Page 1


Innehållsförteckning Innehållsförteckning Information Under dagen Arbetsmarknadsutskottet Tävlingar Utställarna Föreläsare Workshop Vad kan jag fråga utställarna om? Sponsorer Tack

2 3 4 5 6 7-23 24 25 26-27 28-30 31


Information Corpus Laborans är arbetsmarknadsdagen som Medicinska Föreningen (MF), Vårrdvetenskapliga studentföreningen (VÅVS) och Sydsvenska Sjukgymnast Institutet (SSGI) anordnar den 15 februari varje år. Dagen är till för alla studenter vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet, vilket innefattar hela 3000 studenter från läkar-, sjuksköterske-, specialistsjuksköterske-, röntgensjuksköterske-, biomedicin-, logopedi-, audiologi-, fysioterapeut-, samt arbetsterapeututbildningen. Dagens syfte är att skapa en mötesplats mellan studenter och näringslivet. Ta chansen att nätverka med framtida arbetsgivare och upptäcka spännande arbetsmöjligheter, allt från sommarvikariat till fastanställning. Under arbetsmarknadsdagen får du träffa alla möjliga verksamheter. Förutom att det är en fantastisk möjlighet till att knyta kontakter med arbetsgivare kommer dagen även att innehålla spännande föreläsare, en rolig workshop och tävlingar! Du får även tillfälle att umgås med dina medstudenter från olika delar av Medicinska Fakulteten.

Du hittar vårt evenemang ”Corpus Laborans Arbetsmarknadsdage n 2018” eller genom att scanna:

På vår Instagram @corpuslaborans så håller vi dig uppdaterad! Glöm inte #corpuslaborans18

Har du frågor angående arbetsmarknadsdagen kan du kontakta oss på corpus.laborans@mfska ne.se


Under dagen Klockan 1000 bjuder vi in alla studenter till BMC, Sölvegatan 19 i Lund. Dagen planeras pågå till klockan 1500. Vi kommer befinna oss i studiecentrum där ni ges möjlighet att träffa utställarna, delta i workshopen och träffa oss så klart! Du kan åka hit med buss nummer 1 och nummer 6 och hoppa av på ”Lund Fysiologen”. Utanför BMC finns många parkeringar för bilar och bra cykelställ. Vi bjuder alla studenter på lunch i form av baguetter i smakerna varmrökt lax, rostbiff, hummus (vegansk) och färskost (vegetarisk). Någonting för alla såklart! Under dagen har ni möjlighet att lyssna på två spännande föreläsare. Tid och plats för föreläsarna publiceras på vårt Facebook-evenemang ” Corpus Laborans - Arbetsmarknadsdagen 2018” när det börjar närma sig. Mer information om vilka våra föreläsare är hittar ni under rubriken ”Föreläsare”. Under hela dagen har du möjlighet att öva på arbetsintervjuteknik och slipa på ditt CV under dagens workshop. Mer info om detta finns under ”Workshop" Osäker på vad du ska fråga alla utställarna? Detta kan du läsa mer om under rubriken ”Vad kan jag fråga utställarna om?”. Och kom ihåg att var i tid! De 200 första studenterna får en proppfull goodiebag med en massa härliga, roliga och goda överraskningar från oss och våra sponsorer!


10.00 Corpus Laborans startar Utställare kommer finnas på plats fram till 15. Under hela dagen pågår två tävlingar med fina priser. Ta en instagrambild och #corpuslaborans18 eller gå vår tipsrunda, så har du chans att vinna!

11.00 CV-Workshop med Susanne Linné Susanne är koordinator för karriärfrågor på Lunds universitet! Hon kommer att infinna sig på bottenplan för att ge dig alla de hetaste tipsen om hur du ska få ditt drömjobb. Susanne kommer att hålla i två workshops under dagen där du som student kan få hjälp med att fila på CV:t, få svar på frågor och det kommer även att finnas möjlighet att ta den där CV-bilden som alltid är så svår att få till. Workshopen beräknas ta ca 1 h.

11.00-13.00 Vi bjuder på baguetter till studenterna så långt det räcker 12.00-13.15 Föreläsning med Annika Sörensen i GK-salen

Annika är leg. läkare och författare. Hon kommer hålla en interaktiv föreläsning om stress och stresshantering med fokus på sjukvården som arbetsplats. Föreläsningen beräknas ta ca 1 h, det finns även tid för frågor efteråt.

