Page 1

jaargang 01 | nummer 01

Innovatief:

Rallysport op Biofuel

Technologie:

Tire Pressure Monitoring

EfficiĂŤntie:

Digitale Tachograaf


04 10 14 21 Inhoudsopgave

BioFuel Rally Samen zetten raceteam Biesheuvel en BioMCN de rallysport op zijn kop. Rijden op biobrandstof is niet alleen veel schoner, het levert ook nog eens 10% extra vermogen.

Ik zit boordevol ideeën Uitgaan van eigen kracht vormt het succes achter de technische handelsonderneming Info Instruments. Directeur Kees Konings bestiert het bedrijf met veel plezier en weet door goed vooruit te kijken steeds barrières te overwinnen.

Logena: technologie in auto’s kan vele malen geavanceerder Volgens Logena staan we pas aan het begin van wat er mogelijk is. Tijd voor een gesprek met drijvende kracht Gerben Hilboldt.

Service volgens DAF “Een klant moet gewoon kunnen rijden. Het is zijn boterham. Natuurlijk is reparatie of onderhoud aan het wagenpark lastig voor een ondernemer, dus dat moet zo minimaal mogelijk voorkomen en zo kort mogelijk duren.”

03 Voorwoord door Rob Tamse

20 Product Automotive & Industrie

06 Regelgeving & Wetten Regels & Zo

24 Product Digitale Tachograaf

08 Training Tachograafkennis

25 Product Telematica

09 Product Subliem Maritiem

26 Product Tachografen

17 Technologie Tire Pressure Monitoring

27 Colofon VDONL.nl

18 Gang van Zaken Klaar voor de toekomst 2


Column

Nieuwer, frisser, wijzer én volwassen 1961 – 2011, we zijn jarig! Een prachtig moment voor een eerste uitgave van dit magazine. 50 jaar. Mooie jaren, bewogen jaren, dynamische jaren. Onderdeel van Philips, Mannesmann, Siemens en nu Continental. Ups en downs, maar we staan er nog steeds. Wijzer…

H

et klinkt als een cliché: wij van Continental Automotive proberen ons in te leven in onze klanten, gebruikers, partners en relaties. Wij willen een positieve emotie bij u oproepen. En dat is een uitdaging als je technisch hoogwaardige producten maakt. Niet bepaald sexy die spec-sheets vol informatie over wat onze producten allemaal kunnen en hoe ze werken. Tijd voor balans dus. Met Wijzer, het magazine dat nu voor u ligt, willen wij u ons op een vernieuwende en verfrissende wijze aan u presenteren. U leest er over ontwikkelingen bij Continental Automotive, onze producten en onze markt. Vanuit het perspectief van gebruikers, partners, ontwikkelaars, marketeers, engineers; kortom mensen. Want ondanks alle hoogstandjes die we vandaag de dag genieten dankzij de techniek, draait het om mensen. Zij vormen het werkelijke kapitaal van iedere organisatie. Zo hebben we bij Continental Automotive ondanks de economische crisis en dalende markt in 2010 een positieve groei kunnen laten zien. Daar komen onze mensen om de hoek kijken. Een team met een drive. Dat zich dagelijks inzet om met een heel divers productportfolio de wereld te veroveren. U vindt onze producten in auto’s, vrachtauto’s, schepen, speciale voertuigen, machines en industriële toepassingen. Verderop in dit magazine vertellen we u meer over de ‘Gang van Zaken’ bij Continental Automotive. En leggen we u graag uit wat we precies doen en hoe onze organisatie in elkaar zit. We krijgen nog wel eens vragen van de buitenwereld: “Continental, dat zijn toch de banden?”, “VDO hoort dat bij Continental, daar zat Siemens toch achter?”. Leer ons kennen.

Rob Tamse Continental Automotive Trading Nederland B.V. Managing Director

Ik wens u veel leesplezier, Rob Tamse Managing Director

3


De Weg

RALLYSPORT OP BIOFUEL N

ico Biesheuvel zit al 22 jaar in de rallysport. Eerst als rijder en nu als enthousiast organisator. Drie jaar geleden liep Nico tegen de Nissan 350Z aan. Daar wilde hij wel mee de weg op. Maar helaas, de KNAF beoordeelde de bolide als te snel (270 km/u) en vond het vermogen (280 pk) te groot. Daarom richtte Nico de 350Z Challenge op, een eigen klasse waarmee het wel kon deelnemen aan het Nederlands/Belgisch rallykampioenschap. Dat eerste seizoen was succesvol. Zoon Antoine Biesheuvel won in zijn klasse. Nu voegt Biesheuvel een extra element toe aan de race: rijden op bio-brandstof. BioMCN, de Nederlandse ontwikkelaar van de bio-methanol, adopteerde de Challenge. Samen zetten ze de rallysport op zijn kop. De bio-methanol levert 20 extra pk’s tegen de uitstoot van een Prius! Deze combinatie van groene auto’s, ontzagwekkende snelheid en sportief ondernemerschap was reden genoeg voor VDO om het team van Biesheuvel Autosport te sponsoren. Voor de liefhebbers: tik ‘BioMCN 350z Challenge’ in op YouTube (fasten your seatbelts).

