Page 1

Onderling Alles op een rij: De beste zorgverzekering voor u RegioBank De comeback van de bank om de hoek Kerst zonder stress Tips en trucs voor een vrolijk kerstbuffet

Veilig het ijs op deze winter Speciaal voor leden van UnivĂŠ Rivierenland december 2013


Achteraf bekeken “Je weet pas of  je goed verzekerd bent als je wat gehad hebt”

‘De inbrekers namen ook de Fiat 500 mee’ “Wij hadden nette inbrekers”, vertelt René Bakker (55) uit Wildervank over de inbraak in zijn huis tijdens zijn vakantie. “Geen vernielingen, de laden weer keurig dicht. Wel hadden ze veel meegenomen: apparatuur, beeldjes, sieraden, onze voorraden schoonmaakmiddelen en etenswaren. Ook alle sleutels waren weg, daarmee konden ze zo de Fiat 500 uit de garage rijden. Je weet pas of je goed verzekerd bent als je wat gehad hebt. Over Univé, waar de auto en inboedel verzekerd zijn, ben ik zeer tevreden. Ik denk dat de taxateur goed geadviseerd heeft. Van de auto van een halfjaar oud kregen we de nieuwwaarde terug, net als van de Bose-installatie. De tv van € 2.200 was acht jaar oud. Dan krijg je de marktwaarde terug, logisch.”


8 Uit de inhoud 6

Uw zorgverzekering Wat past bij u?

8

Bijzonder verhaal Leven met een partner met Alzheimer

10 Veilig op natuurijs Praktische tips voor veilige schaatstochten

10

12

In de vip-box Voetbal is voor iedereen

16

Raad en daad Handige tips en ideeën

19

Puzzel mee! En win een Univé-sportkledingset

12 Echt Univé

16

Hoopt u ook zo op een echte winter? Met sneeuw en ijs, warme chocolademelk en kruidnoten? Of overwintert u liever ergens waar u ook in december nog in uw T-shirt buiten kunt lopen? Hoe u de winter ook doorkomt, het voelt altijd beter als u goed voorbereid bent. Dit is immers óók de tijd om al uw verzekeringen tegen het licht te houden. Te kijken of u niet te veel, maar ook niet te weinig verzekerd bent. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Onze adviseurs zijn altijd bereid te helpen met specifieke, gedegen kennis en advies. In dit nummer hebben wij voor u overzichtelijk op een rij gezet wat er verandert in de zorgverzekering. Maar wij informeren u ook graag persoonlijk op een van onze 150 kantoren. Zodat u onbezorgd kunt genieten van een gezellige winter.

COLOFON Dit magazine is een uitgave voor leden van Univé. Bladmanagement Univé afd. Merk & Communicatie, Kim Mondria Concept en realisatie MediaPartners LoyaliteitsCommunicatie, Amstelveen Teksten Menno de Boer, Eline Lubberts, Barbara Luigies, Hein van der Steur, Anne-Marie Vervelde Fotografie ANP, Getty Images, Emilie Hudig, iStock, Ruben Meijerink, Paul Remmelts/Hollandse Hoogte, 123RTF, Shutterstock Illustraties Carolyn Ridsdale, Theo Smit Eindredactie en vormgeving MediaPartners, Amstelveen Lithografie Ready4Print Druk Senefelder Misset, Doetinchem. Heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit nummer? Stuur ze naar onderling@unive.nl. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend.

UNIVÉ

3


Kort nieuws

Mijn Univé

Dichtbij Correspondentieadres: Postbus 113, 3360 AC Sliedrecht Algemeen: (0184) 65 85 55, Zakelijk: (0184) 65 84 11 E-mail: rivierenland@unive.nl Internet: www.unive-rivierenland.nl

U kunt sinds kort inloggen op de vernieuwde Mijn Univé site. Via Mijn Univé kunt u uw verzekeringen zelf online regelen en beheren. U heeft hiermee snel, veilig en eenvoudig toegang tot al uw verzekeringsgegevens en u kunt deze wijzigen wanneer u wilt.

Kantoor Dordrecht Spuiboulevard 438-440 Telefoon: (078) 639 35 55 dordrecht@unive.nl

Kantoor Ridderkerk Koninginneweg 47 Telefoon: (0180) 49 04 55 ridderkerk@unive.nl

De voordelen van Mijn Univé

Kantoor Druten Kattenburg 48 Telefoon: (0487) 51 01 73 druten@unive.nl

Kantoor Sliedrecht Stationspark 125 Telefoon: (0184) 65 85 55 sliedrecht@unive.nl

Kantoor Geldermalsen Van Dam van Isseltweg 4 Telefoon: (0345) 58 80 30 geldermalsen@unive.nl

Kantoor Werkendam Raadhuislaan 2-051 Telefoon: (0183) 50 10 44 werkendam@unive.nl

open Kantoor Gorinchem ook op zaterdag Schoutstraat 27 Telefoon: (0183) 63 08 73 gorinchem@unive.nl

Openingstijden Ma.-vr. 8.30 uur-17.00 uur. Buiten kantooruren op afspraak.

