Page 1

- Emiel Driesten -

Zie de bezoekers als jouw directe vijand/concurrentie en laat ze weten wie potverdikkemme de baas is!

- Eduard Bezembinder -

De werkelijkheid bepaal je blijkbaar zelf… Heel geruststellend allemaal.

- Colien Langerwerf -

Hoe ver mogen we gaan met het knutselen aan onszelf?

- Arjen Boerstra -

- Tineke Meirink -

Centraal staat een grabbelton met daarin heel veel verschillende illustratie-opdrachten.

- Oscar Venema -

Jouw zienswijze/denkwijze omgezet naar beeld, voor het voetlicht gebracht en op een treffende manier ontvouwen!

- Maria Koijck -

Een functie van kunst om mensen bij elkaar te brengen.

- Lambert Kamps -

Wat nu als wij bij deze mensen op bezoek gaan, gewapend met een rol maria kaakjes en een hoofd vol toffe ideeën.

- Frank Schaap -

Ja, daar ben je dan, 173 jaar na de uitvinding van het vastleggen van een projectie van licht.

- ApFab -

Lef... want je mag eigenlijk niet op gebouwen projecteren! Of toch wel?

Zo waarlijk dat bij enige aanblik het traanvocht uit je ogen buldert.

organisatie projectweek en samenstelling brochure Maaike Hamelynck Cor Groenenberg

en natuurlijk Eduard Bezembinder Fabian de Boer Arjen Boerstra Emiel Driesten Lambert Kamps Maria Koijck Tineke Meirink Colien Langerwerf Frank Schaap Oscar Venema Albert Westerhoff en iedereen die nog een bijdrage gaat leveren en dat nu nog niet weet...

Met bijzondere dank aan Simplon Hubert Nauta, Simplon Niels de jager, Simplon overige betrokken medewerkers van Simplon de Media afdeling van Minerva betrokken medewerkers van Minerva

Begeleiding Projectbureau/AMP, Michiel Uilen

Ontwerp Joost Bos

6T/M 10 FEBRUARI 2012

10 GASTDOCENTEN 10 PROJECTEN 1 KEUZE

Voor ‘t eggie

COLOFON

VRIJDAGAVOND 10 FEBRUARI PRESENTATIE EN SLOTFEEST IN SIMPLON

PROJECTWEEK PROPEDEUSE

In dit boekje staan alle projecten en alle gastdocenten beschreven. Lees de informatie goed door. Vanaf maandag 30 januari kun je via BlackBoard, (Courses, PROJECTWEEK Propedeuse VT ABK/VG: Crossing Minerva) je inschrijven voor een project. Elk project heeft een maximaal aantal inschrijvingen dus wees er snel bij. Je kun je maar voor één project inschrijven.

INSCHRIJVEN

De 10 projecten/workshops doorkruisen de beroepsprofielen op Minerva en een groot aantal disciplines. Regelmatig zullen de grenzen van deze disciplines verkend, opgerekt en overschreden worden. De projecten staan onder leiding van beeldend kunstenaars en vormgevers die in hun beroepspraktijk op geheel eigen wijze deze disciplines onderzoeken, inzetten en combineren. Uit dit aanbod van projecten kun je er één kiezen waar je de hele week mee aan het werk gaat. Van idee en productie, tot product en presentatie. De week heeft een keiharde deadline: vrijdagavond om 20.00 uur gaan de deuren van Simplon open voor een publieke presentatie van het resultaat van alle projecten. Houdt er rekening mee dat je de gehele week full time aan het werk bent. Zeg alle bijbaantjes af deze week, want het project zal alle tijd en aandacht vragen.

