Page 1


et aquí, un dia com qualsevol altre,un follet i un bolet van tornar a casa seva. I en el futur,un senyor anomenat Max planejava un pla per destruir la tardor, en el món del follet i el bolet ... Mentrestant el follet estava fent un dinar especial per que havia arribat la tardor. Al mateix temps el bolet xerrava amb els seus amics del bosc. Acabats de dinar... El bolet es va estirar al llit,i el follet li va fer una broma per despertar-lo. Mentre estaven discutint van notar més fred que abans i van sortir però no havia passat res .Van tornar a entrar a casa i van notar que feia molt més .Van tornar a sortir i estava tot nevat van tornar a casa per abrigar-se per sortir sense tenir fred i van començar a investigar van caminar molta ,i el bolet li va fer una pregunta.


.-Per què de cop s’ha posat a nevar – va preguntar el bolet. Perquè era la tardor. Van apartar unes fulles i van veure una cosa que no havien vist mai , “una nau del futur”, llavors van veure un senyor armat de cap a peus amb una capsa que estava absorbint la tardor , llavors , quan estaven a punt d’agafar la capseta , el senyor la va agafar i la va pujar a la nau del futur , però van patinar i van anar a parar al maleter de la nau. El follet i el bolet, aixafats al maleter no paraven de donar-se cops . Al cap d’una estona van aterrar al bosc del futur i van veure molts robots i altres espècies . Van anar al regne i allà van voler parlar amb en Max i en Max es va negar i els va posar a la presó . Va passar una estona i amb la humitat del bolet es van oxidar les barres de ferro i van poder sortir . Van voler lluitar contra el dolent però en Max els va guanyar en un tres i no res. Després es van disfessar.

Però en Max els va descobrir llavors, el bolet volia escapar però el


follet que era un cregut va voler lluitar amb ell però en Max el va guanyar en un tres i no res . Llavors, en Max , els va tornar a posar a la presó. Tot seguit van pensar i repensar , fins que van arribar a la conclusió que si es disfressaven com els guàrdies d’en Max podrien arribar més fàcilment on estava el rei . Llavors es van treure la disfressa i li van començar a explicar com era la tardor i en aquell moment en Max se’n va adonar de lo maca que era la tardor, llavors va ordenar que deixessin anar la tardor on vivien el follet i el bolet .

Conte contat , per la xemeneia s’ha escapat.


et aquí que en aquell temps que les bèsties parlaven i les persones callaven hi havia una família d’esquirols que vivien en un bosc dalt d’una alzina al costat d’un poble. I en aquell poble vivia un caçador amb els seus fills. Els seus fills es deien Mercè i Toni. El Toni tenia 10 anys i la Mercè en tenia 7 la seva mare s’havia mort en un accident de cotxe. Un dia el caçador va voler anar a caçar els esquirols . Els va estar observant-los una estona i va veure que quan ajuntaven las mans apareixia una campaneta que sonava tilin tilin al seu damunt i feia desapareixen els esquirols . Va anar a les afores del bosc a buscar a la seva amiga bruixa.


I li va explicar tot el que havia passat i la bruixa li va dir que tenia una poció i que el podia ajudar. Els fills del caçador es van assabentar i van anar corrents a explicar-ho als esquirols. El caçador va anar amb la bruixa al bosc i van posar la pinya. Els esquirols ho van veure, però llavors ells ja sabien que era una trampa. Però un d’ells s’havia despistat i se la va menjar i de cop va començar a veure estrelles però malgrat tot això no va passar el que havia de passar, la poció no va funcionar. La bruixa no havia posat l’ingredient més important que era un branquilló de romaní que feia tanta bona olor que la gent s’adormia . Per la nit de l’últim dia de tardor que era lluna plena era l’únic dia que no perdien el poder per la nit era el caçador els volia agafar. El caçador anar apropant-se lentament per agafar els esquirols . Els esquirols que eren molt eixerits van agafar la pinya amb la poció , li van posar un branquilló de romaní i li van tirar. Des de llavors no va gosar tornar par allà. I el que no ho vulgui creure que o vagi a veure.

FI


a molts i molts anys en un poble de l´ espai hi vivia una nena que era bruixa, un follet i un orc. La nena era baixeta amb els cabells panotxes i tenia pigues. I poders . Era bona. L´ orc era mitjanet amb una destral que tenia dues parts per tallar i una espasa. Era molt valent i fort com un roure , tenia una bossa amb un penjoll dintre que hi havia una cara petita penjant . El follet era un nen baixet molt bufó, amb dos antenes, era verd. També tenia un cervell molt petit a la butxaca i quan premia un botó es transformava en un follet cervellet !!! Era ràpid com el vent . Un dia el terra va començar a tremolar i van sortir arbres de tardor alts com un gegant també van ploure fulles marrons com la sorra . Tots estaven molt espantats , de sobte van sentir una veu que deia : gàmbala guipa-la i un senyor els hi va donar un abecedari que traduïa el seu idioma.


