Page 1

Marc Martín, Alex Rovira, Daniel Cortés

Projectede recerca

Curs 2011-2012

VIATGEAPARÍS 26.03.2012 • 30.03.2012

Moments de diversió...

La Revista

I sobre tot ts per a ... l’amor!

Momen

Descobrim com es viu

una setmana a París amb 4t de l’ESO


París

2


Què hi trobareu?

1

2

La ruta de 4t de l’ESO per la ciutat. Descobriràs com veure-ho tot en només 3 dies

Els millors consells sobre on menjar, on comprar i on dormir.

3

4

Sabràs com vam van viure el viatge els alumnes i els professors, amb les millors anècdotes i records.

5

L’opinió dels alumnes: Què els va agradar més? I què menys? Com van menjar?

Descobriràs la màgia de Disneyland. T’ho expliquem tot sobre les seves atraccions i els personatges

6

Podràs saber el nom del guanyador i dels finalistes del Concurs de Fotografia De París!

1

1


Un somni fet realitat! “Volíem que tothom sabés que teníem moltes ganes de fer un viatge”

Com tots sabem, aquest viatge era molt especial, ja que es tracta d’una iniciativa dels alumnes, plens d’ilusió per fer pressupostos, organitzar... Però hauria estat impossible aconseguir-ho sense la Paula Llobet i en Marc Duque. Parlem amb ells per a que ens expliquin el que van fer per a tots nosaltres. Hi havia moltes ganes de fer un viatge a 4t, oi? Marc: Sí, tothom creia que tenia molt més sentit fer un viatge a 4t, perquè molta gent canviarà d’escola en acabar el curs i era l’última oportunitat per fer un viatge junts. Paula: I, a més, moltes escoles fan un viatge a l’ESO i nosaltres també en volíem fer un. Com us vau organitzar al principi? Paula: El Marc i jo vam contactar amb empreses de viatges que ens van fer pressupostos que més tard vam presentar al Consell Escolar Marc: També vam crear el blog ascomicetos4eso.blogspot.com,

on tothom va poder opinar amb llibertat i traslladar-nos les seves idees. Paula, tu i la Laura Moreno vau exposar el projecte al Consell escolar. Com va anar? Amb quins problemes us vau trobar? Paula: Quan vam exposar la nostra idea, creien que era una bogeria. Tot i això, després d’ensenyar-los els pressupostos que havíem realitzat van veure que realment ens ho havíem pres seriosament. Ens van dir que necessitaven temps per pensar-s’ho. Finalment, en acabar el 1r trimestre el director de l’escola ens va reunir al teatre confirmant que es faria el viatge!

ascomicetos4eso.blogspot.com

2


Diccionari Català-Francesitos/ Francesitos-Català Heu d’anar a França i trobeu que la gent d’allà parla “raro”? De la mà dels nostres millors experts traductors, mims, i demés fauna del batxillerat humanístic, us presentem el millor diccionari fins al moment per a entendre aquests sons afrancesats! Pronúncia Bonchur, comon sa va?

Català Hola, què tal?

Ús Salutació informal

Buseté dú?

Francesito Bonjour, comment ça va? Vous etês d’oû?

D’on sou?

Cherché bu la bi

Chercher vous la vie

Kel euretil?

Quelle heure est il?

Literalment: Busca’t la vida, no et penso ajudar..! Quina hora és?

Keske vu vulé? O rebuá

Qu’est ce que vous voulez? Au revoir

Què voldreu (per menjar)? Adéu

Ho preguntarà tothom, només per mirar-te per sobre l’espatlla quan per fi et facis entendre.. Això t’ho diran els francesitos quan els preguntis alguna cosa Aqusta pregunta simple l’entenen la majoria de Francesitos, seràs tu, qui no entendràs la resposta..! Frase del cambrer n.1

Un pu d’ó

Un pou d’eau

Una mica d’aigua

Sil vu plé

S’il vous plait

Siusplau

Ye ne compré pá

Je ne comprenéz pas

No entenc re del que m’estàs dient, tio. (Si ho dius enfadat) Que no vull pa, carai!!

Al separar-se del guia, per exemple. Demanar aigua (és gratis) Dir sempre després de qualsevol petició SEMPRE!! És obligatori!

