Page 1

Núm. 2

Març 1992

FULL INFORMATIU Alexandre Galí, 24-26 - Telèfon 352 38 51 - 08027 BARCELONA


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 2

Editorial ................................. 3 Campionat per equips ............. 4 Notícies socials ...................... 7 Notícies internacionals ............ 9 Partides ................................. 10 Problemes ............................ 12 HORARI D’OBERTURA DEL CLUB De dilluns a dimecres .................... Dijous ................................... Divendres ................................ Dissabte ................................. Diumenges * Si hi ha competició .......... * Sinó ......................... Més informació a la cartellera

de 18 a Tancat de 18 a de 18 a de 09 a Tancat

FULL INFORMATIU 5ª Època. Número 2: març de 1992 Redacció, compaginació i títols: Iván Belloso i Josep Sadurní. Col laboradors: Lluis Lanza, José Ramírez, Pep Pons, José Manuel Gómez, Pere Martínez, Carlos Oliver i Juan Ant. Pérez CLUB D’ESCACS CONGRÉS. Alexandre Galí, 22. Barcelona. Tel.: 352 38 51

22h. 03h. 22h. 15h.


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 3

Estem en una època de decadència que sens dubte ve de l’any 1981. Per això crec que hem de donar un tomb al Club, en tots els seus aspectes, però necessitem la col laboració de tots vosaltres, ja que sense vosaltres l’Entitat no funciona. Per tant, us demanem que feu club, és a dir, vida social, amb el que tot això implica. Pot ser que us demanem un sacrifici molt gran, però ja sabeu que sense vosaltres el Club no és res. Estem lluitant per mantenir els equips que representen al Club a les seves categories, i crec que no fa falta recordar-vos que el Congrés "A" és a la Divisió d’Honor, on és l’únic club no professional que està lluitant per mantindre’s. D’altra banda, també us demanaria la vostra participació en els nostres torneigs socials, perquè, tot i que em reiteri, sense vosaltres això no és possible. Agraïrem la vostra col laboració, sigui gran o petita, ja que serveix per a fer al Club més gran.


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 4

50è CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS EQUIP "A", per José Ramírez: A l’hora de redactar la present crònica, ja s’han disputat cinc rondes, en falten encara quatre; es troba el Vulcà com a líder destacat amb 5 punts i sobresurt l’autèntic embrull en què es troba la "cua" de la divisió, amb cinc equips lluitant per a evitar les darreres dues places que condueixen al descens: Vulcà Foment Sitges Hortenc Terrassa Centelles CONGRÉS Cerdanyola Mataró Barcino U. G. E.

5 4 3½ 3½ 3 1½ 1½ 1 1 1

pts. " " " " " " " " "

Si tenim en compte una mínima lògica, la nostra salvació passa per guanyar l’encontre contra el Centelles, que es disputarà el 1/3/92, la qual cosa ens permetria d’observar esdeveniments amb una certa tranquilitat. La reestructuració a la que ha estat sotmesa la categoria (de 12 a 10 equips) ha portat una més gran igualtat i emoció, tot i que és evident que segueix havent un equip molt per sobre de la resta. Pel que fa a l’actuació del jugadors, cal parlar d’en Bielsa com a puntal, que amb 4½ de 5 possibles punts, es situa amb tots els nombres per l’obtenció del Trofeu Alekhine del primer equip, i a la resta de jugadors hi ha hagut de tot, essent acceptable la línia mitja. També és de destacar que, per primer cop en molts anys, hem aconseguit de presentar l’alineació del 1 al 10 en algun encontre. En quant al resultat dels diversos encontres: CONGRÉSCERDANYOLA MATARO=4-6; resultat just, on es van notar les baixes de LLOPIS i JORDI TEJERO. HORTENC-CONGRÉS=5-5; llastimosa partida perduda per RAMIREZ, en un final millor per a ell, tot i que amb una excessiva tendència a les taules, i li va caure la bandereta. CONGRÉS-U.G.E.=7-3; evidentment, l’e-


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 5

quip de Gràcia ja no és el que era. Excel lent partida d’en JORDI TEJERO contra en MAGEM (Mestre Internacional), al que va posar a les cordes, acabant en taules. CONGRÉS-VULCA=1-9; el Vulcà segueix essent l’únic equip al que mai no hem guanyat, són molt superiors, a més, teníem tres baixes. TERRASSACONGRÉS=7-3; massa diferència per a trobar justificacions. En definitiva, ens resten quatre rondes en les que ens jugarem la permanència, en les que hauríem de treure 1 punt almenys.

