Page 1

ELS PIRATES I EL MONSTRE MARÍ

CONTE COL·LABORATIU D’ESCOLES DE SANT JOAN DESPÍ CURS 2011-2012 INICI: 3A ESCOLA ESPAI 3 NUS: 3A/3B ESCOLA ROSER CAPDEVILA DESENLLAÇ: 3A/3B ESCOLA SANT FRANCESC


Vet aquí que una vegada un nen que es deia Josep i una nena que es deia Irene van somiar que eren pirates. Però no eren uns pirates normals i corrents, no, eren uns pirates màgics i molt especials.

Aquests pirates vivien en un vaixell secret que estava en una cova subterrània a prop d’una illa de l’oceà Atlàntic.


El vaixell tenia 6 canons i estava fet d’or. Tenia una estàtua d’un unicorn a la proa i a les bodegues del vaixell hi havia un tresor amb diners, un mapa secret i moltes joies. La tripulació del vaixell eren 6 pirates i 2 capitans que eren en Josep i la Irene. Durant el dia buscaven tresors per l’ illa. Per poder-se alimentar pescaven peixos i collien plàtans i cocos. I per la nit buscaven illes desertes per governar. Però vet aquí que un dia, de bon matí, quan anaven a sortir per buscar tresors es van trobar un monstre marí a l’entrada de la cova...


En Josep i la Irene pensaven que se’ls volia menjar, però aquest monstre marí, que vivia al fons de l’oceà en un vaixell enfonsat, era bo. Va anar a la cova dels pirates perquè aviat seria el seu aniversari i com mai ningú volia anar a celebrar-ho, el monstre els volia invitar. Tots ells quan el van veure van tenir molta por i es van amagar, però com que el monstre no marxava, van sortir per un forat secret que hi havia a la cova. Quan el monstre se’n va adonar es va posar molt trist, però va tenir una idea.

Va escriure invitacions, les va ficar en ampolles de vidre i les va deixar per l’ oceà. Va passar que, mentre en Josep i els pirates estaven buscant nous tresors per l’illa, la Irene es va quedar vigilant el vaixell i va veure una ampolla, la va agafar i a dins hi havia una invitació i una foto del monstre marí per anar al seu aniversari. Va arribar el dia de l’aniversari i tots van anar-hi. Ells portaven el pastís fet de cocos i plàtans. Els hi feia una mica de por però, a la vegada, en tenien ganes.


Es van posar el vestit de bussejar, directament, quan van entrar a l’aigua Quan hi van arribar, van veure al monstre, uns esquelets marins, peixos espasa i altres invitats. Tots es van posar molt contents.

El monstre els hi va ensenyar el vaixell on vivia. Mentre l’estaven visitant, els nens van veure que hi havia un tresor molt gran. El monstre els hi va dir que se’l podien quedar, però amb la condició que fossin tots amics i que els ajudaria en tot. A més, ell els hi va dir que en coneixia d’ altres que estaven més lluny.


Els nens hi van estar d’acord i li van dir que podia fer de guàrdia a la seva cova on hi havia el vaixell d’or amb els tresors que anaven trobant.

Per a tots ells la celebració d’aquest aniversari va ser lo millor que els havia passat. En Josep es va fer molt amic seu i cada dia li donava peixos i cocos abans d’anar a buscar altres tresors per l’illa.


Al cap d’uns dies, van obrir el tresor que els havia regalat el monstre marí i van veure que estava ple d’objectes d’or, monedes i corones… De sobte, es van adonar que a dins del tresor hi havia quatre coses molt “xules” i valuoses, una flauta màgica, un trencaclosques màgic, una xarxa per atrapar peixos i una foto d’ell.

Van gaudir moltíssim de tot, van pescar molts peixos amb la xarxa, a la tarda van jugar amb el trencaclosques i al vespre van cantar i tocar la flauta.


Però van pensar, que el millor tresor era tenir un amic com ell. Mentrestant, ja es va fer de nit i el monstre va dormir molt bé i molt content pels amics que havia fet a la seva festa d’aniversari. De sobte, va sonar el despertador, eren les 8.00h del matí, i es van despertar. Aleshores, van explicar als seus pares que havien tingut un somni fantàstic d’un monstre marí que s’havia fet amic d’ells i que els havia regalar un gran tresor. Més tard, quan van arribar a l’escola, també ho van explicar a tots els seus companys i tots van quedar encantats amb el somni d’en Josep i la Irene.

I conte contat, conte acabat.

Els pirates i el monstre marí  

Conte col·laboratiu realitzat per alumnes de 3r de Primària d'escoles de Sant Joan Despí. Curs 2011-2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you