13.30-14.45 Föreläsning med Jonas Helgesson i GK-salen Stand-up komikern Jonas Helgesson föddes med en CP-skada, men det är ingenting som har förhindrat honom utan tvärtom har han lyckats med saker som många trodde var omöjligt. Jonas funktionshinder har aldrig stoppat honom från att leva livet fullt ut och det är just det som hans föreläsning kommer handla om funktionshinder och fördomar. Jonas är en fantastik föreläsare som fängslar sin publik!Föreläsningen beräknas ta ca 1 h, det finns även tid för frågor efteråt.

14.00 CV- Workshop med Susanne Linné Susanne är koordinator för karriärfrågor på Lunds universitet! Hon kommer att infinna sig på bottenplan för att ge dig alla de hetaste tipsen om hur du ska få ditt drömjobb. Susanne kommer att hålla i två workshops under dagen där du som student kan få hjälp med att fila på CV:t, få svar på frågor och det kommer även att finnas möjlighet att ta den där CV-bilden som alltid är så svår att få till. Workshopen beräknas ta ca 1 h.

15.00 Corpus Laborans avslutas

Tack för denna gången, välkommen åter nästa år!


Arbetsmarknadsutskottet VÅVS

Hanna Nilsson Ordförande

Amy Persson Vice ordförande

MF Felicia

Felicia Feurstein

Lovisa Sahlén

SSGI

Johanna Jernnäs

Linn Larsson

Fanny Fredrikson

Ellinor Strand


Tävlingar Tipsrunda

#corpuslaborans18

Vid varje utställare finns en fråga med tre svarsalternativ. När du är framme hos dem, passa på att klura ut svaret på deras fråga. För att delta behöver du ett frågeformulär och det hittar du på nedre plan vid arbetsmarknadsutskottet. När du svarat på alla frågor fyller du i namn, telefonnummer och e-postadress så att vi kan nå dig om du vinner.

Här tävlar vi ut klippkort på Stamstället. Allt du behöver göra är att fota den utställare som du tycker hade det där lilla extra! Du bestämmer själv vem som har gett dig bäst intryck och varför. Lägg upp en bild på Instagram där det tydligt framgår vilken utställare du röstar på och tagga #corpuslaborans18 eller @corpuslaborans.

1a pris: 500 kr på vårdväskan.se 2a pris: 250 kr på vårdväskan.se

1a pris: 10 gratis luncher på Stamstället 2a pris: 10 gratis kaffe på Stamstället


Utställare Under dagen har vi besök från flera olika företag, verksamheter och organisationer. De olika utställarna söker olika yrkesgrupper, men vi har såklart någonting för alla och detta finns längst ner under varje presentation. Utställarna har gjort en kort presentation om sig själva som finns presenterade här i broschyren. De är listade i slumpvis ordning. Vill du få ännu mer information blir dem och vi superglada om ni går fram och pratar med dem! Glöm inte kolla efter sommarjobbs-stämpeln! Observera att det kan finnas utställare som deltar i arbetsmarknadsdagen som inte finns representerade här i broschyren. Glöm inte att rösta på den utställare du tyckte bäst om under våra tävlingar!

LOMMA KOMMUN I Lomma kommun arbetar vi i team där sjuksköterskor, sjukgymnaster / fysioterapeuter, arbetsterapeuter och undersköterskor samarbetar kring kommuninvånaren utifrån dennes behov. Som medarbetare inom verksamheten kommer du att utföra hälso- och sjukvårds insatser och/eller rehabiliterande insatser inom särskilt boende, ordinärt boende eller på vår korttidsenhet med 20 vårdplatser. Du får också en chans att vara med vid utvecklingsarbete och projekt med syftet att förbättra vården för våra kommuninvånare. Rekryterar: Sjuksköterskor, Fysioterapeut, Arbetsterapeuter, HSL-Undersköterska sommarvikariat

