Page 1


Inhoudstafel

Colofon DOTcom is een jaarlijkse uitgave gepubliceerd door klasgroep 2ComB, 2e jaar communicatiemanagement Campus Kantienberg Voetweg 6 9000 GENT Tel.: 09 234 90 00 Fax: 09 234 90 01 info@arteveldehs.be www.arteveldehogeschool.be

Redactie Feature Eva Goossens Zico Van Wulpen Interview ValĂŠrie De Ridder Nele Van Vlaenderen Justine Vanneste Aurelie Anciaux Actueel bericht Lena Steenbeke Anne Selfslagh Jolien Depovere Brecht Raes Editorial Stefanie Jonckheere Notulist Fien Colman Eindredactrice Stefanie Jonckheere Lay-out Brecht Raes


Edito Beste lezers Een maand geleden stond ik daar… Plots was ik hoofdredacteur van een nieuw blad. Een blad over communicatiemanagement, door en voor studenten. Hopelijk wordt het een succes, want dat is toch waar we allemaal naar streven. De redactie vloog er alvast meteen in. Iedereen had allerlei ideeën voor artikels, maar het enige wat nog ontbrak was een naam. Een naam voor ons gloednieuwe blad. Aangezien wij jullie wat info en leuke weetjes over het reilen en zeilen in communicatiemanagement willen meegeven, waren we het allemaal eens dat het iets met ‘com’ moest zijn.

De toon was gezet en de artikels kregen vorm. Avonturen van Erasmussers, entrepreneurs in Gent, afgestudeerden, studentenclubs, een gouden pump, studentengerechten en nog zoveel meer, dat vinden jullie allemaal in deze uitgave. Wij willen jullie allemaal warm maken, of warm houden, voor communicatiemanagement en alles wat daarbij komt kijken. Geniet van uw eerste kennismaking met Dotcom. Veel leesplezier!

“Wij beschouwen onszelf namelijk als dé digital natives” Comcommer, Compas en nog vele andere namen passeerden de revue. Uiteindelijk doopten we het blad tot Dotcom, de laatste woorden van een URL. De link – ik blijf bij het thema internet – was snel gelegd. Wij beschouwen onszelf namelijk als dé digital natives, wij zijn opgegroeid en leven met de computer, en ook een groot deel van de communicatie verloopt tegenwoordig via het internet. Dotcom is trouwens ook te lezen en te downloaden op het net.

Stefanie Jonckheere Hoofdredacteur


Stima student congres 2014 #STIMAsc2014 Begin jaren 80 werd door een groepje marketeers avant la lettre de ‘stichting marketing’ opgericht. Nu zijn we 30 jaar later. Na een naamsverandering en een enorme groei te hebben ondergaan, zijn hun waarden en normen nog steeds dezelfde. Het congres dat dit jaar plaatsvond op 20 maart werd georganiseerd voor, maar ook door studenten. Het doel van het Stima congres is studenten een eerste keer kennis te laten maken met netwerking en congressen in het algemeen. Natuurlijk komen er elk jaar een aantal professionele gastsprekers die elk over hun vakgebied komen vertellen. Het zijn niet zomaar de eerste de beste mensen, maar pioniers in hun branche, die jongeren heel wat te bij te brengen hebben.

OLD VS NEW MEDIA Het thema van dit jaar was ‘old VS new media’. Iedereen weet dat alles in onze omgeving voor veranderingen vatbaar is. Sommige zaken al wat meer dan andere. Het basisprincipe van het thema is dat we vroeger keuze hadden uit 7 verschillende media om als marketinginstrument te gebruiken. Deze waren: televisie, radio, kranten en dagbladen, tijdschriften, film, theater, buitenmedia. Het aanbod was beperkt, maar nu hebben we de mogelijkheid om ongelofelijk veel andere media te gebruiken. Doelgroepen zijn makkelijker te bereiken, maar toch ook weer moeilijker. Mensen slikken niet zomaar alles meer wat ze voorgeschoteld krijgen. Er zitten ingewikkelde strategieën achter alles wat met communicatie van bedrijven te maken heeft.

Herman Toch Vergeet alles wat je weet!? Tijdens het congres werden de meningen van de specialisten over ‘old vs. new media’ al snel verduidelijkt. Old media werkt perfect in combinatie met new media, het is niet omdat de wereld gedigitaliseerd wordt dat we geen rekening meer moeten houden met vroegere communicatiedragers. Eén uitspraak overheerste wel het hele event, en deze kwam van niemand minder dan Herman Toch. “Vergeet alles wat jullie nu leren over marketingmodellen, alle theorieën (zoals het model van Porter en de vier P’s) zijn ondertussen allemaal achterhaald.” Na wat denkwerk was de conclusie duidelijk: wanneer we nieuwe inzichten willen krijgen over communicatie en marketing moeten we met een schone lei beginnen. Het probleem is dat we eerst inzicht moeten krijgen hoe deze materie in de loop der jaren geëvolueerd is. Alle theorieën en modellen die we tijdens onze opleiding leren, moeten ons dus aanzetten tot kritisch denken. Het Stima congres vond dit jaar plaats in Brussels Expo (Paleis 10), op 20 maart 2014. De toegangsprijs bedroeg 40 Euro. De sprekers waren onder andere: Herman Toch, Geert Troch, Olivier Lissens, Pieter Goiris, Jan De Coster, Guy Gelaude & Francois Gilson, Ilse Van Rillaer & Chenling Zhang, Kate Stockman en Tom Segers.

