Page 1

Besøg & oplevelser

KUNST NU!


Kunst nu!

Kunst gennem fællesskaber og fællesskaber gennem kunst!

COPENHAGEN ART FESTIVAL er din, Københavns og regionens nye festival for samtidskunst med et tætpakket og farverigt program af stærke og relevante udstillinger, events, workshops, undervisningstilbud, talks og byvandringer – alt sammen med udgangspunkt i temaet fællesskaber. Festivalen åbner den 24. august med et særligt åbningsprogram og fortsætter hele efteråret. Det er byens fem kunsthaller der sammen arrangerer begivenheden, men uden din og mange andres deltagelse er det ingen festival! Gennem festivalens formidlingsprogram Kunst nu! og via festivalens mange offentlige arrangementer har du mulighed for at være med. Festivalen er lavet til dig, som ikke har et særligt dybt forhold til samtidskunsten og til dig, der kender kunstscenen indefra, til dig der elsker udfordringer og gerne vil udforske festivalens tilbud og til dig, der foretrækker at opleve kunsten i fred.


AKTIVITETER FOR GRUPPER 100 gratis forløb for skoler og uddannelser! Vi har sammensat et formidlingsprogram med både fokus og bredde som tager afsæt i festivalens kunst og i forskellige slags fællesskaber. Gennem aktive kunstneriske oplevelser, erfaringer og læreprocesser henvender programmet sig til børn, unge og voksne i landets skoler, på uddannelsessteder, arbejdspladser og i foreninger. Vi tilpasser hvert enkelt møde netop din gruppes forudsætninger og behov. Bemærk de første 100 tilbud er gratis for skoler!

GRATIS FORMIDLINGSMATERIALER Dialog-ark Med lege og opgaver om kunsten, byen og fællesskabet for familier og andre festivalbesøgende. Undervisningsmateriale For 9. kl. og alle ungdomsuddannelser. Materialet kan benyttes i sammenhæng med festivalens gratis undervisningsforløb eller et festivalbesøg på egen hånd. Du får: • Relevant baggrundsviden og ideer til gruppearbejde i relation til konkrete kunstoplevelser i festivalen. • Generelle introduktioner til social, relationel og konceptuel kunst som et af samtidskunstens væsentligste spor. • En læsning af kunsten og byen gennem syv udsagn om fællesskaber som også danner ruter i festivalens web-app: Routes to communities  

Routes to Communities (routes2.com) Festivalens lærings-app produceret af Oncotype. Din vej gennem byen til kunstværker og nye perspektiver på samtidskunsten, fællesskabet og virkeligheden. Hør kunstnere fra hele verden tale om deres værker, se film fra de vilde performances og lyt til byens fortællinger om fællesskaber, man ikke skulle tro fandtes. Programavis Med levende og tilgængelig information om alle festivalens kunstnere, kunstværker, aktiviteter, events, steder og programmer. Lærerseminar den 30. august 15.00 - 17.30, med besøg på to kunsthaller, kaffe, kage, præsentationer af festivalens undervisningstilbud og -materialer og performance på Højbro Plads. Tilmelding senest den 27. august via booking@cph-artfestival.org.


KUNSTNERDREVNE WORKSHOPS Mød en billedkunstner og del jeres viden, ideer og erfaringer i festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal eller lokalt på jeres skole, arbejdsplads eller i jeres forening. Her er chancen for at blive direkte involveret i en kunstnerisk skabende læreproces, med en af festivalens professionelle kunstnere med ekspertise i sociale relationer og offentlige rum. Copenhagen Art Festival har engageret fem af Danmarks dygtigste kunstnere til at udvikle et særligt deltagerbaseret forløb, som tager afsæt i en konkret kunstnerisk ide og et greb eller en problematik som udfordrer ideen om fællesskaber. Alle workshops vil være baseret på hver enkelt kunstners praksis og individuelle arbejdsform. Via handlinger, situationer, sprog og materialer vil hver workshop skabe rammen om en helt unik oplevelse og erfaring for deltagerne. De fem kunstnere er Anja Franke, Berit Nørgaard, Camilla Berner, Karoline H. Larsen og Marie Kølbæk Iversen.

