Page 19

Hoeveel tijd besteden jongeren aan games? Er zijn over het game gedrag van jongeren veel onderzoeken en gegevens. Zelf onderzoeken we doormiddel van een enquĂŞte hoeveel tijd jongeren aan games besteden. En om een goed algemeen beeld te krijgen nemen we onderzoeken van andere mensen erbij. Vooruitgang Iedereen weet dat jongeren tegenwoordig meer tijd besteden aan games dan twintig- dertig jaar geleden. De technologie is in die tijd dan ook met grote sprongen vooruitgegaan. Waar je dertig jaar geleden niet verder kwam dan gameboys, NES en een grote witte computerdoos, heb je nu consoles als de PS4 en de Xbox, maar ook snelle game computers waar je kan kiezen uit een oneindig aanbod van games.

Verkrijgbaarheid Daarbij komt dat games tegenwoordig makkelijker te verkrijgen zijn, je hoeft niet meer naar de winkel om een spel te kopen. Steam en Origin zijn voorbeelden van online platformen waar games gekocht kunnen worden. Er is een lagere drempel om games te kopen. In verhouding waren consoles vroeger ook duurder dan ze tegenwoordig zijn, zoals de onderstaande tabel laat zien. Een nieuwe eeuw De 5 populairste gameconsoles

De consoles staan van boven naar

Saturn

beneden op jaar. De Atari 2600

Xbox360 is de eerste grote spelcomputer

Xbox 360

die na het jaar 2000 Playstation 3

uit komt. We zien dat de prijs in verhouding

Xbox One 0

100

200

300

400

500

600

700

800

900

na 2000 erg naar beneden gaat

Kosten in $

Trimbos instituut Dat zijn enkel verklaringen voor het feit dat jongeren tegenwoordig meer gamen. Als we naar de eigenlijke vraag kijken zoeken we ons antwoord in feiten en nummers. Zo gamen volgens het Trimbos instituut 87% van de jongeren in het basisonderwijs, waarvan 33% zelfs dagelijks. (2015)

19

Research paper - Media Questions  
Research paper - Media Questions  
Advertisement