Auteur: Brecht Raes


Stima congres doorgelicht (1) Op donderdag 20 maart vond eindelijk het langverwachte STIMA-congres plaats in paleis 10 in Brussel. Het was de laatste dag van de winter, maar de zon scheen de hele dag door en zorgde voor een van de warmste winterdagen van het jaar. Het teken voor een mooie dag? STIMA: Stimulating Marketing Het congres was een verplichte activiteit voor alle studenten communicatiemanagement en werd voorgesteld als een grote toegevoegde waarde aan ons lessenpakket. “Het STIMA-congres is dé plaats voor jullie studenten om te netwerken en relaties aan te gaan met potentiële werkgevers en mensen uit het werkveld”, kondigde mevrouw Van Betsbrugge aan. Jammer genoeg viel daar weinig van te merken. Iedereen verwachtte veel van het congres, want er kwamen veel interessante sprekers, lectoren waren er laaiend enthousiast over en de toegangsprijs was niet minder dan 40 euro. Dat is veel voor een student en dan mag er ook wel iets van verwacht worden in de plaats. Het congres kon niet slechter beginnen. De ontvangst in een bijna lege inkomsthal was erg triestig voor zo’n groot congres. We verwachtten een mooi ingeklede zaal met standjes van werkgevers, want dit was voor hen tenslotte dé plaats om studenten te ontmoeten. In plaats daarvan kregen we een kale zaal met een paar tafels en banken, een standje waar je foto’s kon laten nemen, een vertegenwoordiger van Pepperminds die jobstudenten aanwierf en een tafel waar je, in ruil voor je e-mailadres, prijzen kon winnen. Later kwam daar ook nog eens een auto van Redbull, de hoofdsponsor, met muziekinstallatie en dj bij. Iets te weinig toch zag je de meesten denken. Wisselvallige sprekers Misschien konden de sprekers ons overtuigen? Dat viel helaas wat tegen. Het begon goed met twee interessante en schijnbaar ook ervaren sprekers, maar na de eerste break werd het heel wat minder. Iedereen wachtte in spanning op Olivier Lissens van Colruyt Group omdat zij een

bekend Belgisch bedrijf zijn en niet zo vaak sprekers sturen naar evenementen. Olivier was echter duidelijk niet vertrouwd met het spreken voor een groot publiek en ook de inhoud was alles behalve interessant. Hoe ze bij Colruyt te werk gaan en waar het bedrijf voor staat is niet echt een meerwaarde voor onze studies vind ik. Zo’n informatie kan je ook op hun website vinden. Daarna was de CEO van Boondoggle, bekend voor de realisatie van de populaire Duiveluitdagingen, aan de beurt. Eindelijk zagen we een presentatie zoals het moet. Een zeer vernieuwende inhoud en dat op een perfecte manier gebracht. Het ietwat late begin van toch nog een mooie dag? Onverwachte robots De volgende spreker, Jan De Coster, bracht de hele zaal compleet in verwarring. De voorgaande sprekers spraken allemaal over hun bedrijf en het gebruik van nieuwe media. Zijn presentatie ging echter over iets helemaal anders. Ik snap niet waarom iemand, op een congres voor “Stimulating Marketing” met als onderwerp oude vs nieuwe media, spreekt over hoe hij twee robotten heeft gebouwd. Hij had niet eens de moeite gedaan om ze mee te nemen. Het enige wat we te zien kregen waren enkele foto’s van zijn prototypes. Naarmate zijn uiteenzetting vorderde zag je het aantal luisteraars met minstens de helft afnemen, ook ik moet eerlijk bekennen dat ik het een kwartier voor het einde noodgedwongen moest opgeven.


Stima congres doorgelicht (2) Welverdiende pauze Intussen was het al middag en was er in de inkomsthal nog steeds geen nieuw standje of werkgever te bespeuren. Misschien hadden ze zich van datum vergist? Er waren voor elke student broodjes voorzien, maar die vonden de meesten dan weer veel te taai en vertrokken richting uitgang om de pauze buiten door te brengen. De stralende zon op een prachtig Atomium maakten voor de meesten de dag toch nog een beetje aangenaam. Een uurtje later was de pauze voorbij en kon je, tot ieders verbazing, gewoon het paleis weer binnenwandelen. Er was niemand om de bandjes te controleren. Zij die geen 40 euro wilden betalen en gewoon ’s middags kwamen, konden dus makkelijk met de rest mee naar binnen wandelen. Alweer een flater van de organisatie. Toen was het tijd voor spreker nummer 6. Deze keer kregen we er twee: Guy Gelaude en François Gilson van Google. Google is God Geert Troch had meer dan gelijk toen hij tijdens zijn presentatie in de ochtend zei dat Google gelijk is aan God. De zaal was tot de nok gevuld en terecht, want ze gaven een interactieve presentatie in het Nederlands en in het Frans over hun unieke werkgever en hun visie op nieuwe media. Eindelijk kregen we weer wat hoop op een goede afloop van de dag, maar het contrast met de twee vrouwelijke sprekers van VIER die na hen kwamen, was veel te groot. Vier is not Iedereen weet welk bedrijf VIER is en wat ze doen. Het was dus totaal nutteloos om hier nog eens een halfuur lang over te presenteren. De manier waarop liet ook zwaar te wensen over. Ze presenteerden, wiebelend op hun hoge hakken, alsof ze elke seconde in huilen konden uitbarsten en dat terwijl ze de hele presentatie lang achter zich keken naar hun slides op het