Mødested: Festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal eller lokalt på jeres skole/arbejdsplads/ forening Pris: 1500 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 - 3 timer Målgruppe: 3. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger

I AM YOURS Berit Nørgaard

Berit Nørgaard tilbyder I AM YOURS – et mobilt værksted, der producerer indbundne unika notesbøger som deltagerne dels kan give væk og tilegne en fremmed på gaden de ønsker at glæde og dels kan tage med sig og føre deres egne optegnelser over gavmilde og tillidsfulde handlinger i. Workshoppen foregår i festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal eller kan bookes lokalt på jeres skole, arbejdsplads eller i jeres forening.

ARE YOU THINKING WHAT I AM THINKING?,
Foto Tina Lybæk


CUT THE GRASS Camilla Berner

Camilla Berner tilbyder i CUT THE GRASS – hjælp til fælles anlægspleje i en workshop, der foregår lokalt hos deltagerne i deres skolegård, på arbejdspladsen eller i foreningens klubhus. Her bliver havearbejdet og de lokale arter et billede på en ny social struktur mellem deltagerne, der sammen får bevidsthed om og ansvar for de planter der vokser netop her i deres miljø.

Foto LIFE- Det Biovidenskabelige Fakultet

Foto LIFE- Det Biovidenskabelige Fakultet

TEABAR WASTE SERVICE Anja Franke

Anja Franke arrangerer TEABAR WASTE SERVICE, en gadebaseret te-salon eller teashop med indsamling af gammelt porcelæn, genbrug og produktion af det globale te-stel WASTE, tebrygning og kollektiv tedrikning. Workshoppen foregår i festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal.

Teabar waste service, Foto CAF

Teabar waste service, Foto Anja Franke


JÆTTE TRÆET Karoline H. Larsen

Jætte træet, Foto Agnete Schlichtkrull

Karoline H. Larsen møder deltagerne som et gigantisk næsten 3 meter højt jætte-træ i sort skumgummi og fortæller om den nordiske mytologis vrede, gyselige, gryntende jætter og deres forsøg på at omstyrte verdensordenen. JÆTTE TRÆETs historie starter i den middelalderlige Sankt Nikolaj Kirke og ender på markedspladsen Amagertorv, hvor deltagerne inviteres til i fællesskab at danne et jætteoptog, der genlyder af urkraft, børneskrig, kirkeklokker - og skumgummi-stenkastning. På markedet blander skræmmende jætter og forkullede træer sig med almindelige forbipasserende og skaber tvivl om hvem der er en del af handlingen og hvem der blot er tilskuere. Workshoppen starter i festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal.

LEKTURE

Marie Kølbæk Iversen Marie Kølbæk Iversen er vært for LEKTURE - studiekredse om smagsfællesskaber, hvor den mest hardcore kunstfilosofi tilegnes hver enkelt deltager i intime og helt ufiltrerede oplæsningsseancer, som udfolder kunsten og tanker om kunst helt tæt på og giver de sværeste ord liv og betydning i munden og øret på deltagerne. Seancerne filmes og klippes sammen til en film, der vil blive vist offentligt i slutningen af efteråret. Workshoppen foregår i festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal eller kan bookes lokalt på jeres skole, arbejdsplads eller i jeres forening.

Marie Kølbæk Iversen, Autonambule (still), HD-video, 26 min, kamera: Dimitris Vulalas, 2012


GUIDEde BESØG på en af kunsthallerne eller på Højbro Plads Besøg en af festivalens fem forskellige udstillinger i kunsthallerne eller Jeppe Heins mega-installation på Højbro Plads, ILOVIT og kom tæt på kunsten og fællesskabet netop her! I bliver mødt af en af festivalens guider, som sammen med jer undersøger og udfordrer kunstens historier, rum og virkelighed. Samtidig får i et kind ind i kunsthallens liv bag kulisserne. Dialogen tager afsæt i udstillingernes konkrete kunstværker og deltagernes oplevelser og erfaringer i lyset af temaet fællesskab og identitet.