Naast verzekeringen geeft Univé Rivierenland u ook graag advies over hypotheken. Tevens bieden wij u ondersteuning bij de aan- of verkoop van uw huis of bedrijfspand via Van Vliet Makelaars. Ook voor bankzaken kunt u bij ons terecht aangezien wij een zelfstandig adviseur zijn van de RegioBank. Hypotheek Onze adviseurs hebben het diploma Erkend Hypotheek Adviseur. Telefoon: (0184) 65 84 30 E-mail: rivierenlandhypotheken@unive.nl Internet: www.unive-rivierenland.nl/hypotheek Van Vliet Bedrijfsmakelaars Telefoon: (0180) 43 43 43 E-mail: ridderkerk@vanvliet.net Internet: www.vanvliet.net Van Vliet Woningmakelaars Telefoon: (088) 618 00 00 E-mail: vanvliet@mijnmakelaar.nl Internet: www.vanvlietmijnmakelaar.nl

BEDRIJFSMAKELAARS

4

UNIVÉ

• • • •

 4 uur per dag toegang tot uw persoonlijke, 2 beveiligde omgeving Een helder, actueel overzicht van al uw polissen Eenvoudig beheer van uw persoonlijke gegevens Mogelijkheid tot wijzigen wanneer het u uitkomt

Ga naar www.unive.nl/mijnunive Meldt u zich voor 31 december 2013 aan voor Mijn Univé, dan maakt u kans op een nationale bloemenbon ter waarde van € 15,00. Er worden 20 stuks verloot onder de aanmeldingen.

Zorgadviesdagen Wilt u weten of u nog steeds goed zit met uw zorgverzekering bij Univé? Vraagt u zich af of de zorgverzekering die u heeft nog steeds aansluit bij uw situatie? Of heeft u een andere vraag over zorg? Dan kunt u bij ons terecht op zaterdag 14 of zaterdag 28 december tijdens de Zorgadviesdagen. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden bij een Univé-kantoor bij u in de buurt. Meer informatie over deze dagen vindt u op www.unive.nl/zorgadviesdagen.


n

Kort nieuws

Univé ReisApp nu ook voor Android

Rechtsbijstandverzekering valt weer in de prijzen

De handige Univé ReisApp was er al voor iPhone-gebruikers, maar is er nu ook voor Android en voor de tablet en de iPad. De app vertelt u wat u moet doen als u tijdens uw reis iets overkomt. Bijvoorbeeld als u naar een dokter moet, er spullen zijn gestolen of als er iets anders vervelends is gebeurd. Met de Univé ReisApp heeft u ons telefoonnummer bij de hand, kunt u een lijstje maken van uw verzekeringen en polisnummers en vindt u handige tips ter voorbereiding op en tijdens uw vakantie. De app voor Android vindt u in Google Play en die voor de iPhone in de App Store. Op www.unive.nl/reisapps vindt u nog meer handige apps met vakantie-informatie.

De rechtsbijstandverzekering van Univé is dit jaar opnieuw door twee onafhankelijke instanties bekroond met een prijs. Moneyview geeft in 2013 de Rechtsbijstandverzekering Budget vijf sterren voor de gunstige prijs. De Consumentenbond riep de Rechtsbijstandverzekering Optimaal voor alleenstaanden uit tot ‘Beste Koop 2013’. Bij bepaling van de beste koop kijkt de Consumentenbond naar een lage prijs en een goede prijs-kwaliteitverhouding. In 2010, 2011 en 2012 werd de Budgetverzekering van Univé uitgeroepen tot ‘Beste Koop’.

Univé wint voor de e 8 keer Incompany Award

Nieuwe kansen voor de huizenkoper ‘duokoopregeling’

Univé heeft voor de 8e keer de Incompany Award gewonnen als ‘beste zakelijke verzekeraar’. Uit een onderzoek door het zakenblad Incompany, uitgevoerd door Motivaction onder 7.167 respondenten, blijkt dat Univé alweer de lijst aanvoert met een rapportcijfer van 7,14 in de categorie Verzekeringen. Onze adviseurs denken graag mee met ondernemers en geven persoonlijk advies. Dat ze daar goed in slagen blijkt wel uit deze eervolle Award! Bent u ondernemer en wilt u weten wat Univé voor uw bedrijf kan doen? Kom dan naar een van onze kantoren of kijk op www.unive.nl/zakelijk.

UNIVÉ

5

Duokoop is ontwikkeld om een koopwoning binnen het bereik van een koper te brengen die hij of zij op basis van de huidige hypotheekcriteria niet zou kunnen kopen. Dankzij een constructie waarbij het huis gekocht wordt, maar de grond gehuurd, wordt het eerder haalbaar om een eigen woning te kopen. De huur van de grond is net als de hypotheekrente aftrekbaar van het inkomen op basis van de huidige wet- en regelgeving. Wilt u weten of deze nieuwe regeling voor u interessant is? Neem dan contact op met onze hypotheekafdeling via rivierenlandhypotheken@unive.nl of bel naar 0184-658430.