Erbjuder: Sommarvikariat, Vakanta tjänster enligt annonser


Vuxenpsykiatri Lund VO Vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-ätstörnings- och psykosvård och specialmottagningar med både heldygns-och öppenvård. Vår målsättning är inte bara behandling utan också att vara ett verktyg för att öka kunskapen och förståelsen för psykiatriska sjukdomar och tillstånd såsom depression, bipolär sjukdom, ångestsjukdomar, personlighetsstörningar, ätstörningar samt missbruk. Genom information vill vi stödja både patienten och dess anhöriga. Vårt arbete bygger på att patienten ska få en struktur i vardagen och vi ser det som värdefullt med ett nära samarbete med anhöriga och andra viktiga personer för patienten. Vi tillhandahåller vårdplanering, kvalificerade bedömningar, utredningar samt diagnostisering. Stöd ges även psykosocialt samt vid ADL. Arbete hos oss innebär ett inspirerande och omväxlande arbete, där god vård ges samtidigt som du som nyutexaminerad eller under utbildning får goda möjligheter till fördjupade kunskaper inom psykiatrins olika områden. Rekryterar: Sjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor

Erbjuder: Vikariat/anställning, Sommarjobb

VentureLab VentureLab är en del av Lunds universitet och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa de studenter och utexaminerade som funderar på att starta eget. Vi erbjuder inspirationsaktiviteter såsom events, föreläsningar och workshops, gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling och möjlighet till gratis kontorsplats i vår inkubator på Ideon Agora. VentureLab finns till för alla studenter, oavsett vilken utbildning du läser och oavsett hur långt du har kommit i dina studier.


Attendo Attendo är ett av Nordens ledande företag inom vård och omsorg och har omkring 100 äldreboenden i Sverige. Vi har olika former av äldreboenden, vissa med särskild inriktning såsom Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Vi erbjuder dig som sjuksköterska på Attendo bland annat: - En trygg arbetsgivare och med närhet till din chef - Möjlighet att skapa goda relationer till boende - Delaktighet i att utveckla och förbättra verksamheten - Goda möjligheter att utvecklas, både på ett personligt plan och i din yrkesroll Rekryterar: Sjuksköterskor

Erbjuder: Vikariat/Anställning, Sommarjobb

Ambio Helse Registrera dig på www.ambiohelse.no och få spännande jobberbjudanden med goda förmåner. Om du väljer att jobba hos Ambio kan du se fram emot en sommar med fantastiska upplevelser och nya erfarenheter. Res ensam eller ta med dig dina vänner. Vi erbjuder bra lön med bonus. Vi står för boende och flygresor samt hjälper dig givetvis med det praktiska under din Norgevistelse. Rekryterar: Sjuksköterskor och läkarstudenter.

Erbjuder: Vikariat/anställning och sommarjobb


SOS Alarm SOS Alarm har en unik samhällsfunktion som dygnet runt skapar ett tryggare Sverige för alla. Med utgångspunkt från nödnumret 112 och kunskap om samhällets struktur tillhandahåller vi en rad olika tjänster såsom säkerhets- och jourtjänster, krisberedskap samt utalarmering av räddningstjänst och ambulanser. Rekryterar: Sjuksköterskor.

Erbjuder: Vikariat/anställning.

Burlövs kommun I hemsjukvården i Burlöv är arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och sjuksköterskor organiserade. Vi arbetar i team vilket möjliggör ett tydligt patientfokus. Vi har ett hemteam, som förutom legitimerad personal består av undersköterskor samt har en biståndshandläggare kopplat till sig. Hemteamet ansvarar för patienten i samband med, och den första tiden efter, utskrivning från slutenvård. Fokus ligger på rehabilitering. Inom den övriga hemsjukvården arbetar man som legitimerad både gentemot ordinärt och särskilt boende. Vi har demensinriktade boenden liksom boenden med inriktning socialpsykiatri och LSS. För att säkerställa personalens kompetensbehov har vi kompetensgrupper med olika inriktning. Exempel på inriktningar är: sårvård, förflyttning/ergonomi, palliativ vård, salutogent förhållningssätt och hjälpmedel. Sjuksköterskorna arbetar med beslutsstödet ViSam och arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster med kommunförbundet Skånes beslutsstöd. Rekryterar: Sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Erbjuder: Vikariat/anställning och sommarjobb.