DE PROJECTEN

GET REAL: een thema met vele lagen. Van een oproep tot normaal te doen, te relativeren tot bespiegelingen over werkelijkheid en waarheid. En een naamgever voor films, boeken en liedjes en zelfs een energy drink! Genoeg om aan te haken in de verschillende projecten van deze projectweek. Get Real (film) - een Britse film uit 1998 Get Real! (blok) - een programmablok op het Canadese televisiekanaal YTV Get Real (televisie) - een Amerikaanse televisieserie die liep van 1999-2000 Get Real (Brits) - een Britse televisieserie uit de jaren 90 Get Real! (1991) - een Amerikaanse kindertelevisieserie met Brandon DeShazer Get Real (lied) - een lied van David Bowie Get Real (roman) - een roman uit de serie John Dortmunder van Donald Westlake GetReal (energydrink)

Maaike Hamelynck en Cor Groenenberg

De projectweek Crossing Minerva in Simplon is een begrip geworden en blijkt voor veel studenten één van de hoogtepunten van de studie te zijn. Maar het is natuurlijk aan jou zelf om het dat te laten worden. We wensen jullie heel veel plezier!

Na afloop van de week is iedereen zelf verantwoordelijk voor het veiligstellen en ophalen van het gemaakte werk en natuurlijk het opruimen de presentatie. Dit gebeurt deels na afloop van het feest en de volgende dag, op zaterdagochtend en begin van de middag. Houd daar rekening mee.

TOT SLOT

Op vrijdagavond 10 februari sluiten we de week af met een openbare presentatieavond (aanvang 20.00 uur). De eindresultaten van elk project worden in, op of rond Simplon getoond. De presentatie is de opmaat voor een groot slotfeest in de Grote Zaal van Simplon. Iedereen is welkom op zo wel de presentatie als het feest. Vraag vrienden, bekenden en familie om ook te komen. Alles wijst erop dat dit een bijzonder spektakel gaat worden!

PRESENTATIEAVOND EN SLOTFEEST

De week gaat van start op maandag 6 februari, om 09.00 uur in de Grote Zaal van Simplon (Boterdiep 69, Groningen, www.simplon.nl). We beginnen met een korte introductie en het voorstellen van de projectdocenten. Om 09.30 uur gaat iedere projectgroep van start onder leiding van de betreffende gastdocent. De projecten vinden op verschillende locaties plaats. Veelal in Simplon, maar ook in Minerva en in de werkplaatsen zal gewerkt gaan worden.

LOCATIES

Neen, ik wil het met je hebben over èchte kunst. Je weet wel: van die kunst met een hoofdletter K. Kunst zo hoog dat je haar bijna niet kan zien. Kunst zo schoon, zo waarlijk dat bij enige aanblik het traanvocht uit je ogen buldert terwijl je mond niet weet

In deze context krijgen woorden als kunstcriticus, kunstje, en kunstwerk een nogal bijzondere betekenis, maar daar wil ik het nu niet met je over hebben...

“...Kunstarm, kunstbaan, kunstbeen, kunstbloem, kunstboter, kunstgebit, kunstgras, kunsthars, kunsthoning, kunstijs, kunstivoor, kunstleder, kunstlicht, kunstlong, kunstmaan, kunstmest, kunstmoeder, kunstnier, kunstoog, kunstparel, kunstpenis, kunstsneeuw, kunststof, kunstvezel, kunstvlees, kunstvoeding, kunstwol, kunstwoord...” Niet zomaar een greep woorden uit het Groene Boekje*, maar allemaal woorden waarvan het voorvoegsel kunst staat voor surrogaat. Oftewel een kunstmatige, niet echte, vervanging van het oorspronkelijke materiaal.

KunstGetReal

(cc) 2010 NP3/ApFab

www.apfab.com

APFAB APENKOOI

Over ApFab ApFab is een kunstenaarsduo dat bestaat uit de componenten Albert Westerhoff en Fabian de Boer. Je zou kunnen spreken van één kunstenaar met een gespleten persoonlijkheid. ApFab beweegt zich momenteel rond de thema’s Copyright, Copyleft en Internet, wat resulteert in door het internet gegenereerde collages en installaties waarvan de grondstoffen geproduceerd zijn door derden.

⁃ ruimtelijk inzicht, ⁃ een hoop wilde ideeën ⁃ en vooral veel lef... want je mag eigenlijk niet op gebouwen projecteren! Of toch wel?

