Page 1

Blue. Elegant lifestyle by Corifeo

Blue. â?˜ 1


colofon - medewerkers : david dockx, cheung kin wong, audrey heselmans, hélène van herck, pascale naessens, isaline de backer, anke d’hoore, jens vermeiren, dorine van den heuvel, kim maes, barbara willemen fotografie : vincent lagrange, tom de roeck, luc peeters, heikki verdurme 2 ❘ Blue. artdirector : véronique van malder opmaak : drukkerij gazelle verantwoordelijke uitgever / hoofdredactie : véronique van malder Blue. wordt gedrukt bij drukkerij gazelle . mortselsesteenweg 58 . 2100 deurne . 03 320 85 00 Blue. is gedrukt op fsc papier.


Inspired by Blue. Trots. Echt trots zijn we op deze eerste editie van Blue. Geen woord vat het beter samen. Niet alleen omdat het ons eigen magazine betreft, maar vooral omdat het bevestigt dat Corifeo als lifestylewinkel al na vijf jaar z’n plaats veroverd heeft. Het zijn drukke jaren geweest bij Corifeo. Met onze unieke geschenkenwinkel in Brasschaat, spraken we onmiddellijk een breed publiek aan. Het kleine ‘winkeltje’ waar we in 2008 gestart zijn, barstte dan ook al snel uit z’n voegen. Het assortiment breidde zich steeds uit en we verhuisden naar een groter pand. Ondertussen beschikken we over meer dan 200 m² kleur & gezelligheid, met een eigenzinnige en smaakvolle mix aan producten die u niet overal terugvindt. Het opvolgen van de laatste ontwikkelingen op vlak van lifestyle & design komt bij ons dan ook als een tweede natuur. Zowel trends in interieur, lifestyle en mode nemen in onze leefwereld een prominente plaats in, zo ook bij Corifeo. Soms ongedwongen vooruitstrevend, soms onderdeel van een fris opgesmukte revival. Vaak herkenbaar, maar toch onverwacht. Voor u ligt dan ook een inspiratiegids die u meevoert langsheen tijdloos design, originele geschenken en verfrissende ideeën. We brengen op onze eigen manier een ode aan creativiteit, authenticiteit en ambacht. Elk product in ons magazine heeft immers z’n eigen verhaal. Naast een aantal gerenommeerde, internationale merken geven we ook graag Belgisch talent een plaats. Ons vijfjarig bestaan vieren we graag met u tijdens één van onze evenementen en met deze lifestylegids, als een opstapje naar een bredere belevenis. Met Blue. bieden we u een rustpunt in de oppervlakkigheid waarmee trends elkaar schijnbaar à la minute opvolgen. Het magazine geeft u alvast een voorsmaakje, het ‘echte werk’ vindt u nog steeds in onze winkel.

photo by vincent lagrange

Kom zeker langs om onze collecties te ontdekken, met vragen om advies of gewoon voor een leuke babbel!

Blue. ❘ 3

véronique draagt een trui van chauncey en een ketting van céline d’aoust, beide verkrijgbaar bij Corifeo.


Let 20

us ins 52 14

46 45 54 interior & design home accessories tableware elegant gifts & more

fashion & accessories wellness kids lifestyle


spire you 57

64 24 27

inviting ambience inspired by blue. copper crush

hotspots elegant food inspiration


6 ❘ Blue.


‘Creative & inviting ambience for everyday use’

Blue. ❘ 7


nordic Design.

Ontwerpen

Design uit Scandinavië staat bekend om z’n ingetogen stijl, maar ook om z’n tijdloze relevantie en functionaliteit. De ontwerpen weten perfect de tijdsgeest te vertalen of net uit te dagen, zonder de bruikbaarheid uit het oog te verliezen. Het is ook daarom dat Nordic Design al generaties lang mensen blijft inspireren.

50 jaar Unikko Het klassieke Unikko-patroon van de Finse textielontwerpster Maija Isola ontstond vlak na de aankondiging van Marimekko dat het bedrijf nooit een bloemenpatroon zou gebruiken. Uit protest ontwierp Maija een volledige collectie van bloemenpatronen, waaronder ‘Unikko’ dat een waar icoon werd. Marimekko viert het 50-jarige jubileum van dit bloemenmotief. Voor de gelegenheid wordt de Oiva-serie van Marimekko ook in het zwarte Unikko-patroon uitgebracht.

Smiles and energy Hans Gustav Ehrenreich ontwierp de Hoptimist in de jaren ‘60. Zijn grootste droom was het maken van een Hoptimist uit hout, maar de tijd en de technologie stonden dat niet toe. Tijden veranderen. Een van de beste houtindustrieën ontfermt zich nu over Ehrenreich’s droom. Elke Hoptimist getuigt van echt vakmanschap en wordt volledig met de hand gemaakt. Het is een object dat intussen wereldwijd symbool staat voor vreugde. Door het hoofdje van de Hoptimist in te drukken, botst het lachende gezichtje heen en weer. Er bestaan vrouwelijke en mannelijke versies en ook de kinderen ontbreken niet in het verhaal. Naast de houten versie zijn ze ook beschikbaar in een hele reeks vrolijke kleuren.

8 ❘ Blue.


die mensen blijven inspireren. BIRDs by Kristian Vedel Deens designer en architect Kristian Vedel ontwierp in 1959 een hele familie BIRDs. Het werd in de jaren ’60 een van de meest succesvolle Deense producten, vervaardigd uit stevig eikenhout. Architectmade zorgde voor de herintroductie van de expressieve vogeltjes. Je kan de hoofdjes in elke richting plaatsen waarbij ze alle mogelijke stemmingen kunnen uitdrukken: gelukkig, droevig, alert, nieuwsgierig, enz. Ook het lichaam kan omgekeerd worden om het beeldje mannelijk of vrouwelijk te maken.

Simple, good & authentic design De Artek abc-collection bestaat uit diverse objecten die op functionele wijze integreren in het alledaagse leven. Het Siena-patroon werd in 1954 ontworpen door Alvar Aalto, een toonaangevend Fins architect en designer. Aalto had een sterke affiniteit met Italië waar hij regelmatig kwam. Hij had er belangrijke contacten en nam er deel aan architecturale competities en projecten. Ook vandaag nog vindt u het Siena-patroon op verschillende objecten terug.

Blue. ❘ 9


De design-agenda van Julien De Smedt Julien De Smedt studeerde architectuur in Brussel, Parijs, Los Angeles en Londen. Hij werkt en woont afwisselend in Brussel en Kopenhagen waar zijn architectenbureau JDS Architects kantoren heeft. Naast projecten voor JDS - intussen meer dan 400 wereldwijd - focust hij ook op design. Het modulaire ‘Stacked’ voor muuto was daarbij één van de eerste uitingen, maar onlangs richtte hij zijn eigen label op: ‘Makers With Agendas’. Julien De Smedt heeft een sterk internationale naam, maar hoe zit dat in België? Slaat Scandinavisch design aan? Het klopt dat België het een beetje trager oppikt. Ik heb intussen een heel aantal projecten opgezet en heel wat prijzen gewonnen en toch lijkt België dit nu pas te ontdekken (lacht). Dat gezegd zijnde, weet ik niet of ik mezelf het label Scandinavisch zou opkleven. Ik heb natuurlijk een ingetogen stijl. Langs de andere kant zijn de ontwerpen ook dynamisch; ze interageren met hun omgeving, wat ze relevant maakt. Ook in mijn architectuur zie je dat aan de manier waarop de gebouwen tot hun recht komen in een urbane context. Sommigen noemen je gebouwen vooral extravagant, een visueel spektakel. Het is niet het doel van JDS om extravagante gebouwen neer te

10 ❘ Blue.

planten. Ik hou zelf ook niet van het label ‘extravagant’. De ontwerpen zijn veel meer gegrond in rationaliteit. Mijn gebouwen zijn in hun essentie extreem pragmatisch. Het verschil met een aantal andere grote namen in de architectuur is dat ze hun eigen stijl hebben en daarbinnen tot relatief gekke constructies komen. Ik maak gebouwen die volledig verklaarbaar zijn, waarbij betekenis een grote rol speelt. Er is een praktische reden voor alles wat ik doe.