Zorgverzekering

Kies de zorgverzekering die bij u past Het hoort erbij: tegen het einde van het jaar neemt u uw zorgverzekering weer onder de loep. Zit u nog goed bij Univé? Of wordt dit het eerste jaar dat u een zorgverzekering afsluit bij Univé? Wat is voor u het beste pakket? Maak een goede keuze voor 2014! Soms zou een kijkje in de toekomst handig zijn. Bijvoorbeeld bij het regelen van uw nieuwe zorgverzekering. Dan wist u precies welke verzekering u het komende jaar nodig heeft. U wilt zich verzekeren voor zorg die ú belangrijk vindt. En het liefst alleen betalen voor zorg die bij uw persoonlijke situatie past. Maar hoe bepaalt u dat? Heeft u al een zorgverzekering bij Univé, dan kunt u op www.unive.nl/zitiknoggoed kijken. Overweegt u ook uw zorgverzekering bij Univé onder te brengen, dan helpen wij u graag op www.unive.nl/watpastbijmij. Op beide sites beantwoordt u een paar eenvoudige vragen en dan krijgt u direct online advies. In dat advies zijn ook de vergoedingen opgenomen voor uw specifieke zorgwensen. Zo ziet u direct welke zorgverzekering bij uw persoonlijke situatie past. Bent u benieuwd naar uw zorgpremie bij Univé? Dan kunt u tot en met 31 december 2013 eenvoudig online uw zorgpremie berekenen en afsluiten op www.unive.nl/premieberekenen.

Basisverzekering Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht zich te verzekeren voor het basispakket van de zorgverzekering. De dekking van de basisverzekering is ook in 2014 bij alle zorgverzekeraars gelijk. De premie kan per zorgverzekeraar wél verschillen. Vanuit de basis-

6

UNIVÉ

verzekering bent u verzekerd voor onder andere ziekenhuisopname, medicijnen en huisartsenzorg. Verder heeft u recht op spoedeisende hulp in het buitenland tegen Nederlandse tarieven. Ook dat blijft zo in 2014. De regering heeft bepaald dat in 2014 het verplicht eigen risico omhoog gaat van € 350,- naar € 360,- per jaar.

Een goede keuze voor 2014 Bij Univé kunt u kiezen uit twee zorgverzekeringen. De Zorg Geregeld polis biedt een goede verzekering tegen een goede prijs. Univé heeft met duizenden zorgaanbieders in het land de beste prijs- en kwaliteitsafspraken gemaakt. Bij de Zorg Vrij polis mag u zelf uw zorgaanbieder uitkiezen, ook wanneer Univé geen contract met deze zorgaanbieder gesloten heeft. Voor deze vrijheid betaalt u een paar euro meer per maand. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende verzekeringen. Er zijn verschillende modules, waardoor u vrij nauwkeurig


kunt kiezen wat het best bij u past. Ook op het gebied van tandheelkundige zorg zijn er verschillende mogelijkheden. Tot slot kunt u kiezen voor diverse Totaalpakketten Zorg, inclusief tandheelkunde. Op onze site vindt u alle opties overzichtelijk naast elkaar.

365 dagen per jaar met Zorg verzekerd Een goede zorgverzekering is meer dan een goede dekking en een goede prijs. Daarom staan wij niet alleen nu, maar het hele jaar voor u klaar. Wij helpen u een goede zorgaanbieder te vinden, bemiddelen voor u als het nodig is en beantwoorden uw gezondheidsvragen. U kunt met al uw vragen bij ons terecht op Univé.nl, in een van onze regionale kantoren of per telefoon.

W NIEUe premie

agd verla

35*

€86,

10% korting •

Sluit u voor het eerst een zorgverzekering af bij Univé, dan bieden wij u ter kennismaking 10% korting aan op de basisverzekering in 2014. Heeft u al een zorgverzekering bij Univé? Dan kunt u daarop via het Ledencollectief ook tot 10% korting krijgen als u al uw schadeverzekeringen bij ons onderbrengt.

* Unive Zorg Geregeld polis incl. 10% korting. UNIVÉ

7


Regiobank

De comeback van de bank om de hoek

Onder één dak: verzekeringen én bankzaken Aan de masten van de zeven vestigingen van Univé Rivierenland wapperen tegenwoordig ook RegioBank-vlaggen. Want jawel: sinds oktober kunnen klanten daar ook terecht voor bankzaken. Bijvoorbeeld om een Zilvervloot spaarrekening te openen, net als vroeger. Eveneens vertrouwd: deuren die op werkdagen open staan en adviseurs die klanten nog persoonlijk te woord staan. De comeback van de bank om de hoek! “Tijdens een introductiebijeenkomst kregen we te horen wat de visie van RegioBank is. Er lag toen veel nadruk op ‘dichtbij’ en ‘persoonlijk’. Ik vroeg me zelfs even af of ze niet per ongeluk de visie van Univé aan het voorlezen waren…”, aldus Sandra Verweij, de vestigingsmanager van Univé Rivierenland in Gorinchem die sinds oktober ook min of meer als lokale bankdirecteur door het leven gaat. Naast verzekeringen bieden zij en haar collega’s nu ook bankproducten aan. RegioBank biedt het volledige pakket: van spaar- en betaalrekeningen tot beleggingsproducten. Klanten kunnen daarvoor naar het ‘loket’ van de Univé-vestigingen in Gorinchem, Dordrecht, Slie­

8

UNIVÉ

drecht, Geldermalsen, Ridderkerk, Werkendam en Druten. “Het afsluiten van een hypotheek is ook mogelijk”, vult Sandra aan, “maar omdat daar meteen ook veel andere zaken bij komen kijken, laten we dat onderdeel volledig over aan onze hypotheekadviseur.”

Aanloop Vooraf was het nog even de vraag hoe snel verzekeringsklanten zouden aankloppen om op hetzelfde adres ook hun bankzaken te regelen.


