Page 1

www.cultfest.nl

KICK OFF (VR): € 5 PASSE-PARTOUT (VR+ZA+ZO): € 25 DAG: € 15


2

CUlTFEST

VOORWOORD wat twee jaar geleden van een impulsief idee tot een eerste bescheiden editie leidde, mondde in 2013 uit tot een waanzinnig uit z’n voegen gebarsten sensatie met 18 locaties, 110 unieke programma onderdelen van stille Disco tot acroyoga en psychose-simulaties, fluffers als vrijwilligers, meer dan 150 mogelijkmakers, veilingen en art cars met de raarste attracties. ware grootheidswaanzin! cultfest was in een jaar tijd vijf keer zo groot geworden qua organisatie en oversteeg bijna haar eigen vermogen. Ik zeg ‘bijna’ omdat ik zelden een team zo hard mét veel liefde, tranen en zweet heb zien werken aan het realiseren van een gezamenlijke droom. en dat allemaal vrijwillig. want alle betrokkenen, zowel de mensen in de organisatie als de deelnemers en de locaties, doen vanuit eigen krachten en middelen mee. Het resultaat was inspirerend, imposant en aanstekelijk, maar riep ook vragen op die relevant zijn voor ons allemaal.

wanneer is de geheel meer dan de som der delen en wanneer wordt die kracht een valkuil? Hoe bewaak je elkaars vrijheid en passie, maar vooral ook die van jezelf? wanneer wordt nee zeggen beter dan ja roepen? Hoe weet je dat het tijd wordt om grenzen te stellen? In 2014 gaan we tijdens cultfest hierover doorvragen en doorzagen, vanuit verschillende perspectieven en disciplines. Daarbij steken we ook hand in eigen boezem en kozen daarom voor het thema ego. Doordat ik zowel mijn ik als jouw ik kietel, en jij jouw ik verbindt aan mijn ik zonder je eigen ik uit het oog te verliezen, hoop ik dat we samen in die kelders aan de Oudegracht een waanzinnig alter ego ontdekken om mee te spelen!

COlOFOn

DISClAImER

Redactie Mariangela De lorenzo, Roosmarijn Hesse, Annemarie van Ingen, shari Klein, Orfee Melsen

Grafisch Ontwerp Rob van den nieuwenhuizen DRAwswORDs www.drawswords.com

eindredactie Mariangela De lorenzo

fotografie By Pauluz, nitMoi, sven laurens schönhage, Mr cicek, Arianne notenboom

Let’s hyde dr. Jekyll! een fantastische weekend toegewenst namens alle cultfesters, Mariangela De lorenzo egotripper en Artistiek leider cultfest

Deze festivalkrant is samengesteld door de organisatie van cultfest met informatie van de deelnemende partijen, ontvangen voor 13 mei. De uitgever van deze festivalkrant, noch de organisatie van cultfest kan aansprakelijk worden gesteld voor veranderingen of bijkomende programma-onderdelen na deze datum.

UTREChT

De organisatie doet zijn uiterste best de meest up-to-date informatie te verstrekken aan de bezoekers van cultfest.


2014

3

Wat is cultfest? ‘De absurde combinatie van de Parade, Burning Man en de warmte van ‘Cultfest brengt je eigen huiskamer’ synergie in bezoeker de chaos van cultuur’ 3voor12/Utrecht

‘Cultfest als de veilige speeltuin waar de volwassene weer als een kind spelend leert dat waanzin geen onzin is.’ DUIC

‘Cultfest is eigenlijk gewoon één grote ‘trip’ langs de Oudegracht.’ Sapsite

wat je kunt verwachten Muziek, comedy, film, fotografie, ondernemerschap, kunst, yoga, wetenschap, theater, seksualiteit, duurzame gastronomie, lokale dranken en weinig gezeik in vier caravans, onder twee bruggen, op het water en in zeven werfkelders aan de Oudegracht. Drie dagen slenteren, verwonderen, kletsen, workshops volgen, feesten, janken, schateren, zaken doen, debatteren en drinken. thema: ego


4

cultfest

wat is ego?

Ego kan je op honderdduizend manieren interpreteren, maar betekent eigenlijk gewoon ‘ik’ in het Latijn en is niets meer dan je bewuste ervaring van jezelf. ‘Ik’ bekeken en gebruikt als object, in plaats van als subject. Gedeeltelijk ben je het dus en refereert het naar wat iets voor jou betekent, wat jij ergens van vindt, wat jij wilt of nodig hebt. Het is belangrijk dat je je ervan bewust wordt dat je het ego kan beïnvloeden zodat je zelf kan kiezen hoe je je ‘ik’ vormgeeft.

wist je dat... Je ego niet van jezelf is? In het dagelijkse taalgebruik wordt ego als een afzonderlijk wezen of een op zichzelf staand iets benaderd, terwijl het eigenlijk niet op zichzelf bestaat. Jouw ego is een ervaring die kan bestaan omdat a) jij er in gelooft en b) je een wereld hebt waartoe je je moet verhouden.

.

David Bowie twee alterego’s heeft: Ziggy Stardust en the thin white Duke?

.

Je in alle grote filosofische stromingen een ego nodig hebt om te kunnen transcenderen? Lichaam, sensaties, aandacht en bewustzijn, het domein van het ego, zijn essentieel voor zelfontwikkeling. Die manier van naar het Ego kijken wordt vaak als minder spiritueel gezien maar is in bijvoorbeeld het Boeddhisme van groot belang. Je kan alleen groeien als je weet wat je startpunt is. Juist de interactie tussen Ego en Zelf is een continue zoektocht naar wat nu je realiteit is, en dat blijven verfijnen.

Heel wat vrouwen een orgasme faken om het ego van de man niet te kwetsen?

.

Jouw hersenen anders zijn en werken dan die van jouw ouders en diens voorouders? Je hersenen blijven zich langer vormen omdat je minder bestaanszekerheden hebt. In tegenstelling tot generaties voor ons is het minder vanzelfsprekend dat we in een bepaald hokje zitten en moeten we veel meer keuzes maken in wat we prioriteit geven en zelf belangrijk achten. Daarom moet je goed weten wie je bent en waar je voor staat. Anders verzuip je.

Je lichaam de meeste van je keuzes maakt? Bijna 80% van je keuzes gaat via regulatiemechanismen in je lichaam die jou een bepaalde sensatie geven, die je vervolgens met je denken verklaarbaar probeert te maken. Dat betekent dat je vaak helemaal niet weet waarom je iets doet, maar dit wel voor jezelf probeert uit te leggen.

.

Ego een geslacht is van straalvinnige vissen uit de familie Grondels?

.

In programmataal ego gebruikt wordt om te refereren naar de protagonist van een spel?

.

...

Het ontkennen van het Ego egoïsme is? Nieuwsgierig waarom? Kom dan naar Cultfest EGO.

utrecht


2014

5

Kernkwadrant & Happertje Kernkwaliteiten zijn volgens bedenker Daniel Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wie of wat je bent. Deze kwaliteiten worden een valkuil als je erin doorschiet: de andere kant van de medaille. Als een ander doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij

allergie

Met welke kernkwaliteit begin jij?

valkuil

Teveel van het goede

Positief tegenovergestelde

Positief tegenovergestelde

kwaliteit

jou irritatie oproepen. Jouw reactie daarop wordt een allergie genoemd. En het mooie is dat juist voor dat waar je allergisch voor bent, een kwaliteit schuilt die een uitdaging genoemd wordt.