‘Het meest pragmatische antwoord, is vaak het meest onverwachte’

Rationaliteit is met andere woorden de drijvende kracht in het ontwerpproces? Inderdaad. Bij elk project onderzoeken we alle issues en alle mogelijkheden. We komen pas met ‘iets geks’ wanneer we alle problemen begrijpen. In architectuur dien je rekening te houden met parameters die elkaar overlappen en mekaar vaak ook tegenspreken. Wanneer

je al deze componenten bijeenbrengt, is het meest pragmatische antwoord daarop, vaak het meest onverwachte. Merkt u over de jaren heen een verschil in de acceptatie van uw werk? Het merk JDS wordt steeds sterker, maar in de architectuur is er voortdurend weerstand. Met elke nieuwe opdracht koesteren klanten bepaalde verwachtingen, vooral financieel. Hun projecten dienen voornamelijk op te brengen, terwijl ik ontwerp vanuit een volledig andere invalshoek. Ik stoot dan ook vaak op ongeloof dat mijn projecten besparen én opbrengen. Het blijft voor mij steeds een uitdaging. Die weerstand zorgt er ook voor dat je nooit ego-issues krijgt. U ontwierp intussen interieurobjecten voor muuto en lanceerde met ‘Makers with agendas’ uw eigen designlabel. Voelde dit aan als een natuurlijke stap? Zeker wel. In de architectuur moet je constant compromissen sluiten, omdat je met klanten zit die bepaalde vereisten hebben. Als ‘maker’ hanteer je een fundamenteel andere werkwijze. We leggen onszelf geen beperkingen op om design tot op een hoger niveau te tillen, ook niet qua product of stijl. Dat is ook de reden waarom het label werd opgericht. Na een voorbereidingsperiode van meer dan twee jaar is ‘Makers with agendas’ in die zin min of meer


een verankering van een meer vrije benadering van design. Wat mogen we van MWA verwachten? ‘Makers with agendas’ is in eerste instantie een collectief dat op zoek gaat naar verbetering, waarbij het verleggen van de grenzen van design belangrijker is dan de esthetische waarde. Originele verwondering over een probleem, ‘trial and error’ en innovatie maken allen deel uit van het denkproces bij MWA. Er komt veel onderzoek en ontwikkeling aan te pas, waarbij we onze ideeën en geesten zoveel mogelijk trachten te verruimen. We weten zodoende ook nooit op voorhand wat er uit dat proces zal voortkomen. En wat staat er op de agenda van verbetering? We laten design meer in de richting van maatschappelijke issues verschuiven, vanuit een zeker verantwoordelijkheidsgevoel. Een goed voorbeeld hiervan is het compacte design van de opvouwbare Accordionschraag, waarmee we inspelen op het gewicht dat onze sector heeft op het klimaat via transport. Naast de ecologische problematiek, kijken we ook naar migratie die voortvloeit uit internationale conflictsituaties, mobiliteit en onderwijs. Allen verdienen ze onze aandacht en praktische oplossingen.

Hoe pakken jullie zoiets aan? We analyseren de problematische omstandigheden en trachten tot een ontwerp te komen dat een deel van het antwoord vormt. We beweren niet dat we in staat zijn om samenlevingsproblemen met een object op te lossen, maar we geloven wel dat we via onze ontwerpcapaciteiten dichter bij nieuwe oplossingen kunnen komen. In het geval van het migratie-issue zijn we bezig met een soort van rugzak die omgevormd kan worden tot een huis, maar tegelijk ook tot een reddingsvlot. Daarvoor willen we in de toekomst ook samenwerken met overheden en ngo’s. Dat klinkt bijzonder ambitieus. U heeft het wellicht enorm druk? Met verschillende kantoren en diverse projecten die naast elkaar lopen is het natuurlijk niet altijd evident, maar het werkt. Ik beschouw mezelf voornamelijk als denker en wil me dan ook graag in elk van de projecten volledig engageren. Het conceptualiseren van oplossingen blijft voor mij het belangrijkste. Misschien dat ik stilaan toch wel nood heb aan een manager om die rol ten volle te kunnen blijven vervullen (lacht).

een clubconcept - ook in Brussel - dat een totaal nieuwe ervaring beoogt, er is de opening van de eerste MWA-winkel in Kopenhagen en onlangs werd MWA ook gevraagd om het ontwerp van de museumshop van ‘the New Museum’ in New York voor z’n rekening te nemen.

Het beloven nog drukke tijden te worden voor JDS. Alvast bedankt voor het interview. - DD De volledige muuto-collectie, waaronder het modulaire ‘stacked’, is verkrijgbaar bij Corifeo.

stacked & crushed bowls by JDS for muuto alles bij Corifeo.

Wat mogen we in de toekomst nog verwachten van Julien De Smedt? Momenteel lopen er twee exhibities in Brussel, met JDS gaan we van start met

we love


12 ❘ Blue.


De tips van Isaline:

Opgeruimd staat netjes!

Vakka van iittala

the Dots van muuto

Meno van iittala

Restore van muuto

De multiplex opslagboxen van iittala zijn in hun simpliciteit een streling voor het oog. Ze zijn verkrijgbaar in 2 kleuren (multiplex en wit) en kunnen handig gestapeld worden.

The Dots zijn in essentie kleerhangers die je zelf creatief kan plaatsen. De nieuwe zachte pastelkleuren lenen zich ook perfect tot leuke composities. Een functioneel item wordt zo ook decoratief.

Deze stijlvolle vilten tas doet ook dienst als opbergsysteem. Dankzij het zachte materiaal zijn ze zeer aangenaam in gebruik en geven ze een warme toets aan elke ruimte.

Deze opbergmanden bestaan sinds kort ook in zonnige en zachte kleuren. Leuk én perfect voor tijdens de zomer, maar ook een aangename warme toets tijdens de koude wintermaanden.

Tips: - de boxen vormen zonder probleem een decoratief element dat bovenal ook praktisch is - gebruik ze als bijzettafeltje of scheidingswand, bijvoorbeeld voor het afscheiden van de speelhoek van je kinderen - wissel verschillende kleuren met elkaar af, zo krijg je een leuke compositie

Tips: - gebruik The Dots niet alleen als kleerhanger, maar ook om juwelen of accessoires op te hangen - hang de kapstokken op een hoogte zodat je kinderen er zelf bij kunnen, zo wordt opruimen een stuk leuker

Tips: - voor indoorgebruik zijn de tassen ideaal om magazines in op te bergen - gebruik de grootste tas om boodschappen mee te doen: zeer stijlvol, ruim en sterk

- de zachte kleuren zijn leuk om te gebruiken in kinderkamers

we love

Tip: - laat je kinderen helpen en geef elke kleurige mand een eigen bestemming, zo weten de kinderen wat waar hoort

Isaline De Backer geeft als interieurontwerper vorm aan ruimte. Inrichten bestaat volgens haar uit veel meer dan het kiezen van kleuren en bijpassend meubilair. De minder zichtbare kwaliteiten van een interieur, zoals functionele indeling, praktische eisen voor gebruik en onderhoud zijn voor Isaline minstens zo belangrijk. De interieurtips van Isaline transformeren elke ruimte in een handomdraai tot een esthetisch en opgeruimd geheel. www.interieur-design.be Blue. ❘ 13

ontdek de volledige collectie bij Corifeo. foto links: stacked nerd chair mini stacked the dots muuto - alles bij Corifeo.


14 ❘ Blue.


kussensloop kuuskajaskari

oiva tas sääpäiväkirja

oiva slakom sääpäiväkirja

Weather diary bowl sääpäiväkirja

Deze herfst lanceert het Finse Marimekko met de serie Sääpäiväkirja - wat ‘weerbericht’ betekent - een eigenzinnige collectie tableware en textiel. De reeks is geïnspireerd op de seizoensveranderingen in het weer en de invloed hiervan op mensen en hun leefpatroon. Aino-Maija Metsola’s patronen in aquarel en haar zachte tekenstijl symboliseren de statige, Scandinavische natuur en zullen duurzaam linnen, katoen en porselein sieren. Haar natuurlijke, expressieve ontwerpen vind je ook terug op het Oiva-servies.

schort kuuskajaskari

oiva theepot sääpäiväkirja

oiva koffietas sääpäiväkirja

theedoeken hiittinen/vänö

oiva bord sääpäiväkirja

notitieboek kuuskajaskari

Blue. ❘ 15

ontdek de volledige marimekko collectie bij Corifeo.


Inspired by blue.

fruitmand serax the visitor blue cores da terra hoptimist by hoptimist theelicht kivi iittala riem noosa amsterdam kussen marimekko handzeep compagnie de provence glazen bewaardoosje iittala drinkbeker ngispen bord oiva weather diary marimekko kaunis mug marimekko - alles bij Corifeo.


