Page 1

DIÁKSZERVEZETI TÁ J O L Ó

A Budapesti Corvinus Egyetem Kiadványa 2018-2019


KEDVES HALLGATÓ! A kezedben tartod azt a füzetet, ami a corvinusos hallgató által megszerezhető egyik legnagyobb kincset mutatja be: a hallgatói szervezetekben való tevékenységet. A diákszervezetek és szakkollégiumok azok a szervezetek, ahol kiegészítheted az iskolapadban megszerzett tudást. Ahol elsajátíthatod a sikerhez szükséges készségeket, ahol új barátokra és széles kapcsolati hálóra tehetsz szert. A Tájolót lapozgatva hamar megtalálhatod az érdeklődésednek megfelelő szervezetet, hiszen a Budapesti Corvinus Egyetemen az üzleti témájú diákszervezetektől kezdve, a diplomácián és az elméleti közgazdaságtanon át egészen a komplex területekkel foglalkozó szakkollégiumokig mindent megtalálsz. Amennyiben szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen egyszerre egy szakmai és baráti közösség tagjai lenni, akkor ne habozz, jelentkezz a legszimpatikusabb szervezetekbe és hozd ki egyetemi éveidből a maximumot! Kellemes olvasgatást és felejthetetlen diákéveket kívánok.

Szabados Levente Elnök Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzat

BUDAPESTI

CORVINUS EGYETEM


TARTALOM Hallgatói Önkormányzat

SZAKKOLLÉGIUMOK

EVK Szakkollégium FAKT Szakkollégium Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma Heller Farkas Szakkollégium Mathias Corvinus Collegium Rajk László Szakkollégium Széchenyi István Szakkollégium Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Társadalomelméleti Kollégium

DIÁKSZERVEZETEK

AEGEE-Budapest AIESEC Budapest Blend Budapest Business Club CEMS Club Budapest Consulting Club Corvinus Agribusiness Corvinus Alba Karrier Klub Corvinus Geek Club Corvinus Informatikus Diákkör Corvinus Keresztény Diákkör Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes Corvinus Művészeti Akadémia Corvinus Tax Club Corvinus Tourism Club Corvinus Vitaklub Effemine Egészség-gazdaságtani Diákkör ESN Corvinus Európai Fiatalok Fóruma Fiatalok az Élet Küszöbén Gazdaságelemzők és Matematikusok Hallgatók a Közösség Szolgálatában Hillel Magyarország House of European Affairs and Diplomacy Human Behaviour Association InCube International Diplomatic Student Assotiation Jövőképp! Jövőt Építők Generációja KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában Közép-Európa Társaság Közgazdász Szerkesztőség - Corvinus Hallgatói Médiaközpont Luca Pacioli Számviteltudományi és Adózási Társaság MKT Corvinus nowUpresent ÖCSI Speciális Pénzügyi Matematika Studium Generale Vállalkozásfejlesztés Klub

5 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56


Hallgatói Önkormányzat MIVEL FOGLALKOZUNK?

Hallgatói érdekképviselettel.

KIKET KERESÜNK?

FB.COM/BCE.HALLGATOI. ONKORMANYZAT HOK@UNI-CORVINUS.HU

HOGYAN JELENTKEZZ?

Olyan motivált, és társadalmilag Szeptemberben tartunk egy infó estet, elkötelezett hallgatókat, akik készen ahova Téged is nagy szeretettel várunk! állnak arra, hogy az egyetemi fórumokon Töltsd ki az online elérhető felvételi hallgatótársaik érdekeit képviseljék. fórmunkat. Ha kérdés merülne fel valamivel kapcsolatban, Facebookon megtalálsz bennünket, írj ránk bátran.

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT: A BCE HÖK a hallgatói érdekek képviseletére létrejött szervezet, mely működését egyetemi polgárok látják el. Mi nem egy diákszervezet vagyunk, azonban mégis óriási a jelentőségünk a hallgatói élet szempontjából: többek közt a mi képviselőink ülnek az egyetem legfőbb döntéshozó testületeiben és nekünk van javaslattételi jogunk minden hallgatókat érintő kérdésben. Mi segítjük a diákszervezeteket, szakkolikat a működésükben. Mi vagyunk a hallgatók hangja és érdekérvényesítő testülete. SZAKMAI FEJLŐDÉS A BCE HÖK-BEN: Mivel a HÖK rengeteg feladatot lát el, a működése is szerteágazó. Tagjaink olyan szakmai ismeretekkel valamint tudástőkével gyarapodnak, amely elengedhetetlen a mai munkaerőpiacban való érvényesüléshez. Magas hozzáadott értékkel bíró projektjeink keretében gyakorlati ismereteket szerezhettek, úgy, mint rendezvényszervezés, pályázatmenedzsment, projektvezetés és tárgyalásmenedzsment, HR és üzleti kommunikáció, marketing és sales tevékenység, jogszabályalkotás és -értelmezés, illetve stratégia és pénzügyi menedzsment területén. KIKET KERESÜNK?: A HÖK működési rendszere olyan, mint egy kormányzati parlament minisztériumokkal és közigazgatással. Éppen ezért rengeteg képességre, számtalan szaktudásra van szükségünk. Bármilyen erősségeid vannak, a legfontosabb, hogy elkötelezett légy a hallgatótársaid iránt. Ha úgy érzed, hogy ez Rád igaz, máris készen állsz a feladatra! Örömmel várunk a csapatunkban. Csatlakozz hozzánk és tegyük együtt a Corvinust egy mégkirályabb hellyé!

5


SZ AKKOLLÉGIUMOK FORMÁLISAN: A szakkollégium a hazai tehetséggondozási rendszer eleme, sajátos jogintézmény a magyar felsőoktatás rendszerében. Tagjainak igyekszik megteremteni a (nemzetközi viszonylatban is) magas szakmai színvonal eléréséhez a megfelelő környezetet. A szakkollégium alapító irata sokféle lehet, de rendszerint a tagok együttlakásának tényén alapul, s célul tűzi ki a társadalmilag érzékeny és jól informált értelmiségiek képzését, a szakkollégisták tehetséggondozását, önkiteljesedésének elősegítését. A szakkollégiumi tehetséggondozás kettős célja rendszerint: A) az eltömegesedő felsőoktatásban a tehetséges diákok megtalálása, tehetségük kibontakoztatása, fejlesztése, valamint B) a társadalmi hátrányokkal küzdő diákok esélyeinek kiegyenlítésére irányuló oktatási tevékenység. A több mint 40 éves múlttal rendelkező intézmények lehetőséget adnak tagjaik számára az egyetemtől független kurzusok hallgatására és kutatások végzésére, miközben demokratikusan működő öntevékeny közösség részét képezik. Ezenfelül mindegyik szakkollégium tagjaként az országos és a nemzetközi össz-szakkollégiumi hálózat tagjává is válsz.

INFORMÁLISAN: Szakkollégistának azért jó lenni, mert kapsz egy baráti közösséget, ami hazavár suli után. Délutánonként a koliban elmész kurzusokra, ahol olyan dolgokat tanultok, amit az egyetemen vagy egyáltalán itthon nem lehet. Mert a kurzustartóink velünk együtt rakják össze a tematikát, pontosan olyanra, amilyenre mi szeretnénk. Ezután általában esténként valamilyen közösségi program van, ahol vagy társadalmi kérdésekről vitázunk (pl: hogyan lehetne jobb a közoktatás) vagy csak szimplán kimozdulunk a városba. A 4-5 éves szakkolis pálya során az ember elképesztően sokat fejlődik személyesen és szakmailag, és egy olyan közösség részévé válik, amely utána meghatározó lehet egész élete során.


EVK

Szakkollégium MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

EVK.HU FB.COM/ EVKSZAKKOLLEGIUM HELLO@EVK.HU 1092 BP, KINIZSI UTCA 2-6

HOGYAN JELENTKEZZ?

Az EVK Szakkollégium az egyetemi Olyan elsőéves hallgatókat keresünk, Vegyél részt Elsős Köreinken és Bevonó tudást kiegészítő, gyakorlatorientált, akik motiváltak és képesek a fejlődésre, Táborunkban, majd mutasd meg a üzleti képzést nyújt tagjainak elsősorban döntéseikért felelősséget vállalnak, és felvételinken, hogy mi tesz téged pénzügy, a marketing és a menedzsment kiváló szakmai teljesítményükkel tovább különlegessé, mi emel ki téged az területén. öregbítik majd az EVK hírnevét. egyetemisták tömegéből!

Az EVK tömören az önmegvalósítás és a tehetséggondozás műhelye, egymás sikereiben érdekelt fiatalok közössége. Egy társaság, ahol a gyakorlatban készülhetsz fel későbbi munkádra, de emellett ki is kapcsolódhatsz egy remek csapattal, a közös tanulást kiegészítve hajnalig tartó konyhai beszélgetésekkel és spontán szobabulikkal. Vannak, akik szeretnek megadott keretek között, útmutatások alapján, a hagyományokat tisztelve és mereven betartva élni, kerülni a változásokat és csínján bánni az új kezdeményezésekkel. Mi nem ilyenek vagyunk. Arra törekszünk, hogy a tagok színes és sokrétű érdeklődési területeihez megfelelő fejlődési lehetőséget teremtsünk, legyen szó pénzügyről, marketingtől, stratégiáról vagy bármi másról. Célunk, hogy az elméleti, egyetemi oktatást kiegészítve gyakorlati tapasztalatokat gyűjtsünk, már az egyetemi évek alatt kipróbálhatjuk magunkat felelősségteljes döntéshozókként, vezetőkként. Az EVK-ban rálelhetsz arra a szakterületre, ami igazán érdekel, felfedezheted és fejlesztheted magad a változatos programoknak, képzéseknek és a tapasztaltabbak tanácsainak köszönhetően. Közös projektekben vehetsz részt cégekkel (mint például BCG, MOL, Nestlé), vagy közreműködhetsz a szakkollégiumi bizottságok munkájában, akár mint egy marketing kampány vezetője vagy mint egy 65 fős szervezet elnöke. Annak köszönhetően, hogy a Kinizsi utcai koliban lakunk, sok lehetőségünk van sportolásra is, hiszen itt van az egyetemi kondi- és tornaterem, és a Duna-part is csak pár lépésre van. Mindezt egy nyitott, segítőkész csapatban teheted meg, akik mellett nem lehet unatkozni. A szakmai programokon túl rengeteg közösségi programot szervezünk (például magyaros est), táborozunk, bulizunk. Élj a lehetőséggel.

7


FAKT.ORG.HU FB.COM/FAKTOFFICIAL IG: @FAKTOSOK

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Közgazdasági tudásunk elmélyítésével, Business Projektekkel, Középiskolások pénzügyi alapismereteinek bővítésével.

FAKT Szakkollégium KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Minden olyan G és K karos, első- vagy Kedveld Facebook-oldalunkat, hogy másodéves hallgatót, aki szeretne ne maradj le évközi eseményeinkről, és kiemelkedni a többiek közül, és verseny- gyere el február végén az infóestünkre! képes, vállalatok számára vonzó tudást szerezni.

A szakkollégiumok országszerte a legambiciózusabb egyetemi hallgatók közül választják tagjaikat, akik többre vágynak, mint a hagyományos felsőoktatási intézmények által kínált lehetőségek. A szakkollégiumok által közösen vallott értékek a szakmai ismeretek bővítése, az összetartó közösség építése, valamint a társadalmi problémák iránti érzékenység. A FAKT autonomitásának és vállalatszerű struktúrájának köszönhetően ötleteidet felelősségteljes vezetői szerepekben is megvalósíthatod! A Vállalati kapcsolatainkkal és Business Projektjeinkkel értékes tapasztalatokat szerezhetsz. Ezáltal betekintést nyerhetsz egy nagyvállalat működésébe, hiszen olyan partnerekkel dolgozhatunk együtt, mint az EY, Vodafone vagy a Deloitte. Az ”Egyetemisták a pénzügyi kultúráért” projektünk keretein belül pedig hozzájárulhatsz a középiskolások pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítéséhez. Nem feledkezhetünk meg a közösségről sem, hiszen mindezeket az élményeket, míg eljutunk a munka és az önálló élet világáig, nem egyedül, hanem egy befogadó és kellően sokszínű társaságban élhetjük át. A FAKT-ban olyan összetartó barátságokra tehetünk szert, amelyeket az egyetemi éveink után is igyekszünk megőrizni. Az irodánkban mindig találsz valakit, akivel el tudsz menni ebédelni, át tudod nézni a beadandód, beszélgethettek egy jót vagy akár melegszendvicset is süthettek. FAKT-osként minden héten változatos programokkal, közös sportolással vagy táborozással kapcsolódhatsz ki. Ha tagjává válsz a FAKT-nak, máris nyertél egy olyan segítő közeget, akik támogatnak terveid megvalósításában, hiszen mottónk: „Az én sikerem, a te sikered, a mi sikerünk!”

8


Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma

GYDT.HU FB.COM/GYAKORLATI­ IG: @GYDSZ DIPLOMACIATARSASAGA INFO@GYDT.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Nemzetközi kapcsolatok, diplomácia és protokoll, külpolitikai elemzés.

Téged, ha érdekelnek a világ történései és összefüggései, a diplomácia és a külpolitika világa, valamint szívesen lennél tagja egy szakmai készségeket fejlesztő, nyitott, érdeklődő és összetartó közösségnek!

A tavaszi félévben tudsz majd felvételizni, de addig is bátran keress minket elérhetőségeinken! Ha szeretnél az összes nyílt eseményről első kézből értesülni, írj a gydsz.felveteli@gmail. com e-mail címre, mi pedig hozzáadunk a levelezőlistához.

A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma (GyDSz) tíz éves intenzív diákszervezeti múltat követően 2017-ben érdemelte ki a szakkollégiumi minősítést. Működésünk során mindig is a külkapcsolatok objektív vizsgálatára, tagjaink fejlesztésére és a gyakorlatias képzésre helyeztük a hangsúlyt, továbbá arra is törekszünk, hogy a belső programjainkon túl az érdeklődők számára is nyitott szakmai rendezvényeket, konferenciákat, kerekasztal-beszélgetéseket szervezzünk. A GyDSz belsős szakmai programjai által a tagság egyaránt fejlesztheti az elméleti tudását és a gyakorlati készségeket. Zárt programjaink között szerepelnek az általában aktuálpolitikai kérdésekben tartott vitaklubok, szimulációk, mélyebb betekintést nyújtó szakmai napok, illetve a szakkollégiumi lét egyik legmeghatározóbb jellegzetessége, az egyetemi tanulmányokat kiegészítő és azon túl is további elmélyülésre lehetőséget nyújtó kurzusrendszerünk, mely a protokolltól és a viselkedéskultúrától a biztonság- és gazdaságpolitikán át a regionális tanulmányokig fedi le tagjaink érdeklődési körét. Fontos még megemlítenünk a nagykövetségeken és kulturális központokban tett látogatásainkat is, valamint a nagykövetekkel, attasékkal, szakértőkkel történő zártkörű beszélgetéseket, melyek által közvetlenebb formában, testközelből is bepillantást nyerhetünk a diplomácia világába. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösség építésére is, és bár a különböző programjainkat követő közös ünneplések is mindig tartalmas csapatépítésekkel telnek, a hétvégi összerázó táborok, illetve a különböző kulturális és szabadidős programok által nem csak egy szakmai alapon szerveződő szervezet, hanem egyben egy dinamikus baráti társaság is vagyunk.

9


HELLER. UNI-CORVINUS.HU WWW.FB.COM/ HELLERFARKAS

Heller Farkas

IG: @HELLEROFFICIAL

Szakkollégium

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Pénzügyekkel, közgazdaságtannal és minden mással, amivel az aktuális tagság szívesen foglalkozna, legyen az USA történelem, programozás vagy retorika.