4


De Weg

fotografie: The Rally Site

5


Regelgeving & Wetten

Regels & Zo Inspectie Verkeer & Waterstaat is verantwoordelijk voor de controle van rij- en rusttijden bij personen- en goederenvervoer en de handhaving van de regels. De IVW profileert zich nadrukkelijk als een organisatie die liever meedenkt met ondernemers in de transportsector dan met het bonnenboekje zwaait. Een gesprek met de IVW-inspecteurs Leo Brugman en Gerrit Krol die zich bezighouden met bedrijfsinspecties door heel Nederland.

H

et gaat redelijk goed met de overtredingen van EU verordening 561/2006, het Europese rij- en rusttijdenbeleid, in Nederland. Al enige jaren zit het overtredingniveau op zo’n 16%. De IVW houdt zich daarom met name bezig met risicogebonden controles. Leo: “We proberen onze aandacht te richten op bedrijven die het verdienen. Fraude is maar een klein percentage. Wat we over het algemeen aan overtredingen tegenkomen is niet veroorzaakt door onwil. Je ziet dat chauffeurs erop gebrand zijn om aan de planning van hun baas tegemoet te komen en daardoor net te lang achter het stuur blijven zitten of te kort pauzeren.” De overtredingen zitten dus meestal op dagniveau, waar maximaal 4,5 uur ononderbroken rijden is toegestaan, gevolgd door een pauze van 45 minuten. “Files moeten chauffeurs daarbij incalculeren, dat is geen onverwacht fenomeen”, aldus Gerrit. Inspectie op bezoek Leo: “We staan nergens zomaar op de stoep. Het desbetreffende bedrijf krijgt eerst netjes bericht en vervolgens komen we op bedrijfsbezoek om de gegevens te analyseren. We bekijken dan een periode van 20 dagen. Echter alleen overtredingen die bij een wegcontrole worden geconstateerd over de laatste 24 uur voorafgaande aan de controle kunnen rekenen op een boete. We zijn dus veel meer gericht op interventies. Een stukje voorlichting geven, begeleiden, we staan echt niet meteen met de pen te zwaaien. Bij de IVW weten we wat er in de branche speelt en houden daar rekening mee. Een wegcontrole bijvoorbeeld grijpt op een vervelende manier in op het bedrijfsritme. Dat beseffen wij ons ook. Daarom kijken we uit naar de toekomst waarbij we, met de groei van digitale tachograaf, veel meer op afstand kunnen doen. Inspecties kunnen digitaal plaatsvinden en zelfs, in de toekomst, wegcontroles. Straks wordt het zo slim dat we een auto niet eens meer staande hoeven te houden.“

6

Stempel ‘betrouwbaar’ Een andere recente ontwikkeling is het systeemtoezicht. Bedrijven die hun zaken echt goed op orde hebben, komen in aanmerking voor een kwaliteitsstempel waarmee ze afspraken kunnen maken over handhavingsacties en controles. Gerrit: “Ondernemers die de regels goed naleven, willen we niet in de weg zitten. Zij kunnen bij ons een audit aanvragen. Als zij het audit-traject goed doorlopen, krijgen ze het stempel ‘goed’. We kunnen dan een convenant met ze aangaan waarin we bepaalde afspraken maken. Dat kan zijn dat we in een bepaalde periode geen wegcontroles op de wagens van dat bedrijf uitvoeren. En dat werkt wel zo prettig.” “Natuurlijk doen we periodiek wel reality-checks, om te kijken of de afspraken nog overeenkomen met de werkelijkheid”, zegt Leo.

‘We staan echt niet meteen met de pen te zwaaien’ Broodje Aap Dan nog een broodje aap dat uit de weg kan worden geruimd. Gerrit: “Wat regelmatig opduikt is het magneetverhaal. Het plaatsen van een magneet op de impulsmeter zou een verstoring geven die niet te traceren is. Dat is niet waar. Wij kunnen het zien, we beschikken over geavanceerde software om het motormanagement uit te lezen en die signaleert specifieke fouten. Dus, begin er niet aan.” Leo vult aan: “Wij werken aan de veiligheid van chauffeur en verkeer. Onze visie is: voor overtredingen is er altijd een verhaal, voor fraude is er nooit een verhaal.”


Regelgeving & Wetten

7


Advertentie & Training

Training: snel en gemakkelijk gebruik maken van de tachograaf Als producent van tachografen en toebehoren gaat VDO graag een stap verder. Wij helpen u op weg met praktische trainingen en certificering. In ons verkoopkantoor in Eindhoven beschikken wij over een volwaardige trainingsruimte voorzien van testapparatuur. Zo kunnen cursisten de theorie direct in de praktijk toepassen. Trainingen bij u op locatie zijn ook mogelijk.

Werkplaatstrainingen.

Chauffeurstraingen.

Uw tachograaf moet elke twee jaar worden gekalibreerd. Buiten deze verplichting kan het voorkomen dat er tussentijds een ijking noodzakelijk is. Voor het ijken van zowel analoge als digitale tachografen is specifieke vakkennis en een certificering nodig. VDO is RDW-erkend en verzorgt praktische werkplaatstrainingen inclusief examinering.