Het is allemaal de schuld van Corifeo... Wifties (women in their fifties) weten wat ze willen. Dat is het voordeel van ouder worden, ze willen geen tijd verliezen aan nutteloze zaken. Zoals eindeloos van hot naar her rennen om originele en exclusieve cadeautjes te zoeken voor andere wifties die ook weten wat ze willen. Ook Véronique van Corifeo weet wat ze wil, en hoe. Zij stelt met veel liefde en passie een eigentijdse mix samen die me telkens weer in de war brengt. Want ik wil alles. Van de glasjuwelen van Elisabeth Leenknegt tot de grote Cores da Terra kersen. De handdoeken van Missoni voelen zo ontzettend zacht aan! En het servies dat ik hier vorig jaar kocht vind ik nog steeds fantastisch, maar nu ontdek ik weer een ander servies dat ik wil… Met de cadeaus die ik bij Corifeo koop, scoor ik altijd. Mensen worden al blij als ze nog maar de verpakking van Corifeo zien! En met Kerstmis is er geen houden aan, ik ben er zeker van dat de kerstman boven Corifeo woont. En hij heeft stijl. Vorige week was ik weer helemaal de kluts kwijt. Ik had me voorgenomen om me aan mijn lijstje te houden: een cadeautje voor Martine Prenen en een cadeautje voor Louise’s 16de verjaardag. Het liep helemaal uit de hand, ik kwam thuis met 12 cadeautjes, waarvan drie voor mezelf. “Het is de schuld van die eigenwijze selectie helemaal op mijn maat!” roep ik dan verdedigend. En mijn man schudt glimlachend zijn hoofd, want hij weet dat ik ook voor hem altijd een cadeautje mee heb. Het is dus allemaal de schuld van Corifeo... het is er veel te gezellig, ze zijn er veel te lief, de muziek is er veel te goed, ze weten veel te goed wat ik wil, er is veel te veel keuze... Als Corifeo een restaurant zou zijn, dan was het zeker en vast een drie-sterrenrestaurant. Want het is een uitzonderlijke winkel, vaut le voyage. Het aanbod is altijd verrassend en soms buitengewoon. Er worden bubbels geserveerd, de bediening is onberispelijk en het interieur is stijlvol.

I love you, Corifeo! x x x Hélène hélène van herck (52) - passioneel duoblogster van wifty, een platform en ontmoetingsplek voor vrouwen omtrent 50 - www.wifty.be

Blue. ❘ 17


18 ❘ Blue.


iittala combineert sfeer met ruimte Het begrip tijdloos design is zonder meer van toepassing op het Finse iittala, fabrikant van essentiële interieuritems die al generaties lang het dagelijkse leven van mensen verrijken. iittala streeft objecten na die karakter vertonen, combineerbaar en multifunctioneel zijn. Het bedrijf is doordrongen van het vooruitstrevend ideaal dat stelt dat tijdloos design nooit kan weggegooid worden. De woonaccessoires waarmee zij naar buiten komen, gaan dan ook een leven lang mee. iittala laat zich hierin inspireren door ontwerpers die eenheid in functie, vorm en kwaliteit nastreven. De Alvar Aalto-vaas, vervaardigd uit door-en-door gekleurd glas, is zonder meer één van de iconen van Scandinavisch design. Het aanbod aan beschikbare glaskleuren breidt voortdurend uit, waarmee het de

ontdek de volledige iittala collectie bij Corifeo.

trends op het gebied van interieur opvolgt en steeds de tijdsgeest weet te weerspiegelen. Het rijke kleurenpalet biedt de mogelijkheid om onbeperkt te combineren en zo een eigen sfeer te creëren. Dit kenmerkt ook de verschillende collecties tableware, waarmee je zelf creatief aan de slag kan om je eigen sets samen te stellen. Daarmee speel je snel in op elk seizoen of elke stemming. Hoewel glaswerk bij iittala een belangrijk product blijft, wordt de collectie steeds verder aangevuld met nieuwe materialen en producten die inspelen op bestaande noden en behoeften. Zo lanceerde het merk onlangs een interieurcollectie met verlichting in glas en stapelbare opbergitems. De sfeerverlichting van iittala vindt gemakkelijk haar weg naar

elke kamer van het huis. Glas en licht lijken in dat opzicht voor elkaar gemaakt. De weerspiegeling van het licht in het mondgeblazen glas laat de ruimte baden in een warme, natuurlijke atmosfeer. Opbergboxen zijn meestal niet het eerste waar je aan denkt voor de aankleding van je huis, maar ook hier biedt iittala een oplossing. Met Vakka kan je een plaats geven aan alle kleine spulletjes die verspreid in het huis liggen en die om de één of andere reden geen eigen plek hebben. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren tot een eigen, passende compositie. iittala weet zoals steeds sfeer met ruimte te combineren. Zo blijven ze relevant zonder in te boeten op elegantie.

Blue. ❘ 19


20 ❘ Blue.


Keramiek met een verhaal Aardse kunst

Een atelier met een visie

De Belgische connectie

Selma Calheira - in 1958 in Bahia, Brazilië geboren - richtte na haar kunststudies en eerste werkervaringen in 1984 haar studio ‘Cores da terra’ op. Klei werd al snel de grondstof voor haar werk en ze paste technieken toe die eigen waren aan de tradities van de inheemse bevolking. Haar grootste inspiratiebron vormt de natuur: ‘Cores da terra’ staat dan ook voor ‘kleuren van de aarde’ en verwijst naar de natuurlijke pigmenten die ze voor haar kunstwerken in keramiek gebruikt.

‘Cores da terra’ is inmiddels wereldwijd bekend. Het is een volwaardig bedrijf met meer dan 100 werknemers dat met zijn uniek vakmanschap wereldwijd in de smaak valt. Naast een artisanale werkplaats, herbergt het atelier nu ook een cultureel centrum. Daarbij schoolt men lokale talenten om tot ware kunstenaars en draagt men op die manier bij tot de economische en culturele ontwikkeling van één van de armste regio’s van Brazilië. De wijde sociale omgeving van het atelier ondervindt daardoor steun om uit de plaatselijke economische impasse te geraken. Een nieuwe, jonge garde beeldende kunstenaars maakt zich dan ook op om in de voetsporen te treden van Selma. Het vormt een mooie bevestiging van de visie die ‘Cores’ erop nahoudt en is uiteraard een stimulans om het immer onafgewerkte project verder te zetten.

‘The Visitor’ is één van de weinige designs dat vervaardigd wordt in het keramiekatelier van ‘Cores’, maar dat eigenlijk geen eigen ontwerp is. Het gaat hier om een werk van de hand van de Belgische kunstenaar Guido Deleu (°1932), een gepensioneerd ingenieur met een passie voor kunst en sculptuur. Het oorspronkelijke ontwerp werd voor een cultureel centrum in Vlaanderen gemaakt.

In de jaren negentig kregen haar creaties internationale uitstraling na exposities in New York en Parijs. In die periode creëerde ze tevens haar eerste keramische reuzenappels, een ontwerp dat de tijd moeiteloos zou doorstaan. Elke appel wordt tot de laatste penseelstreek minutieus afgewerkt en voor de stelen worden echte twijgjes gebruikt, wat elke creatie uniek maakt.

Intussen groeiden de handgemaakte beeldjes in keramiek uit tot één van de prominente sculpturen in het atelier. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar in 3 afmetingen en meer dan 20 kleuren.

Blue. ❘ 21

cores da terra is premium partner van Corifeo, de volledige collectie is bij ons verkrijgbaar.


22 ❘ Blue.


Een weelde aan geurcomposities Geuren spelen een belangrijke rol in ons leven, zowel bewust als onbewust. Ons reukorgaan is immers het meest gevoelige zintuig. Bij de creatie van een bepaalde sfeer spelen geuren een prominente rol. Bovendien beschikken ze over de eigenschap om onze stemming mee vorm te geven. Het is net daarom dat steeds meer mensen de huisparfums ontdekken en erkennen als een belangrijk onderdeel van het interieur en hun leefomgeving. Als één van de meest vooraanstaande producenten van huisparfums, laat Linari zich sterk inspireren door aroma’s en design. Het onweerstaanbare karakter van hun composities verraadt een continue zoektocht naar dé ultieme geur die steeds weer fascineert. Elke geur beschikt over een rijk palet aan aroma’s, een kenmerkende weelde die men terugvindt in alle geurcomposities van Linari. Soms sensueel, vaak provocerend,

ontdek de collectie diffusers, roomsprays, geurkaarsen en parfums van linari bij Corifeo.

dan weer luxueus of afgewerkt met een vleugje mystiek. Door de samenwerking met topparfumeurs levert Linari een uitzonderlijke reeks huisparfums af. De brede waaier aan ingrediënten voldoet moeiteloos aan de individuele wensen van een breed publiek. Linari combineert haar gamma aan huisparfums met tijdloos en tegelijk modern design waardoor de flessen meteen ook mooie interieurobjecten zijn. Voor de vormgeving van de velvet-lijn werd bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met Porsche Design Studio. De verschillende geuren van Linari komen in diverse vormen. Zo zijn er diffusers, roomsprays en geurkaarsen, maar ook zepen en eaux de parfums, die elk verkrijgbaar zijn in verschillende formaten en doseringen.

