Page 1

CONTACT Schooljaar 2009-2010 Nr.2 30/10/2009

Activiteiten en uitstappen………………. Mededelingen…………………………… Schrijf-Ze-Vrijdag………………………. Studienamiddag examenperiode……...... Taaltip…………………………………… Sportdag………………………………… Bospolder………………………………..

1 2 4 5 7 8 10


Activiteiten en uitstappen Za 31/10 – zo 8/11: herfstvakantie Za 7/11 :

aankomst buitenlandse gasten in het kader van de internationale uitwisseling in het 5e jaar

Zo 8/11 – za 14/11: 5e jaar allerlei activiteiten met de buitenlandse gasten Wo 11/11:

vrijaf (wapenstilstand)

Do 12/11:

14u : 2e jaar: HetPaleis: Wonderland

Ma 16/11:

13.30u : 1e jaar vaccinatie HepatitisB

Di 1/12:

Sinterklaasfeest

Aanvang examenperiodes: Do 3/12: 4e, 5e en 6e jaar Vr 4/12: 2e en 3e jaar Ma 7/12: 1EL5/1DL5 Di 9/12: Overige eerste jaren

1


Mededelingen

1) Vanaf 9 november is er in de refter weer soep en warme chocomelk te verkrijgen. We werken voortaan met een kaart van €10,00 waarop 14 vakjes staan. 1 vakje telt voor een volledig kom soep. Een half vakje telt voor een halve kom soep of voor een kop warme chocolademelk. Je kan de soepkaart op het leerlingensecretariaat kopen.

2) Het oudercomité organiseert opnieuw een truffel- en marsepeinverkoop. Na de herfstvakantie krijgt u een brief met meer details. Dan heeft u tot 20 november de kans om familie en vrienden te overhalen een bestelling te plaatsen. U kan ze er nu alvast warm voor maken. De marsepein en truffels zijn van een heerlijke kwaliteit, net zoals de vorige jaren. Op vrijdag 4 december zullen de bestellingen met uw zoon of dochter worden meegegeven. Deze verkoop is één van de activiteiten van het oudercomité om de basisschool en het secundair financieel een duwtje in de rug te geven. 3) Wanneer je je fiets achterlaat, zet je die altijd op slot, ook op het schoolterrein. Geef een dief geen kans. Wanneer je je fiets stalt in de rekken of je neemt hem eruit, doe dit dan heel voorzichtig en beschadig de andere fietsen niet.

2


4) 58 leerlingen van de 3e graad schreven zich in voor SNS. Zij hebben allen een SNS-pasje waarmee zij sinds vorige week na de schooluren kunnen gaan sporten aan zeer voordelige voorwaarden. 5) Vrijdag 23 oktober was de dag van de jeugdverenigingen. Op die dag mochten de leerlingen in het uniform van hun jeugdbeweging naar school komen.

3


Schrijf-ze-Vrijdag Op vrijdag 16 oktober was het weer zover: een grote opkomst voor de Schrijf-ze-Vrijdag! We schreven voor de bewoners van de sloppenwijken in Kenia en hebben wel 217 brieven kunnen versturen. (ook bedankt mevrouw Cooymans!) Wij (het LEPA) zijn heel blij dat er toch zo veel mensen zijn die inzitten met diegenen die het minder makkelijk hebben dan wij. We kunnen jullie verzekeren dat er mede door jullie brieven een vooruitgang zal zijn in de situatie van de Kenianen. Wanneer wij iets meer weten over wat er in Kenia is gebeurd ten gevolge van onze brieven, laten we het jullie zo vlug mogelijk weten. Nogmaals bedankt! Christophe, namens het LEPA

4


Studienamiddagen tijdens alle examenperiodes a) Alle leerlingen mogen de school verlaten wanneer zij klaar zijn met hun proefwerk, echter nooit voor 10.10 u. De namiddagen zijn vrij; zo kunnen de leerlingen zich optimaal op de examens voorbereiden. b) Leerlingen kunnen op verzoek van de ouders in de wachtklas blijven tot 12.10 u. c) Wie in de wachtklas blijft, krijgt een lijst mee die door leraren moeten ondertekend worden bij het verlaten van het examenlokaal en bij het binnenkomen van de wachtklas. d) Op alle voorziene studienamiddagen mogen de leerlingen op uw verzoek thuis studeren maar ze kunnen ook, indien gewenst, gebruik maken van de studienamiddagen op school van 13.00 u. tot 15.50 u. en dit op ma, di, do en vr. Hiervoor dient bijgevoegde strook ingevuld te worden (af te geven aan de klasleraar uiterlijk op vrijdag 13 november). Indien u hierin een wijziging wil in de loop van het schooljaar, gelieve dan de school schriftelijk hiervan op de hoogte te brengen. -----------------------------------------------------------------------------------------------Iedere leerling dient dit strookje af te geven (aan de klasleraar) ! Ondergetekende ..………………………………………………………….., ouder van ……………………………………,uit klas……………,NR.:………. verlangt dat zijn dochter/zoon tijdens alle examenperiodes van het schooljaar 20092010: - op de voorziene namiddagen thuis zou studeren * - in de wachtklas blijft tot 12.10 u. * - in de wachtklas blijft tot 12.10 u. én in de namiddagstudie (op ma, di , do en vr) * ( *doorstrepen wat niet past) Handtekening + datum:

5


6


e-mail of email? Als het gaat om elektronische post, is e-mail de juiste schrijfwijze. Het woord e-mail is kort voor het Engelse electronic mail. In het Nederlands krijgen samenstellingen met een losse letter of initiaalwoorden1 altijd een koppelteken: e-mail, tv-zender, gsm-netwerk, tl-lamp. Het woord email bestaat ook, maar het betekent '(tand)glazuur' of 'glasachtige laag waarmee metalen, glazen en stenen voorwerpen versierd kunnen worden'. In het Engels wordt voor electronic mail zowel e-mail als email gebruikt. Dat zorgt natuurlijk voor extra verwarring.