Mo e aa ten e nv lk ull aa en r

Teveel van het goede

uitdaging

Vertel over of doe wat er staat! Vouw je happertje en steek wat vingers in wat gaatjes. Zoek iemand om mee te spelen. Laat je nieuwe beste vriend een cijfer kiezen tussen de 5,6 en 42. Open en sluit het happertje zo vaak als het gekozen cijfer. Laat je BFF het icoontje kiezen. Let op! Hierover gaat de vraag!

Doe je vetste truc.

Hoe diep ga je?

Jouw beste idee.

De ander in rijm.

Je guilty pleasures.

Je minutes of fame.

Een memorable reis.

Je lichamelijke superkracht.


4 3

1

4 3

ALS EGOTRIPPER BETEKENT ‘IK GELOOF IN WAT IK DOE’ DAN IS DAT PRIMA. IK GELOOF IN WAT IK DOE EN IK SPREEK HET UIT. John Lennon

2

1

2

3

2

4


2014

7

interview: Willem Hendrik gispen Sinds April 2014 interviewt het Straatnieuws op aanraden van Cultfest bijzondere Utrechtse ego’s. Het eerste relaas is van Willem Hendrik Gispen, de emeritus rector magnificus van de Universiteit Utrecht aka het voormalige opper ego in het academiegebouw op het Domplein.

1. Heeft U last van uw ego?

2. Wat is een mooi ego?

Afgelopen zondag stond ik te luisteren naar een zanglijster. Dat vervulde me van geluk. Dan is mijn ego zo groot dat ik het bijna niet vast kan houden. Wat dat betreft snap ik bijvoorbeeld een prinses Irene wel. Soms kan je beter je armen om een boom leggen dan om je werk. Maar het is logisch dat je jezelf regelmatig in de weg zit. Dat is niet uniek en ook geen drama. De helft heb je al gewonnen wanneer je dat weet. Als workaholic moet je oppassen dat je niet alleen maar werk wordt. Dat deel van wie ik ben moet ik soms even tot de orde roepen. Ook weet ik dat ik mijn hart soms te vroeg op de tong heb liggen. In een zakelijk gesprek kan ik wel eens te spontaan of direct zijn. Maar er zijn er ook die dat directe juist verfrissend of ontwapenend vinden. Kortom, geen problemen, ik denk dat zowel mijn hoofd als hart me wel eens in de weg kunnen zitten. Dat maakt je afwisselend sterk of kwetsbaar. De kunst is om op de goede momenten de juiste ik te zijn.

Wanneer ik balans in een mens ervaar. Als mensen heel dichtbij zichzelf blijven. Daar put je dan zelf geluk uit en dat straalt in mijn beleving door op je omgeving. Dat klinkt wat idealistisch of romantisch, maar dat kan me eigenlijk niets schelen. Ik ken een hoop prachtige complete mensen. Vaak zijn ze juist heel anders dan ik, de rust zelve bijvoorbeeld. Daar moet ik eerst een hele strijd voor leveren. Ik bewonder ze om kwaliteiten die ik zelf niet bezit. Bij je ego krijg je geen handleiding, dat ontstaat. In ieder geval hou ik niet van Narcissus. Naar mijn mening moet je regelmatig in de spiegel kijken maar niet alleen om te kijken hoe goed je haar zit. Interview door Josje Maria Janny Hoppenbrouwers

thema: ego


8

cultfest

vrijdag 6 juni

23:00 – 04:00

Cultfest Kick-Off: Approved for tourists LOCATIE: Rasa KOSTEN: € 5 (vvk) / € 7,50 (deur) /  € 25 (passe-partout voor weekend)

Vrijdagavond zal Cultfest samen met Rasa de aftrap geven voor 45 uur vol unieke samenwerkingen, verwondering en verbazing, interessante weetjes, nieuwe beste vrienden en vooral een feestje waar je bij wilt zijn!

4. Pimp je Cultfesttas

Vitamine Blij

1. Thomas Hamming Thomas trapt af met zijn heerlijke tunes. Denk: elektronische sferen bij de start van de nacht, van deep tot bleep. Thomas is een oude Cultjunkie, één van Utrechts leukste DJ’s en mooie mannen én medebedenker van Cultfest in 2012. De perfecte persoon dus om de spits af te bijten van het nu al onvergetelijke openingsfeest. 23:00 – 00:15 Muziek

2. Beyond Reason

Mediawar- video and audio absurdity

Een modern spervuur van de meest gestoorde videofragmenten. Beyond Reason staat garant voor het vertonen van obscuur beeldmateriaal, dat zo slecht is, dat het vermakelijk

wordt. Speciaal voor Cultfest een compilatie waarin de vreemdste figuren zich tentoonstellen. 23:00 – 00:30 en 02:00 – 04:00 Beeld

3. Pål/Secam Pål/Secam delen een polyamoureuze liefde zonder grenzen, die ontrouw is, continu van partner wisselt en het liefste met allemaal tegelijkertijd het bed deelt. Verwacht grooves geboren uit interraciale relaties: waar hip in bed hopt met wave, waar disco afrobeats funkt, waar house boogie bevredigt en bass cumbia beukt! Geen verlegenheid op de dansvloer: get physical! 23:00 – 04:00 Muziek

Kinderen zijn kwetsbaar spul. Volwassenen zijn gelijmde kinderen. Kietel je innerlijke kind en knutsel er op los. Onder begeleiding van modeontwerpster Linda Rosink maak je sjablonen, speel je met kleurcombinaties en ontwerp en bedruk je eigen Cultfesttas. Knutselen met een mooi en uiterst bruikbaar eindresultaat. Doorlopend tussen 23.00 – 04.00 Beeld

5. De Typfabriek De Typfabriek typt je persoonlijke berichten uit op een ouderwetse typmachine en verstuurt ze per brievenpost. Boost iemands ego en stuur een lief of leuk briefje. 23:00 – 02:00, ook zaterdag Performance, Installatie

6. 3 minuten naar Indonesië

Mtv / Plan Nederland

Via de Oculus Rift, een virtuele reality-bril, word je rechtstreeks naar Indonesië getransporteerd en in de schoenen van een jonge vrouw geplaatst. Haast angstig werkelijk, beslis je mee over haar lot.

utrecht

23:00 – 1:30, ook zaterdag en zondag doorlopend Beeld, Installatie

7. Home is where the Art is

Agnes Loonstra en Terence Roelofsen

Stel je eigen EGOportfolio samen. Bij elke locatie krijg je een opdracht waarmee jouw ego onder de loep wordt genomen. Doorlopend, ook zaterdag en zondag Beeld, Poëzie

8. POSE

Smulders en Schoonhoven

Door met verschillende werkmethodes fotografie met i llustratie te combineren, ontstaat er een reeks portretten. Zoek ze op, poseer op je best en werk mee aan deze wisselwerking. Kleur binnen de lijntjes, of niet. Afgestudeerd aan de KABK en nu semi-aan de weg timmerend met semifantastische kunst. Doorlopend tussen 23:00 – 04:00 Beeld