grote scherm. Totaal onlogisch als je weet dat er een grote monitor voor hen staat op het podium waarop ze alles konden zien. Dit getuigde ook weer van amateurisme en van een organisatie als VIER mag je toch wel meer verwachten. De laatste twee sprekers van Trendwatcher en Spotify waren beter, maar ook zeker niet om over naar huis te schrijven. Flop Het bleef dus bij een zeer teleurstellende dag georganiseerd door, laat ons eerlijk zijn, amateurs. De filmpjes die sprekers in hun presentatie hadden, werkten maar twee keer en ook de micro’s vielen geregeld uit waardoor de sprekers moesten roepen of micro’s doorgeven. De studenten verwachtten zich aan een groot evenement, maar kregen echt geen waar voor hun geld en als de lectoren mevrouw De Groof en meneer Van Goethem eerlijk zijn, zullen ze ook wel toegeven dat het congres een onverwachte flop was. Misschien volgend jaar geen misleidende communicatie geven over de toegevoegde waarde van deze “schitterende plaats om te netwerken”, maar wel een degelijke activiteit plannen die de studenten niet doet twijfelen over de geloofwaardigheid van hun studiekeuze. Auteur: Zico Van Wulpen


Student GhentrepreWAT? Student Ghentrepreneur is een project dat sinds 2012 studenten, docenten en business partners samenbrengt om kennis en ideeën uit te wisselen over ondernemerschap. Het is een project waarin de Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Ugent, iMinds, UNIZO en Stad Gent de handen in elkaar slaan om de ondernemende Gentse student te bereiken en aan te moedigen. Activiteiten Tijdens het academiejaar organiseert Student Ghentrepreneur verschillende activiteiten en evenementen. Hieronder vallen infoen inspiratiesessies waarbij een spreker de studenten informatie aanbiedt over een actueel thema. Er worden ook pitchsessies en andere workshops aangeboden om datgene wat je leert meteen in de praktijk om te zetten. Voor de dromers en creatievelingen worden er geregeld brainstormsessies georganiseerd. Hierin kan je je wildste fantasieën delen met anderen om op die manier samen tot andere ideeën en inzichten te komen.

Bootcamp?! Dit jaar gaat de tweede bootcamp door van vrijdagavond 28 maart tot en met zondag 30 maart.

Deze bootcamp is voor het eerst enkel en alleen gericht tot de vrouwelijke ondernemende studenten. Naast het feit dat het weekend zal doorgaan op een toplocatie, wordt er over de inhoud niet veel informatie vrijgegeven. GeïnterStudent? esseerden kunnen op de website van Centrum voor Ondernemen Creatief? nog een van de laatste plaatsjes Ondernemend? voor het aankomende weekend proberen bemachtigen.

Student Ghentrepreneur!

Naast dit alles wordt er jaarlijks een bootcamp georganiseerd waarin je gedurende 3 volle dagen wordt ondergedompeld in de wereld van het ondernemerschap. Tijdens dat weekend komen heel wat uiteenliggende thema’s aan bod en krijg je bovendien een unieke kans om deel te nemen aan workshops en infosessies om je ondernemerstalent te ontwikkelen.

Vat vol ideeën? Wat als je als student opeens een schitterend idee krijgt? Geen probleem! Afhankelijk van de onderwijsinstelling waarin je bent ingeschreven is er een aparte dienst waar je steeds terecht kan met ideeën, suggesties of vragen. Arteveldehogeschool: ACCIO dominique.roodhooft@arteveldehs.be HoGent: Centrum voor Ondernemen ward.verwaeren@hogent.be UGen: Durf Ondernemen steve.stevens@ugent.be

