a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

MATIČNE ĆELIJE IZVOR ŽIVOTA

Informativni bilten za buduće roditelje

Zašto su matične ćelije toliko moćne? Matične ćelije su izvor života. One jedine imaju moć da pronađu obolelo mesto u telu i pokrenu proces samoizlečenja Od matičnih ćelija nastaju sva tkiva, svi organi u organizmu. Od prve transplantacije matičnih ćelija, 1958. godine, broj naučnih otkrića o moći matičnih ćelija, kao i broj bolesti koje se klinički leče matičnim ćelijama raste velikom brzinom.

Matične ćelije iz pupčanika su:

Mlade

Pametne

Jedinstvene

Potentne

Stare svega 9 meseci. Zaštićene od spoljnih uticaja i starenja

Mogu da otkriju bolesnu ćeliju ili tkivo i pokrenu proces samolečenja.

U potpunosti odgovaraju detetu od kojeg su sačuvane.

Mogu neograničeno da se dele i da se pretvore u bilo koju ćeliju ili tkivo.

„Iskoristite porođaj kao jedinstvenu priliku da sačuvate dragocene matične ćelije iz krvi pupčanika“


Bogatstvo u krvi pupčanika U krvi pupčanika nalazi se ukupno 12 vrsta matičnih ćelija od kojih su posebno važne: •

• •

Hematopoetske matične ćelije Ove matične ćelije zovu i krvotvorne (CD 34 ) jer od njih nastaju ćelije krvi, krvni organi i ćelije imunog sistema. Koriste se za lečenje krvnih oboljenja. Mezenhimalne ćelije koje se koriste u regenerativnoj medicini (opekotine, povrede ligamenata, organa) Male matične ćelije - koje mogu da se umnožavaju i imaju neograničenu moć deobe i popravljanja organizma bez bojazni od mutacija Leukociti – za akutne krvne bolesti bele loze

Krv iz pupčanika sadrži i kompletni imuni sistem deteta (antitela, faktori rasta, citokini...) pa se koristi i kao dodatna terapija prilikom primene citostatika koji u velikoj meri obaraju imuni sistem bolesnika. Ovakve mogućnosti lečenja mogu biti dostupne isključivo čuvanjem celokupne, pune krvi iz pupčanika.

Mi čuvamo svaku kap krvi Studije pokazuju da je veći broj prihvaćenih transplantata sačuvane pune krvi. Matične ćelije iz pune krvi su već upotrebljene kod više od 2000 pacijenata sa malignim ili nemalignim oboljenjima krvi. Separacijom se gubi 20% vitalnih matičnih ćelija. Pročitajte više na www.seracell.rs

Zašto čuvamo matične ćelije? Danas se matičnim ćelijama leči preko 85 različitih bolesti: • • • • • •

Cerebralna paraliza Autizam Oboljenja oka Srčane bolesti Infarkt miokarda Cistična fibroza

• • • • • •

Dijabetes Metabolički poremećaji Bolesti krvi Bolesti limfe Povrede i bolesti kostiju Poremećaji imunog sistema

NOVI ORGANI OD MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA Japanski nobelovac Šinija Jamanaka je otkrio mogućnost reprogramiranja matične ćelije iz pupčanika i stvaranje novih organa uz pomoć 3D štampača. Ovo otkriće bi u budućnosti moglo u potpunosti da zameni potrebu za doniranjem organa.

Matične ćelije iz pupčanika, upotrebljene i u Srbiji! Četvorogodišnja Melisa koja boluje od nasledne krvne bolesti talasemije major, primila je matične ćelije svoje mlađe sestre Sare čije ćelije iz pupčanika su sačuvane odmah po rođenju. Transplantacija je izvršena na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu u maju 2017.godine.


VRHUNSKI SPORTISTI MATIČNE ĆELIJE KORISTE ZA BRŽI OPORAVAK OD POVREDA Kad pomislimo na lečenje matičnim ćelijama, gotovo uvek mislimo na najteže bolesti. Međutim, matične ćelije su odavno ogromna pomoć vrhunskim sportistima. Među prvima, matične ćelije je koristio teniser Rafal Nadal, koji je ovom savremenom terapijom izlečio povredu lumbalnog dela kičme.

Viktor Troicki i njegova supruga Aleksandra, odlučili su se da sačuvaju matične ćelije iz pupčanika svoje ćerke Irine u biomedicinskom centru Seracell.

Matične ćelije najbrža pomoć u regeneraciji tkiva oštećenih sportskim povredama

Troicki: „Čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika je ulaganje u zdravstvenu budućnost deteta“

ZAŠTO SERACELL? Seracell je biomedicinski centar što znači da pored čuvanja matičnih ćelija mi i pripremamo uzorak za transplantaciju. To znači da će matične ćelije biti čuvane po mnogo rigoroznijim odnosno boljim uslovima. Sertifikati kao dokaz kvaliteta Posedujemo sve međunarodne sertifikate koji garantuju kvalitet čuvanja matičnih ćelija su GMP standard, JACIE akreditacija i licence nemačkog državnog Paul Erlich instituta. Transparentna cena Ubedljivo najbolja finansijska ponuda praćena preciznom i transparentnom dokumentacijom. Bez skrivenih troškova. Lider na tržištu Seracell je lider na tržištu u oblasti matičnih ćelija, a kompanija Cord iPS koja je ekskluzivni zastupnik za Srbiju je jedini nosilac najvišeg “AAA“ kreditnog rejtinga.

Dvostruko osiguranje od bankrotstva Seracell osigurava sve uzorke matičnih ćelija za slučaj bankrotstva. Uzorak krvi vašeg deteta biće bezbedan čak i u slučaju insolventnosti. Uvek smo tu za vas! Ako vam matične ćelije bilo kad zatrebaju, pružićemo vam najbolju moguću podršku: besplatnu pripremu uzoraka za lečenje, ekspertsku podršku i usluge mobilnog transplantacionog tima.


Seracell & VITA 34

UJEDINJENI ZA KLIJENTE S ponosom objavljujemo da je Seracell postao deo Vite34, najstarijeg biomedicinskog centra u Nemačkoj. Spajanjem dve najveće nemačke kompanije spojiće se decenijsko iskustvo Seracell-a i Vite34 čime će klijenti obe kuće dobijati neprikosnovenu uslugu.

Dr Knirsch: Klijenti Seracell-a će dobiti najviši nivo kvaliteta

ZVANIČNO SAOPŠTENJE Dragi roditelji u Srbiji, Sa ponosom Vas informišemo da je Seracell postao deo Vita 34 porodice, najveće banke matičnih ćelija sa najvećim iskustvom na nemačkom govornom području. Više od tri decenije zajedničkog iskustva Seracell-a i Vite 34 u oblasti krioprezervacije matičnih ćelija obezbediće svim našim klijentima neprikosnovenu uslugu. Vita 34 će nastaviti uspešno operativno poslovanje Seracell-a i Seracell će nastaviti saradnju sa partnerom u Srbiji i drugim evropskim zemljama. Svi novi klijenti koji odluče da sačuvaju matične ćelije svog deteta u Seracell-u će dobiti najviši nivo kvaliteta u procesuiranju i čuvanju. Ovo je veliki korak napred za sve nas u Vita 34 porodici i Seracell klijente u Srbiji. Ukoliko budete imali dodatna pitanja slobodno kontaktirajte našeg zvaničnog Seracell partnera u Srbiji Cord IPS. Želimo Vam bezbrižnu trudnoću i roditeljstvo. Iskreno Vaš, Dr Wolfgang Knirsch, CEO Seracell Pharma AG & VITA34

SLAVIMO UJEDINJENJE! POZOVITE I OSTVARITE POPUST

0800 808 808 www.seracell.rs

Profile for CORD iPS

Matične ćelije - Izvor života  

Informativni bilten za buduće roditelje - Seracell.rs

Matične ćelije - Izvor života  

Informativni bilten za buduće roditelje - Seracell.rs

Profile for cord.rs
Advertisement