9. P  op Up Poets - Ego Introjection

Van Olst en Ligthart

Beeldend kunstenaar/dichter Sylé van Olst en dichter/


2014

filosoof Jasper Ligthart duiken op onverwachte momenten op om hun verbale geweld op de bezoeker los te laten. In een zinderende poëtische dialoog onderzoeken ze de ins, outs, en round-abouts van het ego. Waar komt dat merkwaardige bouwwerk eigenlijk vandaag? 00:30, ook zaterdag Poëzie, Performance

10. Pleidooi voor het falen

van Efferink

Theatermaker Wilhelmer van Efferink zoekt samen met vier acteurs (Milan Boele van Hensbroek, Lieke Gorter, Matthijs Mahler en Hilde Segond von Banchet) naar de schoonheid van het falen. In een wereld waar alles gericht is op slagen en optimaliseren vinden zij het tijd voor een tegengeluid. 00:30 – 01:10 Performance

11. EINDBAAS Een extreem dansbaar en onweerstaanbaar lo-fi, bleepy geluid geproduceerd door artiesten die live muziek maken met oude game consoles. Twisk en Schaap draaien de beste chiptunes als het EINDBAAS DJ Team. In de Rasa introduceren ze twee artiesten die je met

9

hun Gameboys laten stuiteren van elektrisch plezier. 00:15 – 02:00 Muziek

12. Kinderen van het succes

Brandstof

4 jonge filmmakers. 3 jonge filosofen. 1 docu onder leiding van Jeroen Berkvens. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen deze twintigers de ‘volwassen wereld’ waarin ze terechtkomen te duiden en tegelijkertijd hun weg te vinden. Een van de filosofen is te gast, dus barst los! 00:30 – 02:00 Beeld

13. Nachtgedichten

Erika De Stercke

De Stercke studeerde Literaire Creatie op afdeling ‘Woord’ van de Academie te Deinze, neemt veelvuldig deel aan slams en schrijft gedichten over alledaagse gebeurtenissen. Verhalen van vrienden en gesprekken in bussen en treinen, die een eigen vervormd leven beginnen te leiden om uit te monden in haar gedichten. Doorlopend, ook zaterdag Poëzie

14. Wordbites Duik de muzikale, tekstuele speeltuin van Wordbites in om rond te dwalen en bovenop de glijbaan het bos te zien. Een nieuwe, vrije vorm van performance op het snijvlak gesproken woord en muziek. Met eigen teksten over herinnerdingen, het leven en de waterstanden bij Lobith. Dwars gedacht maar recht gebracht. 1:00 – 1:20 Poëzie

15. Comedy Anonymous

Het Comedyhuis

Bestaat stand-up comedy zonder ego? Diverse comedians onderzoeken dit in Comedyhuis goes Anonymous. De comedian is een nar en geen koning. Door succes word je vaak een koning daar waar je een nar moet blijven. 01:00, ook zaterdag Performance

16. BEDFORD & 030303 Tag Team BEDFORD en 030303 hebben hun handen in één geslagen om cultjunkies te trakteren op een muzikaal en visueel feest. Voor de tunes trekken de boys van 030303 een wildcard uit hun te gekke artiestenbestand. Geleid door deze DJ-set zal de

thema: ego

door BEDFORD uitgenodigde Illustrator, Lennard Kok, zijn Ego’s live op het witte vlak doen herrijzen. 02:00 – 04:00 Muziek, Beeld

17. Algorave

Soundlings samen met de Stille Disco

Niets uit voorgeprogrammeerde doosjes, maar alles live on stage gecreëerd door het typen van code. Begeleid door visuals die ook live worden gecreëerd of een weergave van de code die de muziek genereert, ben je gegarandeerd van een werkelijk unieke ervaring. Soundlings en de Stille Disco jammen op twee kanalen samen als Cultfesters van het eerste uur! 03:00 – 04:00 Muziek


12:00

12:30

13:00

13:30

14:00

14:30

vrijdag 6 juni

LOKATIE

20. Kasper Vogelzang’s Ogenschouw

14:30

15:00

15:00

39. Pop Up Poets – Ego Introjection

14:00

RASA 1. Thomas Hamming

23:00

23:30

GROTE ZAAL 2. Beyond Reason

16:30

17:00

17:30

18:00

00:00

00:30

11. Eindbaas

01:00

14. Wordbites

19:00

19:30

01:30

21:00

02:00

02:30

16. BEDFORD & 030303

2. Beyond Reason

21:30

22:00

22:30

03:00

23:00

24:00

03:30

23:30

15. Comedy Anonymous 17. Algorave – Soundlings ism Silent Disco

12. Kinderen van het Succes (docu) 10. Pleidooi 13. Nachtvoor het gedichten falen

18:30

20:00 20:30

3. Pål /secam / 4. Pimp een tas / 5. De Typfabriek / 6. 3 minuten naar Indonesië / 7. Home is where the art is / 8. POSE

9. Pop-up Poets

kantoortje KLEINE ZAAL FOYER

16:00

zaterdag 7 juni 15:30

15:30

16:30

17:00

32. N’Diale – RASA

16:00

17:30

18:30

19:00

39. Pop Up Poets – Ego Introjection

18:00

19:30

20:00 20:30

21:00

21:30

22:00

22:30

23:00

23:30

24:00

48. FilmKijken – Voorn & Ketelaars

25. Binnenstebuiten

OG36B 18. 3 minuten naar Indonesië – Mtv & Plan Nederland 23. Koffiekringen – Koffie Leute 33. Home is where the arts is – Roelofsen & Loonstra 41. de Typfabriek – Monique Boers 44. Mini-ego-verhalen – Sybe Dijkstra Karga HART 31. Comedy 31. Comedy 43. Van Staatsbegin 47. El OG36 49. KargaJam – o.a. Tim Kerssies Anonymous Anonymous tot staatseinde Cheapo Kargadoor werf 40. DoorOG36 gezaagde... Karga Voor 19. Yogapoint 19. Yogapoint – OG44 19. Yogapoint – Yoga XL Karate Karate Yogapoint 24. Ego is identificatie 36. Pi/Chi energie 42. Subject in the Global 46. We crave OG25 met vorm in een woordenweb village – Theo Ploeg e.a. the Quiet Mary K OG25Mary K doorloop

Doorlopend teasers

13:00

22. Ndima – RASA

12:30

13:30

34. 34. OG24 37. Daididai 37. Daididai Danibal Danibal Straatnieuws 35. Explosieve Sabar – OG10 Eindhoven 45. No Ego Area – Improv Collectiv Moussa Ndiaye achter OG10 25. Binnenstebuiten 25. Binnenstebuiten Eind voor OG5 Terras & podium Playground OG5 Playground 21. Studio Opnames /opnamE OG4 Werfkelder 26. Halare 26. Halare verhuur Caravane Ego 27. There must be some way out of here - DeJong & Dewitte Intime Caravane Ego Afwisselend 28. & 29.: Wat een ego! - Jan Jaap Glerum & 29. Nachtgedichten - Erika De Stercke Lyrique Caravane Ego 30. La Petite Mort – Get a Room / Diep Festival Envie Caravane Doorlopend teasers Variété