Blue. ❘ 23


24 ❘ Blue.


Hinterveld - een geschenk van de natuur Het mohair uit Zuid-Afrika wordt beschouwd als het beste ter wereld. De uitmuntende kwaliteit is afkomstig van van de Angorageit die de vlaktes van de Karoo-regio begraast. De combinatie van warme, droge zomers, koude winters en woestijnachtige vegetatie geven extra schoonheid aan deze natuurlijke rijkdom. Mohair kan dag en nacht gedragen worden, voelt fris aan in de zomer en warm in de winter. Zijn elasticiteit zorgt ervoor dat de vorm steeds behouden blijft en de vezels quasi onbrandbaar zijn. Ook de zijdeachtige glans en de

kleurbestendigheid verklaren het groeiende succes van deze stof. Hierdoor is mohair momenteel één van de meest exclusieve natuurvezels die zowel in de mode-industrie, als door interieurontwerpers en creatieve vakspecialisten gebruikt worden. Het Zuid-Afrikaanse Hinterveld baseert zich op de unieke kenmerken van het ecovriendelijke mohair. In het nastreven van perfectie, wordt de vachtproductie bij Hinterveld nauwgezet onderworpen aan de hoogste kweekstandaarden. De geiten worden grootgebracht in

ontdek de collectie plaids van hinterveld bij Corifeo.

hun natuurlijke omgeving en worden tweemaal per jaar op een diervriendelijke manier geschoren. Een bijkomende meerwaarde bij het gebruik van mohair is de hernieuwbaarheid, waardoor een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd. Hinterveld bracht inmiddels 6 natuurlijk ogende collecties (zie www.hinterveld.com) op de markt met elk een uniek ontwerp. De plaids combineren tijdloze charme en zachtheid met een luxueuze uitstraling.

Blue. ❘ 25


26 ❘ Blue.


Het gouden ei van

Het merk ‘Clio Goldbrenner’ bestaat nog maar 2 jaar, maar heeft in die korte bestaansperiode al een belangrijke plaats veroverd. Bekende gezichten als Sharon Stone, Inès de la Fressange en Émilie Dequenne werden gespot met de handtassen van de Belgische ontwerpster Clio Goldbrenner. Haar creaties staan dan ook bovenaan op de ‘wishlist’ van vele vrouwen. Hoog tijd voor een gesprek. Hoe ben je in mode verzeild geraakt? Heb je mode gestudeerd? Eigenlijk heb ik economie gestudeerd. Ik groeide wel op in een zeer creatieve omgeving, met onder andere mijn moeder die styliste was. We reisden in die context vaak naar Parijs en Milaan, dus mode is me met de paplepel ingegeven. Na mijn studies belandde ik in de marketingwereld waarbij ik luxegoederen promootte, maar ik miste daarin een zekere vorm van creativiteit. Daarnaast wilde ik ook liever voor mezelf werken door een eigen bedrijf of merk op te richten. Hoe zou je je stijl omschrijven? Je zou onze handtassen eerder minimalistisch kunnen noemen, omdat ik veel met rechte lijnen werk. In de afwerking verwerk ik dan steeds de kenmerkende gouden accenten.

We richten ons voornamelijk op de actieve, modebewuste vrouw. De tassen zijn vrouwelijk en verfijnd, maar toch ook praktisch in gebruik. Ze zijn gemakkelijk te combineren, wat ze ideaal maakt voor elke gelegenheid. Hoe verklaar je het plotse succesverhaal van Clio? Ik denk dat het een combinatie is van hard werken en passie. Ik ben enorm bevlogen in de dingen waarmee ik bezig ben. Een deel valt natuurlijk ook toe te schrijven aan de marketing die achter het merk zit. Maar zonder het vertrouwen en de dynamiek van onze verkooppunten had ik nooit zo snel vooruit kunnen gaan. Wat is tot hier toe je favoriete creatie? Ik ben zeer trots op de Classic van Clio, maar er komen elk seizoen nieuwe dingen bij waarover ik dan óók weer zeer enthousiast ben. Zo maken we regelmatig gebruik van nieuwe materialen of experimenteren we met nieuwe ontwerpen. Het is vooral leuk wanneer ik m’n eigen handtassen in het straatbeeld zie opduiken en ze in perfecte combinatie worden gedragen zoals dat initieel bedoeld was in de ontwerpfase.

ontdek de volledige clio goldbrenner collectie bij Corifeo.

Denk je eraan om onder je label nog andere mode-items uit te brengen? Ik wil in eerste instantie mijn expertise in handtassen verder uitbouwen. Daar wil ik graag om bekend staan. Vanuit die invalshoek zou ik in de toekomst wel willen samenwerken met andere ontwerpers, waarbij ik me dan niet meer wil beperken tot enkel handtassen. Clio lijkt voorlopig vooral te mikken op de Belgische markt. Hoe zie je de verdere groei in het buitenland? We zijn al aanwezig in een aantal andere landen zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk en Mexico. De Belgische markt blijft momenteel wel de belangrijkste en die positie willen we graag consolideren, maar Frankrijk zit sterk in de lift. Zo krijgen we eind oktober een eigen hoekje in Galeries Lafayette in Parijs. Die naamsbekendheid in andere landen is voor ‘Clio Goldbrenner’ natuurlijk een belangrijke, volgende stap. We wensen je alvast veel succes! - DD

we love

Blue. ❘ 27


28 ❘ Blue.

reversible clutch clio goldbrenner blouse stéphanie vaillé oorbellen yzbel armbanden titto – alles bij Corifeo.


t-shirt de luxe clinch collection – bij Corifeo.

Blue. ❘ 29


30 ❘ Blue.

t-shirt de luxe clinch collection sjaal karakoram ring céline d’aoust armbanden yzbel, VII de bruxelles, samer – alles bij Corifeo.


trui chauncey handtas clio goldbrenner ring elisa lee – alles bij Corifeo. photos by vincent lagrange - www.finni.be

Blue. â?˜ 31


from belgium, with l ve Ook talent van eigen bodem verdient een plaats in Blue. Heel wat ontwerpers en kunstenaars uit België brengen mooie, originele items uit, die een perfecte aanvulling vormen op iedere levensstijl. Wat vooral opvalt is de creativiteit en passie waarmee zij hun objecten en accessoires benaderen.

Komonisme Het Belgische duo Raf Maes en Anton Janssens lanceerde in 2009 een collectie deluxe horloges onder de naam Komono - Japans voor ‘kleine dingen’. Ze gebruiken een rijk palet aan kleuren en patronen om de modieuze uurwerken vorm te geven, waardoor stijlbewustzijn tot een hoger niveau wordt getild. Een uiterst draagbare collectie, geschikt voor mannen en vrouwen. Looking good was never this easy! We are Komono. Are you?

he Winston Brogue

panese Quartz Movement ushed or Matte Metal Case ainless Steel Back ase Water Resistant 3atm enuine Leather Wristband 41mm

32 ❘ Blue.

CHARCOAL

WALnuT

DeSeRT SAnDS

JeT BLACK

MACCHIATO


l ve

Creaties uit eigen land. Objecten met ballen Tamawa dankt haar identiteit aan het bakeliet, gebruikt als kernmateriaal voor haar collecties. De naam is afgeleid uit het Japans en betekent ‘bal op stalen ring’. Designer Hubert Verstraeten verwerkt bakeliet en staal tot een harmonieus en uitgepuurd geheel. De brede collectie handgemaakte horloges en sieraden is beschikbaar in tal van volle kleuren die je op diverse manieren kan combineren met je outfit.

Clinch Voor Clinch betekent elk seizoen een nieuwe creatieve zoektocht naar kleuren en patronen. Naast hun eigen ontwerpen, doen ze voor elke collectie ook beroep op een kunstenaar, ontwerper of illustrator. Clinch werkte zo o.a. al samen met Delphine Boël en Tim Flach. De recentste collectie wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en de pracht van de natuur. De krachtige dierenbeelden van de Britse fotograaf Tim Flach, zijn al kunstwerken op zich. Een aantal foto’s werden gekozen om gedrukt te worden op de sjaals van kasjmier en modaal, materialen die de kleuren perfect tot hun recht doen komen.