Mødested: Den kunsthal I vælger at besøge Pris: 400 kr. + entré / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1,5 time Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger

på to kunsthaller og Højbro Plads 
 Besøg to kunsthaller og deres udstillinger samt festivalens epicenter af Jeppe Hein på Højbro Plads. Dette er turen for jer der gerne vil nå at få et stærkt og farverigt indtryk af festivalens mange udtryk og fortolkninger af temaet fællesskab og identitet hos kunstnere og kunsthaller forskellige steder i byen. Forløbet varetages af en af festivalens guider, som møder jer på den første kunsthal I aftaler at besøge og går med jer videre ud i festivalens forskellige rum - indenfor og udenfor. Vi kommer tæt på et par værker hvert sted og diskuterer kunstens metoder, mening og mål for den enkelte og for fællesskabet med udgangspunkt i deltagernes oplevelser undervejs. På vejen gennem byen ser vi på udvalgte kunstprojekter i festivalen. 


Mødested: Afhængigt af hvilke kunsthaller I vælger at kombinere Pris: 750 kr. + entré / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 – 2,5 time Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger


BYVANDRINGER OM KUNST OG KULTURHISTORIE
 Kom rundt i det indre København og oplev festivalen fra gaden sammen med en af festivalens guider med enten kunst eller kulturhistorie som den særlige optik I oplever byen gennem. I alt ca. 20 kunstprojekter og værker er samlet eller finder sted i byens rum udendørs i løbet af festivalen. Samtidig er byen fuld af tegn og historier om fælleskaber, som enten engang har haft betydning eller stadig er vigtige for nutidens mennesker og som knytter sig til kulturer, bygninger og strukturer i byen. Både den historiske, politiske og sociale fortælling om byen spiller en væsentlig rolle for erfaringen og udviklingen af fællesskaber. Copenhagen Art Festival har derfor inviteret Københavns Museum til at tilrettelægge en tur med vægt på de historiske fællesskaber. Kunstens fællesskaber tager vi os selv af så I kan altså vælge mellem to forskellige ture – én med fokus på kunsten eller én med fokus på byens sociale historie. Byvandringerne lægger op til at deltagerne bidrager aktivt og personligt til den samlede fortælling om byens fællesskaber.

Mødested: Storkespringvandet på Amagertorv Pris: 1000 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1 - 2 timer Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger


Foto Ultra Grøn

Foto Jan Danebod

FOTOSTAFET Led efter betydning og historier om fællesskaber med kameraer på tid og giv dine billeder af byen til en fælles pool, som samler og udfordrer erfaringer og blikke fra dig og din gruppe. I bliver delt i mindre grupper og skal sammen udføre en række små undersøgelser og optagelser i byrummet med baggrund i en række emneord, der frigives med bestemte tidsintervaller. Emneordene kan fx være konflikt, magt, samarbejde, lighed, struktur, rummelighed, håb, dilemmaer eller nationalfølelse. Grupperne samles til slut, præsenterer deres billeder og battler herefter med deres bedste visuelle bud og bidrag til en samlet mosaik af billederne på festivalens planke’værk’ alias Byens Hegn på Rådhuspladsen – en mosaik som vokser og udvikler sig i løbet af festivalen. Stafetguide: fotograf Lone Eriksen. Copenhagen Art Festival stiller kameraer til rådighed.