Om zoveel mogelijk rendement te halen uit de mogelijkheden van de (digitale) tachograaf bieden wij een interactieve training. In een sessie van twee uur leren chauffeurs het apparaat en de instellingen grondig kennen. Nieuw in ons cursusassortiment is een CCV (Centrum voor Criminali-teitspreventie en Veiligheid) erkende 1-daagse training die de veiligheid van auto en chauffeur bevordert. Zie ook: www.tachograaftraining.nl

8


Product

Subliem maritiem De markt voor pleziervaart zal het komende decennium een vlucht nemen. Reden? De vergrijzing in Nederland zorgt voor een toenemend aantal pensioengerechtigden. Vijfenzestigplussers (of straks zevenenzestigplussers) die kiezen voor stijlvolle jachten, boten en sloepen voorzien van alle moderne gemakken. Daar hoort een stijlvol instrumentarium bij. VDO speelt in op deze trend met diverse series geavanceerde technologie voor ontspannen reizen.

OceanLink: de overzichtelijke serie De OceanLink van VDO is een professionele serie van instrumenten voor motormanagement en navigatie. Het centrale instrument voor brug en flybridge maakt gebruik van de CAN-bus voor nauwkeurige en dynamische meting. Het systeem is eenvoudig uit te breiden met een range aan meet- en afleesinstrumenten. Installatie volgt het praktische plug & play principe, waardoor uitbreiding van het systeem snel en gemakkelijk gaat. De OceanLink instrumenten hebben een stijlvol uiterlijk in diverse designs en kleuren.

ViewLine: stijl en functie Viewline is een nieuw instrumentplatform voor pleziervaartuigen met buitenboordmotor en jachten. Viewline bestaat uit een serie van 85 mm precisieinstrumenten voor motormonitoring en navigatie. De stijlvolle klokken, met een witte of zwarte wijzerplaat, combineren analoge en digitale weergave. Dankzij het ringsysteem is de flexibiliteit van de Viewline serie ongekend. U stelt uw cockpit naar eigen inzicht samen. ViewLine instrumenten zijn geschikt voor ieder type vaartuig, zijn eenvoudig te bedienen en vertellen u altijd, overal en onder iedere omstandigheid uiterst nauwkeurig hoe u ervoor staat.

9


Interview

Inzoomen Wie? Wat?

10

Kees Konings, Directeur Info Instruments Partner van VDO, reseller en serviceprovider


Interview

‘Ik zit boordevol ideeën.’ ‘Zelfstandigheid’ is het credo dat door Info Instruments waait. Zelf nadenken, eigen verantwoordelijkheid nemen én uitgaan van eigen kracht vormt het succes achter de technische handelsonderneming. Info Instruments verkoopt, ijkt en repareert al meer dan 25 jaar automotive producten van VDO. Directeur Kees Konings bestiert het bedrijf met veel plezier en weet door goed vooruit te kijken barrières te overwinnen.

11


Interview

K

ees Konings begon in 1989 bij Info Instruments als werkplaatschef. Het bedrijf verkocht en repareerde toen al een aantal jaren voornamelijk tachografen. Het bedrijf wist een stevige positie te veroveren op de Nederlandse markt en ontwikkelde mee als volwaardig leverancier van meetinstrumenten, navigatie, digitale tachografen en fleetmanagement systemen. Totdat de eerste oprichter afscheid nam en de andere eigenaar overleed. Mensen die het snappen Kees: “Het komt op je pad. Je bent eigenlijk werkeloos. We hebben samen gekeken wie hem kon opvolgen. Omdat er bij de rest geen interesse bestond, heb ik besloten het voortouw te nemen. De eerste jaren samen met zijn vrouw en later zelf. Stap voor stap heb ik van Info Instruments mijn bedrijf gemaakt. Een bedrijf dat vooruitkijkt, dat stappen durft te nemen, met mensen die snappen dat een markt kan verdwijnen en dat je dan dus je bakens moet verleggen.” Meebewegen Info Instruments hangt sterk aan de transportindustrie. Een bedrijfstak die de afgelopen twee jaar een behoorlijke klap

12

heeft gehad. Kees: “Wij hebben relatief weinig last gehad van de crisis. In goede tijden doen we meer verkoop en in slappe tijden ligt de nadruk op reparatie. Toch is de markt wel veranderd. Het is nu allemaal veel digitaler en dat vraagt om een andere benadering. Door mee te bewegen met die ontwikkelingen hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse transportindustrie. Nu zitten we – net als VDO - meer op systemen als track&trace en fleetmanagement.

‘Teveel naar je concurrenten kijken is proberen een aap een kunstje te leren’ Tools om personen en voertuigen te monitoren en managen. Daar komt ook een stuk extra service bij kijken. Je schuift meer op naar het werken met contracten en diensten. De transportindustrie was tot voor kort weinig begaan met deze middelen maar opent steeds meer de ogen voor de digitale mogelijkheden. Het gaat allemaal om meten. En als je dat goed doet, kun je problemen snel oplossen.”

