Page 1

plat

forms for

liv ing

considered design inc


Case Study 6.0 Private Residence, West Vancouver, BC.


considered design inc/ residential case studies

Characterised by low horizontal lines sitting squat on a West Vancouver hillside, our project began as an excercise in view screening and framing. An existing mature garden is edited and pared back to its bones. A 70’s pool is updated and modernized. Spaces for living, entertaining and relaxing are defined. Elements are arranged infront of a cityscape panarama and the twinkling lights of traffic on the Lionsgate.


Phase 1. Envisioning what might be and meeting chief resident, loyal friend and tenacious playmate Lola the Bulldog. Our proposal is to extend the outdoor living space, explore a future hot-tub location and offer solutions to screening the acres of car parking at the Park Royal mall.


considered design inc/ residential case studies

Basalt cubes, crushed stone paving, galvanized steel trellis and oiled hardwood are juxtaposed with soft scented shrub planting, Magnolia blossom and Trembling Aspens.

6.1

6.2

Future hot tub rendering

Magnolia blossom and metal trellis screen.

6.3

A play of horizontal surfaces.


considered design inc/ residential case studies

The aquamarine pool is re-tiled and rendered a matt black allowing the still water to become the mirror for an ever changing West Van sky. Custom inground LED strips draw the eye towards the distant views of a frenetic city skyline.

6.4

6.5

Steps framed by an existing Japanese Maple.

A modified view

6.6

Grandparents approval


considered design inc/ residential case studies

Tree planting screens a neighbouring property and is mirrored in the renovated lap pool.


considered design inc/ residential case studies

Hardwood deck Built to stand the test of time.

Scented shrub planting

Miter step detail

Border planting

New stone terrance

Basalt cube step detail

Edited landscape

Hard and soft

Lower garden terrace


considered design inc 509 - 2770 sophia street, vancouver, bc, v5t 0a4

e: considered@me.com t: 778 386 4414 www.weareconsidered.com

Case Study 6_ West Vancouver, BC  

Characterised by low horizontal lines sitting squat on a West Vancouver hillside, our project began as an excercise in view screening and f...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you