3


26/3

Cap a

El dia havia arribat! Tots estàvem al col·legi a les 0:00. Ja estàvem preparats. Ens haviem acomiadat de les families. No pensàvem en les vint hores que ens quedàven de camí. Només esperàvem impacientment a que l’autocar es posés en marxa.

Teníem tanta són ...

4

a o que n podíem esperar re seu

Qué subordinadament extrany!


París! Carla Sola: “Vull conseguir un autògraf de la Minnie”

26/3 Alex Rovira: “Explicaré històries de por cada nit.”

Maria Diego: “Em fa molta il·lusió fer un viatge amb l’escola.”

Alex Esteban: “Llençaré la Mònica Degracia: “Anar a Natalia Benages: “Vull canya a totes les franceses.” París és el somni de tota la veure el capvespre a París meva vida.” amb el Justin.” Marta Gené: “Viurem una experiència inoblidable amb els amics.”

Claudia Nogales: “Veuré la Campaneta volant per Eurodisney.”

Marc Duque: “Menjaré moltes creps!”

Dani Cortés: “Vull tornar a veure les nits màgiques de Disneyland.”

Si vols saber què vam fer durant les vint hores de viatge, ves a la pàgina següent!

5


26/3

passar el viatge s a v m o C

6

?


26/3

Cinema a l’autocar Argument de la Wikipedia: Amélie no és una noia com les altres. Ha vist com el seu peix de colors desapareixia per la claveguera, com la seva mare moria a la plaça de Notre-Dame i com el seu pare li dedicava tot el seu afecte a un follet de jardí. De sobte, als seus vint-i-dos anys, descobreix el seu objectiu a la vida: arreglar la vida dels altres. El NOSTRE argument: És una noia que viu a París i que la seva mare mor perque li cau una persona a sobre quan surt de Notre Dame.

Et va agradar Amelie?

Argument de la Wikipedia: Guido troba i sedueix la seva futura dona, Dora. Vas plorar amb la pel·lícula? Anys més tard, tenen un fill anomenat Josué i, pel fet de ser jueus, són deportats a un camp de concentració alemany. Allà, fa creure al seu fill que els treballs del camp són en realitat un joc, l’objectiu del qual seria guanyar un tanc. El NOSTRE argument: Tracta d’un home que és molt graciós, però també és jueu. Per això el porten a un camp de concentració amb el seu fill. Al final es mor i el fill torna amb la seva mare. Llavors és quan tothom comença a plorar. L’argument de la Wikipedia: Aquesta pel·lícula és un sèrie de 18 curtmetratges sobre 18 dels 20 districtes de París. Tracta de l’amor efímer. Cadascun dels curtmetratges és dirigit per un realitzador i és interpretat per diferents actors. Els curtmetratges consagrats als districtes 11è i 15è van ser rodats però no integrats a la pel·lícula final per raons d’encadenament de les històries. El NOSTRE argument: És una pel·lícula mot extranya...

Vas entendre-la?

No Si

7


26/3 ed riduag i talpmetnoc redop mav on ,sesnemmi nere síraP a rabirra’d senag sertson seL :aloS alraC .aixierem se tnemelbissop moc segruoB

Bou

Després d’unes quantes hores de viatge, era el moment de dinar, però abans haviem de visitar una ciutat meravellosa i plena de coses interessants anomenada BOURGES.

Bouges: LA GRAN DECEPCIÓ Carla Sola: Les nostres ganes d’arribar a París eren immenses, no vam poder contemplar i gaudir de Bourges.

8

M. Duque: Vam estar poc temps, i estàvem molt cansats. A més tot era molt aburrit...

: ández n r e F Sergio ien pocs hi hav quatre i a n a g ls més e rts de o a s m é m m Estàve menjar, i a íssims! r ar e llocs p avien eren c h que hi

El via tg i el qu e amb aut Claud o e mata desitjàve car ha esta ia Marín: m era làs! t dorm molt llarg ir en u ... n bon


26/3

urges

Gastronomia

Entrepans...

PREMI a la pitjor ciutat que s’ha visitat!

El racó del turista! El nom de Bourges prové del gàl·lic, Biturgies. Es sitúa al centre de França amb aproximadament 72000 habitants i bàsicament es caracteritza pel seu edifici més emblemàtic, la catedral gòtica. Ja des de fa 2000 anys ha estat una ciutat admirarada. Era definida com “la ciutat més bella de tota la Gàl·lia”. Avui en dia segueix sent un lloc agradable on hi predomina una vida pacífica i dolça, plena d’art i història.