STUDIEPUNT

Opdracht Ter voorbereiding op de projectweek: 1. Verzamel beeldmateriaal (foto’s) van jezelf, je opa, oma, vader en moeder. 2. Verzamel beeldmateriaal (foto’s) van mensen die overduidelijk allerlei (chirurgische) ingrepen hebben ondergaan of juist niet. 3. Ga ook op zoek naar beeldmateriaal dat je kan helpen jouw “oudere ik” te construeren. Wat zijn de zichtbare effecten van: roken, drinken , sporten, tandarts, ziekten enz. Breng deze materialen de eerste dag mee om er direct mee aan de slag te kunnen.

Nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen mensen ‘beter’ maken, maar ook ‘verbeteren’. De grens tussen mens en techniek vervaagt. In hoeverre is de mens maakbaar? Hoe ver mogen we gaan met het knutselen aan onszelf? Hoe zie jij er uit over 40 jaar? Naturel of juist met alle ingrepen die mogelijk zijn.

Een spiegel die laat zien hoe je er over tien jaar uitziet wanneer je blijft roken of een prothese die met je lichaam vergroeit. Ze bestaan echt!

www.colienlangerwerf.nl

SCHILDEREN DOOR COLIEN LANGERWERF

Ja, daar ben je dan, 2012 – 1839 = 173 jaar na de uitvinding van het vastleggen van een projectie van licht. Je gaat ontleden, analyseren en slopen, video en fotografie binnenstebuiten keren, om terug te keren Verder nodig met de waarheid. Really! Teken- en schildermaterialen, schaar, lijm, papier, grote vellen papier. Uiteindelijk kom je tot een: “Get Real“ portret Meenemen: foto- en videocamera (fotocamera van 100 x 80 cm, acryl op linnen (voor het opgespannen verplicht), pen en papier, tekenpapier, laptop, fiets. doek wordt, tegen kostprijs, gezorgd).

de Nederlandse taal

* De officiële woordenlijst van

www.arjenboerstra.nl

FOTOGRAFIE/ VIDEO DOOR ARJEN BOERSTRA

‘Nog nooit heeft enig dier met een stok in het zand de contour gekrast van een soortgenoot.’ ‘Wanneer de verzadiging eenmaal bereikt zal zijn, wanneer men zal hebben ingezien, dat tenslotte andere waarden belangrijker zijn, zal men de donkere kamer, het collodium en het hyposulfiet laten voor wat het is, en er niet meer naar omzien.’ ‘Aldus heeft ons huidig technisch vermogen om een ongeëvenaard getrouw beeldverslag te geven geleid tot de grootste, permanente documentvervalsing, die de wereld ooit heeft aanschouwd!’ (Enkele zinnen uit de encyclopedie voor fotografie en cinematografie.)

Werkvorm Je werkt samen in een groep van 2 tot 3 personen. Meerdere mensen betekent meer vaardigheden en vaak een veelzijdiger idee. De eerste dag begint met wat inleidende oefeningen. Hierna begint het echte werk. Je doorgaat het in de beeldende kunst beproefde proces: idee / concept > verzamelen > schetsen > bouwen > exposeren en dit alles goed documenteren.

Wat neem je mee? Een foto- en/of videocamera om beelden uit de echte wereld te vangen en om je werk te documenteren.

Wat moet je kunnen? Het uitgangspunt voor het werk is je eigen fascinatie, gemixt met die van je groepsgenoten. Je hoeft geen specifieke technische kennis te hebben voor deze week. Wel handig is een vorse dosis bereidheid grensoverschrijdend te werk te gaan.

Doel Aan het eind van deze week staat er een daverend Kunstwerk ergens in de echte wereld, dat is opgebouwd uit bestaand (beeld)materiaal uit de echte wereld. Dat kan in alle dimensies: in 2D -plat op beeldscherm of papier als collage; in 3D -in de ruimte met assemblage of installatie ; of in 4D -time based als video mash up of animatie. Je maakt echt van nep, waardevol van waardeloos en het onmogelijke van het mogelijke (als dit laatste niet lukt, dan is de documentatie van de poging het eindwerk).

of hij moet lachen of iets scherps moet zeggen. Die ga jij tijdens deze projectweek maken. Het klinkt groots, maar het mag ook klein en je staat er niet alleen voor.

dat is volledig aan jezelf. Zie de bezoekers als jouw directe vijand/ concurrentie en laat ze weten wie potverdikkemme de baas is!

kunstproject op de grootste afvalberg van de wereld: die van Rio de Janiero. Het mooie van deze film is dat het goed laat zien hoe Vik Muniz met zijn project het leven van deze mensen die op die afvalberg werken, een andere wending weet te geven.

