Page 1

PORTFOLIO architecture + design Nguyen Thanh selected works 2012|2019


CV Info

name: Nguyễn Công Thành date of birth: 22/11/1994 address: Nguyễn Văn Cừ, Long Biên, Hà Nội

phone: +84 36 411 1994 email: nguyenthanh22111994@gmail.com linkedin: linkedin.com/in/thành-nguyễn-a72958116

Bachelor of Architecture and Urban planning

WORK - EXPERIENCES HOMA architect - intern concept development, model studying, 3D modeling

May - June, 2015

Võ Trọng Nghĩa architect - intern concept development, model studying, 3D modeling

May - July, 2016

GA+ architect - intern August 2016 - January 2017 | July - December, 2017 concept development, model studying, 3D modeling construction drawing, construction supervision

Things i’ve failed to archived so far Competition I did not win Spec go green 2015 Future arc 2016 Future house 2016 Switzerland embassy in Singapore competition Leipzig geographgy institue competion Hafen city community center Europan 15 Scholarship and workshop I did not get Weimar university scholarship 2014 Student exchange program AIAC 2016 AAC worshop 2017

National University of Civil Engineering 2012-2018

Contact

EDUCATION

and many more to come because life is failing and learning from your mistakes

HOMA architect - junior architect facade studying, construction drawing

January 2018 - May 2018

TONG+ - junior architect June 2018 - August 2019 competition, concept development, model studying, 3D modeling, construction drawing, cordinating with client and construtors, construction supervision

COMPETITIONS

Hanoi church design competition Future arc 2017 Future house competition Extra design project competition

SOFTWARES Google sketchup, Autocad, Photoshop, InDesign, Lumion, Microsoft Words

PERSONAL SKILLS English: speak fluently and read/write with high proficiency Team work and team managing Handcraft and modeling Cordinating between constructors, client and architect

HOBBIES

basket ball, guitar, books, sketching, culture, history, art, movies


Contents Academic projects Hai Ba Trung district culture center Long Bien cemetary garden

Competition Future house competition Extra design project competition Europan 15

Work Tay Ho House GA+ Xofa office

GA+

Ravine - Khe TONG+ M30 TONG+

Photography


Aesthetic

Programme Function

Form


The Cubes - Hai Ba Trung culture center Cultural center is a place where everyone can come to interact, talk to each others and have fun regardless of their age, gender, occupation or social status. Therefore, the building’s shape is inspired by module blocks, with various of sizes and shapes, each module representing an individual, standing side by side, creating a unified mass.

3rd year


Case study - model and facade research

4th year

project team: Nguyen Trung Hieu, Nguyen Cong Thanh, Nguyen Si Tue, Le Hai Yen structure learning and facace solution for electricty station of cement factory in Spain


Ceramic factory project model learning and structure solution for the roof

4th year


Long Bien Veritcal cemetary garden

CONTEXT The project is a proposal to address one of the effects of rapid urbanization in big cities like Hanoi. Rapidly increasing population leads to higher construction density. The corollary is an increase in the demand for land for cemeteries. Meanwhile, most cemeteries in the city are still using traditional burial methods. This method not only requires large usable area, it also pollutes the environment as well as pushes the cost of burial up. The solution to the problem of price, high population density,in big city is high-rise apartment buildings, so the same solution can be applied to cemeteries.

5th year


Contemplative space The first floor is a large, open space, full of light, with 10 statues, each represents one of the 10 teachings of Buddha, enabling people to contemplate the philosophy of life, retreats before going up to the ash storage space


Ash storage space The moving flow is a spiral staircase that runs around the storage core from the 1st floor to the 32nd floor symbolizing human life in modern society. The paths leading to the floors of each floor combine with the open spaces with green tubs such as pauses, tranquility in the life of each person, so they can spend some time to sit back, talk to each others, visit, and remember the dead.


Competition Future house competition

project team: Nguyen Trung Hieu, Nguyen Cong Thanh, Vu Thuy Dieu


LOCATION A12 Trung Tu - Dong Tac, Hanoi apartment complex, adjacent to Dong Tac and Ton That Tung pavement. The building is one of 1516 old apartments with a scale of 2 to 5 floors built between 1960 and 1980. Currently, it is on the list of 42 dangerous old apartment complexes in Hanoi.

CONTEXT The problems still encountered in the current areas are population overcrowding, with urban development, a growing population causes traffic jams, the density of use increases. In addition, spontaneous expansion of the living space, affecting the architectural facade of the building as well as the safety of the dormitory.

PROPOSAL The renovated space will be an integrated area of ​​flexible spaces between residential and commercial, between internal and external transport, flexible and sustainable transformation.


“Shopbox” type 1 for small-scale stores such as nail salon, manicure, art tub, and small bakery services, etc. in the form of rentals from people and youth groups, career group.

“Shopbox” type 2 for medium-sized stalls using beauty spa services, fast food stalls, mini supermarkets, accessory shops, etc. in the form of rental services for people and individuals

“Shopbox” type 3 for large scale stores using coffee service items, drinks, fashion shops, children’s toys ... in the form of leasing businesses. You can hire many modules to fit your business scale.


The extension modules help apartments have more space to suit the needs of use. The faรงade of the building will be created by the people living in it through their choice of extension modules, thus creating the individuality of the building.


Extra design project competition project team: Nguyen Cong Thanh, Nghia Vuong


LOCATION

CONTEXT

PROPOSAL

The old quarter (OQ) is one of the oldest area off Hanoi city Located on Phung Hung street and right next to the old railway bridge connect the Hanoi railway station to Gia Lam railway station.