EQUIP "B", per Pep Pons: A principis de temporada semblava que tinguéssim un equip prou competitiu donat que l’equip "A" participava amb els jugadors titulars, però la primera ronda no va poder ser més decebedora. Es va jugar sense 3 jugadors, perdent contra el Berga, un equip teòricament inferior, per 6-4. No obstant això, a les següents rondes l’equip ha anat guanyant tot i les baixes dels primers taulers Marín i Negre. En aquest moment, portem 3 punts de 5 possibles, amb possibilitats d’ascendir de categoria. Cal remarcar la tasca de Moranta que, jugant als primers taulers, pot arribar a ser el "pichichi" de la temporada.


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 6

EQUIP "C", per José Manuel Gómez: En un grup on la majoria dels equips tenen una mitjana de categoria molt superior a la nostra, fem un paper prou bo, plantant cara als equips superiors, encara que al final no es guanyin els matxs, i guanyant fins ara a l’únic equip que hi ha hagut possibilitat. Desitgem que l’equip es mantingui a la categoria i, si ens mantenim, l’any que ve tornarem a lluitar per mantenirnos, però si baixem, segur que tornarem a pujar. EQUIPS "D" i "E": Aquests equips estan destinats a formar la "pedrera" de nous jugadors i han comptat amb moltes variacions a les alineacions, fins i tot en alguna ronda hi ha hagut algun problema per a fer-les. No obstant això, cal destacar els excellents resultats de l’equip "D", que si continua la trajectòria actual, pot arribar a assolir l’ascens de categoria. En aquests moments, amb 5 rondes jugades, l’equip "D" porta 3 punts (amb 4 partits disputats, ja que en un descansava), i l’equip "E" en porta 2. Entre les noves promeses, fins ara cal destacar les actuacions de M.A. González, J. Asensio i X. Bagués, que han puntuat força. *** DARRERA HORA *** A l’hora de tancar la redacció, ens han arribat els resultats de la sisena ronda: CONGRÉS - SITGES (5½-4½) TERRASSA "B" - CONGRÉS "B" (7-3) CONGRÉS "C" - U.G.E. "C" (7-1) COLMENA "F" - CONGRÉS "D" (0-4) BARCELONETA "B" - CONGRÉS "E" (1-3) A la vista d’aquests resultats, es dedueix que el primer equip guanya possibilitats de mantenir-se, el segon en perd de pujar, i la resta segueixen igual.


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 7

CONVOCATORIA D’ASSAMBLEA ORDINARIA S’ha convocat per al dia 20 de març proper l’Assamblea General Ordinària, que tindrà lloc al nostre local a les 20.30 hores en primera convocatòria i a les 21 en segona convocatòria, amb el següent ordre del dia: - Lectura i aprovació de l’acta anterior. - Memòria de Junta directiva. - Lectura i aprovació, si procedeix, de l’estat de comptes de l’últim exercici. - Dimissió del President. - Elecció de Junta Directiva. Preguem la vostra assistència.

FUTBOL-SALA L’equip de Futbol-sala del nostre Club es troba en un bon moment de joc, amb serioses aspiracions d’assolir el títol de la lliga Scorpio, ja que després de la segona jornada de la segona volta es troba a un punt del líder, tot i ocupar el cinquè lloc a la classificació general, d’un total de catorze equips participants. A més som l’equip màxim golejador, tenint a quatre jugadors entre els quinze més destacats: Iván Belloso (27), Jesús Asensio (12), Xavier Morte i Joanma Ybarra (10). La resta de l’equip està format per Jordi Ciurana, Oscar Delgado, Ignasi Pérez i Joaquim Gámez. Seguirem informant.


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 8

OPEN DE SEVILLA Entre els passats dies onze i divuit de gener es va disputar el I Open de Sevilla, on jugaren dos dels nostres consocis. En Jordi Tejero va fer cinc punts i mig; una millor actuació la tingué en Manuel Llopis, que va fer 6 punts i mig, entaulant amb Yakovic (GM, 2525) i Kolmjenovic (MI, 2495), entre d’altres bons resultats. El torneig el guanyà Oll, empatat a set punts i mig amb Yudashin i Campora.

CAMPIONATS SOCIALS El proper dia 15 de març, a partir de les 10 hores del matí, tindrà lloc la 2ª Supercopa per equips, sistema multicolor. Tots aquells que hi vulgueu participar, ho podeu fer comunicant-ho a secretaria. El preu de l’inscripció és de 100 ptes. Després del torneig hi haurà un vermouth per a jugadors i familiars. Matx entre el C.E. Congrés i A.V.V. Maragall el proper mes de maig. Hi participaran Segones i Terceres. Tots els que desitgeu jugar-hi comuniqueu-ho a Secretaria.