Boot buiten

12:00


12:00

12:30

13:00

13:30

14:00

14:30

15:00

15:30

16:00

16:30

17:00

17:30

18:00

18:30

19:00

 19:30

20. Kasper Vogelzang’s Ogenschouw

Boot

12:00

12:30

66. Brunch

13:00

13:30

14:00

14:30

15:00

15:30

16:00

16:30

17:00

17:30

18:00

OG24 54. Teleporteren – Vers Vermaak Straatnieuws 51. Ego is identificatie OG10 Eindhoven 63. No Ego Area met vorm achter OG10 25. Binnenstebuiten 25. Binnenstebuiten Eind voor OG5 Terras & podium Playground OG5 Playground 21. Studio Opnames /opnamE 52. Butoh – 52. Butoh – OG4 Werfkelder Mieke Verhooren Mieke Verhooren verhuur 64. Hein Roelfsema – OG60 60. Kloppend Hart – Werftheater programma werftheater Ondernemerschap Caravane Ego 55. There must be some way out of here – DeJong–Dewitte Intime Caravane Ego 56. Wat een Ego! – Jan Jaap Glerum Lyrique Caravane Ego 53. Secret 61. 24 minuten met – Feel Good BV Envie Hands Caravane Doorlopend teasers Variété

OG25Mary K doorloop

18:30

19:00

 19:30

63. No Ego Area – Improv Collectiv

OG36B 18. 3 minuten naar Indonesië – Mtv & Plan Nederland 23. Koffiekringen – Koffie Leute 33. Home is where the arts is – Roelofsen & Loonstra Karga HART 41. de Typfabriek – Monique Boers 44. Mini-ego-verhalen – Sybe Dijkstra 62. Solodojo – Taco OG36 Schenkhuizen Kargadoor werf 57. 57. 65. DoorOG36 Sophie Sophie gezaagde Karga Voor 19. Yogapoint – 19. Yogapoint – 19. Yogapoint – 19. Yogapoint – OG44 Yin Yoga Ashtanga Restorative Hatha Yoga Yogapoint 50. Wat = jouw 50. Wat = jouw OG25 58. Liefdesbrief Workshop - Rosalijn meerwaarde? meerwaarde? Mary K

LOKATIE

zondag 8 juni

 20:00

 20:00


12

cultfest

zaterdag en zondag doorlopend De nummering loopt van vrijdag tot zondag door. Sommige programma onderdelen worden echter herhaald waardoor er gerefereerd kan worden naar de uitleg van een eerder nummer of naar het terugkeren op een andere dag (NB tijdstippen variëren). Daarnaast zijn sommige nummers niet chronologisch geplaatst in verband met een alternatieve locatie en/of de duur. FESTIVALHART 18. 3 minuten naar Indonesië

Mtv / Plan Nederland

Via de Oculus Rift, een virtuele reality-bril, word je rechtstreeks naar Indonesië getransporteerd en in de schoenen van een jonge vrouw geplaatst. Haast angstig werkelijk, beslis je mee over haar lot. Doorlopend, ook vrijdag Beeld, Installatie

23. Koffie Kringen

Koffie Leute

Als een koffievlek opgedroogt, zijn de randen donkerder dan het midden. In de wetenschappelijke wereld wordt dit verschijnsel, heel toepasselijk, het koffiekring-effect genoemd. Hier onderzoeken we in de kring elkaars donkere randjes en innerlijke lichtpuntjes. Een kopje delen, ouderwets leuten

en beloond worden! Doorlopend 33. Home is where the Art is

Roelofsen & Loonstra

44. Mini-ego – Verhalen van twijfel en verlossing

De Sprookjesverteller

Stel je eigen EGOportfolio samen. Bij elke kelder krijg je een opdracht waarmee jouw ego onder de loep wordt genomen. Uiteraard ga je niet met legen handen naar huis, want je vult een gepimpte Cultfest tas met alles wat je onderweg voor jezelf, je eigen ik, je ego, verzamelt. Doorlopend, ook vrijdag

Verhalen over kleine onaanzienlijke wezens, bloemen, dieren en personen, die net als jij en ik behept zijn met een ego -en dus met twijfel en verlangen. Zullen ze vervuld worden? Bezoek deze verhaleninstallatie van miniatuurtjes. Ze zullen je anders doen kijken naar je medeschepselen, en zeker ook naar jezelf. Doorlopend

Beeld, Poëzie

Installatie

41. De Typfabriek Boost iemands ego en stuur een lief of leuk briefje. Je kan je bericht en het adres doorgeven bij de Typfabriek en dan ligt er een paar dagen later zo’n mooi getypt briefje op de deurmat. 13:00 – 18:00, ook vrijdag Performance, Kick-off, Installatie

Hop on Hop Off boot van Botenbiz

In hetzelfde EGO-schuitje ‘Utrecht maken we samen’

Nieuw Utrecht onder leiding van Roland Goetgeluk Het coalitieakkoord ‘Utrecht maken we samen’ verbindt ego’s met één doel: Echt

zaterdag 7 juni 19a. Yoga XL

Yogapoint

Lichaamshoudingen die niet altijd direct comfortabel, flatteus of eenvoudig zijn, zorgen makkelijk voor een intern conflict. Een kelderend zelfvertrouwen, doordat ons ego wil presteren en je misschien je stramme, vermoeide lichaam vergelijkt met het flexibele, strakke lijf van de persoon naast je. De wiebelende balanshouding die de vorige keer nog zo

Gezamenlijk Ondernemen. En daarom stappen bestuur, bedrijf en burger met elkaar in het schuitje. En zoals goede reders en vaarlieden siert, gaan ze niet zeuren over ‘die en die regels zijn slecht’, maar draaien ze de zaak om. Wat voor soort regels willen we als burger, bedrijf en bestuur wel! En hoe organiseren we die regels zo handig mogelijk voor alle partijen! Op basis van die koers kan het schuitje ‘Utrecht maken we samen’ de komende vier jaar heel wat Paarse Krokodillen omzeilen. Wordt het toch nog gezellig. Tijden nader bekend te maken en gesprekken ontstaan ook op eigen initiatief, verzoek en urgentie Doorlopend op zaterdag en zondag

12:00 – 24:00

goed ging, breekt je zorgvuldig opgebouwde status in een keer af. Keer naar binnen, laat je niet af leiden door de prestaties van je buurmens en wees tevreden met behaalde (kleine) stapjes. Bij yoga draait alles om het niet-presteren en om dat te bereiken moet het ego uitgeschakeld zijn. De Smit, van de Kant, Dekkers, Melis en Persaud zullen met behulp van verschillende yoga vormen zowel zaterdag als zondag zorgen voor een

rustpunt te midden van alle ego’s. 17:30, ook zondag @@ Yogapoint Lichaam/beweging, Approved for Tourists

verwurgingen en worsteltechnieken van en haal de Chuck Norris in je naar boven! 14:00 en 16:00 @@ Yogapoint Lichaam/beweging

