Page 1

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Π Ρ Ο ΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑ ΛΥ Τ Ε Ρ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛ Ι Τ Ε Ι Ω Ν


ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑYΞΗΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟ 2013 ΚΑΤΑ 10,23% KATA TO A’ EΞΑΜΗΝΟ του 2013 Ο ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 27%. OI EKTIMHΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 40% ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ;


“...σηµαίνει ότι οι Αµερικανοί τουρίστες αφήνουν πιο πολλά χρήµατα...”


ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ KEY PLAYERS ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Θα είµαστε εδώ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 675


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η Ελλάδα ταξιδεύει στην Αµερική και καλεί τους Αµερικανούς να ταξιδέψουν το ερχόµενο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Η χώρα που γέννησε τις θεµελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίχθηκε η δηµιουργία των Ηνωµένων Πολιτειών, παρουσιάzεται δυναµικά στο τουριστικό σαλόνι που οργανώνει µια από τις µεγαλύτερες εφηµερίδες του κόσµου, οι New York Times. Η “Ελλάδα που αντισκέκεται, η Ελλάδα που επιµένει” όπως λέει κι ο Διονύσης Σαββόπουλος σας καλεί να συµµετάσχετε σε µια συνάντηση γνωριµίας µε αυτούς που επηρεάζουν την παγκόσµια οικονοµία. Η εταιρία Terra Communications µε πολυετή εµπειρία σε ενέργειες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, σας προτείνει τη συµµετοχή σας στην έκθεση New York Times Travel Show που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου µέχρι και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, σε ειδικά διαµορφωµένο προνοµιακό περίπτερο 36 τετραγωνικών µέτρων σε περίοπτη θέση. 26 χρόνια µετά την εµβληµατική καµπάνια του ΕΟΤ που εµπνεύστηκε ο διάσηµος Ελληνοαµερικανός διαφηµιστής George Lois “I’m going home ... to Greece”, τις πρώτες µέρες της Άνοιξης του 2014 επανερχόµαστε στην αµερικανική αγορά και την προσκαλούµε να ταξιδέψει “στο σπίτι της στην Ελλάδα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα”.


Η τουριστική έκθεση New York Times Travel Show διεξάγεται εδώ και 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη και αποτελεί τη µεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Ηνωµένων Πολιτειών. Διοργανωτής είναι η έγκυρη εφηµερίδα New York Times, γεγονός που εγγυάται τη σοβαρότητα και την προβολή της Έκθεσης. Το 2013 φιλοξένησε 430 εκθέτες από περισσότερες από 150 χώρες τους οποίους επισκέφθηκαν, γνώρισαν και συνοµίλησαν σχεδόν 6.000 επαγγελµατίες του Τουρισµού, 580 εκπρόσωποι ΜΜΕ και περισσότεροι από 20.000 καταναλωτές. Διεξήχθησαν 8 επαγγελµατικά Συνέδρια µε 30 θεµατικές ενότητες και 90 οµιλητές καθώς και 35 workshops στα οποία 104 οµιλητές συζήτησαν µια σειρά από θέµατα όπως κρουαζιέρες, πολυτελή και LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) ταξίδια.


Προφίλ επαγγελµατιών επισκεπτών Το 60% των ταξιδιωτικών πρακτόρων που επισκέφθηκαν την έκθεση έχει επαγγελµατική εµπειρία για περισσότερα από 5 χρόνια. Οι µισοί (50%) κάνουν προσωπικά κλεισίµατα πάνω από 1 εκατ. δολάρια ετησίως ενώ ένας στους τρεις (30%) ξεπερνά τα 3.000.000 δολάρια ετησίως. Ο πιο δηµοφιλής προορισµός είναι η Ευρώπη και ακολουθούν η Καραϊβική, η Λατινική Αµερική, η Βόρεια Αµερική, η Ασία και η Αφρική. Το είδος τουρισµού που ενδιαφέρει περισσότερο τους Αµερικανούς επαγγελµατίες είναι η κρουαζιέρα, οι πολυτελείς διακοπές και ακολουθούν οι οικογενειακές διακοπές, αναζήτηση περιπέτειας και LGBT. Οι επαγγελµατίες που επισκέπτονται το Travel Show της Νέας Υόρκης έχουν ως έδρα κατά σειρά: Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϋ, Κονέκτικατ, Πενσυλβανία, Μασαχουσέτη, Φλόριντα, Καλιφόρνια, Μέρυλαντ και Τζώρτζια ενώ στη µέση της κατάταξης βρίσκονται οι επισκέπτες των οποίων τα γραφεία έχουν έδρα εκτός Η.Π.Α.


