Page 1

Sensibilització i Educació pel Desenvolupament

Dinàmica de grup:

La xocolata, dolça i amarga1 • Temàtica: comerç just i consum responsable. • Edats: de 3er fins a 6è d’educació primària. • Adreçada a un grup clase. • La técnica utilitzada per aquesta activitat és el Roll playing i el debat.


Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

La xocolata, dolça i amarga Dinàmica de Grup

• Temàtica: comerç just i consum responsable. • Edats: de 3er fins a 6è d’educació primària. • Adreçada a un grup clase. 2

• La técnica utilitzada per aquesta activitat és el Roll playing i el debat. • Durada: 1 hora.

Introducció:

La Xocolata, dolça i amarga és una dinàmica de grup que té per objectiu donar a conèixer a través d’un joc, quin és el procés de producció de la Xocolata que ens agrada tant, a més, també coneixerem la remuneració econòmica que reben cadascun dels actors protagonistes en la producció de la xocolata i discutirem si és just o no.


Sensibilització i Educació pel Desenvolupament

En què consisteix: L’activitat té tres parts diferenciades: En primer lloc, els i les participants coneixerem els diferents esglaons de la producció (des dels pagesos/es fins a les cadenes de distribució) i les tasques que corresponen a cada esglaó. En segon lloc, els i les alumnes hauran de decidir la remuneració més justa per a cadascun dels esglaons de producció. I ho compararem amb la distribució real del comerç convencional. Finalment s’encetarà un debat sobre qui i perquè surt beneficiat del model de mercat convencional.

Què és el comerç just? El Comerç Just és una iniciativa que proposa un comerç que sigui digne per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi, i que permeti assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.

La Coordinadora disposa de tot el material necessari per a desenvolupar la dinàmica. Si voleu realitzar aquesta activitat a la vostra aula podeu contactar amb nosaltres per a que ens desplacem al vostre centre, o bé podeu passar per les nostres oficines a recollir-lo.

Potser t’interessa... El dia 14 de maig és el Dia Mundial pel Comerç Just. Més recursos:

3


Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

El Sac Solidari de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida és un projecte que té per objectiu organitzar i difondre materials de Sensibilització i Educació per al Desenvolupament. El Sac Solidari està dirigit a tots els agents de l’educació, centres d’educació formal i no formal, cooperants, entitats solidàries, ONG, administracions, i públic en general. A més de ser un catàleg amb un ampli ventall de materials i recursos, el Sac Solidari és també una eina d’assessorament didàctic per als diferents agents d’Educació per al 4Desenvolupament. Si no trobes el material que necessites a través del cercador truca’ns, envia’ns un correu o visita’ns i t’ajudarem a trobar el material que més et convingui.

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

C/ Dr. Combelles, núm. 11, baixos 25003 - LLEIDA Tlfn: 973 268 278 sensibilitzacio@coordinadora-ongd-lleida.cat www.coordinadora-ongd-lleida.cat

Profile for Coordinadora ONGD i aMS de Lleida

La xocolata, dolça i amarga  

Sac Solidari - Dinàmica de Grup

La xocolata, dolça i amarga  

Sac Solidari - Dinàmica de Grup

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded