Page 1

CULTURA


EDIFICIS IMPORTANTS DE RUBÍ

1. Relaciona els noms dels edificis amb el seu dibuix ESGLÉSIA DE SANT PERE ESCOLES RIBAS ATENEU ESTACIÓ AJUNTAMENT ESCARDÍVOL


EDIFICIS IMPORTANTS DE RUBÍ


FESTA MAJOR L’Ajuntament organitza, conjuntament amb les entitats culturals, la Festa Major.


GEGANTS DE RUBÍ Els gegants de Rubí, el Roc i la Paula, van fer la primera ballada a Rubí, el dia 29 de juny de 1984 i els seus padrins varen ser els gegants de Sabadell. Abans del Roc i la Paula, hi havia uns altres gegants que es deien Isabel i Fernando. La Festa Major de Rubí, se celebra per Sant Pere( 29 de juny ), que és el nom del patró de la nostra ciutat.

1. Pinta els gegants


BALL DE GITANES Tots els pobles tenen les seves tradicions. La nostra antiga vila, avui ciutat, tenia des de sempre la seva peculiar manera de fer la feina i de celebrar la festa I a l’hora de la dansa, de la mateixa manera que al maresme ballaven “Espolsades i al Baix Llobregat “Disfressades”, a Rubí, que som del Vallès, ballàvem “Les Gitanes”. Per això encara ara ens agrada conservar-les.

1. Retalla la roba i vesteix els dansaires.


FESTA MAJOR


APLEC DE SANT MUÇ FESTA DELS XATOS Se celebra el dilluns de la 2ª Pasqua. La festa comença amb una cercavila a la plaça Pearson i es va caminant fins a l’ermita. Una vegada arribats a Sant Muç se celebra la missa i es fa “la ballada dels xatos” després també hi ha sardanes i una arrossada popular.

Itinerari de l’aplec. 1. Dibuixa el camí des de la sortida fins l’arribada.


ENTITATS CULUTURALS, ESPORTIVES I VEÏNALS Les entitats són grups de persones que tenen com a objectiu uns interessos comuns: esportius, culturals, veïnals… Aquestes entitats treballen per donar a conèixer i promoure les seves inquietuds a la resta dels ciutadans.

1. Fes una llista de totes les entitats que coneguis

2. I tú, pertanys a alguna entitat?

3. A quina?

Coneguem Rubí 10 part  

Part 10 del llibre "Coneguem Rubí"