Accepteren Dat meten geldt niet alleen voor de producten die Info Instruments levert, maar vooral ook voor de onderneming zelf. Kees: “Je moet weten waar je mee bezig bent, je eigen tekortkomingen kennen en accepteren. Daar heb ik met het opbouwen van mijn team veel aandacht aan besteed. Ik heb mensen om mij heen verzameld die mijn eigen tekortkomingen aanvullen. Zo hebben we een team dat echt functioneert. Samen durven we nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken. Wat concurrenten uitspoken vinden we niet zo interessant. We werken puur vanuit eigen kracht. Anders ben je een aap een kunstje aan het leren. We zijn gelukkig in de positie dat we onze eigen keuzes kunnen maken en uit onze keuzes proberen we het maximale te halen. Dat en het plezier dat we in ons vak hebben is de energie die al sinds onze grondleggers door dit bedrijf sijpelt.”


Advertenties

WWW.INFO-INSTRUMENTS.NL

SPECIALIST

IN

AUTOMOTIVE-TECHNIEK Technische handelsonderneming Info Instruments verkoopt, ijkt en repareert al meer dan 25 jaar automotive producten van VDO. U kunt bij Info Instruments terecht voor:

Info Instruments BV Hazeldonk 6403 4836 LH Breda T 076 – 596 11 40 info@info-instruments.nl

• analoge tachografen • digitale tachografen • uitleessoftware voor tachografen • afleesinstrumenten zoals brandstof-, snelheid-, temperatuurmeters • navigatiesystemen • alarmsystemen • fleetmanagementsystemen Ons enthousiaste team van vakmensen staat voor u klaar met een goed advies, accurate ijking en deskundige reparatie.

13


Interview

Uitzoomen Wie? Wat?

14

Gerben Hilboldt, Directeur Logena Strategic alliance partner


Interview

‘Op een schaal van 10 staat de technologie in auto’s nu op 3’ Moderne transportvoertuigen worden voor zo’n 90% bestuurd door elektronische systemen en software. Al die apparatuur moet veilig en betrouwbaar kunnen werken en met elkaar kunnen ‘praten’. Dat is de markt waar Logena, strategic alliance partner van VDO, zich op begeeft. Zeer succesvol, want het van origine Nederlandse bedrijf laat de afgelopen twee jaar groeicijfers van rond de 65% zien. Tijd voor een gesprek met de drijvende kracht achter Logena.

G

erben Hilboldt startte tien jaar geleden in het Brabantse Erp met Logena, het bedrijf is inmiddels verhuisd naar Ede, heeft een vestiging in Pennsylvania (VS) en is de opening van meer vestigingen over de wereld aan het voorbereiden. Gerben: “Ruim tien jaar geleden werd ik door het toenmalige VDO/Siemens gevraagd om het stuk system integration te komen opzetten. Ik gaf toen meteen terug: ik hoor niet thuis in een grote organisatie. Jullie willen producten ontwikkelen en verkopen. Systeemintegratie kun je veel beter binnen een klein en flexibel bedrijf doen dat snel kan handelen op de markt en klantenwensen kan vertalen in jullie open platform. Jullie de hardware, wij de systeemintegratie & software. Zodoende ben ik Logena gestart met VDO als voornaamste partner.” Wat doet Logena precies? Logena levert complete hardware en software systeemintegratie en wij schrijven software applicaties voor VDO producten. Daarnaast ontwikkelen we eigen producten, zoals body controllers, gateways, dataloggers, diagnostic tools en allerlei HMI/smartphone apps. De producten kenmerken zich door een combinatie van hard- en software en integratiemogelijkheden met elkaar en bestaande systemen. Gerben: “Wij leveren turn-key oplossingen voor allerlei elektronische en software gerelateerde toepassingen in en rondom de truck, bus en auto. Je kunt denken aan dashboard systemen, netwerk controllers, displays en klimaatcontrole. De integratie van deze systemen heeft de toekomst. Ik denk dat het moderne dashboard bestaat uit een tftscherm waar alle informatie overzichtelijk en aangepast aan de gebruiker wordt weergegeven. En waar allerlei handige Apps op kunnen draaien. Verder zal de thuisbasis in direct contact staan met de auto om allerlei gegevens te monitoren.”

15


Interview

Waar staat de automotive qua technologie? Gerben: “Als we naar de technologie kijken in auto’s dan denk ik dat we op een schaal van 10 op dit moment op 3 staan. Maar dat zal snel veranderen. Je ziet dat de meeste investeringen in de auto-industrie nu naar elektronica en software gaan. Autofabrikanten werken aan geavanceerde systemen die de veiligheid en efficiency verbeteren, het comfort vergroten en communicatie mogelijk maken tussen apparatuur onderling, van auto naar auto, van auto naar weg en visa versa en de thuisbasis. In de toekomst is de bestuurder zelfs passagier. De auto rijdt, navigeert, houdt afstand, maakt een noodstop, automatisch en nauwkeuriger dan een mens dat zou kunnen.” Hoe blijft Logena voorop lopen? Bij Logena brainstormen we veel over de toekomst. We volgen de trends, niet alleen in de automotive maar kijken ook wat er gebeurt op het gebied van internet, van besturingssystemen, van manieren waarop je informatie weergeeft en natuurlijk naar Apps. Zo hebben we recent een eigen iPhone App ontwikkeld, een studie naar

16

‘Mijn vrouw wordt wel eens gek van me als ik ’s nachts ineens een nieuw idee ga opschrijven.’

een dashboard op je smartphone. Want ook de integratie van je mobiel met je auto komt eraan. Waarom zou je apart in je navigatiesysteem moeten intoetsen waar je heen wilt? Straks beschikken we over een netwerk in de auto dat de afspraak in je agenda ziet en je er automatisch heen navigeert. Wel zo handig.”

