Page 1

www.vdonl.nl

Verplichte nascholing voor chauffeurs VDO helpt bij Code 95 vakbekwaamheid

Sinds 2009 is het papieren chauffeursdiploma vervallen en vervangen door de code vakbekwaamheid (basiskwalificatie) op het rijbewijs. Deze ‘Code 95’ heeft een geldigheid van 5 jaar en verlenging is alleen mogelijk als de chauffeur gedurende elke 5 jaar 35 uur aan gecertificeerde nascholingscursussen volgt. Belangrijk om rekening mee te houden, want zonder een geldige code of juiste vrijstelling kunnen de boetes hoog oplopen. VDO levert met de handige en gerichte tachograaftraining voor chauffeurs een bijdrage aan de Code 95-opleidingsplicht.


Tachograaftraining van de fabrikant VDO - onderdeel van de automotive groep van Continental - is marktleider in tachografen. Wij zien het als onze missie om onze kennis en kunde te delen. Daarom geven wij diverse praktijkgerichte en interactieve trainingen gericht op het optimaal gebruik van de tachograaf. En het mooie is, dat u deze training dankzij de CCV-erkenning ook mag meetellen bij de Code 95-nascholingsuren.


Opzet van de training Tijdens de VDO chauffeurstraining ‘Nascholing Vakbekwaamheid N18 Digitale Tachograaf’ krijgt de chauffeur een update van de actuele wet- en regelgeving. Zo komen het Rijtijdenbesluit, het Arbeidstijdenbesluit en de verschillende vervoerscategorieën aan bod. Daarnaast gaat de chauffeur volop aan de slag met de digitale tachograaf. We maken hiervoor gebruik van speciale VDO-demonstratiekoffers. Cursisten kunnen hiermee gericht oefenen op een werkend model van de digitale tachograaf (DTCO® 1381) en bijbehorende tachograafkaarten. Op deze manier kunnen zij de behandelde lesstof direct toepassen in de praktijk. Gedurende de training komt ook onze overtredingsmodule aan bod, wat de deelnemer middels controle van de eigen bestuurderskaart waardevolle informatie geeft over zijn/haar rijgedrag en hoe boetes kunnen worden voorkomen.

Doel van de training In de training besteden we ruim aandacht aan correct gebruik van de tachograaf en handige toepassingen om efficiënter en effectiever te werken. Door in te gaan op veel voorkomende overtredingen en hoe deze te vermijden, is dit een bijzonder handige en effectieve training voor chauffeurs.

Punten scoren VDO chauffeurstraining ‘Nascholing Vakbekwaamheid N18 Digitale Tachograaf’ duurt één dag en iedere deelnemer ontvangt na deelname een certificaat. U mag de training meetellen voor maar liefst 7 van de 35 punten (duur van de training is 7 uur exclusief pauzes) in de Code 95-nacholingsuren.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, via: 040 - 3023 500 nl@vdo.com www.vdonl.nl


Continental Automotive Trading Nederland B.V. Postbus 8807 5605 LV Eindhoven Nederland www.vdonl.nl nl@vdo.com VDO – A Trademark of the Continental Corporation

De informatie van deze brochure bevat alleen algemene beschrijvingen resp. karakteristieken die in een concrete toepassing niet altijd in de beschreven vorm gelden resp. die door doorontwikkeling van het product kunnen veranderen. Bij deze informatie gaat het alleen om een technische beschrijving van het product. Het is met name geen kwaliteits- of houdbaarheidsgarantie. De gewenste karakteristieken zijn alleen bindend als zij uitdrukkelijk zijn overeengekomen bij de afsluiting van het contract. Leveringsmogelijkheden en technische wijzigingen voorbehouden. Continental Automotive Trading Nederland B.V. 10 / 2013

Verplichte nascholing voor chauffeurs  

VDO helpt bij Code 95 vakbekwaamheid

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you