Page 1

Digitaal werkboek Door Connor O’Hara

De wereld van


Opdracht 1 Museumopdracht: Het was de bedoeling dat ik naar het muZIEum in Nijmegen zou gaan, maar die was gesloten op de dag dat ik wilde gaan. Dus ik besloot naar het Valkhof museum in Nijmegen te gaan. Daar bleek een fotografie expo te zijn, dat leek me erg interessant, omdat ik fotografie een mooie vorm van kunst vind. Het museum zelf was erg leeg en kaal. De verschillende tentoongestelde schilderijen, kunstwerken en archeologische opgravingen stonden te ver uit elkaar. Daarnaast was het museum ook heel erg stil en de sfeer was erg kil en saai. De fotografie expo was redelijk interessant, maar de stilte in het museum was erg pijnlijk. Elke voetstap die ik zette klonk alsof ik iedereen in het museum (alle 5 mensen aanwezig) ermee stoorde. De foto die ik heb gemaakt vat het museum erg goed samen, vind ik. Grijs, saai, stil en leeg. Te simplistisch. Foto is van de vloer van het museum


Deze tekening van M.C. Escher wekt een heel verwarrend gevoel op, omdat alles eigenlijk klopt, maar tegelijk staat alles een andere kant op, waardoor het weer helemaal niet klopt. Neem een stuk uit deze tekening, en het zal normaal lijken, maar kijk je naar het geheel, dan wordt het beeld opeens erg vreemd.

http://www.in-a-daydream.nl/portfolio/school/immersivespace/voorbeeld1.jpg


Deze foto wekt een ongemakkelijk, misschien zelfs deprimerend gevoel op. Dat komt door de verwaarloosde staat van de kamer. Het zou kunnen zijn dat hier iemand eenzaam is gestorven, zonder familie, waardoor het huis gewoon leeg staat en weg aan het rotten is. Dat maakt het ook enigszins eng, je weet namelijk niet wat er gebeurd is, waardoor deze kamer in deze staat is gekomen.

http://popsych.org/wp-content/uploads/2013/07/dark-room.jpg


Deze ruimte (met een dubbele betekenis) geeft mij de angstaanjagende realisatie dat wij eigenlijk heel erg klein zijn en dat wij in dit universum vrijwel niets betekenen. De foto is bijna ongeloofwaardig om naar te kijken.


Opdracht 2

http://dark.pozadia.org/images/wallpapers/91001661/Dark/Empty%20Room.jpg


Mijn bedoeling was het creeëren van een ‘creepy’ sfeer. Dat is me naar mijn mening wel gelukt. Ik heb het kleurcontrast verserkt en een exposure effect gebruikt over alle objecten. De objecten zijn daarnaast voorzien van individuele schaduwen en/of belichting


Opdracht 3 wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Woonkamer van vorige huis kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? bank, tv, rode lamp, videoband recorder, open haard. wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Heineken Music Hall wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? een doos waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Als het rustig is, of gezellig. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Als het erg druk is, of als de ruimte erg klein is waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt? Ik heb graag bewegingsruimte. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? Green Day concert, New York. van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Washington DC, Noord-Ierland Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die Groot veralten huis, alles stoffig, krakende deuren, druppende kraan. (zo ongeveer elke enge film) Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die Eigenlijk niet, ik kan nu helemaal geen feel-good movie bedenken. Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. Wat is de leukste omgeving waar je bent geweest? Pinkpop Wat is de minst leuke omgeving waar je bent geweest? Elke ruimte die op slot wordt gedaan. In welke ruimte/omgeving zou je graag een keer staan? Green Day concert In welke rumte/omgeving zou je nooit willen komen? Gevangenis Wat is de saaiste ruimte waar je ooit bent geweest? Wachtkamer van huisarts


a Artiest b Bier c Camping d Drank e Exitement f Feest g Gezellig h Hoofd-act i Ingang j Juichen k Kaartjes l Liedjes m Muziek n Noise o Open p Podium q Quality r

Remmen los

s Slapen t Trein u Underpriced v

Veel mensen

w Water x Xylofoon y

Young bands

z Zuipen


Accordeon

Harmonie

Frets

Akkoorden

Diepgang

Walnoten

Lyrics

PoĂŤtisch

Muziek

Noten

Frequentie

Zang

A-G

Instrumenten

Ritme

Blaas

Drums

Snaar

R&B

Slag

Dagritme

Mening

Eigen keuzes

Eigen stijl

Individu

Vrolijk

Samenwerking

Persoonlijkheid

Depressief

Mensen

Groep

Sterk

Vriendelijk

Gezellig

Nationaliteit

Sociaal

Cultuur

Praten

Patriotisme Taal

Emoties Samen zijn


Smaakloos

Leven

Drinken

Water

Smaken

Planten

Variatie

Kleuren

Bier

Hop

Sprong

Verandering

Aanstoot

Lekker

Alcohol

Pizza

Dronkenschap

Snoep Roken

Brandbaar Drank


Opdracht 4

Research: Pinkpop is het bekendste en één van de grootste festivals van Nederland. De naam komt van ‘Pop met pinksteren’, omdat het festival vrijwel altijd in het pinksterweekend wordt gehouden. Kenmerkend voor pinkpop zijn het gebruik van roze, gezelligheid en de simpele opzet, met maar drie podia. Pinkpop bestaat al sinds 1970. Dit jaar was de 43e editie van het festival, met grote bands als Green Day, Kings of Leon en Paramore.


