Page 1

Inbjudan till kurs 6-7 september 2012 Stockholm

Salutogent ledarskap i praktiken Lär dig leda och styra en salutogen verksamhet inom äldreomsorgen!

DU FÅR LÄRA DIG:

• Göra det salutogena förhållningssättet till praktik i din vardag • Leda och stötta dina medarbetare i det salutogena arbetet • Hur Socialstyrelsens nya riktlinjer påverkar din verksamhet

Kursledare: Egon Rommedahl har mångårig erfarenhet inom frågor om etik, bemötande och grupprocesser. Han är en av de mest uppskattade och efterfrågade utbildarna i Sverige inom ledarskap och äldreomsorg.

Utveckla dig i din ledarroll!


Salutogent ledarskap i praktiken Är det salutogena förhållningssättet ett outforskat område för dig, eller känner du till salutogenes men har svårt att tillämpa det i din yrkesvardag? Boka då dessa två dagar och få den kunskap och de verktyg som krävs för att leda din personalgrupp salutogent! Det salutogena förhållningssättet är vägen att gå för att förverkliga Socialstyrelsens riktlinjer inom äldreomsorgen. Att leda och arbeta salutogent är att bryta sig ur gamla mönster och fokusera på det friska i varje individ – men det är en svår uppgift att ta förhållningssättet från teori till praktik och få det att genomsyra arbetsdagen. Kursen är skräddarsydd för dig som har ansvar för ledning av personal inom äldreomsorgen. Här får du redskapen för att förankra det salutogena förhållningssättet hos din personalgrupp, förverkliga er värdegrund och öka personalens motivation, trivsel och kompetens.

Conductive Excellence innebär att kursen håller mycket hög kvalitet i framställning och innehåll. Deltagare på Conductives Excellence-kurser tilldelas diplom.

Sagt om kursledaren, Egon Rommedahl: – Har hört Egon förr, men tröttnar aldrig

– Fantastiskt inspirerande föreläsare! – Väcker ens uppmärksamhet med intressanta exempel, humor och charm – Egon har en lysande förmåga att framföra komplicerade förhållanden enkelt – En av de bästa kurser jag har varit på - mycket som jag direkt kan använda – Egon är en stjärna på föreläsningshimlen!

Egon Rommedahl

Betyg 4,9 av 5 av tidigare deltagare!


Salutogent ledarskap i praktiken Lär dig leda och styra en salutogen verksamhet inom äldreomsorgen!

DAG 1: DET SALUTOGENA FÖRHÅLLNINGSSÄTTET I DIN VARDAG • Salutogent förhållningssätt vs. patogent förhållningssätt • Hur gör jag salutogenes till en del av mitt arbetssätt? • Socialstyrelsens nya riktlinjer och dialoger – hur påverkar det äldreomsorgen? • Hur omsätter jag det salutogena förhållningssättet till praktik? • Vad krävs av mig för att sluta tänka och agera i patogena banor? • Hur ska jag tänka kring bemötande och kommunikation för att agera salutogent?

DAG 2: DET SALUTOGENA LEDARSKAPET I PRAKTIKEN • Ledarskap i harmoni med det salutogena förhållningssättet • Hur gör jag salutogenes till en del av mitt ledarskap? • Hur gör jag salutogenes till en del av mina medarbetares arbets- och synsätt? • Vad krävs av mig som ledare för att driva en salutogen verksamhet? • Hur leder och stöttar jag mina medarbetare i processen att skapa och bibehålla det salutogena arbetssättet? • Hur kan jag använda Socialstyrelsens nya riktlinjer för att utveckla mina medarbetare?

TORSDAG 6 SEPTEMBER 2012

09:00 Registrering 09:30 Kursdagen inleds 11:30 Lunch 17:00 Kursdagen avslutas

FREDAG 7 SEPTEMBER 2012

09:00 Kursdagen inleds 11:30 Lunch 16:00 Kursen avslutas

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


Avsändare: Conductive AB Karlavägen 104 115 26 Stockholm

B

Salutogent ledarskap i praktiken Lär dig leda och styra en salutogen verksamhet inom äldreomsorgen! Inbjudan till kurs 6-7 september 2012 Stockholm KURSLEDARE: EGON ROMMEDAHL

Inspirerande, verklighetstroget, engagerande, innehållsrikt, tänkvärt – lovorden är många om Egon Rommedahl och hans kurser. Egon är utbildad teolog, legitimerad psykoterapeut samt handledare och har mångårig erfarenhet inom frågor om etik, bemötande och grupprocesser.

hl Egon Rommeda 5 – betyg 4,9 av av tidigare deltagare!

I kurspriset ingår kaffe, lunch och dokumentation. Obs! Alla priser är exkl. moms. Ovanstående rabatter kan ej kombineras med andra erbjudanden. Förbehåll Vi reserverar oss för förändringar i programmet, prisändringar och möjlighet att ställa in planerat seminarium.

Före 27 april Före 15 juni Efter 15 juni 6 950 kr

7 950 kr

8 950 kr

ANMÄLAN

Telefon

Bokningslinje 08-670 84 80

Internet

www.conductive.se

Mail

bokning@conductive.se

Telefax

08-670 84 81

Avbokning och Överlåtelse Om du får förhinder och inte kan deltaga kan du alltid överlåta din plats till en kollega. Du kan också få pengarna tillbaka för redan betald deltagarplats förutsatt att din skriftliga avbokning är oss tillhanda senast 3 veckor före kursdatum. Fullständiga avbokningsregler se vår hemsida www.conductive.se

Vi på Conductive har mångårig erfarenhet av att arrangera konferenser och utbildningar. Med fokus på dig och din fortsatta kompetensutveckling jobbar vi för att skapa Sveriges bästa konferenser och utbildningar. Vill du veta mer om oss på Conductive och våra övriga arrangemang? Gå in på www.conductive.se eller maila oss på info@conductive.se. Vill du tala med oss personligen kan du ringa 08-670 84 80.

Konferenskod Kur84 © Copy Copyrig right ht AB Con Conduc ductiv tivee. Detta material är författat och producerat av AB Conductive.Upphovsrätten till produkten ägs av AB Conductive i enlighet med Upphovsrättslagen 1960:729.

kur84

PLATS & PRIS

6-7 september 2012 Garnisonen konferens Karlavägen 100 Stockholm

Besök vår hemsida www.conductive.se för erbjudanden om hotell till förmånliga priser.

Salutogent ledarskap i praktiken  

Lär dig leda och styra en salutogen verksamhet inom äldreomsorgen!

Advertisement