Page 1

cicle inicial cicle inicial

guia de lectura

Floquet de neu Mora, Amèlia i Val, Albert Editorial La Butxaca

escoles de Sant Joan Despí

Aquest relat explica la història de Floquet de Neu, de la mà dels guionistes de la pel·lícula. Sabrem que poc després d’arribar al zoo de Barcelona, decideix convertir-se en un goril·la normal.

Àlix i la clau de les meravelles Editorial Comanegra Àlix és diferent. Per a ell és difícil somiar despert, com fan les altres criatures, perquè una màquina li ho impedeix. Només pot somiar quan dorm i, tanmateix, els seus somnis el porten per estranys paisatges que escapen del seu control.

Xamae Peix, Susana Publicacions Abadia de Montserrat

BES

SANT JORDI 2012

Biblioteques Escolars de Sant Joan Despí

La Xamae és petita, lleugera i arrodonida. Així comença la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent.

La salsitxa maleïda Vernon, Ursula Editorial La Galera La salsitxa del dinar del Dani, al menjador de l’escola, fa tota la pinta d’estar caducada. I quan la salsitxa mossega en Quimet les coses es compliquen molt. Pot ser que la salsitxa hagi posseït en Quimet?

Ajuntament de Sant Joan Despí

Pobre fantasma Anselm! Bosch, Lídia Editorial Cruïlla El pobre fantasma Anselm era molt desgraciat: era poruc i tímid i estava fart de viure sol. De sobte es va adonar que una fantasma fosca el seguia a tot arreu.

Ben fet, mal fet Brenifier, Oscar Editorial Cruïlla Contraposició sobre bons i mals comportaments

els llibres són els nostres ulls màgics


Més! Gravett, Emily Editorial Cruïlla

La sorpresa de Nandi Browne, Helen Editorial Ekaré

Què feia el drac de Sant Jordi quan era petit? En aquesta història descobrireu com era, de ben petit, el famós drac que després segrestava princeses i escopia foc.

La Nandi vol fer un regal a la seva amiga! L’escull i emprèn el camí però durant la passejada passaran moltes coses. Com arribarà el regal? L’haurà encertat?

El follet Oriol i la rosa màgica Sardà, Òscar Editorial Barcanova

La poma Iwamura, Kazuo Editorial Corimbo

Un drac que llança foc per la boca s’ha emportat la Sara, la donzella més bonica del poble. El follet Oriol vol salvar-la, juntament amb el seu amic Arnau.

Sant Jordi i el drac Dalmases, Antoni Editorial Cruïlla La llegenda de Sant Jordi, la princesa i el drac explicada en rodolins.

Què fan les girafes? Teyssèdre, Fabienne Editorial Cruïlla Llibre joc amb preguntes i respostes per saber com són i què fan els animals de la selva.

Fem de bomber. Fem de mestre..

Ganges, Montserrat Editorial Combel Els oficis són els protagonistes d’aquesta col·lecció que combina il·lustracions amb fotografies i textos en lletra de pal i lligada.

La reina dels petons Aertessen, Kristienav Editorial Corimbo La reina està molt enfeinada, i quan la princesa li demana petons l’envia a voltar món. La princesa busca i busca i en troba moltes de reines però... on deu ser la dels petons?

A la Nàstia li agrada pujar a dalt del turó. S’hi ha endut una magnífica poma vermella. Però la poma li cau de les mans i comença a rodolar turó avall. L’ajuden el conill, l’esquirol i l’ós.

Perdut i trobat Jeffers,Oliver Editorial Andana Perdut i trobat és una història sobre l’amistat i la soledat que esdevé desprès de la pèrdua d’un amic.

No tinc son Jolin, Dominique Editorial Edebé En Binou no s’adorm: ha perdut la son. Així que en Toupie i en Binou surten a buscar-la! Que la trobaran?

El nòvio de la bruixa Aliaga, Roberto Editorial Edebé La bruixa Leotarda era una bruixa com una altra qualsevol. Compartia casa amb una òliba, dues sargantanes, tres gats, quatre aranyes i cinc ratolins. Però se sentia sola. Molt sola.

Maleït i embruixat Funke, Cornelia Editorial Estrella Polar La bruixa Bruna vol menjar patates. Però les de l’hort són massa petites, així que aprofita la màgia per ferles créixer. Un petit error farà que tot surti al revés.

inicial cicle inicial cicle inicial cicle inicial cicle inicial cicle

educació infantil educació infantil educació infatil educació

infantil educació infantil educació infantil educació infant

inicial cicle inicial cicle El petit drac Coco i els indis Ingo

Siegner Editorial La Galera Òscar el drac ha d’anar al llunyà Oest a buscar carn de búfal. Els seus amics Coco i Matilde decideixen acompanyar-lo. Però no serà un viatge tranquil.

Inspector Gadget Editorial La Galera L’inspector Gadget fa un viatge de plaer en el tren més luxós del món, l’Orient Express. Si a això hi afegim que un altre passatger és un gran científic que ha de ser segrestat allà mateix per la terrible organització MAD, la conclusió solament pot ser una: el riure està garantit.

Pors, manies i vergonyes Farré, Lluís Editorial Bambú-Casals. La Rita camina tota encongida i arrossegant els peus. I no pas perquè li facin mal les sabates o li pesi massa l’abric a l’hivern, no. La Rita, el que du a l’esquena que li pesa tant és una muntanya enorme de pors, manies i vergonyes! I es poden fer tan poques coses amb tant de pes al damunt!

Què has somiat, Frida? Pfeil, Stefanie La Frida té vuit anys i és la petita de la seva classe. De somiar en sap molt. Somia coses divertides, amb molt colors, però també d’altres que fan una mica de por. I no només somia quan dorm, també somia desperta, a casa, al carrer, a l’escola...

El meu món de poesia Raspall, Joana Editorial El Cep i la Nansa Parlar de poesia infantil en català és parlar de Joana Raspall. El llibre inclou un DVD amb poesies animades i recitades per la mateixa autora.

Guia lectura Infantil/Inicial Sant Jordi 2012  

Recopilació de lectures recomanades. Grup de biblioteques escolars de Sant Joan Despí. Març de 2012.