Lelkes, motivált gólyákat, akik szeretnének egy proaktív, összetartó közösséghez tartozni, akik többet akarnak tudni a világról, és akiket érdekel a pénzügy és a közgazdaságtan.

Csak elsőéves Corvinusos egyetemisták jelentkezhetnek, március-április környékén. Addig is azt ajánljuk, hogy gyere el az elsős kurzusainkra (HPK), és látogasd elsős közösségi eseményeinket és infóestjeinket.

„… Ez nem csupán egy kollégium! Ez egy életre szóló élmény, számtalan fejlődési lehetőséggel. Olyan emberekkel vagy körülvéve, akik a legjobb barátaiddá válnak, akikkel kölcsönösen motiváljátok egymást. Olyan programokon vehetsz részt, amiken játszva tanulhatsz, fejlődhetsz és rengeteg helyzetben kipróbálhatod magad. Nem volt egyszerű bekerülni, de már több éves tagként biztos vagyok benne, hogy nem kell aggódnom a jövőm miatt…” A Heller Farkas Szakkollégium egy olyan közösség, amelyet érdeklődő, mindig többre vágyó és tettre kész diákok alkotnak. Szervezetünk teljes mértékben öntevékeny, minden, a működéssel kapcsolatos feladatot mi magunk látunk el, legyen szó a finanszírozásunkról,szakmai rendszerünkről vagy akár a rekrutációnkról.Ennek köszönhetően tagjaink az egyes feladatokkal foglalkozó teamekben végzett munka során értékes gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodhatnak, amelyeket később a munkaerőpiacon is kamatoztatni tudnak. Tagjainknak lehetőségük van arra, hogy kurzusok széles palettájából választva az őket leginkább érdeklő témákban mélyüljenek el. Mindenki részt vehet továbbá több elismert szakmai és közéleti szereplővel megrendezett műhelybeszélgetésen és konferencián. Minden évben szervezünk egy kurzust az újonnan felvett egyetemisták számára, ez a HPK (Heller Pénzügyi Képzés). E kurzus keretein belül rengeteg különféle gazdasági és pénzügyi témával találkozhattok, aminek köszönhetően könnyebben el tudjátok dönteni, mi érdekel Titeket, mivel szeretnétek foglalkozni a jövőben. Lesz szó befektetési alternatívákról, tőzsdéről, játékelméletről, fiskális és monetáris politikáról és még sok egyéb izgalmas tudnivalóról. Várunk sok szeretettel!

10


Mathias Corvinus Collegium

MCC.HU FB.COM/MCC.BUDAPEST INFO@MCC.HU 06-1-372-0191 1016 BP, SOMLÓI ÚT 51.

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Az egyetemi képzést kiegészítő interdiszciplináris tehetséggondozó oktatást kínálunk hat szakirányunk és a vezetőképző programunk keretében elsősorban olyanok számára, akik érdeklődnek a társadalmi, gazdasági és politikai események iránt.

Ha érdekelnek a társadalomtudományok, szeretnéd megvalósítani saját projektedet, ingyen nyelveket tanulni – mindezt a város legszínesebb, legösszetartóbb egyetemista közösségében, akkor nálunk a helyed!

Kövesd honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol minden információt megtalálsz a jelentkezéssel kapcsolatban! Így nem maradsz le híreinkről, eseményeinkről és a bulikról sem.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy Magyarországon és a világon is egyedülálló értékközösség, amelynek tagjai olyan kiemelkedően tehetséges fiatalok, akik egy dinamikusan fejlődő csapatot alkotva fontos és értékes célok megvalósításán dolgoznak. Az MCC Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felsőtagozatától kezdve az egyetemig. A diplomával már rendelkező fiatalokat posztgraduális programkínálatunkkal várjuk. Mit jelent ez a hétköznapokban? Egyetemi tanulmányaid mellett a legfelkészültebb hazai és külföldi előadóktól, szakemberektől tanulhatsz szakirányainkon, nemzetközi business schoolok tanárait hozzuk el neked Vezetőképző Akadémiánkra, a közélet aktuális kérdéseiről hallhatsz viták, kerekasztal-beszélgetések keretei között. A nálunk töltött évek alatt a projektmunkának, a vállalt feladatoknak, a saját hallgatói kezdeményezéseknek köszönhetően a szaktudás mellett szert tehetsz a vállalkozási és a változások kezelésével összefüggő kompetenciákra is. Mindeközben egy olyan inspiráló közösség tagjává is válhatsz, ahol az együttes szakmai fejlődés mellett a közös bulik, kirándulások és a sport is a mindennapok része. Elsőévesként hat szakirány várja jelentkezésed: Nemzetközi kapcsolatok, Média/Kommunikáció, Közgazdaságtan/Business, Közép-Európa, Jog, Pszichológia. Karriercentrumunk a legváltozatosabb gyakornoki pozíciókat ajánlja neked az állami és az üzleti szférában egyaránt. MCC-diplomával a zsebedben magabiztosan léphetsz ki a munkaerőpiacra. A felvételi infókért tavasszal figyeld honlapunkat, és addig is várunk programjainkra!

11


RAJK.EU GÓLYÁKNAK: FB. COM/321RAJK FB.COM/RAJKOFFICIAL

Rajk László

IG: @RAJKOFFICIAL

Szakkollégium

1085, HORÁNSZKY UTCA 6. MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Civil kezdeményezések vagy szakmai vitafórumok szervezésétől kezdve, tehetségprogram alapításáig, amivel éppen szeretnénk, ez csak rajtunk áll.

A Corvinus G-, T-, K-karának, illetve az ELTE TáTK első és másodéves diákjait, akik szeretnék a maximumot kihozni az egyetemből.

A felvételi a többi szakkoli után május végén, június elején van. Több infóért lájkold a 3-2-1 Rajk! oldalt és a Rajk Official-t!

A Rajk 1970 óta a Budapesti Corvinus Egyetem, s egyben az ország első szakkollégiuma is. A szakkollégium három alappillérre épül: szakmaiság, közösségiség és társadalmi érzékenység. Miközben a kollégiumban fontos célunk a szakmai fejlődés, a szervezet működését a közösség erejére alapozzuk. Ez azt jelenti, hogy a kollégium összes fontos döntését a diákjai hozzák meg: mi vesszük fel az új Rajkosokat, mi döntünk arról, hogy mi történjen az épületünkkel, és mi választjuk meg a saját vezetőinket, akik az intézménynek irányt szabnak. A Rajkban ezen kívül törekszünk arra, hogy folyamatosan reagáljunk a körülöttünk lévő társadalom változásaira, ami a gyakorlatban társadalmi projektjeinkben valósul meg. Mit kap egy Rajkos? Személyre szabott, kiváló szakmai képzést. Kiemelkedő tanárokkal kiscsoportos kurzusokat tartunk, ahol személyre szabottan,interaktívan sajátítjákel diákjainka közgazdaságtan,társadalomtudományok,és esetenként más területektudását. A kurzusokon felül a Rajkban félévente neves meghívottak is tanítanak, előadnak, a tavalyi évben például Richard H. Thaler amerikai közgazdász jött előadni – aki kollégiumi látogatása után megkapta a közgazdaságtani Nobel-díjat. Eszméletlen sok barátot. A Rajkosok összetartóak. Ha bemész az egyetemre, van, hogy a folyosón folyamatosan meg kell állnod köszönni, annyi szakkolis ismerősöd van. És otthon, a kollégiumban? Végtelen folyosói beszélgetések várnak közéletről, szakmáról, fless témákról, este pedig buli a nagykonyhában vagy a pincében. Közösségi élményt. Megtapasztalhatod, milyen egy „mini demokrácia” része lenni. Választani fogsz, véleményt nyilvánítani és véleményt formálni. Összességében szeretünk úgy gondolni a Rajkra, hogy az összes szakkollégium közül a legintenzívebb közösségi élményt nyújtja, amely másutt nem elsajátítható készségekkel ruházza fel tagjait.

12


SZISZ.HU

Széchenyi István Szakkollégium

FB.COM/ SZECHENYISZAKKOLI FEBELNOK@SZISZ.HU 1118. BP, MÉNESI ÚT 94.

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A SZISZ egy önszerveződő, demokratikusan működő szervezet, melynek célja egy nyitott, innovatív és kritikusan gondolkodó közösség részeként kiegészítő képzést nyújtani az egyetem mellett.

Bármely budapesti egyetemről várunk első- és másodéves, fejlődni vágyó hallgatókat, akik érdeklődnek a közgazdaságtan és a társadalomtudományok iránt.

Gyere el programjainkra, ismerkedj meg velünk és jelentkezz! A kétfordulós felvételi egy írásbeli kérdőívből és egy kötetlen szóbeli beszélgetésből áll, amelyekre majd májusban kerül sor.

Mit szeretünk a SZISZ-ben? Az év egyik napján sem kell egyedül szenvednünk jegyzeteink felett, mindig találni a könyvtárban sorstársakat. A spontán borozások pedig nem kizárólag az ízek kiélvezéséről szólnak. Szívesen elmélkedünk ilyenkor közéleti kérdésekről is, de színházhoz, bulihoz és BUBI-hoz is találhatsz társakat. Egy közel 100 fős szervezet életének irányítása, formálása foglalkoztatja a tagságot. Szakmai rendszerünk gerincét a közgazdaság- és társadalomtudományi fókuszú sávrendszer adja, amit elméleti, gyakorlati, flesselős és módszertani ismeretbővítő kurzusok egészítenek ki. Pl.: játékelmélet, stratégiai menedzsment, etika és gyakorlat, Python programozás. A kis csoportos kurzusok építenek a résztvevők folyamatos készülésére és aktív gondolkodására is. Az oktatók szakterületük kimagasló alakjai, akik az alkalmakat lelkesedésükkel igazi tudományos élménnyé teszik. Az együttgondolkodás és az önálló véleményformálás nemcsak a kurzusokat, hanem a mindennapokat is áthatják. Közösségi élménnyel számtalan esemény tölti fel a SZISZ-es éveket. A barátságok által összekötött közösség pedig támogatja az egyéni kibontakozást és a fejlődést. Ezen kritikus társaság részeként olyan készségek sajátíthatók el, mint a szervezőkészség, a felelősségvállalás és az önkormányzatiságból fakadó vezetői és alkotói képességek, empátia és emberség. A SZISZ mindezek megélésére egy diverz közeget biztosít a Ménesi úti épületünkben. Több egyetemről érkező tagságunk inspiráló közeg, legyen szó karrierutakról, szakmai előmenetelről vagy akár élettapasztalatról. SZISZ-esként ráadásul nemcsak a SZISZ-hez tartozol, hanem egy nagy múltú Össz-szakkolis mozgalom része is vagy, ami egy még tágabb és sokrétűbb környezetet jelent.

13


SZENTIGNAC.HU FB.COM/SZENTIGNAC IG: @SZENTIGNAC IRODA@SZENTIGNAC.HU 1085 BUDAPEST,

Szent Ignác

Jezsuita Szakkollégium

HORÁNSZKY UTCA 18 MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A SZIK működésének középpontja a magas színvonalú szakmai munka, melyhez kapcsolódik a társadalmi problémákra érzékeny értelmiség képzése.

Interdiszciplináris szakkollégiumként minden hallgatót, aki a jezsuita lelkiséghez híven másokért tud élni és cselekedni.

Évente szervezünk tavaszi felvételit, mely írásbeli, illetve három részes szóbeli fordulóból áll. Honlapunkon mindent megtalálsz!

A Szent Ignác Szakkollégiumot 1990-ben a rendszerváltáskor alapították, majd 2000-ben átvette fenntartását a jezsuita rend. A cél mindvégig azonos volt: a kiemelkedően tehetséges egyetemi hallgatóknak olyan környezetet teremteni, amelyben nemcsak magas szakmai színvonalat érhetnek el, hanem a társadalmi felelősséget szem előtt tartó keresztény értelmiség tagjaivá válhatnak. Ezen törekvésekből is észrevehető, hogy a SZIK fő pilléreihez tartozik a közösség, a szakmaiság, a lelkiség, illetve a társadalmi felelősségvállalás egyaránt. A SZIK tanulmányi rendszere által a tagok betekintést nyerhetnek többek között a jog, a közgazdaságtan és különböző globális kérdések rejtelmeibe, de vitakészségüket, tárgyalástechnikájukat és esszéírói készségüket is fejleszthetik.Ugyanakkor önálló kezdeményezésekre is van lehetőség,gondoljunk csak a GyökerekTáborra,mely keretében Kárpát-medencében élő hátrányos helyzetű magyar gyerekek érkeznek a táborba egy hétig Magyarországra. Már 2003 óta minden évben! Hasonló ötleteket az intézmény Vezetősége is támogat. De nemcsak önálló kezdeményezések működnek, hisz mind a Diákbizottság, mind a különböző Teamek szorgosan tevékenykednek az év során. Az a cél, hogy minden Szakkollégista valamilyen munkát végezzen: lehet ez szakmai, kommunikációs, marketinggel vagy rekrutációval kapcsolatos, esetleg a közösséggel, a lelkiséggel, belügyi vagy épp külügyi teendőkkel összefüggő. Néha hangosan ünneplünk, néha csendesen elmélyedünk. Van, mikor motiváltak vagyunk, máskor épp a többiek támogatására van szükségünk. De mindig együtt. Egy biztos pont Budapest forgatagában.

14


Társadalomelméleti Kollégium MIVEL FOGLALKOZUNK?

A társadalom, filozófia, politika és emberi történelem kritikai vizsgálata.

KIKET KERESÜNK?

TEKESEK.HU FB.COM/TEKESEK IG: @TEKESEK VIMEO.COM/TEKESEK TEKESEK.TUMBLR.COM

HOGYAN JELENTKEZZ?

Olyan alap- és mesterszakos Április környékén felvételi, addig pedig egyetemistákat, akik nyitottak az együtt nyitott programok mindenkinek. gondolkodásra, a hivatalos narratívák megkérdőjelezésére.

A Társadalomelméleti Kollégium (TEK) a második legidősebb a ma működő szakkollégiumok közül. Az ötlet a legenda szerint 1980 augusztusában, reggeltájt született, és 1981 áprilisában meg is alakult a TEK. A kollégium missziója a következő: A TEK egy olyan társadalomban akar élni, ahol kevesebb egyenlőtlenség és elnyomás van. A TEK folyamatosan gondolkodik azon, hogy milyen társadalomban szeretne élni, és készen áll a változtatásra, de ezzel kapcsolatban egy állandó megismerési folyamatban van benne. A kollégiumban olyan megközelítésből tanulhatsz a társadalomról, amilyenből az egyetemen nem. A hivatalos narratívák kritikáját, az elnyomások struktúráját, az egyenlőtlenségek rendszerét. A főbb témák között a politikai gazdaságtan, a posztkoloniális elméletek, a gender studies, a posztmodern társadalomelmélet, a városkutatás és a zöld, de igazából nincs olyan jelenség, amit ne lenne lehetséges és érdemes kritikai pozícióból vizsgálni. Ez a tudás adja alapját kurzusainknak (köreinknek), előadásainknak, konferenciáinknak, köteteinknek és a Fordulat nevű folyóiratunknak. Olyan akadémiai és aktivista projektek is kapcsolódnak a TEK-hez, mint A Város Mindenkié (AVM), az Utcajogász, a Helyzet Műhely, a Kritikai Városkutatás Műhely, a Hallgatói Hálózat, a K-Monitor és a Gólya.