DJO

DJO är en ledande global utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativ medicinsk teknik som erbjuder lösningar för muskoskeletal hälsa, hjärt- och kärlhälsa och smärthantering. Företagets produkter riktar sig mot hela spektrat av patientomvårdnad, från skadeförebyggande åtgärder till rehabilitering efter operation, skada eller degenererande sjukdom. Produkterna används av ortopediska specialister, neurokirurger, primärvårdsläkare, smärtspecialister, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, tränare samt andra professionella vårdgivare. Vår medicinska utrustning och relaterade tillbehör används även av idrottsmän och patienter för skadeförebyggande behandling och egenvård. Produktutbudet består bland annat av fasta och mjuka ortopediska stöd, kyla och värmebehandlingar, stimulering av bentillväxt, system för hjärt- och kärlhälsa, elektrisk stimulering för smärtbehandling och fysioterapiprodukter. DJO:s produkter marknadsförs under varumärkena Aircast, Cefar, Chattanooga, Compex, DJO Surgical, DonJoy, Fysioett och ProCare. För mer information om företaget besök www.DJOglobal.se Rekryterar: Fysioterapeuter/Sjukgymnaster


KRY Välkommen till KRY! På KRY letar vi ständigt efter duktiga läkare som delar vår ambition om en mer tillgänglig och jämlik vård. Oavsett om du vill jobba heltid, deltid eller per timme har vi något som passar dig. Varför finns KRY? KRY grundades utifrån en vilja att vården ska komma närmare patienterna så att alla kan träffa läkare på sina villkor, utan långa väntetider. På bara ett år har våra läkare hjälpt över 150.000 patienter med allt från hudutslag till olika typer av infektioner. Patientmötet sker över video och du bestämmer själv varifrån du vill jobba. Varför jobba på KRY? * Full flexibilitet - du väljer själv när och var du vill jobba. Du kan med fördel kombinera ditt arbete på fysisk klinik med KRY. * Personlig patientkontakt - Många av våra patienter berättar att läkarbesöket via video känns mer personligt än tvärtom! * 200 nya läkarkollegor - På KRY arbetar vi tillsammans och tar hand om varandra. Du har alltid dina kollegor nära tillhands. * Möjlighet att påverka - Vi älskar nya idéer och jobbar nära våra produktutvecklare för att snabbt gå från idé till handling. Dina tankar och idéer är viktiga för att ta vår tjänst till nästa nivå. * Fortsatt lärande - Personlig utveckling är viktigt för att tillhandahålla bästa möjliga vård. På KRY kommer du både innan och under din anställning att utbildas genom bl.a. webbinarium, föreläsningar och workshops. Har du funderingar om jobbmöjligheter på KRY? I vår monter presenterar vi oss närmare, svarar på dina frågor och berättar mer om vilka möjligheter som finns för just dig. Läs mer om oss på https://kry.se/for-lakare/ Rekryterar: Läkare.

Erbjuder: Vikariat/anställning och sommarjobb.


Landstinget Blekinge I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Glädjen och tillfredsställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Vårt landsting är tillräckligt stort för att bedriva högspecialiserad vård och avancerad forskning, men lagom stort för att knyta kontakter, lära känna kollegor och få överblick över verksamheten. Här finns fler än 150 olika yrken med anställningstrygghet och goda framtidsutsikter – från kurator, kock och apotekare till it-strateg, teletekniker och sjuksköterska. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Förmodligen är det därför som nära nio av tio medarbetare hos oss rekommenderar sin arbetsplats. Lagandan har även stora fördelar för invånare och patienter. Faktum är att Blekinges patienter är mest nöjda med vården av alla patienter i landet. Det visar en sammanställning av Sveriges kommuner och landsting (SKL) 2017. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Här har du havet, skärgården och skogen inpå knuten. Avstånden är korta, bilköer är sällsynta och kostnaderna för att bo och leva är betydligt lägre än i storstäderna. Kombinationen av meningsfullt arbete och positiv livsmiljö ger goda möjligheter att finna balans i tillvaron. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Rekryterar: Biomedicinare, Sjuksköterska, Röntgensjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter, Logopeder, Audionomer, Läkare

Erbjuder: Vikariat/anställning, sommarjobb, examensjobb Annat: VIL läkarstudenter.


Malmö stad Hälsa, vård och omsorg: När du jobbar inom hälsa, vård och omsorg i Malmö stad är du med och hjälper människor som behöver stöd i livet. Det handlar framförallt om äldre människor, men även yngre som blivit sjuka eller råkat ut för olycka. Genom att hjälpa till med det sjuka och ta tillvara det friska gör vi människors vardag bättre. Vi erbjuder också sociala och hälsostärkande aktiviteter för dem som annars inte behöver vårt stöd – till exempel på våra öppna mötesplatser. Våra medarbetare ger stöd antingen hemma hos människor som inte klarar vardagen på egen hand eller på ett vårdboende. Där jobbar vårdbiträden, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor, som ser till att ge sjukvård, rehabilitering och rätt hjälpmedel för att underlätta vardagslivet. Biståndshandläggare utreder vilket stöd en person kan få. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss, gå in på vår rekryteringsportal malmo.se/malmobehover dig. Låter detta intressant för dig så är du varmt välkommen med en ansökan till Sveriges största vård- och omsorgsförvaltning, med över 6 500 kunniga och engagerade medarbetare. Tillsammans bygger vi framtiden för oss alla.

