Page 1

CONTE COL·LABORATIU D’ESCOLES DE CORNELLÀ CURS 2010-2011 Escola Ignasi Iglesias 3r nivell Escola Dolors Almeda, 3r nivell Escola Jacint Verdaguer, 4t nivell


Vet aquí una vegada fa molts i molts anys, en una galàxia molt llunyana del sistema solar, hi havia un fantasmagòric planeta perdut que es deia Terra, on un dels seus vells i misteriosos continents era Europa. Aquí es trobava un bonic i lluminós país que es deia Catalunya on hi havia una ciutat fantàstica que es deia Cornellà. Entre els seus carrers i places hi vivien uns nens i unes nenes que anaven a les escoles: Dolors Almeda, Jacint Verdaguer i Ignasi Iglesias. Aquesta esplèndida ciutat estava situada gairebé a la costa Mediterrània i la banyava el riu Llobregat. Un riu que servia de refugi per moltes aus que venien i tornaven de l’ Àfrica. Els nens i nenes de l’ escola Ignasi Iglesias eren molt bons en educació física. Els nens/es rosos/es eren experts en acrobàcies i els nens/es morenos eren fantàstics en arts marcials.

Els nen/es rosos/es de l’ escola Dolors Almeda eren uns autèntics detectius i els nens/es morenos , a l’ hora d’ espiar, eren espectaculars. Els nens/es rosos/es del Jacint Verdaguer eren fenomenals especialistes en descodificar codis secrets i els nens/es morenos /es podien desxifrar i llegir la ment de qualsevol persona per intel·ligent que fos. El més divertit de tot és que entre tots aquests nois i noies hi havia un heroi o una heroïna... Un dia van decidir anar tots junts d’excursió a una torre que es deia la miranda a veure al Mag Maginet, però ells no sabien que el Mag Maginet autèntic estava segrestat pels dimonis escuats. Mentrestant, el mag impostor.


Mentrestant el Mag impostor , estava xerrant en veu molt baixeta amb els dimonis escuats i els deia que havien de segrestar al Melquiades, que era el secretari del Mag Maginet autèntic i coneixia tots els secrets del Mag Maginet i podia adonar-se de seguida que ell era un Mag Impostor. Els nens/es de les escoles Ignasi Iglesias , Dolors Almeda i Jacint Verdaguer, van anar a la Torre de la Miranda on hi havia diverses sales, una d’ elles era la de ciències, la preferida del Mag Maginet i van escoltar uns crits estranys , era ell que parlava amb un codi secret amb els dimonis escuats .Però els nens i nenes això no ho sabien, només es van adonar que el Melquíades no hi era. Els nens i nenes havien anat amb un desig comú que era que totes les persones de Cornellà puguin tenir el suficient per viure bé i estar contents. El Mag impostor quan va escoltar els nenes i les nenes, els va mirar amb una cara de pomes agres, perquè era incapaç de poder fer els encanteris per aconseguir el desig. La mirada del Mag impostor era malvada , tèrbola , penetrant , els nens/es de l’ Almeda van començar a sospitar, però els de Verdaguer es van adonar que el Mag Impostor tenia un tatuatge estrany al coll , que semblava un codi secret.

Els nens i les nenes van sortir de la Torre de la Miranda i van decidir: -

espiar al Mag Impostor, això ho farien els del Almeda

-

desxifrar el tatuatge buscant informació en la Red, això ho farien els del Verdaguer

-

i els experts en acrobàcies de l’ Ignasi Iglesias s’ haurien de ficar dins de la torre de la Miranda per esbrinar que passava allà dins.


De cada escola hi hauria uns nens i nenes encarregats d’ explicar als altres el que s’anava descobrint .Els de l’ Ignasi Iglesias van descobrir que el Mag Maginet tenia una fotografia de la seva núvia i li parlava en un llenguatge estrany , però tots sabien que el que més estimava el Mag Maginet vertader era el seu telescopi .Els del Jacint Verdaguer van descobrir que el tatuatge del coll era una contrasenya secreta “WikiFriki-Xiqui-Tiki- Miki que obria uns arxius de l’ ordinador del mag Maginet Impostor i es veia on estava tancat el Mag Maginet i on havien portat al Melquiades , un soterrani fosc i pudent de Can Mercader. Els nens de totes les escoles van fer una reunió secreta i van acordar...


... que el més urgent era posar al corrent en Melquíades dels malèfics plans de l’impostor Mag Maginet i els dimonis escuats. D’això se n’encarregarien els nens del Dolors Almeda ja que com a bons detectius i espietes podrien entrar a Can Mercader sense ser descoberts i ajudar en Melquíades a alliberar-se.

Mentrestant els nens del Verdaguer i els de l’Ignasi Iglesias van posar en marxa l’operació “rescatar al Mag Maginet”. Per sort, un dels arxius que havien descobert a l’ordinador contenia un mapa de Cornellà amb el punt exacte on trobar el Mag Maginet. Estava atrapat darrere la pantalla del cinema d’un famós centre comercial el “Si us plau”. Tots plegats van arrencar a córrer fins al centre comercial, no podien perdre el temps! Un cop allà els nens del Verdaguer van començar a distreure a l’encarregat del cinema: uns es barallaven, els altres es tiraven crispetes,... Mentre l’encarregat intentava posar pau un dels nois va teclejar el codi secret que hi havia en un dels seients del cinema i que permetia obrir la porta del fons de la sala. Així és com els acròbates de l’Ignasi Iglesias van poder entrar ràpidament per la porta d’emergència del darrere discretament ja que al introduïr el codi s’havia apagat el cartell “exit”.

Un cop a dins van caure en un tobogant molt llarg fins que van anar a parar als peus del Mag Maginet. El Mag Maginet al veure’ls es va posar molt content, els va donar les gràcies i ràpidament els va demanar que li expliquessin que estava passant. Un cop ho va saber sense perdre ni un minut van sortir discretament del cinema pel


mateix lloc on havien entrat. Ràpidament van marxar tots en autobús cap a la Torre de la Miranda on ja els esperaven en Melquíades i els nens del Dolors Almeda.

Tots els nens van demanar al Mag Maginet que fes servir la seva màgia per fer fora de Cornellà el mag dolent, els dimonis escuats i la crisi. El Mag els va respondre que per fer un encanteri tant gran calia la força d’un autèntic superheroi, però encara no sabien qui era? El mag rient, els va respondre que tots ells eren superherois ja que sense pensar-ho gens s’havien arriscat per salvar-lo a ell i a en Melquíades. Els nens van preguntar: - Si nosaltres sóm els superherois què hem de fer? El Mag Maginet va dir: -

Repetiu amb mi: cues pelades, mocs de gripau feu fora aquesta colla de babaus!

Al mateix moment va sortir una flamarada de la Torre de la Miranda que va anar a parar a Can Mercader. Us penseu que són els gripaus que naden a l’estany? Doncs no! El fals Mag Maginet i els dimonis escuats es van convertir en un preciós tren que volta el parc els caps de setmana així els nens s’hi poden asseure a sobre i tibar-los les orelles mentre passegen pel Parc. El Mag Maginet controla des de la Torre amb el seu telescopi que no s’escapin.

I... conte contat, ja s’ha acabat! I que tot això és mentida... és ben veritat!

El misteri del Mag Maginet  

Conte col·laboratiu realitzat per: Escola Ignasi Iglesias 3r nivell Escola Dolors Almeda, 3r nivell Escola Jacint Verdaguer, 4t nivell Curs...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you