Page 1

Contra tristesa: lectura. Contra avorriment: lectura. Contra angoixa: lectura. Contra solitud: lectura. Contra ignorància: lectura. Contra peresa: lectura. Contra abatiment: lectura. Miguel Ángel Santos Guerra

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

guia de llibres de sant jordi 2012

1


guia de llibres de sant jordi 2012

2

EDUCACIÓ INFANTIL Una festa amb els meus monstres Arthur, Jenny Editorial MacMillan Atractiu conte per trobar coses amagades sota el llit, dins l’armari, darrera les cortines de la dutxa. El que trobem són uns divertits monstres en tres dimensions.

L’ós enfeinat Tickle, Jack Editorial Combel Del mateix tipus del «lleó gandul». Es tracta d’un atractiu lli bre amb pop-ups que presenta diferents animals del bosc.

El cavall Ganges, Montse Editorial Combel, Sèrie Zoo Altres vegades us hem recomanat aquesta col·lecció. Té nous títols adients a les edats dels vostres petits amants dels animals.

Endevina quina fruita sóc Lallemand, Orianne Editorial MacMillan Un llibre d’endevinalles, pistes per encertar set delicioses fruites, que a més té les olors de les fruites.

Mic i els seus amics Essential Minds, TV3 L’atractiu personatge de TV3, en Mic, n’és el protagonista. Un llibre que destaca per les seves il·lustracions.

Pinotxo Collodi, Carlo Editorial MacMillan El conte de sempre en una nova presentació, amb popups, música i sons. Un llibre per compartir amb el vostre fill i aprendre a apreciar i tenir cura de les coses boniques.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat


EDUCACIÓ INFANTIL Mic i la capsa secreta del bosc Essential Minds, TV3 Aquest cop en Mic ens mostra tot de coses relacionades amb el bosc.

L’esquirol Poruc de nit Watt, Mélanie Editorial Castellnou Un altre estil d’il·lustracions ens serveix per presentar un personatge que ens fa pensar i trobar solucions als problemes que preocupen els més petits.

Per què diuen que els llops són dolents? Gréban, Quentin Simbol Editorial Com s’ha pogut crear la fama que el llop és dolent? Unes boniques imatges per explicar aquesta història que pot ajudar els nens a pensar com les paraules poden fer, de vegades, una mica de mal.

El drac Zog Donaldson, Julia Editorial MacMillan Un drac que vol aprendre a ser el millor drac, una princesa que vol ser metgessa i un Sant Jordi que en realitat vol ser infermer.

I ara que podem introduir l’anglès des de ben petits, dues propostes: Editorial Cromosoma Col·lecció Les Tres Bessones bebès Talk&Play (Parlar i Jugar)

Aprèn amb la Dora El personatge televisiu Dora Exploradora ens ensenya nombres, formes i colors, en català i en anglès.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

guia de llibres de sant jordi 2012

3


guia de llibres de sant jordi 2012

4

CICLE INICIAL PRIMÀRIA contes

La campeona mundial de mantenerse despierta Taylor, Sean i Liao, Jimmy Barbara Fiore Editora El papá de Stella decide que es hora de irse a la cama, pero Stella debe acostar primero a la cerdita Rosa, al ratón Amperio y al Sapo de Trapo. Magníficas y deliciosas ilustraciones.

La Superlola i el fantasma Arànega, Mercè Edicions Baula Coneix les aventures de la simpàtica granota sempre disposada a ajudar els altres.

Milo, l’armadillo Fearnley, Jan Barbara Fiore Editora

¡Eeeeeh! Goñi, Hernán Editorial Destino

La relació entre la Mariona i la seva àvia: una història sobre amics imaginaris, pèrdua, capricis i trobades.

Un niño empieza con su padre un fantástico viaje para recuperar el beso que le ha lanzado su madre y que ¡ha salido volando!

La llegenda de sant Jordi explicada pel senyor drac Sala, Carles Editorial Cruïlla

¿Qué es el amor? Cali, Davide Editorial Luis Vives

I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era tota u n a b l e d a assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge?

Emma pregunta qué es el amor a su romántica mamá, a su papá amante del fútbol, a su abuela repostera, a su abuelo trabajador en una fábrica de coches...

En Dog i els llibres Yates, Louise Editorial Flamboyant A en Dog li encanten els llibres i té la seva pròpia llibreria. Encara que, és cert, té pocs clients.

La puça russa Martí O’Toole, Gemma i Villamuza, Noemí Editorial La Galera Polina és una puça russa: estrella del circ d’en Penkov, un patró malcarat que maltracta els artistes.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat


CICLE INICIAL PRIMÀRIA coneixements El manual del joven artista Dickins, Rosie Editorial Usborne El mundo del arte ya no tendrá misterios para los más pequeños, poque este libro descubre los secretos de las obras que han marcado la historia del arte.