Funktionsstödsförvaltningen: Patienterna finns bland personer med funktionsnedsättning i LSS boenden, daglig verksamhet, socialpsykiatri och personlig assistans. Svårt sjuka barn som vårdas i hemmet tillhör också målgrupperna. Den stora variationen bland patienterna innebär att hela tiden få lära nytt utifrån en helhetssyn på individen, och att arbeta i nära team med kollegerna. Förvaltningen verkar för att skapa goda förutsättningar och en bra arbetsmiljö. Stora möjligheter till personlig utveckling ges. Var med du också och arbeta för ett gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Välkommen att kontakta: Eva Hansson 0766-070494 Rekryterar: Sjuksköterskor, Undersköterskor, Fysioterapeuter/Sjukgymnaster och Arbetsterapeuter.

Erbjuder: Vikariat/anställning Praktikplats Sommarjobb Traineeplats Examensjobb


Region Kronoberg Välkommen till Region Kronoberg I Region Kronoberg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Hälso- och sjukvård dominerar verksamheten. Bland övriga ansvarsområden finns; kollektivtrafik och infrastruktur, kompetens- och utbildningsfrågor, miljö- och klimat, samhällsplanering, innovation, näringslivsutveckling, internationella frågor, folkhälsa och kultur. Vi är en av länets största arbetsgivare med ca 6000 anställda. I länet finns två sjukhus, Växjö och Ljungby, 33 vårdcentraler, 15 folktandsvårdskliniker, habilitering, rehabilitering och rätts- resp allmänpsykiatri. Region Kronoberg ligger mitt i Småland. Vi är ett av landets minsta landsting, men är det gäller resultat och kvalitet ligger vi ofta bland de främsta i nationella jämförelser. Det goda livet i Kronoberg Vårt län är känt för bland annat glas och möbler, skog och sjöar, röda stugor, Ikea, Christina Nilsson och Carl von Linné. Men Kronoberg är mycket mer än så. Här finns till exempel ett blomstrande musikliv och ett rikt kulturliv som erbjuder något för alla: teater, museer, konst och film. Det finns många möjligheter till friluftsliv, naturupplevelser och idrott. Kronoberg ligger mitt i en entreprenörsregion med småföretagande och framåtanda. Här finns kreativitet, framtidstro och livskraft!

Rekryterar: Biomedicinare, Sjuksköterska, Röntgensjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter, Logopeder, Audionomer, Läkare

Erbjuder: Vikariat/anställning, praktikplats vissa verksamheter, sommarjobb och traineeplatser.


Uppsala Uni Master Join the Diciplinary Domain of Medicine and Pharmacy at Uppsala University for your International Master of Science (MSc) degree! The programs cover several areas in Medical Science as well as Global Health and Pharmaceutical Modelling. Four Swedish Programmes focus on Public Health, Advanced Medical Imaging, Medical Drugs, Management and Organization as well as Drug Development. More information http://www.medfarm.uu.se/utbildning/program-pa-avancerad-niva/ Rekryterar: Biomedicinare, Sjuksköterska, Röntgensjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter, Logopeder, Audionomer, Läkare

Erbjuder: Vidareutbildning för kandidatprogram.

Findus Findus Special Foods arbetar för att skapa Matglädje och Livskvalitet för alla. Oavsett sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning (tillfällig eller permanent) är det en rättighet för alla att bli serverad mat som ser aptitlig ut och som är lätt att tugga och svälja. Att äta tillräckligt för den som är sjuk är den livsnödvändighet för tillfrisknandet och för den äldre viktigt både för hälsan och för välbefinnandet. Vi erbjuder konsistensanpassad mat och näringsberikad mat. Vi utbildar också vård- och kökspersonal. Det ska vara trevligt att äta! Rekryterar: Biomedicinare, Sjuksköterska, Röntgensjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter,

Logopeder, Audionomer, Läkare. Erbjuder: Examensjobb WWWWWWWWWWWWWWWWWWW WWWWWWWWW


Lunds kommun Vi jobbar för att att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Hos oss jobbar cirka 2 700 personer som ger vård, omsorg, stöd och service till cirka 3 700 brukare och närstående. Våra största yrkesgrupper är sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, undersköterskor, vårdbiträden, socionomer, stödassistenter och stödbiträden.