Maar dankzij een huis-aan-huis-mailing die in het eerste weekend van oktober onder zo’n 6000 huishoudens werd verspreid, was er meteen al de nodige aanloop. Sandra: “Voor ons was dat natuurlijk ook even een overgang. Maar we kunnen voor vragen altijd terecht bij onze nieuwe collega’s van RegioBank. Zij ondersteunen ons vanaf hun hoofdkantoor in Utrecht en dat verloopt heel soepel. Het klikte meteen.”

Zilvervloot Sparen

1 november 2013). Sandra: “Gezien de situatie op de woningmarkt, zou het best kunnen dat banken in de toekomst bij de aanvraag van een hypotheek ook willen dat de klant zelf een deel van de financiering op zich neemt. Met Eigen Huis Sparen speelt RegioBank daar alvast op in. Daarnaast kan het gespaarde bedrag ook gebruikt worden voor de huur van een woning, de aankoop van een bouwkavel of het aflossen van een bestaande hypotheek.”

RegioBank richt zich op een breed publiek. Baby’s die nog maar net ter wereld zijn gekomen, kunnen al een spaarrekening op hun eigen naam hebben. De herintroductie van Zilvervloot Sparen vindt Sandra een schot in de roos. “Briljant! Zelf had ik vroeger ook zo’n spaarrekening en ik heb daar goede herinneringen aan. Het is momenteel sowieso een trend om terug te gaan naar vroeger met de service van nu. In de snel veranderende wereld voelt dat vertrouwd, en dat past ook helemaal bij de bedrijfscultuur van Univé en RegioBank.”

Geld overmaken en pinnen

Sparen voor een huis

Wilt u uw verzekeringen en bankzaken voortaan ook op één adres regelen? Dan verzorgt RegioBank de overstap en uw Univé adviseur begeleidt dat traject. De persoonlijke aandacht start dus al vanaf de eerste dag.

Naast oude, vertrouwde producten, speelt RegioBank ook in op actuele ontwikkelingen. Zo is er Eigen Huis Sparen, een voordelige manier om een startkapitaal bij elkaar te sparen voor een eigen woning. Zo heeft deze spaarvorm in vergelijking met andere spaarproducten al maanden de hoogste rente (stand

Tegenwoordig worden geldbedragen hoofdzakelijk via internet overgeboekt. De nieuwe RegioBank-vestiging in Gorinchem heeft dan ook geen kas. Dat betekent dat het op die locatie niet mogelijk is om contant geld op een rekening te storten. Maar verder is het een bank zoals elke bank, ook als het aankomt op pinnen. Klanten kunnen bij elke willekeurige pinautomaat in Nederland maximaal duizend euro per dag pinnen. Althans, als het saldo het toelaat.

Overstapservice

Meer informatie: www.unive-rivierenland.nl/bankzaken

UNIVÉ

9


Veilig schaatsen op natuurijs

Goed beslagen ‌

Droomt u ook al over die eerste tocht op natuurijs? Een strakblauwe hemel. De frisse buitenlucht, de winterzon die weerkaatst op het bevroren water. Geniet ervan, maar zorg dat u veilig het ijs op gaat.

10

UNIVÉ

Veiligheidsset

Controleer de kwaliteit van het ijs

Winddichte kleding aan? Handschoenen en muts bij u? Broodje en een drankje ingepakt? Helemaal goed, maar vergeet niet een veiligheidsset mee te nemen. Die bestaat onder andere uit een ijspriem en een stuk touw. Handig, want hiermee kunt u uzelf uit een wak trekken of een ander helpen die door het ijs is gezakt. Veiligheidssets zijn bij diverse organisaties op internet te bestellen. Neem als het even kan droge kleding mee, waterdicht verpakt.

Heeft u een mooie schaatsplek op het oog, zorg dan dat u voldoende weet over de kwaliteit van het ijs. Hoe dik is veilig ijs? Bij de Elfstedentocht moet het 16 cm zijn, bij KNSB-tochten 10 cm. Bij gezond ijs waar niet te veel mensen schaatsen is 6 cm voldoende. De kwaliteit van ijs kan op korte afstand enorm verschillen! Weet hoe lang het ijs al dicht is en waar stroming is. Bij twijfel geldt altijd: niet doen! Een andere ijzeren wet is: schaats altijd bij daglicht,


nooit in het donker of in de schemer. Wakken en zwakke plekken in het ijs vallen dan niet op. Ook schaatsen in de sneeuw of mist is heel gevaarlijk.

Ga nooit alleen Betoverd door de schoonheid van een winterse dag, kan het verleidelijk zijn om alleen het ijs te betreden. Doe dit liever niet. De meeste mensen die op natuurijs in de problemen komen, zijn alleen gaan schaatsen. Ga daarom altijd minimaal met zijn tweeën. Dan kan uw schaatsgenoot altijd hulp halen of bieden als dat nodig is. Ook belangrijk: laat het thuisfront altijd weten waar u gaat schaatsen. En neem uiteraard uw mobiele telefoon mee (waterdicht verpakt!).

Wak! Al bent u nog zo voorzichtig, het kan toch misgaan op natuurijs. Uit een wak klimmen is niet zo gemakkelijk als erin komen. Binnen enkele minuten dreigt bovendien het gevaar van onderkoeling; u hebt dan geen controle meer over uw spieren. Ligt u in het wak, gebruik dan de ijspriem om eruit te klimmen. Sla de priem zo ver mogelijk bij u vandaan in het ijs. Schuif op uw buik over het ijs naar de kant of naar steviger ijs. Ligt u onder het ijs en ligt er geen sneeuw op, zwem dan naar de donkere plek. Hier bent u door het ijs gegaan. Bent u onder het ijs gekomen terwijl het besneeuwd is, zwem dan naar het lichte gedeelte.