Opdracht 5 Beschrijving van wereld: Pinkpop is een driedaags popfestival dat jaarlijks tijdens pinksteren plaatsvindt. Het staat bekend om de roze hoedjes en grote artiesten. Mensen komen van ver om pinkpop mee te kunnen maken. Mijn visie: Ik wil de sfeer van het hele festival overbrengen in mijn immersive space. Beschrijving ruimte 1: Publiek bij de mainstage, je staat tussen de mensen, naar je favoriete band te kijken en luisteren. Beschrijving ruimte 2: Je staat op de mainstage en kijkt het publiek in. Beschrijving ruimte 3: Je bent backstage gekomen. Ontmoet artiesten, maar pas op dat je niet per ongeluk een gitaar of iets dergelijks omstoot! Sfeer: Erg gezellig, blije mensen, altijd muziek. Vormgeving: Simpele, slordige tekenstijl. Dit omdat het past bij de simpele lay-out van het Pinkpop terrein. Acties in ruimte 1: Drink een biertje, laat de gitarist een valse noot spelen en zie iemand crowdsurfen/ stagediven. Acties in ruimte 2: Laat het publiek springen door op de microfoon te klikken, laat vlammen uit het podium op komen en Acties in ruimte 3: Stoot een gitaar om, krijg een handtekening van een artiest en bespeel een drumstel.


Opdracht 6

Lage sluitertijd

Silhouet

Overbelicht


Kop van gitaar van zeer dichtbij gefotografeerd.

Gladheid van gitaar tegenover ruwheid band


Opdracht 7 Speaker, in 5 verschillende stijlen. Slordig, blokkerig, (te) kleurrijk, standaard en roze. Roze en slordig passen goed bij pinkpop, dus ik ga voor een combinatie van die twee.


Opdracht 8 Ruimte 1

Start Ruimte 2

Ruimte 3

Startscherm: Korte introductie van onderwerp, PinkPop logo om op te klikken om naar ruimte 1 te gaan. Muziek en geluid van juichend publiek start.

Ruimte 2 Vanaf mainstage het publiek in kijkend.

Ruimte 3 Backstage. Muziek is dof op de achtergrond hoorbaar.

Navigatie:

Navigatie:

Ruimte 1 Kijkend naar mainstage vanaf publiek. Navigatie:

Naar ruimte 1: Op het publiek klikken, muziek en publiekgeluiden blijven doorspelen.

Naar ruimte 2: Op het podium klikken. Publiek en muziek blijven doorspelen

Naar ruimte 3: Op monitor klikken die aan de linkerkant van het podium staat, hierop staat ook een beeld van ruimte 3, backstage. Alle huidige geluiden worden gestopt.

Naar ruimte 1: Op de deur klikken, waarop staat: “KEEP CLOSED AT ALL TIMES”. Achtergrondmuziek stopt, normale muziek en publiekgeluiden starten weer.

Naar ruimte 3: Op deur klikken met de tekst “DO NOT ENTER” om speler/gebruiker een hint te geven. Muziek en publiek geluiden stoppen. Interactie: 1: Door op een heen en weer zwaaiende set hangende speakers aan de rechterkant van het podium te klikken, zal deze set naar beneden vallen. 2: Door op set hangende speakers aan linkerkant van podium te klikken komen er muzieknoten tevoorschijn die na een tijdje wegvliegen. 3: Door op een roze PinkPopvlag te klikken komt een crowdsurfer over het publiek crowdsurfen, om vervolgens aan de andere kant van de scene te verdwijnen.

Interactie: 1: Door op microfoon te klikken juicht het publiek en springt het op en neer. Microfoon krijgt gele rand als de muis erover wordt ge’hovered’. 2: Door op vuurpotten te klikken komen er vlammen op uit deze potten. 3: Door op de lucht te klikken waaien de wolken heen en weer.

Naar ruimte 2: Op monitor klikken waar het podium op zichtbaar is, met band. Achtergrondmuziek stopt, normale muziek en publiekgeluiden starten weer. Interactie: 1: Door op de gitaar te klikken komen muzieknoten uit versterker zweven en klinkt een korte gitaar riff. 2: Door op het drumstel te klikken beweegt het pedaal voor de bass-drum en klinkt een korte drumsolo. 3: Door op de PinkPop poster te klikken, valt deze naar beneden om vervolgens ook te blijven liggen.


Extra opdrachten Recept voor PinkPop:

Stap 1: Leg 3 podia verspreid over een grote pan, laat ze even sudderen in een saus van bands en artiesten. Stap 2: Giet een grote hoeveelheid bier in een andere pan, leg er dan ongeveer 50,000 mensen in, goed doorroeren tot al het bier is opgenomen. Stap 3: Giet de inhoud van de tweede pan over in de eerste en stop deze in de oven, laat 3 dagen op +- 20 tot 30 graden staan voor een geslaagd festival

Hamburger Synopsis

Digitaal werkboek definitief  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you