Auteur: Lena Steenbeke


Universiteit en hogeschool, Het is algemeen geweten dat er heel wat verschillen bestaan tussen hogeschool en universiteit. Wij stelden hierover enkele vragen aan iemand die één jaar aan de universiteit studeerde en nu student is aan de Arteveldehogeschool. Goeiemiddag Gaia! We zijn blij dat je tijd kon vrijmaken voor dit interview. Voor je communicatiemanagement studeerde aan de Arteveldehogeschool, volgde je een opleiding aan de Universiteit van Gent. Wij zouden je graag enkele vraagjes stellen over de verschillen tussen die twee. Welke richting volgde je aan de universiteit? Ik studeerde communicatiewetenschappen. Universiteit bleek achteraf bekeken een beetje te zwaar voor mij. We moesten op redelijk korte tijd erg grote pakketten leerstof verwerken en dat kon ik niet aan. Daarom heb ik gekozen voor communicatiemanagement met een meer praktische aanpak. En waarom koos je precies voor de Arteveldehogeschool? Een school in Gent was de meest logische keuze aangezien het een van de dichtste hogescholen is bij mijn woonplaats en ik het hier al gewoon was in de stad. Arteveldehogeschool was ook de school die mij het meest aansprak en ik had er heel wat goede dingen over gehoord. Is er veel verschil tussen Artevelde en UGent? Aan de Arteveldehogeschool is er veel meer begeleiding dan aan UGent. Soms ervaar ik dit als iets goeds, maar andere keren vind ik de manier waarop we behandeld worden toch een beetje te kinderachtig. Aan de universiteit moet je alles veel meer zelf uitzoeken. Dit is niet altijd aangenaam, maar je leert er wel meer uit.

Zou je na deze professionele bachelor nog voor een master willen gaan? Zeker en vast! Ik ga opnieuw proberen om een master in de communicatiewetenschappen te behalen. Het zal geen gemakkelijke opdracht zijn om terug over te schakelen op het niveau van de universiteit, maar binnen 3 jaar zal ik al gegroeid zijn in mijn studiemethodes dus dan zou het mij beter moeten lukken. Vind je het jammer dat je een jaar ‘verloren’ hebt? Op zich heb ik daar geen last van, maar soms vind ik het wel jammer dat mijn vriendinnen allemaal in hun derde jaar zitten en ik nog niet. Als ik meteen communicatiemanagement had gekozen dan zou ik dit jaar afstuderen, maar daar probeer ik zo weinig mogelijk aan te denken. In deze richting heb je meer groepswerken, vind je dat een positief of negatief punt? Door de vele groepswerken leren we op een aangename wijze de leerstof kennen, wat ik wel leuk vin. Ook zorgt werken in groep ervoor dat je veel meer studenten leert kennen. Maar tegenwoordig zijn er zodanig veel groepswerken dat het eigenlijk niet meer aangenaam is. Vind je de vele deadlines, die je aan unief waarschijnlijk niet had, lastig? Een beetje spanning om iets op tijd af te krijgen vind ik wel goed, maar er mogen niet te veel deadlines opgelegd worden. Er moet nog tijd zijn om te kunnen studeren en te ontspannen ook. En die tijd lijk ik nu soms te missen.


een wereld van verschil?

Is er veel verschil in mentaliteit tussen unief en hoge school? Ik had het gevoel dat er meer rivaliteit heerste aan de universiteit. Aan de hogeschool is het contact met iedereen beter waardoor je meer de neiging hebt om elkaar te helpen. De groepswerken die we nu moeten maken versterken ook wel het groepsgevoel. Het is veel eenvoudiger om contacten te leggen aan de hogeschool dan aan de universiteit. Wat vond je nu het leukst? Studeren aan de universiteit of studeren aan de hogeschool? Eigenlijk vind ik niet dat je het met elkaar kan vergelijken. Tijdens het jaar vond ik het aangenamer om te studeren aan de universiteit omdat er weinig of geen deadlines waren. Tijdens de examenperiodes is het dan weer leuker om te studeren aan de hogeschool. Zowel hogeschool als universiteit hebben voor- en nadelen. Bedankt voor je tijd Gaia, we wensen je nog veel succes met de rest van je studiecarrière. Auteurs : Justine Vanneste, Aurelie Anciaux


Het leven na Artevelde… Veel studenten die afstuderen weten niet goed wat ze daarna moeten doen. Verder studeren, gaan werken, een sabbatjaar nemen… Emmy, Matthias en Laurens vertellen hier wat hun keuze was nadat ze zijn afgestudeerd op Artevelde.

Emmy Haegeman (22) Communicatiemanagement Artevelde (Gent)

Matthias De Coppel (22) communicatiemanagement Artevelde (Gent)

Emmy heeft stage gelopen bij MSK, Museum voor Schone Kunsten, in Gent. Voor ze haar oog op deze stage had laten vallen, is ze nog op drie andere plaatsen gaan solliciteren. De enige voorwaarde was dat ze veel kon bijleren en dat het iets te maken moest hebben met cultuur, omdat ze dit boeiend vind. “Met veel zin en enthousiasme ben ik begonnen aan mijn stage, maar het viel tegen. Ik werd niet goed begeleid en had niet veel om handen.”

Matthias heeft zijn stage afgerond op de dienst communicatie van stad Gent. “Ik was verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van alles wat er in de stad Gent. Bij stad Gent waren ze erg tevreden over mijn werk.” Daarop besloten ze om Matthias een vast contract aan te bieden. Maar na enkele maanden moest hij op gesprek. Daar vertelden ze hem dat zijn evolutie niet goed genoeg was en hij werd ontslagen.