Llavors van saber que deia, i deia que si no volien quedar-se sempre amb una estació havia d´anar a una cova on hi havia un vell que els concediria un desig .La cova era al nord. Van començar a caminar cap el nord a la muntanya més alta d’aquella explanada. A mig camí es van trobar un llac ple de caimans, com el travessarien? L’orc va poder tallar uns quants troncs per fer una barca i van travessar el llac. Caminant es van trobar un volcà en erupció, llavors es van enfilar en una sequoia i la lava no els va poder cremar.


Finalment vam arribar a la cova i es van trobar dos camins un ple d’escorpins i l’altre que el terra s’enfonsava i a sota hi havia lava . Van triar el de la lava però en un tres i no res van començar a córrer perquè el terra dava fonent el darrera seu. Finalment van arribar en una cambra fosca on hi havia un vellet que els i va dir: que voleu? Volem recuperar les estacions de l’any .I el vellet els hi va dir que tornessin al poble i ella trobeu-ne el que m’heu demanat i així com va ser van tornar al poble i era estiu . I conte contat ja s’ha acabat!!!


ot va començar fa molts anys quan els ocells tenien dents hi havia un peix que es deia Grisly ,i que tenia pares que s’anaven a casar. A la Grisly se la va emportar la corrent i se la va menjar un tauró sense mastegar-la . A dintre la panxa del tauró hi havia un dofí que es deia Kira. Va sortir del tauró per la boca quan menjava uns altres peixos i van trobar un corall. Allà es van refugiar un més. Passat el més van sortir del corall.


Era tardor i tot estava marró, i feia molt fred, l’aigua estava gelada.

Llavors a la Grisly l’agafa un pop i la porta a un vaixell inundat on hi ha bolets verinosos. La Grisly es menja un bolet i es posa malalta, llavors una fulla màgica de color groc, li diu a la Kira : que ha d’anar a la casa de la tardor on hi ha una castanya màgica, i que haurà de passar aventures. Llavors la Kira no sap que és una castanya i quan arriba veu tres castanyes, se les menja perquè tenia molta gana . Llavors la Kira va a buscar la Grisly ,i la Kira sense voler va vomitar sobre la Grisly,i la Grisly es va curar, però hi havia un problema, que la Grisly abans era de colorins, però ara era de color marró. Llavors van a buscar el savi saberut que és un peix, que té la barba de 10 metres . Llavors el savi saberut els dóna una poció per que la Grisly es curi,la Kira li dona la poció a la Grisly i es cura .Però...encara falta trobar els meus pares!!!(diu la Grisly) Mentre deia això van veure un peix que anava pintant els arbres ,de color marró ,era tardor!


I van descobrir que la tardor era una estació , però hi havien tres estacions més que eren : hivern, primavera i estiu. Van veure una estrella de mar que els hi va dir: que aixòall voltant del sol en diferent alçada i es diu que és el moviment de translació. Llavors la Grisly cada any es posava la roba adequada. Finalment van anar a buscar els seus pares. I els hi van explicar tot al que havien passat , i després ( les 4 estacions.). Sempre van recordar les estacions.

FI.


I havia una vegada tres germans que es deien Carla, Laia, Marc i vivien a la muntanya en una casa al mig del bosc on hi començaven a caure fulles de tardor. Ells s’ho passaven molt bé jugant amb les fulles de tardor perquè les tiraven per damunt i els hi queia al cap. Tenien una senyora de fer feines que es deia Carmen que els ajudava a netejar la casa. Un dia la Carmen va agafar una malaltia molt greu, la vam portar a l’hospital i el metge els va dir que anessin al Canadà a buscar una fulla de tardor , si no l’agafaven abans de que s’acabi la tardor la Carmen es moriria. La Carmen es va posar molt contenta perquè els seus amics la volien curar. Era un gran viatge anar al Canadà.


Van agafar un avió, per haver de quedar-se a dormir, en quan vam arribar a Canadà un passatger de l’avió els hi va dir que per anar a buscar la fulla màgica havien de pujar al cim d´ una muntanya on hi havia llops carnívors. Van pujar al cim de la muntanya i llops , era de nit, van passar pel mig soroll per no despertar-los.

van trobar tots els dels llops sense fer


Van agafar la fulla i van tornar a la muntanya , van anar Carmen que estava al llit estirada i li van donar la fulla que era màgica i es va curar. Llavors en Marc es va libèl·lula màgica i van demanar-li un desig: que el seu cadells.

a casa de la de la tardor trobar una gos tingués

El mes següent el gos va tenir cadells i quan es van fer grans, van ser gossos caçadors. I conte contat ja s’ha acabat.