Rekryterar: Sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Erbjuder: Vikariat/anställning och sommarjobb.


Kristianstad kommun – Rehab Rehabenheten och Stöd- och serviceenheten i Kristianstads kommun söker nya kollegor! Vårt stöd riktar sig till personer med funktionsnedsättningar i vuxen ålder samt till personer med behov av hemsjukvård. Gillar du att ha ett omväxlande arbete och sätta det (re)habiliterade arbetet i fokus? Då är det dig vi söker! Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 83 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Vi är närmre 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Kristianstad kommuns rehabiliteringsenhet erbjuder kontinuerligt tillgång till utbildningar som anordnas av HÖS. Vi har årlig friskvårdssubvention samt en grupp hälsoombud som arbetar hälsofrämjande med årliga aktiviteter för samtliga medarbete. Varje termin anordnas professionsträffar där legitimerad personal träffas och diskuterar aktuella ämnen och intressen för professionen. Hos oss finns en MAR (medicinskt ansvarig för rehabilitering) som driver rehabiliteringsfrågor och säkerställer att kvaliteten på vårt arbete håller en god nivå. MAR:en anordnar varje termin MARträffar för hela enheten. Vill Du vara en del av vår verksamhet? Välkommen med din ansökan! Vi är en organisation i förändring och med utrymme för ditt inflytande och påverkan! E-mail: helena.nimberger@kristianstad.se Anna-clara.birgersson@kristianstad.se Robert.volmer@kristianstad.se Rekryterar: Sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder.

Erbjuder: Vikariat/anställning, praktikplats och sommarjobb.


Region Halland

Region Hallands vision är att bli den bästa livsplatsen och vi vet att våra medarbetare är nyckeln till våra goda resultat i många nationella mätningar. Vi är på ständigt jakt efter nya stjärnor och vi hoppas att just du, med din kunskap och kompetens, kan hjälpa oss att fortsätta nå vår vision! Vi ser fram emot att träffa just dig på Arbetsmarknadsdagen i Lund.

Rekryterar: Sjuksköterskor (allmän + psykiatri), röntgensjuksköterskor och biomedicinare.

Erbjuder: Alla slags anställningar.


Skånes universitetssjukhus (SUS)

Till dig som vill bidra till en bättre framtida vård! Skånes universitetssjukhus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Om du vill bli inspirerad och sporrad. Om du vill vara en del i det nära samarbetet mellan forskning, utbildning och vård. Om du vill arbeta på landets tredje största universitetssjukhus. Välkommen du också till Skånes universitetssjukhus! Följ oss på: @jobbapaSUS

Rekryterar: Biomedicinare, Sjuksköterska, Röntgensjuksköterskor, Specialistsjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter, Logopeder, Audionomer, Läkare

Erbjuder: Tillsvidareanställning, Visstidsanställning, Praktikplats, Sommarjobb, Examensjobb


Helsingborgs Stad Vård och Omsorgsförvaltningen Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Vi behöver dig som är en "lagspelare" eftersom vi arbetar i team tillsammans med omvårdnadspersonal, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor. Du agerar för verksamhetens bästa och har goda relationer till andra. Att du bemöter andra med respekt, trovärdighet och ett serviceinriktat förhållningssätt är en viktig del i din roll. Du ska vara en god förebild som representant för Hälso- och sjukvårdsarbetet och ha förmåga att reagera, prioritera, agera, leverera och utvärdera.

Rekryterar: Sjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter

Erbjuder: Vikariat/anställning, Praktikplats, Sommarjobb, Examensjobb


Kriminalvården Kriminalvårdens uppgifter är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Kriminalvården har inget uppdrag att bedriva sjukvård. Normaliseringsprincipen gäller. På grund av säkerhetsskäl och transportskäl bedriver vi en viss öppen hälso- och sjukvård enligt vårdcentralsmodell. Våra sjukmottagningar är bemannade dagtid av sjuksköterskor och vi upphandlar konsultläkare. Grunden är upphandlade allmänläkare, men vissa enheter upphandlar även psykiater. En del enheter har även psykologer anställda. I andra regioner än vår (syd) kan det även förekomma sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Rekryterar: Sjuksköterskor och läkare.