OK. Deze week gaan jullie ervaren hoe ‘t is om illustrator te zijn. Met stevige opdrachten en harde deadlines. Kortom: voor ‘t eggie! Centraal staat een grabbelton met daarin heel veel verschillende illustratie-opdrachten. Elke dag moeten er deadlines gehaald worden om de klant, lees: de docente, tevreden te houden.

Wat belangrijk is, is dat er deze week geëxperimenteerd wordt. Dat je materialen en technieken gebruikt die je normaal niet zo snel zou gebruiken. Dat we elkaar inspireren en dat er fanatiek gewerkt wordt in een goeie sfeer.

Vrijwillig werken bij Simplon heeft vele voordelen: je bouwt een leuk netwerk op, je doet ervaring op en het is handig wanneer je aan je portfolio werkt. Als Verbeeld jezelf op geheel eigen wijze en maak een verbluffend PORTRET VAN JEZELF. Middels fotografie, typografie, tekenen, illustreren, schilderen, knippen en plakken, schetsen kom je tot een grafisch ontwerp met de tijdgeest van nu: WAAR STA JE VOOR, HOE ZIE JE JEZELF? Jouw zienswijze/ denkwijze omgezet naar beeld, voor het voetlicht gebracht en op een treffende manier ontvouwen! Schrijf je in als je durft!

Meenemen: Je eigen gedachtenwereldje en teken- en schildermateriaal, spuitbus, verf, krijt, lijm, schaar, potloden, penselen en EEN GROOT PORTIE LEF! En last but not least €20,- om een pracht van een GLOSSY A0 poster te produceren. FOR REAL!

Neem de eerste dag een werk/ tekening/illustratie van eigen hand mee waar je tevreden over bent. En verschillend materialen (verf/ potloden/penselen/markers/ papier...) zodat je direct kunt beginnen.

Vrijwilligers Simplon heeft een lange traditie van het werken met vrijwilligers. Dit zijn de mensen die het poppodium een karakter en een gezicht geven. Omdat Simplon echt iets aan de jongerencultuur in Groningen wil toevoegen zijn onze vrijwilligers dus super belangrijk. Zij houden ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van jongerencultuur en helpen met het bedenken van nieuwe ideeën en de uitvoering hiervan. Op dit moment werken er zo’n 50 vrijwilligers op hele verschillende plekken waar ze de mogelijkheid krijgen om hun unieke kwaliteiten in de praktijk te brengen.

In dit project gaan we de uitdaging aan om in een week tijd een project op te zetten voor een andere doelgroep, maar met het zelfde doel: een positieve verandering in het leven van een aantal mensen, een gemeenschap, brengen.

www.oscart.nl www.oscart.nl

GRAFISCH ONTWERP/ MIXED MEDIA DOOR OSCAR VENEMA

ILLUSTRATIE DOOR TINEKE MEIRINK

www.tinekemeirink.nl

werd ooit gebruikt als regenjassenfabriek, daarna werd er een jongeren cultuurpodium van gemaakt en nu is het na een grote verbouwing een heus poppodium. Simplon biedt als poppodium een veelzijdige en grensverleggende programmering op gebied van (populaire) muziek, cultuur en lifestyle voor jongeren uit stad Groningen en omstreken. Hierbij zijn wij voor onze vaste en vrijwillige medewerkers een boeiende en inspirerende werkomgeving en bieden wij een podium voor jong talent, om zo een stevige positie en een voortrekkersrol te verkrijgen binnen het popcircuit van Groningen. Van pop, rock, metal, hiphop, punk of house, iedere muziekliefhebber komt in Simplon aan zijn trekken.

wel. Wie zich geroepen voelt om rechtstreeks met een groot publiek te communiceren, zich interdisciplinair wil uiten en van aanpakken weet, moet zich zeker voor deze klus inschrijven., Enige kennis van photoshop is handig, maar hoeft niet.

