Page 1


Opdracht 1 Museumopdracht: Het was de bedoeling dat ik naar het muZIEum in Nijmegen zou gaan, maar die was gesloten op de dag dat ik wilde gaan. Dus ik besloot naar het Valkhof museum in Nijmegen te gaan. Daar bleek een fotografie expo te zijn, dat leek me erg interessant, omdat ik fotografie een mooie vorm van kunst vind. Het museum zelf was erg leeg en kaal. De verschillende tentoongestelde schilderijen, kunstwerken en archeologische opgravingen stonden te ver uit elkaar. Daarnaast was het museum ook heel erg stil en de sfeer was erg kil en saai. De fotografie expo was redelijk interessant, maar de stilte in het museum was erg pijnlijk. Elke voetstap die ik zette klonk alsof ik iedereen in het museum (alle 5 mensen aanwezig) ermee stoorde. De foto die ik heb gemaakt vat het museum erg goed samen, vind ik. Grijs, saai, stil en leeg. Te simplistisch. Foto is van de vloer van het museum

Deze tekening van M.C. Escher wekt een heel verwarrend gevoel op, omdat alles eigenlijk klopt, maar tegelijk staat alles een andere kant op, waardoor het weer helemaal niet klopt. Neem een stuk uit deze tekening, en het zal normaal lijken, maar kijk je naar het geheel, dan wordt het beeld opeens erg vreemd.

http://www.in-a-daydream.nl/portfolio/school/immersivespace/voorbeeld1.jpg


Deze foto wekt een ongemakkelijk, misschien zelfs deprimerend gevoel op. Dat komt door de verwaarloosde staat van de kamer. Het zou kunnen zijn dat hier iemand eenzaam is gestorven, zonder familie, waardoor het huis gewoon leeg staat en weg aan het rotten is. Dat maakt het ook enigszins eng, je weet namelijk niet wat er gebeurd is, waardoor deze kamer in deze staat is gekomen.

http://popsych.org/wp-content/uploads/2013/07/dark-room.jpg

Deze ruimte (met een dubbele betekenis) geeft mij de angstaanjagende realisatie dat wij eigenlijk heel erg klein zijn en dat wij in dit universum vrijwel niets betekenen. De foto is bijna ongeloofwaardig om naar te kijken.


Opdracht 2

http://dark.pozadia.org/images/wallpapers/91001661/Dark/Empty%20Room.jpg

Mijn bedoeling was het creeëren van een ‘creepy’ sfeer. Dat is me naar mijn mening wel gelukt. Ik heb het kleurcontrast verserkt en een exposure effect gebruikt over alle objecten. De objecten zijn daarnaast voorzien van individuele schaduwen en/of belichting


Opdracht 3 wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Woonkamer van vorige huis kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? bank, tv, rode lamp, videoband recorder, open haard. wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Heineken Music Hall wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? een doos waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Als het rustig is, of gezellig. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Als het erg druk is, of als de ruimte erg klein is waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt? Ik heb graag bewegingsruimte. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? Green Day concert, New York. van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Washington DC, Noord-Ierland Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die Groot veralten huis, alles stoffig, krakende deuren, druppende kraan. (zo ongeveer elke enge film) Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die Eigenlijk niet, ik kan nu helemaal geen feel-good movie bedenken.

a Artiest b Bier c Camping d Drank e Exitement f Feest g Gezellig h Hoofd-act i Ingang j Juichen k Kaartjes l Liedjes m Muziek n Noise o Open p Podium q Quality r

Remmen los

Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. Wat is de leukste omgeving waar je bent geweest? Pinkpop

s Slapen

Wat is de minst leuke omgeving waar je bent geweest? Elke ruimte die op slot wordt gedaan.