Waarom Logena-vestigingen over de wereld? “Ons hoofdkwartier in Nederland staat en loopt op rolletjes. Dus hebben we gelegenheid om naar buiten te kijken. De Amerikaanse markt is voor ons een aantrekkelijke groeimarkt. Heel simpel: wil je daar aansluiting hebben, dan moet je er ook statutair gevestigd zitten. Daarnaast is een foothold in de VS ook een bron om van te leren. Van de cultuur, de manier van zakendoen en de techniek. De Amerikanen

zijn op een aantal vlakken verder dan in Nederland. Deze kennis nemen we mee naar Europa. Om goed aan te kunnen sluiten op ‘vreemde’ markten moet je er zitten. We hebben plannen om in China, Rusland, ZuidAfrika en Brazilië vestigingen te openen. Logena in Nederland blijf het hart en het ontwikkelcentrum.” Wat is het geheim van je succes? “Pfoe, ik denk voorop lopen. Ik ben nu al bezig met hoe de wereld er in 2015 uitziet. Mijn vrouw wordt wel eens gek van me als ik ’s nachts ineens een nieuw idee ga opschrijven. Maar het is niet vernieuwen om te vernieuwen. De basis ligt bij de klant. Door heel goed te luisteren naar de klant en continu nieuwe mogelijkheden te verkennen kan Logena voorop lopen. En dat doe ik natuurlijk niet alleen. Ik sta tussen mijn 35 mensen. Daar zit de kracht.”


Veiliger, milieuvriendelijker en economischer: Tire Pressure Monitoring System

V

DO adviseert autofabrikanten wereldwijd om hun nieuwe modellen uit te rusten met een Tire Pressure Monitoring System (TPMS). Rondrijden met optimaal opgepompte banden heeft immers alleen maar voordelen. Bovendien wordt het gebruik van TPMS in de toekomst hoogstwaarschijnlijk verplicht in de EU om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en de veiligheid te bevorderen.

Het TPMS is een systeem dat de bandenspanning direct en continu meet. Slimme sensoren in de banden van het voertuig verzamelen gegevens van de luchtdruk en de temperatuur in de banden, op ieder moment, onder alle rijomstandigheden en op elke snelheid. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de conditie en de rolweerstand

van de banden. En kan de bestuurder snel ingrijpen bij afwijkingen. Dat komt het rijcomfort, het brandstofverbruik, de CO2uitstoot en de veiligheid ten goede.

Uit statistieken blijkt dat de meeste klapbanden worden veroorzaakt door een langzaam, geleidelijk, en dus onopgemerkt verlies van lucht. TPMS herkent geleidelijk drukverlies met een snellere reactietijd en een hogere precisie. In combinatie met de smartphone App genaamd Filling Assistant geeft de band een seintje aan de bestuurder als de band moet worden opgepompt. Filling Assistant communiceert bovendien tijdens het oppompen het drukniveau waardoor de bestuurder onafhankelijk is van de apparatuurprecisie in het tankstation.

Technologie

In de volgende generatie banden kunnen bestuurders nieuwe intelligente concepten verwachten met bijvoorbeeld informatie over vervorming van de band of de signalering van aquaplaning in een vroeg stadium. VDO weet dat banden high-performance en high-tech producten zijn en ontwikkelt intelligente systemen voor de professionele en consumentenmarkt.

17


De Gang van Zaken

‘Klaar voor de toekomst’ De VDO-organisatie heeft de afgelopen jaren de nodige veranderingen ondergaan. Het bedrijf wisselde meerdere malen van aandeelhouder. Door de kwaliteit van de producten en de uitstraling van het merk wist VDO een uitstekende positie te behouden in de sectoren industrie, maritiem en automotive. Het bedrijf vertegenwoordigt onder andere VDO onder de vlag van Continental Automotive. De ijzersterke verkooporganisatie in Nederland vormt de basis voor verdere groei waarbij sales, service en innovatie centraal staan.

R

ob Tamse, managing director Continental Automotive Trading Nederland B.V.: “Eigenlijk kun je wel zeggen dat we een compleet ander bedrijf zijn geworden. Door de lat hoog te leggen, goed te coachen en de eigen mensen continu te prikkelen hebben wij de afgelopen jaren het bedrijf verfijnd en getransformeerd naar een technische verkooporganisatie met veel aandacht voor de klant en persoonlijk contact. Ik vind dat we het jaar van de waarheid voorbij zijn. Continental Automotive is klaar voor de toekomst als zelfbewust en betrouwbaar kwaliteitsmerk. Dat deze uitspraken niet uit de lucht gegrepen zijn, laat het afgelopen jaar zien. We realiseerden een groei van 30% en dat in economisch slappe tijden! Ik heb er vertrouwen in dat we die lijn in 2011 en de komende jaren kunnen handhaven, te meer daar de markt weer voorzichtige groei laat zien.”