NOTICIES BREUS * En Lluis Lanza ha passat a ser el nou Vicepresident del nostre club. * A partir de mitjans de febrer han començat a fer-se càrrec del servei de bar del club l’Iván Belloso i en Pep Pons, substituïnt en P. Armengou. * En Javier González ha començat el Servei Militar. * Al programa de ràdio "Els Mallamusicals" de la Cadena Nova, dins l’espai "Corrupció als Mallamusicals, la nova generació", el seu presentador, el Xavi, va dedicar al Club l’episodi corresponent al dia 6 de febrer. A més, a l’emissora "Ràdio Bronca", van dedicar a la nostra Entitat una cançó. Això és publicitat!


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 9

LINARES: Des del 22 de febrer s’està jugant el ja tradicional torneig de Linares, que aquest any torna a arribar a la categoria 17, amb un quadre de jugadors impresionant: Kasparov, Karpov, Ivanchuk, Short, Anand, Gelfand, Yusupov, Salov, Bareiev, Speelman, Timman, Beljavsky, Ljubojevic i... Illescas!. En el proper Butlletí actualitzarem la informació d’aquest torneig. BELGRADO: Gelfand es va imposar en aquest fort torneig (cat. 15) assolint una de les seves millors actuacions. Segon, a mig punt, (7) va quedar el joveníssim Gata Kamsky, que, després d’algunes fluixes actuacions, sembla que ha recuperat la seva millor forma. Beljavsky, per contra, està acusant la seva intensa participació en certàmens de primera fila, i acabà últim amb quatre punts. ILLESCAS: Aquest jugador cada vegada sembla estar en millor forma, i així ho demostrà imposant-se al I Open Rápido Santa Barbara a Oviedo, que es jugà pel sistema suís a deu rondes de partides a 45 minuts; per sota seu van quedar jugadors com Spassky, Epishin, Dreiev i Oll entre altres. Així mateix, Illescas va conquerir el segon lloc empatat amb el primer, Yudashin, al II Torneig Internacional de Pamplona, celebrat el passat mes, superant a jugadors de l’alçada de Oll, Ehlvest, Chernin o Granda. A més, cal dir que a les darreres llistes ELO publicades, el jugador català figura amb 2.555 punts, en clara progressió. Que duri! Pere Martínez


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 10

CASAS (Hortenc) 2310 (M.C.) OLIVER (Congrés) 2260 Campionat de Catalunya per Equips (2) 1.e4 e6 2.d4 d5 3.Cd2 Cf6 4.e5 Cfd7 5.f4 (Les jugades més freqüents en aquesta posició són 5.c3 i 5.Ad3. Amb el moviment 5.f4 les blanques es proposen asegurar un centre de peons que redueixi l’espai de maniobra del segon jugador. La pràctica magistral demostra que el joc de les negres ha de ser molt actiu abans que les blanques completin el desenvolupament de les seves peces.) 5...c5 6.c3 Cc6 7.Cdf3 Db6 8.g3 (Allibera la casella g2 per al rei, ja que l’enroc curt no és possible degut a la clavada que existeix sobre el peó de d4) 8...cd 9.cd f6 10.Ah3 Ae7 11.Ce2 (Si 11.Ae6 Cde5 i el negre té un joc molt lliure) 11...fe 12.fe O-O 13.Cf4 (El millor. 13.Ae6 Rh8 14.Ad5 Cde5 15.de Ce5 proporciona avantatge a les negres. Per exemple, 16.Af4 Cf3 17.Af3 Ab4 18.Rf1 Ah3 19.Ag2 Dc6! -+ (Lukjanov-Glejzerov, URSS 1986). Si 13.Tf1 Rh8 14.b3? Ab4 15.Ad2 Tf3! 16.Tf3 Cde5 17.de Ce5 18.Tf4 Cd3 19.Rf1 e5 20.Af5 ef 21.Ad3 Ah3 22.Re1 f3 23.Ab4 De3! 0-1 (Larosa-Oliver, Sitges 1987)) 13...Rf8 14.a3? (Si 14.Ce6 les negres es fan amb la iniciativa mitjançant 14...Tf3! 15.Df3 Cd4. Si 14.Ae6 s’arriba a una posició complicada després de 14...Cde5 15.de Tf4 16.gf Ae6. El moviment de la partida força una seqüència de jugades que condueixen a una posició molt activa per les negres.) 14...g5!? 15.Ce6 Cde5 16.de Ae6 17.Ae6 Ce5 18.Dd4 Af6 19.Db6 Cf3 20.Rf2 ab 21.Ad5 Ad4 22.Rg2 g4 23.Ta2? (23.h3 o 23.Af4 haurien perllongat la resistència de les blanques) 23...Tae8 24.b4 Ce1 i les blanques van abandonar. (0-1) Carlos Oliver