“La catedral”

És sense cap dubte l’emblema de Bourges. Una obra arquitectònica amb gran elegància i altura, envoltat de cases baixes i jardins amplis. La catedral representa el signe de poder reial francés de fa moltíssims d’anys. Respecte les parets, es poden veure molts vitralls on hi abunden escenes del “judici final”, vida de la Verge, vida de San Etienne...

9


26/3

Arribada a París La primera vista de la Tour Eiffel va ser molt emotiva,. i, malgrat haver dormit tant poc, vam posar la nostra millor cara per sortir guapos a les fotos. També va ajudar a despertar-nos els crits generalitzats de tota la gent que ja estava desperta de l’autocar (segur que el conductor també estava cridant!!)...

Després de dotze hores i de l’avorrida Bourges, ja estàvem a París!! Estavem tots entusiasmats pensant en tots els monuments que es podien contemplar amb un cop d’ull (i ni un sol lavabo!), i se’ns van passar les ganes de dormir de cop.

10


26/3

11


27/3

Tour Eiffel

Ja era un nou dia, el primer a París. El primer que vam fer el dimarts va ser anar a la Torre Eifel. Quan vam arribar hi havia tanta gent que ena vam veure obligats a pujar per les escales!

La Torre Eiffel és una torre d’aproximadament 330 m d’alçada. Aquest monstre de ferro va ser construït per Gustave Eiffel.

Una mica d’història... Es volia commemorar el centenari de la Revolució Francesa , i entre molts dels projectes presentats hi figurava un del Sr. Eiffel. El seu projecte consistia en construir una immensa estructura metàl·lica amb forma de torre que seria vista des de molta distància. La Torre es va inaugurar l’any 1889 però en comptes d’enamorar als ciutadans, va tenir un gran rebuig social, i la gent demanava la demolició amb data 1900. La gent la veia com un “armament de ferro”.

12

Va arribar el 1900 i tot semblava indicar que seria destruïda, però no va ser així. La minoria de gent que els agradava aquesta torre van buscar un ús pràctic per a què no fos demolida. I finalment l’armada francesa fou qui va argumentar que rere unes proves de l’exèrcit amb equips de transmissions... es va arribar a la conclusió que era un lloc privilegiat, on es podia instal·lar antenes i equips de ràdio. I d’aquesta manera es va “salvar”


27/3

El dimarts 27 pel matí vam sortir a primera hora de l’hotel. Quan vam arribar hi havia tanta gent que ens vam veure obligats a pujar per les escales! Des de dalt la vista era meravellosa!

Valentina I.

“És genial, el que més em va agradar va ser quan la torre parpellejava a en punt”

Mònica D.

“És impactant, fantàstic, sobretot quan era de nit”

Marta G.

“És un lloc que tothom hauria de conèixer, simplement impressionant”

13


27/3

Església de Domo i la tomba de Napoleó Història Es va construir en l’interior del Palau Nacional dels Invàlids, a partir del 1677, sota la direcció de l’arquitecte Jules Hardouin. Consta d’una cúpula, on per sota hi trobem un gran fresc pintat per Charles del Hoyo. A més a més, la cúpula està re- coberta per 12 kg d’or. Amb el pas del temps s’ha convertit en un recull de tombes de diferents emperadors, militars... Entre aquestes tombes hi trobem la de Turenne, Vauban, Foch, Lyautey, José y Jérôme Bonaparte. Però tot i així la tomba més rellevant és la de Napoleó I, que es situa al centre de l’església.

14


27/3

Tomba del germà petit de Napoleó (Jérôme)

Després de dinar vam visitar la tomba de Napoleó. Era un temple molt imponent amb grans escultures i pintures!

Tomba de Napoleó

15


27/3 París 2012

Bateaux

16


27/3 París 2012

Mouches

Els Bateaux Mouches són uns vaixells que ens mostren una vista diferent de París. Despres d’un dia molt esgotador vam descansar ealitzant un recorregut que ens va portar al voltant dels monuments més importants de París com la Torre Eiffel, Note Dame, l’Arc del Triomf o el Louvre vistos des del riu Sena.

La gran quantitat de ponts que atravessen el Sena són un dels principals atractius del recorregut pel riu.

17


27/3

Arc del

L’Arc del Triomf és un dels tres arcs que troben al llarg dels Camps Elisis. Es troba a la plaça de l’Etoile, que en català significa plaça de l’Estrella. S’anomena així ja que és una rotonda que dóna pas a dotze avingudes.