The OQ is one of the most densely populated area in Hanoi. Economic activites in the old quarter can be classified to 5 sectors: trade, service, retail, restaurant and other industry. Today, along with business prosperity, the OQ is now facing many critical urban problems and in process of declining its value. Main problems inclue: • Downgraded overall physical enviroment (housing, architecture, living enviroment) • Traffic pressure and safety • Degradation of the overall townscape and walking enviroment The OQ is at the dilemma: a heritage, a vibrant business area and at the same time, a slum. If no action is taken, the OQ will soon lose all of its values.

Improve and revitalize public space surrounding the OQ, connect the inside and outside walking pavement, increase the retail and business activities for the OQ, In the same time, propose a new living typology for the residents but also keeping the business, stores, restaurant, in the OQ running like before.

2M

PHUN

G HUN

4M

10M

G STR

EET

G

AM

CA

U

ST

RE

ET

EXISTING PLAN


2M

PHUN

G HUN

G

AM

U

ST

10M

G STR

EET

IV

CA

4M

A1

RE

ET A2

VI

A3

PROPOSAL PLAN


2M

PHUN

G HUN

4M

10M

G STR

EET

G

AM

CA

U

ST

RE

ET

PROPOSAL PLAN


Europan 15 - ‘DIE LOCKSCHUPPEN’

project team: Tong Tran Duc Tuan, Nguyen Cong Thanh, Nguyen Viet Anh

‘Die Lockschuppen’ is a new type of living, where living, working and resting come together in harmony The idea is to create a new neighborhood, which funtions as a joint to connect the residental area on the north, the industry area on the west, the park on the east and the city on the south Here we aim toward a future of community working and living enviroment, where people of different disciplines can together share resources, infrastructure, space and information. With the development of machinery technology, the mass production activities will be soon operated by machine and robot. Infact there will be a larger need for handcraft and prototype design. Beside, there is a growing tendency of working from distance, that means people can work freely wherever and wvhenever they want. That new type of working will require a very flexible form of office and workshop, co-working space can provide the answer for that.

Located between many different players, the site faces a very challegeing urban planing situation but also provide an opportunity to create an active, dynamic and productive community. To the north, the fallow land with the old facilities will be renovated to create a green connection between the residential area and the downtown. The former ‘Lockschuppen’ and freight hall with their industrial quality will be refurbished to form a series of forum and exhibition spaces. Next to the rail station square, a new living - working complex is planed with a diverse type of housing and workshop. The workshops function as the atom of the “Productive community”, they together with the housing form different courtyards, which linked with each other and open up to the attractive green space. The strict arrangement of the diffentiated height development of the buildings enhance the urban atmosphere of the place. The former Selb station building will have a new function as an information and cultural event center and together with the new designed rail station square create a new indentity for the area.


URBAN DESIGN CONCEPT

FIGURE - GROUND

TRAFFIC PLAN

BUILDING FUNCTION MIXED USE HOUSING

INDUSTRY COMMERCIAL COMMUNITY

PUBLIC SPACE PARK PUBLIC SQUARE SEMI PUBLIC

GREEN PLAN


MASTER PLAN

FUNCTION HOUSING WORKSHOP + STUDIO

COMMERCIAL MIXED USE

LANDSCAPE AND OPEN SPACE PUBLIC SPACE

SEMI - PUBLIC SPACE

PRIVATE SPACE

PUBLIC SQUARE

BICYCLE AND WALKING PATH

MAIN AXIS TO THE CITY CENTER


Professional Work

Tay Ho house GA+ project team: Nguyen Quoc Anh, Nguyen Trung Kien Nguyen Cong Thanh model studying, concept development, 3D, technical drawings, construction supervision 1 of 6 internationally shortlistead projects at the WAN House of the Year Awards, 2017

image courtesy of GA+


image courtesy of GA+


Tay Ho House Located in a quite quiet area near West Lake, Hanoi, ‘Friendly House # 003’ is designed for the purpose of a young family’s weekend getaway. The idea was based on three factors: How to organize space for a weekend house in a densed urban area, 6x10m in size; using friendly materials, creating a rustic and relaxing atmosphere; finally, the energy saving problem for a sun-tolerant house in the West.

image courtesy of GA+


Xofa office

GA+ project team: Nguyen Quoc Anh, Nguyen Cong Thanh concept development, 3D modeling, technical drawings, construction supervision


Hoang Cau house - The Ravine TONG+ project team: Tong Tran Duc Tuan, Nguyen Duy Khanh, Nguyen Cong Thanh construction supervision

NHÀ HÀNG XÓM

NHÀ HÀNG XÓM

image courtesy of TONG+


CĂN HỘ 3

NHÀ HÀNG XÓM

CĂN HỘ 1

WC 6

VĂN PHÒNG

WC 4

VĂN PHÒNG

VĂN PHÒNG

VĂN PHÒNG

CỬA HÀNG

NHÀ HÀNG XÓM

BAR

GARA

image courtesy of TONG+

Nhà thầu có trách nhiệm kiểm tra tất cả các kích thước khi thực hiện . Giám sát phải lập biên bản cho nhữ


SGN_M30

TONG+ project team: Tong Tran Duc Tuan, Nguyen Cong Thanh, Bui Anh Tuan interior concept and design, construction supervision

image courtesy of TONG+


Amateur photography or how i see the world


THE END

Profile for Thành Nguyễn

Nguyen Thanh's Architecture Porfolio  

a perspective of how i see life and practice architecture

Nguyen Thanh's Architecture Porfolio  

a perspective of how i see life and practice architecture

Advertisement