Erbjuder: Vikariat/anställning och praktikplats.

Doktor.se

Digital vårdsluss som hjälper dig rätt direkt. Våra kollegor svarar alltid inom 3 minuter i appen, på chatt, telefon, foto och video. Rekryterar: Sjuksköterskor, Röntgensjuksköterskor, Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter, Läkare, Specialistsjuksköterskor

Erbjuder: Vikariat/Anställning, Examensjobb


Medicinska Fakulteten Masterprogram som ges vid fakulteten

Randstad

Ett av de största nordiska bemannings- och rekryteringsföretagen för legitimerad vårdpersonal. Rekryterar: Sjuksköterskor, Röntgensjuksköterskor, Läkare, Specialistsjuksköterskor

Erbjuder: Vikariat/anställning

Audika

Audika AB är ett privat hörselföretag som jobbar på uppdrag från Region Skåne med hörselrehabilitering, vi finns i mellersta och södra Sverige Rekryterar: Audionomer

Erbjuder: Vikariat/anställning


Föreläsare Annika Sörensen

Leg läk, spec i Allmänmedicin och Klinisk Kemi. Dr Annika driver idag AskDrAnnika.com där hon föreläser om stress och hjälper stressade och pressade ledare och chefer med stresshantering för att återfå balansen på jobbet och i livet generellt. Föreläsningen tar upp frågor såsom: Vad är stress, egentligen? Hur förstår vi att vi och/eller våra medmänniskor är stressade? Vad kan vi göra åt stressen i stunden respektive på sikt? Diskussion positiv-negativ stress Vem äger problemet – jag eller arbetsgivaren? Varför är det så viktigt att hålla koll på stressen? Verktyg! Allt med fokus på sjukvården som arbetsplats.

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson är författaren till de två mycket uppskattade böckerna Ett CP-bra liv och Grabben i kuvösen bredvid. Jonas föddes med en CP-skada men det är ingenting som har hindrat honom från att leva livet fullt ut. Han har lyckats med saker som många trodde var omöjligt – prata, gå, flytta hemifrån, köra bil, starta företag, skriva böcker, hålla föreläsningar, spela golf och jobbar numera även som ståuppkomiker. Med en blandning av humor, allvar och värme delar han med sig av sin livshistoria till oss. Detta vill ni inte missa!


Workshop med Susanne Linné Nyfiken på hur du får ihop ett snyggt CV? Eller gruvar du dig inför anställningsintervjun. Funderar på skillnaden mellan att söka jobb i offentlig och privat sektor? Träffa Susanne Linné, Koordinator för Karriärfrågor på Lunds universitet på en timmes workshop där du får tips och praktiska övningar kopplade till hur du får ditt drömjobb. Ta gärna med CV i pappersformat! Här får du även chans att ta den perfekta bilden till ditt CV. Bottenvåningen i studiecentrum - har du hittat maten så är du nära! Med ditt CV i handen och frågorna redo, för att du vill sticka ut på arbetsmarknaden!


Vad kan jag fråga utställarna om? 1. Open questions (starting with How?/What?/Why?) are better to get a dialogue going because you are giving the other side a chance to elaborate instead of just answering ‘yes’ or ‘no’. 2. Asking for an introduction to the company or industry is a good fallback question when you are at a loss about how to start a conversation - but then make sure to use the given info to ask a more tailored and relevant follow-up question! 3. Have a maximum of 5 questions prepared, the rest should follow naturally from the conversation you have (remember that the recruiters may have some questions for you as well). Examples of what to ask company representatives at career fairs! Asking about job opportunities • What kind of job opportunities are available for people with a background in [your university major]? • What is a typical entry-level position for university graduates at your company? Asking about the application process • Which traits and skills do you look for in applicants for this job? • What kind of assessment should I prepare for as an applicant for this position? Asking about the company culture and work environment • How would you describe the company culture at your office? • How do you develop employees inside your company? Read more at https://mycareer.lu.se/sv/article/questions-for-recruiters-career-fair