Blue. ❘ 33


34 â?˜ Blue.

photo by heikki verdurme


Elegant Food Inspiration : Puur Genieten Pascale Naessens staat met haar alomgeprezen kookboeken onafgebroken op nummer één in de culinaire boeken top tien. De no-nonsense aanpak in haar kookboeken slaat ontzettend aan. Ook complimenten op het internationale toneel blijven niet uit; Pascale won op het ‘Festival du livre culinaire’ in Parijs met haar laatste kookboek één van de prestigieuze ‘Gourmand World Cookbooks Awards‘. Ook nu in haar nieuwste en vierde boek – Puur Genieten 2 – schudt Pascale moeiteloos de gerechten uit haar mouw. Deze zijn altijd eenvoudig te bereiden, maar door de toevoeging van net dat beetje pit of dat extra snuifje creatief, worden haar recepten eigenzinnig, maar ook herkenbaar. Pascale Naessens heeft haar eigen stijl, maar ze heeft ook een specifieke visie op gezonde voeding. Mediterrane ingrediënten blijven de voornaamste inspiratiebron en onder het motto ‘puur genieten en toch slank’, herbergt elk boek een schat aan informatie over deze pure manier van eten. Niet het zoveelste dieet, niet de nieuwste hype, maar gewoon gezond verstand en dat siert. Ideaal ook voor wie weinig tijd heeft, maar toch in de spreekwoordelijke handomdraai een gezonde maaltijd op tafel tevoorschijn wil toveren. Corifeo mag u alvast een preview geven met 2 recepten uit het nieuwste boek van Pascale Naessens – ‘Puur Genieten 2’.

Quinoa met gegrilde groenten Werk: 15 minuten – gaartijd: 30 tot 40 minuten – voor 2 personen 100 gr quinoa 1 rode biet ¼ knolselder 400 gr pompoen 2 rode uien 2 knoflookteentjes 2 laurierblaadjes balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knolselder en de rode biet in kleine stukjes, de uien in acht stukken en de pompoen in iets grotere stukken. Leg alle groenten in een ovenschotel. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en een scheut balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Meng alles goed. Zet 30 tot 40 minuten met een deksel in de oven. Spoel de quinoa. Kook 1 deel quinoa met 2 delen water. Voeg er de geplette knoflookteentjes aan toe, de laurierblaadjes, een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ongeveer 13 minuten koken met een deksel op de pot. Zet de pot van het vuur en laat nog even nawellen. Meng de quinoa onder de groenten. Tip: beetgaar De pompoen is na 30 minuten in de oven zacht, maar de knolselder en de rode biet blijven beetgaar. Als je echt wil dat alle groenten ‘zacht’ zijn, dan kan je best de knolselderblokjes en de rodebietblokjes even apart voorkoken. Maar dan krijg je ook een iets andere smaak. Persoonlijk heb ik liever een ‘beet’, zeker als je het als hoofdgerecht serveert. Ook de smaak zit beter en er is minder werk aan. Aan jou de keuze.

foto links: schalen ‘Pure’ by serax - alles verkrijgbaar bij Corifeo.

Blue. ❘ 35


36 â?˜ Blue.

photo by heikki verdurme


Pikante currysoep met kip en groenten Werk: 10 minuten – gaartijd: 30 minuten – voor 2 personen 400 gr kipfilet 2 stengels groene selder 2 wortelen 1 preistengel 4 shiitakes of 8 bruine champignons 4 knoflookteentjes 1 afgestreken eetlepel kurkuma Rode currypasta (zie tip)

Was de selder, de wortelen en de prei en snijd ze in ringen. Snijd de knoflook in plakjes en de kipfilets in reepjes. Zet een diepe pot op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Voeg meteen de groenten toe en de knoflook. Roerbak ongeveer 5 minuten. Meng drie eetlepels rode currypasta met wat water en giet bij de groenten. Voeg ook de kippenreepjes en de kurkuma toe. Kruid met flink wat zwarte peper. Voeg water toe tot alles net onderstaat. Zet het deksel op de pot en laat zacht 20 tot 30 minuten koken. Snijd de champignons in plakjes en laat ze pas de laatste 5 minuten meekoken. Serveer de soep in diepe kommetjes. Tip: rode currypasta Er zijn veel verschillende soorten curry. Belangrijk is dat het een pasta is. Dit gerecht mag best pikant zijn, dus kies voor de ‘hot’ versie. Westerse curry is milder dan Aziatische. Begin eventueel met twee eetlepels en proef. Doe er dan eventueel wat bij en proef weer… Tip: shiitakes Dit is één van de meest voedzame paddenstoelsoorten. Ze zijn bijzonder rijk aan medicinale stoffen die ons immuunsysteem versterken. Gaar shiitakes altijd goed, want rauwe shiitakes kunnen hevige allergische reacties uitlokken.

het volledige ‘Pure’ by serax servies ontworpen door Pascale Naessens en haar kookboeken zijn verkrijgbaar bij Corifeo.

Blue. ❘ 37


38 ❘ Blue.


Ode aan de ambacht Bij Forge de Laguiole gaan traditie en design duidelijk hand in hand. De messen van Laguiole worden met de hand gesmeed uit staal afkomstig uit de streek van het Aubrac-plateau in ZuidFrankrijk. Het complexe productieproces werd van generatie op generatie doorgegeven en telkens verder geperfectioneerd. De ambachtslui van Forge beschikken dan ook over een bewonderenswaardige expertise. Hun vaardigheden op vlak van beeldhouwen, polijsten en graveren kunnen moeiteloos de concurrentie aan met goudsmeden en horlogemakers. Het hand- en snijwerk maken elk mes uniek en de zorgvuldig geselecteerde materialen staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Het design van de messen staat echter nooit stil. Naast een voortdurend streven naar perfectie, werkte Forge de Laguiole reeds samen met verscheidene

Franse designers, architecten en chefs die telkens een herinterpretatie van het traditionele mes afleverden. Zo gaf Philippe Starck -die ook het hoofdkantoor van Forge ontwierpde messen een modern uiterlijk, gebaseerd op pure en elegante lijnen. De fluogekleurde varianten van Jean-Michel Wilmotte -met gestileerde vormgevingzijn dan weer een opvallende verschijning aan elke tafel. De vrouwelijke ode aan het mes van de haute-couture designer Sonia Rykiel, gaat gekleed in rood en zwart en is zonder meer een stijlicoon te noemen. Het erfgoed van Forge gaat in elk geval niet verloren, maar vindt zich bovenal telkens opnieuw weer uit. Intussen maakt een nieuwe garde kunstenaars en ontwerpers zich dan ook op om het ontwerp van de messen onder handen te nemen. Wordt vervolgd‌

Blue. â?˜ 39


fruitmand serax tafelloper alfred schaaltjes wit landscape rosenthal glazen sarjaton iittala serviet serax vierkante en rechthoekige borden serax collections brandblusapparaat safe t theepot asa selection peper- en zoutmolen peugeot bestek nedda el asmar steakmes en botermes forge de laguiole – alles bij Corifeo.

40 â?˜ Blue.

Tastes may differ, but dining brings people together


houten plank sarjaton iittala serviet wit gestreept alfred karaf essence iittala eierdop origo iittala koffiekop en schotel ego iittala serviet hert bloomingville theekan marimekko birds kristian vedel bestek sambonet vilten coaster daff peper- en zoutmolen peugeot vlierbloesem roomer karaf corky muuto kandelaar nappula iittala pot wit en grijs keramiek vincent van duysen – alles bij Corifeo.

Creative & inviting ambience for everyday use

- iittala

Blue. â?˜ 41


tafelloper decopur theelichten iittala servies porselein pastel servietten bloomingville – alles bij Corifeo.

42 ❘ Blue.

People who give you their food, give you their heart

- césar chavez


vazen kate hume houten plank sarjaton iittala kurkentrekker forge de laguiole appel keramiek cores da terra schaal sarjaton iittala serviet serax theelichten kastehelmi iittala wijnglazen essence plus iittala – alles bij Corifeo.

I cook with wine, sometimes I even add it to the food

- w. fields

Blue. â?˜ 43


oiva servies weather diary marimekko bestek john pawson slalepels ekobo steakmes forge de laguiole glazen opbergdoosjes iittala schort marimekko champagnestop en magneten tamawa schaal keramiek vincent van duysen uilen iittala – alles bij Corifeo.

44 â?˜ Blue.

In good company, around the table

- marimekko


servies en schalen pure serax theelicht muuto glazen iittala steakmes forge de laguiole vijgen keramiek cores da terra braadpan gietijzer iittala – alles bij Corifeo.

