μέρους του, καθώς και για την επιστροφή των καταβληθέντων και τον επαναπατρισμό στην περίπτωση πτώχευσης. • Αλλαγή του ταξιδιού πριν από την αναχώρηση. Το cosmorama για την διοργάνωση των ταξιδιών του χρησιμοποιεί υπηρεσίες τρίτων όπως αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία κ.λ.π. στους οποίους δεν είναι δυνατόν να έχει άμεσο έλεγχο, κι ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές χωρίς τη δική του ευθύνη. Αν έχουμε μια αλλαγή μεγάλης σημασίας τότε θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, πριν από την αναχώρηση, είτε απευθείας είτε μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου - πράκτορα που έκανε την κράτηση. Σε μια τέτοια περίπτωση σας παρέχουμε τις εξής εναλλακτικές λύσεις: α) Να δεχτείτε την αλλαγή. β) Να συμμετάσχετε σε άλλο ταξίδι, με την υποχρέωση ότι στην περίπτωση που θα ισχύει μεγαλύτερη τιμή πώλησης να καταβάλετε τη διαφορά. Στην περίπτωση που ισχύει μικρότερη τιμή, θα σας επιστραφεί η διαφορά. γ) Να ακυρώσετε το ταξίδι με ταυτόχρονη επιστροφή όλων των χρημάτων που έχετε ήδη καταβάλει.

• Αλλαγές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η εταιρία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για περιπτώσεις που μετά την αναχώρηση ενός ταξιδιού, μια κανονική πτήση δρομολογίου αεροπορικής εταιρίας δεν πραγματοποιηθεί ή για περιπτώσεις που είναι πέρα από το δικό μας έλεγχο και τη δυνατότητα να τις αποφύγουμε, όπως π.χ. αλλαγή αεροσκάφους σε άλλο μικρότερης χωρητικότητας, καθυστερήσεις λόγω τεχνικής βλάβης ή λόγω προηγούμενου δρομολογίου, πόλεμος ή απειλή πολέμου, κοινωνικές αναταραχές, διεκδικήσεις κλάδων, φυσικές καταστροφές, άσχημες καιρικές συνθήκες ή τρομοκρατικές ενέργειες. Επίσης το cosmorama δεν έχει σε καμία περίπτωση τον έλεγχο των δωματίων σε κάθε ξενοδοχείο, πόλη κ.λ.π. Πολλές φορές τα ξενοδοχεία ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής παρουσιάζουν “υπερπληρότητα”. Αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα προβούμε σε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρούμε δωμάτια σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας στην ίδια πόλη. Αν αυτό δεν είναι δυνατό και αναγκαστούμε να βρούμε δωμάτια σε ξενοδοχείο κατώτερης κατηγορίας αναλαμβάνουμε να σας επιστρέψουμε τη διαφορά που προκύπτει από τη διαφορά κατηγορίας ξενοδοχείου. Μέλημά μας, σε κάθε περίπτωση, είναι να διατηρούμε, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, αναλλοίωτο το ύφος και την δομή του κάθε ταξιδιού και με αυτό το γνώμονα θα αποφασίζονται οι όποιες αλλαγές είναι επιβεβλημένες από αστάθμητους παράγοντες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τον συνοδό σε συνεννόηση με την εταιρία και τις υπεύθυνες αρχές της εκάστοτε χώρας. • Αν ακυρώσουμε το ταξίδι σας. Διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε το ταξίδι σας για οποιονδήποτε λόγο μέχρι και 7 ημερολογιακές ημέρες πριν από την αναχώρηση. Σε έκτατες περιπτώσεις ανωτέρας βίας (όπως πόλεμος ή απειλή πολέμου, κοινωνικές αναταραχές, διεκδικήσεις κλάδων, φυσικές καταστροφές, άσχημες καιρικές συνθήκες ή τρομοκρατικές ενέργειες κ.λ.π.) είναι πιθανόν να ακυρωθεί και σε διάστημα μικρότερο των 7 ημερών. Αν τελικά αναγκαστούμε να ακυρώσουμε το ταξίδια σας, σας παρέχουμε τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις: α) Να συμμετάσχετε σε άλλο ταξίδι, με την υποχρέωση ότι στην περίπτωση που ισχύει μεγαλύτερη τιμή πώλησης, θα καταβάλετε τη διαφορά. Στην περίπτωση που ισχύει μικρότερη τιμή, θα σας επιστραφεί η διαφορά. β) Να ζητήσετε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχετε ήδη καταβάλει. • Ασφάλεια στο εξωτερικό. Η ασφάλεια των ταξιδιωτών μας είναι η πρώτη μας μέριμνα. Γι’ αυτό παρακολουθούμε συνεχώς τις πολιτικές εξελίξεις ανά τον κόσμο και ζητούμε, όταν χρειάζεται, τη συμβουλή του Υπουργείου Εξωτερικών. Αν μας συμβουλέψει να αποφύγουμε την επίσκεψη σε μια χώρα, τότε ενημερώνουμε ανάλογα τους εκδρομείς και ακυρώνουμε, αν χρειάζεται το ταξίδι. Δυστυχώς παρ’ όλα αυτά, εγκληματικές ενέργειες κατά των ανθρώπων και της περιουσίας τους είναι γεγονότα υπαρκτά σε όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες έχουν την ίδια ευθύνη για τον εαυτό τους και τα πράγματά τους όπως και όταν είναι στο σπίτι τους. Συνιστούμε να μην αφήνετε χρήματα, τιμαλφή και διαβατήρια αφύλακτα στα δωμάτια των ξενοδοχείων. έπάρχουν συνήθως χρηματοκιβώτια στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων. Συνιστούμε να φυλάσσετε χρήματα κα διαβατήρια σε εσωτερικές τσέπες ή σε ειδικό τσαντάκι που δένεται στη μέση. Στις πτήσεις να αποφεύγετε να παραδίδετε βαλίτσες ή τσάντες που δεν κλειδώνουν. Τέλος, μην αφήνετε πράγματα στα πούλμαν κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, ακόμη και αν σας συσταθεί ως ασφαλές από τους τοπικούς υπευθύνους. Εάν εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας σας αρρωστήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, τραυματιστεί ή αποβιώσει από κάποια δραστηριότητα - υπηρεσία πέρα από αυτές που αναλάβαμε να σας προσφέρουμε, είτε επί τόπου από τον αντιπρόσωπό μας, θα σας συμπαρασταθούμε για οποιαδήποτε ενέργεια (απαίτηση) θελήσετε να υποβάλετε εναντίον οποιουδήποτε, αλλά εμείς ουδεμία ευθύνη φέρουμε.

ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ: ALPHA BANK AΡΙΘ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 101002320009478 EΘNIKH TPAΠEZA AΡΙΘ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 080/471703-14 EUROBANK AΡΙΘ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0012.32.0200537077


ΣΙΝΑ 14, 106 72 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 3642707, FAX: 210 3648252 e-mail: info@cosmorama.gr

www.cosmorama.gr Mέλος των HATTA, ASTA, WATA & World of Incentives

Ταξίδια Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια 2013-2014  

Εορταστικός τιμοκατάλογος ομαδικών ταξιδιών

Advertisement