19b. Karate

20. Ogenschouw

Te-waza, geri-waza en ukewaza, oftewel stoot-, trap- en afweertechnieken op z’n japans. Heb je ook altijd gedroomd karateka te worden? Leer worpen, klemmen,

Vogelzang, muziekliefhebber pur sang, begon als bandfotograaf in de underground scene. Inmiddels is zijn naam ook binnen de landschapsfotografie niet onbekend. Tijdens

Yogapoint

utrecht

Kasper Vogelzang


2014

Cultfest bepaalt Kasper in zijn expo wat, hoe en op welke manier de toeschouwer de wereld krijgt te zien. Op verschillende niveau’s tot op het Ego. Doorlopend, ook zondag @@ Mary K Beeld, Approved for Tourists

21. OPNAMES

Playground Studio

Tijdens Cultfest krijgen een aantal, vooraf aangemelde muzikanten, de kans om één geluidsopname te maken bij de jongste opnamestudio van Utrecht: Playground Studio. Jij kan tijdens Cultfest de opnames live bijwonen! Na afloop worden de tracks als een compilatie-album aangeboden via Bandcamp. Doorlopend, ook zondag @@ Playground Muziek, Performance

22. Ndima

Geprogrammeerd door Rasa

Een van de meest fascinerende vocale tradities is te vinden in het Afrikaanse regenwoud. In Congo wonen de Aka-pygmeeën, die niet alleen geheel thuis zijn in deze donkere en

13

natte omgeving, maar daar ook innig mee zijn verbonden. Hun muziek is zowel wonderschoon als wonderbaarlijk, als van een andere planeet. IJle meerstemmige vocalen haken al echoënd in elkaar tot een hypnotiserend en ver dragend auditief weefsel. 12:30 @@ Buiten Muziek

23. (zie festivalhart) 24. Ego = identificatie met vorm

van den Bogaard

Spiritueel leider Eckhart Tolle beschrijft hoe we onze identiteit volledig ontlenen aan ‘Vorm’: auto, huis, carrière, maar ook: eigen lichaam, opvattingen, geloof. In deze workshop ga je voor jezelf na: waar je jezelf mee identificeert, wat het je brengt, maar tegelijkertijd misschien ook kost. Gewoon onderzoeken, met laag ‘zweefgehalte’. 13:30, ook zondag @@ Eindhoven Lezing, Muziek

25. Binnenstebuiten

Verloop, Bork, Ronday en Van der Spek

In deze zorgvuldig gefabriceerde omgeving kom je in contact met magische, fascinerende en soms angstaanjagende personages die hun kwetsbare kant blootleggen. Dompel je onder in een wereld van kostuums, poppenspel, licht, geluid, tekst en beeld. Een ervaring die je nooit meer zal vergeten! 13:00 – 15:00, 16:30 – 18:30, 21:30 – 23:30, ook op zondag @@ Eindhoven Performance, Installatie, Approved for Tourists

26. Halare, immersive dance

Couscheir, Wijnands, Dijkstra en diverse dansers

In deze totaal ervaring van dans, acroyoga, yoga nidra en mindfulness onderzoek je onder begeleiding van dansers je eigen patronen en nieuwe mogelijkheden om aanwezig te zijn in je eigen ruimte. Gecombineerd met de resultaten uit neurologie, de beschikbare kennis over neuroplasticiteit,

thema: ego

spiegelneuronen en embodied Self is Halare een vorm van integrale therapie. 13:00 en 15:00 @@ Werfkelder verhuur Lichaam/beweging

27. ‘ There Must Be Some Way Out Of Here’ (TMBSWOOH)

De Jong en de Witte

Deze muzikale video-installatie over het verlangen als mens uniek te willen zijn legt identieke patronen van onze gedragingen bloot. Met voelbare dualiteit toont TMBSWOOH de mens als individu, in relatie tot de collectieve driften waaraan we onontkomelijk onderhevig zijn. Op de tonen van de gelijknamige compositie voor strijkkwartet van avant-pop componist Jacob Ter Veldhuis. Doorlopend, ook zondag @@ Caravane Ego Intime (Bewegend) beeld/illustratie, Approved for Tourists

28. Wat een ego!

Glerum

Tijdens een introspectieve zoektocht naar de reden van zijn voortdurende falen stuit


14

Jan Jaap op zijn ego. Met neurologische precisie poogt hij de wildgroei van onjuistheden in zijn zelfbeeld te herstellen, tot blijkt dat hij twee opties heeft..de botte bijl erin of accepteren dat het moeilijk is jezelf te analyseren als je zo labiel bent. 13:00 – 16:00 @ Caravane Ego Lyrique Poëzie, Performance

29 Nachtgedichten

De Stercke

Zie nummer 13 voor meer info. Erika De Stercke houdt van Utrecht. En wij van Erika. 13:00 – 16:00 @@ La Caravane Ego Lyrique Poëzie

30. La petite Mort

Get a Room / Diep Festival

Passeer jij deze sirenen heelhuids? In welk vuig web de dames van Diep Festival je zullen strikken zal tot je moment van overgave onbekend blijven, maar drie elementen staan vast: een caravan, seks en jij. Hoe intiem wil je gaan … of komen? Doorlopend @@ Caravane Ego Envie Lichaam/beweging, Approved for Tourists

31. Comedy Anonymous

Het Comedyhuis

Zie nummer 15 voor meer info. Waar ligt de grens tussen het

cultfest

strelen van je eigen ego of je ondergeschikt maken aan je publiek? 14:00 en 16:30 @@ Kargadoor Performance

32. N’diale (Jacky Molard Quartet & Foune Diarra Trio)

Geprogrammeerd door Rasa

De karakteristieke WestAfrikaanse zang van Foune Diarra samengesmolten met de hupsende jig & reel riffs van viool en accordeon en de jazzy melodieën van de saxofoon, gestut door een onverstoorbaar stuwende contrabas, Afrikaanse percussie en de ritmische patronen op de kamel ngoni (luitharp). Nergens geforceerd, maar juist een organisch geheel. Het bewijs dat sommige ‘fusie’-projecten meer dan de som der delen opleveren. 16:00 (onder voorbehoud) @@ Buiten Muziek, Approved for Tourists

33. Home is where the Art is (zie festivalhart)

tussen klankpoëzie, minimale techno en alpenfolklore. Met een mondharp specialisatie, is hij op deze vergeten analoge synthesizer uit de oertijd een autoriteit. 17:30 @@ Straatnieuws Muziek, Performance, Approved for Tourists

35. Explosieve Sabar

Moussa Ndiaye, Diop, Cheikh en Diop

Sabar, een inspiratiebron voor veel urban dance battles, is een explosief ritueel dat door drums en dansers wordt uitgevoerd. Met een brede glimlach beweeg je door de muziek en met je grootste mooie ego als veren om je gedrapeerd (attitude) samen naar een orgasme. ***Cheatsheet - De sabar, uit het gebied van de Wolof, Lébou en Sérères, is “een koninklijke trommel van Senegal”, dans en dansfeest. 15:00 @@ Eindhoven Lichaam/beweging, Approved for Tourists