There is no love sincerer than the love of food

- bernard shaw

Blue. â?˜ 45


Cooking with love 46 â?˜ Blue.


Deel de passie voor dineren. Bij ASA Selection hebben ze een hart voor koken en eten. ASA inspireert met leuke recepten en gastronomische tips, smaakmakend gepresenteerd op hun porseleinen servies. Elke collectie speelt in op specifieke vereisten. ASA à table is puur en elegant en is gemaakt van fine bone china. Het fijne porselein staat bekend om z’n verbazingwekkinde hardheid. Het is oven- en magnetronbestendig, geschikt voor de vaatwasser en de diepvries. Ideaal voor dagelijks gebruik.

Parmesansoep met gebakken kwarteleitjes en witte Albatruffels Recept voor 4 personen: Voor de soep: 2 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, 2 twijgjes salie, 2 twijgjes tijm, 2 twijgjes rozemarijn, 2 laurierbladeren, 1 theelepel peperkorrels, 2 eetlepels boter, 40g risotto rijst, 50ml witte wijn, 50ml Noilly Prat, 400ml kippenbouillon, 150ml room, waarvan 50ml opgeklopt, ongeveer 160gr geraspte parmezaan, Fleur de Sel, 20gr witte truffels. Voor de kwarteleitjes: 4 kwarteleitjes, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel bloem, 1 geklopt ei, 1 eetlepel verkruimelde toast, bakolie, 200gr verse bladspinazie, 1 theelepel boter, zout, peper, nootmuskaat.

Voor de soep: pel de uien en de look, hak ze fijn en stoof ze met de kruiden en de peperkorrels in boter totdat ze glazig worden. Voeg de rijst toe. Blus met de witte wijn en de Noilly Prat. Laat dit goed afkoken en voeg daarna de kippenbouillon toe. Even goed laten doorkoken en daarna tien minuten laten sudderen. Voeg 100ml room toe en opnieuw tien minuten laten sudderen. Roer de parmezaan er doorheen en breng op smaak met Fleur de Sel. Giet de soep doorheen een zeef. Voor de gebakken kwarteleitjes: laat 500ml water koken met de wijnazijn. Open de kwarteleitjes voorzichtig met een mesje en plaats ze in het kokende azijnwater. Verlaag het vuur en laat 3 minuten koken. Neem de eitjes uit het kokende water en blus ze in koud water. Laat de eitjes uitlekken op keukenpapier en rol ze daarna achtereenvolgens in de bloem, het geklopte ei en de verkruimelde toast. Bak de bladspinazie in boter tot deze krult. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak de kwarteleitjes in hete olie totdat ze knapperig zijn. Voor het opdienen: plaats de bladspinazie en 1 kwarteleitje op een voorverwarmd soepbord. Warm de soep op, laat schuimen met de opgeklopte room en giet omheen de bladspinazie. Garneer de soep met de truffels.

ontdek ASA à table en de andere collecties van ASA Selection bij Corifeo.

Blue. ❘ 47


48 ❘ Blue.

ASA 250°C plus Poletto


Handgemaakte Agnolotti alla Carbonara Recept voor 4 personen: Voor de vulling: 4 eierdooiers, 1 blaadje gelatine, zacht gemaakt in koud water, 25g geraspte jonge pecorino, 1 eetlepel opgeklopte room, nootmuskaat, zout, vers gemalen peper. Voor de saus: 8 sneden Tyrools spek, één sjalot, één teentje knoflook, 30ml witte wijn, 250ml kippenbouillon, 50g olijfolie, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 80g koude boter in blokjes, wat parmezaan om te raspen, zout, vers gemalen peper. Voor het deeg: 125g griesmeel , 75g bloem, 2 eieren, een snuifje zout.

Voor de vulling: au bain-marie, klop het eigeel tot een mousse. Voeg de zachte gelatine toe aan de mousse van eigeel en meng het geheel tot het koud is. Kruid af met de geraspte pecorino, het zout, de peper en de nootmuskaat. Roer de opgeklopte room erdoor en laat het carbonaramengsel afkoelen. Voor de saus: snijd het Tyroolse spek in reepjes. Hak de sjalot en het teentje knoflook in kleine blokjes. Bak het spek met wat olijfolie tot het krokant is. Leg ongeveer één vierde van het spek op keukenpapier en laat het uitlekken. Voeg de blokjes sjalot en knoflook toe aan het spek en bak het zachtjes. Blus met de witte wijn en laat het mengsel sudderen zodat de overtollige wijn verdampt. Meng de vloeistof met de kippenbouillon en breng het aan de kook. Zet het vuur tot één derde zachter. Giet door een fijne zeef en breng het weer aan de kook. Voeg de koude boter in blokjes erbij en kruid af met zout en peper. Voor het deeg: kneed al de ingrediënten tot een smeuïg deeg. Wikkel het in folie en leg het minstens een uur in de koelkast. Rol het deeg zeer fijn uit met behulp van een pastamachine. Snijd 16 tot 20 vierkanten van 8 cm diameter. Plaats in het midden van elk vierkant een eetlepel carbonara-vulling. Bestrijk de randen met eiwit en vorm om tot agnolotti. Om te serveren: kook de agnolotti een drietal minuten in kokend, gezouten water. Haal ze er uit en leg ze in de saus van het spek. Kruid af met peterselie en roer. Serveer de agnelotti op vier voorverwarmde 250°C plus Poletto borden. Overgiet met een beetje saus, werk af met wat geraspte parmezaan en garneer met het gebakken Tyroolse spek. Onmiddellijk serveren.

Ontdek de beste kwaliteit voor uw keuken. Een tafel gedekt met ASA 250°C plus Poletto straalt elegantie uit. Het porselein van de collectie is helderwit gekleurd en werd geïnspireerd door strakke architecturale vormen. Wellicht het meest kenmerkend zijn de multifunctionaliteit en de verbazingwekkende hardheid van het materiaal. De 61 borden en schalen van deze ASA-reeks zijn alle ovenbestendig en bestaan in uiteenlopende vormen. Dit maakt ze ideaal voor stomen, braden en gratineren, maar je kan er ook de tafel mee zetten en het eten ermee opdienen. ASA 250°C plus Poletto voldoet daarin aan de hoogste eisen, wat deze collectie bijzonder geschikt maakt voor zowel professionals als voor liefhebbers van het betere keukenwerk.

ontdek ASA 250°C plus Poletto en de andere collecties van ASA Selection bij Corifeo.

Blue. ❘ 49


De wet van clodette Veerle Dobbelaere en Karen Van Winkel vormen het creatieve duo uit Antwerpen achter de nostalgische vrouwelijkheid van Clodette. Ze brengen een eigenzinnige collectie voor tafel, keuken, badkamer en alle kleine hoekjes in je huis. De collectie is een knipoog naar vrouwen die met liefde terugdenken aan wie hen voorgingen, maar tegelijkertijd met passie in het leven van vandaag staan. Forward to basics, aldus Clodette.

Stralen zult gij, dag en nacht. Ontdek en voel met al je kracht. Geven wilt gij, meer en meer. Negeren zult gij elke sneer. Steek uw tijd in schone dingen. Dat is wat uw hart doet zingen. Elegantie blijft een recht. Harmonie is waar je voor vecht. Doe niet moeilijk wat ook makkelijk kan. Daar wordt een mens veel ouder van . Bovenal, bemin uw (t)huis. Daar ligt uw geluk, wees niet abuis.

Ieder ontwerp heeft een eigen naam en een verhaal. Een klein wit knoopje is het handelsmerk en staat symbool voor wat de collectie doet: mensen samenbrengen.

from belgium, with l ve

50 â?˜ Blue.

de volledige collectie van clodette is verkrijgbaar bij Corifeo.