Haar bachlorproef schreef ze over photosharing apps (Instagram, Pinterest, …). Uiteindelijk studeerde ze af op de Artevelde Hogeschool. Haar keuze was snel gemaakt: verder studeren. “Ik wil ooit lesgeven, dus daarvoor heb ik een masterdiploma nodig.” Communicatiewetenschappen sprak haar niet aan dus is het meertalige communicatie geworden. Daarvoor is ze naar Brussel getrokken. “Een nieuwe uitdaging waar ik terug nieuwe vrienden kan maken.” Haar resultaten in januari waren goed en momenteel loopt ze stage bij De Munt, waar ze wel tevreden over is. “Ik krijg veel leuke taken, ze volgen me goed op maar tegelijkertijd laten ze mij ook enorm vrij.” “Mijn toekomst zie ik in de marketing- of communicatiesector. En het liefst zou ik toch wel les willen geven. Ik zie wel waar ik terecht kom. Misschien wel in het buitenland”.

“Ik was er kapot van, dit had ik niet zien aankomen, zeker omdat ze nog zo tevreden waren over mij tijdens mijn stage. Ik had gehoopt dat ze het wat vroeger gezegd hadden, dan had ik er misschien nog aan kunnen werken.” Momenteel is hij opzoek naar werk binnen de sector van zijn diploma. “Een job vinden is echt niet zo evident. Als ik binnenkort nog altijd geen job gevonden heb binnen mijn sector, zal ik mij moeten vinden in een andere job, er moet namelijk wel brood op tafel komen.”


Laurens Leeman (22) Communicatiemanagement Artevelde (Gent)

Laurens had bewust gekozen voor een stage in een PR-bureau omdat hij toen al wist dat hij later bij dergelijke ondernemingen wou gaan werken. “De stage viel enorm goed mee omdat ik veel dingen zelf mocht doen. Ik had het gevoel dat ik na 13 weken stage meer wist dan 3 jaar Artevelde.” Na zijn stage wist hij het zeker: hij wou aan het echte leven beginnen, dus besloot hij opzoek te gaan naar werk. “De zoektocht naar werk was tot mijn grote verbazing bijzonder eenvoudig. Ik had me eerst ingeschreven bij de VDAB en ben dan zelf ook op zoek gegaan via verschillende websites. De eerste onderneming naar wie ik mijn CV doorstuurde, nodigde me uit op een gesprek. Enkele dagen na het gesprek werd ik opgeleid en werd ik aangenomen voor de job.” In de eerste plaats wil Laurens veel ervaring en kennis opdien. Hij wil iemand worden waarbij klanten terechtkunnen. Auteur : Eva Goossens

Zomerse pastasalade We zijn allemaal wel eens die boterhammen met choco beu die iedere middag in onze brooddoos zitten. Om toch eens wat variatie in onze lunch te hebben zocht “DotCom” een lekker gerechtje uit. Ingrediënten voor 4 personen: 400 gram Spirelli 3 eetlepels rode pesto 1 bolletje mozzarella 250 gram kerstomaatjes 150 gram zongedroogde tomaten verse basilicum 1. Kook de Spirelli zoals aangegeven op de verpakking. 2. Giet de pasta af en laat ze afkoelen.

3. Eens de pasta afgekoeld is meng je er de rode pesto onder. 4. Snij de mozzarella, kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes in stukjes. 5. Meng ze onder de pasta en werk af met enkele blaadjes verse basilicum. 6. Eet smakelijk!


Borremans stelt tentoon in Bozar Op 22 februari 2014 opende Michael Borremans’ (°1963) eerste retrospectieve tentoonstelling in Bozar : ‘As sweet as it gets’. Een overzichtstentoonstelling in eigen land gewijd aan het werk van deze internationaal erkende kunstenaar. Pas op zijn 33ste begon Borremans met schilderen. Hij groeide uit tot een van de belangrijkste schilders van deze tijd. Totaalblik Borremans pakt uit met zijn persoonlijk oeuvre. Hij verzamelde een honderdtal werken uit de voorbije 14 jaar. De expo bestaat uit twee delen: in het eerste deel staan zijn schilderijen centraal, in het tweede deel is er een selectie van zijn tekeningen en multimediaal werk te zien. Mede-curator Jeffrey Grove noemt de tentoonstelling liever een mid career survey. Vrij vertaald: een samenvatting van Borremans’ carrière tot nu toe. ‘As sweet as it gets’ is dubbel. Het kan verwijzen naar de zonnige kant van het leven, maar impliceert ook het aanvaarden van de dingen die zo slecht zijn als dat ze maar kunnen worden. De dubbelzinnigheid is een metafoor voor Borremans’ werk. Zijn kunst is afwisselend humoristisch en donker. Schilder van vandaag Paul Dujardin, de algemene directeur van BOZAR, noemt Borremans “een schilder van vandaag”. Hij kent het oude ambacht, maar is tegelijkertijd bijzonder innovatief omdat hij steeds met nieuwe technieken op de proppen komt. Het interdisciplinaire is erg aanwezig in zijn werk.