video links: Bakbeamer: http://vimeo.com/22084246 AquaLuma: http://vimeo.com/28301896 Laser Tagging: http://youtu.be/Y7vgF_XfpIg Beamer man: http://youtu.be/REdUZNEXs4E video mapping: http://youtu.be/jDHfa03XzaM

en ambacht gemaakt maar hopeloos saai en ouderwets, maar wat nu als wij bij deze mensen op bezoek gaan, gewapend met een rol maria kaakjes en een hoofd vol toffe ideeen. Samen kunnen we met deze oma’s en opa’s een modern borduurpatroon ontwikkelen, of met kantklos technieken een lichtsculptuur gaan maken. De bedoeling is dat jij met een fris idee gaat samenwerken met een oma of opa en van deze mensen een technieken leert waarmee je het idee gaat uitvoeren. Kortom heb jij ideeen, de bejaarden hebben technieken, en wie weet borduren ze straks allemaal jou ontwerp! Voor wie niet wachten kan: http://nl.wikihow.com/bordure

Belangrijk: Je bent sociaal, vriendelijk, geduldig, weet met mensen om te gaan en houd van maria kaakjes!

Waarom community art ? Omdat ik hierin al meerdere projecten heb gedaan, en het een hele interessante en mooie kunstvorm vind. Vroeger werd kunst vaak gebruikt om te confronteren, shockeren. Inmiddels door de veranderende maatschappij is onder andere een functie van kunst om mensen bij elkaar te brengen. Mijn manier van werken is dat je mensen aan een heel groot object laat meewerken, waardoor het kunstwerk van de gemeenschap wordt. Het zou leuk zijn als wij ook zoiets kunnen bereiken.

Wat ga je bij mij leren? Hoe zet je een community art project op ? Hoe bepaal je je doel en doelgroep? Hoe maak je een draaiboek, waar begin je. Waar moet je allemaal rekening mee houden, veiligheidseisen, vergunningen? Hoe kom je aan geld?

Je gaat individueel een plan maken, maar we gaan ook met de groep een plan maken, uitwerken en uitvoeren !

Ik hoop op een mooi eindresultaat !!

Uitgangspunt in deze mixed media workshop ‘BEN JEZELF, FOR REAL’. Je gaat een poster/affiche ontwerpen waarin jij de CENTRALE HOOFDPERSOON bent. Het wordt uiteindelijk een grafisch ontwerp op A0 FORMAAT [118 x 84 cm.]. Tineke Meirink woont vlak buiten de stad Groningen en werkt bijna fulltime als illustrator. Kinderboekenuitgeverijen zijn haar voornaamste opdrachtgevers. Ze maakt illustraties voor prentenboeken, verhalenbundels, informatieve boeken, ansichtkaarten, tijdschriften, televisie, schoolboeken en particulieren. Een overzicht en meer informatie over Tineke en haar werk vind je op

GOOGLE TAGS: street art, video, graffiti, grafisch, fotografie, beaming, video mapping, bakbeamer

COMMUNITY ART DOOR MARIA KOIJCK

www.bas-is.nl

We gaan zelf een community art project opzetten. Aan de hand van de documentaire “Wasteland” van kunstenaar Vik Muniz, gaan we onderzoeken wat community art kan zijn en welke impact het kan hebben op de betrokken mensen, de betrokken gemeenschap. Deze documentaire gaat over een Maria Koijck is beeldend kunstenaar en heeft samen met Ron Glasbeek het bedrijf Bas-is, dat sinds 1997 (culturele) evenementen ontwerpt, produceert en vormgeeft.