1 Een initiaalwoord is een woord dat gevormd wordt met de beginletters van afzonderlijke woorden en dat we letter voor letter uitspreken: bijv. pc (pee cee).

7


DE SPORTDAG Dit jaar ging de sportdag door in Tongerlo. Het 1e en het 2e jaar op maandag en 3, 4, 5 en 6 op dinsdag. Helaas wilde het weer op beide dagen niet meewerken. Maar zoals het spreekwoord zegt: “Hoe vettiger hoe prettiger!”. Denken we aan activiteiten zoals wereldbal, MTB, tjoekbal, frisbee, teambuilding waar iedereen volledig onder het slijk hing. Niet alleen de ruwe sporten kwamen aan bod, maar ook de nauwkeurige sporten zoals boogschieten werden geoefend onder het toezicht en het bekwame oog van een oud-leerling. Tijdens de sportdag was er een interjarencompetitie in de vorm van een loopwedstrijd op de Finse piste. Graag belonen wij de winnende klassen van de Finse piste (meest aantal gelopen rondjes) met een happy hour voor alle leerlingen van de winnende klassen. Het betreft 1B, 2A, 3WETA1, 4WETA1, 5MTWI, 5WEWI en 12 leerlingen van het 6e jaar op vrijdag 30 oktober tijdens het 8e uur. Wandelaars en fietsers die niet mee naar Tongerlo trokken, kregen de kans om een tocht te maken. Ook zij werden niet gespaard door de donkere wolken. Maar dit kon de pret voor hen niet bederven. We mogen zeker van een geslaagde sportdag spreken. Tot de volgende sportdag!

De boswandeling tijdens de sportdag Toen we eindelijk compleet waren, kregen we een stratenplan van Merksem. We moesten het Jan-Palfijnziekenhuis zoeken. We waren het al snel eens over de weg, altijd maar rechtdoor. De kortste weg dus. Toen we waren aangekomen, moesten we naar het Fort van Merksem. We hebben daar een mooie wandeling gemaakt. Daarna zijn we de Bredabaan opgewandeld. We zijn dan naar het Peerdsbos gewandeld. Daar moesten we de Melkerij vinden, wat vrij eenvoudig was omdat Lise de weg wist. Ze heeft onze ‘gids’ gespeeld. We hebben de Melkerij gevonden na een kwartiertje wandelen. Toen zeiden 8


mevr. Greefs en mevr. Laureys dat we de fit-o-meter gingen doen. Het was een heel rare fit-o-meter maar het was wel erg leuk. “Van sporten krijg je honger”… tja wij ook, dus zijn we teruggekeerd naar de Melkerij. Daar hebben wij onze boterhammetjes opgegeten. Maar toen begon het te regenen van jewelste. Dus zijn we daar een uurtje gebleven, tot het overging. Maar het was wel saai zo niets doen, dus zijn we in de regen in de speeltuin gaan spelen. We waren kleddernat. Toen het niet meer heel hard aan het regenen was, zijn we teruggestapt. Het was een heel toffe ervaring. Ga je volgend jaar ook mee? Lise Staes 1CL2

9


Vroeger was de bospolder alleen maar water tot dat er een havenuitbreiding was van de Schelde. Er werd een grote put gegraven maar daarna had NatuurPunt het gebied daar gekregen. Natuur Punt had toen de put opgevuld met water en zand. Na een tijdje begonnen de plantjes er te groeien . In de zomer zijn de plassen droog en een beetje slijkerig, maar in de winter staat alles vol met water. Er komen daar ook heel zeldzame vogels voor en er zitten ook kikkers, spinnen, padjes,‌.. Maar er is veel werk op de bospolder omdat ze daar niet willen dat het er een bos wordt, dus worden alle middelen ingeschakeld. Zoals koeien die de kleine boompjes eten en de vrijwilligers staan ook niet stil. Ze rijden een groot stuk grond met riet plat met de tractor en dat moeten ze allemaal uit trekken en opscheppen op een soort van houten plank als vervoer middel .

10


Ik heb vandaag dit werk ook gedaan. Super leuk! Het was veel werk maar leuk en het was een leerrijke uitstap . Ik kom zeker nog terug naar de bospolder!

~EINDE~ Dit was het verslag van Liesje Van Hellemond.

11


Flanders Fields De zesde jaren trokken op maandag 5 oktober naar de Westhoek. Zij bezochten verschillende oorlogskerkhoven, de loopgraven van Diksmuide en het museum ‘Flanders Fields’. Hieronder enkele foto’s:

12


http://www.slm.be

Contact kan ook gedownload worden van onze website.

boekhouding directie gestels info ict llnadmin

@ slm.be

llnrek onthaal personeel segers

Redactie : N. Gestels W. Segers

CONTACTJE OKTOBER  

CONTACTJE OKTOBER 09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you