HANDIGE WEBSITES www.schaatsen.nl heeft een lijst met natuurijsbanen en geeft veel tips over veilig schaatsen. www.KNSB.nl heeft onder meer veel informatie over tochten die uitgeschreven zijn. www.ekkel.com is waar schaatsers elkaar laten weten waar het al veilig is om te schaatsen.

UNIVÉ

11


Voetbal is voor iedereen

Rolstoel-vip bij sc Heerenveen

‘Scoren is het mooiste wat er is’ Supporters in rolstoel scoren een plek in de vip-lounge van sc Heerenveen. Sinds kort kan dat, dankzij een eentweetje van Univé en Welzorg. Zelf scoort hij wel twee per week, Jesse van Dijk (10 jaar) uit Akkrum. Dat is bijzonder. Want Jesse weet alles van voetbal, maar door een stoornis in de coördinatie van bewegingen en ADHD is het beoefenen van zijn lievelingssport een stuk lastiger voor hem dan voor de meeste van zijn leeftijdsgenoten. De ontwikkeling van Jesses cellen loopt achter, waardoor hij niet lang kan bewegen. Een kwartiertje lopen of fietsen lukt wel. Maar gaat hij langer door, dan wordt hij misselijk, krijgt hij hoofdpijn en moet hij zijn rolstoel in.

Oefenen Brood smeren, veters strikken ... Wat andere kinderen al jong kunnen, daar oefent Jesse nog op. Onhandige motoriek, noemen ze dat. Hou daarmee maar eens de bal aan de voet. Maar Jesse geeft niet op. “Ik voetbal bijna elke dag met mijn vrienden op het schoolplein. En op dinsdag en donderdag train ik bij de voetbalclub.” Zo’n rolstoel is niet echt een fijn verjaardagscadeau voor een voetballer van tien. Maar Jesse heeft een voordeel ontdekt aan zijn nieuwe status als rolstoeler. Want nu komt hij in aanmerking voor vip-kaarten voor de

12

UNIVÉ


wedstrijden van sc Heerenveen. Zijn favoriete speler is Alfred Finnbogason. “Die scoort heel vaak.” Scoren is het mooiste wat er is, vindt Jesse. Scoren maakt voetbal leuk.

‘Je kon de wedstrijd heel goed zien in de vip-lounge’

Samen rolstoelsporten “Ook mensen en kinderen met een fysieke beperking genieten van sport”, vertelt Monique Kalkman van Welzorg. Haar projecten helpen mensen met een lichamelijke handicap bij onder meer werk en sport. Zij weet waarover ze praat. Nadat ze op haar veertiende in een rolstoel terechtkwam, won ze meerdere malen olympisch en paralympisch goud bij het rolstoeltennis en het tafeltennis. “Vorig jaar hebben we samen met Univé de Gouden Sportdag georganiseerd. Kinderen beoefenden rolstoelsporten met de voetballers van sc Heerenveen. De kinderen waren natuurlijk veel beter in hun rolstoel, werden de helden van hun eigen helden en gingen met een gouden medaille naar huis.” De samenwerking tussen Welzorg en Univé bleek een vruchtbare. Monique Kalkman: “Als hoofdsponsor van sc Heerenveen maakt Univé voetbal mogelijk voor iedereen. Ze zorgen ervoor dat alle mensen kunnen genieten van sport. Daar staat Welzorg ook voor. In het vip-project zorgt Univé voor de plaatsen in de vip-lounge. Welzorg heeft contact met de doelgroep: mensen in een rolstoel.”

Eerste vip Jesse van Dijk was in mei een van de eerste vips in de lounge. Dat beviel hem prima. “Ten eerste zaten we dicht bij de skybox, dat had ik nog nooit meegemaakt. Je kon de wedstrijd

heel goed zien. En er was een buffet, daar heb ik lekker van gegeten.” De wedstrijd tegen FC Utrecht was “wel leuk”. Maar ik vond het niet zo goed dat we verloren hadden. Met 2-4. Het was wel terecht. Utrecht was gewoon beter.”

Zonde? Fons Rooseboom van Univé: “Als je zoiets wil organiseren, rolstoelers in de vip-lounge, stuit je altijd op bezwaren. Nou, Monique Kalkman is gaan kijken in het stadion en wat bleek: het was voor haar in haar rolstoel helemaal niet ingewikkeld om in de vip-lounge te komen. De deuren zijn breed genoeg. We hoefden er alleen maar een paar stoelen uit te halen. Zonde van die zitplaatsen, vonden sommigen, maar Univé vindt het mooi dat juist deze mensen die mooie plekken in de vip-lounge hebben.”

Ook rolstoel-vip? Voetbalfans met een fysieke beperking die in een rolstoel zitten, kunnen VIPkaarten aanvragen. Per wedstrijd zijn er twee te vergeven. Aanmelding gaat via de sponsordesk van Univé, info@univesponsordesk.nl

UNIVÉ

13


Meer weten?