Frank Schaap maakt als ontwerper onderdeel uit van Rocket Industries, ondermeer samen met Lisa Sportel De uitwerking mag in elk toepasbaar medium. De uitwerking moet op de presentatieavond aanwezig zijn en er moet dan ook (bij voorkeur) ook aan deel te nemen zijn. Je werkt met één, twee of drie mensen aan het project.

www.lambertkamps.com

INTERIEUR/ PRODUCTVORMGEVING DOOR LAMBERT KAMPS

Jong vs oud Iedereen kent ze wel, je vind ze op rommelmarkten, in de kringloop, worden aangeboden op marktplaats en ze liggen staan of hangen bij menig opa en oma in huis! Juist, borduursels, macramé, kantkloskleedjes, scheepjes in flessen, gefiguurzaagde objectjes etc. etc. Met veel aandacht

Al 30 jaar zit Simplon aan het Boterdiep 69, vijf minuten lopen vanaf het centrum van Groningen. Het gebouw

Emiel Driesten (1982 theatermaker. Werkzaam bij de PeerGroup, Firma Rieks Swarte, SWET en artistiek leider festival Worteldagen, twee eigen voorstellingen (‘Zie de mens; Edu’ in 2009 & ‘Emiel begraaft zijn vader’ 2008 & 2010). In 2008 Kunstacademie Minerva, richting theatervormgeving afgerond. Tip: verdiep je een beetje in de materie, (bibliotheek, internet) stel je er iets bij voor maar blijf dicht bij jezelf zodat je van tevoren een idee hebt wat jij met een muurschildering zou kunnen., neem evt. beeldmateriaal mee.

GUERILLA BEAMING DOOR FRANK SCHAAP

www.rocketindustries.nl

Bakbeamer!

Guerilla beaming, street art video, veejay vandalen, aanpassing van de openbare ruimte. De ‘Bakbeamer’ - dat is een bakfiets, een beamer en een ongelooflijk grote accu - Daarmee kan je op alle plekken komen waar je normaal met een beamer niet kan projecteren. We kunnen met video en audio een andere wereld laten zien en horen.

We maken een route door de stad met gebouwen op muren waar op we jullie eigen gemaakte beelden en geluiden kunnen vertonen. We passen de omgeving dan aan en dat duurt maar enkele minuten en rijden dan weer door: ‘Guerrilla beaming’

Wat heb je nodig: ⁃ een video camera (of foto camera waarmee je videoot) ⁃ een laptop om je beelden te verwerken of aan te passen,

Deelname aan de projectweek levert je één studiepunt op. Een studiepunt staat voor 28 uur studie. Elke projectdocent krijgt een presentielijst die deze ook daadwerkelijk bijhoudt. Als de projectdocent dat nodig acht, door bijv. onvoldoende aanwezigheid of inzet, kan hij of zij je studiepunt weigeren. Kun je vanwege heel bijzondere omstandigheden niet komen die week, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan je tutor. Als je dit boekje niet wilt beschadigingen maak dan een fotokopie.

Arjen Boerstra (1967) studeerde aan Academie Minerva van 1988 t/m 1993. Hij combineert de verschillende media performance, installatie, video en fotografie. Geschiedenis, zijn herinneringen en persoonlijke identiteit zijn uitgangspunten voor zijn werk. Hij laat een zoektocht zien naar manieren om de wereld te (her)ontdekken. In recente projecten transformeert Boerstra in verschillende personages. Hij landde in de capsule Aeronef 2008 in de Zuiderzee nabij het Zuiderzeemuseum. In Conversies 2 maakte hij als luchtvaartpionier tijdens het Oerolfestival 2009 op Terschelling een allesomvattend beeld vanuit de lucht. Galerist Boerstra stelde de tentoonstelling Conversies 1 samen in De Galerij van De Lawei in Drachten. Nadrukkelijk stelt hij de vraag wat of wie te zijn en hoe te kijken.

THEATER DOOR EMIEL DRIESTEN

Jij tegen de rest

De mens maakt deel uit van het dierenrijk, al zijn wij meer geraffineerd, sluwer en doordacht. Het draait nog om hetzelfde; eten of gegeten worden. Vechten of vluchten. Winnen of verliezen!! Met andere woorden de wereld is jouw vijand en jij bent een eenzame overlevende.

Je maakt een setting, installatie of performance waar de bezoekers bewust of onbewust aan deelnemen. Jij hebt de touwtjes in handen en of dat subtiel is of een directe bedreiging

Crossing minerva 2012: GET REAL Van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari 2012 vindt de projectweek voor de Propedeuse plaats onder de naam CROSSING MINERVA in Simplon en Minerva. Het thema van deze week is GET REAL.