Pien en ‘Huiverink’ Marie. We gaan spelen met energie in een web van woorden. ***Cheatsheet aka Chi-atsheet = chi (ook wel ch’i, ki, gi of chi) is een concept uit de Chinese cultuur dat staat voor adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie. 15:45 @@ Mary K Lichaam/beweging, Poëzie, Approved for Tourists

37. Daididai

Liboton

Wat is de relatie tussen ego en creatie? In het muziekproject Daididai onderzoek je aan de hand van de vibratie van klanken en de unieke creatie van een moment de manifestatie van jezelf. Je ziel wordt geraakt, je ego ademt en ontluikt en er ontstaat door de vrijheid van klanken een harmonie (samenspel) tussen het ego (manifestatie) en creatie (vrijheid). 16:30 en 19:45 @@ Straatnieuws Muziek, Performance

34. Boventonen

36. Pi/Chi-energie in een woordenweb

38. FilmKijken egokeuze

Waan jezelf in de Alpen en gooi dat gouden keeltje maar open: Hodaro! iohodraeho! holada-itti-jo! Jodelen, boventoonzang en human beatbox, Danibal schippert

Wil je kijken of chi-energie sterker is dan je ego? In woorden verdwalen en onderweg je lichaam herontdekken? Doe dan mee met de poëtische chi kung workshop van ‘Pi-energy’

De zaterdag van Cultfest wordt afgesloten door FilmKijken. Echter, om toegang te krijgen tot deze bijzondere openlucht filmvertoning, dient jouw ego onder de loep genomen te

Danibal

Meeusen en Boers

utrecht

Voorn en Ketelaars (zie nummer 48 voor meer info)


2014 worden. Jouw ego bepaalt aan welke kant jij uiteindelijk film gaat kijken. LET OP: Doe de test voorafgaand aan de filmvertoningen. 16:00 – 21:30 (aansluitend filmprogramma) @@ Caravan Ego Lyrique (Bewegend) beeld/illustratie

39. Pop Up Poets – Ego Introjection

Van Olst en Ligthart

Zie nummer 13 voor meer info. Zijn we ons ego nog wel de baas, of is ons ego baas geworden over ons? 14:00 en 17:30 @@ Buiten Poëzie, Performance

40. Doorgezaagd ego

Leonard Illusions

Leonard, een tovenaar zonder glitterjas, goochelt op Cultfest zonder ego. Zonder windmachines, luide muziek en zonder het publiek voor de gek te willen houden. Eigenlijk goochelt hij met bijna niets, en uit dat niets tovert hij weer heel veel moois tevoorschijn. 17:30 @@ Kargadoor Performance, Approved for Tourists

41. De Typfabriek Zie Festivalhart. 13:00 – 18:00, ook vrijdag Performance, Kick-off, Installatie

42. Subject in the Global Village

Ploeg en anderen

Theo Ploeg, pop junkie extraordinaire, gelooft heilig in de Global Village zoals McLuhan hem beschreef. In deze performance lecture wordt besproken hoe het huidige economisch en wetenschappelijk denken de menselijkheid weghaalde van die mens en hoeveel we waard zijn als consument en ‘participatieve’ burger. Aansluitend stellen studenten aan CMD Amsterdam hun subject voor: inti’s, hun kwaliteiten en inspiratie op ontwerpersvlak. 17:30 @@ Mary K Performance, Lezing

43. VAN STAATSBEGIN NAAR STAATSEINDE – een hologramvoorstelling

Staatseinde

Geen conventionele oorlogsvoering maar op naar de overwinning middels muziek!

15

Een ruimtecollectief dat met “Neue Niederländische Welle” de aarde probeert te veroveren. U ziet een samenvatting van de ontwikkeling van het buitenaardse collectief dat in de gedaante van de mens de afgelopen decennia de eigen mens-ego heeft leren kennen. 18:30 @@ Kargadoor Muziek, Approved for Tourists

44. Mini-ego – Verhalen van twijfel en verlossing (zie festivalhart) 45. No Ego Area

Improv Collectiv

Welkom in No Ego Area: laat los je angsten, twijfels en arrogantie. Spring in het diepe en zing, dans, huil, lach. Een wervelend muziektheaterspektakel, onder begeleiding van toetsentalent Freek Zwanenberg, die van Happy Hardcore tot yoga mantra’s, improviseert op basis van de input van het publiek. 18:30, 19:30 en 20:30 @@ Eindhoven

werf tegelijk, in de openlucht. Die keus heb je niet, want voorafgaand aan het filmprogramma bepaalt jouw ego in een caravan wie je bent en waar je behoefte aan hebt. Aan welke kant jij zit? 22:00, voorafgaand filmkeuze in Caravan Ego Lyrique @@ Buiten aan de werf Beeld

49. Kargajam

Kerssies en vrienden met De Kargadoor

Samenwerken met een van de leukste clubs in Utrecht brengt muzikale voordelen mee: Kargajam, de maandelijkse avond in de Kargadoor, zal ook tijdens Cultfest één grote onder leiding van muzikaal brein Tim Kerssies de sterren van de hemel spelen. Vaste ingrediënten zijn in ieder geval plezier en swing! 22:30 @@ Kargadoor Muziek, Approved for Tourists

Muziek, Approved for Tourists

46. We Crave the Quiet

Jula Aimée

Alles is veel: informatie, vrienden, feestjes, fastfood, wegwerpcultuur en altijd online. Alles gaat aan ons voorbij in onze queeste naar vermaak. Dit interdisciplinaire project over het verlangen naar verstilling en contact laat je sneeuw voelen en fietsen met de wind in je haar. Horen, zien en voelen wat écht is. En de rest is stilte. 20:45 @@ Mary K Muziek, Beeld, Approved for Tourists

47. El Cheapo El Cheapo bewijst met een mix van rock/ska/reggae/ crossover dat goede muziek niet duur hoeft te zijn. Dat bewijzen ze met hun oer-Hollandse vervoerswijze, de fiets. 21:45 @@ Kargadoor Muziek, Approved for Tourists

48. FilmKijken

Voorn en Ketelaars ism de Stille Disco

Raadpleeg eerst nummer 38. Als uitsmijter van je dag films kijken? FilmKijken vertoont twee series korte films aan maar liefst twee kanten van de

thema: ego


16

cultfest

zondag 8 juni 19. Yogapoint Zie nummer 19 op zaterdag voor meer info. Door een les van een uur en een tussenpauze van een uur nemen de docenten je mee op een reis door jezelf. 12:30 Yin Yoga (rustige versterkende yoga, ontdek je grenzen) 14:30 Ashtanga Yoga (een serie aan intensieve yoga houdingen) 16:30 Restorative Yoga (versterkende rustige yoga) 18:30 Hatha Yoga ( klassieke vorm van yoga, evenwicht tussen spanning en ontspanning) Ook zaterdag @@ Yogapoint Lichaam/beweging

20. Kasper Vogelzang

Ogenschouw

Zie nummer 20 op zaterdag voor meer info. Doorlopend, ook zaterdag (bewegend) Beeld/illustratie

