Page 1

Estalvi D'energia elĂŠctrica. Treball de Tecnologia. Cosmin Dreghici 3rD.


Les bombetes de baix consum en realitat són les llums fluorescents com les que es coneixen de sempre, només que s'han compactat per reduir la seua mida i augmentar la seua potència. El tub lumínic no és recte, però té forma d'U corbada diverses vegades en espiral i d'aquesta forma la major part de l'energia elèctrica que utilitzen es converteix en llum.


Els refrigeradors i congeladors que estiguen a la cotxera gasten massa energia. Les altes temperatures fan que utilitzen mÊs energia, i això augmenta els seus costos. Penseu en la possibilitat de desconnectar durant l'estiu, o de posar-los en un lloc amb aire condicionat


Rentadora. Utilitza en la mesura possible rentats freds o menys temperatura. Millor si es dissol el detergent en pols abans de tirar-ho a la rentadora. Utilitzar els programes de rentat econòmic i centrifugar el menys possible. Fer rentats amb l'electrodomèstic ple.


Aire condicionat: Els aparells més antics gasten un 60% més que un de classe "A". I els de tipus "D" respecte al "A" gasten un 19% més. El Pla Renove d'estalvi energètic 2011 concedeix entre 200 i 300 € per la substitució d'equips vells pels de millor gestió de l'energia.


Electrodómestics:Exigir als fabricants que especifiquin en els catàlegs i etiquetes dels productes en venda el consum en repòs o stand by. Seleccionar els aparells que estan contínuament connectats a la corrent i deconnectar-los: el televisor.... Escollir aparells que no disposin de rellotges o termòmetres electrònics tret que siguin realment imprescindibles per al seu funcionament intern.

Treball estalvi energètic.  
Treball estalvi energètic.  

Ací tingueu el meu treball sobre l'estalvi energètic.

Advertisement