u Underpriced

In welke ruimte/omgeving zou je graag een keer staan? Green Day concert In welke rumte/omgeving zou je nooit willen komen? Gevangenis Wat is de saaiste ruimte waar je ooit bent geweest? Wachtkamer van huisarts

t Trein

v

Veel mensen

w Water x Xylofoon y

Young bands

z Zuipen


Accordeon

Harmonie

Smaakloos

Frets

Akkoorden

Leven

Diepgang

Lyrics

PoĂŤtisch

Muziek

Noten

Zang

Instrumenten

Walnoten

Smaken

Frequentie

Kleuren

A-G

Verandering

Snaar

Snoep

Mening

Eigen stijl

Samenwerking

Persoonlijkheid

Mensen

Groep

Sterk

Vriendelijk

Gezellig

Nationaliteit

Sociaal

Cultuur

Praten

Patriotisme Taal

Emoties Samen zijn

Sprong

Alcohol Dronkenschap

Roken

Vrolijk

Hop

Pizza

Dagritme

Individu

Bier

Aanstoot

R&B

Slag

Depressief

Variatie

Lekker Drums

Eigen keuzes

Planten

Ritme

Blaas

Drinken

Water

Brandbaar Drank


Opdracht 4

Opdracht 5 Beschrijving van wereld: Pinkpop is een driedaags popfestival dat jaarlijks tijdens pinksteren plaatsvindt. Het staat bekend om de roze hoedjes en grote artiesten. Mensen komen van ver om pinkpop mee te kunnen maken. Mijn visie: Ik wil de sfeer van het hele festival overbrengen in mijn immersive space. Beschrijving ruimte 1: Publiek bij de mainstage, je staat tussen de mensen, naar je favoriete band te kijken en luisteren. Beschrijving ruimte 2: Je staat op de mainstage en kijkt het publiek in. Beschrijving ruimte 3: Je bent backstage gekomen. Ontmoet artiesten, maar pas op dat je niet per ongeluk een gitaar of iets dergelijks omstoot! Sfeer: Erg gezellig, blije mensen, altijd muziek. Vormgeving: Simpele, slordige tekenstijl. Dit omdat het past bij de simpele lay-out van het Pinkpop terrein. Acties in ruimte 1: Drink een biertje, laat de gitarist een valse noot spelen en zie iemand crowdsurfen/ stagediven. Acties in ruimte 2: Laat het publiek springen door op de microfoon te klikken, laat vlammen uit het podium op komen en Acties in ruimte 3: Stoot een gitaar om, krijg een handtekening van een artiest en bespeel een drumstel.

Research: Pinkpop is het bekendste en één van de grootste festivals van Nederland. De naam komt van ‘Pop met pinksteren’, omdat het festival vrijwel altijd in het pinksterweekend wordt gehouden. Kenmerkend voor pinkpop zijn het gebruik van roze, gezelligheid en de simpele opzet, met maar drie podia. Pinkpop bestaat al sinds 1970. Dit jaar was de 43e editie van het festival, met grote bands als Green Day, Kings of Leon en Paramore.


Opdracht 6

Kop van gitaar van zeer dichtbij gefotografeerd.

Lage sluitertijd

Silhouet

Gladheid van gitaar tegenover ruwheid band

Overbelicht


Opdracht 7

Opdracht 8

Speaker, in 5 verschillende stijlen. Slordig, blokkerig, (te) kleurrijk, standaard en roze. Roze en slordig passen goed bij pinkpop, dus ik ga voor een combinatie van die twee.

Ruimte 1: In het publiek. Groot podium, met een band erop. Navigatie: Door op het podium te klikken ga je naar ruimte 2. Naast het podium is een deur met “DO NOT ENTER” erop geschreven. Door op deze deur te klikken ga je naar ruimte 3. Animaties/interactie: Door op het publiek te klikken laat je een crowdsurfer over het publiek gaan. Door op de speakers te klikken speelt de gitarist een valse noot. Door op de consumptiebon rechts/linksonderin het scherm te klikken drink je een biertje. Ruimte 2: Op het podium. Navigatie: Door op het publiek te klikken terug naar ruimte 1. Geen idee hoe je naar ruimte 3 moet komen. Animaties/interactie: Op microfoon klikken: publiek springt op en neer. Op vlammenwerpers klikken: vlammen komen uit podium. Op zon/maan klikken: laat het dag/nacht worden. Ruimte 3: Backstage. Navigatie: Deur met “KEEP CLOSED AT ALL TIMES” om naar ruimte 1 te gaan. Kleine trap naar podium om naar ruimte 2 te gaan. Animaties/interactie: Drumstel bespelen, gitaar omstoten, handtekening ontvangen van bekend persoon.


Digitaal werkboek v2