21. Playground Zie nummer 21 op zaterdag voor meer info. Doorlopend @@ Playground Muziek, Approved for tourists

12:00 – 20:00

50. W  at is jouw meerwaarde?

52. Butoh Dansimprovisatie

56. Wat een ego!

Butoh, de dans van de duisternis, is ontstaan na de tweede wereldoorlog in Japan en onderzoekt de creatieve interactie tussen vorm en inhoud. Ervaar in deze workshop zelf wat het is om beweging te vertragen en meer in verbinding te staan met je innerlijke kennis. Gezamenlijk gaan we in deze vorm van pure expressie op zoek naar een juiste balans en een nog authentieker Ego. 14:00 en 16:30 @@ Kargadoor

Zie nummer 28 voor meer info. 14:00 – 20:00, doorlopend, ook zaterdag @@ Caravane Ego Lyrique

Mieke Verhooren

The Centre of Entrepreneurship

The Centre of Entrepreneurship Utrecht organiseert en stimuleert onderwijs en evenementen vanuit de UU, de HU en het UMC. Samen gaan we op zoek naar jouw meerwaarde als ondernemend persoon, op werk en in je persoonlijke contacten. Met behulp van moderne entrepreneurship methoden maar dan toegepast op jou als persoon. Ook leuk in groepen. 13:00 en 18:00 @@ Mary K

Lichaam/beweging

Ondernemerschap

53. Secret Hands

51. Ego = identificatie met vorm

Zoals in alle circus karavaans, zie je ook hier de magic tricks, bedriegelijk en intrigerend. Hoe doet hij het? Waar zit de truc? De goochelaar is niet te zien, hij doet er niet toe, hij verstopt zich achter zijn truc. Maar wie is de man achter de handen, waarom laat hij of zij zich niet zien. Komt dat zien! 13:00 @@ Caravane Ego Envie

Van den Bogaard

Leonard Illusions

Zie nummer 24 op zaterdag voor meer info. In deze workshop ga je voor jezelf na: waar je jezelf mee identificeert, wat het je brengt, maar tegelijkertijd misschien ook kost. Gewoon onderzoeken, met laag ‘zweefgehalte’. 13:00, ook zaterdag @@ Eindhoven Lezing, Muziek

Installatie, Approved for Tourists

54. Teleporteren

Vers Vermaak

Wat doe jij hier nog? Wil jij hier überhaupt wel zijn? De jongens van Stekker in de Park a.k.a Vers Vermaak hebben een teleportatiemachine ontwikkeld en willen deze graag op bezoekers testen. Doe je stoute schoenen aan en reis in een oogwenk naar elke gewenste plek op aarde. Waar wil jij naartoe? 14:00 – 20:00, doorlopend @@ Straatnieuws Installatie

Glerum

Poëzie, Performance

57. Sophie van Bree Een muzikaal talent van nog geen twintig jaar oud dat vanaf kleins af aan muziek maakt, sinds haar vijftiende piano speelt en sindskort ook verliefd geworden op gitaar spelen. Een combinatie van intieme en dromerige luisterliedjes, afgewisseld de heldere sound van haar powerliedjes. 14:30 en 16:30 @@ Kargadoor Muziek

58. Liefdesbrief

Van IJken

Een liefdesbrief is een prachtig geschenk aan een geliefde. Maar wat zegt die brief eigenlijk over jou? Met deze en andere vragen over de liefdesbrief gaan we aan de slag en er zelf een schrijven. De focus ligt op spontaan schrijven, niet op techniek, zodat we op een speelse manier kunnen ontdekken wat er in ons leeft. 14:30 tot 16:30 + open space @@ Mary K Performance

59. binnenstebuiten Zie nummer 25 voor meer info. 14:30 – 16:00, 17:00 – 18:30, ook zaterdag @@ Eindhoven Performance, installatie, Approved for Tourists

EXTRA VERRASSINGSLOCATIE OP ZONDAG

55. ‘There Must Be Some Way Out Of Here’ (TMBSWOOH)

60. “Kloppend Hart”

Zie nummer 27 voor meer info. Deze muzikale video-installatie over het verlangen als mens uniek te willen zijn. 14:00 – 20:00, doorlopend, ook zaterdag

Een programma over Utrecht als het Kloppende Hart van Nederland, maar ook de stad die het hart van cabaretière Yvonne Groeneveld laat kloppen. In haar eigen Werftheater, dat rechtstreeks uit de jaren twintig in Parijs lijkt

De Jong en de Witte

(bewegend) Beeld/illustratie

utrecht

Werftheater door Yvonne Groeneveld


2014 te stammen, verklaart zij de liefde aan het centrum met haar klein stedelijke grootsheid. Geïnspireerd door het leven van alledag, de historie en persoonlijke herinneringen schreef zij een serie liedjes en gedichten die een leidraad zullen vormen in deze bijzondere show. 14:30 @@ Werftheater Performance

64. Centre of Entrepreneurship door Hein Roelfsema Om 16.00 uur zal Hein Roelfsema een kort verhaal houden over wat ondernemerschap is in Utrecht, want het zal je niet verbazen dat wij Utrechters een ondernemend karakter hebben. 16:00 @@ Werftheater Performance, Ondernemerschap

17

61. ‘24 min met’

FeelGood BV

Twee ego’s, die 24 minuten met elkaar ‘opgescheept’ zitten. Welk ego is het grootst? Welk ego overheerst? Botsen de ego’s of juist met elkaar in evenwicht? Groeit een ego tijdens de 24 minuten of wordt deze kleiner? Een ontdekkingsreis door je eigen ego met een ander ander: misschien gezapig, misschien inspirerend. Misschien ongemakkelijk, misschien enorm fijn. 14:30 – 17:30, iedere 24 min @@ Caravane Ego Envie Performance

62. Solodojo

Schenkhuizen

Komt dat zien, onze vliegende fighter! Deze lecture performance over film en vechtkunst combineert moeilijke vechtbewegingen, harde betrokkenheid in game challenges en uitdagingen met film-dans-choreografie.

Zie nummer 45 voor meer info. 16:00 en 18:30, ook zaterdag @@ Eindhoven

66. DYI Brunch Om de dag relaxed te beginnen nodigen we iedereen uit te komen DYI brunchen: skip je ontbijt thuis, slenter naar Cultfest, stap op de boot en eet je buikje rond! Smeer een broodje voor je nieuwe liefde, pluk de dag en bak een eitje in de reusachtige paella pan. Onder leiding en met de ingrediënten van onze Chef Daniel van Lansbergen van Artisanal Cuisine. 12:00 – 14:00 @@ Boot

Muziek, Approved for Tourists

Eten

Taco, gevechtschoreograaf, presenteert Solodojo waarin hij elke drie maanden naar een haast onmogelijke uitdaging toewerkt als flying submission, zoals alleen Bruce Lee hem voordeed. 15:00 @@ Kargadoor Lezing, Performance