15


DIÁKSZERVEZETEK Az egyetemi évek akkor a legértékesebbek, ha évek múltán azt mondhatod majd, Te megtaláltad azt a területet az életben, amiben mindig lelkes tudsz lenni. Ebben lehetnek a diákszervezetek nagy segítségedre. Elsősként, a megszokott osztályközösségből kilépve könnyen elveszettnek érezheti magát az ember. Most itt van számodra a lehetőség, hogy egy olyan társaság tagja lehess, ahol azonos érdeklődésű emberek vesznek körül. Kipróbálhatod magad olyan feladatokban, amikkel az órák keretében soha nem fogsz találkozni, és amelyekből hasznos tapasztalatokat szerezhetsz a későbbiekhez. Ráadásul életre szóló barátságokat köthetsz. Ezért hatalmas élmény diákszervezeti tagnak lenni! Egy diákszervezet nagyon sokféle lehet, a fókusz lehet a kőkemény szakmai munkán, de akár csak a hasonló gondolkodású baráti kör kialakításán is. Számtalan témával foglalkoznak, így biztosan te is meg fogod találni a neked legmegfelelőbbet. A szervezetekben általában rendszeres időközönként taggyűlést tartanak, ahol a tagok megbeszélik az aktuális ügyeket, terveket. Ezenkívül gyakoriak a kötetlenebb összerázók is. A Corvinus egyedülálló az országban a diákszervezeti élet tekintetében, messze itt találod a legtöbb szervezetet, a legnagyobb hallgatói aktivitást. Jelenleg a Corvinus 41 akkreditált diákszervezettel büszkélkedhet. A diákszervezeti tagságod nemcsak a munkaerőpiacon juttathat előnyhöz, de több külföldi utazásra is lehetőséged nyílik, az ösztöndíjaknál is előnyt jelent, és akár az is megtörténhet, hogy a szervezet kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően jutsz álmaid állásához. A következő körülbelül 40 oldalban nem csupán diákszervezetekről olvashatsz, hanem megismerheted azokat az embereket, akikkel együtt szervezed majd a legújabb szakmai rendezvénysorozatot, együtt buliztok majd a Közgáz Aulabulikon, és akivel együtt írjátok majd alá a cégetek alapító okiratát. Éppen ezért merj élményeket gyűjteni, szakmailag és emberileg egyaránt! Biztosan rengetegen mondták már neked, „az egyetemi évek a legszebbek…” Ne hidd el nekik, tapasztald meg Te magad!


AEGEE-BUDAPEST.HU

AEGEE-Budapest

FB.COM/AEGEE.BUDAPEST BOARD@ AEGEE-BUDAPEST.HU E ÉPÜLET FSZT. 9.

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Nemzetközi csereprogramok szervezésével, tréningek, konferenciák tartásával és különböző projektekben való részvétellel.

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Bármilyen háttérrel rendelkező fiatalt, Bármikor csatlakozhatsz hozzánk, aki nyitott az európai kultúrát azonban célszerű a félév elején felvenni megismerni, fejleszteni magát és ehhez velük a kapcsolatot és eljönni a bevonó sokat utazni. táborunkba.

Az AEGEE Európa legnagyobb interdiszciplináris szervezete, amelyet 1985-ben hoztak létre, hogy Európa fiataljai lehetőséget kapjanak hangjukat hallatni Európa jelenével és jövőjével kapcsolatban. A szervezetünk azóta behálózza egész Európát, mintegy 200 városban van jelen Tenerifétől egészen Tyumenig. Tagjainkat az európai egység gondolata vezérli, fontos a demokrácia és az emberi jogok védelme, toleránsak és nyitottak az újdonságokra. Szervezetünk célja, hogy tréningek, képzések és programjaink által tagjaink folyamatosan fejleszthessék képességeiket és készségeiket. Ezáltal magabiztos tudásra tehetnek szert, hogy aktív szerepet vállalhassanak a társadalomban. Ehhez nemzetközi környezetben konferenciákat, csereprogramokat szervezünk, hogy a tagok megismerhessék egymás álláspontját és közösen képesek legyenek beleszólni olyan ügyekbe, ami őket is érinti. Legismertebb projektünk a majdnem 30 éve működő Summer University projekt, ahol közel 30 külföldi fiatal vesz részt városonként tematikus programokon két héten keresztül. Szervezetünk hivatalos EVS küldő szervezet is, így segítségünkkel akár több hónapos önkéntes munkát is végezhetsz külföldön. Ha nem lenne időd külföldre utazni, itthon a félév során rengeteg helyi programon nyílik lehetőséged részt venni, vagy be tudsz kapcsolódni valamelyik projektünk munkájába is. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, mert szeretnél különböző kultúrákat megismerni, felejthetetlen élményekkel gazdagodni és egy nagyszerű közösségben részt venni, akkor nálunk a helyed. Bátran keress meg minket elérhetőségeink egyikén és jelentkezz az őszi vagy a tavaszi bevonó táborunkba.

17


AIESEC.HU FB.COM/AIESECINHUNGARY IG: @AIESEC_BCE TUNDE.BENKE@AIESEC.HU

AIESEC

E ÉPÜLET FSZT. 21. IRODA

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Sok-sok gyakorlati tapasztalat és rendAmbíciózus fiatalokat, akik mindig Facebook oldalunkon mindent megkívül összetartó közösség - ez az AIESEC! többet akarnak. Többet akarnak találsz a jelentkezés menetéről, ami egy Fő célunk a fiatalok vezetői készségének tudásban, tapasztalatban, élményekben interjúból és egy Assessment Centerből a fejlesztése és nemzetközi csereprograés lehetőségekben. áll, majd a Bevonó táborunkkal zárul mok lebonyolítása. (Okt.5-7.).

Önismeret és magabiztosság. Értékes gyakorlati tapasztalat. Szoros barátságok. Jó referenciák. Nemzetközi kapcsolati háló. Magabiztos nyelvtudás. Sok-sok-sok-sok, rengeteg, és még több közös élmény. Ez az, amit az AIESEC ad. És még sokkal többet! Az AIESEC a világ legnagyobb diákok által vezetett szervezeteként nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy már fiatal korban fejlessze a vezetői készségeket, és még sok más olyan készséget, amik fejlesztésével magabiztosan kezdhetik el az egyetem utáni éveiket. A világ 126 országában/tartományában lévő több, mint 60.000 tagot összeköti a cél, hogy folyamatosan fejlesszék magukat, és másokat is, hiszen nemzetközi csereprogramokat bonyolítunk le. Nemzetközi programjainkkal a kulturális különbségekre szeretnénk hatni, miközben diverz projektjeinkkel szociálisan is érzékenyebb fiatalokatat fejlesztünk, kik nyitottak a világ aktualitásaira és magabiztosan mozognak nemzetközi környezetben. Abban hiszünk, hogy a gyakorlati tapasztalatokon keresztül lehet igazán fejlődni. Tagként a HR, marketing, sales és/vagy eseményszervezés területén tudsz fejlődni egy féléves projekt tagjaként, majd később segítünk, hogy te magad is tudj saját projektet és csapatot menedzselni, és végig tudd próbálni azt a diverz tapasztalati palettát, aminek a kipróbálására az AIESEC lehetőséget ad. A gyakorlati lehetőségeken kívül a személyes fejlődésedre a belső mentoring rendszerünk ügyel, és azok a képzéseink és konferenciáink, amiket a tagok fejlesztésére szervezünk.. Abszolút igaz ránk a “Work hard, party hard” szólás, hiszen összetartó közösségként sok programot szervezünk és sokszor kapcsolódunk ki közösen. Táborok, konferenciák, bulik, kirándulások, sütögetések, koncertezések, meccsnézések...minden, amihez éppen kedvünk van! Tagságunkhoz az őszi, illetve a tavaszi szemeszter legelején van lehetőséged csatlakozni. A honlapunkon és Facebook oldalunkon minden információt megtalálsz, valamint a 21-es irodában is elérhetőek vagyunk. Nézz be hozzánk! :)

18


Budapest Blend WHAT DO WE DO?

We want to make Corvinus a more international-friendly university, and to make connections between Hungarian and foreign students.

WHO ARE WE LOOKING FOR?

Everyone! A szervezetünk nem csak külföldieknek van kitalálva, magyarokat is tárt karokkal várunk!

FB.COM/BUDAPEST BLEND IG: @BUDAPESTBLEND BUDAPESTBLEND.INFO @GMAIL.COM

HOW TO APPLY?

It’s easy! Just find us on Facebook, ‘like’ our page and fill out the application form at the top!

In 2017 we took a survey of international students which found many problems with their integration into the university.We also found that Hungarian students were not satisfied-theywanted more interaction with the foreign students! It sometimes feels like Corvinus is two schools- one for the Hungarian students and one for everyone else. We want to bridge this gap and create an organization where the energy and passion of Hungarian and non-Hungarian students can be used to create a support network. We work with the administration, student government, Stipendium Hungaricum and other organizations to reach this goal. So far we are most successful with our newsletter, published monthly since September 2018 (email us if you’d like to subscribe!), our mentor-ship and orientation program, our growing social media presence and the translation of some vital documents not previously available in English. In early May 2018 we partnered with Stipendium Hungaricum to host the International Food and Culture Fair at CUB. The first year was a huge success, with over 23 countries represented and 400 guests, including two Ambassadors to Hungary. We are very excited about this event and hope to make it an annual festival but we need inspired new members! Ha szeretnéd egy kicsit fejleszteni az angol tudásodat, megismerni màs kultúrákat, vagy csak új kapcsolatokat szeretnél, akkor itt a helyed nálunk! Join us for fun, English practice, networking and professional experience in an international team environment!

19


BUDAPESTBUSINESSCLUB.COM FB.COM/BUDAPEST­BUSINESSCLUB IG: @BUDAPEST­BUSINESSCLUB INFO@BUDAPEST­BUSINESSCLUB.COM

Budapest Business Club

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A jövő vezetőit és szakembereit Olyan motivált embereket, akik az Jelentkezni a honlapunkon keresztül képezzük: projektvezetés, egyetemi éveikből a lehető legtöbbet tudsz. További információért keress marketingkampányok, brandépítés, szeretnék kihozni mind a szakmai, mind a minket a Facebookon vagy személyesen vállalati kapcsolattartás a fő profilunk. közösségi élet terén! az E épület aulájában és az Infóestjeinken.

Szeretnéd mélyebb gyakorlati tudással és vezetői tapasztalatokkal kiegészíteni az egyetemi tanulmányaidat? Talent Programunk során egy négy féléven át tartó képzési rendszerben vehetsz részt, ahol vállalati partnereink segítségével kipróbálhatod az egyetemen tanultak gyakorlati alkalmazását. Nálunk egy-másfél év elteltével akár olyan vezetői feladatokat is elláthatsz, mint egy cégben 5-8 év után. Talent Programunk első félévében megtanulhatsz projektekben dolgozni, komplex folyamatokban gondolkodni, és elsajátíthatod a rendezvényszervezés, a toborzás és a vállalati kapcsolattartás alapjait. A megszerzett tudásodat a képzés második félévében éles projekteken keresztül is alkalmazhatod, akár egy nagyobb projekt vezetőjeként is. A későbbiekben ezekre építkezve haladhatsz tovább kiépített karrierútjainkon. A szervezetünket három szekció alkotja, amik szoros együttműködésben dolgoznak: Az Event Management felel nagyszabású előadásaink lebonyolításáért és a kapcsolódó marketingkampányokért. Korábbi előadóink között tudhatjuk Gém Pétert a Dorko ügyvezetőjét, Árvai Pétert a Prezi alapítóját, Dombóvári István humoristát és számos világmárkát például a Tesla-t, a Red Bull-t vagy az Adidas-t is. A Brand-HR gondoskodik az online-offline brandépítésről, a HR folyamatokról (toborzás, kiválasztás és mentorprogram), a közösség- és csapatépítésről olyan rendezvények szervezésével, mint a BBC Bál, a Bevonó tábor vagy a Sítábor. Emellett a Talent Programot is ez a szekció működteti. A Sales felelős a vállalati kapcsolataink kezeléséért és a rendezvényeink termékszponzorációs támogatottságáért. Főbb partnereink közé tartozik például a Red Bull, a Vodafone és az Unilever. Alapozd meg a jövőd! Bulizz és fejlődj egyszerre! Légy Te is részese a BBC életérzésnek!

20


CEMS Club Budapest

CEMSCLUBBUDAPEST.COM FB.COM/ CEMSCLUBBUDAPEST BUDAPESTCEMSCLUB@ GMAIL.COM ANITA.SZOLLOSI@ UNI-CORVINUS.HU +36 1 482 5421 E ÉPÜLET I. EMELET 154

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Célunk a helyi CEMS közösség fenntartása a hallgatók, a vállalati partnerek és az alumni közötti személyes és szakmai kapcsolatok támogatásával.

Az őszi félévben mesterszakot kezdő hallgatókat, illetve a keresztfélévben mesterszakra jelentkezőket.

Információkért keressétek az fba.uni-corvinus.hu oldalon a CEMS-MIM menüpontot, vagy személyesen minket a budapestcemsclub@gmail.com e-mail címen.

A CEMS Master’s in International Management a világ egyik vezető üzleti mesterprogramja; A Financial Times nemzetközi rangsorában évről-évre a TOP 10-ben szerepel. Az egyéves egyetemi graduális képzés a résztvevő egyetemek, nemzetközi vállalatok és NGO-k multilaterális együttműködésén alapul. A CEMS Alliance jelenleg 5 kontinens 30 országának vezető üzleti felsőoktatási intézményeit, és több mint 70 globális vállalati és non-profit partnert tömörít magába- olyan vállalat óriásokkal a soraiban, mint a Google, a P&G vagy a BCG. A globális vezetői szerephez szükséges készségek és értékek – kritikai gondolkodásmód, a menedzsmenttudományok gyakorlati alkalmazásának képessége, társadalmi felelősségvállalás és kulturális érzékenység – elsajátítása mellett a program kiemelt hangsúlyt fektet a nemzetközi szakmai és személyes kapcsolatok építésére hallgatói és vállalati partnerei között. Erről többek között a kötelező külföldön töltendő szemeszter és szakmai gyakorlat, illetve nemzetközi CEMS-találkozók sora gondoskodik világszerte. Egyik alumnánk így fogalmazott: „The CEMS MIM is the only educational program in the world in which there is no „home” or dominating cultural environment. Once you became part of the program, the world becomes your home.” A programban kizárólag a CEMS tagintézmények hallgatói vehetnek részt. A hazai felvételi követelményeiről érdemes minél hamarabb, már az alapképzés során tájékozódni.

21


CONSULTINGCLUB.HU FB.COM/ CLUBCONSULTING INFO@CONSULTINGCLUB.HU

Consulting Club

WHAT DO WE DO?

Consulting Club collects those students, who are interested in the field of consulting and provide them a platform where they can acquire every skill that is needed to pursue a career in this field.

WHO ARE WE LOOKING FOR?

Those top-notch students who would like to enhance their field of expertise besides their academic life & professional career, and are willing to go the extra mile to achieve their goals.

HOW TO APPLY?

Send your CV and cover letter during the application periods and take part in our two-round (test and professional interview) application process.

Consulting Club creates linkage between university students with a consulting interest and consulting companies for the benefit of both sides. Furthermore, CC gives the opportunity to its members to prepare for the challenges of the consulting industry by providing targeted theoretical and practical education with the help of our highly ranked lecturers/experts through presentations, skill seminars and case study sessions. The mission of Consulting Club is to select the top-performers from all universities and provide them a platform where they can acquire every skill that is needed to pursue a career in consulting. This mission is executed by using the Discover, Develop, Launch method meaning that the Organization aims to support students from the definition of their specific career goal through the skill development phase till reaching the final destination. The Club is organized around three pillars consisting of industry-specific lectures, case solving & case interview workshops and real-life projects while the official language of the Organization is English in order to satisfythe high number of international members as well. Consulting Club is proud to have members and the Alumni network consisting of people who have participated in international and company-organized case competitions, attended prestigious business schools around the world or kick-started their career in their desired field of interests. Application periods are organized in September and February each year and applications are welcome not only for Corvinus business or economics students, but also for students from other universities of any background and any level of education including exchange and MBA students as well.