Us ha ag Enia N. Jo li poso un 9!

Les vistes i tot són genials, però les escales per pujar no ho són tant!

18

Neus P. Les vistes des de d’alt


l Triomf

27/3 Napoleó I va manar que es construís aquest arc de 50 m d’alçària i 45 m d’amplada, com a conmemoració dels seus triomfs militars. El va encarregar a l’arquitecte Chalgrin, i aquest va fer l’Arc més gran del món. Malauradament, l’obra de Chalgrin es veu aturada el 1814 amb la derrota de Napoleó per les forces russes, austríaques i prussianes. Però va ser acabada finalment entre el 1832 i el 1836 per el rei Lluís Felip I. Actualment té una força connotació històrica, ja que sota l’Arc de Triomf es troba una tomba d’un soldat desconegut, de la 1ª Guerra Mundial.

gradat?

t són genials! Es veu tot París!

Paula Ll.

Des de fora també és bonic. Jo li posaria un 8!

19


28/3

Montmartre El dia 26 va començar amb la visita al barii de Montmrtre. Montmartre és un turó que es troba al nord de París. i és un dels barris més encantadors de la ciutat. Hi trobem la Basílica del Sacre-Coeur i la Place du Tertre. Molts vam aprofitar per comprar records i alguns van menjar una crep en un dels molts restaurants de la place du Tertre

20

Una mica d’història...

BASÍLICA DEL SACRE-COEUR La basílica està en el punt més al del barri. Els seus orígens daten de 1870. En aquella època França e trobava en guerra amb Alemanya i gairebé tota França estava ocupa da per l’enemic. La gent creia qu aquesta situació era deguda pe un càstig de Déu, en lloc de pensa que podrien ser “diferències polí tiques” entre els països. D’aquest manera en el 1872, el Cardena Guibert, dóna l’ordre de construi la basílica, com a acte de penedi ment i finalment serà construïda e 1919. Place du Tertre Es sitúa rere la basílica i es carac teritza per la gran animació que h predomina. És una plaça plena d restaurants, tendes de records... i e que més la caracteritza és la gran quantitat de pintors que hi trobem i per això moltes vegades es coneix aquesta plaça com el “Barri de Pin tors”.


28/3 Place du Tetre

Vitralls de la basĂ­lica

21


28/3

Catedral de

Una mica d’història... La catedral de Notre-Dame de París

Ennia N. Jo li poso

un 9! Les vistes i tot són genials, però les escales per pujar no tant !

Ismael Collado - Concurs de París 22

es va manar construir l’any 1163 per l’arquebisbe Maurici de Sully i es va acabar de construir el 1345. És una catedral d’estil gòtic rodejada per immensos jardins, i que arriba a una altura de 69 metres, 48 metres d’amplada i 130 metres de llargada. A la façana es presenta tres grans portals: El Portal del Judici Final, el Portal de la Verge Maria i l’últim portal és dedicat a la mare de Maria, Santa Ana. Notre-Dame és una de les moltes joies de París que tothom recordem per la pel·lícula El Geperut de Notre-Dame.


Notre-Dame

28/3

Després de visitar Montmartre vam baixar en autocar cap al Notre Dame. Un cop vam haver dinat vam entrar a la catedral.

Natàlia B. “Ens recorda a la nostra infància per la pel·lícula”

Clàudia M. “És el millor que he vist. Em va fer molta llàstima per que volia veure geperut de Notre-Dame”

23


París 2012

Rutes gastronòmiques La nostra ruta gastronòmica per França va començar amb un boníssim bocata calent en el millor dels casos, mentre passejàvem, carregats amb vàries hores de son, per els petits carrers de Bourges.

Sort que a partir de llavors to ts vam menjar de fàbula, e h?

Com que a les nostres enquestes vau contestar que no us va agradar rian de rian ni l’esmorzar ni el sopar (naturalment), hem decidit preguntar-vos pels llocs on vau dinar, i si ho vau trobar bo:

Quin àpat us va agradar més?

Marc Duque:Va ser genial. Vam demanar tres fondues pels set que érem, per tant no ens va sortir gaire car, estava boníssim i no ens va quedar gens de gana!

Enia: El segon dia a París vam anar a un lloc de menjar ràpid i ens van oferir un cartró gegant de pasta i un somriure, per un preu molt baix! Boníssim!!!