vui en dia els follets tan especials com jo es mereixen unes...amb un sol esplèndid i hawaianes i per cert cosa que no falta ballar la samba un dos txa xa xa ... Riiiiiiing!!!Perdoneu és el mòbil ... que estrany em truquen de la fàbrica a us he dit que sóc director de la fàbrica de las estacions riiiiiiing ja va ja va és que són una mica pesats . S’han espatllat les màquines de la fàbrica he d’anar corrent, llogo una llanxa vacances ben llargues i per suposat a Hawaii .Estic estirat a l’hamaca i me’n vaig a tota pastilla. ... Per fi he arribat, estic aparcant la llanxa, miro endavant i... Em trobo davant d’una illa que no conec de res ...estic perdut!!!Veig que l’illa es negra i fosca plena de tranyines i plantes fastigoses, ei sense insultar!!! Hola sóc la Lola i jo en Manolo i som unes plantes carnívores però no t’ espantis fa dos mesos que estem a dieta, perdó no sabríeu pas on podria dormir? Oi tan que ho sabem!!! Ves 30m cap el sud i et


trobaràs una clariana plena de fulles allà et podràs fer un llit. No del més comodes però bé, no t’espantis pels insectes els hi fa por la foscor , i bé ja pots anar tirant. Quan vaig arribar a la clariana no era pas el que m’esperava però per una illa com aquesta no està tan malament . Bé, vaig a agafar fulles i em faré un llit jo sol, ja sabeu aquella dita que diu: “si vols estar ben servit fes-te tu mateix el llit” Bé és força còmode... -Agafem-lo nois , correm cap al castell abans de que es desperti. ...


Bon diaaaa!!! Estàs a la mansió de l’illa perduda, tranquil només et costarà la vida...Vull dir 12 euros més 3 euros del menú. Com veuràs el servei es molt eficient...tinc! Criats porteu aquest senyor a l’habitació. Que original s’assembla a una masmorra! PUM! Auxili! m’han tancat en una masmorra! mm...que puc fer... Ja ho tinc! Faré servir la cullereta de l’esmorzar, clic,clic,clic... Ja me’n puc anar. ... Visca ja soc a la platja engego la llanxa i...BRRRRR,BRRRR,BRRRRR... La llanxa està espatllada... i ara que faré en aquesta illa tot sol? Al cap de 2 setmanes

...

Eeeeeh, sóc aquí!!! sóc el follet tardoraire, quan el vaixell va ser a la costa i els dos follets van baixar van dir: som els enviats per venir-te a buscar, va puja a la llanxa que ens n’anem! ... Aquest conte s’ha acabat perquè jo a casa He arribat i un bon encostipat he agafat.


n un poble molt llunyà hi havia una caseta al mig del bosc. Un dia van sortir de casa i van veure que queien les fulles i eren de color vermell, el pare, la mare, el germà gran i la germana petita no coneixien la tardor. L’arbre màgic parlava i els hi va dir que era la tardor. Passejant pel bosc es van perdre,van intentar tornar però no aconseguien arribar a casa corrents, corrents van arribar a un lloc que no coneixien. Allà van veure un arbre que brillava. A sota hi havia un forat, van mirar i hi van trobar dos follets idèntics. Els follets els van voler ajudar a tornar a casa perquè s’havien perdut. Quan els follets els van voler ajudar es van equivocar de camí. I van anar a parar a un lloc on hi havia molts bolets verinosos,se’ls van menjar i els va agafar molt malt de panxa.


Van seguir caminant i van caure en un parany que havien fet els caçadors per caçar animals. Es van enfilar un sobre l’altre i quan van estar a punt de sortir del parany van caure o van tornar a intentar ho i van poder sortir . Van recular tot el camí que avien fet en una hora i van anar em comte de no caure en un parany que havien caigut abans i de no menja els bolets verinosos ,van seguir caminant i van arribar a la casa dels follets .Era l’arbra ,va ser l’hora de dir-se adeu


Els follets els van dir que havien de seguir per arribar a casa . Van fer cas als follets i van arribar a casa , tota la família o sigui el pare , la mare ,el germà gran i la germana petita van dir que bé hem arribat a casa !! quan van entrar a casa estaven molt cansats de l’aventura que havien passat. I cric-crac , el conte s’ha acabat i a qui planto un soc per tornar-hi un altre cop.


n conte us explicaré tan bé com jo sabré, si l’escolteu el sentireu, qui no el sentirà no el sabrà. Hi havia un nen i una nena que vivien al bosc. Eren molt simpàtics, el nen era molt estudiós, i la nena tenia els ulls blaus i els cabells rossos. Tenien un conill que era blanc amb taques negres . Hi vivien amb l’avia, perquè els seus pares es van morir en un accident de cotxe. L’avia era grassoneta, baixeta i tenia els cabells marrons i era solitària . Un dia el nen i la nena van anar al bosc , amb el conill, anaven a buscar llenya per encendre el foc.