22


Corvinus Agribusiness

CORVINUSAGRIBUSINESS.HU FB.COM/ CORVINUS.AGRIBUSINESS IG: @CORVINUSAGRIBUSINESS CORVINUSAGRIBUSINESS@ GMAIL.COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Agráriumhoz kapcsolódó előadások, kurzusok, konferenciák, szakmai kirándulások és közösségi programok szervezésével.

Olyan hallgatókat, akik érdeklődnek az agrárium és a vidékfejlesztés iránt, valamint szeretnék elmélyíteni tudásukat napjaink fontos agrárgazdasági témáiban.

Felvételi szeptember végén, részletekért keresd Facebook-oldalunkat, gyere el infóestünkre vagy írj nekünk.

Nemzetközi konferencia Kolozsvárott, helyi partnerszervezetünknél. Találkozás hazai agrárcégek vezetőivel. Saját borkóstoló est a Bortársaság sommelier-jével. Sárkányhajózás a Dunán. Sörkóstolás a Szent András Sörfőzde tulajdonosával. Hajóvezetés nyári táborunkban a Tisza-tavon. Disznóvágás Budapest belvárosában. Csak néhány élmény a sok közül, amiket tagunkként te is átélhetsz! A Corvinus Agribusiness (CA) célja, hogy az agrárium iránt érdeklődő diákok egyetemi éveik után felkészült szakemberekként kerüljenek a munka világába. Ennek érdekében szakmai előadásokat, konferenciákat, kurzusokat és tanulmányutakat szervezünk tagjainknak. Nálunk még az egyetem alatt megalapozhatod szakmai kapcsolatrendszeredet, hiszen számos hazai és nemzetközi agrárvállalattal állunk partneri kapcsolatban, és belső szakmai rendezvényeinken első kézből kaphatsz tippeket az ország legjelentősebb agrárcégeinek vezetőitől. Ráadásul nálunk gyakorlati tudásra is szert tehetsz, mivel tanulmányútjaink során eljutunk hazánk legmodernebb agrárvállalataihoz. Jelentkezz, ha: - Szeretnél egy összetartó, baráti közösség tagja lenni. - Érdeklődsz napjaink fontos agrárgazdasági és vidékfejlesztési témái iránt. - Szeretnél kapcsolatba kerülni olyan dinamikusan fejlődő vállalatokkal, amelyek szakmai gyakorlat és karrierlehetőségeket kínálnak számodra. - Szeretnéd rendezvényeinken személyesen a cégvezetőktől megtudni, hogyan lehetsz sikeres üzletember az agráriumban. - Olyan gyakorlatias tudásra akarsz szert tenni, amire később egy sikertörténetként elkönyvelt karriert építhetsz!

23


FB.COM/ CORVINUSALBAKARRIERKLUB CAKK.BCE@GMAIL.COM

Corvinus Alba Karrier Klub

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A Corvinus Alba Karrier Klub - CAKK A CAKK olyan elsőéves hallgatókat Látogass el programjainkra, ismerd szakmai előadások, projektek, kurzusok keres, akik motiváltak és elkötelezettek meg diákszervezetünket, és ha és konferenciák szervezésével foglalkozik, szakmai fejlődésük iránt, valamint szeret- jelentkeznél hozzánk, várunk Téged az hogy segítse tagjai tudatos nének olyan hozzáadott tudást szerezni, őszi vagy tavaszi felvételinkre. Részletes karrierépítését. amivel tovább erősíthetik pozíciójukat információért kövesd Facebook-oldaa munkaerőpiacon. lunkat! A Corvinus Alba Karrier Klub – CAKK, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán működő diákszervezet. A csoport tagságát, a karrierépítésük iránt elkötelezett, corvinusos hallgatók alkotják. Tudjuk, hogy a Corvinus Egyetem diplomája piacvezető, viszont fontosnak tartjuk, hogy az elsajátított tudást gyakorlatban is tovább bővítsük, kiegészítve a vállalati szféra tapasztalataival. Célunk tehát, hogy megteremtsük a kapcsolatot a hallgatók és a cégek között, s ennek eszközéül előadásokat, kurzusokat, projekteket és konferenciákat szervezünk, bonyolítunk le. A tagok az itt megszerzett ismeretekkel és képességekkel tudatosabban építik karrierjüket, kitűzik céljaikat, ezáltal nagyobb értéket tudnak képviselni a munkaerőpiacon. A CAKK természetesen nemcsak a szakmaiságról, hanem a közösségről is szól. A tagok csapatépítéseken, bulikon vesznek részt, és együtt vitatják meg az élet nagy dolgait. Segítünk beilleszkedni a corvinusos gólyáknak, és versenyeket is szervezünk a leendő hallgatóknak. A Corvinus Alba Karrier Klub tehát a szakmaiságról, a gyakorlatorientáltságról és a közösségről szól. Itt részese lehetsz egy csapatnak, akikkel még több tudást tudsz elsajátítani, miközben szoros barátságok is kialakulhatnak. A diákszervezet tagjai már tudják, hogy céljaik eléréséhez cikk-CAKK-os út vezet!

24


Corvinus Geek Club MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

Szervezetünk legfontosabb Téged keresünk, ha bővíteni szeretnéd tevékenysége az oktatás, önfejlesztés. informatikai tudástárad és szeretnél egy Tagjainknak igényfelmérések alapján vidám csapathoz tartozni! informatikával kapcsolatos kurzusokat, illetve workshopokat szervezünk.

GEEKCLUB.HU FB.COM/ CORVINUSGEEKCLUB INFO@GEEKCLUB.HU

HOGYAN JELENTKEZZ?

Kövesd Facebook-oldalunkat és weboldalunkat a jelentkezéssel kapcsolatos információkért!

A Corvinus Geek Club egy 2014-ben alapított diákszervezet. Küldetésünk, hogy tagjaink olyan szintű informatikai tudásra és tapasztalatra tehessenek szert a kurzusok, workshopok és a többi közös projekt során, amellyel magabiztosan léphetnek a munkaerőpiacra, illetve hogy a későbbiekben képesek legyenek ötleteik kidolgozására, projektek vezetésére, és akár a tudásuk továbbadására is. A kurzusok és a workshopok a programozás, webfejlesztés, valamint a grafika területére összpontosítanak. Kurzusaink során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati alkalmazásokra, valós problémák megoldására. A félévi kurzusokat mindig a tagok igényeihez, érdeklődéséhez igazítjuk. A szervezet élete során a webfejlesztés mellett már tartottunk C# programozás, grafika és UX kurzusokat is. Ezek mellett szervezünk szakmai esteket, ahol az informatika legújabb trendjeit, legérdekesebb témáit ismerhetjük meg. A megszerzett tudást már a szervezet berkein belül is kamatoztathatod, hiszen weboldalak fejlesztésével is foglalkozunk. A szervezeti struktúrának köszönhetően már hamar belekóstolhatsz többféle vezetői szerepbe, ami szintén értékes tapasztalat lehet számodra a jövőben. Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél egy olyan közösséghez tartozni, amelyben a közös munka és a szakmai fejlődés mellett a csapatépítésre, szórakozásra is nagy hangsúlyt fektetünk!

25


BCECID.NET FB.COM/BCECID CONTACT@BCECID.NET

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Corvinus Informatikus Diákkör KIKET KERESÜNK?

Lehetőséget kínálunk tagjaink számára, Olyan lelkes, az informatika iránt hogy szakmai ismereteik elmélyítésével érdeklődő (nem feltétlen valós piaci tudást szerezzenek, és e gazdaság­informatikus) hallgatókat, akik tudással a kezükben az informatika a szakmai fejlődés mellett egy remek területén való elhelyezkedésüket csapathoz akarnak tartozni. segítjük.

HOGYAN JELENTKEZZ?

Weboldalunkon minden információ megtalálható a jelentkezéssel kapcsolatban.

Szeretnél hasznos tudást, illetve gyakorlatot szerezni az informatika területén? Kíváncsi vagy, hogyan is működnek a világszinten is elismert IT cégek? Szívesen tagja lennél egy olyan diákszervezetnek, ahol minden héten van ok a baráti összejövetelekre? Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor neked is a Corvinus Informatikus Diákkörben, azaz a CID-ben a helyed! Mi egy 2008 óta működő diákszervezet vagyunk, amely azokat a lelkes és informatika iránt érdeklődő hallgatókat várja, akik az egyetemi órákon túl szeretnének az informatika különböző területeivel megismerkedni. A CID küldetése, hogy olyan workshopokat, kurzusokat, illetve szakmai programokat szervezzen a diákszervezet tagjainak, amivel akár már az egyetem alatt is könnyen megállják helyüket a munkaerőpiacon. Kiemelten fontosnak tarjuk, hogy minél mélyebb szakmai tudást adjunk át az érdeklődő hallgatóknak és kialakítsunk egy olyan közösséget, ahol a tagok szakmailag kiemelkedhetnek az átlagos egyetemisták közül. A tagságot főleg gazdinfós hallgatók alkotják, azonban várunk minden olyan Corvinusos egyetemistát, aki érdeklődik az informatika iránt, szaktól függetlenül. Ha nem akarod, hogy életed legizgalmasabb időszaka csak egyetemi bulizásokból és unalmas tanulásokból álljon, akkor ne habozz és jelentkezz te is a CID-be! A jelentkezés részleteit és határidejét megtalálod a weboldalunkon. Légy Te is egy szuper közösség tagja!

26


Corvinus Keresztény Diákkör

FB.COM/KOZGAZKDK NREBEKA95@GMAIL.COM MAYER.MATE21@ GMAIL.COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Egymással foglalkozunk és Istennel, az élet nagy kérdéseiről folytatunk szabad véleménycserét.

Mindenkit, aki egy valódi közösségben szeretne együtt gondolkodni és igazi barátokat szerezni.

Egyszerűen gyere el az alkalmainkra és ismerj meg minket, vagy írj nekünk! Nincs rendes felvételi időszakunk.

A Corvinus Keresztény Diákkör (CKD), a Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség (MEKDSZ) támogatásával működik, 1989 óta. A MEKDSZ segíti koordinálni a különböző felsőoktatási intézményekben lévő, hasonló diákköröket, de azok életébe nem szól bele. A Corvinus Egyetemen lévő diákkör 2012-től Corvinus Keresztény Diákkör néven működik. A diákkörre mindenki megkötés nélkül jöhet vallásra, felekezetre, világnézetre, származásra, korra, nemre, egyetemen belüli hovatartozásra való tekintet nélkül. Egyfelől célunk az egyetemre járó, magukat kereszténynek valló hallgatók összefogása felekezetre való tekintet nélkül. Másfelől célunk az egyetemi hallgatók megismertetése a kereszténységgel, legfőképpen saját tapasztalataink átadása alapján. Diákkörünk nem hitvitázó fórum, hanem a vallást, a keresztény hitet gyakorló életmód bemutatása, megértetése a legfőbb feladata. Harmadrészt célunk szakmai jellegű programok szervezése, szakmai kérdések vizsgálata a keresztény hit szemszögéből is. Fő programjaink: - Előadások (hitéleti, hétköznapi és szakmai jellegű előadások szervezése izgalmas témákban) - Kiscsoportos beszélgetések (hétköznapi, szakmai és bibliai témákban) - Alpha alkalmak (egy bevált keret az eszmecseréhez a keresztény alapokról, közös vacsorázás) - Kulturális programok (kiállítások, koncertek látogatása, filmklub) - Csapatépítés (kirándulások, társasjátékozás, erdei sütögetés, jégkorizás, karácsonyozás, táborok)

27


CORVINUSNEPTANC.HU FB.COM/ CORVINUSFOLKDANCE KOZGAZTANC@ GMAIL.COM

Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes

+36 20 518 1040 MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Kikapcsolódás, szórakozás, Aki már táncolt és hiányoznak neki a Jelentkezz a fenti elérhetőségeken, közösségteremtés, értékmegőrzés. próbák, bulik, külföldi turnék, vagy vedd fel testnevelési tárgyként a A magyar népi kultúra örökérvényű és edzőtáborok, vagy nem táncolt még soha, néptáncot a NEPTUN-on! letisztult üzeneteinek megismertetése, csak szeretne új barátokra találni, és továbbadása a jövő generációinak. szereti a népzenét és néptáncot.

A BCE diákszervezeteként működő Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes 1948-ban alakult és működik az egyetem keretein belül. Tagjai egyetemisták, fiatal pályakezdő értelmiségiek. Többségük nem budapesti, az ország különböző pontjairól, más-más együttesekből érkeznek. Ha már táncoltál valaha és hiányoznak a próbák, bulik, külföldi turnék, edzőtáborok vagy nem táncoltál még soha, csak szeretné ismerkedni és új barátokra találni, szereted a népzenét és néptáncot: a CKN szeretettel vár Téged! Az együttes rendszeres résztvevője kiemelt külföldi és országos szakmai fesztiváloknak, egyetemi és különböző céges rendezvényeknek. Az elmúlt években Barcelonában, Veronában, Stockholmban képviselte az országot. Több alkalommal szerepelt a Tavaszi Fesztivál, a Sziget Fesztivál különböző rendezvényei keretében, a világhírű Muzsikás Együttes kiemelt koncertjeinek állandó vendége a tánckar. Szakmai munkájában mindig nagy hangsúlyt kap a közvetlen, helyszínen történő ismeret- és tapasztalatszerzés is. A próbatermi munka mellett táborok, gyűjtő utak alkalmával tanulják meg egy-egy vidék táncait. Műsoraikban mindig azokat a formákat és kifejezési módokat keresik, amelyekkel a XXI. század embere számára is élvezhető és izgalmas élményt adhat a folklór. Legkiemelkedőbb szakmai eredményei az elmúlt években: „2008-2012 Kiválóan minősült együttes” Martin György emlékplakett; 2013 - „Mesterek és tanítványok” művészeti díj; 2014 - „Ex Libris” művészeti díj; 2016 - XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál, Koreográfusi I. díj; 2017 - 24. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, Együttesi III. díj. Együttes- és művészeti vezető: Deffend Irén Inci

28


Corvinus Művészeti Akadémia

CORVINUSART.COM FB.COM/ART.CORVINUS IG: @CORVINUS_ART ART.CORVINUS@ GMAIL.COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Kiállítások, koncertek, kerekasztal-beszélgetések és egyéb, művészetekhez köthető programok szervezése, filmforgatás; bármi, amihez kedvünk van.

Művészlelkeket és lelkes nem művészeket az egyetem összes karáról.

A felvételi kérdőívünk kitöltése után egy motivációs beszélgetésre fogunk hívni. Az infóestünkön mindenben szívesen segítünk, a történésekért kövesd Facebook-oldalunkat!

A Corvinus Művészeti Akadémia azért alakult 2013 őszén, mert úgy láttuk, hogy az Egyetemről teljes mértékben hiányzik a kulturális élet. Szerencsére ez azóta sokat változott, de a cél nem: az egyetem jelentős részét tölti ki az életünknek, ebből pedig a művészet sem maradhat ki. Eleinte a magunk örömére rendeztünk kis koncerteket és kiállításokat, ahol a hallgatók megmutathatták egy másik oldalukat. A dolgok egymást követték, és mára már elmondhatjuk, hogy tartottunk grafikai és hangmérnöki kurzusokat, forgattunk filmet és olyan országosan elismert művészek vettek részt kerekasztal-beszélgetéseinken, mint Péterfy Bori, Sena vagy a Middlemist Red és a Fran Palermo tagjai. Nagyon fontosnak tartjuk a jó társaság kialakulását, ezért a gyűlések mellett kötetlen összerázó lazulásokat és field tripeket szervezünk, de az igazi móka mégiscsak az, amikor közösen dolgozunk valami nagyszabásún. Mindig célunk valami igazán minőségit letenni az asztalra, de mindezt kellemes, laza légkörben. Azon kevés diákszervezetek közé tartozunk, melynek minden karról vannak tagjai. Célunk nem az egyetemi szakmai tudás elmélyítése, hanem annak kiegészítése olyan tapasztalatokkal, melyeket máshol nem kaphatsz meg. Ahhoz, hogy hozzánk tartozhass, sokkal inkább lelkesedésre van szükséged, mint technikai tudásra, különösképpen azért, ahány területen be tudsz kapcsolódni a munkánkba (Marketing, PR, HR). Ha te is megvalósítanád egy ötletedet, vagy netán voltál már valamelyik programunkon, és szeretnél hasonlóan izgalmas projektekben részt venni, jelentkezz a CMA-ba!