Vraag het Univé Vorige week heb ik de polis van mijn woonhuis- en inboedelverzekering ontvangen. Op deze polis ontbreken echter de verzekerde bedragen. Ben ik nu wel goed verzekerd? Jan de Vries, Apeldoorn Wanneer u een polis afsluit, kunt u een premiemeter invullen waarmee de betaalde premie snel te berekenen is. Als de verzekering dan tot stand komt door middel van deze premiemeter, heeft u als verzekerde vijf jaar garantie tegen onderverzekering. Dit is de reden dat er geen verzekerde bedragen op uw polis zijn getoond. Uw woonhuis en inboedel zijn dus verzekerd met garantie tegen onderverzekering.

In het kader van ‘een beter milieu begint bij jezelf’ hebben mijn vriendin en ik het voornemen om 10 tot 12 zonnepanelen te plaatsen op ons dak. Ik vroeg me af of ik dit ook aan Univé moet doorgeven? En brengt dit consequenties met zich mee? Arnout van Velsen, Assen Zonnecollectoren en zonnepanelen vormen een onderdeel van de woning. Bij de Super- en Superieurdekking wordt de premie vastgesteld door middel van de premiemeter. Hierdoor geldt er geen extra premie als de zonnepanelen worden geplaatst.

Samen met mijn zus zorg ik voor mijn ouders – beiden eind 80. Hun huis is groot, zij zijn slecht ter been en onze vader is depressief. Dat maakt het zwaar. Heeft u tips hoe wij het mantelzorgen zo lang mogelijk kunnen volhouden? Paula van der Erve, Amsterdam Wij moeten zuinig zijn op mantelzorgers nu het overheidsbeleid erop gericht is om mensen zo lang mogelijk thuis te houden. Univé helpt met praktische hulp, zoals de mantelzorgmakelaar en Respijtzorg, maar ook met tips hoe u zichzelf kunt sparen en met liefde en plezier kunt blijven zorgen. U vindt het zorgen voor uw ouders misschien gewoon, wij vinden het bijzonder! Wilt u meer weten over de mantelzorg en de uitgebreide ­voorwaarden lezen? Kijk dan op www.unive.nl/mantelzorg.

14

UNIVÉ


Mijn eerste

‘Het hoogst haalbare voor  een sporter’ Toen hij een jaar of zeven was ging Michel Mulder voor het eerst met zijn oudere broers mee naar de schaatsbaan. Tot zijn twintigste had hij geen idee hoe veel hij in zijn mars had. Sinds vorig jaar is hij de snelste man ter wereld op de sprint. En nu op naar Sochi! “Het is nog niet zeker dat ik naar Sochi mag. Eind december hebben we nog een kwalificatietoernooi. Er mogen maar tien schaatsers naar toe en de concurrentie is groot. Dat wordt dus nog spannend. Vorig jaar won ik goud op het WK Sprint. Dat was heel bijzonder. Nu is eigenlijk een olympische medaille het enige wat nog ontbreekt aan mijn prijzenkast. Het zou geweldig zijn als dat lukt! Ik kom uit een sportieve familie. Mijn vier oudere broers hebben allemaal geschaatst – inmiddels zijn ze andere sporten gaan doen – en mijn tweelingbroer Ronald is een van mijn concurrenten. Overal wordt een wedstrijd van gemaakt bij ons thuis. Nadat ik de hbo-opleiding Lichamelijke Opvoeding had afgerond en een paar jaar had gewerkt dacht ik: als ik nog wat wil, moet ik alles uit de kast halen en helemaal voor het schaatsen gaan. Daarna ging het heel snel. Waarom Olympische Spelen nog belangrijker zijn dan wereldkampioenschappen? Tja, de Spelen zijn maar één keer in de vier jaar. En het evenement is zo veel groter! Iedereen onthoudt olympisch kampioenen veel beter dan ‘gewone’ wereldkampioenen. Het is een mooi podium. Maar dat is niet het hoofddoel. Het gaat een sporter toch vooral om de eer.”

De eerste Olympische Spelen voor sprinter Michel Mulder komen eraan

Over Michel

Michel Mulder (Zwolle, 27 februari 1986) is een Nederlandse langebaanschaatser en inline-skater. Zijn tweelingbroer Ronald Mulder is een van zijn concurrenten. Michel is gespecialiseerd in de korte afstanden. In 2013 werd hij in Salt Lake City wereldkampioen Sprint met een wereldrecord puntentotaal.

UNIVÉ

15


Raad & daad

Alert met vuur In de wintermaanden stoken we het vuur nog eens extra op en maken we het gezellig met kaarsen. Verlies de veiligheid echter niet uit het oog. • Zet kaarsen in een stevige, onbrandbare standaard uit de buurt van gordijnen; let extra goed op kaarsen in een kerststukje. • Gebruik een vonkenscherm om de open haard en laat een brandende haard nooit onbeheerd achter; stookt u vaak, laat de schoorsteen dan twee keer per jaar vegen om schoorsteenbrand te voorkomen; plaats een kap op de schoorsteen, zodat vogels er niet in gaan nestelen. • Plaats een vuurkorf op een stevige ondergrond en maak hem aan met aanmaakblokjes; blijf op veilige afstand met synthetische kleding; zorg voor blusmiddelen in de buurt.

Winterblues? Echt, de winter heeft ook leuke kanten. Denk aan de gezelligheid van de feestdagen en sleetje rijden met de kinderen. Voelt u zich toch even minder happy, volg dan deze tips op en ga weer genieten.

