Agenda Cultural Març 2019

Page 1

AGENDA CULTURAL

MARÇ 2019

1


2


DIVENDR ES 1 DE MA R Ç

sor del Departament d’Enginyeria Química de la URV.

A les 15.30 h · A l’Avinguda Onze de Setembre. Rua de Carnaval amb la participació de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles. Amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

DIJOUS 7 DE M AR Ç A les 18 h · Davant de la Sala Pau Casals. Arribada del Rei Carnesoltes i la Concubina i inici de la Rua de Carnaval. Amb la col·laboració de Dance Power Constantí, “Els Holandesos” i el Centre Obert. Recorregut: Plaça Pau Casals, carrer dels Horts, carrer Major fins arribar a l’Ajuntament.

A les 17.30 h · A la Plaça de les Escoles Velles. Tallers infantils, pinta-cares, màscares, i Concurs de disfresses. Amb la col·laboració de Dance Power Constantí i Punt Òmnia.

A les 18.30 h · A la Biblioteca Municipal. Taller. “Vinyetes: història del còmic en català”. A partir de l’exposició amb el mateix nom que tenim a la Biblioteca, il·lustrarem, llegirem i aprendrem sobre la història del còmic en català.

DIS S ABT E 2 DE MA R Ç A les 12 h · Al carrer Major. Festa de Confetti i entrega de xumets a la Dragonina. Organitza: Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. A les 13 h · Al carrer Major. Botifarrada Popular (Preu: 1 euro). Organitza: Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.

DIM ECRES 6 DE MA R Ç A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: "Magatzem de gas subterrani Castor”, a càrrec de Laureano Jiménez Esteller, profes3


DIVENDR ES 8 DE MA R Ç

CAR NAVAL

A les 12 h · Davant de l’Ajuntament. Lectura del manifest en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora a càrrec de les dues entitats de dones del municipi, Associació de Dones per la Unitat de Constantí i Grup Cultural Mestresses de Casa.

A les 17.30 h · A la Plaça de la Generalitat. Concentració de comparses. A les 18 h · Rua de Carnaval. Sortida des de la Plaça de la Generalitat i recorregut pels carrers del poble fins arribar al Pavelló Poliesportiu. De les 19.30 fins les 21.30 h · Al Pavelló Poliesportiu. Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical d’Albercocks

DIS S ABT E 9 DE MA R Ç A les 11 h · A la Biblioteca Municipal. Club de Lectura Juvenil. “Camins de nit”, de Raimon Portell. Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón. Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys.

A les 21.30 h · Al Pavelló Poliesportiu. Sopar de Motxilla (Inscripcions a l’OAC de l’Ajuntament fins el dia 7 de març). A les 22.30 h · Al Pavelló Poliesportiu. Ball de Carnaval amb l’actuació musical de Dj Ferry Lip i DJ Rulu.

DIUM ENGE 10 DE MAR Ç A les 18.30 h · Des del Pavelló Poliesportiu fins al Parc de la Muralla. Processó de l’enterrament del Rei Carnestoltes. A les 19 h · Al Parc de la Muralla. Cremada del ninot.

A les 12 h • Al Sindicat Agrícola. Recital de poesia en llengües del món”, a càrrec de l'Associació Literària de Constantí.

A les 19.15 h · Al Parc de la Muralla Entrega de premis a les 4


tores centenàries: Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Capmany”, a càrrec de Maria Remei Barberà.

millors comparses. 1r Premi: 400 euros, 2n Premi: 300 euros i 3r Premi: 200 euros. (Prèvia inscripció de les comparses a l’OAC de l’Ajuntament fins el 4 de març. A la mateixa OAC es podrà consultar el reglament de participació).

DIS S A BT E 16 DE M ARÇ A les 10 h · A la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí. Sorteig de l’ordre de les Colles participants de la Trobada d’Armats que es farà el 7 d’abril a Constantí. Tot seguit, a la sala Macià Martorell del Sindicat Agrícola, Inauguració de l'exposició fotogràfica "Armats de Constantí", d'Isabel Soriano.

I a les 19.30 h · Al Parc de la Muralla. Sardinada Popular. Organitza: Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.

DILLUNS 11 DE M AR Ç A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. LECXIT, lectura per a l'èxit educatiu. Sessions de suport a la lectura per a nens i nenes. Aquest programa admet voluntaris adults que hi vulguin participar.

A les 11 h · A la Biblioteca Municipal. BiblioContes. El cargol i l’herba de poniol, a càrrec d’El Botó Màgic. Sessió de contes amb música per a infants entre 3 i 6 anys. El Botó Màgic està format per persones amb diversitat funcional que endinsen a alumnes d'educació infantil a un món de fantasia.

A les 18.45 h · A la Biblioteca Municipal. Club de Lectura. “La solitud dels nombres primers”, de Paolo Giordano.

