Page 1

Workshop Deel

2

Procesregie

‘de succesfactor voor veranderingen met impact’ Waarom vinden uw medewerkers verandertrajecten bedreigend, frustrerend en/of vooral niet leuk. Hoe komt het dat 70% van de verandertrajecten mislukken? Cosensis deelt graag haar successen op het gebied van organisatie verandering met u. Tijdens deze workshop leert u hoe u veranderingsprocessen kunt begeleiden die dynamisch en uitdagend zijn. En bovenal hoe veranderingen tot duurzame resultaten kunnen leiden.

Procesregie als succesfactor Net als u houden de professionals van Cosensis zich dagelijks bezig met het realiseren van veranderingen in organisaties. Als geen ander zijn wij bekend met de weerbarstigheid van bestaande structuren en de worsteling met weerstand binnen organisaties. Cosensis helpt opdrachtgevers deze dynamiek in de organisatie te ‘begrijpen’ en te ‘benutten’ en de beoogde ontwikkelingsrichting samen met de mensen vorm en inhoud te geven. Cosensis noemt dit procesregie. Onze ervaringen met procesregie bij sturingen implementatie- vraagstukken hebben geleid tot inzichten die we graag met u delen. Inzichten die u kunnen helpen bij het realiseren van veranderingen met impact; als procesregisseur!

Wie & Waarom Deze workshop is vooral bedoeld voor managers, projectleiders, beleidsadviseurs die meer willen weten over: • de voordelen van het begeleiden van • veranderingsprocessen als procesregisseur • het krijgen van praktische handvatten die • meteen toepasbaar zijn in de eigen praktijk • veranderingstrajecten • het sparren met collega’s over dynamiek bij • organisatieverandering • het reflecteren op eigen verandercasuïstiek De workshop is vooral bedoeld voor leidinggevenden die momenteel belast zijn of een belangrijke rol hebben in het realiseren van veranderingen. Minimaal enige jaren ervaring in het leiden en/of begeleiden van verander processen is randvoorwaarde voor deelname.

Workshop begeleiders

Bartele Bouma

Jan Bultsma

Inschrijven kan per e-mail: workshop@cosensis.nl www.cosensis.nl

© Cosensis 2010


Programma

Over Cosensis Cosensis is een jong en ambitieus netwerk in organisatie ontwikkeling. Met alle mogelijke kennis en vaardigheden over organisatie ontwikkeling in eigen huis. Creatief, conceptueel en veelzijdig. Die veelzijdigheid is onze kracht. Met de beste mensen op het gebied van organisatie ontwikkeling maken we continu creatieve en vernieuwende veranderconcepten en vertalen deze naar producten die écht effect hebben. We creëren daarmee ruimte om te leren, te ontdekken en plezier te maken. Met als resultaat duurzame groei en ontwikkeling, voor alle partijen. Basis voor succes vormen de passie voor ons vak, de klik met onze opdrachtgevers en de kracht van ons ontwikkelteam, bestaande uit 25 professionals. Ieder specialist op zijn eigen vakgebied, en op elkaar ingespeeld om binnen een procesmatige aanpak te excelleren. Opdrachtgevers typeren Cosensis vaak als flexibel, betrokken, gedreven, verbindend en vernieuwend.

Deze workshop is een vervolg op de workshop : veranderen zonder onnodig gedoe. In de eerste workshop wordt veranderen geïntroduceerd als begrijpen en benutten van dynamiek. In deze tweede workshop staat centraal hoe deze inzichten benut kunnen worden voor het realiseren van duurzame resultaten. Belangrijke aspecten die in deze workshop aanbod komen zijn het ontwikkelen en betekenis geven aan een gemeenschappelijk perspectief, de toegevoegde waarde en kenmerken van procesregie en de noodzaak van reflectief management.

Oefenen Procesregie kan slechts ten dele via kennisoverdracht worden geleerd. Procesregie bestaat grotendeels uit betekenisgeven en is een ervaringsleer. Oefenen dus! Tijdens de workshop zal ruimschoots de tijd worden ingeruimd voor dialoog en interactie aan de hand van concrete vragen die spelen in de praktijk van de deelnemers.

Details Deze workshop wordt maandelijks aangeboden. Uiteraard kan deze ook in-company worden georganiseerd, aangepast aan uw specifieke situatie en wensen. Agenda 2010 28 mei 2010 Locatie Conferentiecentrum Zonheuvel, Doorn Kosten € 395,- excl. BTW per deelnemer Deze workshop kan afzonderlijk gevolgd worden, of als tweede deel van de serie van twee. Bij gelijktijdige inschrijving voor beide workshops betaalt u € 700,-. U bespaart zo ruim 10%.

Inschrijven kan per e-mail: workshop@cosensis.nl www.cosensis.nl

© Cosensis 2010

Procesregie ‘de succesfactor voor veranderingen met impact’  

Cosensis deelt graag haar successen op het gebied van organisatie verandering met u. Tijdens deze workshop leert u hoe u veranderingsprocess...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you