Geen portretten Borremans schildert meestal mensen. Toch wil hij breken met het historisch genre, nl. de portretkunst. Dit doet hij door zijn personages af te beelden met neergeslagen of afgewende ogen. Twijfel je nog? De omvangrijke verzameling werken is uniek. U zult de werken nooit meer in deze opstelling bij elkaar zien hangen omdat vele werken in privébezit zijn of tot publieke collecties wereldwijd behoren. De tentoonstelling loopt nog tot 3 augustus 2014. Wie maar niet genoeg krijgt van Borremans kan de tentoonstelling achterna reizen naar het Tel Aviv Museum of Art en het Dallas Museum of Art. De Bozar ligt op wandelafstand van het Centraal-Station in Brussel. Auteur : Anna Selfslagh


Artevelde

Ram 21/03 - 20/04

Zet je schrap! Deze maand is gevuld met deadlines. Dit vraagt veel energie en geduld. Eet gezond, ga vroeg slapen en begin op tijd. Blijf met je voeten op de grond en sla vooral niet in paniek! Opgepast voor: lector Frans Geluksdag: maandag

Stier 21/04 - 20/05

Laat je machogedrag varen. Deze eigenschap komt niet van pas tijdens je taken. Met koppigheid bereik je niks. Leer dus compromissen sluiten. Opgepast voor: virussen op je pc Geluksdag: woensdag

Tweeling 21/05 - 21/06

Kom op voor jezelf! Je hebt het gevoel dat je meer werk verzet dan anderen. Ook vind je dat je werk niet genoeg gewaardeerd wordt. Zeg er wat van. Wie weet, komt er iemand voor je op. Het is tijd om uit te blazen. Je moet uitgerust zijn voor de examens! Opgepast voor: dronkaards in de Overpoort Geluksdag: donderdag

Kreeft 22/06 - 22/07

Je hebt een zware week achter de rug. Het is tijd voor ontspanning. Boek een weekje vakantie met je vriend/vriendin en laat je maar gaan. Ook in de liefde is het ĂŠĂŠn groot feest. Cupido heeft namelijk zijn pijlen afgevuurd. Opgepast voor: Chamilo Geluksdag: zaterdag

Leeuw 23/07 - 23/08

Deze maand is het jouw time to shine. De goden staan je gunstig. Niets is je te veel! Je houdt ervan om in de belangstelling te staan en doet er alles voor om aandacht te krijgen. Besef wel dat leerkrachten ook aandacht moeten schenken aan jouw medestudenten. Opgepast voor: het eten van de Kantiene Geluksdag: dinsdag

Maagd 24/08 - 23/09

De Maagd is deze maand zeer competitief. Hij/zij kijkt uit naar de examens. Zo kan hij/zij zich bewijzen tegenover zijn medestudenten. Hij/zij wil altijd de beste zijn. Maar zorg ervoor dat je niet overdrijft. Het kan je een vriendschap kosten. Opgepast voor: portfolio Communicatieve Vaardigheden Geluksdag: vrijdag


Horoscoop Weegschaal 24/ 09 - 23/10

Je zit met je hoofd in de wolken en dat heeft effect op je schoolwerk. Je hoofd zit vol met creatieve ideeën. Je zal misschien op tegenstand van anderen stuiten, maar laat dat niet aan je hart komen. Kom op voor jezelf! Let wel op dat je niet te slordig wordt want daardoor verlies je punten. Je bureau opruimen is een stap in de goede richting! Opgepast voor: kijkstage Geluksdag: donderdag

Schorpioen 24/10 - 22/11

Je bent te perfectionistisch! Dit leidt tot grote frustraties bij je medestudenten. Wees realistisch. Niet alles verloopt zoals je voorspelt. Je plannen vallen in het water, maar je kent de leuze “Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen” Zorg dus voor een juiste en realistische planning. Opgepast voor: je medestudenten Geluksdag: dinsdag

Boogschutter 23/11 - 21/12

Je thuissituatie brengt stress met zich mee. Praat erover met een medestudent of lector. Dat lucht op! Als je ergens aan begint, geef jezelf dan voor 100%. Wees wel op je hoede, er kan ook iets mislukken. Opgepast voor: taak van overheidscommunicatie Geluksdag: vrijdag

Steenbok 22/12 - 20/01

Je snapt niks van het eindwerk dat je moet maken. Wees eerlijk en zet je trots opzij. Vraag hulp! Dat getuigt van sterkte in plaats van zwakte. Opgepast voor: de automaten op school Geluksdag: woensdag

Waterman 21/01 - 19/02

Een nieuwe maand betekent nieuwe opdrachten. Deze keer mag je je teamgenoten niet kiezen, daardoor zit je in een groepje met vreemden. Je komt wat verlegen over. Kruip uit je schulp! Je mening mag ook gehoord worden. Opgepast voor: je medestudenten Geluksdag: donderdag

Vissen 20/02 - 19/03

Je bent minder gemotiveerd dan anders. Niks interesseert je. Vergeet niet dat je je diploma bijna in handen hebt. Zorg ervoor dat je cursussen in orde zijn om te blokken. De examens staan voor de deur en jouw uitstelgedrag kan je je jaar kosten. Geef niet op en zet door! Opgepast voor: de trappen van Kantienberg Geluksdag: donderdag