Full Informatiu

Març 1992

Pàg. 11

LANZA (Congrés) 2.050 COMES (7 a 9 RUY LOPEZ) 2.060 Campionat de Catalunya per equips (1) 1.Cf3 Cc6 2.g3 e5 3.e4 d6 4.Ag2 Cf6 5.d3 h6 6.c3 Ae6 7.O-O Dd7 8.Te1 Ah3 9.Ah1 Ag4 10.Cbd2 h5 11.Db3 O-O-O 12.a4 Ae6 13.Dc2 Ae7 14.Cg5 h4 15.Ce6 De6 16.b4 hg3 17.fg3 Th7 18.Cf3 Cg4 19.a5 Teh8 20.Te2 g6 21.b5 Cd8 22.Ae3 Ce3 23.Te3 f5 24.ef5 gf5 25.b6 cb6 26.ab6 a6 27.Te2 Cf7 28.Ta6 d5 29.Ta8 Rd7 30.Da4 Dc6 31.Dc6 Rc6 32.Th8 Ch8 33.Te5 Ac5 34.d4 Ab6 35.Tf5 Tf7 36.Ce5 Rd6 37.Cf7 (1-0) Us avancem la partida del Torneig de Linares en que Illescas va guanyar al G.M. rus Bareev. En el proper Full Informatiu parlarem d’aquest torneig amb la deguda consideració: ILLESCAS (Catalunya) G.M. BAREEV (Rússia) G.M. 1.d4 e6 2.Cf3 f5 3.g3 Cf6 4.Ag2 Ae7 5.O-O O-O 6.c4 d5 7.b3 Cc6 8.Aa3 Ad7 9.Ae7 De7 10.Cc3 Ae8 11.cd5 ed5 12.Tc1 Td8 13.Ca4 Ce4 14.Cc5 Cc5 15.Tc5 f4 16.Dd2 fg3 17.hg3 Cb8 18.Tc3 c6 19.Te3 c6 20.Da5 Ca6 21.Ce5 Dc7 22.Da3 Ad7 23.Cd7 Td7 24.Tc1 Db6 25.Ah3 T7d8 26.Td1 Cc7 27.Te7 Tfe8 28.Te8+ Te8 29.e3 Cb5 30.Dc5 Dc5 31.dc5 Cc3 32.Td2 a5 33.Af5 Ce4 34.Tc2 Rf7 35.Rg2 g6 36.Ag4 Re7 37.Ae2 Rd8 38.f3 Cf6 39.Rf2 Rc7 40.Ad3 Cd7 41.f4 b6 42.cb6+ Rb6 43.g4 Cc5 44.Td2 a4 45.b4 Cd3+ 46.Ted3 Rb5 47.Td4 a3 48.Rf3 h5 49.gh5 gh5 50.f5 Tf8 51.Rf4 h4 52.Rg5 h3 53.f6 Tg8+ 54.Rf5 Th8 55.Td1 h2 56.Th1 Th3 57.f7 Tf3+ 58.Rg6 Tg3+ 59.Rh6 Tf3 60.Rg7 Tg3+ 61.Rh7 (Secreta) 61...Tf3 62.Rg8 Tg3+ 63.Rh8 Tf3 64.Rg7 Tg3+ 65.Rh7 Tf3 66.Rg8 Tg3+ 67.Rf8 Th3 68.e4 de4 69.Re8 Th8+ 70.f8=D Tf8+ 71.Rf8 Rb4 72.Re7 Rc5 73.Th2 e3 74.Rd7 Rd5 75.Th5+ Rd4 76.Rc6 Rc3 77.Rb5 (1-0)


Full Informatiu

Març 1992

PROBLEMES D’ESCACS

Les solucions, al proper Full Informatiu.

Pàg. 12

Butlletins 5a epoca(2 de Març del 1992)  

Josep Sadurni Butlletins 5a epoca. Extret de: http://congres.net16.net/butlleti.htm