El conill va trobar un tronc i va avisar els nens, va aparèixer una bruixa i els nens es van amagar darrera d`un arbre . Van veure que la bruixa va agafar el conill i estaven espantats. Va anar a buscar el conill i no el va trobar. Va anar cap a casa i li van dir a l’àvia que una bruixa s’havia emportat el conill. L’àvia els va dir que l’endemà el buscarien. El dia següent van anar a buscar-lo. Però no sabien on vivia la bruixa, camina que caminaràs van tenir molta sort ja que van veure petjades de bruixa i les van seguir. Llavors van arribar a la casa de la bruixa, i es van amagar darrera de la casa. Quan la bruixa va entrar a la seva casa els nens van fer un forat a la paret i van entrar a buscar el conill. I llavors la bruixa va posar el conill en una gàbia.


Llavors la bruixa es va asseure al sofà. Mentre els nens estaven intentant obrir la gàbia . Van tenir sort que es van poder obrir i es van escapar. Però la bruixa va sentir un soroll i va veure els nens com s’escapaven. Després la bruixa els va perseguir, i els nens es van adonar que els estava perseguint. Llavors els nens van anar a casa l’avia, i la bruixa els va perdre de vista. I la bruixa no va tenir res de menjar. A la cric-cric, el conte ja està dit;a la cric-crac, el conte està acabat.


n bon dia en Marc li va dir als seus pares que volia anar-se’n de càmping per poder jugar a futbol i conèixer bosc, els seus pares van dir que estaven d’acord. Al dia següent quan es va aixecar va agafar les seves coses i se’n va anar el bosc tal com havia dit amb els seus pares . Quan van arribar el Marc els hi va dir els seus pares si podia anar a passejar pel bosc. Caminant caminant va trobar quatre desviaments i va triar un d’ells, com estava cansat es va asseure darrere d’una pedra gran. Al cap d’una estona, va veure una bruixa que estava fent desaparèixer la tardor. Ell sentia que la bruixa deia ABRA CADABRA POTA DE CABRA DESTRUEIXAT TARDOR JAAAAAAAA Al cap d’una estona ...la bruixa se’n va anar a casa seva i ell tot espantat la va seguir fins a casa seva.


Era una casa fastigosa, va pensar en Marc i en un cartell posava “Bruixa Maduixa” ell tenia una mica de por. En Marc volia mirar per la finestra, llavors es va pujar a un tronc que hi havia a sota, va relliscar i es va sentir ploof!!... Un elf que hi havia passejant per allà el va sentir i li va dir ... estàs bé? I el Marc va dir tot plorant : si!!!... En Marc li va explicar a l’elf vols que siguem amics? i l’elf pensar i li va dir: Sí d’acord .

s’ho va

Llavors ell va dir t’he d’explicar una cosa molt important, quina és va dir l’elf? És que he sentit, va dir el Marc, que la bruixa maduixa deia que volia destruir la tardor. I l’elf va dir: hem d’impedir que la bruixa maduixa destrueixi la tardor, és una cosa molt important!


I llavors l’elf va dir: Aj odrat teixertsed arbac ed atop arbadac arba. I el Marc va dir : què dius, estàs boig? És igual tenim molta feina no ens barallem i anem a complir la nostra missió. Preparat per la missió, si!!! Van dir els dos, llavors van mirar per la finestra d’aquella casa fastigosa i llavors van entrar.En entrar en aquella casa fastigosa van veure a la bruixa fent el sopar, estava fent: ulls de drac i pota de cent peus. Llavors van anar lentament de puntetes cap al saló... Al cap d’una estona; van veure que la bruixa anava cap a ells aleshores es van trobar tots tres. Van començar a cridar:AAAAAAAAAAAAA!!!I l’elf i en Marc a córrer.Al cap d’una estona ...La bruixa els va agafar per el jersei i llavors en arribar a casa seva els va posar en una gàbia, però l’elf va fer màgia i la gàbia es va obrir de cop. Puuuuuuuuuuuumm!!!va sonar. I llavors en Marc i l’elf van sortir corrent , però els va seguir amb l’escombra i en Marc va tirar una xarxa màgica que avia fet l’elf i la bruixa es va quedar de pedra. I tot i acabat l’elf i en Marc se’n van anar a casa seva, l’elf a la casa del bosc i en Marc al càmping amb on estaven els seus pares. I per fi tots van estar feliços i van menjar anissos menys la bruixa. FI

contes de 4tA  
contes de 4tA  

Contes dels alumnes de 4T A

Advertisement