29


ELNOK@TAXCLUB.HU FB.COM/ CORVINUSTAXCLUB LINKEDIN.COM/COMPANY/ CORVINUS-TAX-CLUB

Corvinus Tax Club

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Megismerteti tagjaival az adótanácsadás világát. Lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a karrierlehetőségekre.

Angolul jól beszélő, kihívásokat kereső hallgatókat, akik gyakorlatorientált képzésre és hasznosítható gyakorlati tudásra vágynak.

Lájkold és kövesd Facebook-oldalunkat, és töltsd ki az ott található formot!

A Corvinus Tax Club Magyarország egyetlen adótanácsadással foglalkozó hallgatói szervezete. Célunk, hogy az egyetemi hallgatók egyre szélesebb körével ismertessük meg az adózás világát, valamint, hogy egy szűk körű Tagságnak nyújtsunk felsőfokú szakmai képzést. Az egyetemek tantervei csupán minimális adójogi tudást biztosítanak, mi ezt igyekszünk pótolni szakértők segítségével. Tagjaink kis csoportokban valós alapokon nyugvó adójogi esettanulmányokat oldanak meg, emellett tekintélyes szakemberek előadásain, szemináriumain, valamint érdekes közösségi beszélgetéseken vehetnek részt. A Tagok a szerzett gyakorlati tudást később munkájuk során is tudják hasznosítani. Tagjaink az elmúlt években több hazai és nemzetközi adótanácsadói versenyen értek el helyezéseket. Képzésünk egyre nagyobb szakmai elismerésnek örvend, egyre többen érdeklődnek tevékenységünk és hallgatóink iránt. Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt években a Big4 cégek (Deloitte, EY, KPMG, PwC), a Pénzügyminisztérium, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, illetve az adótanácsadási területen is tevékenykedő vállalatok is rendszeresen vendégeink eseményeinken, továbbá mi is rendszeresen látogatjuk meg a vállalatokat. Az együttműködés során a Tagok rálátnak arra, hogy az egyes cégeknél milyen elvárásokkal kell szembesülniük, milyen karrierlehetőségek állnak rendelkezésre. Nyerj betekintést az adótanácsadás világába! Ismerd meg leendő kollégáidat és kezdd meg karriered építését már az egyetemen!

30


CORVINUSTOURISMCLUB.HU

Corvinus Tourism Club

FB.COM/CORVINUSTOURISMCLUB IG: @CORVINUSTOURISMCLUB CORVINUSTOURISMCLUB@ GMAIL.COM CTC@CORVINUSTOURISMCLUB.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A CTC - Corvinus Tourism Club Magyarország első és egyetlen kifejezetten turizmussal, vendéglátással és gasztróval foglalkozó diákszervezete.

Nem csak turizmusos hallgatókat várunk! Szívesen fogadunk a soraink között minden lelkes, a téma iránt érdeklődő hallgatót.

Kövess minket instán / facen / snapen, illetve iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess a felvételi menetéről!

A CTC -t azért hoztuk létre, hogy a Corvinus Egyetem Turizmus Tanszékével karöltve intenzív szakmai közelségbe hozzuk Nektek a hazai és nemzetközi turizmus, vendéglátás és gasztro kiemelkedő személyiségeit. Nem titkolt célunk továbbá, hogy kialakítsunk a szervezetünk köré egy olyan atmoszférát, amiben szerteágazó hátterű, de hasonló érdeklődésű embereket egy közösségként összefogva, olyan kiemelkedő projekteket vigyünk véghez, amire a turisztikai szakmának oda KELL figyelnie, hiszen friss gondolatainkkal, és kezdeményező készségünkkel nekik is az iparágat átformáló értékeket tudunk teremteni. Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Tagjaink részt vesznek mind a nyilvános, előadókat megtöltő rendezvények szervezésében, mind a kiscsoportos, csak számunkra nyitva álló tréningeken, ahol a szakma sztárjaitól és a területükön különlegeset alkotó vállalkozóktól kérhetnek gyakorlati tanácsokat, mentorálást, ha például saját turisztikai cég alapításán gondolkodnak. Kiemelten foglalkozunk továbbá azzal, hogy a CTC-sek a legexkluzívabb hazai és külföldi gyakornoki és csereprogramokkal ismerkedhessenek meg, valamint hogy tagjainkból a terepgyakorlatok, szakmai utak, kirándulások, kutatások és csapatépítő programok igazi összetartó közösséget kovácsoljanak. Összefoglalva a CTC - Corvinus Tourism Club egy elhivatott Corvinusos közösség, ahol az életreszóló élmények és barátságok mellett olyan befolyásos embereket ismerhetsz meg, akik megalapozhatják a jövődet, ha a turizmus területén képzeled el karriered!

31


FB.COM/ CORVINUSVITAKLUB DEBATEHUNGARY@ GMAIL.COM

Corvinus Vitaklub

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Strukturált vitázás brit parlamentáris formátumban, érvelésfejlesztés, vitaversenyek, nyilvános beszéd.

Bárkit, aki szeret érvelni, hiányérzete van az egyetemen a témák sok oldalról való, alapos megvitatásából.

Kövesd Facebook-oldalunkat, írj üzenetet, vagy csak gyere el egy alkalomra, és vitázz velünk!

Sokszor érzed, hogy a legfrappánsabb érvek csak napokkal egy vita után jutnak eszedbe? Vagy éppen azt érzed, hogy a vitázás az, amiben igazán otthon vagy? Akárhogy is, a heti vitaalkalmainkon mindenképpen fejlődni fogsz az érvelés, nyilvános beszéd, kritikus és gyors gondolkodás, rugalmas álláspont terén. Heti alkalmainkon a brit parlamentáris formátumban vitázunk, mely strukturált, izgalmas érvcsatákra ad lehetőséget. A viták, valamint az alkalmakon megtartott workshopok angol nyelven zajlanak, így az angol nyelvű beszédet is gyakorolhatod, tanórai hangulat és unalmas, erőltetett témafelvetések nélkül. Egyáltalán nem szükséges magas szintű nyelvtudás, hidd el, gyorsan fogsz fejlődni! A viták témái a politikától az informatikán át a szuperhősökig terjednek, minden területet felölelnek, ami megmozgatja a vitázók fantáziáját, és amiben fel lehet állítani egy pro és kontra is megérvelhető tételmondatot. Ennek köszönhetően bővítheted a világlátásodat, mélyebben megértheted a társadalom aktuális és történelmi eseményeit, és megtanulhatod, hogyan érts meg, sőt érvelj egy tőled távolt álló vélemény mellett meggyőzően. A heti vitaalkalmakon kívül rendszeresen járunk nemzetközi vitaversenyekre, ahol nemcsak hirtelen, ugrásszerű fejlődést tapasztalsz meg a vitázói készségeidben, hanem egy világszerte növekvő közösség része is lehetsz. Évente márciusban pedig mi is megrendezzük a saját nemzetközi vitaversenyünket, ami immáron a legnagyobb a maga nemében az egész térségben. A verseny megszervezése, lebonyolítása, vagy akár csak az azon való részvétel is sokat hozzáad a vitázás élményéhez.

32


EFFEMINE.HU

Effemine

FB.COM/EFFEMINE.HU IG: @EFFEMINE_OFFICIAL

Egyesület a Fiatal Nőkért

LINKEDIN.COM/COMPANY/ EFFEMINE---ASSOCIATION-FOR-YOUNG-WOMEN

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Egyesületünk fő profilja a női karriermenedzsment, aminek középpontjában a fejlődés áll valós tapasztalatokon, valamint tréningeken keresztül.

Olyan ambiciózus hallgatókat, akik szeretnének fejlődni, karriert építeni és egy összetartó csapatba tartozni.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keress minket standunknál, az itt megadott elérhetőségeken, vagy gyere el az infóestünkre, ahol jobban megismerhetsz minket!

Az Effemine - Egyesület a Fiatal Nőkért több mint egy egyszerű diákszervezet: baráti közösség, nagyszerű csapatmunka és szakmai fejlődés vár mindazokra, akik csatlakoznak hozzánk. Fontosnak tartjuk, hogy az egyesület tagjai megkapják mindazt a szakmai tudást, amelyet a jövőben a munka világában is kamatoztathatnak. Ennek érdekében folyamatosan szervezünk tréningeket, vállalatlátogatásokat, melyek során a tagjaink olyan ismeretekre és kapcsolatokra tesznek szert, melyek segítik őket a karrierjük során. A szakmaiság mellett az egyesületünk nagy hangsúlyt fektet az egyéni fejlődésre is. Ezt segítik az önismereti, motivációs és egyéb soft skilleket fejlesztő tréningjeink, valamint többlépcsős mentoring programunk is. Az újonnan belépő lányok egyesületbe való integrációját a belső mentorok támogatják, majd később korábbi tagjaink, alumnáink támogatnak bennünket a karrierépítés során. Lehetőség nyílik továbbá külső mentor választására is, így már tapasztalt, vezető pozícióban lévő, sikeres nők adhatnak hasznos tanácsokat számunkra. Egyesületünk nemcsak a tagjait tartja szem előtt: nagyelőadások, nyílt tréningsorozatok szervezésével, illetve adománygyűjtő akciókban való aktív részvételével is igyekszik a közösség hasznos tagja lenni. Mindezek mellett gondoskodunk arról is, hogy a munka mellett a tagjaink jól érezzék magukat az egyesületben és igazi, összetartó közösséget alkossanak. Éppen ezért gyakran szervezünk csapatépítő tréningeket, kötetlenebb találkozókat, sportprogramokat, hogy az Effemine-ben töltött idő garantáltan az egyetemi évek legszebb időszakává váljon.

33


HECON.UNI-CORVINUS.HU FB.COM/HEC.CORVINUS HEC.CORVINUS@ GMAIL.COM

Egészség-gazdaságtani Diákkör

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Szakmai tudományos konferenciák, TDK, tanszéki kutatások, közösségi programok

Minden olyan hallgatót, akit érdekel az egészségügy, akár annak felépítése, finanszírozása és szeretne ezzel kapcsolatban tanulni, konferenciákra járni, kapcsolatokat építeni. A hallgatókat a Közgáz Campus bármely karáról szívesen várjuk!

Keress minket e-mailben, Facebookon vagy személyesen az E.113-as szobában.

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör (angol nevén Health Economics Circle, HEC) a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék hallgatói társszervezeteként alakult 2009-ben. Célja, hogy a Diákkör hallgatóinak lehetősége nyíljon a szakmai közélet munkájában való részvételre, annak mind elméleti mind egyes gyakorlati területeinek megismerésére. A gyakorlatban lehetőséget nyújtunk a különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, a közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák és előadások szervezésére. A kutatási területek széles körűek: betegségteher vizsgálatok, életminőség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, a beteggondozás felelőssége is fontos területe a kutatásnak, valamint az egészségügyi technológiaelemzés és preferenciavizsgálatok. Aki a jövőre nézve is elhivatottságot érez, annak lehetősége nyílik TDK-dolgozatot írni aktuális egészség-gazdaságtani témában, továbbá az „Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási szakközgazdász és specialista” szakirányú továbbképzésre. Diákkörünk nem állít felvételt a belépni szándékozók felé. Várunk minden olyan hallgatót, aki komolyan érdeklődik az egészség-gazdaságtan iránt, és szívesen részt venne programjainkon, kutatásainkban és öregbíteni kívánja ennek a jól működő, vidám Diákkörnek a hírnevét!

34


CORVINUS.ESN.HU

ESN Corvinus

FB.COM/ESNCORVINUS IG: @ESNCORVINUS ESNCORVINUS@ ESNCORVINUS.COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

Elsősorban az egyetemünkre Mindenkit, akit érdekel a érkező nemzetközi diákok nemzetközi életérzés, és aki úgy érzi, integrációjának segítése a fő feladatunk, hogy a mobilitás egy olyan értékes de további célunk a különböző jelenség, amelyet szeretne és tudna is csereprogramok népszerűsítése a támogatni. magyar hallgatók körében.

HOGYAN JELENTKEZZ?

Ha felkeltjük az érdeklődésedet, kövesd a Facebook oldalunkat, hogy mihamarabb tájékozódhass az őszi tagfelvétel részleteiről.

Ha szeretnéd megismerni az ideérkező nemzetközi diákokat, egy nagyszerű közösség tagja lenni, nyelvet gyakorolni és kultúrákat megismerni, illetve a legjobb budapesti bulikon és külföldi utazásokon részt venni, akkor köztünk a helyed! Csatlakozz az ESN Corvinus lelkes önkénteseihez! Minden évben többszáz külföldi diák választja célállomásául Budapestet és a Corvinust az Erasmus és egyéb csereprogramok keretein belül. Az Erasmus Student Network (ESN) egy nemzetközi nonprofit mentorszervezet, Európa legnagyobb diákszervezete, melynek célja a nemzetközi diákok támogatása és segítése. Az ESN Corvinus fő profilja a Budapestre érkező cserediákok beilleszkedésének elősegítése, emellett pedig különféle programokat, kirándulásokat és bulikat is szervezünk számukra. Az ESN Corvinus szekción belül számos dologgal foglalkozhatsz, ha csatlakozol a különböző munkacsoportokhoz (PR, HR, programszervezés, fundraising, fotózás, nemzetközi szociális projektek stb.), illetve ha komolyabbra fordulnak a dolgok közted és az ESN között, előrelépésre is van lehetőség helyi, országos vagy akár nemzetközi színtéren. Az ESN Corvinus tagjaként élménnyel ajándékozol meg másokat, miközben te magad is számtalan élménnyel gazdagodsz, illetve rengeteg tapasztalatot szerezhetsz és adhatsz tovább másoknak. A nyelvgyakorlás, illetve az új emberek és kultúrák megismerése mellett pedig azért is remek választás csatlakozni az ESN Corvinus csapatához, mert így egy nagyszerű baráti társaságot szerezhetsz egyetemi éveidre. Várunk sok szeretettel, és ne feledd, ESN-esként minden félév Erasmus félév!

35


FB.COM/EFF1957 IG: @EUROPAIFIATALOK EFFCORVINUS@ GMAIL.COM

Európai Fiatalok Fóruma

Európai Fiatalok Fóruma

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Közéleti és EU-s témákban előadásokat és kerekasztalbeszélgetéseket szervezünk, 10-14 napos Erasmus+ tréningekre pályázunk és változatos témákban belsős kurzusokat tartunk.

Olyan első- és másodéveseket, akik érdeklődnek a világ iránt, ami körbeveszi őket, tudnak véleményt formálni a közéleti eseményekről és elég kalandvágyók egy pár napos külföldi tréninghez.

Minden szemeszter elején tartunk tagfelvételt, amiről a Facebook oldalunkon és egyetemi plakátokon tudtok értesülni.