Studenten management samen bij Curatio Bij studeren hoort uiteraard ook ontspanning! Dat bewijst studentenclub ‘Curatio’ die studenten management van de Arteveldehogeschool de ideale ontspanning levert. Op de vaste clubavonden kunt u de leden van de club terugvinden in danscafé Cuba Libre in de Overpoortstraat. Curatio is letterlijk vertaald uit het Latijn en staat voor ‘management’. Maar ze zijn veel meer dan eenzelfde studiekeuze. De studentenclub verenigt mensen en vormt echte vriendschappen. Misschien is dat wel een van de belangrijkste eigenschappen van een manager, een goed uitgebouwd netwerk creëren. Wij horen graag de mening van lid Rainer. Dag Rainer. Jij bent een van de leden van Curatio. Hoe bevalt het jou? Super! We zitten met een fijne bende dit jaar. Dat zorgt voor hele leuke momenten. Waarom heb je voor Curatio gekozen? Ik ben reeds actief binnen Curatio sinds de opstart. Eigenlijk is de club een voortgevloeid uit Artema, de vorige studentenclub voor studenten management die spijtig genoeg ophield met bestaan. Het is altijd leuk om deel uit te maken van een groep die initiatief neemt. Ik heb ook deels de club helpen vormen tot wat ze nu is. Beschrijf even jouw functie in de club. Dit jaar ben ik een ‘commilito’, een lid van de club die al langer dan een jaar actief is. Vorig jaar zat ik in het praesidium en deed ik de functie ‘cultuur’. Ik verzorgde dus allerlei culturele activiteiten. Dit jaar ben ik praeses van studentenclub Savania en moest ik het dus noodgedwongen rustiger aan doen binnen Curatio. Ze zeggen wel eens dat de ‘studentendoop’ heel vies, ongezond en vernederend kan zijn. Ben jij het daar mee eens? Hoe zorgt Curatio voor een positief beeld van de studentendoop? Ik zal eerlijk zijn… Die studentendoop, daar moet je gewoon door. Je kan een studentendoop ook pas volledig begrijpen als je het zelf hebt meegemaakt. Al ben ik wel niet voor vernederende dopen, het moet tenslotte leuk blijven. Binnen Curatio is de doop wel vuil maar het onderling respect

Rainer (Rechts) blijft waardoor de doop een hele toffe activiteit wordt. Tussen de schachten ontstaat een hele hechte band want ze moeten tenslotte samenwerken en er samen doorkomen. Hoe vond je jouw eigen studentendoop? Ik heb het me nog geen enkele seconde beklaagd dat ik me heb laten dopen. Ik durf zelf te zeggen dat ik me heb geamuseerd op mijn doop. Niet alleen heb ik er heel wat nieuwe mensen beter leren kennen, ik heb er ook geleerd samen te werken om een doel te behalen. Een doop is heel wat meer dan enkel smerig worden.


Wat zijn de leukste activiteiten van de club volgens jou? Op zich heeft elke activiteit wel zijn charme, er is voor elk wat wils. Persoonlijk vind ik de cultuuractiviteiten wel leuk, misschien wel omdat ik vorig jaar “cultuur” was. Voor mij is een studentenclub niet alleen drinken, want dat kunnen we tenslotte elke week al doen.

studentenclub die ik zelf heb opgericht. Savania is compleet anders dan Curatio. Ook al heb ik het dit jaar druk met Savania en kan ik niet meer mijn volledige focus aan Curatio geven, toch probeer ik om regelmatig aanwezig te zijn. Een andere oplossing die ik al gevonden heb is om de twee studentenclubs te bundelen en samen een activiteit te organiseren.

Kan je zeggen dat je er echte vrienden hebt gemaakt? Het is vanzelfsprekend dat mensen waar je zoveel mee doet je vrienden worden. Zeker vorig jaar als lid van het praesidium. Je hebt een voorbeeldfunctie en mensen komen sneller naar je toe. Daaruit vloeit dan vriendschap. Je hebt niet met ieder lid een even hechte band, maar met sommigen wordt er toch ook naast de studentenclub afgesproken.

Nog één laatste vraag. Waarom moeten de studenten uit communicatiemanagement een kijkje komen nemen bij Curatio? Omdat Curatio er is voor alle managementstudenten, dus ook die van communicatie. Het maakt je studententijd niet alleen leuker, het helpt je ook contacten leggen die handig kunnen zijn. Hulp bij taken of eindwerken is altijd mooi meegenomen. Alleen maar voordelen dus.