63. No ego area

Improv Collectiv

64. Centre of Entrepreneurship door Hein Roelfsema (zie verrassingslocatie: werftheater) 65. doorgezaagd ego

Leonard Illusions

Zie nummer 40 voor meer info. 18:30 @@ Kargadoor Performance

thema: ego


18

cultfest

mogelijkmakers Cultfest is 99% crowdsourced en grotendeels crowdfunded en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Van organisator tot kaartverkoper, van deelnemer tot uitbater. Organisator Cult Dealer Enzo Het Cultfest team André Malotaux (bestuur), Annelies Karman (bestuur), Annemarie van Ingen (marketing), Bart Vos (beeld), Carlina De Lorenzo (bestuur), Gijs Rietveldt (zakelijk), Inês da Costa (ontwerp), Isabelle van Lieshout (deco/deelnemers), Jasper Visser (horeca), Jeroen van Beek (techniek), Joop Huisman (productie), Katrine Steeghs (finance) Lo Hermsen (productie), Marcel Kamphuis (marketing), Margo van der Werf (vrijwilligers), Mariangela De Lorenzo (artistiek), MarieJeanne Couscheir (adviseur), Mia De Lorenzo (veiling), Michelle de Wijs (deco), Orfee Melsen (programma), Rahana Oemed (productie), Rob van den Nieuwenhuizen (ontwerp), Roosmarijn Hesse (marketing), Sabrina Leidemeijer (marketing), Shari Klein (programma), Thijs Aarts (productie).

Locaties De Kargadoor, Eindhoven in Utrecht, Mary K Hotel, Playground, Straatnieuws, Werfkelderverhuur, Yoga Point, Rasa, Botenbiz en Zegers’ heldenboot. Financiering Het Ondernemersfonds, KFHein Fonds en de donateurs van de Cultfest Veiling. Samenwerkingspartners AMPCO, Venezia Wijnen, De Leckere, KEES, U are Here Magazine, Nitmoi, Ge-Schikt, DJ Flowers, Venezia IJs en Roberto Gelato

Dank aan alle cultjunkies & -dealers, en vrienden & familie, alle programma-deelnemers, vrijwilligers voorafgaand, tijdens en na afloop van Cultfest, die alles aanhoorden, met ons mee droomden en tot actie kwamen. Iedereen die we vergeten zijn: sorry, jullie krijgen een lecker drankje van ons!

utrecht


2014

19

algemene info Festivalhart De Kargadoor Oudegracht 36 3511AP Utrecht Festivaltijden vr 6 juni: 23 – 04 @ Rasa za 7 juni: 12 – 24 @ Festivalgebied zo 8 juni: 12  –  20  @ Festivalgebied Kaartprijzen Rasa Kick-Off (pre-party): € 5,00 (vv) € 7,50 (kassa) Dagkaart € 15,Passe-partout (3 dagen) € 25,Kaartverkoop online: www.cultfest.nl/tickets offline: The Village Coffee and Music (do 29 mei en 5 Juni van 14:00 tot 18:00) Voorstraat 46 3512 AP Utrecht De Kargadoor (Festivalhart) (alleen tijdens Cultfest) Oudegracht 36 3511 AP Utrecht Conceptstore Alchemie (dagelijks tussen 10:00 en 19:00) Boven clarenburg 35 3511 CL Utrecht organisatie Stichting Cult Dealer Enzo www.cultdealerenzo.nl contact Cultfest informatielijn + 31 (0)6 28 83 93 76

www.cultfest.nl facebook.com/cultfestutrecht @cultfestutrecht #Cultfest14

Polsbandje Je kan bij het festivalhart jouw (e)-ticket omruilen voor een polsbandje, dit is het officiële toegangsbewijs voor alle locaties. Er zijn twee soorten bandjes (dagkaart en passe-partout). Let op: bij verlies van je polsbandje dien je een nieuwe ticket te kopen. Informatiebalie Bij het festivalhart De Kargadoor bevindt zich een informatiebalie waar je terecht kan voor vragen. Blokkenschema Bij de informatiebalie krijg je eventuele wijzigingen op het blokkenschema. Elk programma onderdeel bevat een nummer, dat correspondeert met de omschrijving in deze krant. Zo kan je, met het blokkenschema in de hand, de informatie bij elk programma onderdeel makkelijk terugvinden. Consumptiemunten Tijdens Cultfest kan je eten en drinken met munten betalen. De munten (€2,50) zijn te koop aan de kassa in het festivalhart. Overige Cultfest diensten kunnen met dezelfde munten betaald worden. Lunchen en dineren Artisanal Cuisine verzorgt tijdens Cultfest alle snacks, de lunch en het diner. Om zowel als vegetariër als vlees- en viseter je vingers bij af te likken! TOEGANG Beperkte capaciteit Het is mogelijk dat sommige programma onderdelen vanwege de grote belangstelling vol zijn. Kom daarom op tijd om zeker te zijn van een (zit)plaats. Exclusieve programma-onderdelen Er zijn een aantal exclusieve programma onderdelen waarvoor een verplichte inschrijving geldt. Dit is bij de desbetreffende programma onderdelen vermeld als inschrijving verplicht. Mobiele telefoons Wij verzoeken je om je telefoon op stil te zetten. Zo worden medewerkers en bezoekers niet gestoord tijdens de verschillende programma onderdelen.

thema: ego

BEREIKBAARHEID Het festivalgebied bevindt zich midden in het centrum op 10 minuten loopafstand van Utrecht Centraal station. Je kan onder andere bus 2, 5, 8 en 28 nemen en uitstappen bij Potterstraat (2 minuten loopafstand). Festivallocaties Zie op de achterkant een uitgebreide kaart met alle festivallocaties. CULTFEST SERVICES Eten en drinken In het festivalhart en bij de werfkelder van Mary K is er een mogelijkheid om, met Cultfest consumptiemunten, eten en drinken te bestellen. Garderobe De Kargadoor heeft een onbewaakte garderobe met beperkte plek. Lost & found In het Festivalhart kan je bij de infobalie terecht voor gevonden voorwerpen. Cultfest Afterparty 7 juni: Cultfest meets Cruise Control @ Acu, Voorstraat 71, 3512 AK Utrecht Aanvang: 23:30. Op vertoon van je cultfest polsbandje mag je gratis naar het feest van Cruise Control in homebase Acu op de Voorstraat. 7 juni: Shadows release van PITTO op Green Records @ Club Lux, Oudegracht a/d Werf 97 Aanvang 23:00, entree € 5 euro (vvk tijdens Cultfest). Kortingen Cultfest en Met Hart en Ziel-festival (MHEZ) vieren graag samen een feestje. Zo kan je voor slechts €40,- een passepartout voor beide festivals kopen en ontvang je korting op vertoon van je MHEZ of Cultfest passe-partout of dagkaart. Ga naar cultfest.nl/tickets en lees meer over de acties. Blijf via www.cultfest.nl en www.facebook. com/cultfestutrecht op de hoogte van de overige kortingen die je met je Cultfest ticket kan krijgen.


Plattegrond

caravan

Zandbrug

2

caravan

werfkelder verhuur

10

Mary k hotel

25

17

ou d e g r a c h

24

Straatnieuws

t

loopafstand: 3 minuten

Playground

Eindhoven design

36

Festivalhart De Kargadoor

44

Yoga Point caravan

caravan jacobibrug

Cultfest EGO 6-8 Juni 2014  
Cultfest EGO 6-8 Juni 2014  
Advertisement