Προφίλ ιδιωτών επισκεπτών Περισσότεροι από τους µισούς Νεοϋορκέζους υποψήφιους τουρίστες επισκέπτες (61%) είναι γυναίκες. Το µέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδηµα τους κυµαίνεται στα 111.000 δολάρια. Περισσότεροι από το 84% έχει ένα πτυχίο κολεγίου ή υψηλότερο. Συνήθως κάνουν 4 ταξίδια ετησίως και ο καθένας τους θα δαπανήσει για διακοπές το 2014 περίπου 5.000 δολάρια. Πάνω από το ήµισυ των συµµετεχόντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να κλείσουν ένα ταξίδι µε κάποιον από τους εκθέτες εντός 3 µηνών από την Έκθεση. Γενικά οι επισκέπτες, επαγγελµατίες και καταναλωτές απάντησαν σε σχετικό ερωτηµατολόγιο το 2013: 88% πολύ ή µάλλον ικανοποιηµένοι µε τη διάταξη της Έκθεσης. 85% πολύ ή µάλλον ικανοποιηµένοι µε τους εκθέτες. 86% ήταν ικανοποιηµένοι µε την ποικιλία των σεµιναρίων που προσφέρονται 89% ήταν ικανοποιηµένοι µε τους οµιλητές του σεµιναρίου 72% των συµµετεχόντων πέρασε σχεδόν 4 ώρες στην Έκθεση. Οι θεµατικές ενότητες των Συνεδρίων και των σεµιναρίων κατά το Travel Show του 2013 εστιάστηκαν: στην Αφρική, στην Καραϊβική, στις κρουαζιέρες, στην Ευρώπη, στην Ειδίκευση, στα Travel Media (ενότητα που καλύπτει τα νέα µέσα µαζικής ενηµέρωσης και τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης).


TERRA COMMUNICATIONS ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η Terra Communications εξειδικεύεται στο τουριστικό µάρκετινγκ, την οργάνωση εκδηλώσεων και τις δηµόσιες σχέσεις από το 1995. Από το 2001 παρακολουθεί και συµµετέχει στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη διοργάνωσης του διεθνούς φεστιβάλ Κέρκυρας.

Το 2008 υλοποίησε εκδήλωση στο Λονδίνο παράλληλα µε την World Travel Market µε προσκεκληµένους προσωπικότητες της βρετανικής λογοτεχνίας όπως ο Louis de Bernieres και η Lee Durrell.

τουριστικές εκθέσεις σε Μελβούρνη και Σύδνεϋ, Holiday & Travel Show, προβολή τοπικών προϊόντων σε εστιατόρια της Αυστραλίας, οργάνωση Συµποσίου για την ενδυνάµωση των σχέσεων µε την Οµογένεια.

Το 2009 και το 2010 σχεδίασε και πρότεινε στην Ελληνική Οµοσπονδία Κρίκετ το Παγκόσµιο Τουρνουά Κρίκετ σε 5 ενότητες και υλοποίησε ενέργειες προβολής στο Λονδίνο όπου έφερε για πρώτη φορά σε επαφή µε τις ελληνικές αρχές διασηµότητες όπως η Bettany Hughes.

Από τον Ιούνιο του 2012 µέχρι τον Μάρτιο του 2013 υποστήριξε τον Δήµο Κέρκυρας οργανώνοντας νέο roadshow στο Λονδίνο λίγες µέρες πριν την έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων και εκδηλώσεις στην έκθεση Ferien Messe της Βιέννης και International Tourism Fair του Βελιγραδίου. Για το 2014 έχει προγραµµατίσει συµµετοχή σε τουριστικές εκθέσεις σε χώρες που θεωρούνται “Νέες Αγορές” για την Ελλάδα.

To Μάρτιο του 2012 οργάνωσε roadshow της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία το οποίο περιλάµβανε συµµετοχή στις


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ EINAI AYTA ΠOY OI AΛΛOI ANAZHTOYN ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ Ν’ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε µαζί µας hello@terracommunications.gr - terra@otenet.gr - 2661024125

Nytts proposal  
Nytts proposal  

Πρόταση προβολής στο τουριστικό σαλόνι που διοργανώνουν οι New York Times