18

Groeien vanuit de kern Het merk VDO keerde terug naar de kern: kwalitatief hoogwaardige meet- en afleesinstrumenten. Neem bijvoorbeeld de tachograaf. Rob: “We hebben een stevige positie met onze VDO tachografen in de truckwereld. En nu de IT eindelijk de auto binnendringt – wij noemen dat Connect Car - is dat een mooie groeimarkt als solide basis voor verdere ontwikkeling op het gebied van intelligente transportsystemen (ITS). Het komt erop neer dat we heel goed kijken naar de omgeving van de klant en daar met gerichte oplossingen op inspelen. Deze producten maken het mogelijk de transportactiviteiten te analyseren en te optimaliseren. Kosteneffectiviteit wordt verhoogd en er kan efficiënter worden gewerkt.

’Het is boeiend om deze ontwikkeling mee te maken met een professioneel team dat een echte drive heeft...’

Veiligheid Naast efficiency is veiligheid een belangrijk gegeven in de toekomst. Continental Automotive beschikt over en ontwikkelt aan een range producten die onze veiligheid in bijvoorbeeld de auto vergroten. Rob: “Denk bij deze range producten aan oplossingsmogelijkheden zoals ACC (adaptive cruise control, de auto remt

automatisch af als het langzamer rijdend verkeer tegenkomt), lane departure warning (veilig wisselen van rijbaan), TPMS (tire pressure monitoring system, altijd de juiste spanning in uw banden) en dode-hoek herkenning.” Allemaal systemen die gemak en veiligheid bevorderen op het steeds drukkere wegennet.

Opschuiven naar serviceprovider Rob: “Je ziet door al deze activiteiten dat onze rol verandert. Waar we eerst vooral productleverancier waren, schuiven we nu steeds meer in de richting van service. Daar willen we de komende jaren aan bouwen. Onze webshop is een goed voorbeeld. Daardoor zijn we 24/7 bereikbaar. Maar service gaat natuurlijk verder. Wij luisteren naar de markt en schakelen daar waar de markt ons nodig heeft. Zo kunnen wij onze after sales en service continu blijven verbeteren. Het is boeiend om deze ontwikkeling mee te maken met een professioneel team dat een echte drive heeft om Continental Automotive met onder andere het merk VDO tot een succes te maken.”


De Gang van Zaken

19


Product

Automotive & Industrie When the going gets tough… Waar consumentenproducten moeten voldoen aan hoge standaarden, daar gaat de professionele markt nog een stapje verder. Instrumenten en systemen moet bestand zijn tegen extreem gebruik. Stof, vocht, warmte, trilling en langdurig gebruik op vol vermogen vragen het uiterste van apparatuur. When the going gets tough, the tough get going. VDO beweegt zich al 25 jaar op de professionele markt en biedt absolute kwaliteitsapparatuur: robuust, esthetisch en duurzaam.

Flexcluster – maximale functie, altijd overzicht Het Flexcluster instrumentenpaneel presenteert alle relevante gegevens van de motoren (analoog en digitaal) helder en overzichtelijk in één centrale display. Het systeem bevat een groot aantal standaard indicaties, werkt via de CAN-bus en kan worden geprogrammeerd naar uw specifieke behoeften. Flexcluster is flexibel, robuust en overzichtelijk.

Pedalen – innovatie onder de voetzool Met een levenscyclus van 15 tot 20 jaar van voertuigen is levensduur de eerste uitdaging bij de ontwikkeling van een pedaal. Daarnaast zijn ergonomie en – in toenemende mate – de combinatie van mechanische met elektronische onderdelen, uitgangspunten. VDO biedt een range aan pedalen die vaak bestaan uit een samenspel van standaard componenten met klant-specifieke oplossingen. Zo levert VDO innovatie onder de voetzool.

20


Interview

‘Een klant moet gewoon kunnen rijden. Het is zijn boterham.’

Wie? Wat?

Frank van den Dungen, DAF Directeur Marketing en Business Development bij PACCAR Parts Europe 21 21


Interview

Gewoon rijden! F Service volgens DAF Het gaat goed met DAF Trucks. In de aantrekkende markt rollen er 184 trucks per dag van de band af. Dat betekent dat als u dit artikel heeft uitgelezen, er een nieuwe DAF truck klaarstaat. In diverse landen is DAF marktleider en in landen met een stevig thuismerk zoals Duitsland is DAF het grootste importmerk. Ook nu weer weet DAF nieuw marktaandeel te veroveren. En daar levert de excellente aftersales-strategie

een

wezenlijke

bijdrage aan. We spraken met Frank van den Dungen, Directeur Marketing en Business Development bij PACCAR Parts Europe over de one-stop-shop formule.