10 cabells junts Truis, M. Imaginarium

La Moka, la foca Matas, Anna M. i Antoja, Joan Editorial Barcanova

Aquest llibre ajuda els nens a entendre els conceptes d’espai i temps. Mostra el significat de les mesures comparant unitats amb objectes físics i situacions de la vida real que ells coneixen.

Un conte acompanyat d’un apartat de tipus didàctic amb fotografies i continguts per abordar el tema de l’escalfament global i de desglaç dels pols de la Terra.

o quant mesura 1 mil·límetre

Dues propostes per celebrar els 27 anys de la Mostra del Còmic a Cornellà: Mariona de Llimona i les quatre estacions Rosenstiehl, Agnès Editorial La Galera La Mariona gaudeix com ningú dels plaers de la lectura. Els més petits recorren amb ella el calendari de les estacions de l’any i aprenen colors, paraules i formes de la naturalesa. Un encantador llibre amb dues vinyetes per pàgina i poc text que contagia la curiositat pel que ens envolta.

Ot el bruixot Volum 3 Picanyol Norma Còmics Una edició de luxe, amb pròleg del dibuixant Kap, perquè els grans rememorin l’humor sorprenent i sense paraules del fill predilecte de Picanyol, i els més joves descobreixin un clàssic del còmic en català. Tercer volum del recull que aplega les tires còmiques d’aquest popular personatge quan es compleixen 40 anys de la seva publicació a la revista Cavall Fort.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

guia de llibres de sant jordi 2012

5


guia de llibres de sant jordi 2012

6

CICLE MITJÀ PRIMÀRIA ficció, poesia, relats

Romanços Ordóñez, Rafael i Pérez, Moni Editorial La Galera Ni la Caputxeta, ni Pinotxo, ni el llop, ni el drac, ni prínceps... cap personatge clàssic de contes queda lliure de l'humor hilarant de Rafael Ordóñez i Moni Pérez. Un humor desbordant, per a totes les edats.

Contes i fantasticontes Rodari, Gianni Editorial Estrella Polar

Mi vecino de abajo Nesquens, Daniel Editorial El barco de Vapor ¿Cóm o p i e n s a s q u e e s Island ia? ¿Y cómo son los islandeses? Yo conocí una vez a un islandés, era raro y misterioso. Para que te hagas una idea, te diré dos cosas: tendía las hojas de lechuga y nunca encendía la luz del pasillo.

La Lara i els contes de l’avi Nesquens, Daniel Ed El barco de Vapor La Lara vol saber el perquè de les coses del món que l’envolta. Pregunta i pregunta sense parar. Per sort, el seu avi sempre li respon totes les preguntes. I ho fa d’una manera divertida: explicant-li contes.

Versos amics Raspall, Joana Editorial Abadia de Montserrat Versos planers, plens de sensibilitat i d’imaginació, per portar els petits i j oves lectors de viatge al país de la poesia, a través de la nit, dels núvols, de la pluja, de la natura, de les bestioles... n’hi ha de curts, fàcils de recordar, i de llargs, per llegir i rellegir.

Un llibre per redescobrir el plaer d’explicar històries i el gust de la ironia, sense oblidar el compromís i la reflexió crítica sobre el món que ens envolta. Amb la lleugeresa que li és habitual, Rodari ens envia un missatge d’alegria i d’esperança.

El gran àlbum d’en SAMSAM Bloch, Serge Editorial SM En SamSam espera en Pesolet per anar a j ugar. Però no arriba, per això està preocupat, i se’n va a buscarlo per l’espai infinit. Des del planeta Marx fins a la nau dels Piratroços podrem veure el seu univers.

Banyeta va, banyeta ve Pons, Pere Editorial Cruïlla El Cargolet està tip d’arrossegar-se per terra: el que vol és volar, igual que les papallones, les marietes i els escarabats. Un dia mira embadalit un estol de gralles i en veu una que se separa del grup i se li apropa.

La casa de les pors Alcántara, Ricardo Editorial Baula En Jan és un nen molt bo que no dóna maldecaps als seus pares, però té un gran problema: té molta por. S’ha d’enfrontar al monstre que més l’aterra, però decideix donar el pas!

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat


CICLE MITJÀ PRIMÀRIA coneixements Atles de les desigualtats Editorial Cruïlla Aquest llibre tradueix en imatges les diferències que es donen entre països. Mostra que la riquesa al món no sempre és distribuïda de forma equitativa. Fa reflexionar i entendre als infants els desequilibris del món.

Beethoven i els nens Obiols, Anna Editorial Bellaterra Músic En Ludwig van Beethoven no hi sent bé. El seu amic i inventor Johann Mäzel inventarà diferents aparells perquè continuï component malgrat la seva sordesa. El llibre s’acompanya d’un CD amb el conte gravat i una selecció de les peces més populars de Beethoven. Un recorregut visual i sonor que acosta petits i grans a la vida i obra d’un dels grans compositors de la història (Inclou CD)

L’amor i l’amistat Brenifier, Oscar Editorial Cruïlla Dotze maneres diferents d’estimar es contraposen visualment i textualment amb senzillesa en aquest llibre sobre el significat de l’amor i l’amistat. Una proposta diferent perquè els infants reflexionin sobre l’amor i treguin les seves pròpies conclusions, amb l’aval d’un especialista en filosofia per a joves lectors.

Crea el teu llibre Deuchars, Marion Editorial Coco Books Amb recomanacions pràctiques i senzilles per seguir les petjades a grans pintors i recrear algunes de les obres mestres de Warhol o Picasso. Un passeig amè i interactiu pels grans noms de la història de l’art que permetrà als infants conèixer els diferents estils i desenvolupar la seva faceta més artística i creativa.

Quina força! Física divertida per a gent curiosa Adams, Tom Editorial Cruïlla Una amena introducció al món de la física. Amb desplegables, solapes i rodetes.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

guia de llibres de sant jordi 2012

7


guia de llibres de sant jordi 2012

8

CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA imaginació Mal temps per a fantasmes Fernández Paz, Agustín Editorial Bromera Els pares de Marta han decidit traslladar-se a viure a la ciutat, on lloguen una casa gran i vella, i de la qual es conten històries inquietants.

L’expedició dels llibres Muñoz Puelles, Vicente Editorial Oxford Uns lladres s’han endut de la biblioteca familiar el primer volum de les Obres completes de Jules Verne, aprofitant que els propietaris de la casa s’han mudat a la gran ciutat. Què poden fer la resta de llibres?

El nen d’ombra Masini, Beatrice Editorial Cruïlla Col·lecció Vaixell Vapor taronja Des que l’Hèctor, el petit de casa, ja no hi és, a la família ja no se’n parla d’ell. Per a en Guillem, el germà gran, l’Hèctor no se n’ha anat: és el nen d’ombra que el ve a visitar de tant en tant, per sorpresa... i pensa que si els pares també el veiessin, potser no estarien tan tristos.

Menjaré bollycaos per tu Alapont, Pasqual Editorial Bromera El pare de Cristina és una calamitat. Qui, sinó ell, muntaria una orxateria a Londres?

La elefanta del mago DiCamillo, Kate Editorial Noguer Un libro que nos anima a creer en lo impossible y a hacer cosas extraordinarias. El mayor deseo de Peter es encontrar a su hermana pequeña Adele. Para ello, consulta a una adivina, de quien recibe un enigmático consejo...

La nena nova Rudo, Marcy Editorial Bambú Col·lecció Grans Lectors Narració que tracta amb realisme el bullying, un dels problemes que, malauradament, afecta molts joves. La Marisa arriba a una escola nova amb un secret, però el que més li importa és ser acceptada per la colla de la classe, un grup d'amics que segueixen els rampells de la manaire Isobel.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat


CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA poesia Jardí de versos d’un nen Stevenson, Robert Louis Editorial Castellnou Una acurada edició d’una quarantena dels poemes més populars de la literatura infantil. Pensats per ser recitats i amb il•lustracions originals.

Quantes rondalles! Gisbert, Francesc Editorial Bromera

Centenars d’històries, personatges i rondalles al cap de l’avi Nicolau: un home menut però dotat de molta energia.

Cuentos y poemas para un mes cualquiera Sierra i Fabra, Jordi García Teijeiro, Antonio Editorial Oxford Cuentos y poemas para un mes cualquiera es el resultado de la feliz unión entre narrativa y poesía; 31 cuentos y otros tantos poemas hinchados de fantasía, que permiten viajar por el más insólito de los universos: el de la palabra y los sentimientos.

coneixements El libre dels grans contraris psicològics Brenifier, Oscar Editorial Cruïlla Aquest llibre presenta dotze parelles de contraris, definits primer per allò que els contraposa i units després per una pregunta i una conclusió que explica com l’un té la necessitat de l’altre. Les il·lustracions, modernes i suggeridores, donen cos i vida a les idees, ja que el pensament es nodreix d’imatges de la mateixa manera que d’abstracte es nodreix del seu contrari, del concret.

El asombroso cuerpo humano Editorial Larousse Este libro inicia un viaje apasionante por todos y cada uno de los rincones de nuestro organismo. Es una obra con la que niños y niñas descubrirán de manera divertida y didáctica «lugares» tan desconocidos como cercanos. Contiene sorpresas en el interior. Libro interactivo.

BEC - Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

guia de llibres de sant jordi 2012

9


BEC Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat

Ajuntament de Cornellà

Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Centres de Recursos Pedagògics

Guia lectura Infantil/Primària Sant Jordi 2012. Cornellà de Llobregat  

Guia de lectures per Infantil i Primària. Sant Jordi 2012. Seminari de Biblioteques escolars de Cornellà de Llobregat.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you