Az Európai Fiatalok Fóruma egy aránylag friss kezdeményezés, melynek célja, hogy bemutassa az Európai Uniót és a minket körülvevő világot a középiskolások és az egyetemisták számára. Fontosnak tartjuk azt, hogy viszonylag frissen csatlakozott tagállamként, a fiatalabb magyar generációk is a közös európai integráció szerves részei legyenek, aminek elengedhetetlen feltétele az, hogy beszéljünk, vitatkozzunk és gondolkozzunk Európáról, illetve hallgassuk olyanok gondolatait, akik már sokat tapasztaltak a világunkról. Itt nem egy tanóráról van szó, hanem sokkal interaktívabb beszélgetésekről és vitákról, melyek folyamán a fiatalok képesek lesznek a saját véleményüket kialakítani. Az általunk kínált témák spektruma olyan széles, hogy politikusok mellett színészek és sportkommentátorok is voltak már vendégeink. Természetesen ezek a rendezvények jó kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtanak, ahol a résztvevők megismerkedhetnek hasonló korú és érdeklődésű fiatalokkal vagy akár a meghívott vendégeinkkel. A minket körülvevő lehetőségek megismerését szolgálják a 10-14 napos külföldi csereprogramok is, amikre tagjaink nagy számban jutnak ki. Az EFF ezért alakult és ehhez szeretne segítséget nyújtani különböző offline és online felületeken keresztül, természetesen a pezsgő közösségi élet fenntartása mellett.

36


Fiatalok az Élet Küszöbén

EGYETEMI.FEK.HU FB.COM/FEKEGYETEMI CORVINUS@FEK.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Képzést nyújtunk az élet olyan területein, melyeket a szakmai képzést előtérbe helyező felsőoktatás nem hangsúlyoz.

Téged! – ha szívesen beszélgetnél az élet nagy kérdéseiről tabuk nélkül, és fejlődni szeretnél a vezetői készségekben.

Nincs formális jelentkezés; gyere el az alkalmainkra amikor tudsz, és vegyél részt abban, ami a leginkább érdekel.

Üdv az Egyetemen! Szuper évek állnak előtted, úgyhogy reméljük már nagyon izgatott vagy! A következő félév-év sok élményt, de sok kihívást is rejt a számodra, úgyhogy ne ess kétségbe, ha épp nem találod a talajt a lábad alatt. Gyere el inkább az Africaféba a FÉK heti alkalomra, ismerj meg jó arcokat, és töltődj fel a sok újdonság és tennivaló közepette. Jelenleg különböző felsőoktatási intézményekből mintegy 120 diák vesz részt rendszeresen ezeken az eseményeken. A témáink pl. életvezetés, időmenedzsment, értelmi- és érzelmi intelligencia, kapcsolatok és vezetés. Izgalmas előadások és interjúk várnak rád a téma szakértőivel egy laza légkörben, ahol egy jó közösségben, lazulás közben, nevetve fejlődhetsz. A FÉK egyébként a világ egyik legnagyobb keresztény diákszervezetének a magyarországi diákszervezete. Ahogy már mondtuk is, nincsenek tabuk, a téma az élet, ami sokkal tartalmasabb annál, mint amit valaha elképzeltél! Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy az egyetemi képzés évei után sikeres lehess mind a szakmádban, mind a magánéletedben az olyan területeken, mint pl. a jellem, kapcsolatok, vagy a csapatmunka. Mindezt keresztény értékrend mentén tesszük, de nem szükséges az értékrendünket magadévá tenni ahhoz, hogy munkánkból profitálhass. Várunk tehát minden szerdán, fél 7-kor az Africafé-ban (Corvinus Egyetem Kinizsi utcai kolijában) - az aktuális programjainkat a FB oldalunkon találod! Ott találkozunk! A FÉK Csapata

37


BCE-GEM.HU FB.COM/GAZDASAG­ MATEMATIKUS GAZDASAGMATEMATIKUS@ GMAIL.COM

Gazdaságelemzők és -matematikusok Diákszervezete

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Gazdaság, pénzügy és matematika iránt érdeklődő hallgatóknak biztosítunk szakmai és karrierlehetőségeket.

Szakmailag kitűnni vágyókat az említett területeken.

A honlapunkon vagy e-mailben.

A GEM egy szakmai szervezet, amely elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy a matematika, gazdaság és pénzügy területek iránt érdeklődő hallgatók számára szakmai és karrierlehetőségeket biztosítson. Mindezt mi sem mutatja jobban, minthogyazimmáron hagyománynakszámító matematika és közgazdasági versenymellett azelmúlt tanévben már negyedik alkalommal rendeztük meg pénzügy versenyünket is. A GEM jellegéből fakadóan erősen jelen vannak a kutatási lehetőségek, sőt a szervezet tájékoztatást és segítséget nyújthat továbbtanulással kapcsolatban is. Több olyan taggal is büszkélkedhetünk, akik a TDK és egyéb szakmai versenyek helyezettjei lettek. Természetesen tagjaink szakmai fejlődését évközben is segítjük konzultációkkal, vizsgafelkészítésekkel. A diákszervezetnek az egyetemi tanszékekkel való szoros együttműködését a vállalati, illetve a versenyszférával ápolt szakmai kapcsolatai színesítik, így a tagok a tanulmányaik alatt és annak befejeztével is profitálhatnak tagságukból. Éppen ezt hivatott elősegíteni a különböző szakmai és karrierlehetőségekről való tájékoztatás, ami szervezetünk egyik kiemelt feladata.Hogy te is megkapd ezeket az ajánlatokat,mindenképp érdemes követni a Facebook-oldalunkat,figyelni a honlapunkat és feliratkozni a hírlevelünkre is! Végül, de semmiképp sem utolsó sorban megjegyzendő, hogy a diákszervezethez való csatlakozással az imént felsorolt pozitívumokból anélkül is részesedhetsz, hogy különböző, sok időt igénylő feladatokat kellene elvégezned, ugyanis nálunk minden ilyen jellegű kötelezettség önkéntes alapon működik. Továbbá a tanév elején tartandó összejöveteleink kifejezetten az első évfolyamos hallgatókat segítik, ahol a felsőbb éves bajtársak igyekeznek hasznos tanácsokkal felvértezni őket. Amennyiben tehát bizonytalan lennél a csatlakozást illetően, érdemes ellátogatnod egy alkalommal, és mi majd meggyőzünk, hogy itt a helyed!

38


HaKöSz

HAKOSZ.HU FB.COM/HAKOSZ

Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete

INFO.HAKOSZ@GMAIL. COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Célunk a társadalmi felelősségvállalás, az önkéntesség szellemiségének és gyakorlatának meghonosítása a hallgatók körében.

Ha sose bírtad a tétlenséget, érdekel a környezetvédelem, állatvédelem, szeretsz gyerekekkel foglalkozni, időseknek segíteni, akkor köztünk a helyed!

Lájkolj minket Facebookon, hogy értesülj az őszi tagfelvételünkkel kapcsolatos információkról. Gyere el a KJT-re!

Kedves Gólya! Szeretnél a tanuláson és a bulikon túl többet kihozni egyetemi éveidből? Szeretnél nyomot hagyni és változást elérni környezetedben? Válaszd a HaKöSz-t! Mi, a HaKöSz tagjai, fő célként tűztük ki, hogy az egyetemi hallgatóságot közelebb hozzuk a társadalom gondjaihoz, hogy segítsük a jövő döntéshozóit felelős állampolgárokká nevelni, hogy fokozzuk az egyetemek szerepét környezetünk problémáinak orvoslásában. A HaKöSz egy projektszervezet, a projektek (Érzékenyítő, Gyönyörű Öregkor, Impulzus, MeGyek, NagyTesók, Természetbarát & Tudatos) segítségével lehetőséget biztosítunk tagjaink számára, hogy az egyetemi évek alatt megszerzett tudást a gyakorlatban is kamatoztatni tudják. Szervezetünk zászlós hajója a MeGyek projekt, aminek részeként egyetemista korú fiatalokat toborzunk a gyermekotthonok lakói mellé, akik hetente legalább egyszer meglátogatják mentoráltjaikat, segítik iskolai tanulmányaikat és személyes fejlődésüket. Az évente megrendezett KözJóTett programsorozatunk alkalmat ad az érdeklődők számára, hogy önkéntesként néhány órára a társadalom hiányt szenvedő tagjaira fordítsák figyelmüket, s belekóstoljanak olyan tevékenységekbe, melyek eltérnek a mindennapok megszokott rendjétől, például lehetőségük van menhelyi kutyákat sétáltatni, hajléktalanok számára ételt osztani, zöld programokon részt venni, vagy éppen kipróbálni magukat vak fociban. Idén ősszel Téged is várunk a programjainkon! Az önkéntesség révén fejlesztheted saját készségeidet is: egy társadalmi ügyért való munkálkodás, egy projekt megvalósítása, gyakorlat HR, Gazdasági vagy Marketing-és Kommunikáció Divízióinkban olyan tapasztalatot jelenthet számodra, mely megkönnyítheti, hogy a későbbiekben sikereket érj el a munka világában. Üdvözlünk a Corvinuson! a HaKöSz csapata

39


INFO@HILLEL­HUNGARY. ORG

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Hillel Magyarország KIKET KERESÜNK?

A Hillel a világ legnagyobb zsidó Nálunk a helyed, ha érdekel a diákszervezete, amely már több mint 550 zsidó/izraeli kultúra, szeretsz campuson található meg. Célja egy fiatal, nemzetközi légkörben lenni, ha nemzetközi közösség kiépítése. amerikai egyetemi hangulatra vágysz, és ha része akarsz lenni a világ legnagyobb zsidó diákszervezetének.

HOGYAN JELENTKEZZ?

Küldj nekünk egy önéletrajzot és egy rövid bemutatkozót e-mailben!

A Hillel egy nemzetközi zsidó diákszervezet, mely Amerikából ered, és később Izraelben és Európában is elkezdte terjeszkedését. Magyarországon 2015 márciusa óta található meg, és kezdte meg működését a Corvinuson. Amerikában olyan egyetemeken van jelen, mint a Harvard, a Yale vagy a Princeton. Itthon különlegesség, hogy nemcsak egyetemen, de azon kívül is várunk mindenkit 18 és 30 év között. Tevékenységünket tekintve zsidó kulturális és fiatalos csapatépítő programokat szervezünk egyetemistáknak és egyetemista korúaknak. A különböző ünnepek során megmutatjuk a tradíciókat és közben megkóstoljuk a különböző izraeli és hagyományos ételeket,valamint egészeste mulatunk.Csapatépítő programjainkon pedig kizárólag a szórakozásé a főszerep, akár a Balaton partján, akár egy síparadicsomban. Önkéntes csapatunkkal együtt szervezzük különböző eseményeinket, valamint folyamatos találkozók során ismerjük meg egymást még jobban. Ezen kívül képviseljük az országot számos konferencián, mind itthon, mind külföldön, és hozzájárulunk a zsidóság helyes megítéléséhez. Fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás és az oktatás is, így ehhez kapcsolódóan is szervezünk programokat. Célunk, hogy mind a zsidó mind pedig a nem zsidó fiatalok megtalálják önmagukat szervezetünkben.

40


House of European Affairs and Diplomacy

FB.COM/HEAD.CORVINUS HQ@HEADBUDAPEST.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Mindennel, ami Europai Unió.

Olyan leendő külügyi szakembereket, akik kreatív megoldásokat szeretnének találni az Európai Uniót érintő kihívásokra.

Gyere el szeptemberi infóestünkre, ismerj meg minket. Töltsd ki az online elérhető felvételi formunkat. Ha kérdésed van, Facebookon megtalálsz bennünket, írj ránk bátran.

A House of European Affairs and Diplomacy a Corvinus Európai Unióval foglalkozó szakmai diákszervezete. Egy fiatal és dinamikusan fejlődő közösség vagyunk, tele ambíciókkal. Nyilvános előadásaink és belsős kurzusaink szervezésén túl idén augusztusban elindítottuk a Talent Programunkat, amely egy négy féléves komplex uniós diplomáciai képzést jelent az egyetemi tanulmányok mellett. Kapcsolatban állunk nagykövetségekkel, kormányzati és nem kormányzati intézményekkel, valamint civil szervezetekkel is. Talent Programunk első félévében megismerkedhetsz a régiók Európájával. A második szemeszter a nemzetállamok Európájáról szól, a harmadik pedig az intézményesített Európáról, míg a negyedik félévre eljutunk a globális Európához. Minden egyes szinthez lebilincselő szakmai és szórakoztató közösségi programok tartoznak: vitaest angol nyelven uniós szakpolitikai kérdésekben, Európa nemzeti ételeinek kóstolója, látogatás uniós intézményeknél, filmdélután, és még hosszasan sorolhatnánk. A HEAD több mint egy szakmai diákszervezet. A színvonalas programjaink szervezésén túl egy összetartó baráti közösség vagyunk. Mi szervezzük a legjobb bulikat, kiválóan érezzük magunkat a nappal munka-este csapatás tengelyen. Szervezetünk a Corvinus innovatív diákszervezeteit tömörítő Youth Business Group szerves és elválaszthatatlan tagja. Velünk biztosan célba érsz. Follow your HEAD.

41


FB.COM/HUMANBEHAVIOURASSOCIATION HUMANBEHAVIOUR­ ASSOCIATION@GMAIL.COM

Human Behaviour Association

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A HBA az ország első olyan diákszervezete, amely azzal a céllal jött létre, hogy a HR, valamint a munka- és szervezetpszichológia iránt érdeklődő egyetemistákat összefogja.

Téged keresünk, ha érdeklődsz a HR iránt az egyetemi oktatáson kívül is, és szeretnél egy összetartó csapathoz tartozni!

Toborzási kampányaink alkalmával tudsz jelentkezni, melyeket félévente egyszer tartunk. A pontos időpontért keresd a facebook oldalunkat!

Ha érdekel a HR világa, szeretnél kitűnni a tömegből és nem csak egy ember lenni a hatalmas előadóban, akkor szerezz tudást nálunk a HR-ről, munkapszichológiáról és a szervezeti magatartás témaköreiről! A HBA-ban profiktól tanulhatsz, és megszerezheted azt a tudást, amit más az egyetem alatt nem. A szervezetet közel 3 éve alapítottuk és azóta dinamikusan fejlődik, mára már 6 különböző egyetem diákjai színesítik a közösséget. A félév kezdete előtt a csapat igényei szerint alakítjuk ki a kurzusokat, hogy mindenki a számára legszimpatikusabb témáról tanulhasson! Az egyetemi óráktól eltérően kis létszámú, 5-6 fős munkacsoportokon vehetsz részt, ahol szakmai vezetők keze alatt fejlődhetsz. Az elmúlt félévekben többek között olyan cégekkel dolgoztunk együtt, mint az Unilever, a K&H, a Budapest Bank és a GE. Korábbi munkacsoportjainkat a Generációmenedzsment, Employer Branding, Szupervízió, Coaching, Munkahelyi stressz és HR stratégia témakörökben szerveztük. Emellet a készségfejlesztésre is hangsúlyt fektetünk, mint például Prezentációs skillek, Csoportdinamika és Mindfulness. Business Projektjeink keretein belül a cégekkel szorosan együttműködve, szinte munkavállalóként lehetünk részesei egy-egy projektnek. A HBA-ban fontosak számunkra a közös élmények is! Gyakran tartunk csapatépítőket, félévindító és félévzáró táboraink pedig felejthetetlenek. Szeretnénk, ha ennek Te is részese lennél! Aktiváld magad!

42


INCUBE.HU

InCube

FB.COM/INCUBE.OFFICIAL IG: @INCUBE.OFFICIAL INFO@INCUBE.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Összefogjuk és egy inkubációs programmal segítjük a vállalkozások, startupok iránt érdeklődő hallgatókat.

Önjelölt Steve Jobsokat, lelkes innovátorokat, vagy bárkit, akit érdekel a vállalkozások világa.

A felvételiről információt a honlapunkon vagy a félév eleji nyitóeseményeinken kaphatsz.

Az InCube három dolgot jelent: egyetemi inkubációs programot, egy vállalkozói közösséget és az ezt támogató szervezetet. Sokan szeretnének saját vállalkozást indítani, a maguk urai lenni, de a sikerhez vezető út tele van fordulatokkal, amikről az egyetemi előadásokon nem esik szó. Ezért hoztunk létre egy olyan közösséget, ami megadja a szükséges szakmai ismereteket, ahol megtalálhatod leendő csapattagjaidat, és ami segít az első lépések megtételében. Az elmúlt 3 évben majdnem 100 inspiráló előadást szerveztünk olyan meghívott előadókkal, mint Váradi József a WizzAir, Jeff Burton az EA Games alapítói. Most pedig úgy döntöttünk, szintet lépünk és belevágunk egy új kalandba: elindítjuk inkubációs programunkat! Az inkubáció menete az egyetemi tanévhez igazodik: a toborzás szeptemberben indul, a szakmai felkészítés októbertől márciusig tart, majd az áprilisi demo day-jel zárul. Célunk, hogy minél több induló projekt igazi céggé fejlődjön és befektetést is kapjon. A program során a csapatok munkáját egy-egy senior mentor segíti, akik bizonyítottak már a startup szférában. Közösségi programjainkon lehetőséged lesz megismerni a város legtehetségesebb, legkreatívabb vállalkozásorientált egyetemistáit, köztük akár azt, akivel belefogsz a fejedben motoszkáló ötlet megvalósításába. Az InCube már vállalkozó tagjai pedig mindig szívesen mesélnek az előttük álló akadályokról és elért sikerekről. Ha érzed, hogy te fogod felépíteni a következő Apple-t, Prezit vagy Ubert, jó helyen jársz!

43


IDSA.HU FB.COM/IDSAHUNGARY IG: @IDSAHUN INFO@IDSA.HU

IDSA

International Diplomatic StudentAssociation

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

ENSZ-modellező konferenciákon, workshopokon keresztül megismerkedhetsz a diplomácia világával és a professzionális életben is hasznosítható soft skillekre tehetsz szert

Ha szeretnéd megérteni a diplomácia működését, annak legfőbb szereplőit, másoknak is segítenél ebben, illetve magad is szeretnél aktív alakítója lenni a folyamatoknak, nálunk a helyed!

Kövess minket Facebookon, hogy folyamatosan értesülj a regisztráció folyamatáról, illetve jelentkezz az idsa.hu oldal “I’m interested” fülénél.

Szeretnél a tanulmányaid mellett behatóbban foglalkozni a nemzetközi kapcsolatok világának különböző problémáival, esetleg megismerkedni azzal is, milyen lehet annak alakítójának lenni? Szeretnél tartozni a világunkról komplexen gondolkodó, azon változtatni akaró diákok összetartó társaságához? Az International Diplomatic Student Association immáron ötödik éve várja ambíciózus, a diplomácia iránt érdeklődő hallgatók jelentkezését. Az IDSA minden évben számtalan panelbeszélgetés, konferencia szervezésében vesz részt, emellett belső képzéseket is nyújt tagjainak a diplomácia mellett különböző, karrier szempontjából elengedhetetlen soft skillek elsajátításához. A hallgatók belebújhatnak egy diplomata bőrébe is a szervezet MUN clubjának részeként, illetve minden évben megrendezésre kerül az IDSA szervezésében a Munapest, Magyarország legnagyobb egyetemi szintű, nemzetközi szinten is népszerű ENSZ szimulációs eseménye; emellett pedig számtalan kiutazást szervezünk külföldi konferenciákra is. Az IDSA egyszerre jelent egy kiemelkedő szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, és egy erős baráti közösséget is. Rendszeresen szervezünk táborokat, különböző csapatépítő programokat, amiken keresztül a szervezet tagjai megismerkedhetnek egymással, és olyan barátságok születhetnek, melyekre az egész szervezet épült, és melyekhez hasonlók jelentik ma is a szervezet alapját. Ha szeretnél te is egy szakmailag profi csapathoz tartozni, csatlakozz hozzánk!

44


Jövőképp!

JOVOKEPP.HU FB.COM/JOVOKEPP

Fiatalok Magyarországért

INFO@JOVOKEPP.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Elsősorban fórum jellegű, interaktív előadásokat rendezünk, ahol a hallgatóságnak lehetősége nyílik az aktuális témában járatos szakértőktől előadást hallani, és kérdezni.

Várjuk előadásainkra a közélet iránt érdeklődő, aktív fiatalokat.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, írj nekünk egy e-mailt.

Történelmi, tudományos és közéleti kérdések iránt érdeklődő egyetemista fiatalok csoportjaként alakítottuk meg az egyetemközi, pártsemleges Jövőképp – Fiatalok Magyarországért Egyesületet. Célkitűzésünk, hogy a közérdeklődésre számot tartó, elsősorban fiatalokat érintő társadalmi, tudományos és erkölcsi kérdések felvetésével a fiatalokat e témák aktív elemzésére, véleményalkotásra és pozitív cselekvésre ösztönözzük. Céljaink: a demokratikus és alkotmányos értékekkel szimpatizáló fiatalokat megszólítani és aktív társadalmi szerepvállalásukat elősegíteni; támogatni az egyetemes emberi jogi és erkölcsi értékek, elvek megismertetését, terjesztését az ifjúság körében; támogatni a hazai polgári kultúra fejlődését; Az elmúlt években számos nagysikerű előadást szerveztünk a Corvinus egyetemen. Témáink között megjelent Európa jövője, az amerikai elnökválasztás, a rendszerváltás utáni időszak gazdaságpolitikai döntéseinek megvitatása, a bankszektor helyzetének elemzése, valamint a startup vállalkozások indítása. Mindezekről korábbi miniszterektől és az üzleti-, politikai- és közéletben jelentős szerepet betöltő vendégektől hallhattak előadásokat, párbeszédet és vitákat a rendezvényeinkre ellátogatók.

45


JÉG

BCEJEG.HU FB.COM/BCEJEG IG: @BCEJEG INFO.BCEJEG@GMAIL.COM

Jövőt Építők Generációja

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Fő tevékenységünk a JÉG Napok megszervezése, ezenkívül évközben számos szakmai, kulturális és sportprogramot nyújtunk a hallgatók és a tagok számára egyaránt.

TÉGED: ha kipróbálnád magad a rendezvényszervezés világában, és emellett keresed az önfejlesztési lehetőségeket.

Tagfelvételt szeptemberben és februárban tartunk. További információkért kövess minket Facebookon vagy Instagramon.

Önmegvalósítás, önfejlesztés, kapcsolatépítés, közösséghez tartozás - társaságunk legfontosabb alapelvei és értékei, amelyeket folyamatosan alkalmazunk a működésünk során. A JÉG-ben nagy hangsúlyt kap a tagok személyes és szakmai fejlődése is. Lényeg az, hogy Te magad megtaláld a helyed a csapatban és az egyetemi életben. A Jövőt Építők Generációja Corvinus közel 40 fője 4 teambe rendeződve valósítja meg azt a csapatjátékot, amelynek eredményeiről nívós eseményeink tesznek tanúbizonyságot. A HR, a Marketing, a Projekt és a Sales Team tagjaként előadásokat,workshopokat szervezünk,vállalatokkal együttműködve,hogy mind élménnyel és hasznos tapasztalatokkal is gazdagodhassanak a résztvevők. Törekedünk arra, hogy folyamatos fejlődésben részesüljön minden tagunk, ennek érdekében belsős képzéseket is tartunk. Legnagyobb volumenű rendezvénysorozatunk a JÉG Napok, melynek keretében szakmai, sport és kulturális programok megvalósításán dolgozunk. Az általunk szervezett programok ismert arcai és előadói voltak eddig többek között Mocsai Lajos, Kiss Ádám, Halott Pénz, Németh Kristóf, Katus Attila és még sok más közéleti szereplő. Ha neked is van egy jó ötleted, a megvalósítása csak rajtad áll, ugyanis a JÉG mindenben támogató kezeket nyújt! Csatlakozz és építsd velünk saját magad és mások jövőjét!

46


KDSZ

KDSZ-BCE.BLOGSPOT.COM

Közgazdászok a Közpolitikában

KDSZCORVINUS@

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

Főként gazdaságpolitikai, Szaktól és kartól függetlenül olyan közpénzügyi és különböző hallgatókat, akiket érdekel a szakpolitikai témákban (pl. oktatás-, közpolitika és szeretnének egy összetartó egészségügy-, társadalompolitika, stb.) közösség részévé válni. szervezünk szakmai programokat.

FB.COM/KDSZ.KOZGAZDASZOKAKOZPOLITIKABAN GMAIL.COM

HOGYAN JELENTKEZZ?

A jelentkezés menetéről blogunkon tájékozódhatsz, ahol a tagfelvételi anyagunk kitöltésére is lehetőséged nyílik.

A KDSZ küldetése olyan szakember-gárda kinevelése, akik tájékozottak a gazdaságpolitikai, közpénzügyi és a különböző szakpolitikai kérdésekben, képesek az önálló, objektív tényeken és szakmai érveken alapuló elemzésre és döntéshozatalra, s munkájukat etikai szempontok figyelembevételével, felelősségteljesen végzik. Célunk egy olyan “műhely” létrehozása, mely a Budapesti Corvinus Egyetem tradicionális diákszervezetei közé lépve kiindulópontja lehet a következő generáció közgazdasági és közpolitikai szakembereinek. Ennek érdekében minden lehetőséget meg kívánunk adni tagjaink számára ahhoz, hogy az egyetemi oktatás kiegészítéseként mind az elmélet, mind a gyakorlat terén kiemelkedő tudástöbblettel vértezzék fel magukat, s közösségünkben értékes személyes és szakmai kapcsolatokra tegyenek szert. A KDSZ tagjai közös értéknek tekintik a tudományos és szakmai érveken alapuló párbeszédet, az etikus magatartást és munkavégzést, s a társadalmi problémákra felelősségteljesen, erkölcsi integritásukat megőrizve, megoldásorientáltan képesek tekinteni. Ha szeretnél Te is közösségünkbe tartozni, csatlakozz hozzánk! Légy Te is KDSZ-es! Légy valóban közgazdász!

47


KOZEP-EUROPA.HU FB.COM/CEA.HUNGARY CEA.HUNGARY@ PROTONMAIL.COM

Közép-Európa Társaság CEA Hungary

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Külgazdasági és külügyi elemzés, nemzetközi kapcsolatok, geoökonómia és regionális tanulmányok.

Szaktól függetlenül minden olyan hallgatót, aki érdeklődik a nemzetközi politikai, gazdasági és üzleti kapcsolatok iránt, és szakmai életükben is hasonló területeken szeretnének elhelyezkedni.

Minden év szeptemberében tartott felvételi eljárásunkon keresztül. További információért keress minket Facebookon vagy gyere el infóestünkre!

A Közép-Európa Társaság azzal a céllal alakult meg, hogy támogassa a külpolitika, a külgazdaság, az erőforrásgazdálkodás és a diplomácia iránt érdeklődő hallgatók szakmai továbbképzését. Társaságunk előadások, panelbeszélgetések, workshopok és konferenciák segítségével mutatja be a globális politikai és gazdasági környezet európai uniós, valamint közép-európai perspektíváját. Az elmúlt években több sikeres szakmai projektet tudhatunk magunk mögött, melyeket elemző intézetekkel, tanácsadó cégekkel, nagykövetségekkel és civil szervezetekkel együttműködve valósítottunk meg. Nyílt eseményeinken nagy hangsúlyt fektetünk tagjaink továbbképzésére, akik a tagság során olyan exkluzív kurzusokon vehetnek részt, melyeken ismert diplomaták, politikusok, közgazdászok, újságírók, valamint üzleti és politikai elemzők segítik őket a készségfejlesztésben. A CEA tagjaként számos területen próbálhatod ki magad – legyen az marketing, PR, interjúkészítés, rendezvényszervezés, nemzetközi projektkoordináció, sajtó- és elemzésmonitoring, kreatív szövegírás, újságírás, pályázatmenedzsment, vagy külügyi elemzés. Célunk, hogy tagjaink – a külkapcsolati ismereteik bővítésén túl – olyan hozzáadott értékkel rendelkező szakmai tapasztalatokat szerezzenek, melyek elengedhetetlenek mind a diplomáciai és közszolgálati, mind pedig a vállalati vagy nonprofit szektorban való karrierépítéshez. Ha Te is szeretnél részese lenni egy tanulmányterületeken átívelő szakmai és baráti közösségnek, várjuk jelentkezésedet!

48


Közgazdász Szerkesztőség

CORVINUSONLINE.BLOG.HU FB.COM/CORVINUS­ MEDIAKOZPONT

Corvinus Hallgatói Médiaközpont

INFO@CORVINUSMEDIA.HU

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Mindennel, amit a modern média megkövetel és még egy kicsit többel: újságot, blogot írunk, riportokat készítünk, de a rendezvényszervezés, PR és a szakmai kapcsolatok építése se hiányzik a portfóliónkból.

Ha érdekel a média világa, számodra egyszerre lehetünk gyakorlópálya, szakmai játszótér és ugródeszka.

Ősszel és tavasszal is tartunk tagfelvételt, a részletekért kövess minket, úgysem tudjuk magunkban tartani.

Szeretnéd kipróbálni magad a média világában? A Corvinus Hallgatói Médiaközpont egyszerre lehet számodra gyakorlópálya, „szakmai játszótér” és ugródeszka. És hogy miért érdemes velünk tartanod? Sokszínű profil A szervezet fő profilja a Közgazdász újság, mely havonta jelenik meg, de van fotós csapatunk, rendezvényeket szervezünk, illetve blogfelületünkön is van lehetőség publikálni. Ehhez pedig Facebook és Instagram oldal is tartozik. Akár az újságírás-szerkesztés, a fotózás, a képszerkesztés és grafikus anyagok készítése, vagy a rendezvényszervezés, social media, esetleg a vállalati kapcsolattartás érdekel, nálunk biztosan megtalálod a helyed. Újságírói szabadság, neves mentorok, fejlődési lehetőség Gazdasági, politikai, egyetemi-közéleti és kultúra rovataink között biztosan megtalálod a számodra érdekes témákat; az ötleteid megvalósítása közben pedig értékes szakmai segítséget és visszajelzést kaphatsz a mentorainktól. Köztük olyan nevek szerepelnek, mint Martin József Péter a Figyelő volt főszerkesztője, Galambos Márton a Forbes főszerkesztője. A szakmai fejlődés is garantált, belső képzéseinken többek között a Forbes-tól, a Google-től vagy épp az átlátszótól érkező szakemberek segítenek számunkra a média világában eligazodni. Értékes referencia A Közgazdász Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő diáklapja, rengeteg közéleti személyiség kezdte itt a karrierjét, így nem túlzás azt mondani, hogy nagyon jól mutatunk majd az önéletrajzodban. Ösztöndíjhoz segítünk hozzá A szerkesztőségünk tagjaként pluszpontokkal indulhatsz a Nemzeti Felsőoktatási, illetve a kiemelt kari ösztöndíjakra, ezenkívül a tagságod az Erasmus pályázaton is pontokat jelent.

49


Luca Pacioli

PACIOLI.HU FB.COM LUCAPACIOLITARSASAG IG: @LUCAPACIOLITARSASAG

Számviteltudományi és

INFO@PACIOLI.HU

Adózási Társaság

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

A Társaság tagjai elsősorban saját számviteli és adózási tudásuk bővítésével, illetve ezen két terület népszerűsítésével foglalkoznak a Corvinus Egyetemen és az egyetemen kívül is.

A számvitel és az adózás területei iránt érdeklődő, első- és másodéves pénzügy és számvitel szakos hallgatókat.

Jelentkezni a tavaszi félév során megrendezésre kerülő felvételi eljárásunkon való részvétel útján lehet. A tagfelvétel egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll, amelyek során elsősorban szakmai felkészültségedet szeretnénk felmérni.