Mødested: Nikolaj Kunsthal Pris: 1000 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 – 3 timer Målgruppe: 7. kl. – ungdomsuddannelserne samt arbejdspladser og foreninger

AMBASSADØRMØDER Mød festivalens elev-ambassadører og hør deres fortællinger om kunst, fællesskaber og festivalen og deres egne bidrag og indflydelse. Vi ser på konkrete værker i Nikolaj Kunsthal og på Byens Hegn, og ser billeder og hører historier fra ambassadørernes arbejde sammen med de professionelle kunstnere som har varetaget ambassadørprogrammets kunstprojekter. Kan arrangeres alene eller i kombination med andre forløb.

Mødested: Nikolaj Kunsthal Pris: 400 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1 -1,5 time Målgruppe: 3. kl. ungdomsuddannelserne


SPECIAL TREAT ARRANGEMENTER Særbesøg på en af de fem kunsthaller med kunstguide, vin/kaffe og kage

Forkæl jer selv med et komfortabelt og anderledes besøg på en af de fem kunsthaller i enestående og historiske omgivelser. Vælg den kunsthal I helst vil besøge – alle byder på deres egen unikke fortælling om hvordan kunsten flyttede ind i netop deres hus. Oplev her en af festivalens udstillinger af tankevækkende og overraskende kunstneriske bud på de fælleskaber, tendenser og ideer, der præger vores tid. Jeres guide fortæller levende om udstillingen og samtidig får I et eksklusivt kig ind i kunsthallens liv bag kulisserne. I nyder et glas vin eller en kop kaffe med kage til slut.

Mødested: Den kunsthal I vælger at besøge Pris: 1000 kr. + entré Varighed: 1,5 – 2 timer Målgruppe: grupper af voksne, arbejdspladser og foreninger

10 Guidede Luksus Kunstvandringer under Copenhagen Art Festival fra 24. august – 2. september 2012 Camilla Rohde Madsen fra Nammagorium udvælger og fortæller om nogle af de mange spændende kunstværker som præsenteres under Copenhagen Art Festival, som f.eks. Jeppe Heins kæmpe Tivoli installation på Højbro Plads, ILOVIT. Indenfor i kunsthallerne lukker turen op for alt fra Rejane Cantonis & Leonardo Crescentis skinnende og interaktive gulvskulptur, der bogstaveligt talt bringer beskueren på gyngende grund til en farvestrålende eksplosion af flag fra 54 afrikanske nationer i Pascale Marthine Tayous installation eller Kartazyna Kozyras groteske og gådefulde genfortælling af brødrene Grimms klassiske eventyr Snehvide. Prisen inkluderer udover den guidede tur, et armbånd som giver adgang til de fem kunsthaller under hele festivalen, samt kupon til et glas vin og en snack på en af de tre cafeer, som er tilknyttet kunsthallerne Kunstforeningen Gl Strand, Nikolaj Kunsthal eller Kunsthal Charlottenborg. Kontakt cam@nammagorium.com for tilmelding.

Mødested: Storkespringvandet på Amagertorv Pris: 250 kr. per person Varighed: 2 timer Målgruppe: Voksne Fredag 23. august kl.17 Lørdag 24. august kl.12 (EN) Søndag 25. august kl.12 Mandag 26. august kl.12 Tirsdag 27. august kl.12 Onsdag 28. august kl.17 (EN) Torsdag 29. august kl.17 Fredag 30. august kl.17 Lørdag 31. august kl.12 Søndag 1. september kl.12 (EN) Mandag 2. september kl.12


OVERSIGT

PRISER, VARIGHED, MÅLGRUPPER OG MØDESTEDER

Festivalen tilbyder de første 100 forløb gratis til skoler og uddannelsessteder! Vælg selv fra programmet hvilket forløb, der passer jer bedst. Ring eller mail og book med det samme. Bemærk venligst at de angivne priser er ekslusiv entré til Copenhagen Art Festival eller enkelte kunsthaller (skoler og uddannelsessteder undtaget). Guidet besøg på en kunsthal eller Højbro Plads Pris: 400 kr. + entré / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1,5 time Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger Mødested: Den kunsthal I vælger at besøge Guidet besøg på to kunsthaller og Højbro Plads Pris: 750 kr. + entré / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 – 2,5 time Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger Mødested: Afhængigt af de kunsthaller i vælger at kombinere Byvandringer – kunst eller kulturhistorie Pris: 1000 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1 - 2 timer Målgruppe: 5. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger Mødested: Storkespringvandet på Højbro Plads

