Page 1


INDEX

1. SISTEMA SOLAR 2. ELS PLANETES 3. HI HA MÉS PLANETES 4. PLUTÓ 5. CON ES VAN DESCOBRIR ELS PLANETES 6. EL CINTURÓ DE KUIPER 7. COMPARACIONS 8. VISITA A LOS MOLINOS


El Sistema Solar el forma el Sol i tot el que l'envolta comptant en els planetes i objectes com satèl·lit .


. ●

Mercuri és el planeta més proper del sol, el més petit del sistema solar. Fa una volta al sol cada 88 dies. Mercuri és brillant quan es veu des de la terra, amb una magnitud aparent de-2,o a 5,5 però no es veu fàcilment, ja que la seua separació angular amb el sol es només de 28,3º. Tan sols es pot veure a l'alba i al crepuscle. Primera imatge orbital de mercuri es va obtenir el 29 de març del 2011. L'estructura d mercuri. L'estructura de l'interior de mercuri és molt densa, perquè es molt densa, perquè es possible que continga un nucli de ferro i niquel calent i líquida

Primera imatge orbital


MERCURI 2 Mercuri en aparença és similar a la lluna : te molts impactes de craters. Tan mateix al contrari de la lluna Te un nucli. Te huit llunes, Mercuri no te atmosfera que la protegisca de asteroides per aixo la seua superfície del planeta esta coberta de trossos de gel . No té inclinació


. Venus és un dels cossos planetaris més lluents del sistema solar. Es veu molt bé abans de la sortida sol o poc després de la posta ●

L´antiguitat s' anomena l´estel del mati o l´estel vespertí. De mida semblant a la de la terra, te una constitució rocosa molt similar ales roques volcàniques terrestres

ELS ANELLS Els anells estan fets de gel i trossos de llunes.


Mart es el segon planeta més xicotet. Té un volcà tres vegades més gran que l’Everest. El seu període de rotació és molt paregut al de la terra 24hores i 27 minuts . Mart és més petit que la terra i que venus.

CURIOSITATS Mart es un planeta oxidat , l'òxid de les roques i de la terra li donen eixe color roig. Mart és el quart planeta mes prop de el sol .Cridat així per la mitologia romana Mart.


. ●

Es el planeta mes gran poden cabre 1.300 planetes com la Terra se pot veure desde la Terra. Està fet de Hidrogen i Eli. Està a 778.3Km del Sol te una inclinació de3º1' i està a170º sota zero. El dia tarda 9 hores i 56 minuts i el any 11,86 anys terrestre.

Te 4 anells de pols de 6.000Km de roca i gel invisible des de la Terra. Te 61 satèl·lit i pot fer que isquen de la seua òrbita.


Satur es el segon planeta mes gran després de Júpiter. Satur es el planeta mes conegut per els seus anells que estan fets de gel i trossos de llunes ,satur es visible a ull cada 15 anys. La distancia aproximada al sol es de 1427 milions de kilòmetres,te 23 satèl·lits, la seva temperatura és de 180graus baix 0 i la seva inclinació és de26º,73.


URÀ ●

Urà té 27 llunes i la terra te una ,Urà és el penúltim planeta es pràcticament invisible sense telescopi. Es el setè planeta des de el sol .Te 9 anys però son invisible des de la terra, es el tercer planeta mes gran. Gira en forma diferent als altres planetes. Urà es el planeta de gasos de color blau-verd que orbita el sol amb un angle de 98 graus. Va ser descobert amb en ajuda d'un telescopi. Urà té 51.120km és un planeta excepcional. La seua temperatura es-216º i la seua inclinació es de 97º9. .


Es el vuitè planeta a distancia del Sol i es el més allunyat del Sistema Solar. Neptú té un color blau debut a un gas denominat ``Metano´´. Va ser el primer planeta descobert, a causa de canvis inexplicats en l'orbita (d'Urà, Alexis Bouvard). Va deduir la seua orbita era pertorbada gravitacionalment per un planeta desconegut. La seva massa es de 7 vegades la de La Terra i lleugerament més massiu que Urà. El Seu planeta “Bessó” Urà.


Té una forma esférica i giren Satél·lits al seu voltant.Té 8 llunes. Esta compost per heli, hidrogen, metan, amoniac, etan i acetilen. Es el planeta més fred i tempetuós del Sistema solar es el planeta Més ventos; de Est a Oest, cruzant de part a part, corren vents de De mès de 2,200km per hora. Fa una volta sensera sobre ell mateixa cada divuit hores i recorre Tota l'orbita en 165 anys terrestres. Distancia al Sol: 4,497 millons de km al Sol. Temperatura Atmosferica:-220ºC Dia / Nit: 16h i 7min. Duració a L'any: 164,8 anys terrestres Inclinació: 28º8.


Hi ha una altra Terra que podria estar orbitant la nostra estrella veïna. Un grup d'astrònoms ha anunciat aquest dimecres la descoberta d'un planeta que dóna voltes a Pròxima del Centaure, el Sol més a la vora del nostre Sistema. Curiosament, el planeta és a la part de l'estrella anomenada Rínxols d'Or, aquella part –inspirada en el conte dels germans Grimm– on es considera que no hi fa gaire fred ni gaire calor. Això implica que hi podria haver aigua líquida a la superfície i, per tant, vida.


PLUTÓ

Plutó era considerat un planeta fins al 2006, quan els astrònoms el rebaixen com a (planeta nan) perquè el seu comportament és diferent.

Hi ha 2 planetes nans més al sistema solar :Eris i Ceres, Plutó és un planeta gelat que medeix una quinta part de diàmetre de la terra, és més petit que la nostra lluna. (Plutó per la nit es com un congelador). (Es creu que es molt semejant a Satur i a Júpiter)

.


Com s’han descobert els planetes? 

L’any 1609 Galileu Galilei apunta per primer cop un telescopi cap el cel. Des de fa 400 anys van començar els descobriments astronòmics que encara continuen


El Cinturó de Kuiper ès troba mès enllà de Neptú i esta format per un gran nombres de Cossos gelats. Es un àrea del Sistema Solar que s'esten des de l'orbita de Neptú fins a AU 50 del Sol. Aquesta àrea conté diversos cossos celestes fins ara s'han descobert uns 800,alguns Dels quals de més de 1,000km de diàmetre. Els objectes del Cinturó de Kuiper (KBO per les sigles en anglès de Kuiper Belt Objects) juntament amb els objectes del disc dispers i els del núvol d'Oort.


Grup 3 univers  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you