‘Bij Corifeo telt het verhaal achter de producten, niet de hype’ De brede glimlach die je vanachter de toog bij Corifeo begroet, behoort toe aan Véronique, het energieke dametje dat 5 jaar geleden de deuren van haar winkel opende. Als lifestyle-aficionada weet ze ongetwijfeld heel wat over ‘het goede leven’. Het maakt ons benieuwd naar de persoon achter Blue. en Corifeo. Véronique, jij bent de drijvende kracht achter Corifeo. Hoe ben je op het idee gekomen? Na een carrière in sales & marketing, ben ik een aantal jaren fulltime met m’n gezin bezig geweest. Een fijne periode, maar na verloop van tijd werden de kinderen zelfstandiger en liep ik thuis de muren op. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, maar nu vanuit een persoonlijke invalshoek. Corifeo is een lifestylewinkel. Wat mogen we onder de noemer ‘lifestyle’ verstaan? Die term dekt een brede lading. Corifeo heeft z’n fundamenten gelegd in interieur & design, maar lifestyle is voor ons een begrip dat steeds evolueert. De rode draad blijft wel het verhaal achter het product. Dat maakt het leuk, alles kan! Zo kiezen we voor onze accessoires vaak voor Belgische ontwerpers, geven we internationaal design een plek en maken we een selectie uit alle andere leuke dingen die we op ons pad tegenkomen. Klanten zeggen dikwijls dat Corifeo een ‘gevaarlijk adres’ is, omdat je er altijd wel iets vindt waarmee je jezelf of anderen kan verwennen. Ook Blue. valt voor ons onder de noemer ‘lifestyle’, een logisch gevolg ook van alle projecten waarmee we bezig zijn. Je bent niet alleen zaakvoerder, maar staat meestal ook zelf in de winkel. Is dat gemakkelijk te combineren? Het is soms snel schakelen tussen de verschillende rollen die ik moet opnemen, maar dat houdt het boeiend. Ik hou graag het contact met m’n team en de klanten, waarvan sommigen intussen tot mijn vriendenkring behoren. De enthousiaste reacties van zowel klanten als leveranciers doen me enorm veel plezier. zou je jezelf omschrijven als een levensgenieter? Absoluut! Ik word voortdurend ondergedompeld in alles wat met lifestyle te maken heeft en daarin voel ik me thuis. Elk jaar kijk ik uit naar Maison&Objet, de beurs in Parijs, waar we inspiratie voor onze collecties opdoen. Ook heb ik een voorliefde voor alles wat met Italië te maken heeft. neem je die ervaring ook mee terug naar België? Uiteraard werkt dit inspirerend voor Corifeo, maar m’n ideeën haal ik ook uit kleine, alledaagse dingen. Op het terras van tennisclub park tC Brasschaat heerst er altijd een gezellige sfeer en met een straaltje zon erbij voelt het net alsof je in de Provence zit. Voor m’n ItaIiëgevoel ga ik naar het restaurant van onze Italiaanse vriend Biaggio pane e Vino in Schoten. Wat mogen we nog verwachten van Corifeo? Onze creatieve ideeëndoos zit voorlopig nog vol en we hebben nog wel wat in petto. Hou dus vooral onze kalender in het oog om op de hoogte te blijven.

zonnebril chloë jurk conni kaminski ring elisa lee handtas clio goldbrenner schoenen swedish hasbeens – alles bij Corifeo.

Blue. ❘ 51


52 ❘ Blue.


De smaakvolle kunst van dineren Al meer dan 100 jaar staat de naam Rosenthal synoniem voor een luxueuze cultuur van dineren. De charme van het porselein, het glas, de keramiek en het bestek is te danken aan het vermogen van Rosenthal om de essentie van de tijdsgeest te vertalen naar de producten. Meer dan 150 kunstenaars en ontwerpers houden de verschillende Rosenthal-lijnen in leven en hun werk weerspiegelt daarbij de hedendaagse kunststromingen. Ze werken samen om vorderingen in hoge kwaliteit en functionaliteit te bereiken. Of het nu een bordje of een kopje is, een vaas of een schaal, elk item weerspiegelt het karakter van de respectievelijke collecties en voegt daar z’n eigen bijzonderheid aan toe, zonder de harmonie uit het oog te verliezen.

ontworpen door de beroemde architect Walter Gropius die een grote invloed had op artistieke creaties uit de 20ste eeuw. Hij was de oprichter van The Architects Collective (TAC) en spirituele vader van het wereldberoemde Bauhaus. Hij ontwierp daarnaast ook twee bedrijfsgebouwen voor Rosenthal. De TAC-collectie maakt al jaren onderdeel uit van de standaardcollectie van het Centre Pompidou in Parijs, als een voorbeeld van tijdloos design. Het gaat om een puur ontwerp uit 1969, gebaseerd op eenvoudige, geometrische vormen. TAC is gemaakt uit porselein en gevormd op duizend graden celsius, waardoor het extra sterk is.

TAC is een van de meest bekende collecties van Rosenthal. Ze werd Blue. â?˜ 53

ontdek de rosenthal, divino en thomas collecties bij Corifeo.


Copper Crush

servietten bloomingville appel keramiek cores da terra hoptimists hoptimist brandblusapparaat safe t – alles bij Corifeo.


Elegant Hotspot

Elegant Wifties

Wij logeren minstens 2 x jaar in Parijs om nieuwe collecties te kiezen tijdens één van de belangrijkste internationale beurzen ‘Maison & Objet’. Na een inspirerende en bovenal vermoeiende beursdag is het altijd opnieuw thuiskomen bij Mama Shelter, een designhotel ontworpen door Philippe Starck. Je voelt je direct thuis bij Mama, zowel als student, toerist, zakenvrouw of –man. Hier kom je niet voor de ‘grote chique’, maar wel voor een hip, gastvrij en ‘fun’-hotel vol humor, dat ook nog eens zeer correct geprijsd is. Ook het restaurant en het ontbijt zijn echte aanraders.

Wij zijn fervent volger van deze unieke duoblog van de 2 prettig gestoorde Wifties – Women in their fifties – Hélène Van Herck & Ann Lemmens. Beide dames beschikken over een straf mediaverleden en dat merk je. Verwacht je vooral aan een plezante kijk op situaties en dagdagelijkse beslommeringen, maar ook beautytips, fashionbevindingen én bedenkingen. Dit alles overgoten met een (h)eerlijk humoristisch sausje. Ze nemen 50+ serieux, maar niet zichzelf. Lees zeker ook de column van Hélène op blz. 17. www.wifty.be

Destination Paris

Mama Shelter ligt in het 20ste arrondissement op korte loopafstand van Père Lachaise – een van de bekendste begraafplaatsen van Europa. In de straat van Mama Shelter, Rue de Bagnolet, vindt u fabrieken die omgetoverd zijn in woonhuizen, leuke bars & boutiques. www.mamashelter.com +33 (0)825 00 62 62 .

Elegant Restaurant

Destination London

Elegant Taperobar Brasschaat heeft ondertussen ook z’n eigen hippe plek, nl. Ben’s Moment. Deze ‘taperobar’ zou je evengoed kunnen terugvinden in een hippe wijk in Londen of New York. Hier kom je absoluut voor de sfeer, de héérlijke topwijnen, de muziek en de met zorg samengestelde tapa’s. Wij bij Corifeo zijn grote fan! Allen daarheen! www.bens-moment.be bredabaan 161 2930 Brasschaat +32 3 651 70 74

Een van onze meest inspirerende steden is ongetwijfeld Londen. Hier kan je echt de hele wereld en de laatste trends spotten. Zo zijn we recent bij Spice Market gaan eten. Eerder toevallig, want we hadden op voorhand elders een restaurant geboekt, maar toen we hier binnenstapten voor de lunch waren we gelijk verkocht! Dit was echt genieten. Zowel het interieur, de muziek, het eten, het wijntje, maar zeker ook de bediening waren uitstekend. Hier zie je ons zeker terug! www.spicemarketlondon.co.uk 10 Wardour Street, W1D6BZ, London

we love

Elegant Designblog

Destination Brasschaat

Intussen een klassieker onder de interieurblogs, met top 10-noteringen in tal van kranten & magazines. De immer explorerende Emma dompelt je onder in de Scandinavische interieur- & designwereld, met de nadruk op styling en fotografie. Ze heeft een eigen interieurboek en op haar site kan je haar Stockholm City Guide terugvinden. www.emmas.blogg.se Blue. ❘ 55


56 ❘ Blue.


poef cylinder missoni home kaars marianne guedin zepen panpuri schaaltje turquoise asa selection armbanden mathilde danglade body oil karmameju handzeep badschuim geurstokjes compagnie de provence slippers tkees plaid hinterveld plaid missoni home bord pure serax kaars missoni home kivi theelichten iittala kleenexdoos ekobo handdoek josephine missoni home – alles bij Corifeo.