Fotostafet Pris: 1000 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 - 3 timer Målgruppe: 7. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger Mødested: Nikolaj Kunsthal Kunstnerdrevne workshops Pris: 1500 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 2 – 3 timer Målgruppe: 3. kl. – ungdomsuddannelser samt arbejdspladser og foreninger Mødested: Festivalens artlab i Nikolaj Kunsthal eller lokalt på jeres skole/arbejdsplads/ forening Ambassadørmøder Pris: 400 kr. / gratis for skoler og uddannelser Varighed: 1 – 1,5 time Målgruppe: 3. kl. – ungdomsuddannelser Mødested: Nikolaj Kunsthal

Special Treat arrangementer: Kunstvandring med Camilla Rohde fra Nammagorium
 Pris: 250 kr. pr person Varighed: 2 timer Målgruppe: voksne
 Mødested: Storkespringvandet på Amagertorv Tilmelding: direkte hos Nammagorium: cam@nammagorium.com Særbesøg i én kunsthal Pris: 1000 kr. + entré Varighed: 1,5 – 2 timer Målgruppe: grupper af voksne, arbejdspladser og foreninger Mødested: Den kunsthal I vælger at besøge


ENTRÉ


BOOKING

Copenhagen Art Festival tilbyder gratis entré på kunsthallerne for alle børn og unge under 18 år, som besøger festivalen med deres skole eller uddannelse. Børn og unge på egen hånd har gratis entré indtil 16 år. For alle andre grupper over 10 personer giver festivalen 20 % rabat på entréen. En allround billet, som giver adgang til alle kunsthallerne i hele perioden for festivalens åbningsprogram frem til 2. september samt et enkelt besøg efter, koster 100 kr. og således 80 kr. med grupperabat. For adgang til kun én kunsthal betales lokale takster.

Ring eller skriv til Copenhagen Art Festival og book et forløb, der passer netop dig og den gruppe du gerne vil deltage med. Max 30 personer kan deltage i en gruppe. E-mail: booking@cph-artfestival.org Telefon nummer: 26 11 89 95 Bookingen er åben for telefonisk henvendelse tirsdage, onsdage og torsdage klokken 12 – 15 fra den 6. august 2012.

Alle oplysninger er med forbehold for ændringer! Copenhagen Art Festival er arrangeret af Kunstforeningen GL STRAND, Kunsthal Charlottenborg, Overgaden Institut for Samtidskunst, Den Frie Udstillingsbygning og Nikolaj Kunsthal. Copenhagen Art Festival realiseres på opdrag af Statens Kunstråd og er støttet af Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen, Region Hovedstaden, Kulturministeriet, Nordea-fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Værksteder for Kunst, Ministeriet for Børn og Undervisnings tips- og lottomidler, Skoletjenesten, Nykredits Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Kulturkontakt Nord, Creative Scotland, Beckett-Fonden, Presseinitiativet, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Nationale Midler, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, FRAME Foundation, Goethe-Institut Danmark, British Council Denmark, Institut Français du Danemark, Finlands Kulturinstitut i Danmark, Det Danske Kulturinstitut/Benelux, EUNIC European Union National Institutes for Culture, Den Brasilianske Ambassade, Mexicanske Ambassade i Danmark, Sveriges Ambassad i Danmark, SC Van Fonden og Cph Air.

Foto omslag: Ultra Grøn

Copenhagen Art Festival: Besøg og Oplevelser  

COPENHAGEN ART FESTIVAL er din, Københavns og regionens nye festival for samtidskunst med et tætpakket og farverigt program af stærke og rel...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you