DIM ECRES 13 DE M AR Ç A les 15 h · A l´Escola d´Adults. Taller de Cuina: Crema Catalana. A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: "Dues grans escrip5


DILLUNS 18 DE M AR Ç

A les 12 h · A la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí. Presentació de l’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”, d’Isabel Soriano.

A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. LECXIT, lectura per a l'èxit educatiu. Sessions de suport a la lectura per a nens i nenes. Aquest programa admet voluntaris adults que hi vulguin participar.

DIM AR T S 19 DE M AR Ç A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. Contes, cantarelles, aventures i tombarelles, amb Sílvia Palazón. Ens deixarem bressolar per la paraula dita, cantada i xiuxiuejada... i els més menuts descobriran els ritmes de la llengua jugant amb la seva veu i el seu cos. Activitat en castellà i català per a nens entre 2 i 5 anys acompanyats d'un adult. DIUM ENGE 17 DE MA R Ç

DIM ECRES 20 DE M AR Ç

A les 14 h · Al Pavelló Poliesportiu: Dinar de Dones. Reconeixement especial a les dones constantinenques que celebren el seu 80è aniversari durant el 2019. Detalls per a totes les assistents. En acabar el dinar, espectacle. (Preu del dinar: 15 euros, prèvia inscripció a l’OAC de l’Ajuntament fins el 12 de Març).

A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: "Perspectives del continent americà pel segle XXI”, a càrrec d’Oliver Klein Bosquet, professor del Departament de Dret Públic de la URV.

6


DIJOUS 21 DE M AR Ç

bregat. Activitat oberta i per a totes les edats. Animeu-vos a participar!

A les 18.30 h · A la Biblioteca Municipal. Llegeixes manga? Jo també! Club de Lectura de Manga. Trobada per compartir lectures, recomanacions i descobriments al voltant del manga. A partir d'11 anys.

DILLUNS 25 DE M AR Ç A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. LECXIT, lectura per a l'èxit educatiu. Sessions de suport a la lectura per a nens i nenes. Aquest programa admet voluntaris adults que hi vulguin participar.

DIVENDR ES 22 DE M AR Ç A les 9.15 h · A la vil·la romana de Centcelles. I Ludi Constantinenses. Trobada i jornada d’activitats amb la participació dels alumnes i professors de Llatí de l’Institut de Constantí, i de l’alumnat/professorat de llengües clàssiques de diversos Instituts de la província de Tarragona.

DIM ECRES 27 DE M AR Ç A les 11 h · Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí. 1a Sessió del Consell dels Infants i Adolescents de Constantí. A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: "Efectes saludables de la fibra dietètica”, a càrrec de Rafael Balanzà Roure, professor del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

A les 10 h · A la Biblioteca Municipal. Visita dels alumnes de P2 de la Llar d'Infants.

DIS S ABT E 23 DE M A RÇ DIS S A BT E 30 DE M ARÇ

A les 11 h · A la Biblioteca Municipal. Bingo de Poesia. Amb motiu del dia Mundial de la Poesia, bingo de poesia i lectura en diverses llengües del poema creat per a l'ocasió per la poeta lleidatana Rosa Fa-

A les 8 h · Sortida Raimundiana. Sortida des de la Plaça de les Escoles Velles. Visita a la tomba de Sant Ramon de Penyafort, a la catedral de Barcelona. A la tarda, 7


A LT R ES ACT VIT AT S

visita a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor.

Fins el 9 de març | Horari Biblioteca Exposició. Vinyetes: història del còmic en català. Un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua i les principals activitats i tendències del moment. Exposició cedida pel CNL de Barcelona.

A les 11 h · A la Biblioteca Municipal. Club de Lectura Juvenil. “Un replec en el temps”, de Madeleine L’engle. Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón. Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys.

De l'11 de març al 3 d'abril. Inscripcions a l'OAC de l'Ajuntament per anar a veure l'òpera "La Gioconda", d'Amilcare Ponchielli al Gran Teatre del Liceu, de Barcelona, el 5 d'abril. Preu 60 euros.

Sortides BTT : "Conéixer l'entorn" (adreçades a joves nascuts abans de 2007). Dissabtes 2, 16 i 30 a les 10 del matí fins les 14 hores. I els dimecres 6 i 20, a les 16.30 h. Inscripció prèvia al Punt d’Informació Juvenil (activitat gratuïta).

DIUM ENGE 31 DE MA R Ç A les 10 h · Caminada a Tarragona. Sortida des de la Plaça de les Escoles Velles, esmorzar a Centcelles, visita al Museu del Port i Serrallo, dinar al Tinglado núm. 1 de Tarragona. Inscripcions a l’ OAC de l’Ajuntament abans del 28 de març. Preu 10€. 8