• • •

16

UNIVÉ

Maak het gezellig in huis en ga lekker op de bank liggen met een dekentje en een goed boek. Blijf bewegen en zorg voor voldoende licht: zelfs als de zon niet schijnt, knapt uw humeur al op van tien minuten wandelen per dag. Luister eens naar lentegeluiden op YouTube, het gezang en getjilp van vogels geeft u een vrolijk en positief gevoel.


Raad & daad

OVERWINTEREN Wat betekent het voor uw verzekeringen als u drie maanden of langer in het buitenland vertoeft?

WELKE ANNULERINGSVERZEKERING HEEFT U NODIG? Als u binnenkort uw vakantie gaat boeken, is het goed om te bedenken welke annuleringsverzekering u het best kunt nemen. Gaat u een keer per jaar of kort op vakantie? Dan kunt u kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering (let op, binnen 7 dagen na boeking!). De premie van zo'n kortlopende verzekering is bij Univé veel voordeliger dan bij een reisbureau. Gaat u naast een langere reis ook nog vaker weg, dan is het verstandig een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Autoverzekering > gaat u met de auto, dan geldt de normale dekking binnen de landen op de groene kaart. Blijft de auto thuis, dan blijft de dekking gehandhaafd. U kunt ervoor kiezen de autoverzekering stop te zetten, maar dan moet deze ook uit het verkeer worden gehaald. Ook het kenteken moet dan geschorst worden bij de RDW; hieraan zijn kosten verbonden. Reisverzekering > met het Budgetpakket van Univé bent u verzekerd tot 60 dagen achter elkaar. Dit kunt u verlengen tot 180 vakantiedagen. Of kies voor het Comfortpakket met standaard tot 180 vakantiedagen achter elkaar. Ziektekosten > met een aanvullende ziektekostenverzekering worden alle medische kosten volledig vergoed in het buitenland. Heeft u alleen een basisverzekering, kies dan voor een medische dekking in uw reisverzekering. Zorg dat u altijd uw Europese zorgverzekeringskaart (EHICkaart) kunt laten zien. Die vindt u op de achterzijde van uw Univé-zorgpas.

Veilig met VUURWERK

Jongeren tussen de tien en de negentien jaar lopen het meeste risico als het gaat om ongelukken met vuurwerk. Vaak omdat het niet goed wordt afgestoken. Zo voorkomt u ongelukken: • maak nooit zelf vuurwerk!; • draag geen kunststof kleding of een jas met capuchon; • bewaar geen vuurwerk in jaszakken; • spreek met alle ouders in de buurt af dat de kinderen een veiligheidsbril dragen; • lees de gebruiksaanwijzing goed; • zet vuurpijlen in een standaard; • steek weigeraars niet opnieuw af. UNIVÉ

17


Raad & daad

Kerst zonder stress

Krijgt u veel gasten met kerst? Denk dan eens aan een buffet met allerlei verschillende gerechtjes. Leuk om samen klaar te maken! Of u maakt er een ‘American party’ van: iedereen maakt thuis wat klaar en neemt dat mee. In Amerika noemen ze dit trouwens ‘Dutch Treat’.

Tips voor een geslaagd ‘Amerikaans buffet’ • • •

Spreek af wie wat klaarmaakt, zodat niet iedereen met hetzelfde aankomt. Niet genoeg ruimte in de koelkast? Zet de spullen afgedekt buiten of in de schuur als het niet boven de 7 graden is. Zet ook wat koude gerechtjes op het menu, dan heeft niet iedereen tegelijkertijd het fornuis of de oven nodig.

Kant-en-klare kerst U hoeft echt niet alles zelf te maken. De meeste supermarkten hebben tegenwoordig goede kant-en-klare kerstproducten. Denk aan een verse quiche, sauzen, stukjes hertenbiefstuk, wildragout, ovenklare kalkoen en kersttoetjes.

Kinderen aan tafel Met een diner in buffetvorm hoeven kinderen niet lang aan tafel te zitten, dat scheelt. Om ze iets langer aan tafel te houden kunt u dekken met een papieren tafelkleed met kleurpotloden en stiften. Wie tekent de mooiste kerstboom?

Tafelstyling Voor een extra feestelijke tafel: op een tafelloper legt u een snoer met kerstlampjes. Tussen de lampjes legt u kerstballen in verschillende grootte, maar in dezelfde kleur.

Kijk ook eens op • www.tipsvoorfeest.nl • www.kerstrecepten.net • www.plan-point.nl

18

UNIVÉ


Europese hoofdstad

wintersportartikel

handschoen

schaatsen

deel v.e. trap

sporenplant

Europeaan

Griekse letter

Even denken 7 winters voertuigdeel v.e.

familielid

Europese winterhoofdstad sportroofvogel artikel schaatsen

handschoen

griezelig

wintersportplaats

dwaasheid

4

2

persoonlijkheid in 2 werking

gat in het ijs

winterkost

moun6 tainbike

Grieks eiland

tropische vogel kompas-

België op internet

kompasstreek

1

2

2

3

3

4

5

6

4

--R--M-T- Opgave SNOWBOARD -OMA-SLEE --R--M-T1 AREND-FEE SNOWBOARD -E-TAPA-N 9 6 ENG-VS-V-OMA-SLEE --EGO-KOS 2 3 5 9 7 8 AREND-FEE WAK-SNERT -E-TAPA-N 6 -ATB-NASI ENG-VS-VSNEEUW-TL 4 8 3 9 7

--EGO-KOS 5 WAK-SNERT SNEEUWBAL 3 1 -ATB-NASI SNEEUW-TL 2

5

Los de Zweedse puzzel op en maak kans op één van de drie sportkledingsets van Univé. U kunt kiezen uit een runningset bestaande uit een broek, shirt en vest. Of een cyclingset bestaande uit een koersbroek, shirt met korte mouw en een jack.

lichtgevende buis

5

6

8

9

7

8

Zo doet u mee Stuur een e-mail met het antwoord, uw adresgegevens en uw kledingmaat vóór 31 januari 2014 naar puzzel@unive.nl of per post naar Univé, afdeling Merk & Communicatie, Kim Mondria, Postbus 15, 9400 AA Assen. Let op: alleen prijswinnaars ontvangen bericht.

