Page 1


bgsu

4-9

toledo

10-15

architectonics

16-17

cmu

18-23

valencia

24-29

materials

30-31

art/photography

32-33


spring semester ‘10 bowling green, oh

POPULAR CULTURE MUSEUM

The site is located in Bowling Green, Ohio on Bowling Green State University’s campus. The design approach was to create a popular culture museum. Popular culture is the totality of ideas, perspective, and images that are deemed acceptable within the mainstream of a given culture. The design portrays these aspects and becomes an inspiration to the idea of popular culture. The building is dissected into three systems of space, facade, and circulation. The spaces of the building are designed by the idea of transformation. Inspired by the idea of popular culture, spaces are transformed by pulling and moving edges creating a pattern. The spaces create a different perspective that one sees in everday life. The design of the facade mimics the idea of rhythm. Furthermore, popular culture is described as a collection of ideas that reflects our everyday lives. The circulation is represented by the idea of a datum line. The transformation of spaces are placed beside or through the datum line.

rhythm - facade

action: pull edges

result: create pattern of transformation

spatial enclosure

transformation of landscape

datum - circulation


first floor 6 3

1

4 5

2

second floor

5

5

5

7

bottom floor 5

5 8

1.) Entrance 2.) Bathroom(s) 3.) Cafe 4.) Museum store 5.) Exhibition spaces 6.) Mech. room 7.) Outdoor theatre 8.) Offices


fall semester ‘09 toledo, oh

GLASS PAVILION / URBAN REVITALIZATION

The site is located in Toledo, Ohio on the intersection of Dorr St. and Reynolds Rd. This intersection and the surrounding area is dominated by cars and heavy traffic. The design approach was to create a pedestrian friendly area with a glass pavilion. The dot represents points of interest and resting stops when traveling through pedestrian trails. The canopy that overhangs and provides shelter for the trails gestures motion or a sense of pull to the glass pavilion.

pavilion diagram

canopy / pavilion mimics movement from site


reynolds rd.

dorr st.


primary roads

green areas

secondary roads

buildings around intersection

figure ground

parking spaces


spring semester ‘08

The purpose of this project was to understand the qualities of architecture. The “L” scheme was used to design a house pertaining to art and architecture. Elevated space expresses significance of space. Lowering of space alludes to sheltering and private qualities. Sequence of form and space are visual along circulation path, the “L” scheme.

4 4

1.) foyer 2.) living room(s) 3.) bedroom(s) 4.)bathroom(s) 5.) kitchen 6.) private dining

3

3

ARCHITECTONICS

2

1 5 2 6 2

first floor

2

second floor


fall semester ‘09

Heavy objects floating in space

bowling green, oh

CMU DESIGN / COMPETITION

SURREALISTIC:

Concrete blocks are unconditionally thought of to be very structurally stern, inherently stacked in a network grid, and substantially solid. The purpose of this project was to hierarchically express the inherent nature of the concrete blocks with an entirely creative approach. Greatly influenced by the methods and nebulous ideas of surrealism, which is to feature the unexpected juxtaposition of customary elements against unconventional and sometimes irrational notions, the concrete block sulpture expresses concepts of fragility and fluidic dynamism. These characteristics directly contrast the conventional attributes of the concrete block.


presentation model


milk carton cmu dyed water dripping hole

rebar

only blocks


For the observer of the sculpture to feel this surrealistic experience, the blocks are sensibly organized in contradiction of an orthogonal manner while lightly dancing towards the sky on thin rods of rebar. Select blocks contain jugs of dyed water that drip the colored liquid on lower blocks. The emotional response for the viewer is one of the contradicting fragility, and wavering dynamism.

blocks w/cartons


spring semester ‘09 RADIAL CONFIGURATIONS

valencia, spain

TOURIST MUSEUM / INFORMATION CENTER

This building design was intended to express a sense of reaching out to the existing context. Given the extisting site with the designs of Santiago Calatrava, the idea of the tourist museum was to give much respect for the surrounding area. The purpose of this building was to create place where people not only visited to learn about the City of Arts and Sciences but viewed it from another perspective as well. The dot represents a focal point and circulation aspect of the design. The lines illustrate radial direction and movement along the fixed dot. These lines represent connection to Calatrava’s site/building forms. Spaces are determined by the lines and elevated radial movements along the focal point.


facade


2

11 10 16 5

15

14

2

8

5

4

15

9

2 1

3

6

7 2

structural diagram analysis

first floor

13 12

second floor

third floor


19

19

15 19 15

19 19 19

17

20

25

25

17

25

17

25 24

17

25 25

2

25

18

23 21

27

18 22

fourth floor

fifth floor

sixth floor

26

seventh floor

25

1.) Lobby 2.) Lounge 3.) Academic Dean 4.) Program head 5.) Building manager 6.) Conference room 7.) Secretarial space 8.) Work room 9.) Dining room 10.) Cafeteria dining 11.) Kitchen 12.) Auditorium 13.) Library 14.) Media enclosure 15.) Bathroom(s)

16.) Mech. room 17.) Classroom(s) 18.) Seminars 19.) Faculty offices 20.) Conservation Lab 21.) Men’s dorm 22.) Men’s dorm common 23.) Women’s dorm 24.) Women’s dorm common 25.) Bedrooms 26.) CAC information center 27.) Little Valencia


summer semester ‘10

MATERIALS / FURNITURE

Material:

Wooden sticks Concrete Easter lily


Material: Carbon steel


ART / PHOTOGRAPHY


Undergraduate Portfolio  

Architectural Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you