Page 1

LA GRAN AVENTURA DE CORNELLALÀNDIA

CONTE COL·LABORATIU D’ESCOLES DE CORNELLÀ CURS 2010-2011 Escola Dolors Almeda 6è nivell Escola Montserrat, 6è nivell Escola Abat Oliba, 6è nivell


Si aquesta historia és veritat o no, tu ho decidiràs!

És l'any 2050 i estem a Cornellalàndia. Les coses són ben diferents. Resulta que ara fa 20 anys, la Grossa de la Loteria de Nadal va caure sencera en aquesta ciutat. Els Cornellalandins i les Cornellalandines van esdevenir molt rics. Les seves cases ara tenen un munt de pisos, més de cent, i les façanes tenen un revestiment d'or. Els seus cotxes volen per l'aire a la velocitat de la llum. A més no cal conduir-los perquè són automàtics i funcionen sense petroli.

Tenen tants diners que han comprat una vacuna caríssima que injecta saviesa; només néixer un bebè Cornellalandí, el vacunen i no cal que vagi a l'escola. També tenen robots que fan les feines i així a Cornellalàndia no cal treballar. Quant a la roba, cada família té un dissenyador personal i cada dia estrenen vestits.

Ara estan preocupats per poder viure eternament. Han pagat molts científics perquè trobin una medicina per viure sempre.

Tan bé anaven les coses a Cornellalàndia que la seva fama s'escampava per tot arreu. Fins i tot va arribar al País del Conte.

En saber que existia Cornellalàndia els vilans dels contes van decidir anar-hi per robar la ciutat i conquerir-la. Així el Llop, la Bruixa de la Blancaneus, les Madrastres de la Ventafocs, l'Ogre del Polset i fins i tot els Tres Ossos de la Rinxols d'Or, van reunir-se i van pensar un pla malèvol.


El pla era el següent: segrestarien els científics i es farien passar per ells, d’aquesta manera s’infiltrarien en la vida dels cornellalandins i els seria més fàcil envair-los. Primer van idear la manera d’arribar sense ser descoberts, ho farien de nit i a través dels contes dels nens i nenes de Cornellalàndia. El primer dia de lluna plena, després que els nens se’n vagin a dormir, aprofitant la foscor, tots els personatges malvats del País dels Contes s’escaparien dels llibres i es trobarien al centre de la ciutat per anar al Laboratori d’ Investigació Científica (L.I.C) i així començar a aplicar el seu pla malèfic. Mentre tant, a Cornellalàndia, els seus habitants dormien tranquil·lament ignorants del que s’estava tramant a les seves esquenes. A l’endemà s’aixecarien feliços i contents com sempre, pensant però en la immortalitat, que era l’única cosa que encara els faltava. Malgrat els esforços i dedicació dels científics, no havien trobat cap solució. I va arribar el dia més esperat pels malvats, en el moment assenyalat, tots els personatges van sortir dels contes i es van dirigir al lloc acordat. Després de saludar-se, van decidir robar un parell de cotxes i dirigir-se ràpidament al L.I.C . Amb la poma enverinada de la bruixa de la Blancaneus van foradar la porta i van accedir al


laboratori, després d’haver desactivat les alarmes. Quan fos de dia, segrestarien els científics amb un narcòtic i els tancarien amb pany i clau a la càmera encuirassada. Amb un encanteri de la bruixa canviarien d’aspecte per no aixecar sospites. Ara només els quedava crear una vacuna per adormir a tots els habitants de Cornellalàndia i així fer-se amb el control de la ciutat. Es van posar mans a l’obra i en 24 hores ja estava tot llest.

A l’endemà van trucar l’alcalde per anunciar que havien descobert la solució per ser immortals i que ja es podrien vacunar. Tothom va rebre la notícia amb alegria i van córrer per ser els primers en aconseguir-la. Quan tota la gent va estar vacunada, van caure a terra inconscients i tota la ciutat va quedar en silenci, moment que van aprofitar els malvats per començar a conquerir. Van desconnectar totes les alarmes i els robots i van ocupar totes les cases i edificis. Semblava una ciutat fantasma, sense ningú, sense ningú? En aquell moment es van sentir els plors dels bebès...


... que van despertar dels somnis profunds a totes les mares de Cornellalàndia. Seguint les consignes de l’ alcaldessa van amagar-se en els refugis soterranis que només ella coneixia.

Allà, sota la ciutat, un cop fetes les comprovacions de què totes i tots els bebès estaven sans estalvis van aprofitar per descansar i recuperar-se, tot menjant aliments energètics i alletant als seus fills.


En arribar la nit, les mares, per calmar als seus nadons, van decidir explicar uns contes, però... quina va ser la gran sorpresa: els personatges malvats dels contes no apareixen en cap llibre, tots havien desaparegut, deixant en l’espai que ocupaven unes paraules claus que van poder desxifrar :

“ ESPERIT DEL CONTE MOSTRA ‘NS LA PORTA !! ” Després d’invocar plegades a l’esperit del Conte, es va obrir una màgica porta que les va conduir fins al País dels Contes.

Allà, les dones van explicar el què havia succeït a Cornellalàndia , avisant de què els homes estaven adormits a causa de la vacuna administrada i demanant ajuda urgent per tal de trobar l’antídot i poder-los despertar. Al cap de dues hores de treball intens en el Laboratori d’Investigació Científica, van aconseguir l’antídot per a despertar als homes Cornellalandins.

Van agafar totes les varetes màgiques de les fades, bruixes i bruixots dels Contes, per tal de preparar el beuratge que plouria per tota la ciutat de Cornellalàndia durant tota la nit i així poder despertar als homes. I així va ser com... l’endemà, els homes van tornar a la realitat , els malvats van ser descoberts i l’ impossible somni de ser immortals es va esvair i oblidar i ...


“... AMB ELS MALVATS CAÇATS AQUEST CONTE S’HA ACABAT!”

La gran aventura de Cornellalandia  

Conte col·laboratiu realitzat per alumnes de: Escola Dolors Almeda 6è nivell Escola Montserrat, 6è nivell Escola Abat Oliba, 6è nivell Corn...

La gran aventura de Cornellalandia  

Conte col·laboratiu realitzat per alumnes de: Escola Dolors Almeda 6è nivell Escola Montserrat, 6è nivell Escola Abat Oliba, 6è nivell Corn...

Advertisement