Colien Langerwerf studeerde o.a. aan academie St. Joost (Breda) en Academie Minerva (Groningen). Werkreizen naar India, Spanje en New York hebben hun weerslag gehad op haar eigenzinnige portretten. Ze heeft verschillende stipendia ontvangen en exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Behoort o.a. toe aan de stal van Gallery Torch (Amsterdam) en Artkitchen (Amsterdam).

MUURSCHILDEREN DOOR EDUARD BEZEMBINDER

www.bezembinder.nl weblog.bezembinder.nl

Grotschilderingen zijn de eerste uiting van beeldende kunst bij de mens, de muur was het allereerste canvas. Er bestond blijkbaar de behoefte om ‘het buiten’ binnen vast te leggen, in twee werelden te willen leven. De mens wil vrijheid ervaren en bouwt daarom muren om zich heen. Deze paradox bevestigt de onwil om de realiteit als absoluut te zien. De werkelijkheid bepaal je blijkbaar zelf… Heel geruststellend allemaal. In Simplon & Simplon hotel zullen we alle mogelijkheden van onze picturale waarheden kunnen benutten én opdringen aan de vele bezoekers zodat zij deelgenoot worden van deze natuurlijke manipulaties. De bedoeling is om twee dagen te ontwerpen en drie dagen te gebruiken om de schetsen m.b.v.. projectie of hulplijnen om te zetten tot volwaardige muurschilderingen. Het onderwerp staat vrij want zo realistisch zijn we

Over Simplon Hou je van muziek, feestjes en concerten en woon je in de regio Groningen? Dan moet je zeker een keer naar Simplon gaan! Simplon is een poppodium in Groningen met een vernieuwende en gevarieerde programmering voor alle leeftijden.

Lambert Kamps is beeldend kunstenaar en zijn werk begeeft zich zowel in het domein van de autonome als de toegepaste kunst.

Eduard Bezembinder heeft na de academie St. Joost in Breda en Minerva aan MediaGN (het huidige FMI) gestudeerd. Sindsdien heeft hij in zijn 20 jarige carrière diverse stipendia ontvangen, in binnen- en buitenland geëxposeerd, behoorlijk wat muurschilderingen gemaakt en is hij naast schilder, curator, grafisch vormgever een van de eerste kunstbloggers van Nederland. Zijn werk is vertegenwoordigd in vele (bedrijfs)collecties en uitleencentra voor kunst. Kenmerkend in zijn werk is de grafische stijl, de collage en het hergebruik van bestaande beelden: een eerherstel voor grafisch afval.

Oscar Venema [1971] is kunstschilder en grafisch ontwerper. Hij hanteert in zijn werk een geheel eigen vormentaal, waarin je veel terug vindt van een gedachtenwereld die hangt tussen ‘eigentijdse zinnebeelden’ en al bestaand ‘geremixed’ beeldmateriaal. Stijlen worden gecombineerd: van oude technieken richting een nieuw hedendaags/eigentijds perspectief. Hij heeft talrijke exposities bij galeries en bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in collecties van vele gemeenten en bedrijven [o.a. Gasterra, DUO, KPMG, Akzo Nobel, UMCG en de Ned. Ambassade Moskou] Opdrachten uitgevoerd theatergroepen en bands. Genomineerd met zijn schilderijen voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst [2004: Tentoonstelling Paleis op de Dam], onlangs nog te zien geweest in het GEM [Haags Gemeente Museum] met het schilderij ‘TOYBOY’ [afb.]. Next stop London – Parallax AF een tentoonstelling/ kunstmanifestatie voor ‘YOUNG TALENT’.

je als vrijwilliger bij Simplon aan de slag wilt kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor de volgende functies: Assistent techniek (licht & geluid), Stagemanager, Decorateur, Popfotograaf, Publiciteitmedewerker of Horeca medewerker.

Dus hou jij van muziek en een heleboel gezelligheid? Kijk dan eens op www.simplon.nl of er een leuke vacature vrij is.


crossing minerva 2012  

De brochure van de projectweek propedeuse van Academie Minerva, Groningen, in samenwerking met porppodium Simplon. Ontwerp: AMP, Joost Bos

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you