9

Opgave 7 8

1 2 4

Sudoku

3 5 1 9

5 4 1

6

Oplossing

7 9

9

9 4 2 3

SNEEUWBAL

7

Puzzel en win:

1

lichtgevende buis

5

1

1

Deze foto kan afwijken van het werkelijke kledingpakket.

rijstgerecht

rijstgerecht

neerslag

zonder geluid

streek

Grieks eiland

België op internet

mounneerslag tainbike

zonder geluid

weer

Verenigde Staten

winterkost

6

3

tropische vogel vriezend

8

persoonlijkheid in werking

vriezend weer

8

Verenigde Staten

dwaasheid

gat in het ijs

3

9 sprookjesfiguur naschrift (Lat.)

borrelhapje

griezelig

9

winters voertuig

borrelhapje

roofvogel

3 x sportkledingset Univé

Europeaan

winterGriekse sportplaats letter sprookjesfiguur naschrift 7 (Lat.)

4 familielid

trap

sporenplant

4 1 5 4 3

2 2 7 5

6 3

7 3

8 Oplossing

Vul de open vakjes in op zo’n manier dat in elke horizontale rij én in elke verticale kolom de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen. Bovendien komen in de negen blokjes van drie bij drie ook weer eenmaal de cijfers 1 tot en met 9 voor. Succes!

2 UNIVÉ

19


Exclusieve aanbiedingen Gratis schaatspret bij Van der Valk Bent u ook zo’n fan van schaatsen? Bind dan uw rijders onder tijdens het Hartje Winter-arrangement in een van onze hotels of kijk vanaf de kant geanimeerd toe. Als lid van Univé ontvangt u bij het boeken van ons Hartje Winter-arrangement (december/januari/ februari) per persoon een gratis entreebewijs van een kunstijsbaan aangesloten bij de Nationale Schaatsbon. De Nationale Schaatsbon is ook geldig op de Coolste Baan van Nederland. Deze ligt eenmalig vanaf 1 februari t/m 2 maart 2014 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Na een inspannende dag op de ijsbaan, geniet u in ons restaurant van een heerlijke winterse maaltijd. Het 3-daags Hartje Winter-arrangement is een volledig verzorgde mini-vakantie, inclusief 2x ontbijt en 2x diner. Reserveer vanaf € 99,00 per persoon.

Kijk voor de deelnemende vestigingen en voor het reserveren op: www.valkvoordeel.nl/schaatsen

Gratis Nationale Schaatsbon, ook geldig op de Coolste Baan van Nederland Het schaatsseizoen is in volle gang. We zijn niet elk jaar verzekerd van een dikke laag natuurijs, maar gelukkig zijn er nog altijd kunstijsbanen. Ook een schaatsliefhebber? Koop dan nu de Nationale Schaatsbon. Als Univé-verzekerde krijgt u bij aankoop van de Nationale Schaatsbon ook nog eens een Schaatsbon gratis! De actie geldt zowel voor junior-schaatsbonnen als voor schaatsbonnen voor volwassenen, afhankelijk van uw bestelling. De Nationale Schaatsbon is ook geldig op de Coolste Baan van Nederland. Deze ligt eenmalig vanaf 1 februari t/m 2 maart 2014 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bestel op www.nationaleschaatsbon.nl/unive. Maximaal 4 kaarten per verzekerde.

Deze actie loopt tot het einde van het schaatsseizoen 2013-2014.

25% korting op de sportkledinglijn van Univé Gaat u in het nieuwe jaar écht meer sporten? Dat kan nu in functionele en mooie kleding die Univé in samenwerking met Stouwdam Sport op de markt brengt. In onze webwinkel, www.univekleding.nl, vindt u een uitgebreide collectie voor alle gangbare sporten zoals running, voetbal, tennis, fietsen, golf, schaatsen etc. In de prijzen op de website is de korting al verwerkt. Wilt u de kleding graag bekijken en passen, dan kunt u ook een kijkje nemen in de winkel van Stouwdam Sport, Rondweg 60A, Wezep. Ook in de winkel krijgt u korting. In de maand december ontvangt u 25% korting op alle Univékleding.

UNIVÉ BIJ U IN DE BUURT: Univé Rivierenland Stationspark 125, 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (0184) 65 85 55 E-mail: rivierenland@unive.nl Internet: www.unive-rivierenland.nl

Retouradres: Univé Afd. Klantinteractie, Postbus 15, 9400 AA Assen

Andere vestigingen van Univé Rivierenland vindt u in Dordrecht, Druten, Geldermalsen, Gorinchem, Ridderkerk en Werkendam.

Unive onderling dec 2013 rivierenland  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you