Blue. â?˜ 57


diffuser decor culti

supermud glamglow

natural candle hot karmameju

Relax and enjoy Leef in lichte kamers. Verander regelmatig van omgeving. Geniet van natuurlijke aroma’s. Sta stil bij je omgeving. Luister naar muziek. Verdiep jezelf in conversatie. Leef in rust en ritme. Beweeg in alle vrijheid. Verruim je gedachten. Denk nu, niet morgen. Omarm het leven. Streef dromen na.

body oil hope karmameju

gezichtsmasker glamglow

58 â?˜ Blue.

alles bij Corifeo.

diffuser stile culti

hand lotion rich karmameju

parfum notte bianca linari


etui VII de bruxelles pot keramiek vincent van duysen parfum acqua santa linari ring watermelon cÊline d’aoust ring kolins kaars marianne guedin handzeep compagnie de provence karaf kartio iittala home fragrance menta linari parfum molecule serviet alfred home fragrance en geurzakjes culti reinigend gezichtsmasker glamglow theelicht fire iittala handdoek ottomania washand hamam schaaltje wit serax collections zeep vista sul mare linari theelichthouder japans papier schaaltje ovaal pure by serax armbandje mathilde danglade theelichthouder bloomingville scrub karmameju tafelloper alfred - alles bij Corifeo.

styling by audrey heselmans - photos by tamm - www.tamm.be Blue. â?˜ 59


notte bianca linari

mini wallet secrid

keith missoni home

It’s a man’s world Men are eager to control. They are always hunting for the next big thing. They use humor to enlighten the mood. They tell stories to their friends. They strive towards efficiency. They are ambitious creators. They are always looking for true originals. They know what ‘it’s a man’s world’ really means. Men do what men do. cocktailshaker good spirit

And oh yeah, they never think in clichés.

black mat see concept

vlierbloesem roomer

philippe starck forge de laguiole

us navy black safe t

60 ❘ Blue.

alles bij Corifeo.


New objects @ Corifeo. Bij Corifeo zijn we steeds op zoek naar nieuwigheden zonder ons daarom onbedachtzaam in de nieuwste trends of hypes te storten. We geven graag een plaats aan leuke hebbedingen of smaakvolle eyecatchers.

Pruimen en vijgen Cores da Terra is intussen wereldwijd bekend om z’n creaties in keramiek. De vakmensen uit het atelier in Brazilië laten zich sinds lang inspireren door natuurlijke pigmenten en materialen. Ze trekken deze lijn ongehinderd door met de nieuwe pruimen en vijgen die een mooie aanvulling vormen op de bestaande collectie.

birdies

we love

Deze charmante Bird-collectie combineert een aantrekkelijke eigentijdse vorm met traditionele materialen. Deze kleine, houten vogeltjes worden met de hand gemaakt en zorgen meteen voor een vrolijke noot in het interieur. Je kan kiezen uit Walnut of Engels Sycamore, te combineren met een ruim gamma aan kleurige accenten.

allemaal beestjes Het Deense Bloomingville staat garant voor intrigerende combinaties. Hun collecties sieren huis en tuin en zijn een mix van Scandinavische stijl en handgemaakte producten. Ze maken met hun prints vaak referenties naar de majestueuze natuur van het Hoge Noorden. De hertjes zijn hiervan een voorbeeld. Je vindt ze terug op de kussens en servietten van Bloomingville.

Blue. ❘ 61


62 ❘ Blue.


koinobori vis mme mo stacked kastopstelling muuto letterbox huisjes wit bloomingville japanse gelukspoppetjes sonny angels potlodenset mr men & little miss boek wilde dieren gottmer theeservies anne claire petit japanse washi tape mt masking tape paraplu djeco dinosaurus eero aarnio kers keramiek cores da terra houten theeservies djeco stippenschoentjes souza drinkbeker vogeltjes djeco drinkbeker uil blafre papieren knutseldiertjes djeco houten laptop iwood kussen ‘peer’ marimekko boek tel mee tom schamp noren bienvenue mme mo rode opbergmand restore muuto lovecat minilabo schommelboot anna arthur&friends poef gehaakt anne claire petit teckel anne claire petit pyama claesen’s photobooth doiy kindermeetlat donkey verkleedset spons piraat donkey – alles bij Corifeo.

Blue. ❘ 63


scouic djeco

green line playsam

smiley hoptimist

Kids lifestyle 4 seizoenen djeco

Spelen. Klimmen. Lachen. Zwemmen. Kruipen. Lopen. Zoeken. Kijken. Smullen. Stappen. Giechelen. Praten. Dromen. Fietsen. Lezen. Voelen. Knutselen. Leren. Tekenen. Knippen. Plakken. Rekenen. Durven. Groeien. Brullen. Rollen. Dansen. Vieren. Praten. Luisteren. Vragen. Zingen. Zitten.

geluksengeltjes sonny angels

Springen, vallen en weer opstaan.

theeservies hout djeco

carlito tom schamp arthur&friends

64 â?˜ Blue.

ontdek de volledige kids collectie bij Corifeo.

landscape doiy

puzzel lĂŠon djeco

rendier anne claire petit


Save the date Bij Corifeo scoor je leuke geschenken, toffe accessoires, een stijlvolle outfit of tijdloze interieuritems. Maar er is meer. We organiseren ook met regelmaat leuke events in onze winkel waarmee we willen inspireren. Workshops, signeersessies en kunstgalerijen, ze passeren allemaal de revue. Vaak zijn het éénmalige acties, hou dus zeker onze agenda in het oog op de website of op onze facebookpagina. www.facebook.com/corifeobrasschaat Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief op corifeo.be

❤ dinsdag 12 november 2013:

Pascale Naessens signeert tussen 19 en 21 uur haar nieuwste boek bij ons ❤ 22 t/m 25 november 2013:

opendeurdagen ❤ zondag 24 november 2013:

extra open van 10.30 tot 17 uur ❤ zondag 15 december 2013:

extra open van 10.30 tot 17 uur ❤ woensdag 18 december 2013:

VIP night: late night shopping tot 21 uur vooraf inschrijven is gewenst (info@corifeo.be) ❤ zondag 22 december 2013:

extra open van 10.30 tot 17 uur ❤ maandag 23 december 2013:

VIP night: late night shopping tot 21 uur vooraf inschrijven is gewenst (info@corifeo.be)

Corifeo bredabaan 362b 2930 brasschaat 03 653 33 85 info@corifeo.be ma-za: 10.30 - 18.00 www.corifeo.be www.facebook.com/corifeobrasschaat

Blue. ❘ 65


Gelegenheidslijsten Verjaardag, huwelijk, samenwonen, jubileum of pensioen? We helpen u graag bij het samenstellen van uw verlanglijst. Meer info hierover in de winkel. Relatiegeschenken Uw personeel een leuke attentie geven of zakenrelaties voor een bijzondere gelegenheid extra verwennen? Secretaressedag, een geboorte, huwelijk of eindejaar? Bij Corifeo vindt u altijd het juiste relatiegeschenk, uiteraard steeds met veel zorg en aandacht verpakt. Cadeaubon Als schattenjager of gehaaste cadeaukiezer bent u bij Corifeo aan het juiste adres! Vindt u zelf kiezen moeilijk of hebt u er de tijd niet voor, dan is de Corifeo-cadeaubon uw beste keuze. Shoppen na afspraak Druk en weinig tijd om tijdens de gewone openingstijden te winkelen? Geen probleem, wij staan graag ter beschikking na afspraak, ook ’s avonds of tijdens onze sluitingsdagen. Of wat dacht u ervan om samen met een groepje vriend(inn)en na sluitingstijd onze collecties te komen ontdekken? Wij zorgen voor de juiste sfeer met aangename muziek en een glas bubbels. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wat vindt u van Blue. ? Heeft u suggesties voor een volgende editie? We lezen graag uw reacties: hello@corifeo.be


Een greep uit onze merken Interior & design architectmade bloomingville brokis chatboard cores da terra henry dean hinterveld hoptimist iittala marimekko missoni muuto safe t safretti string when objects work Fashion & accessories annelies timmermans bensimon céline d’aoust chauncey clinch clio goldbrenner c. vangelatos elisa lee epice faliero sarti kate&jules klaar devillé mywallit noosa odd molly roos vandekerckhove samer armbanden swedish hasbeens tamawa tintamar titto velvet yzbel

Tableware alfred atelier du vin asa selection chilewich clodette daff decopur divino by rosenthal ekobo forge de laguiole iittala kyocera marimekko mydrap peugeot rosenthal serax collections thomas by rosenthal Wellness compagnie de provence culti glamglow karmameju linari Kids Lifestyle anne claire petit arthur & friends claesen’s djeco sonny angels Elegant gifts & more koziol lannoo books roomer secrid senz

Corifeo bredabaan 362b 2930 brasschaat 03 653 33 85 info@corifeo.be www.corifeo.be www.facebook.com/corifeobrasschaat


bredabaan 362 b 2930 brasschaat 03 653 33 85 www.corifeo.be ma-za: 10.30 - 18.00

68 â?˜ Blue.

Blue. magazine  
Blue. magazine  

Elegant lifestyle by Corifeo. An inspirational guide along timeless interior design, original gifts, fresh ideas, fashion and trendsetting...

Advertisement