22

rank: “Een klant moet gewoon kunnen rijden. Het is zijn boterham. Natuurlijk is reparatie of onderhoud aan het wagenpark lastig voor een ondernemer, dus dat moet zo minimaal mogelijk voorkomen en zo kort mogelijk duren. Dit zijn buitengewoon belangrijke aspecten bij de ontwikkeling en productie van onze trucks maar zeker ook binnen onze after sales. Bij DAF/ PACCAR Parts hanteren we de onestop-shop formule, een strategie die er volledig op gericht is om voor onze klanten een maximale uptime, noem het: voertuigbeschikbaarheid, te realiseren. Een werkwijze die onze medewerkers in het DNA zit en waar we heel ver in gaan.” Dichtbij de klant Frank: “We proberen heel dicht bij onze klanten te staan. Dat zie je letterlijk in alle geledingen van ons bedrijf terug. Directieleden ontvangen met grote

regelmaat klanten om te praten over de business, rechtstreeks te horen wat de klanten bezighoudt en hoe we daar vervolgens nog betere oplossingen voor kunnen aanreiken. Sowieso ontvangen we bij DAF in Eindhoven duizenden klanten per jaar. Door in direct contact te staan kun je de werkelijke behoeften van je klanten leren kennen en daarop inspelen. Er zijn voor de klant is vooral belangrijk als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en veranderende wetgeving, zaken die invloed hebben op hun bedrijfsvoering. Daar moet je mee aan de slag. Het meest actuele voorbeeld hiervoor is de nieuwe digitale tachograaf waarmee klanten langere effectieve rijtijden kunnen realiseren. Dit geeft direct zeer aanzienlijke productiviteitsvoordelen waarmee de investering binnen enkele maanden kan worden terugverdiend. En daarbij proberen wij onze toeleveranciers nauw te betrekken. Dan is het fijn dat je beschikt over partners


Interview

zoals VDO die al decennia tachografen en sensoren levert voor in onze trucks. Ook zij kijken heel sterk voorbij het product: wat het betekent voor de klant? En wat kunnen wij doen om ons product nog beter te maken? Dat geven we ook mee aan onze dealers. Zij vervullen een spilrol, ze zijn immers het eerste point-of-contact voor onze klanten. Dat betekent dat we dit sales- en vooral ook aftersales-kanaal zo kwalitatief mogelijk willen hebben. We investeren veel in het overdragen van expertise door middel van uitgebreide trainingen waar partners zoals VDO ons bij ondersteunen.” Onderdelen voor iedereen Wanneer een voertuig van een klant de dealerwerkplaats bezoekt, komt het na een snelle diagnose door goed opgeleid personeel aan op een maximale beschikbaarheid van onderdelen. Hierbij realiseert PACCAR Parts samen met de dealer een beschikbaarheid

van ruim 97%. Frank: “Dat is een ongekend niveau in onze branche. We werken daarvoor met vier DAF/PACCAR Parts distributiecentra in Europa die ons netwerk van ruim 1.000 dealers in 30 landen in zeer korte tijd kunnen voorzien van onderdelen. En het mooie is, dit doen we niet alleen voor DAF voertuigen, met ons TRP (Truck & Trailer Parts) programma leveren we voor álle merken vrachtwagens en trailers. Dus ook alle niet-DAF rijders kunnen bij ons terecht. Heeft een klant een eigen werkplaats? Geen probleem, de DAF dealer heeft een onderdelen bezorgdienst. Binnen het TRP programma bieden we inmiddels ook een brede range aan producten voor DAF trucks die al in hun 2e of 3e leven zijn beland. Met dit TRP programma maken we echt het verschil in one-stop-shop aanbod en lifetime ondersteuning. En mocht een truck stranden onderweg? Dan heeft DAF ITS, de Internationale breakdown-service voor

gestrande chauffeurs. Met de introductie ervan in 1972 waren we de eerste in de branche en nu, bijna 40 jaar later, zijn we nog steeds dé benchmark in onze industrie. Uitdaging Onze uitdaging? De markt verandert snel op alle fronten; klantverwachtingen, wetgeving, grondstofprijzen, nieuwe producten. DAF en PACCAR Parts schuiven voortdurend op naar nog beter en completer. Een mooi voorbeeld hiervoor is het MAX Card programma. Hiermee verschaffen we klanten additionele kortingen op DAF en TRP producten, informeren we ze over belangrijke ontwikkelingen, service tips en nieuwe producten. Ervaar het zelf. Breng eens een bezoek aan de DAF dealer of kijk op www.daf.com zou ik zeggen.”

23


Product

VDO’s nieuwe tachograaf haalt maximale uit 1-minuut-regel.

Reken af met verloren minuten! VDO speelt in op de wijzigingen in de Europese 1-minuut-regel (oktober 2011). Tot nu toe worden gereden gedeelten van een minuut afgerond en geregistreerd als 1 minuut rijtijd. Dat kan heel nadelig zijn bij veelvuldig stop & go distributievervoer. TLN berekende dat het nadeel kan oplopen tot wel 45 minuten per dag! Met de nieuwe tachograaf van VDO heeft u dat nadeel niet langer. Onze DCTO 1381 Release 1.4 is volledig klaar om de 1-minuutregel aan te pakken. Alleen werkelijke rijtijd telt. Verder beschikt de DCTO 1381 Release 1.4 over een nieuw display en diverse updates.

Zo beschikt u over: · eenvoudigere handmatige invoer chauffeursactiviteiten · 255 in plaats van 20 bedrijfslock-in / lock-outs · chauffeurskaart downloaden zonder bedrijfskaart · snelle download en remote download mogelijkheid · verbeterde grafische print-outs Lees meer op www.vdonl.nl.