”Jag såg att ni söker sommarjobb, måste jag vara undersköterska eller anställer ni även vårdbiträden?” ”Hur många terminer måste jag ha pluggat för att få jobba extra hos er?” ”Vilka förmåner har anställda hos er?” ”Hur tar ni bäst hand om nyexaminerade och nyanställda kollegor?” ”Hur ser en typisk dag ut för (din profession) hos er?” ’’Vilka egenskaper söker ni hos en person under en arbetsintervju?” ”Vilka meriter ser ni helst att en person har på sitt CV?” ”Hur ser jobbmiljön och stämningen ut på er arbetsplats? ”Vilka svårigheter kan jag möta i jobbet?” ”Hur länge har just du jobbat i företaget och varför stannat så länge?” ”Hur är schemana lagda?” ”Vad är utvecklingsmöjligheterna hos er? ”Vilka orter finns ni på?” ”Vad har ni för lönekriterier? Och löneförmåner?”


Sponsorer I goodiebagen hittar du en smartshake från Apotea! Apotea.se är Sveriges första fullskaliga apotek som inte har någon fysisk butik utan bara finns på nätet. Vi har det mesta för din kropp, hälsa och ditt välbefinnande. Hos oss kan du även hämta ut dina receptbelagda läkemedel - precis som på ett vanligt apotek fast med nätets bekvämlighet!

I goodiebagen hittar du TePe’s EasyPick! TePe Munhygienprodukter AB har tillverkat munhygienprodukter sedan 1965, all design, utveckling och produktion bedrivs vid vår anläggning i Malmö. Enligt vår affärsidé ska vi i samråd med tandvårdsexpertis utveckla, tillverka och sälja munhygienprodukter som kännetecknas av hög kvalitet och god funktion. Vår välkända mellanrumsborste, tillsammans med våra tandborstar, specialborstar och tandstickor, används dagligen av konsumenter och tandvårdsexpertis i 60 länder världen över.

I goodiebagen hittar du en två gratis träningskort från Gerdahallen! Gerdahallen är ett av landets ledande tränings- och friskvårdscentrum. Hos oss finns det träning som passar alla, från lätta motionspass till högintensiva. Vi har 24-timmars öppet, välutrustat gym och över 200 pass i veckan från tidiga morgnar till sena kvällar. Vi har även personliga tränare, massage, kostrådgivare och sjukgymnastik som är tillgängligt för alla.


I goodiebagen hittar du vattenflaska från Sydvatten! I andra änden av röret Utan vatten skulle samhället inte fungera. Därför är vårt uppdrag så viktigt. Sydvatten producerar rent och gott dricksvatten åt nästan en miljon människor som bor eller jobbar i västra Skåne. Vi finns där i andra änden av röret. Varje dag, dygnet runt.

I goodiebagen hittar du pennfickor från Vårdväskan! Vårdväskan säljer produkter som hjälper dig, med ett vårdyrke, att sätta en personlig prägel på din arbetsuniform och som sätter lite färg på en annars grå och tråkig vård. Hjälp oss att sätta färg på vården och kom ihåg att varje dag på arbetet är du viktig för någon. Vårdväskans ledord är Glädje, Färg och Omtanke.

I goodiebagen ni smarrig dryck från Oatly!


Till goodiebagen har även vi i arbetsmarknadsutskotten valt ut några passande gåvor, små överraskningar från oss!

Under lunchen bjuder vi våra studenter på baguetter från Stamstället! Finns med fisk, kött, vegetariska och veganska. Allergier? Fråga någon i arbetsmarnadsutskottet! ÅMA AB, restaurangverksamhet vid Lunds Universitet med ambitionen att locka matglada kunder och studenter upp längs Sölvegatan, mot LTH och restaurang Moroten & Piskan, restaurang Stamstället vid BMC och slutligen Café LUX i LUX-huset. Samtliga lunchrestauranger erbjuder catering i Lund med omnejd samt huserar flertal festarrangemang. Restaurangerna präglas av ett eget varierat utbud och lagar alltid från grunden med stor omsorg och omtänksamma råvaror i säsong!


Slutligen vill vi tacka Alla styrelsemedlemmar i VÅVS och MF för er hjälp, stöttning och rådgivning. Alla våra fantastiska sponsorer! Alla utställarna som ville vara med! Våra föreläsare och workshopansvarige! Och såklart alla flitiga studenter som deltar i arbetsmarknadsdagen och gör den möjlig!


Hela brochyren med nytt meterial  
Hela brochyren med nytt meterial  
Advertisement