Page 27

informAcions 27

conveni de servicoop amb la ctac la federació de Cooperatives de serveis i de Cooperatives de transportistes de Catalunya (servicoop) signarà un conveni amb la Confederació de Treballadors autònoms de Catalunya (CTaC) per adherir-se al projecte reinicia’t, que té com a objectiu principal crear i aplicar la metodologia i les eines d’atenció a les persones emprenedores i empresàries que hagin viscut una experiència empresarial o professional fallida.

El comerç just creix malgrat la crisi

Eroski obre a barcelona el supermercat a internet arriba a barcelona el supermercat internet d’eroski, on els consumidors poden adquirir tots els productes de venda habitual en un supermercat. són més de 10.000 productes i marques de la compra diària per a la llar els que es posen a la venda a través d’aquest canal en línia. el web està dissenyat perquè buscar-hi productes i comprar-los resulti molt fàcil.

vistiplau al pla d’igualtat de consum el pla d’igualtat de Consum ha rebut el vistiplau de la direcció General de la dona de la Conselleria de Justícia i benestar social del País Valencià. aquest pla, negociat pel comitè social de la cooperativa de consum i que es va posar en marxa el 2009, té, entre altres objectius, establir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes com un valor estratègic i integrar-la en la gestió de les persones de la cooperativa.

La xiFra

696.276

socis i sòcies de consum té abacus

l

a facturació total per la venda de productes de comerç just a Espanya ha augmentat un 24% el 2010 respecte a l’any anterior, amb un valor de 22,5 milions d’euros, i un 33% en comparació amb el 2008, malgrat de la crisi econòmica, segons va fer públic a finals de setembre la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ). Durant la presentació de l’informe anual El Comerç Just a Espanya el 2010. Crisi, impactes i alternatives, la CECJ va explicar que aquest increment suposa “un augment lineal” de les vendes, “que s’han triplicat des de l’any 2000”. Així, la coordinadora va matisar que “cal relativitzar aquesta dada perquè el consum mitjà del ciutadà de l’Estat en articles de comerç just és de 0,48 euros a l’any”.

Igualment, ha afegit que l’Estat encara es troba lluny de la mitjana europea, ja que la despesa mitjana anual és de 478 euros per cada mil habitants, mentre que a Europa és “aproximadament deu vegades més”. A més, mentre que les vendes de productes certificats han augmentat un 82% en l’últim any, les vendes de les 34 organitzacions membres de la CECJ han baixat un 10,8%. Aquest fet és degut a l’existència de models diferenciats de comerç just i, concretament, a la presència de productes certificats pel segell Fairtrade, que certifica quins articles compleixen amb els requisits per poder incloure en aquest tipus de comerç, però que són posats a la venda per organitzacions que no pertanyen a la coordinadora

La venda de productes de comerç just a l’Estat espanyol s’ha triplicat des de l’any 2000.

Profile for Cooperatives Treball

PuntCoop10  

La revista de les cooperatives

PuntCoop10  

La revista de les cooperatives

Advertisement