A Luca Pacioli Társaság az egyetlen diákszervezet Magyarországon, amely a számviteli és az adózási szakterülettel foglalkozik, szakmai programját és teljes működését ezen területek köré építi. Célunk egy erős szakmai-baráti közösség megteremtése, amely lehetőséget biztosít nem pusztán értékes emberi és üzleti kapcsolatok kialakítására, hanem az egyetemi képzésen túlmutató szakmai fejlődésre is – elsősorban a két említett területen belül. Legfőbb küldetésünk, hogy biztosítsuk a legkiválóbb számviteli szakemberek és adószakértők folyamatos utánpótlását a vállalati, az akadémiai és a közszféra számára egyaránt. Tevékenységünk és célrendszerünk túlmutat azonban önmagunk fejlesztésén: 2018-ban megszerveztük a Corvinus Egyetem első számviteli-adózási versenyét, a Bosnyák János Emlékversenyt, működésünk első éve során pedig ingyenes felkészítőket is tartottunk egyes szakmai tárgyakból, ezáltal is népszerűsítve a számviteltudományt, és hozzásegítve hallgatótársainkat a sikeres vizsgákhoz. További információkért keress minket az alábbi elérhetőségeken, ha pedig szeretnél a Társaságunk fejlődésének a részese lenni, jelentkezz hozzánk!

50


MKT Corvinus MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

WWW.MKTCORVINUS.HU FB.COM/MKTCORVINUS INFO@MKTCORVINUS.HU

HOGYAN JELENTKEZZ?

Közgazdaságtudományi látókör Azokat a közgazdaságtudomány iránt Látogass el az MKT Corvinus Facebook bővítése. Célunk, hogy tagjaink vezető érdeklődő hallgatókat, akik meg akarják oldalára, ahol rólunk és a jelentkezés szakemberektől tanulhassanak a pénzügyi ismerni a közgazdaságtan új irányzatait, folyamatáról is megtalálsz minden rendszer és a gazdaságirányítás modern és ezzel kapcsolatos tudásukat szeretnék információt. kihívásairól. elismert vezető közgazdászok segítségével bővíteni. Az MKT a magyar közgazdászok legrégebbi, legnívósabb szervezete. Célja a közgazdasági ismeretek terjesztése, a szakmai közélet fejlesztése, továbbá a közgazdászok általános érdekeinek képviselete.A Magyar Közgazdasági Társaságot 1894. május 27-én alapították, ezzel Európában is az első szakmai-tudományos szervezetek közé tartozik. A társaságot azzal a céllal hozták létre a XIX-XX. század vezető professzorai, miniszterei, bankárjai, kereskedői, országgyűlési képviselői, nagybirtokosai és főrendjei, hogy együtt kutassák a magyar nemzetgazdaság felemelkedésének módját. Az MKT Corvinus az anyaszervezet Budapesti Corvinus Egyetemen működő ifjúsági bizottsága. A szervezet céljaival összhangban fő profilunk tagjainak szakmai felkészítése a 21. század közgazdasági kihívásaira. Ennek eléréséhez – az Egyetemen szinte egyedülállóan – kiemelt figyelmet fordítunk a közgazdaságtan modern irányzatainak megismerésére. Az irányzatokkal, valamint a globális gazdasági és pénzügyi problémákkal kapcsolatos kérdéseinket a gazdaságpolitikát és monetáris politikát alakító hazai és külföldi szakemberek segítségével elemezzük. Az erős szakmai háttér mellett networking-lehetőséget biztosítunk a tagságunk számára.

51


NOWUPRESENT.HU FB.COM/NOWUPRESENT NOWUPRESENT@ GMAIL.COM

nowUpresent

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Segítünk a hallgatóknak elsajátítani azokat a készségeket, amelyek elengedhetetlenek a meggyőző és ütős prezentációk készítéséhez.

Ha szeretnél magabiztosan beszélni mások előtt és hatni a körülötted élőkre, akkor pont Téged!

Figyelj minket (weboldal, Facebook, plakátok) szeptembertől és minden információt megkapsz!

Jó hírünk van! Ha te vagy az az ember, aki jó kommunikációs készségeiről híres, szeret előadni, szerepelni és magabiztos kiállásával lehengereli az embereket, akkor a legjobb helyen jársz. A nowUpresent csapata kihozza belőled a legtöbbet. Ha viszont, te vagy az, aki azt gondolja, hogy majd valahogyan átvészeli azt a néhány prezentációt, amit kötelező megtartania, amúgy pedig mindenki hagyja békén, rossz hírünk van! Életed minden napja folyamatos prezentáció. Gondold végig! Amikor a barátaidat szeretnéd meggyőzni valamiről, vagy a szüleiddel vitázol, netán az egyetemi óráidon szeretnéd érvényesíteni gondolataidat. Amikor egy diákszervezet tagjaként üléseket vezetsz le. Amikor egy állásinterjún szeretnéd magad eladni, és persze ami utána következik a munkahelyeden: beszámolók, fizetésemelési kérelem és a végtelenségig folytathatnám. Érted már? Minden apró megnyilvánulásod egy mini prezentáció. Diákszervezetünk az országban egyedülálló módon foglalkozik azzal, hogy segítsen a hallgatóknak elsajátítani mindazon készségeket, melyek elengedhetetlenek, (mondjuk ki) az életben. Hiszünk abban, hogy mindenkiben ott van a jó előadó, akit jól felépített, gyakorlatorientált és jó hangulatú foglalkozásokkal elő lehet hozni. Workshopjaink, tréningjeink nem csak tagoknak szólnak! Személyes igényeidhez szabott ajánlatokért keress minket bizalommal facebook oldalunkon. Tagfelvétellel kapcsolatos infók hamarosan. Tréningen a Corvinus Tax Clubbal:

52


ÖCSI

WWW.BCEOCSI.COM INFO@BCEOCSI.COM

Öntevékeny Csoportok Irodája

OCSI.VEZETOSEG@ GMAIL.COM

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Az Öntevékeny Csoportok Irodája fő tevékenysége a Közgáz Gólyatábor és a Közgáz Gólyabál megszervezése és lebonyolítása.

A csatlakozás bármely (általában I. éves) corvinusos számára nyitott, felvételi nincs. Alapvetően kreatív, emberszerető fiatalokat keresünk, akik szeretnek csoportban dolgozni, illetve szeretnének belekóstolni a rendezvényszervezésbe.

Az „öcsissé válás” tavasszal, a bevonó időszakban történik, több, külön erre szervezett táborban.

Az Öntevékeny Csoportok Irodája a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnagyobb diákszervezete, közel 160 fős létszámával. Tagjai az instruktorok, akiknek fő feladata a Corvinus egyetem gólyáinak bevezetése és integrálása az egyetemi életbe. Ahogy már említettük, a szervezet fő tevékenysége a Közgáz Gólyatábor és a Közgáz Gólyabál megszervezése és lebonyolítása. Temészetesen a regisztrációs héten való iskolai és könyvtári beiratkozáson túl az instruktorok az év folyamán is gólyáik rendelkezésére állnak, rendszeres összerázó programokat és egyéb rendezvényeket (Gólyahajó, Slam Est, Farsang, Koribuli) is szerveznek. Az ÖCSI ezeken a szervezői feladatokon kívül komoly közösséget is alkot. Nagy taglétszámát tekintve a tagok az élet szinte bármilyen területén tudják segíteni egymást, legyen az akár egy vizsgára való felkészülés, akár munkakeresés. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk a fenti e-mail címeken!

53


SPMDIAKSZERVEZET.

SPM

WORDPRESS.COM FB.COM/SPMCORVINUS SPMCORVINUS@ GMAIL.COM

Speciális Pénzügyi Matematika

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Kiváló tanárok segítségével olyan ismereteket nyújtunk, amelyekkel kimagasló, piacképes tudásra tehettek szert.

Olyan AK alapszakos és G karos elsőéves hallgatókat, akik szeretnék jobban megérteni a gazdasági és pénzügyi folyamatokat, a mögöttük lévő matematikát, és szeretnének egy remek közösséghez tartozni.

Egy logikai és matematikai feladatokból álló teszt kitöltésével tudsz jelentkezni (közvetlen tárgyi tudást nem igényel), amire a 0. regisztrációs héten kerül sor.

Az SPM olyan egyetemi, alapszakot kiegészítő program, amely keretében a hallgatók emelt szinten tanulhatnak matematikai, pénzügyi és közgazdasági tárgyakat. Az SPM-esek e tárgyakat emelt óraszámban és más struktúrában teljesítik. (A matematikát például 2 helyett 4 féléven keresztül hallgatják.) Célunk az, hogy a modern pénzügyekhez szükséges matematikai és statisztikai módszertani alapokat megadjuk és begyakoroltassuk, így felkészítve a leendő közgazdászokat a pénzügyi versenyszféra kihívásaira. A mesterképzésre bekerülni és azt sikeresen elvégezni erős alapok nélkül nehéz. Az SPM programmal azt a nagy ugrást szeretnénk megkönnyíteni, amit a bolognai rendszer hozott magával. Az SPM így egyfajta hidat teremt számotokra, ahol a megszerzett és elmélyült ismeretek jelentik a hasznot a programot elvégzőknek, így az SPM tekinthető egyfajta mester-előkészítő kurzussorozatnak is. Kiváló tanáraink által a program során átadott tananyag azonban nemcsak a mesterre készülőknek jelent előnyt már az egyetemi évek alatt, hanem az egyéb alapszakos tantárgyak mélyebb megértését és könnyebb elsajátítását is lehetővé teszi. Emellett szakmai fejlődéseteket elősegítendő heti rendszerességgel kiscsoportos konzultációkat tartunk nektek az SPM-es tárgyakból. A képzést diákszervezeti oldalról támogató csapatunk feladata a képzésben résztvevőket szakmai előadásokkal, színes összerázó programokkal, táborokkal és kiscsoportos mentorációval segíteni. Ha te is szeretnél még többet kihozni egyetemi éveidből és szeretnél részese lenni egy olyan közösségnek, amelyben jól érzed magad, motivál, a későbbiekben pedig értékes kapcsolati hálót jelent, gyere el az SPM felvételire!

54


Studium Generale MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

STUDIUMGENERALE.HU INFO@STUDIUMGENERALE.HU FŐÉPÜLET FSZ. 15. (1) 482 5172

HOGYAN JELENTKEZZ?

Középiskolás diákokat készítünk fel TÉGED keresünk, ha szeretnél egy Szeptember elején a az érettségire matematika, történelem vicces, bulis társaság részévé válni, életre diákszervezeti standoknál jelentkezel és közgazdaságtan tárgyakból, ingyenes szóló barátságokra és értékes kapcsolati hozzánk, eljössz a bevonó táborunkba, oktatás és táborok formájában. tőkére szert tenni, tanítani és másokon majd egy rövid, sikeres meghallgatás segíteni. után már jöhetsz is SG-zni.

Szeretsz szervezni, tervezni, alkotni? Életed a buli, a progik, szeretsz társaságban lenni, dumálni? Az arcodon pörögsz? Ambiciózus vagy és vágysz az elismerésre? Szeretnéd átadni a tudásod? Szeretsz másokon segíteni? Fejlesztenéd a készségeidet? Szeretnéd, hogy kapcsolati tőkéd segítségével könnyen el tudj majd helyezkedni? Ha a fenti kérdések bármelyikére igen a válaszod, az SG Neked való! De kik is vagyunk általánosságban? A Studium Generale 1970 óta a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi előkészítője. 150 tagunk készíti fel a középiskolás diákokat matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakból az érettségire, így Te is a három tárgy közül valamelyiket taníthatod majd. Szombatonként az egyetemen tartunk 4 órás szemináriumokat, valamint elérhető online felkészítésünk is. Ezen kívül minden évben tavaszi és nyári tábort is szervezünk, mely a diákoknak, és nekünk, tanároknak is fantasztikus élmény. Miért tanítsak ingyen? Az SG nem csak az „ingyen tanításról” szól, és bár tanáraink térítésmentesen oktatnak, nekik is rengeteg mindent nyújt a szervezet. Mivel az SG egy kis céghez hasonló, így számos működéshez szükséges feladatkörben, pozícióban kipróbálhatod magad, mint például IT-középvezető vagy PR-felelős. Fejlesztheted előadói képességeidet, megtanulhatsz kiemelkedően jó prezentációkat csinálni vagy akár photoshopolni is. Javíthatod szervezői képességeidet, és kreativitásodat kiélheted cikkek írásában, plakátok és pólótervek készítésében. És eközben egy több ezer fős közösség részévé válsz, akik 45 évre visszamenőleg mind SG-sek voltak! Készen állsz az SG-s kalandra? Ha igen, akkor gyere el bevonó táborunkba, és tedd magad próbára!

55


VFKBCE.HU FB.COM/VALLALKOZAS­ FEJLESZTESKLUB IG: @VFKBCE INFO@VFKBCE.HU

Vállalkozásfejlesztés Klub

MIVEL FOGLALKOZUNK?

KIKET KERESÜNK?

HOGYAN JELENTKEZZ?

Az egyetemi tanulmányokat kiegészítő szakmai workshopokat és tréningeket szervezünk.

Vállalkozásfejlesztéses hallgatókat keresünk, akiknek fontos a szakmai fejlődés, az inspiratív közösség.

Szeptemberben és februárban is van tagfelvétel, részletek a Facebook oldalunkon és infoestjeinken érhetők el.

A Vállalkozásfejlesztés Klub a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói szervezete, amely a Vállalkozásfejlesztési Intézet oktatói karával és a szakon végzett alumnival együttműködve fejleszti a Vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatókat, és inspiráló közösségben támogatja szakmai előrelépésüket. A Vállalkozásfejlesztés Klub olyan, szakmai fejlődést elősegítő programokat szervez tagjai számára, melyek a hallgatói igények alapján, az egyetemi kötelezettségeken felül, a tanulmányokat kiegészítve valósulnak meg. Emellett a naptárban szerepelnek közösségépítő programok is, melyek a kapcsolatépítés elengedhetetlen szerepét hivatottak hangsúlyozni a szakmai életben is. A Vállalkozásfejlesztés Klub céljai között szerepel például a tehetséges hallgatók összefogása, az egyetemi munkát kiegészítő, azon túlmutató tevékenységek szervezése, a tagok szakmai és társadalmi szemléletének fejlesztése, a Vállalkozásfejlesztés mesterszak identitásának erősítése a jelenlegi és a már végzett hallgatók esetében is. Mit ad neked a Vállalkozásfejlesztés Klub? LEHETŐSÉGet, hogy a corvinusos tanulmányaidon túl, mesterszakos hallgatóként is legyen lehetőséged további SZAKMAI tevékenységeket végezni. Szakmai workshopokat, tréningeket és esetoldásokat szervezünk, melyek nemcsak kiegészítik az egyetemi tanulmányaidat, hanem bővítik a tudástáradat és a kapcsolatrendszeredet is. Ha érdekel a tanácsadás, a projektmenedzsment, a vállalkozásindítás és a start up-ok világa, vagy más, a vállalkozásfejlesztés mesterszakhoz kötődő terület, akkor köztünk a helyed! Mindezeket egy inspiratív KÖZÖSSÉG részeként élheted meg. Tartozz közénk és fejlődjünk együtt!

56


IMPRESSZUM

Készült a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezeteinek és szakkollégiumainak összefogásával 2018 augusztusában 2000 példányban. Nyomda: Komáromi Nyomda és Kiadó Kft. Összeállította: Corvinus Művészeti Akadémia Borítóterv: Hallgatói Önkormányzat Lektorálás: Diákszervezeti munkacsoport


BCE Diákszervezeti Tájoló 2018-19  

A Budapesti Corvinus Egyetem szakkollégiumainak és diákszervezeteinek bemutatkozó kiadványa.

BCE Diákszervezeti Tájoló 2018-19  

A Budapesti Corvinus Egyetem szakkollégiumainak és diákszervezeteinek bemutatkozó kiadványa.

Advertisement