24

Paola: A la zona de la torre Eiffel, hi havia un italià molt ben decorat on feien una pasta boníssima! Vull tornaar!!


París 2012

Que

bo

que estava oi que sí?

tot,

25


París 2012

Els autors recomanen...: A la zona dels Invalides i de la Torre Eiffel hi ha un fantàstic restaurant tradicional italià, anomenat Comptoir de Sept. En un ambient molt recollit i agradable, un cambrer mig espanyol et serveix, per preus raonables, enormes plats del seu ampli assortit de pastes. Tant nosaltres com el grup de la Paola vam anar, i vam quedar enamorats. Us ho recomanem de veritat.

En canvi, per Mont Martre i el pont dels cadenats, si busqueu un racó tranquil ambientat suaument per un acordeó tocat ininterrumpudament a la llunyania, heu d’acudir al restaurant Sens’o. Un local de dues plantes amb una exquisida decoració i pastes quasi tan abundants com la quantitat de salsa amb que les acompanyen.

26

Un altre dels menjars típics de París són les Creps. Trobaràs una Creperia a cada cantonada i els preus no variaran gaire (uns 5 euros). Pots trobar-ne de dolçes amb xocolata, nata, vainilla,... , salades amb formatge o pernil dolç i fins i tot de més extranyes amb llimona, mango i maduixa!


París 2012

A on NO dormir! Hi han molts bons hotels a París, i com que seria massa llarg anomenar-los a tots preferim anar per feina i dir-vos l’hotel al qual NO heu d’anar:

EuroHotel París Creteil Avís important a la població: No us dirigiu a : 12 Avenue Fernand Pouillon 94000 Créteil, Francia Ni truqueu al: 01 49 80 01 63 Ni entreu a la pàgina web: www.eurohotel.fr/

Es tracta d’un hotel: -Ideal per a parelles -Per a sortides en família -Aprop de París -En una zona molt bonica -Amb meravelloses vistes des del les habitacions -Amb lavabos nets i amples -Amb llits còmodes -Amb televisors d’última generació -Amb un esmorzar digne d’un hotel de cinc estrelles -... Et va agradar l’hotel?

Què era el pitjor de l’hotel?

27


29/3

Disneyland París El dia 29 pel matí vam deixar París per anar a la ciutat de la fantasia. Tots vam quedar meravellats en veure el castell de la Bella Dorment, els personatges Disney i les emocionants atraccions del parc.

It’s a small world

Fotos amb els personatges


29/3

Les tres millors atraccions Segons les nostres enquestes realizades als alumnes que van anar a Par铆s, aquestes s贸n les tres millors atraccions del parc:

1: Tower of Terror (Hotel) 2:SpaceMountain 3: Aerosmith


29/3

Parlem amb la Laia, una noia d’Alacant que treballa una botiga de Disneyland. -Què fa una noia d'Alacant treballant a EuroDisnsney? Doncs la veritat és que tenia moltes ganes de provar alguna cosa nova i em van parlar molt bé d’aquesta feina i vaig decidir de provar-ho. -I ara que ja ho has provat, que en penses? És una experiència inoblidable. EuroDisney és un lloc preciós per a treballar!

30

-I com ho vas fer per a que et donessin el lloc de treball? Va ser facilísim, només s’ha d’enviar el curriculum per internet a la pàgina web de Disneyland. Només miren si saps parlar francès i anglès.


30/3

El Viatge de Tornada Divendres 30, 11 de la nit. No voliem marxar. Erem concients que estavem a punt de tornar a la monòtona vida escolar. Encara no ens crèiem el que ens havia passat durant aquella setmana. Eren masses emocions juntes. Ens ho haviem passat tan bé! Però encara quedava una última nit on board per aconseguir tants records com puguéssim. Acudits, fotos, cançons, xous...

Sempre ens quedarà París

31


París 2012

Enquestes Ja hem tornat de París. Ara es moment de saber què pensem els alumnes sobre el viatge que van realitzar.

32


Par铆s 2012

Concurs de Fotos del Viatge En primera posici贸...

1

Marc Duque

Carla Sola

En segona posici贸...

Els altres Finalistes...

Eduard Luque

Neus Perlas

33

Claudia Nogales


s e i c Ă r G

per tot,

amics!

Revista  

hretyhutrhu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you