24


Product

Telematica Telematica voor superieur fleetmanagement. Brandstof besparen, hyperefficiënt leveren en veiligheid vergroten. Telematica-oplossingen leveren fleetmanagers aantrekkelijke voordelen. Door het slim combineren van data en dit draadloos en real-time te verzenden naar de thuisbasis hebben fleetmanagers de functionaliteit in handen om kosten te beheersen en service naar een hoog niveau te brengen. VDO presenteert in samenwerking met Qualcomm het neusje van de zalm in telematica: OmniExpress™. Zelflerende organisatie OmniExpress geeft fleetmanagers de volledige controle over de prestaties van zowel de chauffeurs als de voertuigen. Doordat alle informatie real-time beschikbaar is, kunnen de chauffeurs, wagens en eventueel ook opleggers en ladingen nauwkeurig worden gevolgd (en bijgestuurd). Verder kunt u de OmniExpress rechtstreeks koppelen aan de digitale tachograaf van VDO, wat het naleven van wettelijke regels met betrekking tot rij- en rusttijden eenvoudig maakt. OmniExpress vergroot inzage in status en prestaties voor zowel organisatie als chauffeur. Zo transformeert u uw business in een zelflerende organisatie.

FleetVisor maakt prestaties direct inzichtelijk

Voordelen OmniExpress

De thuisbasis heeft alle informatie uit de OmniExpress direct inzichtelijk via de FleetVisor-webportal. De locaties van alle wagens is met een druk op de knop bekend. Verder analyseert FleetVisor de data standaard op een aantal KPI’s zoals, brandstofverbruik, rij-efficiency, chauffeursprestatie, onderhoud en zelfs landenspecifieke informatie. Zo kunt u razendsnel signaleren en direct ingrijpen als er bijsturing nodig is. Reduceer kosten, vergroot efficiency en service terwijl u uw administratieve werkdruk verlaagt. FleetVisor is aan te passen naar specifieke gebruikerswensen.

· Volledig overzicht in status en prestaties · Communicatie met de digitale tachograaf · Overzicht in rij- en rusttijden · Sublieme controle op operationele kosten · Brandstof besparend · Grotere veiligheid · Verlaging administratieve werkdruk

25


Product

g Tachografen Digitaal: optimaal transport van gegevens De digitale wereld trekt verder de (vracht)auto binnen. Dat levert interessante nieuwe mogelijkheden op. In de transportsector zijn er steeds meer en slimmere systemen waarmee het plannen, werken en registreren gemakkelijker en sneller gaat.

TIS-Web® - online databeheer voor wagenparken TIS (Tachograaf Informatie Systeem) staat voor een range aan data-archivering en beheer oplossingen van VDO waarmee ondernemers vooruit kunnen. Het is voldoen aan de wettelijke verplichtingen en meteen gebruikmaken van slimme managementinformatie. Zo kunt u bijvoorbeeld uw voertuiggebruik, chauffeursplanning en onderhoudsplanning optimaliseren. Dat scheelt in de kosten. Met TIS-Web® beschikt u over deze voordelen zonder dat u hoeft te investeren in IT-infrastructuur. TIS-Web® is flexibel, gemakkelijk in gebruik en geschikt voor eigen rijders tot hele grote organisaties met meerdere vestigingen.

TIS-Compact III – data-archief in je borstzak De TIS Compact III-Key is een ideaal systeem voor kleine wagenparken (tot 5 voertuigen en 10 chauffeurs). Met de Key kunnen de gegevens snel uit de digitale tachograaf worden gedownload en betrouwbaar op een PC opgeslagen. De software op de key maakt archiveren, visualiseren en printen van rij-, werk- en rusttijden oprecht eenvoudig.

Remote Download Device (DLD®) – draadloos downloaden rij- en rusttijden Het Remote Download Device (DLD®) is een comfortabele oplossing voor het beveiligd downloaden van data uit het massageheugen en de chauffeurskaart. DLD verzendt de gegevens veilig (want versleuteld) en draadloos naar de computer op de thuisbasis. Geen omkijken meer naar.

26


Heeft u een vraag over ĂŠĂŠn van onze producten, zoekt u een inbouwbeschrijving of wilt u weten waar u iets kunt kopen? Op onze website vindt u alle informatie over VDO producten en de verkooppunten in Nederland. Tevens is er de mogelijkheid om een aantal producten online te bestellen.

WWW.VDONL.NL

Colofon

Kijk ook eens op onze website! Wijzer Magazine is een uitgave van Continental Automotive Trading Nederland B.V. Oplage: 2000 exemplaren U kunt contact opnemen via: Continental Automotive Trading Nederland B.V. Het Schakelplein 22 5651 GR Eindhoven Postbus 8807 5605 LV Eindhoven Tel: +31 (0)40 30 23 500 nl@vdo.com www.vdonl.nl

Vormgeving: the Identiteam www.identiteam.nl Fotografie: Zero40 Studios Rens van Mierlo www.zero40.nl Tekst: moesasji | vlijmscherp tekstwerk www.moesasji.com

Redactie: Lian Peeters Advertenties: Informatie en tarieven T: +31 (0) 40 302 3500 lian.peeters@continentalcorporation.com

27


Continental Automotive Trading Nederland B.V. Het Schakelplein 22 Postbus 8807 5651 GR Eindhoven Tel: +31 (0)40 30 23 500 nl@vdo.com www.vdonl.nl

Wijzer Magazine 01  

VDO - Continental