Page 1

PORTFOLIO

corto herry

2 014 / 15 / 16 / 17


Contents 1 /C u r r i c u l u m v i t a e 2/La Scena Cagliari, Italy

3/Vibrations P a r i s , F r a n c e

4/House S

Belfort, France

5/The step house Paris, France


Corto Herry 22 - belgian & french

Contact Information mobile : +33 7 82 63 68 58 mail : cortoherry@gmail.com address : 24 rue Yvonne le Tac 75018, Paris France


Educational Background Ecole Spéciale d’Architecture (ESA), Paris , France March 2018-June 2020 Masters in Architecture Gratuated with high honors from Ecole Spéciale December 2017 d’Architecture (ESA) Ecole Spéciale d’Architecture (ESA), Paris, France September 2014 - December 2017 Architecture license Lycée Français Jean Monnet de Bruxelles September 2006 - June 2014 French Education system - Baccalauréat

Work Experience Ecole Spéciale d’Architecture‘s library March - June 2018 Library assistant Paris, France PIOVENEFABI January - February 2018 Architecture & Design intern Brussels, Belgium - Milano, Italy AABE - Atelier d’Architecture Bruno Erpicum January - February 2017 Architecture & Design intern Brussels, Belgium AFFINE Design January - February 2016 Architecture & Design intern Paris, France DEMOCO Construction January - February 2015 Site manager’s assistant Brussels, Belgium Jîn’s shooting July - August 2013 Director of photography’s assistant Istanbul, Turkey

Skills Adobe Suite/Autocad/Rhinoceros/Modeling Advanced Microsoft Office Sketchup/V-Ray/Cinema 4D Basic English Fluent French Native Spanish Intermediate


Studio Sara Impera

La scena Stampace

Winter 2017 Location: Paris Semester 6


The scene is set in the Southern part of the site, against the gable end, where people from Stampace had build the stage. The guiding principle for this project was to enable inhabitants to express themselves freely. Ideally, the project had to be unexpensive, multipurpose and could be easily maintained. Thus, the project is made of steel crossbars allowing to free up space on the floor. It is also made of a double layer of translucid polycarbonate panels, which lets to let light come in, and thus enables to control the building’s heating. The main entrance is a massive door that closely mimics one of a church. Since this space is designed for many uses, the furniture is removable and the curtain remind those of a theatre. Those different elements all contribute to making the space one that has a sporty atmosphere or a place that can be used for performances, castings, markets, etc.


Photograph of the model south side

East section


Axonometry


EVENTS concert + projection + theater

SPORT badminton + volleyball + basket + futsal


EXPOSITION

forum + showing + exhibition + fashion show

MULTI-USE lecture + meeting + projection


Removable furniture

Perspectives - different uses


Studio O.J Brooks

Vibrations Along the Seine banks

Winter 2016 Location: Paris Semester 5


The project is set along the Seine banks. In front, the Maison de la Radio, massive and overwhelming architecture. L’Île aux cygnes, facing it, is a piece of forest right in the middle of the Seine. Just behind it: Beaugrenelle made of several high towers which, from the site, becomes the urban landscape. Those successive layers will be the starting point of my research. Water, music, wind. Each of these elements are dialoguing, bouncing, vibrating on the site. The project should participate in this exchange. An artist instantly came to my mind while analysing the site: Ned Kahn: American artist who creates sculptures becoming living reality through the strength of elements. More specifically, Ned Kahn creates large sails which articulate themselves with the wind blowing. Blending the same device, the program and the site’s requirements, the project started coming to life.


East section

Floor plan


Perspective 1/

East elevation


Perspective 2/


Studio Frank Salama

House S No limits: Tatsuo & Koaru’s house

Spring 2016 Location: Belfort Semester 4


Creation of a house for a couple of Japanese architects in Lagrange, Bourgogne. The Japanese have a different understanding of architecture from our western perspective. It is light, delicate, material, bright and profoundly respectful of its environment. Spaces are characterized not by their complexity, but by their transition, the passage from a space to an other. In Japanese architecture, the tearoom is considered to be the most delicate space to create. Its conception is not based on how it should be shaped, but on its ability to make people travel from one space to another. This project focusses on this very passage.


Floor plan


Concept axonometry


Photographies of the model


Perspective 1/


Studio J.Kenniche le Nouenne

The step house A traveller’s house in Paris

Spring 2015 Location: Paris Semester 2


Creation of a house for a travellers’ family in Paris’ 19th district, who are currently spending most of their time in the city. The project contains no walls. The various heights of floor replace them. Indeed, the differences of levels are ordered so as to have a multitude of choices of courses, but also dead ends, unless being rash... The most explicit analogy would be certainly a stroll in the rocks of Brittany.


Perspective 1/

Floor plan


PIOVENEFABI

The half circus For the Bozar of Brussels

Winter 2018 Location: Brussels Internship project


The half Circus, design by the italian agency Piovenefabi, is an order from the Bozar of Brussels. They wanted a pavillon to welcome a part of the Fernand Leger’s exhibition. The design is definitely inspired by the work of the artist. My role in the design of this project was minor, but I have realized some of the technicals drawings and the new detail pieces that needed to be created. I also followed the first part of construction of the project.

perspective of the porject


photography of the project

1D-1

+ 1D-1

+ photography of the project

Detail pieces


Other projects Paris/Brussels


NOVEMBRE 2014

NUMERO 1

4E95

TERH ARCHITECTURE

ARTS

DESIGN

THE CLIFF HOUSE _BY MODSCAPE


A five storey modular home clings to the side of a cliff in this conceptual design by Modscape. Entitled the Cliff House, the design is a theoretical response to clients who have approached Modscape to explore design options for extreme parcels of coastal land in Austra. Inspired by the way barnacles cling to the hull of a ship, a concept was developed for a modular home to hang off the side of a cliff as opposed to sitting on top of it.

The home is visualised as a natural extension of the cliff face rather than an addition to the landscape, creating an absolute connection with the ocean.

As the design itself would make conventional construction prohibitive, the concept utilises Modscape’s modular design and prefabrication technologies to deliver a series of stacked modules that are anchored into the cliff face using engineered steel pins. Entry to the home is through a carport on the top floor, where a lift vertically connects the user through each of the descending living spaces. Internally, the living spaces feature minimalistic furnishings to ensure that the transcendent views of the ocean and the unique spatial experience of the location remain the integral focal point of the design. _12


ampace

Prendre Prendre conscience de conscience lʼexistant de lʼexistant

Petite échelle

Voir

espaces de dilatations Petite échelle espaces de dilatations

Voir

Fermer le pignon créer une place jumelle de lʼEglise Fermer le pignon + créer une place+jumelle de lʼEglise

Différentes hauteurs de places transition entre la rue et Stampace Différentes hauteurs de places transition entre la rue et Stampace

Fermer lʼîlot sur la ruelʼîlot sur la rue Fermer

échelle Petite échelle Petite espaces de d

Voir

Voir


Corto HERRY Portfolio  
Corto HERRY Portfolio  
Advertisement