Ben je nog lid bij andere studentenclubs of ligt je hart enkel en alleen bij Curatio? Voor Curatio was ik bij Deliria en dit jaar is er ook nog Savania bijgekomen, een

We wensen je nog veel succes met je studies en ook nog een zeer fijne tijd toe in Curatio! Auteurs: Valérie Deridder Nele Van Vlaenderen


De gouden pump 2014 Op het gala van de Gouden Schoen dat doorging op 22 januari 2014 kreeg niet enkel de beste voetballer een gouden schoen, ook de knapste spelersvrouw kreeg goud aan haar voeten. Dit jaar was het Gal Refaelov die met de gouden pumps naar huis ging. In totaal waren er vier kandidates om Annelien Coorevits, de winnares van vorig jaar, op te volgen. Een van die vier genomineerden was Lindsey van Gele, een studente communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool. Zij is de verloofde van Mamoutou N’Diaye, een profvoetballer bij Zulte Waregem. De nominatie Lindsey Van Gele werd genomineerd door NINA, het glossy vrouwenmagazine dat deel uitmaakt van de weekendkrant van Het Laatste Nieuws. Elk lid van de redactie van NINA moest stemmen op de mooiste voetLindsey Van Gele balvrouw. Hiervoor moesten ze gaan zoeken bij de ploegen Anderlecht, Club Brugge, Zulte, Waregem en Lokeren. De 4 genomineerden, waaronder Lindsey, ondergingen enkele fotoshoots en interviews met de pers en NINA zelf.

bij KAA Gent, waar ze haar verloofde leerde kennen. Sindsdien is haar leven compleet veranderd. Met een profvoetballer samenleven is zeker niet te onderschatten. Van een profvoetballer wordt verwacht dat hij een gezonde levensstijl heeft. Elke dag moet er gezond gekookt worden en dat best niet te laat op de avond. Een voetballer moet mentaal ook altijd sterk staan om goed te kunnen presteren op het voetbalveld. Alcohol, roken en uitgaan zijn dus zeker uit den boze. Om hem hierin te steunen gaat de 20-jarige Lindsey Van Gele zelf ook niet uit en drinkt ze geen alcohol. Ze probeert hem regelmatig ook te verzorgen om blessures en verzuring van de spieren te voorkomen. Dat doet ze aan de hand van massages, warme en koude baden, sauna, ...

De geduchte favoriet Tijdens het gala van de Gouden Schoen toonde men enkele beelden van de shoots en werd aan iedere kandidate nog een paar vragen gesteld. Volgens velen was Lindsey Van Gele die avond de geduchte favoriet maar toch liep Gal Refaelov weg met de gouden Louboutins. Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar Lindsey vond de andere kandidates evenwaardige tegenstanders en bovendien allemaal sympathieke madammen. Het was Gal zeker gegund!

De toekomst Mamoutou N’Diaeye heeft nu een contract bij Zulte Waregem tot 2016. Pas daarna zullen ze verdere plannen kunnen maken voor de toekomst. Misschien belanden ze wel in het buitenland… Lindsey is dan ook blij dat ze met haar diploma communicatiemanagement overal terecht kan. Het voetbalkoppel koestert een kinderdroom, maar wacht daar nog wat mee. Voorlopig kan ze alles nog goed combineren met haar studies want als je goed plant, lukt alles, volgens Lindsey! Auteur: Jolien Depovere

De verloofde Lindsey speelde vroeger zelf voetbal. Op 18-jarige leeftijd is ze hiermee gestopt vanwege enkele zware blessures. Haar vader stuurde haar toen naar een kinesist


Speelhoek Woordpuzzel: communicatie Opgave: Zoek de 10 onderstaande woorden in onze puzzel. Elke richting kan!

Droedels Opgave: Los onderstaande droedels op!


Student in Gent Pakhuis

Het leven van een student is duur. Daarom hebben wij hier goedkope en lekkere restaurantjes in Gent op een rijtje gezet. Smakelijk! Niet enkel het interieur is een troef van het Pakhuis. Naast een kraakverse en hedendaags getinte Frans-Italiaanse brasseriekeuken verzorgt het Pakhuis ook de meest royale oester- en zeevruchtenschotels. Dit alles kan vergezeld worden door een Franse klassieker of een glaasje schitterende wereldwijn. Pakhuis, Schuurkenstraat 4, 9000 Gent 09/ 223 55 55

Balls&Glory, Sint-Jacobsnieuwstraat 103, 9000 Gent 0486/67.87.76

Balls & Glory

Chef Wim Ballieu opende afgelopen zomer ook een shop en lunchresto: Balls & Glory. Het draait helemaal rond het oervlaamse concept van de gehaktbal. 'Lunch: glory ball + stoemp of slaatje: €12' staat er op het bord voor de zaak. Niet het goedkoopste, maar betaalbaar.

Martino

De plek waar het bekende broodje Martino uitgevonden werd! Monument dat in Gent op handen gedragen wordt. En terecht, want klassiekers als de Steak Martino of Cheese Egg Frites moet u minstens één keer in uw leven geproefd hebben. Divers publiek, keuken voor nachtraven open tot 1u. Martino, Vlaanderenstraat 125, 9000 Gent 09/225 01 04  

Twilight, Korenmarkt 36, 9000 Gent 09/233 24 77

Twilight

De charmante entourage van eetcafé Twilight biedt u een waaier van overheerlijke huisbereide gerechten. Ook bieden wij tal van suggestiemenu’s aan, en dit alles aan sublieme prijzen. Er worden dagelijks variërende dagschotels aangeboden.

Bedrijfsblad2 2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you